Skoči na vsebino

Študentske demonstracije

Guest sstane

Recommended Posts

heh. sem ravno brala to kolumno, pa hotla ciritat nekaj druzga, pa vidim da si istocasno tudi ti jo bral ocitno. x:)x

(ker sem imela vmes se telefon)

Še boljši je članek na naslovnici sobotne priloge.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Deli na socialnih omrežjih

Še boljši je članek na naslovnici sobotne priloge.

Link? Oz. kaksen je naslov?

(je nimam oz. ga ne kupujem)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nikoli prej še nisem slišala za nobene DD in nimam pojma kaj je to, pa tudi nihče drug še tega ni omenjal, (vsaj zasledila nisem). Sstane imam občutek da je to nekaj takega kot tvoja ssol.

Kar se pa policije tiče, bi pa rekla, da bolje kot so tako niso mogli delovati. Da so nastopili bolj agresivno, bi jih obtožili bog ve česa vsega. Dejstvo je, da policija ni zakuhala vandalizma, da je posredovala, kolker je pač lahko, z večjim ukrepanjem bi si pa tako naredili "medvedjo uslugo", preprečiti razbijanja oken bi pa tako nebi mogli.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Guest sstane
Sstane imam občutek da je to nekaj takega kot tvoja ssol.

Občutek te ne vara, oboje je v isti knjigi, samo prebrati jo moraš.

Vaše.

Se strinjam s Crnkovičem, da je bil otroški pevski zbor pred parlamentom samo fotokopija naše mladosti x:Dx

xg:Dx

Če lunatki ne bili take seronje, kot ste x;)x , bi s podpisom manifesta že zdavnaj lahko prisilili politike v sprejem zakona o delnici države.

Današnja mesečna DD dividenda bi bila že 400 evrov, socialne podpore, otroški dodatki, štipendije itd pa nepotrebne.

http://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=3251&hl=

Kaksno pa je vase mnenje o ravnanju policije?

(tega ni menda se prav nihce izpostavil).

Nekateri pravijo, da je delno odgovorna, ces da bi morali ukrepat ze prej in z vec sile, sama pa menim, da so ravnali zelo profesionalno in pravzaprav vsa cast, da so ohranili tako drzo... vsaj kolikor sem videla s parih posnetkov.

Sem bila zelo presenecena, sem pricakovala vec sile.

Ni macji kaselj, ohraniti mirne zivce in pokoncno drzo, medtem ko te ne samo pljuvajo in mecejo vate jajca, pac pa okol letijo tudi granitne kocke.

Tiste, ki se jim zdi, da bi morali policaji ukrepati drugace kot so, pa imam na sumu, da bi v tem primeru pa to jih zmotilo - ces, kako nasilni so bili policaji itd.

Se pridružujem tvojem mnenju, izjemno korektno in profesionalno, po tistem kar sem videl na posnetkih, fotkah ... Vsaka jim čast.

Kar se pa policije tiče, bi pa rekla, da bolje kot so tako niso mogli delovati. Da so nastopili bolj agresivno, bi jih obtožili bog ve česa vsega. Dejstvo je, da policija ni zakuhala vandalizma, da je posredovala, kolker je pač lahko, z večjim ukrepanjem bi si pa tako naredili "medvedjo uslugo", preprečiti razbijanja oken bi pa tako nebi mogli.

Nekateri ne mislijo tako... :vio:

Na novinarski konferenci policije so povedali, da je upravna enota izdala dovoljenje le za shod na Prešernovem trgu in na Šubičevo, ne pa za Trg republike.

Na to so se že odzvali v Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS), kjer so zapisali, da so imeli dovoljenje za Prešernov trg, Čopovo ulico, Slovensko cesto in Šubičevo ulico. Na Šubičevi ulici je bil, v skladu z dovoljenjem, predviden mimohod udeležencev ob zgradbi Državnega zbora, vendar ta zaradi popolne zapore ulice s strani policije ni bil mogoč, so zapisali v ŠOS. Posledično se je množica zbrala na Trgu republike, dodajajo, čeprav za demonstracije tam niso imeli dovoljenja.

Zapora Šubičeve ulice je bila sicer predvidena v istem dovoljenju za javni shod, kot tudi vse druge zapore.

Prav tako je zapisano, da za pravilen potek shoda in red na njem odgovarja vodja shoda.

V dovoljenju za shod, ki ga je izdaja Upravna enota Ljubljana, je med drugim jasno določeno, da mora organizator zagotoviti, da se na shodu ne bo uporabljal odprt ogenj in pirotehnična sredstva, da na mesto shoda ne bo mogoč vnos nevarnih predmetov in steklovine in da bodo nevarni predmeti in steklovina sprotno odstranjeni.

