Skoči na vsebino

telepatija,telekniza....

Pikica3

Recommended Posts

Sem malo prečekiral o Bindu po netu, pa sem dobil občutek da vsi omenjajo iste stvari kot da bi prepisovali eden od drugega.

Jaz pač ne delam nobenih asan, dihalnih vaj, tantričnih vaj....še najbližje temu kar se igram bi bila krija joga. Skratka delo s čakrami in energijami. Zato pa ni čudno da se o višjih čakrah in višjih kanalih ne ve dosti. Večji poudarek v jogi je na dvigu kundalinija, ne pa na spuščanju božanske energije.

Sem pa določene zadevce zasledil v knjigici Tantrične meditacije. Tam so med nadiji in psihičnimi kanali omenjeno tudi te zadevce ki sem jih omenil zgoraj. Evo par zadevic.

Ajnina cev---psihični prehod, ki poteka iz centra med obrvema skozi ajno čakro do zadnjega dela glave. Zanimivi izrazi so še lelana, Bhrumadhhya, Chidakasha, prehoda arohan in awarohan, prehod skozi sapnik in še drugi prehodi. Je pa zaniimivo da piše tudi neznana točka in teh je kar nekaj. In te zadevce obstajajo poleg Pingale nadi in Ida nadi in Sushumne nadi.

Kar pa v knjigicah ne piše je pa to da je Bindu povezan s preteklimi karmami, z ostalimi višjimi čakrami je povezan z atmičnim nivojem in še višjimi....Da zgornje tri čakre tvorijo nek trikotnik in spodnje tri tudi in je to povezan s prevajanjem energij. So pa še druge bolj čudne povezave. Saj ni čudno da se temu reče cela znanost o energijah in delu z njimi. Vsi kao napredni jogiji za naše razmere so pa v bistvu samo učenci gledano iz višjega nivoja. Zato pa prepustim te zadeve učitelju, pa tudi če me uči na subtilnih nivojih in se tega ne zavedam. Včasih pa vendarle pride kakšen preblisk tudi do zavednega uma. x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 73
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Zakaj biti zadovoljen samo s kapljicami amrite, zakaj ne bi raje poiskali izvir. Energija atme se preko višjih čaker spušča v fizično telo. Ta nektar je pa samo delček tega. Res pa je da se pojavi nekak sladek okus. x:px

Kot zanimivost--- v tantričnih tekstih, ki opisujejo prakse kundalini joge, je omenjen tudi alternativni arohan prehod. Kot je tradicionalno razloženo, je ta prehod isti kot redni arohan prehod navzgor do vishuddhi, od koder gre naravnost navzgor do lalane v korenu neba v ustih blizu mandeljnov. Od tukaj gre navzgor in naprej v bhrumadhyo, center med obrvema, nato pa sledi krivulji lobanje do sahasrare, ter nato navzdol po sushumni v bindu.

Me pa zanima kaj se zgodi, ko se kundalini spontano dvigne in gre čez sahasraro v višje čakre. Pravijo da se zgodi razsvetljenje. Ko bomo to doživeli bomo že vedeli, a ne? x:Dx

Dajva se malo pozabavat, Prijatelj.

Za začetek nekaj malega "provokacij" -):

Odkrivaš "toplo vodo". Vse tole in še več ti piše tule -):

http://www.satyanandayoga.tara.si/kt_odlomek.php

Kot zanimivost--- v tantričnih tekstih, ki opisujejo prakse kundalini joge, je omenjen tudi alternativni arohan prehod. Kot je tradicionalno razloženo, je ta prehod isti kot redni arohan prehod navzgor do vishuddhi, od koder gre naravnost navzgor do lalane v korenu neba v ustih blizu mandeljnov. Od tukaj gre navzgor in naprej v bhrumadhyo, center med obrvema, nato pa sledi krivulji lobanje do sahasrare, ter nato navzdol po sushumni v bindu.

