Skoči na vsebino

DEBELOST

Marsa

Recommended Posts

Sončnica, popolnoma prav imaš. Kadar smo polni pozitivnih misli, se nas ne loti nobena bolezen. Kadar pa nas preplavijo negativne misli, smo podvrženi obolenjem in tudi nesreče se nam takrat dogajajo. Za raka pa sploh pravijo, da je bolezen duše. Za zdravje in varnost smo odgovorni sami. Povzemam za teboj, Sončnica:

Skrbimo za to, da bodo naše misli vedno pozitivno usmerjene, da bomo polni pozitivne energije!

x:)x x:)x x;)x x:)x

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 78
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam probleme z debelostjo. Imam zato, ker se še vedno psihično ukvarjam (predvsem si hočem priti na jasno z razlogi) z preveč kilogrami, ki jih sedaj fizično več nimam.

Oče je tisti, ki je gensko nagnjen k debelosti, in "njegova deklica" je poleg drugih lastnosti podedovala tudi malo tega. Saj to ne bi opazila, če me mami ne bi skoz opozarjala na to (pa ne da bi mi bilo kje videti, vsaj ne po slikah za nazaj). Počasi sem nato začela verjeti v to - čeprav gre le za to, da takrat, ko me kaj "daje" pač iščem hrano (nekateri pa ne morejo jest) -, pripomogle pa so tudi tabletke (zaščita), saj se mi je z njihovo uporabo teža večala in večala. Pred parimi leti me je začela odvečna teža psihično bremeniti (saj nisem mogla skoraj nič več obleči od svoje garderobe) in sem začela "delati na psihi"; pred kakim letom pa sem skenslala še tabletke. Tako sem izgubila 12 kg. Mami sedaj pravi, da sem že presuha in da moram nehat "hujšat". Prepričana je namreč, da kilograme zgubljam namerno (čeprav sem ji razložila od kje rezultati) in noče priznati, da sem imela pred svojim obdobjem "debelosti", ob isti višini kot jo imam sedaj, še manj kilogramov.

Sem pa opazila, da moški spol gleda sedaj name bolj ... vedno večim je pomembneje, da izpadejo bolj mačoti pred mano in te fore... kar me moti, saj je tako težje vpostaviti toplino prijateljskega odnosa, kjer zunanjost sploh nima učinka - pri prijateljih se mi spol nekako zgubi; a se to dogaja še komu?.

Prijateljev si nekako nisem nikoli izbirala po zunanjosti; sedaj ko to pišem, sem ugotovila, da imam ravno toliko "debelih" prijateljev kot suhih, mogoče še kakšnega več. Res pa je, da nobenemu izmed njih ne morem reči, da je debel/a, kvečemu močnejše postave - vitalnosti in poskočnosti jim namreč čisto nič ne primanjkuje.

Masa

• 1 year later...

Jaz osebno nikoli nisem imela težav s prekomerno težo. Me tudi ne motijo osebe, ki imajo kak ali pa veliko kilogramov preveč.

Kar se estetike tiče, se mi še ne zdi tak problem, je pa kar nekaj zdravstvenih težav povezanih s prekomerno težo - noge, srce, ožilje, pritisk... zato bi bilo v zvezi s tem mogoče primerno majčkeno pogledati na to zadevo.

Prekomerno trpanje s hrano naj bi bilo nekako povezano z občutkom varnosti - kompenziranje, tako da če gre za kaj takega, je po mojem možno to urediti v glavi.

Kar se pa zaposlovanja tiče, se mi zdi pa resnično irelevantno, kakšno težo ima kdo.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

:vragec:

ja pa ravn pr zaposlovanju je to zlo vazhn

recimo, spremljevalec v gondoli pa res ne more met 150 kil....to sta zhe dva potnika x:Dx

666 zlomkou....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Sem pa opazila, da moški spol gleda sedaj name bolj ... vedno večim je pomembneje, da izpadejo bolj mačoti pred mano in te fore... kar me moti, saj je tako težje vpostaviti toplino prijateljskega odnosa, kjer zunanjost sploh nima učinka - pri prijateljih se mi spol nekako zgubi; a se to dogaja še komu?.