"Policija se je žal odločila, da ne bo posredovala s fizično silo, in pustila, da se vandalizem nadaljuje, kar je pri posameznikih sprožilo odobravanje in so nadaljevali z metanjem predmetov v pročelje parlamenta."

Predsednica Študentske organizacije Univerze na Primorskem Nika Štravs

In še o odgovornosti - to je očitno beseda katere pomen razume le malokdo, tisti redki ki jo razumejo, pa bežijo pred njo kot hudič pred križem... :vragec:

Organizator nosi odgovornost

Odvetnica Polona Čarman iz Odvetniške pisarne Čeferin je dejala, da organizator nosi odgovornost samo v primeru, če bi se ugotovilo, da je kakor koli kršil dovoljenje, ki ga je dobil za ta javni shod.

Matej Perpar iz Odvetniške pisarne Avbreht, Zajc in partnerji se je z njo strinjal, dodal pa tudi, da kot zavezanca za povrnitev povzročene materialne škode ni mogoče izključiti niti države. Ta bi bila odgovorna, če bi se izkazalo, da njeni organi v postopku odločanja o dovolitvi protestov ali ob protestih niso ravnali s potrebno stopnjo skrbnosti.

:eek: x!x x!x

Oba pa sta poudarila, da glede vseh vrst povzročene škode načeloma velja, da jo je dolžan povrniti tisti, ki jo povzroči.

Ja, seveda.

Na koncu se bo izkazalo da smo za vse skupaj najbolj krivi tisti ki smo sedeli doma.

Tako je to v naši državi... :xx!:

Mirna kri policije preprečila še hujše izgrede

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Guest sstane
Na koncu se bo izkazalo da smo za vse skupaj najbolj krivi tisti ki smo sedeli doma.

Brez dvoma, čič ne da nič x:Dx

Vaše.

Sem pogledal, kdaj si rojen Rojen/a Feb-19-2007 x:Dx

Ker so pričakovali miren shod je pač varovano območje bilo zelo malo razširjeno...če uporabim ameriški vojaški izraz "perimeter secured"...če bi pač pričakoval izgrednike bi ravnal drugače...v takem primeru pač ne bi smeli dovoliti da predmeti kar tako zlahka priletijo v stavbo...

Drugače pa svaka jim čast da so ohranili mirno kri...v takih primerih namreč zelo zavre kri, čustva...zlasti če mečejo vse živo nate, ti pa ne smeš ukrepati izven varovanega območja... xokx

Ne vem pa zakaj zahtevajo da državljani povemo kao na anonimno številko, če poznamo kao kršitelje...Skoraj vsaka državna služba za varovanje oz. protiteroristična služba al pa kontrašpijonaža bi sigurno uporabila kakšne kamere, tudi skrite kar bi jim omogočilo prepoznavanje storilcev, če bi prišlo do kakšnega uboja politika al pa kaj podobnega...storilce bi se lahko v večini meri hitro identificiral, ker itak niso bili zakamuflirani, vprašanje samo kaj z njimi početi če so mladoletni in če je to sploh v čigavem interersu... xcrossfingx

Zgleda, da bo kar malo držal tist, da so prehitro upokojil izurjen kader in na njihovo mesto dal človečke s premalo izkušnjami...Vsak, ki je kdaj šel na ameriško ambasado v LJ ve kakšne zaj...procedure imajo tam...Sem slišal en primer ko je kao nemški diplomat osebno prišel s kolesom in prinesel nujno diplomatsko pošto...pustil kolo ob ograji, takoj ga je moral umaknit na drugo stran, moral se je registrirat, iti čez detektor...in nazadnje bi ga moral priti še nekdo iz ambasade pospremit noter...za vse skupaj bi porabil okol 20-30 min....skratka čez nekaj časa je ta diplomatek imel vsega dost in je rekel naj pošljejo kurirja po pošto na nemško ambasado... x:Dx

Kaj bi bilo šele če bi v našem parlamentu imel podobno proceduro kot jo imajo američani, da tistih njihovih marincev sploh ne omenjam...Bi takoj naraslo število človečkov z živčnim zlomom...pa že tako imamo kao prepolne psihiatrične bolnice... xg:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Thanx, sej sem vidla to oz. nasla (samo se mi je zdelo, da je na naslovnici en drug clanek pa nisem bila ziher - sem mislila da je se eden, skratka... a ocitno je bila tista fotka naslovnica prejsnje SPD, vendar v kazalu oz. na straneh pa ze nova, vcerajsnja)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

No, tule bi rad dodal svojo piko na i in pa vprasaj na povedano.

1) kaj je dobro? ce vlada pravi eno, delavec drugo, delodajalec tretje, brezposelni cetrto, upokojenec peto in student sesto. Kaj je dobro? Se zna narod sam odlociti o tem kaj je zanje dobro? Mislim da ne. Ali vsaj ne dovolj enotno. Sicer ne bi volili, temvec bi sami samostojno odlocali kot samostojna bitja sposobna smokriticnosti in zadovoljivega nelocevanja med seboj in drugimi.

