Skoči na vsebino

Študentske demonstracije

Guest sstane

Recommended Posts

Preveč polne riti imajo... sram jih naj bo... :angry:

Upam, da bodo vrle študentske organizacije poravnale škodo in pokrili stroške intervencij.

Na žalost se obnašajo čist v stilu slovenske folklore.... nihče ni nič kriv in nihče za nič ne prevzema odgovornosti...

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Deli na socialnih omrežjih

Resnično mislim, da bi moralo biti uvedeno nazaj služenje obveznega vojaškega roka.

Potem bi vsi ti mamini sineki stopili na realna tla - ali odrasli. Pa da puzajo do onemoglosti. Vsaki dan.

Pa postiljati bi se naučili in nudit ljudem prvo pomoč.

Pa mogoče bi celo ubogali bolj x;)x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

ŠOU je leglo korupcije. Študentska organizacija pa valilnica povzpetnikov.

lp

to ne wem, ampak nekje je treba začet. ZSMS je pase... tko da mogoče maš prou.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Veliko mularije.

Tisti, ki so pa res v stiski so danes po večini delali, resni študentje pa študirali. Resni in odgovorni študentje ne delajo štiriletne fakultete šest ali še več let.

Poznam študente, ki opravljajo študij tekoče in tudi vem kako garajo zato. Poleg rednega študija še nekaj zaslužijo tudi z delom, a ker hočejo, ker imajo interes jim pač uspe. Poznam pa tudi neresne zdolgočasene prepotentneže pri tridesetih, ki še zmeraj nimajo diplome, a so najbolj pametni in se jim godi nezaslišana krivica s strani profesorjev, staršev, okolice, ker jih ne razumejo da so takoooo obremenjeni s študijem, da morajo res trikrat tedensko iti v lajf in žurirat do jutra, vsako popoldne pa presedet v lokalčku na kavi.

Študentske organizacijo delajo tako seme sebi v korist, študentom, ki bi res potrebovali podporo in pomoč je pa tako ali tako ne dobijo. Še nisem slišala, da so te organizacije štipendirale nadarjene v socialni stiski ali kaj podobnega. Verjamem pa, da lahko študentje kamot preživijo brez luksusnih klubov, bifejev, hotelov in temu podobnih zadev.

Nataly, s tabo se popolnoma strinjam, da je škoda, da so ukinili vojsko. Pa ne zaradi vojske same, ampak zaradi tistega kar so se tam naučili.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

No potem vidim, da nisem edina, ki tudi tako misli, kot Nataly in Zalaya.

Najbolj me je zbodlo to, da nihče ne prevzema odgovornosti za nič in da kljub hudemu denarju, ki ga ŠOU ima ga ne podelijo v obliki štipendij. Zakaj le???? Se mi zdi, da so te kvazi funkcije čisto preplačane in niso namejene tistemu za kar naj bi bile ustanovljene, pač pa samo koristi posameznika, ki se priplazi do korita.

Recimo temu tako se obnaša tudi Živčec-Kalanova, ki se kot pitbull drži svojega položaja, brez morale in sramu. Ko sem se spraševala zakaj vztraja so se razkrili vzroki in je jasno zakaj.

Sicer pa zdaj vsi delajo v podjetjih po nekaj let preko študentskih napotnic in ko diplomirajo si želijo obdržati službo. Ponavadi je ne dobijo, ker vzamejo drugega študenta. Ta, ki je pa leta delal in pridobil izkušnje gre na zavod za zaposlovanje, nihče ga noče zaposliti, ker je diplomiral. To je nagrada za diplomo.

Namesto, da obračunavajo z vlado naj prvo prevetrijo svojo organizacijo.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Kaksna shtala! :eek:

Danes sem sele videla, kaj je dogajalo vceraj na demonstracijah (da so razbijal, shtalaril itd.)!!

Noro!

KOlikor sem rpeletela tole temo, se strinjam z Zalayo in Nat.