Tole me je ful spomnal na South Park (a gledaš kdaj?) , ko so v zadnjem delu, tipi čist ponorel, ko so njihovi 8-letni sošolki začele rastit joške in so se obnašal ko eni psi in so hodl lajat pred njeno bajto, pol si je pa dala kartonasto škatlo okol, pa so ugotovil da "sploh ni tolk kul". x:Dx

Drgač si pa ful lepo napisala :palec: Sm bla jz tud mal bl zalita v OŠ in mi je tip, ku sm bla v njega fuuuuuuul zalublena reku, naj si kupim Čang Šlang- kera bolečina, joooooj xcivx . Pol sm se pa mal stegnla, kile so se porazporedile in letos poleti je taisti tip ( nisva se vidla okol 10 let ) pršu do mene in se začel neki slint, pa sem odreagirala v stilu "talk to my hand"- če me takrat ni maru, me tud zdej ni treba :o|o:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

No pa dejmo!

Prebiram tole, in vsak post bi lahko pokomentiral, se strinjal, negiral, skratka nizal argumente za in proti! Poglejmo! Sleheren zdrav clovek, bi naj vzdrzeval enako ali manjso tezo, nikakor pa ne vecjo, kot jo je imel, ko je fizicno odrastel. Da bi to tezo dosegel, ohranil ali vzdrzeval, ze iz zdravstvenega stalisca, se mora kot prvo zavedati in predvsem spostovati svoje telo in samega sebe, analizirati in odlociti se kaj in kako bo pocel sam s sabo. Kaj pricakujemo od sebe in kaksni zelimo biti in izgledati? Da se clovek kolickaj dobro pocuti v svoji sredini, mora biti zadovoljen s svojim telesom, izgledom skratka sam s sabo. Ce to uspes, bos samozavestnejsi in to se ti bo pozitivno odrazalo na vseh podrocjih zivljenja. Nesmiselno in nedopustno je lagati samemu sebi, saj, ce se zavedas samega sebe, svoje existence, potem "valjda", da bos nekaj naredi zase. Zavedanje je prvi korak, da si dvignes kvaliteto zivljenja na spodoben nivo. Fraze, kot so, "Ejh, jaz sem sicer malce mocnejsi in me to nic ne moti" je najbolj neslana laz, ki si si jo tokrat sam sebi izrekel! Priznas, da si mocnejsi, torej je le kancek zavedanja v tebi! Potrebno je sprejeti samokritiko, ki je mocnejsa od kritike drugih. Torej za koliko si pretezak, definiraj in eliminiraj in vstopi v svet sebi enakim, tokrat v novi preobleki in v nov scenarij, tak kakrsnega si sam zelis, ker zavistno ves, da ti to potrebujes in zmores. Krasno se bos pocutil!...ker si naredil nekaj zase! Brezpredmetno je prelagati vso odgovornost na druge.

"Jaz definitivno nisem kriv, da sta ti Peter in ti Petra predebela, prav tako ne moj prijatelj, niti sosed, ki ima fransizing pri Mc Donaldsu!" Zavrtite si film nazaj, vprasajte, ali spomnite sami sebe, kje kdaj in v kaksni druzbi ste se izvrstno pocutili? Kaj so ti ljudje poceli, kaj so izrazali, kako so izgledali, zakaj so tako izgledali! Clovek pride do spoznanj, da so odprti, samozavestni ljudje zanimivivejsi, privlacnejsi od zakompleksanih. Prav vsak clovek je zanimiv in ima svojo karizmo, ce si jo le upa, zeli, hoce pokazati in jo je pripravljen deliti z ostalimi!

Ce se lepo obleces, pa namazes, pa nadisavis, ocitno hoces nekomu ugajati, se trudis in to isto pricakujes od ostalih. Torej?

Pa ljudje bozji, shujsati, prenehati kaditi, odreci se nevem cem, nekaj doseci,...pa sej to sploh ni tak tabu. Je otrocje lahko, ce si to zelis! In nobeden vas ne bo vec diskriminiral ali zapostavljal!