2) ali lahko od politikov zahtevamo da slovenija jutri postane najbogatejsa drzava na svetu?

Ali lahko ucitelj od svojega ucenca na koncu solskega leta zahteva da ima same petice in pozna celotno slovensko zgodovino literature, ce pa ga je naucil zgolj nekaj pesmi?

Ali lahko odrecitiramo celo presernovo zdravljico, ce pa smo se naucili le prvo vrstico?

No, tako je z nami. Od dela vlade pricakujemo pot posuto z vrsto razlicnih disecih in sveze nabranih rozic.. sami pa smo sadili le umetne ne ravno disece in precej trnave vrtnice. In to smo pocelo dolgo casa, skozi nekaj vlad.

Me zanima kaj bi storil "narod", ce na naslednjih volitvah nihce ne bi kandidiral v parlament x:o)x

Bi klicali mednarodno pomoc in jih drago placevali?

Hocem rect: danes smo precej kriticni, ker nam ustava dopusca to svobodo. Koliko pa je ta nasa kritika konstruktivna pa je drugo vprasanje. Namrec, ce narod ni bil sposoben volit vlade s katero bo zadovoljen, ne pomeni ravno narodove modrosti, kajne x:o)x

Jasno pa, seveda so politiki tu zaradi nas in ne obratno, a vseeno; ce s petimi ljudmi placam nekoga da stori svoje delo, mora vseh pet odlociti o tem ali tisti ki ga placujejo res dobro dela.

Prav je da smo kriticni, kot drzavljani imamo moralno pravico in dolznost skrbeti zase in prostor v katerem zivimo.

A sam se vseeno vprasam, kAr se ocitno vecina ne:

1) Ali sem sposoben kompetentno soditi o tem, ali je nek politk, sedanja vlada in ministrstva primerna ali neprimerna, glede na moje lastno poznavanje?

2) Ali sem kompetenten in upravicen soditi zgolj in predvsem na podlagi ponujenega ali celo forsiranega mnenja medijev?

in 3) Ali bi sam bolje opravil ali opravljal delo kot ga opravlja nek politik ali oseba o kateri sodim?

Vlado in upravo plačujemo davkoplačevalci.

In ker plačujemo, lahko tudi ZAHTEVAMO da dobro opravljajo svoje delo.

Poslusam zdej argumente dijakov....

hm... sploh nimajo slabih argumentov za strajk. samo kolk so pa resnicni, utemeljeni pa ne vem? :inocent:

Pomoje pa tut kr nakladajo.... ne vidim prave energije za zadevo glih. xrolleyesx

In ce zdej to prenesem sirse, se vprasam a tut folk, narod tkole kr neki... ali pa smo tako neuki v izpostavljanju lastnih zahtev in potreb; in predvsem v tem, da predlagamo primerne resitve, ki bi jih obravnavali tudi v odlocevalskih vodah?

No, meni se zdi, da se danes vecina ljudi veliko krega in kritizira, zelo redki pa imajo tudi konkretne konstruktine predloge o tem kaj in kako spremeniti, izboljsati, popraviti, zamenjati in ustvariti boljse pogoje za bivanje slovencev.

In ce ze predlogi so, kje so? Ostali na forumih in blogih in odsli nikamor dlje?

Poslusam zdej se o tem kaj je povedal vodja nejvecjega sindikata g.Semulic.

ok, vredu, samo vprasanje je KAKO pa to naredit kar zahteva??????

povest za lahko noc, dobro jutro ali dober dan:

Pride sine st.1 in sine st.2, in hcer st.1 in dedi st.1 in babi st.2, in se vseh pet zacne pritozevat mami in fotru kako zadeve u familiji ne laufajo
x:o)x

seveda ima sine st.1 ki je še dijak svoje prioritete in se ob tem razburja tudi na sineta st.2, ki je ze zaposlen in mu obcasno nudi delo. hcer st.1, ki je vecna sudentka pa ima seveda njene priotiete in se ji zdi povsem nespremljivo da ji fotr in mat ukinjata vse zive bonuse, ker sej studira.., ceprou zlo pocas in s pavzami. Obenem pa se buni tudi zato, kr fotr, mat, dedi st.1 in babi st.2, nocejo vec skrbet za njenga pankrta, vrtci pa so se vedno vsi prepolni.

Jasno pa dedi st.1 in babi st.2 tut nista zadovoljna, sej so penzije cedalje slabse v primerjavi s stroski bivanja in babi st.2 si ne more vec placevat doma za upokojence, dedi st.1 pa ne placevat vzdrzevanja hise v kateri zivi.

