Skoči na vsebino

Kaj si mislite o takšnih ali podobnih....

free

Recommended Posts

Kaj si mislite o tem ali podobnih vabilih, solah in predavanjih?

Povabilo na novo serijo predavanj Duhovne univerze

Zanima me vase mnenje, tako pozitivno, negativno, nepristransko, morda izkusnje, dobre, slabe, itn?

Podrobneje:

Kaj mislite o razlicnih duhovnih solah?

Ali menite, da je taksno oglasevanje smiselno?

Se vam zdi smiselno placevanje ucenja, ki ga ucijo duhovne sole?

Se vam sole v tej smeri taksnega in podobnega ucenja sploh zdijo smiselne?

Ali jih ljude potrebujejo?

Ali ljudem koristijo?

Poznate ljudi, ki so zaradi obiskovanja neke sole drugacni, recimo bolj srecni, bolj zadovoljni, bolj "na mestu", bolj "pri sebi", ali pa morda manj oz. obratno?

Kaksne so vase izkusnje?
Deli na socialnih omrežjih

preveč žlobudranja.

osebno imam rajši pisna vabila-plakate. Zmer po diagonali vse preletim in bistveno takoj razberem. Če me pa zadeva pritegne, jo natančneje preberem.

sem vizualni, ne slušni tip - tako kot večina x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pred mnogo leti nazaj (okol 10-20. let) so se nekateri človečki skupaj družili, meditirali, kao duhovno rastli...se malo skregali in šli vsak po svoje...in nekateri izmed njih so kao skupaj ustanovili duhovno univerzo.... x:Dx

Duhovna univerza je pač koristna za tistega, ki res nima pojma kaj je to duša, ne pozna niti osnov ezoterike, duhovnosti...bla...bla...bla...večino tega kar predavajo piše po knjigicah, praktični del je pa dobro da pri nekaterih zadevah kdo pokaže...Sem slišal da je kao šolanje vseh letnikov...mislim da okol 2000-3000. evrčkov...to so samo govorice... x;)x

Skratka tist ki misli da mora kao hodit na taka predavanja naj pač hodi...na takih uvodnih predavanjih pa ponavadi ne povejo glih detajlov in tistih zanimivih stvari, ampak kao osnove...Je pa zanimivo da na takih predavanjih srečuješ en in isti folk...Tako da ne vem a te zadevce zanimajo samo manjšo populacijo al kva...So pa med njimi tudi taki človečki, ki kar bluzijo iz enega predavanja na drugega...Jap, zgleda da je težko ugotovit kaj človeček res želi in kaj sploh hoče delat v življenju... x:)x

ČAKRE

Treba je ločit pojem odprta čakra in razvita čakra...Malo bolj se jo lahko odpre takoj, odprtost pa lahko traja urco, dve, dan, dva, teden...in se potem zapre nazaj. Razvita čakra se pa kao ne more več zapret, ker je dosegla neko točko evolucije... xg:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Sem se nakaj vprasanj dodal oz. malce bolj konkretno vprasal. Morda podas mnenje tudi o ostalih vprasanjh, ce zelis.

-

Razlicne organizacije ali posamezniki se oglasujejo skozi razlicne vrste medijev: plakati, letaki, avtobusi, revije, internet, drustva, lokalni casopisi, kaslci, skratka mediji taki in onaki, kot vecina organizacij ali posameznikov, ki zelijo oznaniti svojo taksno ali drugacno ponudbo.

Cist tko za info:

Glede na dobo v kateri se nahajamo, torej dobi interneta, dobo skupnosti ter individulanega vkljucevanja v razlicne skupnosti kto recimo facebook, lunin.net, twiter etc... je statisticno vsekakor vse bolj priljubljen tudi video, saj mediji kot je internet vse bolj tudi rastejo v smeri vizualnega sporocanja, kar video vsekakor je in se s tem internet video produkcija zelo priblizuje pisnim medijem (casopis, revije ipd). V sklopu tega ima dandanes ze vsak konkurencen casopis tudi svoj video portal.