...uh, predolg sem ze, pa kuza zeli na sprehod...

Naivnost je ena izmed najslabsih clovekovih lastnosti!

"Ejh, jaz sem sicer malce mocnejsi in me to nic ne moti" je najbolj neslana laz, ki si si jo tokrat sam sebi izrekel! Priznas, da si mocnejsi, torej je le kancek zavedanja v tebi! Potrebno je sprejeti samokritiko, ki je mocnejsa od kritike drugih. Torej za koliko si pretezak, definiraj in eliminiraj in vstopi v svet sebi enakim, tokrat v novi preobleki in v nov scenarij, tak kakrsnega si sam zelis, ker zavistno ves, da ti to potrebujes in zmores. Krasno se bos pocutil!...ker si naredil nekaj zase! Brezpredmetno je prelagati vso odgovornost na druge.

B) :palec:

v bistvu smo zaradi tuje kritike nezadovoljni (jezni) ker se svoje težave že sami zavedamo in jo mogoče skušamo negirati, jo prikriti drugim.. oz. želimo da nas drugi vidijo tako kot mi hočemo da nas vidijo... kritika pa pomeni da ne sprejemajo podobe, ki smo si jo nadeli in nas vidijo drugače, kot bi mi radi da nas vidijo... torej smo jezni na druge ko smo nezadovoljni sami s seboj. ker če bi bili zadovoljni sami s seboj nas kritike ne bi motile... rekli bi- OK- to je tvoje mnenje. jaz pa mislim drugače. in konec debate....

Fraze, kot so, "Ejh, jaz sem sicer malce mocnejsi in me to nic ne moti" je najbolj neslana laz, ki si si jo tokrat sam sebi izrekel!

x8Dx Hih.... ravno nekaj v tem smislu sem sam nek dan razmišljal na lnf x;)x Načeloma se sicer lahko strinjam s tvojim komentarjem, tudi o vplivu zunanjosti na nas, pa vendar ne povsem. Na brzinco ko pogledam tvojo fotko (imidž pa to, sicer pa izgledaš na ikonci prav nesramno dobro x;)x ) in ob njem preberem tvoj post najprej pomislim, da si mal narcisoiden (nič hudega ne mislim s tem, je v tem tudi kar neki pozitivnega, če ni pretirano) in ti je zunanji videz nadvse pomemben. In tudi je pomemben. Vendar poznam en kup tipčkov s kakšno kilco preveč, pa mislijo točno to.....kar ti poimenuješ "najbolj neslana laž". Sebe ne prištevam mednje, seveda še zdaleč nisem 100 na uro obremenjen s par kilcami preveč, me pa motijo. Njih pa ne (nekaterim celo veliko bolj "paše" kot pa da bi bili suhi). Tako, da menim, da je za dobro počutje in samozavest potrebno veliko več kot ustrezna teža in kilce. Nekateri najdejo zadovoljstvo v veliki skrbi za svojo zunanjost, nekateri v študiju, nekateri v znanju, nekateri v karieri, v družini, v hobijih, nekateri v kaj jaz vem čem al pa v vsem omenjenem...........torej zadovoljstvo najdejo na teh področjih ter za "zadovoljen biti" sploh ne potrebujejo idealnih mer. Poleg tega poznam veliko ljudi, ki nimajo idealnih mer, so pa s svojo energijo, umom, stilom, šarmom izjemno privlačni. Seveda pa nimajo 20 ali več kg preveč, niso zanemarjeni, imajo okus itd.......Samo mickeni koment......kot sem rekel, se pa načeloma strinjam s tvojim postom. x:)x

Aja.....pa nič kar želiš doseči in je res nekaj vredno ni otročje lahko x;)x . Tudi prenehat kadit ne. x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Kot vsak clovek poznam tako suhe, kot debele ljudi. Imam prijatelje razlicnih tez, postav, lepe, "grde",... Za prijateljstvo se mi ne zdi pomembno kaksen je clovek na zunaj, je pa to vsekakor pomembno, ko gre za izbiro partnerja. Vsaj pri meni. Priznam, da ne bi mogla imet debelega fanta. Enostavno se mi debeli ljudje ne zdijo privlacni. Kar pa seveda ne pomeni, da ne morem biti njihova prijateljica.
rumena!