Se pravi, da si se rodil kot samorealizirana oseba. -)

To s transformacijo bi se pa strinjal če povlečeš energijo od spodaj gor.

Jaz sem imel pa kontra proces. Pretvorba subtilnih sil v grobe oz. bolj zemeljske.

Meden okus je oreng močan, ne samo "nekak". -)

Res pa je da se pojavi nekak sladek okus.

O arohan prehodu iz lastne prakse pojma nimaš. -)

Kakšna je razlika v zvezi z arohan prehodom/ dvigovanjem kundalini pri

tantričnih [kriya yoga, raja joga, taoističnih praksah ...] praksah. Napram hatha yoga praksam?

Odgovor na postavljeno vprašanje v knjigah našel ne boš.

Ko odgovoriš, greva lahko dalje. Prijatelj teorije. -)

Teorija???

Jaz sem samo enkrat doživel spontan vzpon kundalinija med spanjem. Energija je šla pa po zadnjem delu hrbtenice navzgor in skozi spodnje čakre nekam ven, ker nisem imel dost odprte kanale in pa zaradi pritiska telesa na določene točke zaradi spanja na hrbtu- mi je zablokiral energijo. Kar sem pa podzavestno spravil po hrbtenici gor, bindu -sahasrara-ajna je bil pa samo zelo zelo majčken delček tega. In posledica je bil flash nekih čudnih barv. No ja dvignila se mi je parkrat, ampak čez 3. čakro ni nikoli šla, takrat je bilo pa edinkrat da je vsaj delček naredil malo obvoza. Me je pa malo žgal v določenih čakrah, v 3. pa zelo. Valjda sem po teh izkušnjah ubral zadeve za prizemljitev. x:Dx

Torej pol te teorije o tem psihičnem kanalu je bilo tudi v izkušnji. Drugi del je bil pa enkrat drugič na drugačen način. By the way takrat o teh kanalih takrat nisem vedel skoraj nič, ker je bilo že pred leti. Zdaj sem se pa psihično ojačal in sem se malo lotil študiranja tega. Če pa ti praviš samo teorija, tudi OK, se ne obremenjujem. Jaz pa ugotavljam da niso vse razlage o jogi na istem nivoju. Večina jih govori eno in isto o teoriji, praksa je pa drugačna. Tudi čakre niso samo ene barve, ampak ena prevladuje....zato so pa določene stvari jogiji poenostavil. Da ne bi taki kot smo mi že na začetku obupal. Problemi se pojavijo pri raznih detajlih. Je pa danes dobro literaturo težko dobit. xDDx

Jaz se s kundalinijem ne mislim igrat, že takrat je bilo spontano zaradi premal zemlje. Zdaj sem ubral drugačen pristop. S pomočjo manter in še ostalih zadevic--- energija atme od zgoraj navzdol...pod vodstvom iz subtinega sveta....pa naj se kundalini sama dvigne ko bo čas. Jaz trenutno bolj rabim trdne korenine v zemlji. Jaz nisem nobena samorealizirana oseba, jaz sem pač ubral način podoben kriji jogi, čeprav to ni krija. Vključuje pa delo z energijskimi centri kot posredniki. xDDx

Pustil si se izvati, kot malo dete.

Jemlji vse skupaj kot "provokacijo." -)

_________

Tudi jaz se včasih pustim izvati, kot malo dete. -)

Kaj je bistvo mantra meditacije, recimo mantre OM -)?

Igro "verbalne masturbacije" na Tvojo željo lahko

prekineva, kadarkoli želiš. Mene ta igrica predvsem zabava. -)

Cenim & spoštujem Tvoje po Resnici povedane odgovore.

Mantre so ena od n - Kundalini praks. Kundalini je delo na

energijskih centrih. Kabala, druge prakse, prav tako. -)

Energijski centri/ njih prebujanje & ozaveščanje pa je bit Kundalini [tantra, raja yoga, ...] praks.

S pomočjo manter

delo z energijskimi centri kot posredniki.