Se eni koritniki in povzpetniki, sami razni podmladki, vsi Slovenci bomo politiki al kaj? x:o)x

Pa vsi studiral do 35., delal pa noben. Frizerjev, pekov pa to sploh nou vec al kaj, sam vsi bodo studiral.

svasta!

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:palec: 3x

Namesto, da obračunavajo z vlado naj prvo prevetrijo svojo organizacijo.

ne, za delo bomo mel pa juzne brate, in jih se naprej izkoriscali za neplacano placo! :o|o:

jstz si bom pa pel: when the chinese guy come to me.... la la la when the chinese guy come to me.... i want to see another USA with me... I want to see USA in me... x:o)x

...Pa vsi studiral do 35., delal pa noben. Frizerjev, pekov pa to sploh nou vec al kaj, sam vsi bodo studiral

Mene pa zanima kje so bili kao oklepna vozila od policije...pa naj še kdo reče da ne rabimo oklepnikov, zaščitnih sredstev, vodnega topa... x:Dx

V bivši jugi so bili full bolje pripravljeni na demonstracije...če je zagustilo so pač na ulico poslal vojsko in tanke...pa še policajčki v srbiji niso kaj preveč toleriral demonstrantov...takoj so bila kakšna zlomljena rebra, krvava srajca, razbit nos...od padca po stopnicah seveda... xg:Dx

Zaradi take štale bi jaz ukinil čisto vse kar sedaj dobivajo študenti...pa naj bojo kakšnih 5. let brez vsega... x;)x ...organizatorjem bi pa kar blokiral ŽR, napisal račun za škodo, sem bi dal tudi zdravljenje poškodovanih policajev...in seveda škodo bi pomnožil s 3x pa naj se potem zaj...če se hočejo. x^x Nekje v lokalih al pa diskačih moraš pač plačat večkratno ceno škode, ki jo povzročiš namerno...

Ah vojska... x:px ...prvo kar te naučijo je zlaganje obleke na pismo, postiljanje postelje z robovi, čiščenje prostorov in okolice...ko si pa že nekaj časa notri se pa naučiš še brijanja, šivanja, čiščenje in glancanja škornjev, prvo pomoč, prat obleko, posodo....skratka postaneš že gospodinja v malem... xDDx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

aja in se to me zanima: dijaki so imeli pouka prost dan?! x:o)x

Kako je to mozno?

Kdo ima lahko tak vpliv?

In s kaksno utemeljitvijo?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zakaj pa delovni človečki, ki plačujejo davke niso imeli frei... :eek: ...Mamicu jim sisnem... xg:Dx

Ja, kot bi imeli strajkajoci delavci dopust. x:o)x

Kar mene najbolj moti, je to da gre v bistvu za manipuliranje z dijaki in s studenti, cisto politicno (SOU, menda se ful casha pretaka, kupujejo jahte, hotele itd. x:o)x, a potem 'tamale' posljejo v prve bojne vrste in delajo totalno skodo VSEM studentom, torej tudi tistim, ki se ne identificirajo s tem).

Problematicno je to, da 90% stavkajocih sploh ni prebralo oz. pojma nima o zakonu o malem delu (o tem sem prepricana).

Pa s sms-ji so jih pozivali, nekdo je rekel, da je dobil sms vabilo, kljub temu da ze vec kot 10 let ne studira!

Problematicno je tudi to, da so celo tam jih oskrbovali z alkoholom... skratka oborozeni so bli z vsemi temi jajci, paradajzi, alkotom in vsem....

Kdo je to placal? Mislim, a so tamali to sami kupovali?

To so nasi bodoci intelektualci. Ta folk kani prevzet vajeti cez cas. x:o)x

Sama sem ze prisostvovala nekoc in ne 1x na demonstracijah, tudi takih, kjer so batine in pendreki peli, solzivci itd., goreli avti, ker folk pobesni zarad raznih okoliscin, poleg alkota tudi tega masovnega, skupinskega tripa....

