trobentica73 9. marec 2010 Avtor Prijavi Deli 9. marec 2010 OK, ideje za zajtrk: zelenjavni ali sadni sok/smoothie takoj zjutraj, ko vstaneš. Ko se odpelješ v službo, med potjo poglodaš eno jabolko/hruško/... ko čez kako uro postaneš lačna, vzameš vrečko mandljev/lešnikov/indijskih oreškov/bučnih, sončničnih semen ... (navadni orehi so pretežki, tud lešniki ti znajo povzročat težave, z mandlji pa ne bi smel biti problem - za vsak slučaj jih pa lahko prejšnji večer še na hitro popariš in olupiš lupinco stran, so potem še lažji za prebavit). (upam, da lahko v službi grickaš med delom drugače si pa verjetno lahko vzameš 10 minut pavze..) Če je kriza, so ok tudi 'stiroporčki' - riževe ploščice (pa ne tiste s čokolado, čisto navadne). Namaz, ki zdrži tudi par dni...jaz ponavadi vzamem kar eno konzervo čičerike (ne da se mi je kuhat, lahko jo tudi doma skuhaš na zalogo,kot fižol), dodaš olivno ali kako drugo HLADNO STISNJENO olje (nasploh ne uporabljat klasične slovenske zabele za solato - sončnično olje in kis..), začimbe, ki jih preneseš in ki ti pašejo, kak kos zelenjave, ki jo preneseš - seveda lahko tudi kuhano. Poskusi pa kar surove bučke, te so dost nežne.. malo soli ... zmiksaš.. in namaz je pripravljen. čičerika ima že sama po sebi tak fajn okus, da ne rabiš kaj dosti dodajat.. malo improviziraj v okviru tistega, kar lahko ješ, kombiniraj.. namesto čičerike lahko uporabiš lečo, na isti način.. leča, nepredelano olje, začimbe, zelenjava, ... zmiksaš. sicer praviš, da te stročnice napihnejo.. ampak poskusi na tak način, in NE kombiniraj jih preveč z ostalimi živili (poglej kaj je Brezo gor napisal, kaj se sme kombinirati v enem obroku.) -- na kratko je štos v tem, da če poješ istočasno tri vrste hrane, ki se različno dolgo prebavljajo (verjetno je logično, da meso rabi veliko več časa, da se prebavi, kot pa na primer solata), tista vrsta, ki bi se že prebavila, ne gre ven, ampak gnije v želodcu. To povzroča dodatno kislino, pline, bolečine, napihovanje, pline... Zato je fajn čim manj kombinirat..torej, če stročnice skuhaš in še zmiksaš, so praktično že napol prebavljene in bo imel želodec ful manj dela, morda bo tako šlo.. kaj si še rekla? Aha, tofu... jaz tofu ponavadi narežem na rezine (kak centimeter) in posolim z obeh strani, malo pokapam z limonco, fliknem čez kake začimbe (curry ima fajn okus, rožmarin, origano..), lahko daš še kapljico olja, pustiš 10 minut in potem na hitro popečeš. Ni treba preveč, da ne postane podplat, itak je to že vse skuhano, tako da bi ga lahko tudi surovega jedla, če bi imel kaj okusa aja, daj kupi si še laneno olje (se ga dobi že v vsaki trgovini) in pojej vsako jutro eno žlico. Sam ima malo zoprn okus, ampak zelo, zelo koristi... pa res si kupi bazični prašek v Sanolaborju ... Hvala ti za vse informacije, si bom kupla tudi laneno olje in bazični prašek in poskusila. P.S. Ali mi lohka pošleš na OS tisto knjigo (Papuga) na pdf formatu? Žolč proizvajajo jetra... To pa čisto spremeni zadeve. x!x Raje se osredotoči na jetra, žolč, žolčevod...pomembna pa je tudi trebušna slinavka (pancreas), ki je druga velika prebavna žleza poleg jeter. Majhna je verjetnost da bi te po dveh mesecih še zmeraj bolel zaradi razjede, se prej zaceli, če se držiš diete. Jetra proizvajajo žolčno kislino, ki razgrajuje določeno vrsto hrane.... Predpostavljal bi da so jetra glavni igralec, želodec ima samo stransko vlogo. Mal si preber na forumu o tem al pa na netu. Vem pa da je na forumu pisal nekaj o čiščenju jeter in žolčnih kamnih. To bo sigurno bolj vedel kdo drug. Jaz pa še zmeraj pravim, da je treba zraven spremenjene prehrane zelo koristno izvajat tudi kakšne energetske tehnike. Tudi o tem dost piše na forumu. Vzemi si čas in malo prečekiraj. Hvala ti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 9. marec 2010 Prijavi Deli 9. marec 2010 Živjo! Jaz nimam nobenih problemov z črevesjem ali kugo in kolero. Pri meni gre izredcno za razjedo želodca, ter žolčem. Kar si našteval od hrane smem jesti samo določeno vrsto mesa ( pusto meso),nobenih ocvirkov,krvavic itd. Na to hrano nisem alergična, ampak jo samo moj želodec ne prenese. mislim super resno...