Jap, malo sem se pustil, čeprav sem vedel da je to provokacija. Sem pa malo razložil še detajle, ki jih ne mislim več ponavljat, da bo vsaj malo bolj jasno kaj bluzim. x:Dx

Mantra OM pozornost avtomatsko dvigne v ajno, večina ljudi ima pozornost v 3. čakri. Če se OM izgovori naglas se energija prizemlji na fizično raven. Če je izgovorjena notranje, se energija usmeri na višji astral. Če se pa na OM pomisli, se energija usmeri na mental.

Še par zanimivih detajlov o tretjem očesu. Učenec sam ustvari tretje oko, s svojo dejavnostjo. Žleza hipofiza ali možganski privesek, ki se nahaja pod velikimi možgani, je povezana s čakro ajna. Žleza epifiza ali češarika pa je povezana s temensko čakro. Meditacija postopoma okrepi delovanje obeh žlez in posledica tega je nastanek tretjega očesa. Ko se svetloba, ki jo izžarevata žlezi, dovolj okrepi, se zaradi magnetne privlačnosti centra stakneta, se prekrijeta in nastane polje. Tu nastane tretje oko, ki je nekaj drugega kot čakra ajna. Omogoči višjo jasnovidnost. xDDx

Ja, najprej je treba spucat čakre. Je kar nekaj vaj za odpiranje čaker. Samo to so energije, ki res obvladajo človeka, četudi misliš, da jim boš kos, pol ugotoviš, da ni ravno tako, seveda takrat, ko se ti center odpre. Ker podoživljaš zadevo in zna biti neprijetna, ko priplava na površje. Ponavadi se gre za davno pozabljene spomine,... in če se ti res odpre center in spuca čakra, potem se začneš spreminjati. Sem doživela, samo mnogo prej bi se morala tega lotit.

Odpiranje čaker nujno vodi do spremembe in to na bolje. Spuca se jih pa ne tako hitro. Potrebno je mnogo življenj. Puca se samo delček po delček...Različne čakre, različne zadeve in karme od prvega utelešenja dalje. Energije so pa take kot jih lahko preneseš. Kdo bo imel pa koga pod nadzorom je pa drugo vprašanje. One tebe ali ti njih. Da jih hitreje obvladaš je pa dobro prakticirat Bhakti in karma jogo al pa kakšno podobno zadevco. To pa pač niso samo tehnike, ampak stil življenja. Zato marsikomu to ne diši. Je pa to pot srca in obenem najboljša varovalka kar je možna. x:Dx

Deklica mala, zdajle te bom pa jaz za ušesa, ker se mi zdi, da je skrajni čas za par vzgojnih prijemov, da si razčistiš najosnovnejše stvari v življenju. Mami je zgleda preveč občudovala tvoje moči in je mal pozabila, da mora biti otrok svojim močem primerno vzgojen in dorasel, preden jih lahko začne varno uporabljati sebi in drugim v korist.

1.) Sposobnosti, ki jih očitno imaš, niso nič tako zelo posebnega, ima jih veliko ljudi.

2.) Same po sebi so brez kakršnekoli vrednosti.

3.) Vrednost dobijo šele takrat, ko postanejo del celovite, zrele, modre osebnosti, ki deluje v skladu s svojo nalogo in globinskim razumevanjem sveta. Do tja pa te čaka še dolga in težka pot v čist navadnem lajfu. Bližnjic ni. Postati takšna osebnost je neprimerno težja in obsežnejša naloga kot razviti nekaj telekinetskih sposobnosti.

4.) Pri teh rečeh veljajo tako kot v čist navadnem lajfu ena osnovne družbene norme, ki so NUJNE, da ljudje kot družbena bitja lahko shajamo drug z drugim. Prav tako kot ne smeš vstopati drugim ljudem v njihove spalnice brez povabila, brskati po njihovih predalih in po svoje spreminjati njihovo vsebino, tudi ne smeš ljudem vstopati v njihovo osebno energijsko polje in se vtikati v njihove misli! Indijanci to polje imenujejo človekov sveti prostor ("sacred space") in ga je potrebno popolnoma spoštovati! Posledice nespoštovanja svetega prostora so lahko zelo resne, s tem se ni za igrat!