Seveda pa mat in fotr ki poslusata vse njihove tezave, imata tudi sama precej skrbi. Fotr skos najeda matki, ker ne dela dobro, matka pa se brani ker ji fotr (moz) skos nejeda in jo spodkopava v njeni avtoriteti in vzgoji otrok (pozicija-opozicija).

In glede na to, da imata tudi onada precej lastnih tezav med seboj, ker se ne znata zment in ukrepat tako, da bo za vse dobro in bodo vsi zadovoljni, je posledicno njuno delo se bolj otezeno.

Res pa je, da se povezujeta tudi z drugimi starsi, drugih druzin, ki majo podobne tezave (EU in svet).

Na zadnjem srecanju starsev sveta, so bili koncno dovolj samokriticni in si priznali, da je bila vzgoja otrok pravzaprav precej pomanjkljiva, njihova vzgoja in delo prevec kapitalno usmerjeno in kratkorocno, prioritete pa ne na visku zavedanja.

Sporazumeli so se, da bodo naredili kar je v njihovi moci in pameti, a zato potrebujejo veliko pomoci s strani svojih otrok, in ne zgolj njihove kritike. Zato je cas da odrastejo, se postavijo na svoje noge in kot prvo osvojijo samokriticnost.

Kaksno svinjarijo so pustili studentje po ulicah ob casu demonstracij :xx!: Polno plastenk, plasticnih kozarcev in raznih pakung pijac...

Res totalno nespostljivo.

Bi vse poslal za teden dni pometat ceste in locevat odpadke na deponijo.

No, sej tut sam bi sou lahk kdaj pogledat kako je sploh tm :inocent: :8):

zato grem zdej takoj Tja!

lahko noc

Hocem rect: danes smo precej kriticni, ker nam ustava dopusca to svobodo.

ja, smo pa zato tudi bolj *leni*. x:)x

drugace se strinjam s tabo, imas prav, samo saj ni nihce pricakoval, da bodo CARALI. :vio:

Da bodo stvorili kar od nekje nekaj kar ne obstaja.

Pac pa smo jim dali mandat, da v tem smislu upravljajo z nasimi zivljenji.

Ne moremo zahtevat, da bi imeli vsi najmanj 1000€ mesecno, ker preprosto v tem trenutku na nacine, ki so na voljo, se tega ne more od nikoder vzeti.

Vendar nismo drzavljani krivi za recimo zakonodajo, za tajkune, za to, da se borimo v afganistanih in vse to, to je posledica niza slabih (a vcasih neizbeznih) odlocitev, nepoznavanja nekih osnov (recimo gospodarstva, ekonomije - v sloveniji bi vsi politiki samo kadrirali in bili na odru, nihce ni hotel uvajati sprememb, ki ne bi bile priljubljene, a nujne, zaradi strahu izgube politicnih tock in podobnega)... osebnih interesov oz. ZGOLJ osebnih interesov...

Meni je super, ce nekdo zasluzi stotisoc enot, ce jih imajo VSI tisoc in je to dovolj za solidno prezivetje.

Skratka: menedzerji, direktorji, posredniki, trgovci... naj kar bodo, samo naj delajo dobro oz. naj NEKAJ tud trzijo, prodajajo, posredujejo.... in ne zgolj megle. xDDx

In TO imamo pravico zahtevati: da se UVELJAVI pravna drzava - za VSE drzavljane...

(in da jamcijo za moje premozenje tudi s svojim ali VSAJ z odgovornostjo [cao bao s polozaja!], tu pa nikome nista, se nagrade dobijo, pa cetudi vse firme na kant spravijo)

Recimo zanimivo je to, da ob vseh polenih, ki jih politiki zmecejo drug drugemu, sovraznosti in vseh neokusnostih, ki jih moramo drzavljani gledat, so neverjetno enotni, ko je treba scitit njihove lastne ugodnosti...

Tam niso tolk razklani kot ob arbitraznih sporazumih, tam ne hujskajo naroda na ulce... x:o)x x;)x

(pejte se bunit, da se poslancem odvzame nekaj *pritiklin* x:Dx)

Picasso

Zdajle sem gledala prispevek o demonstracijah oz. reportazo na Studiu City, pa se mi je zdel zelo v redu pripravljen.

Fajn da so pokazal sirso sliko, da so dal besedo tud kaksnim bolj razumnim, ki so vedeli, zakaj so tam in tako dalje...

Tko da, res fajn prispevek. :palec:

---

Ni pa mi vsec Stefancicevo stalisce, ko nekako relativizira granitne kocke, ces, sej so sam kocke (al nekaj takega). x?x

Se ne zaveda, da bi to nekomu v glavo lohk prilletel, da s tem lohk ubijes cloveka?

Fino je, da se razume mlade, da se pogleda tudi z drugih vidikov, vendar tole mi je bilo mimo.

Picasso

Nacine lahko ustvarimo! Kjer je volja, tam je pot.

