Skoči na vsebino

Reiki magija?

d-omen

Recommended Posts

Lahko ti povem, da sem jaz osebno izkusila vse "sladkosti" sokaisi in mi ni žal. Vse gre lažje, kot z reikijem, ker pri reikiju dosežeš samo določeno mero te energije...težko je to razložit...reiki je v redu do določene stopnje duhovnega razvoja, potem je potrebno ubrati malo močnejše tehnike.....je pa relativno, kako si na te stvari odprt. Če čutiš tako, poizkusi se uglasiti za sedaj z kosho raisi, potem boš videl razliko med reikijem in raisi...naj te ne bo strah, ker te nima biti ničesar, razen mogoče čiščenja, ki je močnejše, kot pri uglasitvi v reiki....

lej...probala ti bom razložiti....vsaka stvar ni za vsakega človeka. najprej moraš začeti z bazo in potem nadaljevati....usui reiki je samo odskočna deska in z iniciacijami v ta sistem dobiš samo vrata za vstop na energijske nivoje, na katerih je kozmična energija višja, kot pri usuju...glej, tukaj se ne gre zaradi aspektov koozmične energije, ampak zaradi jakosti, če razumeš. Armand je delal na precej višjih nivojih kozmične energije, kot Usui. Jaz za uglasitve na tele nivoje priporočam da se najprej naredi bazo, usui reiki, potem kundalini reiki od Gabrielsena, potem tachyon in nato se gre delat kosho rays sistem....vsaj taka je bila moja pot....

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

Deli na socialnih omrežjih

Matjaž, kaj to pomeni, da si izkusil te energije iz sokaisi sistema. Če si, prosim malo povej izkušnje in mnenje.

Na strani piše, da so energije 800 krat močnejše od reikija. In če je reiki univerzalna energija, ki lahko v polni moči ustvarja in manifestira, kaj so potem koso rays. Mogoče drug spekter univerzalne energije ali kako. Ker ne vem kaj je močnejše od univerzalne energije? Prosim za razlago te dileme.

Se strinjam s tem kar je napisala Mojca, energija kot reiki, vse v redu, je kozmična energija n.p.r., vendar so frekvence spremenljive in tudi z osredotočanjem je zaznava in učinek močnejši. Bom kar citiral sam sebe iz moje knjige o reikiju

...predvsem pa sem hotel poudariti, da reiki ni le pasivna oblika zdravljenja in samozdravljenja, temveč je močna aktivna oblika, če seveda uporabimo vse kar nam je dano. Dano nam je z namenom, torej nam lahko le koristi. Od tod tudi naslov knjige same: Aktivni reiki. V reiki seansi nam ni dano le priklicati energijo in spremljati kaj se nam dogaja, temveč jo lahko tudi akumuliramo in usmerjamo z uporabo določenih tehnik ter v določenih pogojih. In na tak način reiki sam preseže rezultate, na katere se sklicujejo nekateri, ki reiki opredeljujejo kot pasivno, šibko in na fizično telo omejeno tehniko. Ni le sistem, ki blaži samo simptome. Ne uporabljamo ga le, kadar nas boli glava ali kadar imamo bolečine v hrbtenici, temveč občutimo nekaj več, se poenotimo z univerzumom in dvignimo našo zavest z delom na sebi. Reiki ne deluje le, če ga ne uporabljamo.

DVE OBLIKI REIKIJA

Z vsemi »orožji« svetlobe in ljubezni lahko reiki naredimo »močnejši«, kot pa se navadno kanalizira. Zato sam opredeljujem reiki zdravljenje na dva načina.

PASIVNI REIKI TRETMA

Pasivno obliko zdravljenja z reikijem sam opredeljujem na način, kadar reiki tretma izvajamo nekako v skladu s tem, kakor smo bili naučeni in usmerjeni, torej smo kanal za vstop univerzalne energije v energijsko polje druge osebe ali vase, brez da bi sami kaj sodelovali v intenziteti energije. Prikličemo energijo in jo usmerimo v polje osebe ter prepustimo njej sami, reikiju, da najde pot in mesto, kjer je potrebna energija v takšni ali drugačni obliki.

Ta način je bolj blage narave, osebno menim, da je to vsakodnevni proces, ki nas sproti vsakodnevno prečiščuje, harmonizira, deluje na daljši rok. Tudi kakšni večji premiki na bolje glede določene psihofizične motnje, bolezni, disharmonije, niso pričakovani takoj, temveč zdravljenje poteka postopoma in počasi. Če je oseba v bistvu psihofizično zdrava, če potrebuje le usklajevanje energije v energijskem polju in boljše počutje ter kot preventiva, je tak način seveda ustrezen. Izvajamo pač ustaljen reiki postopek.

AKTIVNI REIKI TRETMA

Pri tem načinu zdravljenja lahko skozi način dihanja, vizualizacijo, uporabo jumon ali kotodam ter zvokov, posebnih tehnik (dih, dlani, prsti, kretnje …), akumulacijo in usmerjanjem energije na določena mesta, spreminjamo intenziteto, frekvenco, praktično bi lahko dejali – moč energije v krajših časovnih intervalih. Na ta način lahko delujemo učinkovito in v dokaj kratkem času, na vsa področja naše avre, tako tudi na fizično telo kot tudi na mentalno, astralno telo itd. S tem lahko vplivamo takoj. In tako v eni sami seansi spremenimo negativna čustva, misli, konkretne fizične disfunkcije.

