Iknee 13. februar 2010 Prijavi Deli 13. februar 2010 Glavno da imaš dobre namene in pozitivna čutva glede tega. Čakaj čakaj ... a tole prav razumem? Z dobrim namenom in pozitivnimi čustvi (pa kaj je zdaj to +/-, čustva so čustva, tud jeza zna bit včas prav koristna reč in ma zelo pozitiven učinek) lahko kar vstopaš v osebni prostor drugih in tam nekaj ukrepaš? Daj mal pojasni tole tvoje mnenje. Mi hodi po glavi tisti znani rek: "Pot do pekla je tlakovana z dobrimi nameni." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 13. februar 2010 Prijavi Deli 13. februar 2010 ... pa ne da so tudi te besede odraz klina Napuha (pa sej to si pa ja že pogruntala, a?) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 13. februar 2010 Prijavi Deli 13. februar 2010 Pa nekateri nezavedno vstopajo v energijski prostor drugega in jim pobirajo energijo. Če pa ti veš da vstopaš v prostor drugega je odgovornost na tebi, prav tako posledice. Tako da je to potrebno pomagat ozavestit drugim pa ni važno koliko si star. Glavno da imaš dobre namene in pozitivna čutva glede tega. Kaj ti sploh razumeš pod pojmom osebni prostor in krajo energije??? A slučajno misliš vstop v avrično polje in nehoteno krajo energije, al kva? Ker to ni sto kot če recimo z mentalnim ukazom dobesedno ukradeš energijo. Al pa če jo ukradeš preveč. To je način črnih magov in slabih bitij. Tam lahko tudi poškoduješ subtilna telesa in čakre in človeček lahko v skrajnem primeru tudi umre. Karma je pa manjša če te stvari delaš z neznanjem. Ko se ti pa enkrat pove se pa karmični pufovi povečajo tudi do 100x za isto stvar če ga serješ še naprej. Opica je z dobrim namenom tudi vzela ribo iz vode, da se ne bi utopila. In po možnosti jo je še dala sušit na špagico, da ja ne bi bila preveč mokra. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Čuško 13. februar 2010 Prijavi Deli 13. februar 2010 (popravljeno) Čakaj čakaj ... a tole prav razumem? Z dobrim namenom in pozitivnimi čustvi (pa kaj je zdaj to +/-, čustva so čustva, tud jeza zna bit včas prav koristna reč in ma zelo pozitiven učinek) lahko kar vstopaš v osebni prostor drugih in tam nekaj ukrepaš? Daj mal pojasni tole tvoje mnenje. Mi hodi po glavi tisti znani rek: "Pot do pekla je tlakovana z dobrimi nameni." Tvoja jeza je dobra da tebe kaj nauči, ne pa tvojega bližnjega. V tem se med drugim razlikujejo pozitivna čustva od negativnih. Kaj tvoja jeza, strah in sovraštvo prinaša dobrega drugim mi razloži. Če pa koga drugega učiš, ga moraš učiti zaradi ljubezni, sreče, zaupanja, darežljivosti... Spet bom dal en primer: učiš Janezka na primer telekineze. In Janezek bi rad s tem škodoval svojemu sovražniku. Ti si pa tudi jezna na tega njegovega sovražnika in boš pomagala Janezku iz tega razloga, da bo lahko škodoval vajinemu skupnemu sovražniku. Vidiš to mislim pod slabimi nameni in negativnimi čustvi in tako ne bi smeli učiti druge. Kar se pa tiče reka pa na žalost ne vem kaj pomeni in kakšen nauk podaja. Vendar sem mnenja, da so reki spet en neizčrpen vir enih zastarelih prepričanj. No ne vsi, da ne bo pomote. Men je všeč ta: "Vsak je svoje sreče kovač." Brezo, mislil sem nenamerno krajo energije. Ne vem točno kako to poteka, samo vem kakšen je občutek, ko ti jo nekdo izpije. Na osebni prostor sem se pa nanašal na post od Iknee, ki ga je omenjala oz. sacred space. Saj ni nujno, da je to slab človek, ki pije energijo, samo ne zaveda se tega. In nič ni narobe če takemu človeku pomagaš ozavestit to, da prevzame odgovornost za svoja dejanja. V kakšne črne mage in to se pa nebi spuščal, ker nimam pojma o tem. Popravljeno 13. februar 2010 -> Čuško Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 13. februar 2010 Prijavi Deli 13. februar 2010 Brezo, mislil sem nenamerno krajo energije. Ne vem točno kako to poteka, samo vem kakšen je občutek, ko ti jo nekdo izpije. Na osebni prostor sem se pa nanašal na post od Iknee, ki ga je omenjala oz. sacred space. Saj ni nujno, da je to slab človek, ki pije energijo, samo