Kdo pa je kriv, ce ne drzavljani? Saj smo mi volili vlade, ki so omogocale tajkunizacijo. Tudi mi narod, ki bi moral igrati nadzorni organ delovanja vlade tega nismo preprecili. Kdo je potem kriv? Mi sami smo!

Tocno to! A svojih pravic ne poznamo in zato dopuscamo da nas vodi nekdo s prevec lastnih interesov. In cigava je krivda? Nasa in samo nasa in od nikogar drugega in tudi od nikogar nikoli ni bila, kot le nasa.

Da. :palec: Neke ukrepe bi bilo potrebno uveljavit v prakso.

In v tem da je potrebno postavit neke ukrepe ki bodo ocenjevale delo nekega poslanca in ga temu primerno tudi obravnavali (denarno, ugodnostno ipd), se strinjam! A ne pozabimo potem tudi tega: Potem bo tudi nase delo, nase delovanje ocenjeno in temu primerni bodo ukrepi! To pa marsikateremu cloveku ne bo vsec. x;)x Jaz sem povsem za, ceprav je deloma to nepravicno zaradi naravne razlikosti ljudi in njihovih sposobnosti.

Aha :palec: Ko je potrebno branit vse stolcke v parlamentu pa so ko bratu brat. Jasno, kdo je normalen clovek, gre z istim clovekom s katerim sta bila v povsem nasprotnih interesih potem na "pivo". To naredi normalen clovek, ki se zaveda da je nekaj njegova sluzba ( - biti politik in zagovarjati interese svoje stranke in prepricanj svoje stranke), drugo pa je biti clovek in osebne zamere pustiti ob strani ter se zavedati, da je tudi tisti drugi politik nasprotnega si mnenja prav tako clovek kot on sam in v sluzbi kot on sam.

In tak clovek s takim zdravim pogledom loci med clovekom in njegovim mnenjem.

In temu recem hvala bogu, ce imajo toliko zavesti.

In jasno, potem skupaj zagovarjajo svoje delovno mesto, ga branijo. Itaq.

Ne moremo zahtevat, da bi imeli vsi najmanj 1000€ mesecno, ker preprosto v tem trenutku na nacine, ki so na voljo, se tega ne more od nikoder vzeti.

Vendar nismo drzavljani krivi za recimo zakonodajo, za tajkune, za to, da se borimo v afganistanih in vse to, to je posledica niza slabih (a vcasih neizbeznih) odlocitev, nepoznavanja nekih osnov (recimo gospodarstva, ekonomije - v sloveniji bi vsi politiki samo kadrirali in bili na odru, nihce ni hotel uvajati sprememb, ki ne bi bile priljubljene, a nujne, zaradi strahu izgube politicnih tock in podobnega)... osebnih interesov oz. ZGOLJ osebnih interesov...

In TO imamo pravico zahtevati: da se UVELJAVI pravna drzava - za VSE drzavljane...

(in da jamcijo za moje premozenje tudi s svojim ali VSAJ z odgovornostjo [cao bao s polozaja!], tu pa nikome nista, se nagrade dobijo, pa cetudi vse firme na kant spravijo)

Recimo zanimivo je to, da ob vseh polenih, ki jih politiki zmecejo drug drugemu, sovraznosti in vseh neokusnostih, ki jih moramo drzavljani gledat, so neverjetno enotni, ko je treba scitit njihove lastne ugodnosti...

Tam niso tolk razklani kot ob arbitraznih sporazumih, tam ne hujskajo naroda na ulce... x:o)x x;)x

(pejte se bunit, da se poslancem odvzame nekaj *pritiklin* x:Dx)

Nisem.

Zal res. Menim da se bo veliko tega resilo z elektronsko participacijo. Ker pa so ljudje prevec "leni", jih to ne zanima.

Z EP bi lahko konstantno volili za minimalne stroske. To bi lahko poceli ze sedaj preko tv ekranov, telefona, itn.

Tako bi javnost konkretno in konstantno (recimo na pol leta) ocenjevala delo vlade.

Danes mislim, da bi morda vecina ljudi sla rajsi gledat fuzbal tekmo. A bolj ko se bomo zavedali lastne potrebe po samoudelezbi v procesu odlocanja, bol jse bodo tudi okoliscine spremenile in s tem posledicno nasa zivljenja na bolje oz. tako kot si bomo izbrali kot skupnost.

Zal to mnogim ljudem se vedno ni razumljivo. To se jasno vidi ze v procesu izobrazevanja, kjer mladega cloveka NE dovolj primerno pripavijo na to da je potrebno da sam in samostojno odloca o svojem zivljenju, seveda v povezavi z drugimi ljudi iz skupnosti (demokracija).

