Skoči na vsebino

demokracija pred parlamentom

perezija

Recommended Posts

Guest razlika

ko sem zvedela, da se v parlament meče molotovke, sem seveda takoj pribremzala na kraj dogajanja, da vidim, a je res taka akcija. In skačem tam v predpredzadnji vrsti, seveda nič ne vidim.... in aha, maxi! Jupi! Grem v prvo nadstropje, prazno, in se postavim v izložbo in čakam.... na dogodke pač. In gledam in kup pijanih ljudi, itak je cela ljubljana smrdela po alkoholu, patetično. Do Konca. Zguba kredibilnosti. No, poslušam klepet prodajalk, ki seveda, vsled dogodkov niso imele dela, ojoj, samo da mi kdaj ne bo nujno delat s temi zajebanci. Resno. Uničeni s predsodki do konca. Vspodaj pa pijanski delirij. Pulijo drevesa!!!! Kar tako iz špasa! Par mandeljcev se zaganja v ograjo, tolče po reklamnih panojih, meče piksne in jajca in granitna kocka tu in tam... so zadeli s ščitom.... in tako....naprej in nazaj... in potem izvem, da v moji! izložbi čepijo tudi policisti s kamero.... ha ha ha... ko bi bil vsaj kakšen dober slogan.... najbolj me pa jezi to, da nisem imela s sabo fotoaparata. Zdržala sem pol urce... itak pa ne vem za kaj točno je šlo. Par informacij.

--------------------

Prekernost! Nujno se moram izobraziti o svojih pravicah! Da bom vedela zakaj točno sem razjarjena.

Deli na socialnih omrežjih

--------------------

Prekernost! Nujno se moram izobraziti o svojih pravicah! Da bom vedela zakaj točno sem razjarjena.

k boš izwedla, mi plis powej. skupej s prekogami.

da bom saj ircou loh x:o)x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Guest razlika
k boš izwedla, mi plis powej. skupej s prekogami.

da bom saj ircou loh x:o)x

Kwa je ircanje? Ja to, ubit duha v človeku. Kwa pa druzga. Cinizma se jaz več ne grem. Kajti, lepo je v naši domovini biti mlad, kjer so vsi ljudje kot bratu brat in toplo sonce ki nas greje in veter ki poživlja kri.... zdaj pa na barikade!

... še mal druga stran, samo toliko za uravnoteženje ;)

in ne, nisem bila na demonstracijah, ker jih ne podpiram ...

ja, itak, horda podivjancev, ki večinoma sploh pojma niso imeli zakaj so tam in proti čemu protestirajo ...

pa za, po moje, napačen razlog so šli to delat ... ker so jih pač fino zmanipulirali, da je tole vse njim strašno v škodo ...

ampak.. načeloma so nardil to, o čemer dost folka samo govori al si pa potihoma misli (zbrcat bando ven iz parlamenta, ker samo škodo delajo :vragec: ) in ja, mularija je pa to res naredila ..

sam škoda, ker bo itak vse skupaj najprej predstavljeno in videno kot vandalizem in grozodejstvo, pa fino, da ni treba mularije več resno jemat, ker se itak z njimi ne da nič menit, potem bo pa izzvenelo in se bo pozabilo.

učinek bi bil, da gremo jutri za njimi še vsi ostali, delavci, upokojenci, brezposelni in ne vem.. ponovimo vajo.. da bo komu tam mogoče jasno ratal, da folk res ni zadovoljen s tole državo, ki jo samo še to pokonc drži, da se dve strani kregata in da ves čas silita folk, da se mora postavit na eno al pa na drugo stran, učinki so pa itak skoz isti ...

((kar se zakona tiče, moje mnenje, so se zadeve lotil zelo na napačnem koncu.. ja, slovensko šolstvo je v k***, treba bi blo menjat prfokse, ki so se pred 50 leti zasedeli v kabinetih, treba bi blo predelat programe, od vrtca naprej, da bi se folk dejansko tud kaj naučil, ne pa samo učil, treba bi blo omogočit folku, da študira, ne da bi jim bilo treba za to delat, ampak da pol končajo v 4 letih in treba bi blo poskrbet, da ko nehajo študirat lahko grejo nekam delat ... ampak ... to, da bo folk, kot jaz na primer, ki veselo živim na študentski napotnici že zadnjih ... ulala let ... plačeval zraven še prispevke, se mi ne zdi nič narobe .. jaz bi imela skor 10 let delovne dobe že, zdaj imam pa.. kaj? niiiič :)