5.) Druge ljudi boš učila takrat, ko boš temu dorasla (ko boš stara tam blizu petdeset let). Do takrat pa usmeri svojo energijo predvsem v svoje učenje, nauči se kaj koristnega - na primer, kdaj posaditi repo in kako nasekati drva ali kako skuhati res dobro enolončnico, pa kaj fizike, biologije in slovenščine in kar je še podobnih gnjavaž na tem svetu tudi ne bo škodilo ("na primer" se piše narazen, ne skupaj, izkušnje se piše pa z "z" ne "s"). V zenovski tradiciji svežim učencem učitelji dajo najprej v roke krtačo in gredo ribat pod. In ribanje poda je zelo duhovna disciplina, veš.

6.) Ko že omenjaš skrivnostne babičine predale: njihova vsebina gre skupaj s tem, kar babica vedela o čist navadnem življenju. Pozanimaj se tudi o tem. (Stavim, da bi te ona najprej naučila kaj dobrega skuhati, šele potem bi kak miren večer po dobro opravljenem delu prišle na vrsto tudi tiste skrivnosti iz njenih predalov)

No, mal sem ti jih napela, a, je bilo pa nujno, veš. x:)x Ko se komaj operjeni ptič preveč zapodi v višave, lahko kar trdo pristane na Zemljici, da ne govorimo o tem, da ga pomalica kak orel, ki je sicer zelo duhovno bitje, pa vendar ... x;)x

do neke mere se strinjam s tabo, ne pa povsem.Zakaj mora biti človek star 50 let da je sposoben učiti druge. potlej bi morali sami učitelji ki učijo v šoli biti stari 50 let. Dalei lama bi postal dalei lama pri pedesetih ne pa že v otroštvo.

po majevskem prepričanju prideš na zemljo tolikokrat dokler se duhovno ne izučiš in izpopolniš.Ko si zadnjič na zemlji imaš že v mladosti sposobnosti ki jih drugi starci nimajo niti pred smrtjo.

pa Jezus ki ga vi tako radi uporabljati.pa buda ,Krishna....

pa boste rekli to so čudežni ljudje, ni res, so ljudje, ki so imeli dobre ljudi okoli sebe in so jih bili sposobni naučiti duhovnega življenja brez ljubosumja in skrivalnic.

tukaj meni ni jasno kako vi razmišljate, govorite o inkarnacijah, življenjih pred tem življenjem a ko neka mlada oseba reče da ima določene sposobnosti jo pa takoj zatrete.taka oseba si potlej niti pri pedesetih ne bo upala pokazati nič.

ti ki tako rada uporabljaš Indijance za zgled ali je sedeči bik postal medicine man pri pedesetih ali nori konj?

to je slišati kot vsi ki pravijo ko boš šel v upokojitev boš pa užival življenje! pa to sploh ni res.

a so vse vaše vedeževalke stare okoli 50 let?

Pikica je povedala kakšne sposobnosti ima in bi jih rada razvila še bolje vbistvu je prišla vprašat za nasvet ti si ji pa zaloputnila vtrata prednosom.Z izgovorom da je premlada. Tudi če je mlada lahko še vedno pomaga določenim ljudem.

Ljudje ne spoštujejo mladih, potlej pa se prašujejo zakaj mlade ne spotujejo starejših.

zato se pa na svetu nič ne spremeni v dobro.Kajti ljubosumni ljudje ne pustijo drugim zrasti kot je treba.