ne zaveda se tega. In nič ni narobe če takemu človeku pomagaš ozavestit to, da prevzame odgovornost za svoja dejanja. V kakšne črne mage in to se pa nebi spuščal, ker nimam pojma o tem.Ah, to nima tako velikih karmičnih posledic, kot tist drug primer ki sem ga omenil. Kar je pa Iknee mislila, se pa danes reče osebna aura, ki je v razponu okoli 0,5m oddaljena od telesa. Kako mu boš pa pomagal ozavestit, če ne veš kako to poteka??? Nekateri ljudje so pravi vampirji, zato ker so zaprli dostop do svoje duše iz katere vsak človeček dobiva energijo. Skratka zaprl so si kanal zgoraj. Ampak takih človečkov je zelo malo. To pa ni isto kot če ti nekdo z nakladanjem jemlje pozornost in energijo, al pa kaj podobnega. Takemu človečku lahko v najboljšem primeru poveš da naj tega ne dela več in mu pomagaš vzpostavit stik z višjim virom oz. njegovo dušo. Seveda če veš kako se to naredi. Drugače pa ga napotiš kakšnemu, ki ima to znanje. Če pa noče spremembe kljub temu da je že večkrat slišal podobno od različnih človečkov, ga pa pač prepustiš karmi in njenim uslužbencem. Bo kmalu kasiral nazaj vse plus obresti. To velja za ljudi- vampirčke. Tistim drugim pa poveš da naj pove bistvo oz. naj ti ne krade časa z brezveznim govorjenjem al pa kaj podobnega. Sicer ti pa noben ne more kar tako krast energije, če mu ne posvečaš pretirane pozornosti, mu ne daš dovoljenja in imaš prečiščene določene podzavestne vzorce..... Če se pa to dogaja se pa raje vprašaj ZAKAJ? Še zmeraj pa si lahko za tist čas narediš avrični ščit ali avrični jajček kot danes temu rečejejo nekateri. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Čuško 13. februar 2010 Prijavi Deli 13. februar 2010 Kako mu boš pa pomagal ozavestit, če ne veš kako to poteka??? Nekateri ljudje so pravi vampirji, zato ker so zaprli dostop do svoje duše iz katere vsak človeček dobiva energijo. Skratka zaprl so si kanal zgoraj. Ampak takih človečkov je zelo malo. To pa ni isto kot če ti nekdo z nakladanjem jemlje pozornost in energijo, al pa kaj podobnega. Sicer ti pa noben ne more kar tako krast energije, če mu ne posvečaš pretirane pozornosti, mu ne daš dovoljenja in imaš prečiščene določene podzavestne vzorce..... Če se pa to dogaja se pa raje vprašaj ZAKAJ? Še zmeraj pa si lahko za tist čas narediš avrični ščit ali avrični jajček kot danes temu rečejejo nekateri. Nisem mislil, da bi mu jaz pomagal ozavestit, ampak nekdo, ki ima o tem kaj pojma. Če sem dal tak vtis se opravičujem. Včasih moraš komu posvečat pozornost iz različnih razlogov, vsaj ob prvem stiku, ko se kraje energije niti ne zavedaš. Takih "vampirjev", kot jim praviš pa spet ni tako malo kot si misliš, pa ne mislim nakladačev. In ja vem, da se lahko zaščitim oz. si počistim podzavestne vzorce. Delam na tem. Pa malo smo zašli iz teme... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 13. februar 2010 Prijavi Deli 13. februar 2010 Ma ja, dal si malo čuden vtis, kao da bi mu ti pomagal. Če bi mu pa kdo, ki ima pojma potem pa OK. Tudi če se komu posvečaš in imaš ti dovolj dober stik z zgoraj, takoj dobiš drugo energijo v zameno za tisto ki se jo kao ukrade. Če pa tega nimaš, so pa problemi....Ah tako pogosti pa taki vampirčki tudi niso. Eden na 5.000 al pa 10.000 prebivalcev al pa kaj takega. Govorim totalno na blef. Pri večini tem se pa itak skrene sa puta in se izve še marsikaj drugega- zanimivega. Se malo razširi obzorja znanja. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 13. februar 2010 Prijavi Deli 13. februar 2010 Tvoja jeza je dobra da tebe kaj nauči, ne pa tvojega bližnjega. V tem se med drugim razlikujejo pozitivna čustva od negativnih. Kaj tvoja jeza, strah in sovraštvo prinaša dobrega drugim mi razloži. Jeza je v osnovi odziv na občutek ogroženosti (najbolj na splošno). Lahko je del obrambnega mehanizma, lahko se pa seveda iz tega tudi kaj naučiš - in to velja za tvojo lastno jezo in za jezo koga drugega nate. Včasih se je dobro vprašati, zakaj zaboga, je nekdo tako jezen nate - a ga mogoče serješ, si temu človeku šel čez meje? In jeza ne izključuje ljubezni. Vsak starš je kdaj jezen na svojega otroka in ga ima hkrati iz srca rad. In otroci to čutijo in se iz jeze tudi kaj naučijo, včasih veliko hitreje bolj učinkovito kot s prijaznim dopovedovanjem. Jeza včasih bližnjemu obvaruje življenje. Spomnim se prijatelja alpinista, ki je manj izkušenemu soplezalcu prijazno in zlepa skušal dopovedati, da ne smejo nadaljevati, ker se bo zaradi nenadne otoplitve začelo plaziti in leteti kamenje. Ni hotel poslušati, dokler se človek ni pošteno razjezil. Na povratku, ko sta bila že na varnem grebenu, se je po grapi, kjer sta malo prej plezala, utrgal velik plaz, ki ga ne bi preživela. Ko sta v dolini pripovedovala zgodbo, je pristavil: "Sem mu pa hvaležen, da me je napizdil ko psa!" Jeza ni nasprotje ljubezni, nasprotje ljubezni je odsotnost vsakršnih čustev - hladna ignoranca. Otroci, ki občutijo pomanjkanje ljubezni in jim ne uspe vzbuditi prijaznih ljubečih čustev, provocirajo starše in jih skušajo spraviti v bes - jezo čutijo kot sporočilo "obstajaš, ni mi vseeno zate", kar je zanje veliko bolje kot nič. Če pa koga drugega učiš, ga moraš učiti zaradi ljubezni, sreče, zaupanja, darežljivosti... Spet bom dal en primer: učiš Janezka na primer telekineze. In Janezek bi rad s tem škodoval svojemu sovražniku. Ti si pa tudi jezna na tega njegovega sovražnika in boš pomagala Janezku iz tega razloga, da bo lahko škodoval vajinemu skupnemu sovražniku. Vidiš to mislim pod slabimi nameni in negativnimi čustvi in tako ne bi smeli učiti druge. Kar se pa tiče reka pa na žalost ne vem kaj pomeni in kakšen nauk podaja. Vendar sem mnenja, da so reki spet en neizčrpen vir enih zastarelih prepričanj. No ne vsi, da ne bo pomote. Men je všeč ta: "Vsak je svoje sreče kovač." Dober namen ni vstopnica za svojevoljno vtikanje v osebni prostor nekega človeka. Ne gre le za nenamerno krajo energije, tudi "urejanje" nečesa ali "zdravljenje" v miselnem ali čustvenem polju ne da bi te ta človek izrecno zaprosil za tako pomoč, pomeni kršitev svetosti tega zasebnega prostora in do tega preprosto nimaš pravice. Dober namen še ne pomeni, da bo neko dejanje imelo tudi učinek dober. Ljudje imamo včasih najboljše namene, pa vseeno škodimo s svojim svojevoljnim vtikanjem v stvari, ki jih preslabo poznamo. In se to seveda slej ko prej obrne proti nam, kljub dobrim namenom. Sicer se pa ljudje nismo tako zelo spremenili v nekaj stoletjih in tiste res globoke modrosti nimajo roka zastaranja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 13. februar 2010 Prijavi Deli 13. februar 2010 ne morem, da ne stegnem... pa če ste magari tut jezni Tvoja jeza je dobra da tebe kaj nauči, ne pa tvojega bližnjega. V tem se med drugim razlikujejo pozitivna čustva od negativnih. Kaj tvoja jeza, strah in sovraštvo prinaša dobrega drugim mi razloži. Če pa koga drugega učiš, ga moraš učiti zaradi ljubezni, sreče, zaupanja, darežljivosti... Spet bom dal en primer: učiš Janezka na primer telekineze. In Janezek bi rad s tem škodoval svojemu sovražniku. Ti si pa tudi jezna na tega njegovega sovražnika in boš pomagala Janezku iz tega razloga, da bo lahko škodoval vajinemu skupnemu sovražniku. Vidiš to mislim pod slabimi nameni in negativnimi čustvi in tako ne bi smeli učiti druge. Kar se pa tiče reka pa na žalost ne vem kaj pomeni in kakšen nauk podaja. Vendar sem mnenja, da so reki spet en neizčrpen vir enih zastarelih prepričanj. No ne vsi, da ne bo pomote. Men je všeč ta: "Vsak je svoje sreče kovač." Brezo, mislil sem nenamerno krajo energije. Ne vem točno kako to poteka, samo vem kakšen je občutek, ko ti jo nekdo izpije. Na osebni prostor sem se pa nanašal na post od Iknee, ki ga je omenjala oz. sacred space. Saj ni nujno, da je to slab človek, ki pije energijo, samo ne zaveda se tega. In nič ni narobe če takemu človeku pomagaš ozavestit to, da prevzame odgovornost za svoja dejanja. V kakšne črne mage in to se pa nebi spuščal, ker nimam pojma o tem. če se