Kolikokrat v zivljenju smo krivili druge za nase tezave.. naposled pa ugotovili da smo mi sami tisti, ki moramo nekaj storit! Nic drugace ni v politki, gospodarstvu, svetu... zacne se vedno pri sebi, druzini, skupnosti, drzavi... K sreci ali nsrecni pa so tukaj druzbe, vlade, drzave, ki imajo vec nekaterih izkusenj in jim lahko sledimo in nam pomagajo (EU). Seveda pa kot v mnogih zadevah, ima tudi to svoje pomanjkljivosti. Pravijo da se clovek nauci sam najvec in tisto je tudi najslajse, ker je bilo najteze osvojiti.

Ker v sirsi prevladujejo ekonomski interesi je pac tako kot je. Tudi to se spreminja. :palec:

Jasna stvar. Podobno kot recimo med partnerjema, sodelavcema, delavcem in sefom itn... leta in leta, deseteletja in stoletja in se dlje, ljudje svojih tezav niso smeli ,zanli, se sramovali, ne upali in ne izkomunicirali. Bila je distanca med ljudmi, partnerji, sefom in delavcem spoli, rasami, sloji, politiko, itn... sedaj se to rusi! In prav je tako! x^x :palec:

Nice vec barier in stereotipov o tem kdo je vec in kaj pomeni vec, ker postajamo vsi eno, vsi enaki! In vedno bolj ko se zavdeamo enosti, bolj postajamo individualni in edinstveni. (v tem je poseben "hec") x;)x Neglede na to kaksno delo kdo opravlja, ali kako razlicen je od nekega drugega cloveka.

Cloveskost ni vec skrita pod odejo prijaznih nasmehov, temvec hoce na plano, v vse odnose med ljudi v druzbi. Hoce biti jasno vidna , ustolicena s krono postavljena na najvisji pediestal potreb. In zato je v reakciji vedno vec odnosov! Vseh odnosov!" Vseh druzbenih nivojev, slojev in rezin...

Po tem procesu bo dialog zdrav diaolog! Pomeni resnicna odkritost, ne bullshitarstvo, ne nakladanje, ne izmikanje, ne lazno prilagajanje zato da nekaj pridobimo, postalo normalna stvar.

To bodo prinesle mlade in nove geeracije ljudi. Mi tule smo prehodniki, ki se soocamo s temo preteklosti svojih senc strah in ustvarjamo (transformacija skozi konflikt) prostor za nove in bolj zdrave energije. to je nasa karma. Sami sebi postiljamo prihodnost za mehkejse lezisce svojim dusam.

toliko o danasnji pravljici za dober dan x:Dx

Ne vem, a si prebral članek iz Sobotne priloge?

Sama mislim, da ne pričakujemo nemogoče (od te vlade predvidevam, da si mislil). Prej bi rekla, da je zdaj bil čas, ko je vse skupaj začelo pokat pa, če bi bila ta vlada na vrhu ali prejšnja ali katera druga.

Že iz tem o duhovnosti veš, da dogajanje po svetu zdaj dosega dno, vendar se večina zaveda, da se je ta proces padanja navzdol začel že dolgo nazaj. Tako je tudi pri politiki. Že pred časom so začeli s*at in zdaj se vse skupaj samo še strmo spušča navzdol, ne glede na to kdo si želi še kako zavirat, ko je neustavljivo.

1) kaj je dobro? ce vlada pravi eno, delavec drugo, delodajalec tretje, brezposelni cetrto, upokojenec peto in student sesto. Kaj je dobro? Se zna narod sam odlociti o tem kaj je zanje dobro? Mislim da ne. Ali vsaj ne dovolj enotno. Sicer ne bi volili, temvec bi sami samostojno odlocali kot samostojna bitja sposobna smokriticnosti in zadovoljivega nelocevanja med seboj in drugimi.

Kaj je dobro?

Seveda ima vsaka od naštetih skupin svoje videnje tega kaj je dobro.

Nikoli, po moje, ne bo dobro za vse.

Ampak tako kot je sedaj, je zelo dobro za manjšino, zelo slabo za večino in za nekatere recimo... x:Dx ...znosno.

Moje videnje kaj bi bilo dobro - zmanjševanje socialnih razlik, zmanjšanje števila brezposelnih... x8Dx

V tem trenutku, se strinjam s tabo, se ljudje niso sposobni odločati kaj je dobro zanje v smislu da tisto ne bi bilo dobro SAMO zanje, ampak tudi za družbo.

Od prednikov ki so še živeli na drevesih v bistvu nismo prav veliko napredovali.

Mogoče je potrebna še ena razvojna stopnja?

2) ali lahko od politikov zahtevamo da slovenija jutri postane najbogatejsa drzava na svetu?

Ali lahko ucitelj od svojega ucenca na koncu solskega leta zahteva da ima same petice in pozna celotno slovensko zgodovino literature, ce pa ga je naucil zgolj nekaj pesmi?

Ali lahko odrecitiramo celo presernovo zdravljico, ce pa smo se naucili le prvo vrstico?