Reiki - današnji ni končna oblika, tudi Usui ni uporabljal le tega, kar se sedaj uporablja, mnogo več, vendar so ljudje zanemarili vse shingon in tendai budistične magijske forme, ki jih Usui JE uporabljal. Nekaj iz lenobe, nekaj iz neznanja, večina pač kot jim je bilo razloženo. Razloženo pa ni bilo od Usuija, temveč prvotno (na zahodu) od g. Takate, kar pa ni več Usui reiki, pravzaprav pravilno - Usui do. In reiki ni vedno isti reiki, le vir ali izvor, baza je ista.

Lepo bodihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ROSE1.gif

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

aktivnega reikija ne poznam, nikoli ga nisem delala, ampak mislim, da ne, ker govorim o višjih, bolj prefinjenih in močnejših vibracijah te energije. Bi pa vprašala, Matjaža, če misli, da je to tako...Pred iniciacijo je proporočljivo, da učenec pasivnega reikija opravi tudi kundalini reiki, da se navadi na močne vibracije....zato tega ne vem....mogoče res doseže kosho raise, ko pa greš naprej z inicijacijami, naprimer na sokaisi, pa nič več ni primerljivo. So mi pa povedali drugi tukaj okoli in tudi jaz sem sama izkusila, da je najmočnejša christic force iniciacija, ker ima tako čiščenje, da komaj čakaš, da je vsega konec. Posledice pa so take, da si po tem dobesedno odprt za vse, tudi intuicija se ti tako odpre(že po kofuju), da lahko delaš samo še po njej.... White light of creation pa je bila zame olajšanje....Armando je kanaliziral še dve energiji, Alcione Radiance, ki je energija zvezde ter vril force, energijo našega vesolja, ki sta primerne za dvigovanje frekvence zemlje.....reikisti tole poznate po reikiju zemlje....Pustil je iniciacije, vendar je poučevanje kasneje opustil, ker je rekel, da želi prefinjeno energijo iz "sourcea". Vendar se jih lahko normalno uporablja, samo postopek iniciacije je malo drugačen, kot pri ostalih energijah, ki jih je Armand kanaliziral....seveda se lahko po vsem tem iniciraš na naprednejši nivo, ko si za to pripravljen in kanaliziraš iste energije, samo so doosti močnejše, kot energije osnovnega sistema.....

Če se bo kdo odločil, da poizkusi sistem in bo potreboval kakršnokoli pojasnilo, me lahko vpraša, ker jaz sedaj vse to že dobro poznam in lahko pomagam v tem....

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

Mislim, da je, ker tole v okviru našega dojemanja reikija, ni več reiki...vsaj po naših standardih ne, te smo pa si ustvarili sami. Zato pa imenujem Usui do... V to njegovo pot pa lahko integriraš toliko stvari, kolikor jih poznaš in si jih zmožen prenesti. Tudi sam ne učim vseh dimenzij, ki so dosegljive, tudi v knjigi nisem pisal o tem kaj več, za vsakega je čas in pot...ki je samo njegova, ne pa tudi drugih. Torej - ko človek potrebuje, takrat dobi. Pa ne v svojem umu....

Zdaj, v bistvu energije sam sploh nekako ne primerjam, ker v osnovi gre za vse iz istega vira, le stopnjevanje je različno. Sam menim, da naj človek dela tisto, kjer se najde, kjer začuti svoje mesto in če mu nekaj ne ustreza, mora biti pripravljen tudi spremeniti pot, lahko tudi ves princip...in tako se mi zdi prav- prisluhneš sebi. Sam delam toliko različnih procesov, kolikor mi pove dan, jutro, kaj želim opraviti tisit dan, kaj čutim, da potrebujem. V tem smislu je reiki daleč iz okvirov Usui Shiki ryoho, saj pravim, Usui je tedaj bil že dolgo mrtev in kaj je prišlo iz njegove poti, vemo mi...Vsako delo z energijo dopušča možnost in širino delovanja po lastnih odločitvah, seveda v okviru zmožnosti in zakonov univerzuma. Sicer pa verjetno vsi vemo kaj je karma. In zato reiki, ki ga izvajam, nikakor ne dajem v okvir U.s.r., ker nima kaj dosti zveze z njim. To je nekaj podobnega, ko izhajaš iz enega koncepta, iz ene točke, poti je pa mali milion in po intuiciji izbereš pravo. Saj so vsi odgovori v nas...Delovanje je pa omejeno s prepričanji in zmožnostjo...prvega se je dobro znebiti, drugo pa je stvar svobodne volje...Marsikomu ustreza Usui shiki reiki in prav je tako. Vsak ima svojo pot...nekje na cilju se bomo pa nekoč objeli...vsi.

Lepo boditehttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ROSE1.gif

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

prav si povedal. :palec:

• 3 weeks later...

Ne samo REIKI, tudi življenje je magija.

Vsak se sam odloči kaj bo počel, sprejema odločitve in posledice v dobrem in manj dobrem ...

Reiki je ponavadi začetek, potem ga razvijaš in razvijaš sebe, ga uporabljaš ali morda zlorabljaš, ker imaš občutek, da se smeš vtikat v vse mogoče zadeve.

Bolj bistveno je, da premisliš, da se prepričaš, kam sploh smeš pošiljat življenske informacije in katere ...

Bistveno je, da si ciljna oseba želi tvoje pomoči, da te osebno prosi za pomoč in da sodeluje.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...