ti lub, pa plis men ti razloži:od kod ti ideja o pozitivi in negativi? katera so merila? kdo jih je postavil? si kompetenten dajati kakršne koli sodbe? jin jang in ravnotežje tukej ne drži vode.pa to ne jemat zdej preveč osebno. itak je to že folklora in tut barbike že strižejo s pozitivno energijo pa vendar... če nekaj oceniš kot pozitivno, si istočasno dopustil možnost, da nekaj drugega pa ni pozitivno-torej mogoče negativno? in kaj dobiš? sodbe in trenja. je to pozitivno??? Ah, to nima tako velikih karmičnih posledic, kot tist drug primer ki sem ga omenil. Kar je pa Iknee mislila, se pa danes reče osebna aura, ki je v razponu okoli 0,5m oddaljena od telesa. Kako mu boš pa pomagal ozavestit, če ne veš kako to poteka??? Nekateri ljudje so pravi vampirji, zato ker so zaprli dostop do svoje duše iz katere vsak človeček dobiva energijo. Skratka zaprl so si kanal zgoraj. Ampak takih človečkov je zelo malo. To pa ni isto kot če ti nekdo z nakladanjem jemlje pozornost in energijo, al pa kaj podobnega. Takemu človečku lahko v najboljšem primeru poveš da naj tega ne dela več in mu pomagaš vzpostavit stik z višjim virom oz. njegovo dušo. Seveda če veš kako se to naredi. Drugače pa ga napotiš kakšnemu, ki ima to znanje. Če pa noče spremembe kljub temu da je že večkrat slišal podobno od različnih človečkov, ga pa pač prepustiš karmi in njenim uslužbencem. Bo kmalu kasiral nazaj vse plus obresti. To velja za ljudi- vampirčke. Tistim drugim pa poveš da naj pove bistvo oz. naj ti ne krade časa z brezveznim govorjenjem al pa kaj podobnega. Sicer ti pa noben ne more kar tako krast energije, če mu ne posvečaš pretirane pozornosti, mu ne daš dovoljenja in imaš prečiščene določene podzavestne vzorce..... Če se pa to dogaja se pa raje vprašaj ZAKAJ? Še zmeraj pa si lahko za tist čas narediš avrični ščit ali avrični jajček kot danes temu rečejejo nekateri. brezo učas me zjezaš, da bi te kr u qrac poslou. tole okol zaščite, kar si še poudaru... sori, ampak vedno ko to vidim, moram gobec stegnit. zaščita deluje v obe smeri. ne moreš niti ven spustit, kar ni tvojega in se je čez dan prilepilo nate, pa niti svojega, kar si raztresel čez dan naokoli, ne moreš priklicati nazaj. to hočeš??? al pa še drgač: skozi to zaščito mogoče tudi bog ne more do tebe. a smo se za to boril? ****************************o iknee pa nč. itaq mi je spet sapo uzela in ne morem gowort ampak res Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 14. februar 2010 Prijavi Deli 14. februar 2010 Opica je z dobrim namenom tudi vzela ribo iz vode, da se ne bi utopila. In po možnosti jo je še dala sušit na špagico, da ja ne bi bila preveč mokra. ne samo opice, tudi ribiči to počnejo! Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Čuško 14. februar 2010 Prijavi Deli 14. februar 2010 Jeza je v osnovi odziv na občutek ogroženosti (najbolj na splošno). Lahko je del obrambnega mehanizma, lahko se pa seveda iz tega tudi kaj naučiš - in to velja za tvojo lastno jezo in za jezo koga drugega nate. Včasih se je dobro vprašati, zakaj zaboga, je nekdo tako jezen nate - a ga mogoče serješ, si temu človeku šel čez meje? In jeza ne izključuje ljubezni. Vsak starš je kdaj jezen na svojega otroka in ga ima hkrati iz srca rad. In otroci to čutijo in se iz jeze tudi kaj naučijo, včasih veliko hitreje bolj učinkovito kot s prijaznim dopovedovanjem. Jeza včasih bližnjemu obvaruje življenje. Spomnim se prijatelja alpinista, ki je manj izkušenemu soplezalcu prijazno in zlepa skušal dopovedati, da ne smejo nadaljevati, ker se bo zaradi nenadne otoplitve začelo plaziti in leteti kamenje. Ni hotel poslušati, dokler se človek ni pošteno razjezil. Na povratku, ko sta bila že na varnem grebenu, se je po grapi, kjer sta malo prej plezala, utrgal velik plaz, ki ga ne bi preživela. Ko sta v dolini pripovedovala zgodbo, je pristavil: "Sem mu pa hvaležen, da me je napizdil ko psa!" Jeza ni nasprotje ljubezni, nasprotje ljubezni je odsotnost vsakršnih čustev - hladna ignoranca. Otroci, ki