Tamburin 13. september 2003 Avtor Prijavi Deli 13. september 2003 Ja, sanjalica, imaš prav! Glej, jaz sem glede moje mame že marsikaj dojela, spoznala, se trudila odpustiti, jo razumeti... Že od svojega 20-ega leta se intenzivno ukvarjam z odnosom do svoje mame in z vzorci, ki sem jih pobrala od nje... Ravno zato, ker sem se vedno bala, da bojo moji otroci imeli tako mamo kot sem jo imela jaz, ki je v bistvu sploh nisem imela. Ko sem v eni regresiji podoživljala svoje rojstvo, sem videla, da sem po prerezu popkovine ostala čisto sama - mama se me je rešila iz svojega trebuha in opravila s svojim poslanstvom... In zdaj sem se sprijaznila, da mame sploh nimam, ampak da me je ta ženska samo spočela in rodila. Je samo biološka mama. In zaradi tega še ni božanska zame, ampak je samo plodna ženska (zdaj že v menopauzi), kot vse ostale plodne ženske. Mama mi je bila precej starejša soseda, ki me je naučila šivat in kvačkat, in 24 let starejša prijateljica, ki me je naučila življenskih modrosti. Prejšnji teden je tako naneslo, da sem peljala mamo in očeta z avtom (šli smo po mojo hčerko k baletu, potem pa na svakov rojstni dan). Ko sem parkirala na parkirišču, da smo počakali mojo hčer, je oče stopil ven in z mamo sva ostali sami v avtu. Niti besedice nisva spregovorili, kot da se nimava kaj pogovarjati - kot dve tujki. Pa nisva v nobenem konfliktu... Potem pa se je oče vrnil v avto in je mama izstopila ven na zrak. Z očetom sva takoj začela debato, se ful zabavala in se režala drug drugemu... Tedaj sem spoznala, da mame res nimam, in da imam samo očeta. Kaj čmo - tako je. Dejstev ne moremo spremeniti, lahko jih samo sprejmemo taka kot so. In lahko se iz obnašanja drugih naučimo, da taki ne smemo biti do drugih, če jih ljubimo. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 16. september 2003 Prijavi Deli 16. september 2003 Tamara, jaz mislim, da brez svoje izkušnje ne bi bila tako ljubeča in čudovita mati, kot nedvomno si, to, da pa ti sama nimaš matere s takšnimi lastnostmi, kot bi si želela (moja je verjetno isto šolo delala kot tvoja), je pa cena te tvoje lekcije. Mislim, da si že sama ugotovila, da brez mame nisi, je pa malo razparcelirana v vseh osebah okoli tebe . Starši so najboljši kot zmorejo biti, ampak tako kot ni vsak zakon idealen in izpolnjujoč, tudi ni vsaka družina prežeta s čustvi sprejemanja in ljubezni, ti pa nudi pomembno osnovo za samostojnost. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 16. september 2003 Prijavi Deli 16. september 2003 Kakšne spomine/izkušnje imam jst o svoji mami?Nikoli ni imela časa zame, kadar je bila doma, je kadila cigarete durh na durh, čvekala preživete trače s svojo mamo, razlagala kako je v službi, potem je hitela s kosilom, vse ji je z rok padalo in se smodilo, tako je bila živčna, ko cel dan ni nič naredila. (tko je bilo če je imela dopust), ko sem bila v OŠ, je včasih čist živce zgubila, če kaj nisem kapirala, z grozečim izrazom je čakala, da povem pravilni odgovor, ker ga ni blo, ker mi je vse iz glave padlo, pa sem tko vedla da jih bom fasala, me je pol lasala, tepla, klofutala, v 8. razredu OŠ me je zadnjič hotela udart, ker sem jo pol prijela za roko, pa rekla naj me kr udari, ampak jo bom nazaj kolkr bom lahko.V odnosu do drugih ljudi je vedno trepetala, do svoje mame, moža, zdravnikov, učiteljic, skratka nikoli nisem imela občutka neke njene moči, svojega prava. Zdela se mi je histerična, labilna in čudna ženska. Edino cigareti so bli tista njena edina stvar v življenju za kar se splača živet.Kadarkoli sem ji karkoli zaupala o svojem življenju in rekla naj ne pove očetu, sem jo po 15 minutah