Kdo pa to zahteva od njih?

Jaz ne, jaz pričakujem od njih samo to za kar so izvoljeni in plačani - da vodijo državo v smer ki bo prinesla kvalitetno življenje vsem, ne samo nekaterim.

To, mislim, da bi zmogli, če bi se manj ukvarjali sami s sabo in s svojimi razprtijami.

A sam se vseeno vprasam, kAr se ocitno vecina ne:

1) Ali sem sposoben kompetentno soditi o tem, ali je nek politk, sedanja vlada in ministrstva primerna ali neprimerna, glede na moje lastno poznavanje?

2) Ali sem kompetenten in upravicen soditi zgolj in predvsem na podlagi ponujenega ali celo forsiranega mnenja medijev?

in 3) Ali bi sam bolje opravil ali opravljal delo kot ga opravlja nek politik ali oseba o kateri sodim?

Politiki, oz. vlada, ministri, stranke, so bili od volilcev voljeni in izvoljeni na podlagi svojih predvolilnih obljub.

In vsak je volil tistega kateremu je verjel.

Kompetentnost soditi o njihovem delu in razmišljati ali bi ga bolje opravil - zakaj?

Če nekoga plačujem da zame opravi neko delo ne rabim tega znati bolje od njega.

Kot če najameš obrtnika, npr. elektrikarja, da ti naredi el. napeljavo v bajti.

Pričakuješ seveda da je strokovnjak, da zna to naredit tako da bo funkcioniralo kot je treba.

Ni ti treba vedeti in znati tega, pričakuješ lahko le rezultat, da bodo luči gorele, vsa stikala funkcionirala, ne pa da ko pritisneš stikalo v kuhinji, se prižge luč v dnevni sobi ali ko prižgeš tv crknejo vse varovalke.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

:palec: x:Dx

vsak sola nekaj stane. tale ni stala zelo veliko. in mislim da so se tudi policisti za taksne primere nekaj koristnega naucili. x;)x :palec:

:palec:

:palec: takle mamo, takle ali take smo naredili x:o)x :o|o:

Tu se kaže,

Da nadaljujem o policiji, ...

Zgražanje poslancev je pa tipično. namesto da bi odšli ven pomirit študente, vsaj poskusit, so kot noji bili zabarikadirani not v parlamentu stisnili riti, in na koncu vsi po vrsti k da so zaščiteni severni medvedi začel udrihat po študentariji. In ne nazadnje, kdo mislite da je vzgled obnašanja tej mladi generaciji.

študentom zamerim samo to, da so izbrali v tem trenutku napačno tarčo in da se puščajo manipulirati tako kot se v tujini manipulira nerazmišljujoča proletarizirana raja.

pričakoval sem le malo več pameti v temu cvetu bodočega znanja, in ne pozabit, bodoče elite.

Da.

to pravis ti. ali to pravi tudi vecina? in ce ze, ali ima ta vecina drugacne predloge in ponuja resitve kako zadevo izboljsati?

ena j.. statistka v podporo te ali oni stranki ne resuje problemov.

Se strinjam, in kako bi to izvedel da bi bilo pravicno do vseh ali vecine? Tako, da bomo imeli spet na kupe "odpisanih" le da ekonomsko odpisanih? Tako da se bo na tisoce ljudi (s cashom) pritpozevalo na mednarodna sodisca, vlade itn? kako torej?

Jaz verjamem da ga ni cloveka ki si ne zeli zmanjsevanja socialnih razlik, zmanjsnja brezposlenih in sploh blaginje za ljudi v druzbe tega sveta! Ampak kolio je pa zares tistih, ki so to ne le zelijo in o tem pac malce govorijo in preberejo... koliko jih pa dejansko zares na tem tudi aktivno deluje!?

In koliko med temi, ki si zelimo, sploh aktivno razmislja o tem, kako to tudi zares sprovest v realnost ne da samo malo prebere, si zeli, in potem rajsi en film na tv pogleda? In razmislja tako, da isce in tudi najde resitve, ter jih zacne sprovajat v realnost? Sam ali s pomocjo tistih, ki podobno mislijo.

Jaz bi rekel da zelo zelo zelo malo ljudi. In tisti ki to pocnejo so najbolj kritizirani od vseh! Ker imajo jajca prevzet odgovornost!

Zal pa so med temi taksni, ki niso predani zgolj poklicanosti, temvec prevec tudi lastnim interesom ali egu.

Druzba se ne bo spremenila sama od sebe kar tako. Zato bomo morali storit nekaj vsi! Politki so le majhen a zelo pomemben delcek de druzbe. Pomemben ker so dobili do naroda moc oz. podporo za njihove dobre namere. Ali so jim predani ali ne pa... kakor kdo bi rekel.