Zakaj neke civilizacije pravijo da je ženska lahko pri pedesetih medicine woman, zato ker se ženska sama prej nočejo ukvarjati z določenimi energijami ker morajo spraviti svoj podmladek na pravo pot je samo za njihovo zaščito in zaščito njenih potomcev.tudi noseče ženske se ne bi smele ukvarjati z temi stvarmi. kajti vse to vpliva na njihov zarodek.sposobnosti zdravljenja pa razvijejo že mnogo prej.

do neke mere se strinjam s tabo, ne pa povsem.Zakaj mora biti človek star 50 let da je sposoben učiti druge. potlej bi morali sami učitelji ki učijo v šoli biti stari 50 let. Dalei lama bi postal dalei lama pri pedesetih ne pa že v otroštvo.

po majevskem prepričanju prideš na zemljo tolikokrat dokler se duhovno ne izučiš in izpopolniš.Ko si zadnjič na zemlji imaš že v mladosti sposobnosti ki jih drugi starci nimajo niti pred smrtjo.

Če človek pozna moralne vrednote......in kar je najpomembneje da spoštuje svobodno voljo, je zaradi mene lahko dojenček in lahko uči druge, če ima seveda znanje. Dokler pa nima osnovnih pojmov o tem in tega tudi ne pokaže v življenju pa nima kaj učit druge. Psihičke moči gor ali dol. Poudarek je treba dati znanju, šele potem razvijat moči ali pa skupaj z znanjem.

Otrok gre pa čez tri obdobja ko se čakre šele uravnavajo- 7, 14, 21. Šele pri 21. letih naj bi bil stabilna oseba. Zato pa ni priporočljivo takim osebkom izvajat kakšnih hudih zadev z energijo in njihovo manipulacijo do približno 18. leta. Se lahko poškodujejo. Seveda pa lahko obstajajo tudi izjeme, ampak dvomim da je pikica3 med njimi.

In če poznaš malo življenjepis Jezusa...bi ugotovila da sta Jezus in Buda v mladih letih šele pridobivala znanje, šele kasneje sta delala kar pač sta. Krišna je bil pa že Avatar ko se je rodil, ni primerjave. x:Dx

:palec: + ljubezen

Pravijo celo ,da se naravno mentalno odveze clovek sele po 25 letu ali celo kasneje.

Če človek pozna moralne vrednote......in kar je najpomembneje da spoštuje svobodno voljo, je zaradi mene lahko dojenček in lahko uči druge, če ima seveda znanje. Dokler pa nima osnovnih pojmov o tem in tega tudi ne pokaže v življenju pa nima kaj učit druge. Psihičke moči gor ali dol. Poudarek je treba dati znanju, šele potem razvijat moči ali pa skupaj z znanjem.

Otrok gre pa čez tri obdobja ko se čakre šele uravnavajo- 7, 14, 21. Šele pri 21. letih naj bi bil stabilna oseba. Zato pa ni priporočljivo takim osebkom izvajat kakšnih hudih zadev z energijo in njihovo manipulacijo do približno 18. leta. Se lahko poškodujejo. Seveda pa lahko obstajajo tudi izjeme, ampak dvomim da je pikica3 med njimi.

Sem mislil, da je to že očitno. Najprej ljubezen potem pa vse ostalo. Brez ljubezni se tudi moralnih vrednot ne da naučiti oz jih skapirat.... x:Dx

No, mal sem ti jih napela, a, je bilo pa nujno, veš. x:)x Ko se komaj operjeni ptič preveč zapodi v višave, lahko kar trdo pristane na Zemljici, da ne govorimo o tem, da ga pomalica kak orel, ki je sicer zelo duhovno bitje, pa vendar ... x;)x

heh napuh pa tak x:Dx ...

Na posameznih zelo omejenih področjih (kot je - na žalost - naše šolstvo) je seveda formalno možno predajati znanje že takoj, ko si končal faks. Ko pa gre za celovito znanje, še posebno na področju zdravilstva v najširšem smislu, pa mora človek biti že kar zrel in izkušen, kar preprosto pomeni, da je moral iti skozi zrelo življenjsko obdobje, ne glede na to, kaj je že prinesel iz prejšnjega življenja, potrebuje to izkušnjo tudi v TEM življenju. Kar sicer ne pomeni, da ne obstajajo ljudje, ki lahko dosežejo veliko zrelost in modrost že kmalu po tridesetem, a to so izjeme.