občutijo pomanjkanje ljubezni in jim ne uspe vzbuditi prijaznih ljubečih čustev, provocirajo starše in jih skušajo spraviti v bes - jezo čutijo kot sporočilo "obstajaš, ni mi vseeno zate", kar je zanje veliko bolje kot nič. Dober namen ni vstopnica za svojevoljno vtikanje v osebni prostor nekega človeka. Ne gre le za nenamerno krajo energije, tudi "urejanje" nečesa ali "zdravljenje" v miselnem ali čustvenem polju ne da bi te ta človek izrecno zaprosil za tako pomoč, pomeni kršitev svetosti tega zasebnega prostora in do tega preprosto nimaš pravice. Dober namen še ne pomeni, da bo neko dejanje imelo tudi učinek dober. Ljudje imamo včasih najboljše namene, pa vseeno škodimo s svojim svojevoljnim vtikanjem v stvari, ki jih preslabo poznamo. In se to seveda slej ko prej obrne proti nam, kljub dobrim namenom. Sicer se pa ljudje nismo tako zelo spremenili v nekaj stoletjih in tiste res globoke modrosti nimajo roka zastaranja. Če bo kdo jezen nate, je ta jeza njegov problem in ne tvoj. Lahko ti pove, kaj mu ne paše pri tvojem dejanju in če hočeš ostati z njim v odnosu bosta sklenila nekakšen kompromis. Če pa ne, potem pa gresta vsak svojo pot. Ne moreš bit vsem ušeč. Poglej, če nekoga "napizdiš" v namen učenja to ne pomeni, da moraš bit jezen pri tem. To je samo drugačen način podajanja informacij, ki je za nekatere nujen (vprašanje zakaj?). Je pa res da tak način učenja ponavadi pride, ko učenec razjezi učitelja. Vendar pa tak način ni primeren za vsakogar saj se lahko ustvari negativno ozračje, ki potem zavira proces nadaljnjega učenja. Da pa o vzgoji otrok ne govorimo. Nobenega izgovora in opravičila ni, da svojo jezo stresaš na otroke. Rajši daj otroku dober zgled s svojimi dejanji, vztrajnostjo in ljubeznivostjo ne pa zastraševanjem (jezo). Tako ko včasih, ko so otroke mlatili oz. jih še vedno, da bi jih kaj naučili. Saj so jih naučili, samo s kakšnimi posledicami. Nič ni narobe, če se jezimo, samo primerno moramo izražati to jezo in se je zavedati. Lahko poveš otroku, da si jezen nanj zaradi nečesa, ni pa se treba zadirati in ga glasno zmerjati. Pa ne zdaj spet skrajne primere privlečt vn, ko je ogroženo življenje. Nasprotje ljubezni je sovraštvo.Nasprotje jeze je pomirjenost.Nasprotje odsotnosti čustev je pretirana čustvenost. Glede vdiranja v osebni prostor pa nisem nikoli rekel, da je v redu, če kaj spreminjamo brez dovoljenja. Kolikor vem niti ne moremo spreminjati brez dovoljenja zaradi svobodne volje. Tudi o zdravljenju nisem govoril, ker za to moraš biti kvalificiran. Govoril sem zgolj o učenju in podajanju informacij. Ljudje smo se definitivno spremenili skozi stoletja. Še ne dolgo nazaj smo zažigali čarovnice in heretike. če se ti lub, pa plis men ti razloži:od kod ti ideja o pozitivi in negativi? katera so merila? kdo jih je postavil? si kompetenten dajati kakršne koli sodbe? jin jang in ravnotežje tukej ne drži vode.pa to ne jemat zdej preveč osebno. itak je to že folklora in tut barbike že strižejo s pozitivno energijo pa vendar... če nekaj oceniš kot pozitivno, si istočasno dopustil možnost, da nekaj drugega pa ni pozitivno-torej mogoče negativno? in kaj dobiš? sodbe in trenja. je to pozitivno??? Vprašaj se kdaj se počutiš dobro in kdaj slabo. A ko si jezen mogoče skačeš od veselja. A ko občutiš ljubezen do nekoga a ti je slabo pri temu. A če sovražiš nekoga se v tistem trenutku počutiš dobro. A imaš rad, da te je strah (pa ne mislim zdej grozljivk, vlakcev smrti itd..) in da te ta strah omejuje pri napredku. No in po tem kriteriju sem opredelil pozitivna in negativna čustva. Nisem pa govoril o nobeni pozitivni energiji. Ok spet primer: Namerni uboj. Vojak v vojni ali morilec na pohodu. Vsak deluje na podlagi čustev. Kaj je zdaj pozitivno kaj negativno? A ni nič od tega? Zakaj bi potem sodili morilcu? Kdo je sedaj kompetenten da odloča kaj je sprejemljivo ali ne? Zakaj ne bi imeli anarhije? Še enkrat povem. Nič ni narobe z negativnimi čustvi, saj se preko njih lahko marsikaj učimo (ali pa tudi