A v vseh primerih je do tega prislo zaradi nasilnosti policije (ali drugega dejavnika, recimo naci skinov), se pravi je bila obramba oz. reakcija, ne pa naklepno in namerno rusenje - vandalizem, kar je bilo v tem primeru.

Za neke kao ideale - drugih.

Picasso

Pa vsi studiral do 35., delal pa noben. Frizerjev, pekov pa to sploh nou vec al kaj, sam vsi bodo studiral.

Ma dej ne posplošuj. xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Najprej moram poudariti, da tudi jaz obsojam ŠOU in ostale organizacije! Pa se strinjam, da bi morali marsikaj spremeniti.

Vsekakor pa tudi obsojam včerajšne izgrede in pa tudi cel sistem.

AMPAK ITAK, neki takega se zgodi in potem se začenjo tipična slovenska posploševanja... češ, kakšna je študentarija, kako VSI izkoriščajo (JAZ NAPRIMER NISEM NIKOLI, SEM PA MED ŠTUDIJEM DELALA NA NAPOTNICE OBČASNO, KER S SAMO ZOISOVO ŠTIPENDIJO NE BI PREŽIVELA PA SE NISEM PRESERAVALA... razlika je samo v tem, da sem bila zraven precej pridna). Ne vem, kdo bi mi drugače kupil knjige, ki so ravno takrat prišle nove ven in sem mogla za eno dat tudi 80 evrov? Miloščina tujcev mogoče?

Bogati starši? Sorry, preponosna bila takrat... danes mogoče ne bi bila več, ker bi mogoče to pomenilo, da bi pridobila tudi tisto izgubljeno leto.

Vsi bi študirali do 35. in nič delali? Ja, seveda. xrolleyesx Sploh ne poznam nobenega, ki bi tako dolgo študiral in NIČ ne delal. Ampak dobro, očitno so..

ENI MORAJO DELATI, ker drugače si ne morejo plačati strehe nad glavo. Ja? Pa pridno študirajo, ali pa tudi kakšno leto zabluzijo, ker vse ni šlo. Pač nimajo toliko ljudi za sabo, ki bi se jim smilili in podarili keš. Pač nimajo. Pa koliko je takih!!!! Še posebi iz oddaljenih krajev.

Vsi bi študiral in nič delal... xrolleyesx

ENI SE Z DIPLOMAMI VPIŠEJO NA EN X FAKS, KER DRUGAČE NE BI DOBILI SLUŽBE, KOT PA NA NAPOTNICO!!! Začaran krog pač. Ampak tako je.

Mah....

Tako je fino o drugih pisat, kako nič ne delajo... xrolleyesx

Pol pa vidiš ljudi na določenih mestih v državnih službah, ki delajo malce več kot nič... pa zdrave ljudi, ki jamrajo, da nimajo denarja, pa imajo zdravje in vse možnosti da se prekvalificirajo v peke, če je to pač poklic, ki je pogrešan. Vse za lastno finančno samostojnost in tako dalje?

Pa dobro, ne smem tudi jaz posploševat... ker je marsikaj odvisno od regije...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Na žalost se obnašajo čist v stilu slovenske folklore.... nihče ni nič kriv in nihče za nič ne prevzema odgovornosti...
ne folklore.... v stilu politike!!! oni obljubljajo... pa se obljube sprevzrejo v lazi... studentje so pa demonstrirali pa so se pac demonstracije sprevrgle v vandalizem... pa kaj... vsaj nekje se je zacelo... nacin res ni bil lih pravi... da se mladoletno smrklovje do amena napije... in da to smrklovje ne loc med festo in demonstracijami... pa ok! zdej je kr je!!! se dobr, da se je zacelo "prebujanje"... pa negle na kak nacin! k vlada je tam zrd nas!!!! nismo mi zrd nje!!! mislm... a se sploh zavedate, kaj vse bi se lahk porihtalo, spremenilo... in pr studentih, in delavcih, in upokojnecih, in zdravstvenem zavarovanju in in in ... v primeru, ceb VSI kej zato naredili? ne pa sam... sledili kt ovce... kdr pa neb sledil... bi se pa v oklep zaprl kt zelva... in spet ovca in spet zelva...