... so bili vsi že dobr čez trideset, ko so postali učitelji.
pa boste rekli to so čudežni ljudje, ni res, so ljudje, ki so imeli dobre ljudi okoli sebe in so jih bili sposobni naučiti duhovnega življenja brez ljubosumja in skrivalnic.
... ja, ampak so bili skoraj zagotovo tudi to, kar omenjaš zgoraj v zvezi z reinkarnacijo, a kljub starosti duše niso učili drugih v rosno mladih letih, za malo mlajše duše pa zato najbrž kar velja, da pride njihov čas tam blizu petdeset. Dalai lama je bil pa le izbran v otroštvu, potem je moral pa skozi zelo rigorozno in težko učenje, preden je v zrelem življenjskem obdobju dejansko prevzel vlogo vodje.

tukaj meni ni jasno kako vi razmišljate, govorite o inkarnacijah, življenjih pred tem življenjem a ko neka mlada oseba reče da ima določene sposobnosti jo pa takoj zatrete.taka oseba si potlej niti pri pedesetih ne bo upala pokazati nič.

Posploševanje pri vzgoji in učenju ni ravno znak dobrega učitelja. Nekateri učenci za svoj razvoj potrebujejo veliko spodbude, drugim pa je iz istega razloga treba postaviti meje. Pikičin ego ne pozna mej, če prekoračuje meje drugim bitjem, bo pač dobila svojemu vedenju primerno lekcijo. Tale na temle forumu je bila zelo mila, ne se bat Mayita, da jo bo to tako prestrašilo. Če jo bo vzela resno, ji bo prihranilo kako veliko hujšo lekcijo, ki ji jo bo zagotovo pripravilo življenje, če ne bo spoštovala svetih prostorov drugih bitij.

ti ki tako rada uporabljaš Indijance za zgled ali je sedeči bik postal medicine man pri pedesetih ali nori konj?

Nori konj ni bil medicine man, ampak je bil vojskovodja, ki ga je v duhovnem smislu vodil Sedeči bik. Sedeči bik pa je prevzel vodenje lakotskih plemen, ko mu je bilo okrog štirideset let in se je v naslednjih nekaj letih razvil v slavnega in spoštovane medicine-mana in poglavarja - se pravi, da je bil v tem obdobju star precej čez štirideset.

to je slišati kot vsi ki pravijo ko boš šel v upokojitev boš pa užival življenje! pa to sploh ni res.

Nihče ni tukaj govoril o uživanju življenja. Govor je o tem, kdaj je človek pripravljen na vlogo učitelja.

Pikica je povedala kakšne sposobnosti ima in bi jih rada razvila še bolje vbistvu je prišla vprašat za nasvet ti si ji pa zaloputnila vtrata prednosom.Z izgovorom da je premlada. Tudi če je mlada lahko še vedno pomaga določenim ljudem.

Dobila je zelo dober nasvet in odprla sem ji zelo pomembna vrata, seveda pa je vprašanje, če je bilo to to, kar je njen ego hotel slišati. Ampak nič hudega, po nekaj stranpoteh in bolečih izkušnjah se bo slej ko prej vrnila k temu, kar sem napisala x:)x . In šele potem bo lahko dobro uporabila to, kar hoče zdaj imeti in početi. Meje naj se pa le nauči čimprej spoštovati, ne glede na to, po kakšni poti bo hodila in koga (če sploh koga) bo poslušala. (btw - sploh ne mislim, da je nujno koga poslušati, tud mene ni treba, če pa že glih kdo sprašuje, pa povem, kar mislim - pa še to ne vedno).

heh napuh pa tak x:Dx ...

Klin se s klinom zbija. Pikičin napuh (domišljavost glede moči in vdiranje v mentalni svet drugih ljudeh in urejanje njihovih misli) je priklical tak odgovor. Ja, v meni (tako kot v vseh drugih, s tabo vred) je vse. Včasih tud napuh.