ne), ne smemo pa tega prenašat ali projecirat na druge. Vsi vemo kako se strah hitro širi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 14. februar 2010 Prijavi Deli 14. februar 2010 Ljudje smo se definitivno spremenili skozi stoletja. Še ne dolgo nazaj smo zažigali čarovnice in heretike. Saj jih še vedno. Samo definicija kdo je čarovnica ali heretik je mal drugačna in pa grmade so nadomestile drugačne prakse uničevanja in onemogočanja delovanja določenih ljudi. Sej vem, da ne maraš rekov in izrekov, ampak si ne morem, da ne bi tule ubacila enga bosanskega: "Isto sranje drugo pakovanje!" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 14. februar 2010 Prijavi Deli 14. februar 2010 Čuško, sicer se pa strinjam z marsičem, kar si zdaj napisal o jezi - res ne gre, da bi jezo kar stresali vsevprek po ljudeh in da bi to bila poglavitna vzgojna metoda za našo deco, vztrajam pa pri stališču, da je jeza v osnovi nevtralna, pomembno je, na kakšen način in v kakšnih okoliščinah jo izražamo. S temi plusi in minusi pri čustvih in energijah in tudi sicer se hitro zapleteš v probleme in si zožiš pogled na stvari, zato jih jaz raje nikamor ne lepim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Čuško 14. februar 2010 Prijavi Deli 14. februar 2010 Saj jih še vedno. Samo definicija kdo je čarovnica ali heretik je mal drugačna in pa grmade so nadomestile drugačne prakse uničevanja in onemogočanja delovanja določenih ljudi. Sej vem, da ne maraš rekov in izrekov, ampak si ne morem, da ne bi tule ubacila enga bosanskega: "Isto sranje drugo pakovanje!" Ja to je čist res, sam vseeno je to mal bolš kot pa prava grmada oz. je vseeno napredek. Pa reki so mi čist kul, tako za zabavo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 14. februar 2010 Prijavi Deli 14. februar 2010 Če bo kdo jezen nate, je ta jeza njegov problem in ne tvoj. Lahko ti pove, kaj mu ne paše pri tvojem dejanju in če hočeš ostati z njim v odnosu bosta sklenila nekakšen kompromis. Če pa ne, potem pa gresta vsak svojo pot. Ne moreš bit vsem ušeč. Poglej, če nekoga "napizdiš" v namen učenja to ne pomeni, da moraš bit jezen pri tem. To je samo drugačen način podajanja informacij, ki je za nekatere nujen (vprašanje zakaj?). Je pa res da tak način učenja ponavadi pride, ko učenec razjezi učitelja. Vendar pa tak način ni primeren za vsakogar saj se lahko ustvari negativno ozračje, ki potem zavira proces nadaljnjega učenja. Da pa o vzgoji otrok ne govorimo. Nobenega izgovora in opravičila ni, da svojo jezo stresaš na otroke. Rajši daj otroku dober zgled s svojimi dejanji, vztrajnostjo in ljubeznivostjo ne pa zastraševanjem (jezo). Tako ko včasih, ko so otroke mlatili oz. jih še vedno, da bi jih kaj naučili. Saj so jih naučili, samo s kakšnimi posledicami. Nič ni narobe, če se jezimo, samo primerno moramo izražati to jezo in se je zavedati. Lahko poveš otroku, da si jezen nanj zaradi nečesa, ni pa se treba zadirati in ga glasno zmerjati. Pa ne zdaj spet skrajne primere privlečt vn, ko je ogroženo življenje. Nasprotje ljubezni je sovraštvo.Nasprotje jeze je pomirjenost.Nasprotje odsotnosti čustev je pretirana čustvenost. Glede vdiranja v osebni prostor pa nisem nikoli rekel, da je v redu, če kaj spreminjamo brez dovoljenja. Kolikor vem niti ne moremo spreminjati brez dovoljenja zaradi svobodne volje. Tudi o zdravljenju nisem govoril, ker za to moraš biti kvalificiran. Govoril sem zgolj o učenju in podajanju informacij. Ljudje smo se definitivno spremenili skozi stoletja. Še ne dolgo nazaj smo zažigali čarovnice in heretike. Vprašaj se kdaj se počutiš dobro in kdaj slabo. A ko si jezen mogoče skačeš od veselja. A ko občutiš ljubezen do nekoga a ti je slabo pri temu. A če sovražiš nekoga se v tistem trenutku počutiš dobro. A imaš rad, da te je strah (pa ne mislim zdej grozljivk, vlakcev smrti itd..) in da te ta strah omejuje pri napredku. No in po tem kriteriju sem opredelil pozitivna in negativna čustva. Nisem pa govoril o nobeni pozitivni energiji. Ok