Seveda pa imajo ljudje za razlicne informacije se vedno radi razlicne medije, za neke vrste objav in sporocil recimo casopis, za druge vrste televizijo, tretje internet itn. A te preference se z novimi generacijami premikajo.

In tudi po tem sprasujem: ali se vam zdi oglasevanje duhovnih sol, ali nekih gibalnih praks (yoga, tai-chi ipd) in njihovih programov ter vsebin, primerno oglasevati tudi preko interneta v video obliki, ali pa vam ustrezajo bolj lokalne variante skozi letake, pisno sporocanje, ipd?

Guest sstane
Sam sem ugotovil, da se tisti ki se, vekcrat oglasujejo skozi razlicne vrste medijev: plakati, letaki, avtobusi, revije, internet, drustva, lokalni casopisi, kaslci, skratka mediji taki in onaki, kot vecina organizacij ali posameznikov, ki zelijo oznaniti svojo taksno ali drugacno ponudbo.

Kaj si ugotovil?

Čist tko za info: kot človek z omejenim časom, se izogibam VSEM požiralcem mojega časa in energije. Videu dam "točno 5sek časa"; če me v tem času ne potegne, ga zaprem predčasno; sploh pa se zadnja leta izogibam vsem "videom", ker gre večinoma za BZ požiralce, še posebej youtube; rada si pogledam le duhovite reklame - v video obliki mejla seveda x:)x

zarad mene lah ti "zaradi dobe v kateri se nahajamo" posnameš 5 urni spot v katerem vabite na predavanje. Jaz si ga ne bom ogledala. Pa drugi, zaposleni (na katere, predvidevam, cikate, saj ti imajo denar - večinoma) tudi ne.

Ti pa kakor hočeš x;)x

p.s.

KRATKO, JEDRNATO še zmeraj velja - no matter what x8Dx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

E brate, pa to ti je mnogo pitanja... x;)x

Meni se duhovne šole kar zdijo smiselne...Kar se pa plačevanja tiče bi pa itak vsak rad da je stvar zastonj, skratka če človeček dobro razloži kakšne zadeve, pokaže tudi praktično...potem si seveda zasluži plačilo...Tist ki je kdaj kaj organiziral itak ve kako je s tem- stroški prostora, materiala, prevoz, pijača....od nečesa pa morajo te človečki tudi živet...

Ali jih ljudje potrebujejo...zelo relativno vprašanje...nekateri ja, drugi ne...če ima človeček polno materialnih dobrin in je srečen predpostavljam da ne, če ima pa polno materialnih dobrin od hiš do avtov in je neserečen mu pa škodit itak ne more, lahko mu samo koristi... x:Dx

Koristijo pa kakor komu...eni spremenijo karakter na bolje, drugi pa postanejo prav malo preveč duhovno fanatični- sovraštvo do mesodžercev, strah pred škodljivimi energijami, na veliko govorijo o duhovnosti pa sploh ne razumejo poante....najbolje je seveda zlata sredina... :madpro:

Pri oglaševanju pa še zmeraj pravim, da so majhni oglasi zakon...Ma jaz imam raje kakšen mali oglas, plakat v mestu al pa kakšen letak ki si ga lahko sam vzameš ne pa da ti ga hočejo poturit...Kar se pa tiče oglasov na netu je treba biti pa malo pazljiv...tak oglas kot je bil tist zgoraj je bolj slab za moje pojme...ženska kar nekaj bluzi...najbolje je dat kratko informacijo...kdo, kje, kdaj, kakšno predavanje, vstopnina....Nič pa nimam proti temu če je kakšna stvar na netu razložena v detajle...Skratka oglasi morajo biti kratki in jedrnati in po možnosti še malo humoristično začinjeni... x:)x