pa zadnjič sem dobila mail od neke študentske organizacije, ki mi je razlagala zakaj SMO MI VSI proti ... in je pisalo, da zato, ker so študentski klubi financirani od ŠOVA in dragi moji, če ŠOVA ne bo več, ne bo več izletov v Zagreb za 5€ pa izletov v Špaanijo za 400€ za cel teden :vragec:

se mi je kar zmeglilo... a to je razlog za štrajk??? in potem tam piše, da je letni max obseg ur 720, plačilo za delo pa letno ne sme presegati 6000€ ... če tole malo preračunate .. je to letna minimalna plača Slovenca? Zakaj bi on moral plačevati prispevke, študent, ki toliko zasluži pa ne?? ))

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Guest razlika
....

učinek bi bil, da gremo jutri za njimi še vsi ostali, delavci, upokojenci, brezposelni in ne vem.. ponovimo vajo.. da bo komu tam mogoče jasno ratal, da folk res ni zadovoljen s tole državo, ki jo samo še to pokonc drži, da se dve strani kregata in da ves čas silita folk, da se mora postavit na eno al pa na drugo stran, učinki so pa itak skoz isti ...

....

:palec:

ja, nekaj takega.... ker če bodo dotični klepetali, lahko to taraja in trajaaa... skušam razumet logiko, ki stoji za tako nekonstruktivnostjo, baje da gre za adrenalin moči. Al pa jih skrbi, da bodo živeli 240 let, jaz bi si v tem primeru tudi bolj velikopotezno kopičila. Sam da se ne bo napisala nova biblija.... o jeba.

Guest sstane
:palec:

ja, nekaj takega.... ker če bodo dotični klepetali, lahko to taraja in trajaaa... skušam razumet logiko, ki stoji za tako nekonstruktivnostjo, baje da gre za adrenalin moči. Al pa jih skrbi, da bodo živeli 240 let, jaz bi si v tem primeru tudi bolj velikopotezno kopičila. Sam da se ne bo napisala nova biblija.... o jeba.

Oj, študiraš novinarstvo, ali si že novinarka :8):

Tako plastično si mi dočarala ta auslog, da se mi zdi, kot da sem bil tam :palec:

Guest razlika
Oj, študiraš novinarstvo, ali si že novinarka :8):

Tako plastično si mi dočarala ta auslog, da se mi zdi, kot da sem bil tam :palec:

Ne, sam ushičena sem. x:px

Guest sstane
Ne, sam ushičena sem. x:px

To ti verjamem, poznam vzdušje, če si v centru dogajanja x;)x

1968. sem bil sam v centru takšnega cirkusa v Ljubljani, pa potem slučajno v Beogradu leta 89, ko se je zgodil Cankarjev dom in je bilo pol beograjčanov na Terazijah.

anketa, za-proti je še ena tehnika razdvajanja, polarizacije. problem, ki je včeraj eskaliral, je bolj kompleksen, kot odločitev za ali proti.

napadeni niso bili policisti, ne pozicija, ne opozicija, temveč simbol parlamentarne demokracije.

anketa, za-proti je še ena tehnika razdvajanja, polarizacije. problem, ki je včeraj eskaliral, je bolj kompleksen, kot odločitev za ali proti.

napadeni niso bili policisti, ne pozicija, ne opozicija, temveč simbol parlamentarne demokracije.

In kdo je napadalec? A

?

Res simbolno dejanje.

Possible—but highly unlikely.

Odvisno kaj bi z anketo in kako jo kdo razume ane.

Vedno lahko neko informacijo uporabimo v konstruktiven ali nekonstruktiven nacin: lahko tudi oboje. Torej ce jo uporabimo konstruktivno ni nujno, da razdvaja, temvec lahko tudi zdruzuje.

Kar se razdvajanja tice, bi rekel da dejansko v tem primeru dosti bolj razdvaja nerazumevanje, kakor pa opredelitev za eno ali drugo stran na podlagi razumevajocih in realnih argumentov.

Kljub temu pa, mnenje se vedno nekaj steje, tako ali drugace. Se posebej, ce z njim nekaj storimo oz. ustvarjamo javno mnenje. :wOOt:

In ja, seveda je bolj kompleksen, to je razumljivo, samo glede na poste sodec, vidim da se govori predvsem o sedanjosti, ne pa vzrokih za nastanek okoliscin.

Kaksne konkreten resite pa (se) niso bile povedate in dodane.

Med drugim lahko na poti do resitve pomaga tudi opredeljevanje, ne pa nujno.