spet primer: Namerni uboj. Vojak v vojni ali morilec na pohodu. Vsak deluje na podlagi čustev. Kaj je zdaj pozitivno kaj negativno? A ni nič od tega? Zakaj bi potem sodili morilcu? Kdo je sedaj kompetenten da odloča kaj je sprejemljivo ali ne? Zakaj ne bi imeli anarhije? Še enkrat povem. Nič ni narobe z negativnimi čustvi, saj se preko njih lahko marsikaj učimo (ali pa tudi ne), ne smemo pa tega prenašat ali projecirat na druge. Vsi vemo kako se strah hitro širi.jah... u bistvu nisi nč odgoworu. še kr goworiš o dobrem in slabem... jes bom kle kr nehou. obilo zabave še naprej Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 14. februar 2010 Prijavi Deli 14. februar 2010 brezo učas me zjezaš, da bi te kr u qrac poslou. tole okol zaščite, kar si še poudaru... sori, ampak vedno ko to vidim, moram gobec stegnit. zaščita deluje v obe smeri. ne moreš niti ven spustit, kar ni tvojega in se je čez dan prilepilo nate, pa niti svojega, kar si raztresel čez dan naokoli, ne moreš priklicati nazaj. to hočeš??? al pa še drgač: skozi to zaščito mogoče tudi bog ne more do tebe. a smo se za to boril? Ta zaščita je najbolj simpl in je namenjena tistim ki o teh stvareh nimajo pojma. Je pa res da deluje v obe smeri. Zapre dotok energije iz okolice in tudi oddajanje energije v okolico. Zato pa je namenjena samo za kratek čas. Imej to blokado za dotok energije kot stranski učinek.... Bog je pa itak v srcu in je vedno z osebkom. Zakaj bi pa potem skakal čez zaščito??? Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Čuško 14. februar 2010 Prijavi Deli 14. februar 2010 jah... u bistvu nisi nč odgoworu.Jah, to je namenoma, ker tudi ti nisi nič odgovoril meni, si samo postavil vprašanja, potem sem ti vrnil vprašanja.Sam sem pozabil dat vprašaje . Bom tud jst kar zaključu... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
d-omen 28. februar 2010 Prijavi Deli 28. februar 2010 lp no da še jes nekej dodamtelekinezo sem že trenerou s tistim listkom in mi je bilo kar naporno da sem ga vrtel ampakko sem biu pri prijatelju ki je to vajo tudi treneral sem lohka tist listek vrtel z pol man trudano pa še telepatijanekej časa sm biu z vsakim povezan ki sem ga srečou na cesti pol sm pa dobu batine in pa karmične zadeve pa še batine sm dobu in padel na nižji nivo zavedanjana žalost in pa dobil shizofrenijo ne mislim strašit zdej kogarkol sam mojo karmo sm pokaserou vse na enkrat prej sm se tko odloču v rani mladosti kako bom dobilin namesto da bi blo postopoma sm dobil vse na enkrat in sedaj imam lepo shizofrenijo samo zarad svoje neumnosti upam da se bom pozdravil in dobil še eno šanso za novo žiljenje brez slabih dejanj in poa misli ter čustev kar sem se pa naučil da se morem imet pod nadzoromupam da ne bo za mano nikogar z takimi odločitami da dobi karmo vse na enkatkaarmo je treba sproti dobivat tako da veš če si kej narobe naredil in pa se nekaj naučiti... no tok od men Domen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 28. februar 2010 Prijavi Deli 28. februar 2010 nekej časa sm biu z vsakim povezan ki sem ga srečou na cesti pol sm pa dobu batine in pa karmične zadeve pa še batine sm dobu in padel na nižji nivo zavedanjana žalost in pa dobil shizofrenijo ne mislim strašit zdej kogarkol sam mojo karmo sm pokaserou vse na enkrat prej sm se tko odloču v rani mladosti kako bom dobilin namesto da bi blo postopoma sm dobil vse na enkrat in sedaj imam lepo shizofrenijo samo zarad svoje neumnosti Shizofrenija??? Dobro premisli preden začneš delat kakšne magične kretnje, bluzit po astralu....Shizofrenija je iz višjega vidika razdeljenost energij....kot duša na pol....Takšen človeček mora najprej malo sebe sestavit skupaj, preden se spet začne igrat z zgoraj naštetim...To se pa doseže z odpiranjem srca in služenjem človeštvu na fizičnem nivoju.... Kaj si pa mislil s tistim da si bil z vsakim povezan....in dobil batine.....pa da si se v otroštvu odločil..... Karmo dobivaš toliko kot lahko preneseš, razen če se ne odločiš drugače...pa še takrat obstajajo določene varovalke......obstaja pa tudi dobra karma... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