Jaz na tako zadevco grem samo če me pritegne...tiste dve, tri zadevce ko sem šel in so bile plačljive, mi pa ni škoda denarja, večino sem pa itak zvedel brezplačno...Opažam pa da imajo nekateri pri nas predavanja in seminarje pa še sami nimajo preveč pojma...Skratka to kar je pri nas kao duhovna šola, je za nekega človečka ki je na high nivoju dječji vrtič...ampak začetek pa je... xg:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Ljudje vedno strmimo k nečemu boljšemu.Šole take in drugačne so dobrodošle za vsakega iskalca resnice.Tudi cerkev razglaša svojo resnico ,čeprav meni osebno ni odprla nekih vrat.

Glede duhovnih šol in tečajev je res,kar je napisal Brezo.V večini primerih bi imeli vsi določena znanja zastonj,kljub stroškom,ki jih tako šolanje potegne za sabo.Je pa zelo odvisno od predavatelja.Ali predava neko knjigo,ki je dostopna širši javnosti,ali pa predava stvari,ki jih je na poti duhovnosti doživel in preizkusil sam.Slednje je meni osebno veliko bolj pristno.

Sam sem bil na nekaterih seminarjih,od tega na nekaj zelo dobrih,nekaj pa tudi slabih,vsi pa so bili plačljivi.

Izkazalo se je ,da je bilo najdražje šolanje najslabše ,saj je človek predaval knjigo,ki sem jo sam prebral že pred leti.Pa tudi tukaj sem se nekaj naučil ,namreč,tisti,ki se na veliko širokousti na začetku,se na koncu izkaže,da nima pojma in je njegov največji interes le mastno zaslužiti.Govorim o nekem Zenu ,ki ima šolanje na Sardiniji.

Predno se odločite za kakšen seminar ipd. ,se vedno pozanimajte še pri komu,kateri je že šel skozi nek proces.

Cist tko za info 2:

Lunin forum je medij! le da drugacne oblike kot twiter, facebook, ampak se vedno medij kot drugi forumi, iz stalisca kategorizeranja pac.

kam kdo daje energijo je pac odvisno od njega samega. nekomu je poziranje tule, nekomu pred tv, nekomu pa oboje, itn, recimo.

opombna: jaz ne vabim nikogar, sprasujem nasplosno. v toliko da ne bo nesporazuma.

mene osebno zanima mnenje ljudi o tem kar sem spraseval. torej osebno ne promoviram kaksne duhovno sole posebej ali kaj podobnega.

video, ki sem ga podal, pa se podal kot primer. torej jaz osebno nikogar nikamor ne vabim in mi tudi ni v interesu da bi kogarkoli zdaj tule vabil kam!

tako bi lahko podal tudi kaksno drugo vabilo kaksne druge sole v drugacni obliki, ampak sem pac to.

In ja, razumem, si se zjasnila ok. :palec: se ti ne da ukvarjas s tebi casovno zamudljivimi informacijami.

Jst sicer ne poznam osebe, ki bi se mu dalo, razen, ce to ni njegovo delo ali pa ima zato nek dolocen namen, ampak vseeno. x:o)x

Dejstvo da se vsakdo od nas ukvarja s tistim kar mu je bodisi pomembno, bodisi ga pritegne itn; noben pa ne bo kar tako malo gledal nekaj kar mu itaq ni fajn ane.

Torej ja, upam da se zjasni se kdo.

Čist tko za info: kot človek z omejenim časom, se izogibam VSEM požiralcem mojega časa in energije.

zarad mene lah ti "zaradi dobe v kateri se nahajamo" posnameš 5 urni spot v katerem vabite na predavanje. Jaz si ga ne bom ogledala. Pa drugi, zaposleni (na katere, predvidevam, cikate, saj ti imajo denar - večinoma) tudi ne.