Tko da, opredeljevanja ne bi nujno univerziral kot razdvojevanje, ker tudi ni nujno da vedno je.

whatever, jst bi anketo dodal, pa ne samo zaradi nas tule, temvec da se vidi, kaj ljudje mislijo; sam ne morem, ker nism odpru teme. :8):

ce pa tebi ni, pa tut prou ane.

podforum se imenuje, misli...

trenutno premišljujem:

folk že dalj časa jamra, da ni v redu, da je potrebno nekaj spremenit... mladi so rasli v takšnem okolju. to so slišal od staršev, na političnih razpravah, v medijih. tako se je oblikovala kritična masa, seveda, kot odziv na realno stanje in ne preveč rožnate prognoze za prihodnost.

sprašujem se in opazujem, kaj bo storilo občestvo... organizator se oddaljuje od ekstremnih dejanj, vali krivdo na policijo, ta bo verjetno odgovorila demokratično, recipročno (oko za oko?). ker se duha časa ne da ujeti nazaj v steklenico, pričakujem še poglobljeno demonizacijo družbenih odnosov. lov na čarovnice. tako se bo pozabilo, da je človeku dostojno življenje pravica za vse, ne privilegij posameznikov in interesnih skupin. ali se bo odmaknilo pogled na odnose, ki jih diktira tržno gospodarstvo. nikoli ni dovolj, tudi, če ni dovolj za druge?

V Angliji so sprejeli tak zakon kot je bil v veljavi od mislim da tam okol 1832...če človečki ki so izvolili nekega poslanca, ministra...z njim niso zadovoljni...zberejo določenno število podpisov oz. glasov in ga predčasno odstavijo. Druga stvar je da se naziv lord ne deduje, ampak si ga mora sam zaslužit...ostale stvari si pa nisem zapomnil...kaj vse zveš v kakšnih kafičih...Skratka v Angliji je sedaj poslanec v službi ljudstva in ne ljudstvo v službi poslanca...Ah, mi smo pa itak še v kameni dobi v primerjavi z ostalo zahodno Evropo.... x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Guest sstane
Skratka v Angliji je sedaj poslanec v službi ljudstva in ne ljudstvo v službi poslanca...

Malo morgen, to bo res šele takrat, ko bo ljudstvu, vsem državljanom, politična pravica na upravljanje družbe država po načelu en človek en glas prinašala tudi ekonomsko pravico na dividendo iz dobička na lastništvo kapitala družbe država.

Angleži niso nič manjši bedaki od Slovencec x;)x

Malo morgen, to bo res šele takrat, ko bo ljudstvu, vsem državljanom, politična pravica na upravljanje družbe država po načelu en človek en glas prinašala tudi ekonomsko pravico na dividendo iz dobička na lastništvo kapitala družbe država.

Angleži niso nič manjši bedaki od Slovencec x;)x

No ja, recimo temu samo prvi koraki od mnogih...recimo kakšnih 1000. Mi pa niti pol koraka še nismo naredil... x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Guest sstane
No ja, recimo temu samo prvi koraki od mnogih...recimo kakšnih 1000. Mi pa niti pol koraka še nismo naredil... x:Dx

Saj ni res, če bi naš parlament namesto brezplačne privatizacije sredstev družbe država RS s certifikati, sprejel zakon o delnici države, ki bi na državljane prenesla kapital te družbe, ki je po 3. členu ustave tako ali tako njihov, se bi lahko Angleži samo pokrižali in nas takoj kopirali x;)x

Da.

Vcasih se zdi, kot da cetudi smo sposobni spremenit okoliscine z nekimi mandati, podpisi itn... in kaj pol?

Ali imamo boljse predloge in cilje kot vlada in opozicije? Morda. Ali jih znamo tudi izpeljati v realnost in jih prizemljiti? Dvomim.

Zato volimo nove ljudi, nove stranke, nove politike... ker smo sami neuki in verjamemo v to kar nam obljubijo na volitvah.

Ker mislimo da sami nimamo moci in znanja da nase ideje in priorotete tudi udejanimo.

In se zdi, da se sami sebi verjemejo da lahko marsikaj spremenijo/mo, ko pa so/smo na oblasti in pred dejanskim problemom, pa to ravno ni tako lahko kot pred volitvami ali izzivi ki s katerimi se vsak od nas sooca dan za dnem na osebni ravni.

Koliko teh politikov ki so danes na oblasti je bilo kot mi.. so prav tako godrnjali nad vlado in kovali plemenite nacrte o tem kako bi oni drugace. Sigurno veliko. Nekaterim je res uspelo priti v odlocevalske vode... a kolikim je res uspelo kanalizirat prave energije in pustiti svoj ego doolj ob strani? No, o tem ne morem soditi. O tem sodi narod skozi skupno energijo.