Napredovali smo ze v tem, da ce se jaz s teboj ne strinjam ne vzamem sekire in ti odsekam glavo, in tudi ti meni ne, temvec sva se sposoba vsest, iskat kompromise toliko casa, da sva oba dokaj zadovoljna. Ne pa samo granitne kocke metat v vrata drzavne "palace" ker se pac ne strinjava. In to sploh ni malo, da sva to sposobna! Torej skozi diaolog resevati tezave in ob tem pozabiti na svoje potrebe z namenom uveljavljanja potreb vecine. To je napredek. In do tega nismo prisli cez noc.

Da. :palec: A tule je se nekaj, ce jaz tebi obljubim da bom nekaj storil ker menim da bom lahko, potem pa ugotovim da zadeve niso tako lahke, ter da bom lahko storil recimo le 40% tega kar sem obljubil kaj bo potem? Jasno drzavljam ima pravico priztozit se. Je pa veliko vprasanje to, KAKO je kdo razumel obljube ki jih je nekdo podal.

Podobno kot ce bi jaz rekel punci: ce se porociva bova zadovoljnja. Seveda ima ona v glavi njene predstave o tem, jaz pa svoje.

Sicer pa se strinjam s teboj. Predvolilnih obljub bi se morali drzati! ce se jih ne, bi po logiki morali odstopiti.

Da, ze ze, a nekdo najame elektrikarja in misli da mu bo iz 3 starih stikal in 2 vticnic ter za skromno placilo, napravil luksuzni lightshow! x:o)x

v tem je catch.

Elektricar pa se bo se vedno oglaseval kot najboljsi, ker bo tako vsaj delo dobil. x;)x In res bo zrihtal vse stare stekerje in stikala in bo vse delovalo.

Placnik uslug pa se bo bunil, ker je na vizitki elektricarja prebral kako zelo dober je in videl sliko vrhunske razsvetljave, med tem pa si v mislih koval iluzijo o tem kako bo tudi sam za malo denarja prav tako uzival v podobnih privilegijih razsvetljave.

Menim da mnoge ljudi danes ne moti to, da imajo nekateri veliko in oni manj, temvec to, da so nekateri do tega prisli na lazji nacin kot oni sami. Oziroma vsaj mislijo tako. Preteklost ni samo to zivljenje, zato je tudi razumevanje tega sirse kot se zdi.

Kaj je dobro?

Seveda ima vsaka od naštetih skupin svoje videnje tega kaj je dobro.

Nikoli, po moje, ne bo dobro za vse.

Ampak tako kot je sedaj, je zelo dobro za manjšino, zelo slabo za večino in za nekatere recimo... ...znosno.

Moje videnje kaj bi bilo dobro - zmanjševanje socialnih razlik, zmanjšanje števila brezposelnih...

V tem trenutku, se strinjam s tabo, se ljudje niso sposobni odločati kaj je dobro zanje v smislu da tisto ne bi bilo dobro SAMO zanje, ampak tudi za družbo.

Od prednikov ki so še živeli na drevesih v bistvu nismo prav veliko napredovali.

Mogoče je potrebna še ena razvojna stopnja?

Politiki, oz. vlada, ministri, stranke, so bili od volilcev voljeni in izvoljeni na podlagi svojih predvolilnih obljub.

In vsak je volil tistega kateremu je verjel.

Kompetentnost soditi o njihovem delu in razmišljati ali bi ga bolje opravil - zakaj?

Kot če najameš obrtnika, npr. elektrikarja, da ti naredi el. napeljavo v bajti.

Pričakuješ seveda da je strokovnjak, da zna to naredit tako da bo funkcioniralo kot je treba.

Ni ti treba vedeti in znati tega, pričakuješ lahko le rezultat, da bodo luči gorele, vsa stikala funkcionirala, ne pa da ko pritisneš stikalo v kuhinji, se prižge luč v dnevni sobi ali ko prižgeš tv crknejo vse varovalke.

Guest sstane

Jasno in to kar velja za štromarje, mora veljati tudi za politike, le da njihovega dela ne moreš kontrolirati s kurcšlusom x:)x , ampak tako, kot delničarji Mercatorja kontrolirajo direktorja in upravo.

Z dobičkom in dividendo iz njega.

Če je stabilna ali narašča, je ok, če pada, je slabo in če tega ne zna direktor pojasniti, ga delničarji preko nadzornega organa pač zamenjajo in basta.

To pravi delnica države in nič drugega. x;)x

Guest sstane

Ja, Hribar je zajebant par exelence.

Samo srbski avtorji humorja se lahko kosajo z njim.

V tej zmedeni družbi človeka, od pamtiveka do danes, je humor edino razvedrilo za kontriranje smrti, ki čaka vse.

Tajkun ali klošar, oba bosta končala v soli življenja.

Kristus ima prav, od mrtvih ostane le spomin v glavah živih.

Pekel ali nebesa.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...