slišala da mu pravi, kaj sem rekla pa da on tega ne ve...Oče ni nikoli povedal njej nekaj kar sem njemu povedala. Dokler ji nisem sama.Kaj jst vem.. moje izkušnje z mamo... Ma taka čvekica je (dvojček), po razmišljanju si nisva prav nič podobni. Zdaj ko se vidiva ima tiste fore moja ljubica in to, pa kr neki objemala bi me in stiskala, men je pa to nelagodno..Ne skrbi nič zase, za svoje zdravje, za visok pritisk, cigareti, kava, preveč sladkarij.. ko sem šla od doma jo je najbolj skrbelo, ko bosta nekoč z očetom rabila pomoč, kako bo, ker mene ne bo doma, kot da sta mene naredila, da bosta imela pomoč na stara leta, nekoga ki bo stregel njunim muham in skakal v njune prepire, pa bil neka tampon cona.Jst hočem bit samostojna, hočem se vedno sama zmenit povsod za vse, hočem, da me ljudje cenijo in da vedo da pri stvareh ki so bistvene ne popuščam, da me spoštujejo, al pa če je treba mal bojijo.. Verjetno zaradi moje mame, njenih frustracij, vedno straha pred mamo, očetom, vsemi, da bi ja vsem ustregla, razen meni.En primer, ki mi je šel strašno na živce..Tisto slepomišljenje v družinah. Mama ima še eno sestro. Starejšo. Njen mož je tam nekje iz Ljutomera doma, je alkoholik in kurbir. In je vedno lazil za mojo mamo, ko je bila še mlajša, jo lovil okol mize, ko so še vsa familija skupi živeli, pa so se pol z babico zmenili, da sej se bosta ona dva tako kmalu selila (druga hči in mož), pa ne bosta nič povedali oni drugi, kakšen k. je ta njen mož, ker bi ona tako mislila, da se mu je moja mama nastavljala.. HALLO???? Pa naj se ga izogiba, pa kam gre, če ma on službo popoldne, da nista sama v hiši.. Ona se je morala izogibat v njihovi hiši enega pritepenca!Jst bi tako uzbuno naredla, da bi blo joj... Potem pa kake skupne žurke, pa če jo je le v kakem kotu dobil, da jo je po riti pa joškah pošlatal, sem ji pol enkrat rekla kasneje da verjetno ji je pasalo al kaj.. Pa je kr v jok planila..Jst nisem nikol zarad drugih neki tiho, povem vsakemu kar mu gre. Pa še takrat je folk včasih tolk trapast pa ne šteka da če nekaj rečem 100% tudi mislim.Če bi si jst zbirala mamo bi imela tako odločno, tako ki ji zaupaš vse, ne takšno ko obsoja okoliščine da nima takega življenja kot bi ga želela. Ne bi se pustila izkoriščat svoji mami, sorodnikom, konec koncev, kaj koga briga, če se sorodniki med sabo ne razumejo je treba pač stike prekint, pa če je to še taka kost za sosede. Jst upam da takšna bom. Ubogi učitelji, če bojo mel moje otroke na piki, pa vsi ki mi bojo kakorkoli v zelje skakal. Pošteno, pa bo. Kakršnkoli drug odnos do mojih otrok, bom pa zver postala. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 19. september 2003 Prijavi Deli 19. september 2003 V oči me je zbodel judovski pregovor: "BOG NI MOGEL BITI POVSOD, PA JE USTVARIL MATER." Zanima me: kaj VAM pomeni mati? Je res vsaka mati tako božanska? Tamara Vsekakor je mati ena sama in kot taka najboljša in vedno povsod mati...... ej tko to je........... Sploh moja k se tolk fajn razumeva..... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 16. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 16. marec 2004 Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj nadaljevala. Bliža se materinski dan (a ve kdo točno, kdaj je to? ...menda enkrat aprila ali maja) in bi rada, da kdo napiše kake lepe misli, pregovore, verze... na to temo o mamah. Borism, vsaj od tebe pričakujem kaj lepega! No, pa tudi od drugih - da ne boste mislili, da na druge ne računam! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 Materino srce je otrokova učilnica. Henry Ward Beecher Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 Mati ni oseba, na katero bi se opirali,ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno. Dorothy Fisher xrosex Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 Samo ena je mati,........piva v hladilniku. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 Dobra mati ne vprašuje, ali hočeš, temveč da. Angleški Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 Sem slišal, da ta mlade kar klofuto dajo, pol pa po en cuker za oba Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 A ti si mislil na klofuto , jaz pa le ne Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 Mushi Ne dovoli da ti vse to sranje jemlje energijo. Sedaj nisi več odvisna od nje in ona nima več vpliva nate. Še samo negativna čustva spravit ven iz sebe, in jih nadomestiti z razumevanjem in ljubeznijo, pa bo. Kakršnkoli drug odnos do mojih otrok, bom pa zver postala. Preveč zaščitništva tudi ni dobro. Tudi oni se morajo malo boriti. Mamica pa je opora- vedno tam, ko jo potrebujejo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 A ti si mislil na klofuto , jaz pa le ne Hotel sem povedati, da sta mlada mamica in njen malček enako nebogljena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 OK, hvala za pojasnilo Stane... "Kadar mati joče, so solze iskrene." Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 18. marec 2004 Prijavi Deli 18. marec 2004 Ko sem bral tole nit na forumu,sem se spomnil na misel Friedrich Nietzsche-ja. "Naj vam bo v cast, da ljubite bolj, kot pa ste bili ljubljeni." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 18. marec 2004 Prijavi Deli 18. marec 2004 na koncu šteje samo to koliko smo ljubili in ne koliko smo bili ljubljeni (anonimus) Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 18. marec 2004 Prijavi Deli 18. marec 2004 "Naj vam bo v cast, da ljubite bolj, kot pa ste bili ljubljeni." Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 18. marec 2004 Prijavi Deli 18. marec 2004 Mama...je ena sama... Materinski dan je 25.marca.. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. marec 2004 Prijavi Deli 18. marec 2004 Očeta sta pa dva Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 18. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 18. marec 2004 ...Materinski dan je 25.marca.. AstraO, astra, hvala! Noben tle okoli mene mi ni znal točno povedati... Eni pravijo, da enkrat aprila, eni da 8. maja (po mojem so zamenjali z 8. marcem)... Hvala tudi vsem za modre misli! Upam, da bo še kaj... Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 19. marec 2004 Prijavi Deli 19. marec 2004 Mati mora imeti velik predpasnik, da bi pokrila vse napake svojega otroka. Izraelski Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 19. marec 2004 Prijavi Deli 19. marec 2004 Mislim, da je Angleški 25 marca, tako kot je rekla Astra en teden po Patricks dayu. Američani pa praznujejo drugo nedeljo v maju, letos 9 maj. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 19. marec 2004 Prijavi Deli 19. marec 2004 Sin se je oženil, materi se hrbet upognil,hči se je omožila, materi se je hrbet zravnal. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AYA 20. marec 2004 Prijavi Deli 20. marec 2004 MAMA JE ENA SAMA... ...sicer pa...da bi lahko razumel starše, moraš najprejsam postati starš...sedaj ko sem mama...vem, kaj pomeni materinska ljubezen...za svoje otroke bi se borilakot levinja... ..lahko nočkoAYA Citiraj Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimisanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. marec 2004 Prijavi Deli 21. marec 2004 Ja, se dobro, da jo imam. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.