Men tud niso debele dekline seksi, privlačne..........sam med suhico in elegantno izpopolnjeno.....pa bi ziher izbral slednjo. x:)x x:px

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Jz pa sam na debeluhe padam... xDDx

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

absolutno sem za suhe ljudi nasploh. oziroma, pomembno mi je, da ljudje skrbijo za zdravje. razumem, da je kdo debel iz zdravstvenih ali genskih razlohov, da pa je kdo okrogel, ker se s športom ne ukvarja, ker samo je (pardon ŽRE), tega pa ne maram. sam veliko delam - oziroma sem bolj športne narave in zdi se mi, da če znaš uravnoteženo živeti, da je to to.

sokrates

res? :palec:

Saj s tem ni nic narobe. Vsak ima svoj okus in normalno je, da so nekaterim vsec suhi, drugim bolj okrogli. Ce bi vsi padali samo na suhe, debeli nikoli ne bi imeli partnerja - vsi pa vemo, da jih imajo.. x:)x

:palec: Res je!

Dear Human,

absolutno sem za suhe ljudi nasploh. oziroma, pomembno mi je, da ljudje skrbijo za zdravje. razumem, da je kdo debel iz zdravstvenih ali genskih razlohov, da pa je kdo okrogel, ker se s športom ne ukvarja, ker samo je (pardon ŽRE), tega pa ne maram. sam veliko delam - oziroma sem bolj športne narave in zdi se mi, da če znaš uravnoteženo živeti, da je to to.

:palec: to je res sokrates.

Ko sem omenila debele, nisem mislila na ljudi, ki izgledajo kot bombice x;)x , ampak na ljudi ki so malo bolj okrogli in, ki nimajo izklesane postave. Nekateri se trudijo in telovadijo pa nikoli ne bodo kot manekeni...

rumena!

:palec: to je res sokrates.

Ko sem omenila debele, nisem mislila na ljudi, ki izgledajo kot bombice x;)x , ampak na ljudi ki so malo bolj okrogli in, ki nimajo izklesane postave. Nekateri se trudijo in telovadijo pa nikoli ne bodo kot manekeni...

ja pač tako je, smoal al' pa tud' ne............ dejstvo pa je,da je zase potrebno veliko narediti, pa ne gre samo za look, konec koncev si s športom nabiraš energijo ozi. se sproščaš. Kot sem že rekel, lenuhov ne maram............. :xx!:

trenutno imaš kakšnega? xDDx

Ne, so vsi oddani x:Dx Suhcev pa kolk češ! Ne, sej če ma človk malo manj kil me tud nč ne mot... x;)x

Dear Human,

A veš, kaj bi en psiholog rekel ob tvojem imenu oziroma nicku??

- punca, ki se rada kaže oziroma pokaže,

- je nezavedno nesrečna v svojem partnerstvu (zaradi besedice oddana / kdo pa še to tko razglaša????), x?x x?x :inocent:

- punca ki je sama sebi všeč (sama sebe poimenuje bejba) / hm, hmhmhmhhm xDDx

sokrates :palec:

Eh, Sokrat, ti ga pa pihneš!

Men je pa kul nick, kr je ful neposreden in mi je noro, da si reče ženska: luštna sm, ne pa da se na skrivaj opazuje v izložbi. :o|o:

Če bi po nicku/imenu sodl ljudi... Sm od 1Budale že tud kako pametno čula.

xDDx

Dear Human,

"KAO" devica.... men je to čisto kul, nič slabega - nasprotno, to je veljalo kot kompliment. Najraje imam namreč direktna dekleta......... x8Dx

Aja, sej si reku psihologi ( sm spregledala ) :8):

...post od "KAO" device...

Dear Human,

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...