Tisti, ki so pa res v stiski so danes po večini delali, resni študentje pa študirali. Resni in odgovorni študentje ne delajo štiriletne fakultete šest ali še več let. Študentske organizacijo delajo tako seme sebi v korist, študentom, ki bi res potrebovali podporo in pomoč je pa tako ali tako ne dobijo. Še nisem slišala, da so te organizacije štipendirale nadarjene v socialni stiski ali kaj podobnega. Verjamem pa, da lahko študentje kamot preživijo brez luksusnih klubov, bifejev, hotelov in temu podobnih zadev.
tole je pa cista neumnost :xx!: po vrh usega pa brez luksuznih bifejev, hotelov, avtov in temu podobnih zadev... lahk VSI prezivimo!!!

Najbolj me je zbodlo to, da nihče ne prevzema odgovornosti za nič in da kljub hudemu denarju, ki ga ŠOU ima ga ne podelijo v obliki štipendij. Zakaj le????
a v politiki pa kdo prejema odgovornost?!? preprodaja orozja, ceste in dars, fuuul stvari je postalo protiustavnovnih...! pa noben zato ne nos odgovornosti!!! edin, na kup nabirajo... in zalostno, da je timsko delo dobilo smisel le se v tem, da se vali krivda iz enega na drugega... dokler... vse skup ne potone v pozabo... al pa ne obkrivjo nekoga cist nedolznega :vragec:

aja in se to me zanima: menda so imeli dijaki pouka prost dan?! x:o)x

Kako je to mozno?

Kdo ima lahko tak vpliv?

k gre delavc stavkat prot delodajalcu... si sam vzame fraj dan! mu ga ne dodeli delodajalc...

tule pa demonstracije niso ble prot uciteljem in ucnem sistemu..........

Zaradi take štale bi jaz ukinil čisto vse kar sedaj dobivajo študenti...pa naj bojo kakšnih 5. let brez vsega... x;)x ...organizatorjem bi pa kar blokiral ŽR, napisal račun za škodo, sem bi dal tudi zdravljenje poškodovanih policajev...in seveda škodo bi pomnožil s 3x pa naj se potem zaj...če se hočejo. x^x Nekje v lokalih al pa diskačih moraš pač plačat večkratno ceno škode, ki jo povzročiš namerno...
ti bi sele mel cudne ukrepe... pol bo se vec narkomanov, pijancev, razuzdancev in posledicno se vec vandalizma... itak pa ze zdej si vsako leto kej namisljujejo in spreminjajo!!!! k so se stvari za stipendije preselile iz sociale na zavod... se je to zgodilo zakaj? rekli so, da zato, da bo na razpolago vec stipendij!!! hkrati jih je blo malenkost vec... ampk so zato VSEM ostalim zmanjsali stipendije... in ce zdej mislijo ukint stipendije pod 18.let nad 18.let pa otroske doklade... lahk pr tej zaroti, starsi otroce po OS zacnejo kr za trak posilat... bo se najbl preskrblejn... pa se to ne bo zihr... in se vrnemo v cas tlake... in se zgodovina ponavlja... no, to se ze itk... po vrh usega pa: vlada je poskrbela za svoje riti! si je nabavla drzavno obrambno enoto, a odgovoren vsak posameznik se je pa skrival v svoji luknjici!!! namest, da bi mnozico spustil v parlament!!!! parlament je drzavna stavba! je ustanova od vseh! po moje, bi se klosarji lahk notr prespaval mrzle in dezevne noci! in js osebno nisem bla nc presenecena nad razpletom dogodkov... kvecjemu sm pricakovala se hujse..., da bo kaka kamikaza od kje priletela... xrolleyesx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

aja in se to me zanima: menda so imeli dijaki pouka prost dan?! x:o)x

Kako je to mozno?

Kdo ima lahko tak vpliv?