Na posameznih zelo omejenih področjih (kot je - na žalost - naše šolstvo) je seveda formalno možno predajati znanje že takoj, ko si končal faks. Ko pa gre za celovito znanje, še posebno na področju zdravilstva v najširšem smislu, pa mora človek biti že kar zrel in izkušen, kar preprosto pomeni, da je moral iti skozi zrelo življenjsko obdobje, ne glede na to, kaj je že prinesel iz prejšnjega življenja, potrebuje to izkušnjo tudi v TEM življenju. Kar sicer ne pomeni, da ne obstajajo ljudje, ki lahko dosežejo veliko zrelost in modrost že kmalu po tridesetem, a to so izjeme.

... so bili vsi že dobr čez trideset, ko so postali učitelji.

... ja, ampak so bili skoraj zagotovo tudi to, kar omenjaš zgoraj v zvezi z reinkarnacijo, a kljub starosti duše niso učili drugih v rosno mladih letih, za malo mlajše duše pa zato najbrž kar velja, da pride njihov čas tam blizu petdeset. Dalai lama je bil pa le izbran v otroštvu, potem je moral pa skozi zelo rigorozno in težko učenje, preden je v zrelem življenjskem obdobju dejansko prevzel vlogo vodje.

Posploševanje pri vzgoji in učenju ni ravno znak dobrega učitelja. Nekateri učenci za svoj razvoj potrebujejo veliko spodbude, drugim pa je iz istega razloga treba postaviti meje. Pikičin ego ne pozna mej, če prekoračuje meje drugim bitjem, bo pač dobila svojemu vedenju primerno lekcijo. Tale na temle forumu je bila zelo mila, ne se bat Mayita, da jo bo to tako prestrašilo. Če jo bo vzela resno, ji bo prihranilo kako veliko hujšo lekcijo, ki ji jo bo zagotovo pripravilo življenje, če ne bo spoštovala svetih prostorov drugih bitij.

Nori konj ni bil medicine man, ampak je bil vojskovodja, ki ga je v duhovnem smislu vodil Sedeči bik. Sedeči bik pa je prevzel vodenje lakotskih plemen, ko mu je bilo okrog štirideset let in se je v naslednjih nekaj letih razvil v slavnega in spoštovane medicine-mana in poglavarja - se pravi, da je bil v tem obdobju star precej čez štirideset.

Nihče ni tukaj govoril o uživanju življenja. Govor je o tem, kdaj je človek pripravljen na vlogo učitelja.

Dobila je zelo dober nasvet in odprla sem ji zelo pomembna vrata, seveda pa je vprašanje, če je bilo to to, kar je njen ego hotel slišati. Ampak nič hudega, po nekaj stranpoteh in bolečih izkušnjah se bo slej ko prej vrnila k temu, kar sem napisala x:)x . In šele potem bo lahko dobro uporabila to, kar hoče zdaj imeti in početi. Meje naj se pa le nauči čimprej spoštovati, ne glede na to, po kakšni poti bo hodila in koga (če sploh koga) bo poslušala. (btw - sploh ne mislim, da je nujno koga poslušati, tud mene ni treba, če pa že glih kdo sprašuje, pa povem, kar mislim - pa še to ne vedno).

Se popolnoma strinjam s tabo glede poznavanja morale in odpravljanja ega.

samo številka pedeset mi ni bila všeč, ker sem jo že tolikokrat slišala ali prebrala tudi od drugih in besede glede izkušenj. Kajti vsak človek ima svojo pot in nekateri izkusijo lahko iste stvari v enem letu,ko jih drugi mogoče v peti.nekateri otroci gredo v svoji mladosti skozi toliko stvari kot jih ena povprečna oseba niti pol ni občutila. Tudi dojemljivost posamezne osebe moraš upoštevati.

jezusa budho krisho sem pa navedla iz razloga ker so bili vsi mlajši od pedeset.