d-omen 28. februar 2010 Prijavi Deli 28. februar 2010 batine sm mislu da tko na psihični načinza karmo sm jo pa odganjou tako da je sploh nisem imel karkol sm naredu se mi ni nč vrnil tako odločitev sm sprejeu v otroštvu ko sem še videl arhangela Michaela in sm se tko odloču in on je tako naredupol sm pa dobu nazaj kokr sm prenesu in pa shizofrenija sm se že kar dobr kos sestavu nazaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 28. februar 2010 Prijavi Deli 28. februar 2010 batine sm mislu da tko na psihični načinza karmo sm jo pa odganjou tako da je sploh nisem imel karkol sm naredu se mi ni nč vrnil tako odločitev sm sprejeu v otroštvu ko sem še videl arhangela Michaela in sm se tko odloču in on je tako naredupol sm pa dobu nazaj kokr sm prenesu in pa shizofrenija sm se že kar dobr kos sestavu nazaj Ah, batine na psihički način je pa nekaj drugega. :xx!: Sam tole glede karme mi pa ni čist jasn. A so to kao tvoji zaključki, al si se pa res tako zmenil in si dobil tudi kakšno potrdilo kot "Tako bo bilo...Tako se bo uredilo..." V tem primeru bi to bilo možno. Če pa ni bilo tako potem si pa pač po mojem mnenju samo potrošio delček dobre karme in je sedaj pač na vrsti slaba. Shizofrenija---taka zdravila kot jih dajejo psihiatri full poškodujejo eterične vezi oz. nadije...ter tudi razne bariere med čakrami, ki preprečujejo stik med subtilnimi svetovi. Najprej je treba tiste zadeve malo skupaj spravit. Drugače hitro zamešaš in ne ločiš fizičnih stvari od astralnih.....Seveda če si bil na tabletah. To pa najlažje dosežeš z meditacijo na svetlobo in s kakšnimi fizičnimi aktivnostmi....če se pa vključiš kao prostovoljec v kakšno organizacijo za pomoč ostarelim....pa samo pospešiš zadeve- mislim na srčni nivo. Bi pa odsvetoval mantre, kakšne psihične zadevce....in tudi meditacije, ki ne vključujejo srca ali Zemlje. Tist ti lahko spet preveč stimulira določene zadeve, preden si vsaj za silo spet skup sestavljen....in ozemljitev bo spet težja. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
d-omen 28. februar 2010 Prijavi Deli 28. februar 2010 ajoj pa glih začeu sm mal magične kretnje delat upam da ne bo škodovalo glede karme je pa tko kakor sm napisou bo pa držalo da imam srčno čakro zaprto je pa podobna zgodba da sm si jo zapru enkat k sm biu še mlad približno 10let sm imeu takratpa je en problem k si je ne znam dobr odprt sm že vse sorte probalbom vidu kako bo s temle magičnim kretnjam po moje en niz ne more kej dost škodvat k so itak zato izvaja da duh in telo spet skupej prideta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 28. februar 2010 Prijavi Deli 28. februar 2010 ajoj pa glih začeu sm mal magične kretnje delat upam da ne bo škodovalo glede karme je pa tko kakor sm napisou bo pa držalo da imam srčno čakro zaprto je pa podobna zgodba da sm si jo zapru enkat k sm biu še mlad približno 10let sm imeu takratpa je en problem k si je ne znam dobr odprt sm že vse sorte probalbom vidu kako bo s temle magičnim kretnjam po moje en niz ne more kej dost škodvat k so itak zato izvaja da duh in telo spet skupej prideta Večina ljudi ima srčno čakro zaprto. Ni pa to isto kot pretočnost skozi to čakro. Energijska pretočnost je čisto nekaj drugega kot pa odprtost oz. razvitost..... Meditacijo na svetlobo sem pa svetoval zato ker se povežeš z močjo duše v sebi oz. Božansko močjo......ta pa ima moč zdravljenja nižjih nivojev....Magične kretnje te pa lahko popeljejo samo do nekega nivoja...Na višje ravni pa itak ne moreš brez passworda oz. dovoljenja...Lahko pa tudi s kretnjami prideš very high če imaš propustnico, ta je pa ponavadi itak povezana s srcem... Kaj naj rečem, probaj pa boš videl.... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
d-omen 1. marec 2010 Prijavi Deli 1. marec 2010 no fajn saj skritizerou nisi lepa hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.