KRATKO, JEDRNATO še zmeraj velja - no matter what x8Dx

kulsk. hvala za mnenje :palec:

E brate, pa to ti je mnogo pitanja... x;)x

Meni se duhovne šole kar zdijo smiselne...Kar se pa plačevanja tiče bi pa itak vsak rad da je stvar zastonj, skratka če človeček dobro razloži kakšne zadeve, pokaže tudi praktično...potem si seveda zasluži plačilo...Tist ki je kdaj kaj organiziral itak ve kako je s tem- stroški prostora, materiala, prevoz, pijača....od nečesa pa morajo te človečki tudi živet...

Ali jih ljudje potrebujejo...zelo relativno vprašanje...nekateri ja, drugi ne...če ima človeček polno materialnih dobrin in je srečen predpostavljam da ne, če ima pa polno materialnih dobrin od hiš do avtov in je neserečen mu pa škodit itak ne more, lahko mu samo koristi... x:Dx

Koristijo pa kakor komu...eni spremenijo karakter na bolje, drugi pa postanejo prav malo preveč duhovno fanatični- sovraštvo do mesodžercev, strah pred škodljivimi energijami, na veliko govorijo o duhovnosti pa sploh ne razumejo poante....najbolje je seveda zlata sredina... :madpro:

Pri oglaševanju pa še zmeraj pravim, da so majhni oglasi zakon...Ma jaz imam raje kakšen mali oglas, plakat v mestu al pa kakšen letak ki si ga lahko sam vzameš ne pa da ti ga hočejo poturit...Kar se pa tiče oglasov na netu je treba biti pa malo pazljiv...tak oglas kot je bil tist zgoraj je bolj slab za moje pojme...ženska kar nekaj bluzi...najbolje je dat kratko informacijo...kdo, kje, kdaj, kakšno predavanje, vstopnina....Nič pa nimam proti temu če je kakšna stvar na netu razložena v detajle...Skratka oglasi morajo biti kratki in jedrnati in po možnosti še malo humoristično začinjeni... x:)x

Jaz na tako zadevco grem samo če me pritegne...tiste dve, tri zadevce ko sem šel in so bile plačljive, mi pa ni škoda denarja, večino sem pa itak zvedel brezplačno...Opažam pa da imajo nekateri pri nas predavanja in seminarje pa še sami nimajo preveč pojma...Skratka to kar je pri nas kao duhovna šola, je za nekega človečka ki je na high nivoju dječji vrtič...ampak začetek pa je... xg:Dx

Hvala za mnenje :palec:

Ljudje vedno strmimo k nečemu boljšemu.Šole take in drugačne so dobrodošle za vsakega iskalca resnice.Tudi cerkev razglaša svojo resnico ,čeprav meni osebno ni odprla nekih vrat.

Glede duhovnih šol in tečajev je res,kar je napisal Brezo.V večini primerih bi imeli vsi določena znanja zastonj,kljub stroškom,ki jih tako šolanje potegne za sabo.Je pa zelo odvisno od predavatelja.Ali predava neko knjigo,ki je dostopna širši javnosti,ali pa predava stvari,ki jih je na poti duhovnosti doživel in preizkusil sam.Slednje je meni osebno veliko bolj pristno.

Sam sem bil na nekaterih seminarjih,od tega na nekaj zelo dobrih,nekaj pa tudi slabih,vsi pa so bili plačljivi.

Izkazalo se je ,da je bilo najdražje šolanje najslabše ,saj je človek predaval knjigo,ki sem jo sam prebral že pred leti.Pa tudi tukaj sem se nekaj naučil ,namreč,tisti,ki se na veliko širokousti na začetku,se na koncu izkaže,da nima pojma in je njegov največji interes le mastno zaslužiti.Govorim o nekem Zenu ,ki ima šolanje na Sardiniji.

Predno se odločite za kakšen seminar ipd. ,se vedno pozanimajte še pri komu,kateri je že šel skozi nek proces.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...