glede mej in spoštovanja drugih in da želi spreminjati misli drugim se totalnoma strinjam s tabo(vsaj ne na tak našin kot ga hoče ona uporabit)

7, 14, 21. Šele pri 21.

po jankotovi interpretaciji fibonačijeve lestvice tole znese genau 42, kar pomen letnik 68, to pa pomen, da maš prou prou x:Dx . čeprou... jes sm pametn že doooolgo dooolgooo x^x in to pametn ko swina če sm pošten x:o)x

Pravijo celo ,da se naravno mentalno odveze clovek sele po 25 letu ali celo kasneje.

ko da ni nobene teme o kakšnih nohtkih al pa tamponih x:Ix x:Dx

(btw - sploh ne mislim, da je nujno koga poslušati, tud mene ni treba, če pa že glih kdo sprašuje, pa povem, kar mislim - pa še to ne vedno).

za razliko od mene, k nawidezno ne znam gobca držat x:Ix

lej... prawi "mojster" nikoli ne pametuje u tri dni, se hwali in prepričuje. pove ti vse, kar ga vprašaš. ampak nič več kot to, kar si ga vprašala.

vedno te posluša. in vedno se s tabo strinja. iz enostavnega razloga---> ker imaš vedno prav.---> na svojem nivoju zavesti x:o)x x:)x

sej se res redko kdaj kej s tabo strinjam, ampak zmerej mi je pa všeč, da maš neko svoje mnenje x:)x . pa da se ti lub :sori: x:)x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Se popolnoma strinjam s tabo glede poznavanja morale in odpravljanja ega.

samo številka pedeset mi ni bila všeč, ker sem jo že tolikokrat slišala ali prebrala tudi od drugih in besede glede izkušenj. Kajti vsak človek ima svojo pot in nekateri izkusijo lahko iste stvari v enem letu,ko jih drugi mogoče v peti.nekateri otroci gredo v svoji mladosti skozi toliko stvari kot jih ena povprečna oseba niti pol ni občutila. Tudi dojemljivost posamezne osebe moraš upoštevati.

jezusa budho krisho sem pa navedla iz razloga ker so bili vsi mlajši od pedeset.

glede mej in spoštovanja drugih in da želi spreminjati misli drugim se totalnoma strinjam s tabo(vsaj ne na tak našin kot ga hoče ona uporabit)

Ma ja, sej tud jaz nisem mislila teh petdeset tako zelo rigidno, gre v bistvu za to, da človek pač potrebuje izkušnjo svojih zrelih let (+/- kakih deset let), da se lahko posveti učenju drugih in za to svojo dejavnost tudi prevzame odgovornost. Veliko stvari se pa itak učimo eden od drugega vse življenje, ne glede na starost, v otroštvu od drugih otrok, bitij narave, kasneje svojih otrok (v tem smislu je otrok lahko velik učitelj svojim staršem še preden se sploh rodi).

(popravljeno)

Tukaj je pa ene par čudnih prepričanj. Moraš biti star in imeti ful izkušenj preden lahko učiš. To je zame čist zmotno prepričanje.

Bom dal primer: Ti znaš od matematike 1+1=2 in lahko naučiš nekoga to, ki ne zna tega, in ti ni potrebno biti doktor matematike za to. Mislim da se ljudje stalno učimo drug od drugega in nekomu odrečt nauk, ko te zanj prosi je precej egoistično ravnanje, razen če si prepričan, da ga bo uporabil za slabe namene. Ni ti treba biti zdaj nek zen mojster, da naučiš nekaj osnovnih stvari iz tega področja koga drugega.

Pa nekateri nezavedno vstopajo v energijski prostor drugega in jim pobirajo energijo. Če pa ti veš da vstopaš v prostor drugega je odgovornost na tebi, prav tako posledice. Tako da je to potrebno pomagat ozavestit drugim pa ni važno koliko si star. Glavno da imaš dobre namene in pozitivna čutva glede tega.

Popravljeno -> Čuško

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...