Peticija proti ŠOS

Javnost nasilje povečini obsoja. Mnogi krivijo organizatorje demonstracij in jih pozivajo k odstopu, a vodilni Študentke (ŠOS) in Dijaške organizacije (DOS) zanikajo odgovornost. Drugače misleči pa so so preko spleta začeli zbirati podpise za razpustitev ŠOS. Ustanovitelji strani, kjer je peticija, pozivajo poslance k razpustitvi ŠOS zaradi izgredov, ''ki so si jih nad hramom demokracije privoščili mladi, zbrani pred državnim zborom v organizaciji Študentske organizacije Slovenije, zaradi nedopustnosti ravnanja organizatorja, ki meni, da se lahko zaključi demonstracije, ko mu uidejo izpod nadzora in se s izogniti odgovornosti, zaradi izkoriščanja študentov s strani 'študentskih baronov', ki sedijo na različnih predobro plačanih funkcijah in zaradi kopičenja imetja na račun študentov, od katerih študent nima nobene koristi''.

Več skupin na Facebooku obsoja nasilje

Pred študentskimi demonstracijami se je na Facebooku pojavila tudi skupina 'Šou študente samo izkorišča, zato NE grem na demonstracije', ki ima skoraj 7000 članov. V kratkem opisu piše: ''Nova jadrnica za 100.000 evrov, bogati zaslužkarji med študentskimi funkcionarji, ki bogatijo na račun študentskega dela – zato so tudi proti ukinitvi le-tega. Delodajalci ne zaposlujejo diplomantov, ker raje vzamejo študenta, ki pa nima nobenih pravic – ni regresa, ni bolniške, ni dopusta, če ti ni voljan plačati, pa se spet lahko obrišeš pod nosom. Gre zgolj za njihovo dobro! Študenti potrebujemo delovna mesta, varno zaposlitev, da bomo lahko čim prej diplomirali, ne pa da se statusi vlečejo v nedogled, ker večina študentov po diplomi pristane na zavodu, študentske organizacije in študentski servisi ter delodajalci pa si manejo roke.''

TV Slovenija je poročala, da naj bi bili nekateri študenti (predvsem s Štajerske) deležni plačila za sodelovanje na protestih. Urna postavka naj bi znašala dva evra. Predstavniki ŠOS trdijo, da o tem ne vedo nič, policija pa navedbe še preverja.

Vir

Študentski protest - SiOL Portal

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Vsi bi študirali do 35. in nič delali? Ja, seveda. xrolleyesx

ja, sej sem napisala tudi, da bi vsi bili politiki (pa tud najbrz ne bodo).

Tako je fino o drugih pisat, kako nič ne delajo... xrolleyesx

se strinjam.

Picasso

Se strinjam. :palec:

Bi bilo zanimivo, da bi vlada sedaj ustavila vsak socialni "dialog" s študenti. Konec koncev so si ga sami zaprli s temi demonstracijami.

Possible—but highly unlikely.

ne folklore.... v stilu politike!!! oni obljubljajo... pa se obljube sprevzrejo v lazi... studentje so pa demonstrirali pa so se pac demonstracije sprevrgle v vandalizem... pa kaj...

ja sej, kot politiki: mal so se 'sli vladanje', pa se je pac to sprevrglo v pustosenje, molzo, celo krajo... pa kaj.

Picasso

Zgleda da se te študentki niso nič naučil iz balkanskih vojn.....Propaganda, tabletke, alko, puška...in naprej za ideale parih človečkov na oblasti......Študentki so kot otroci-vojaki, ki jih uporabljajo nekateri človečki v drugih državah...in čas je da doživijo tako usodo kot večina od njih--- da padnu u ratu... :bomb: ...RIP...rest in peace... x:Dx

Ni mi pa čist jasn kaj so dijaki delal tam...a se to o malem delu tiče tudi njih... x?x Pa ne mi rečt, da so šli sam zato ker se kao govori o ukinitvi brezplačnega obroka...Jaz sem si moral vse sam plačevat, pa še celo preživel sem od sendvičev, junk fooda in kakšne boce alkota usput... xg:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...