če imaš res težave in se jih želiš znebiti, boš pila tudi swoj urin. http://www.satyanandayoga.tara.si/download...satsang_TYC.pdfče tega nisi v stanju nardit, pol tut težav nimaš. že od nekaj ljudi sem slišal, da stwar reeees deluje. in to uredi do konca, hitro in brez posledic.rane na želodcu so prawa malenkost... kot sem slišal. swojih izkušenj pa nimam. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 9. marec 2010 Prijavi Deli 9. marec 2010 če imaš res težave in se jih želiš znebiti, boš pila tudi swoj urin. http://www.satyanandayoga.tara.si/download...satsang_TYC.pdf Svašta. Še zmeraj pa velja da je pred tem zelo dobro preizkusit kakšne ayurvedske zadevce, al pa zadevce iz kitajske medicine. Mislim na pucanje jeter, žolčne kamne in gastritis oz. ulkus... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 9. marec 2010 Prijavi Deli 9. marec 2010 Svašta. Še zmeraj pa velja da je pred tem zelo dobro preizkusit kakšne ayurvedske zadevce, al pa zadevce iz kitajske medicine. Mislim na pucanje jeter, žolčne kamne in gastritis oz. ulkus... ena znanka si je borelijo popolnoma pozdravila. imela pa je tako hudo obliko, da so jo u penzijo hotl dat pa še neka fora je tudi s slino, ampak to pa ne poznam. samo slišal sem. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 9. marec 2010 Prijavi Deli 9. marec 2010 ena znanka si je borelijo popolnoma pozdravila. imela pa je tako hudo obliko, da so jo u penzijo hotl dat pa še neka fora je tudi s slino, ampak to pa ne poznam. samo slišal sem. Pol se je pa zaj.....Najprej bi morala iti v penzijo, potem pa se pozdravt.... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 5. avgust 2010 Prijavi Deli 5. avgust 2010 Pred kratkim so mi na gastroskopiji odkrili,da imam preveč želodčne kisline in začetek razjede na želodcu. Svetovali so mi naj se izogibam vsem konzervansom, kot tudi jajcu in mlečnim izdelkom ( nekaj let imam tudi ugotovljene žolčne kamne).Ne vem kaj jesti za zajtrk in večerjo.glede na opis stanja... lahk vecerjo kamot izpustis... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. avgust 2010 Prijavi Deli 5. avgust 2010 Mleko je strup.Ne palamudi na splošno.Katero mleko je strup? 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 6. avgust 2010 Prijavi Deli 6. avgust 2010 Katero mleko je strup? mleko je vse prej kt strup! je nekaksno univerzalno hranilo, k je izredno pomembno pr mladih sesalcih - teleta, clovk... samo mleko vsebuje marsikaksno pomembno hranilno sredstvo: proteine - sirotke, kazeine, minerale - kalcij, fosfor, protitelesa - razlicne druzine imunoglobulinov pa tud disaharid - laktozo! Vse sestavine mleka so v njem zrd dolocenih specificnih lastnosti, s pomocjo katerih se pol lahk izdeluje razlicne mlecne izdelke al pa jih organizem z ustreznimi encimi prebav in absorbira detajle... drzi pa, da se s staranjem pogosto neha proizvajat encim (laktaza) za razgradnjo laktoze, kr je precej odvisn od rase! in starejsi osebki k laktoze ne prebavljajo prov dobr fasejo laktozno intoleranco in vecji problemi, brez drugih bolezenskih komplikacij, so vidni edin v obliki prebavnih motenj: plinov, napenjanj, driske... in nobeno mleko nima problemov z ludekom... edin ludek lahk ma probleme z mlekom... poseb, ce nima encima za razgradnjo laktoze... 1 Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. avgust 2010 Prijavi Deli 6. avgust 2010 Vsako in nobeno. Odvisno za koga. Ni CB.Lahko kaj pojes in popijes kar ti bo tako koristilo, kot tudi skodilo.Posplosevanje je bolj kot ne nesmisleno in to morda velja za vecino zivil ki jih ljudje uzivamo. Ne palamudi na splošno.Katero mleko je strup? Cer kako se ga izgubi, dobi? ... ce nima encima za razgradnjo laktoze... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 6. avgust 2010 Prijavi Deli 6. avgust 2010 Cer kako se ga izgubi, dobi?jutro cloveku se med razvojem, ko je se v maternici kt plod razvije to in uno... med drugim tud trebusna slinavka, ki proizvaja ta encim - laktazo... izgubi se ga pa z aam... nacinom zivljenja... sodobn clovk obicajno uziva precej nezdravo in energetsko osiromaseno prehrano v prevelikih kolicinah, ki ne le da organizma ne nahranijo s potrebnimi snovmi, pac pa ga tud oropajo njegovih zalog... v tem primeru, med drugim trpi trebusna slinavka in mora zto bit bl aktivna, kar predstavlja zanjo stres... in posledicno postane okornejsa pr izdelavi encimov, ki niso bistveni za nujno prezivetje... med njimi je tud laktaza! vse skup je pa povezano tud s, kt sm ze omenila, raso in prilagoditvami na okolje! skandinavci npr. cist ok prebavljajo in mleko in mlecne izdelke tud po preteku zgodnjega otrostva! tud evropejci relativno dobro ohranjamo sposobnost tvorbe laktaze, medtem k azijci, negridi pa zlzl slabo... in nekatere kuhinje, zrd tega, prakticno sploh ne poznajo mleka in mlecnih izdelkov... pa ql... vazn, da se prisluhne svojmu organizmu, ki itk najbl tocn sporoca kj pa kako, koliko in kdaj... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. avgust 2010 Prijavi Deli 6. avgust 2010 hvala Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 6. avgust 2010 Prijavi Deli 6. avgust 2010 Za moje pojme je free zadel point...kakor za koga...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Mleko je težko prebavljivo in se ga ne priporoča v velikih količinah...da bi pa kar vse mlečne izdelke skenslal...kaman ljudi pa kje vam je zdrava kmečka pamet...da bi se odpovedal pizzi margariti, no way...strup v manjših količinah mi prav paše...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Problem je samo B12 ki se nahaja v živilih živalskega izvora...jogurt je pa lahko prebavljiv in se ga full priporoča...zlasti v vročih dni, ker hladi pa še proti sončnim opeklinam je full koristen...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 6. avgust 2010 Prijavi Deli 6. avgust 2010 Kazein predstavlja 87% beljakovin, prisotnih v kravjem mleku. Vpliva na način, kako celice »komunicirajo« z rakotvornimi snovmi, na način kako DNK reagira ob stiku z rakotvornimi snovmi in na način, kako rakotvorne celice rastejo. Vsi prejemamo določeno mero rakotvornih snovi v našem vsakdanjem življenju, ampak če ta vodi do polnih tumorjev, je odvisno od njihove promocije ali pomanjkanja le te. Se pravi, beljakovine kravjega mleka so izredno močen pospeševalec razvoja rakotvornih snovi, kot je na primer aflatoksin, ki ga najdemo recimo v arašidih ali koruzi. Povišanje učinka nastopi že na ravni prehranskih beljakovin (10-20%), ki je za ljudi običajna. Nizek vnos beljakovin zmanjšuje razvoj raka in na več načinov deluje sinhrono. Visok vnos beljakovin, ki presega količino, potrebno za rast, razvoj raka spodbuja. Seveda vse beljakovine niso enake, a kravje mleko je za teličke, ne za ljudi. xrosex če sem prou štekou, prawiš, da je v arašidih aflatoksin in da je rakotvoren?v oči mi je padl, ker imam prijatelja, ki je k zdravnikom nehal hoditi, ko so mu pri 35 letih postavili diagnozo rak na prostati in se je odpovedal njihovim pristopom zdravljenja. sam študira in testira hrano in vem, da arašide je. seweda nepražene in neslane. pa me res zanima, če loh okol tega poweš kej več oz. kakšen link. hwwwaaaalllllaaaa Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. avgust 2010 Prijavi Deli 7. avgust 2010 Podobno sem tudi jaz slisal. Ces da surovih ni primerno uzivat. tko da jih jst zgolj precej poredko,ker mi tudi zelo poredko zapasejo.verjetno pa velja spet isto kot prej pri mleku: odvisno za koga in koliko. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.