Nekateri ne znajo niti za sebe poskrbeti, kaj sele za koga drugega, ki ima dejansko namen pomagati se komu drugemu kot le sebi in deluje v skupno blagor (kolikor mu pac ratuje). A kljub temu smo zelo glasni ko je treba koga kritizirat.

In nekateri politiki imajo prav tako njihove karme in veliko vlozene energije v to kar so sedaj.

Dok je nek clovecek zvecer rajsi gledal televizijo, je nek politik zvecer rajsi bral knjige, se izobrazeval, in razmisljal o politiki, se ucil govoriti, nastopati, se ukvarjal s takimi ali drugacnimi projekti itn. V neki lepi luci seveda, kar pa tudi vedno ni bila.

In ko bomo spoznali to in priceli resevati tisto zunaj nas tudi znotraj nas, in ne samo zunaj nas, potem bodo spremembe avtomaticno sledile.

sorry, sam nakladam full in se bolj... xrolleyesx x:Ix

V Angliji so sprejeli tak zakon kot je bil v veljavi od mislim da tam okol 1832...če človečki ki so izvolili nekega poslanca, ministra...z njim niso zadovoljni...zberejo določenno število podpisov oz. glasov in ga predčasno odstavijo. Druga stvar je da se naziv lord ne deduje, ampak si ga mora sam zaslužit...ostale stvari si pa nisem zapomnil...kaj vse zveš v kakšnih kafičih...Skratka v Angliji je sedaj poslanec v službi ljudstva in ne ljudstvo v službi poslanca...Ah, mi smo pa itak še v kameni dobi v primerjavi z ostalo zahodno Evropo.... x:Dx

Guest sstane
In ko bomo spoznali to in priceli resevati tisto zunaj nas tudi znotraj nas, in ne samo zunaj nas, potem bodo spremembe avtomaticno sledile.

Malo morgen, brez prave odločitve ne bo samo po sebi sledilo nič.

Morda. Samo to je se vedno na nivoju "CE BI". Pa se ta "ce bi", je predvsem razumljiv tebi, ne pa se komu drugemu.

pisem splosno, ne izrecno tebi stane, da ne bo nerazumevanja:

Ce bi nase politke dali delat v proizvodjo za pol leta, bi bilo morda tudi drugace, ceprav dvomim.

namrec veliko ljudi si predstavlja politike kot neke lenuhe ki nic ne daljo in samo posedajo po parlamentu med tem ko oni hudo garajo.

in me zanima koliko teh ki hudo garajo bi cel dan sedelo v parlamentu in se tudi aktivno vkljucevalo v nadvse odgovorne razprave, med tem pa bi vanje bile uperjene vse oci in kritika naroda ter drugih poslancev. in kako bi se potem se doma in prostem casu pripravljali na razprave drugega dne.

in tako kot nek delavec kdaj malce zabusava, ce lahko, tako verjeto tudi kaksne politik, ce misli da lahko.

je pa vprasanje koliko nas ljudi v resnici zelo prvec zabusava neglede kje smo in kaj pocnemo!?

In govorimo o politiki, humanizmu, tem ali onem druzbenem problemu (kar je sicer pohvlano), ampak koliko smo pa res potem pri stvari, koliko grem opotem v to, s strastjo, z nemenom, v nsem prostem casu, z energijo, pobudo, predlogi, angaziranjem itn... ali gremo rajsi zvecer gledat kak fajni film in se ukvarjamo s to ali ono bolj ali manj ne prevec druzbeno koristno aktivnostjo.

eni se v prostem casu izobrazujejo da bodo lahko druzbi koristni, ali pa tudi so druzbi koristni skozi kaksne projetke, drugi pa "jamraMO". x:o)x :o|o:

Saj ni res, če bi naš parlament namesto brezplačne privatizacije sredstev družbe država RS s certifikati, sprejel zakon o delnici države, ki bi na državljane prenesla kapital te družbe, ki je po 3. členu ustave tako ali tako njihov, se bi lahko Angleži samo pokrižali in nas takoj kopirali x;)x

Pitali vjernici hodžu:

- Efendija, šta je to demokracija ?

Efendija se duboko zamisli i posle duže šutnje odgovara:

- To vam je kao kad se ja popnem na minaret i odozgo vas imam pravo

popišati, a istovremeno imate i vi pravo da popišate mene!

x:Dx

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...