Skoči na vsebino

Kmetijstvo v Sloveniji in EU

free

Recommended Posts

x:Dx se opravicujem za kolcanje.

no, in nas bos kaj seznanila o tem?

konkretno?

vem, a ti to vseeno pozabljas.

konkretno?

ja no, ce pa ti reces, bo pa ze drzalo! se posebej, ker si tako zelo dobro argumentirala tvoje trditve ane x:o)x

A otrokom tudi rece, ko te vprasajo zakaj: "zato ker sem jaz rekla tako!" ?

Vsake kvatre uletis sem in mislis da bomo kar padal na tvoje pripobme al kaj? x:o)x in celo brez nekega vlozenega casa argumetnirat jih!

No, naj ti povem, zivljenje ni crno-belo, zato ne zivimo vsi na farmi, in posledicno tudi zato odpiramo teme kot je ta, da se malo izobrazimo. - a ti je to lahko razumljivo?

In ce ti meni napises da je skuta iz hribov bolj eko kot ta eko iz trgovine, lahko to tudi obrazlozis, ce se ti da. In ce se ti ne da, pac ni primerno ravno pricakovat da bom pa zdej kr skocu po sono skuto ane x;)x

Hkrati pa sem na to tudi ze odgovoril s tem, da pac vsi ne zivimo v gorah!

Tko da kar se te skute tice, bi lahko vkljucila malo vec zdrave pameti in razumela to. Sicer pa ne vem kaj si sploh hotla povedat s tem!?

Namrec jasno da je kvaliteta prehranskega produkta odvisna od marsicesa, tako tudi od tega kje in kako je pridelan. Pa eko gor ali dol.

Ce pa sem prav razumel tvoj point, pa je da eko pac ni nujno najboljse, s cemer se seveda strinjam.

In torej a to je to, a to je vse, da si dovolis bit cinicno osorno vzvisena al kako? x:o)x

hipokrizija (x8Dx) v glavnem :o|o:

Sm mislu da bos rajsi kaj konkretnih izksuenj tule pisala, ne pa bila samopomembna. Tako ti svetujem da "VKLJUCIS" (zdej je to na stikalo) malo zdrave pameti v tole temo in napises rajsi tvoje izkusnje. Teh si vsekakor bolj zelimo kot tvoje vzvisene kritike. - kar bi ti lahko ze tvoja zdrava pamet povedala.

Sem vedela, da moram sem pokukat, Free je kriv, da se mi kolca xDDx

Najprej o kmetijstvu.....prišlo je veliko pripomb in predlogov...in na srečo več od "malih proizvajalcev"..tistih, ki čutijo in vedo, kaj je eko, bio, permakultura. Do sedaj so bili pritiski "farm hrane" zelo močni, upajmo, da se stvar vsaj malo spremeni.Nekako novembra naj bi bil znan predlog vizije kmetijstva EU...počakajmo in upajmo na najboljše.

Free, tole pa samo tebi: razumem in odobravam stvari, ki jih "furaš"....ne odobravam in ne razumem pa načina....

Veš, življenje ni črno-belo...ima mnogo odtenkov...

Ločiš med izobraževanjem in seznanjanjem ljudi, od posiljevanja z idejami?

Če ti rečem, da je nedeklarirana skuta z Velike planine mnogo bolj eko od skute kupljene v xy trgovini, to pomeni samo to, da vključi v svoje življenje malo zdrave pameti...

• Lajkam 1
  • Buuuu 2
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx se opravicujem za kolcanje.

no, in nas bos kaj seznanila o tem?

konkretno?

vem, a ti to vseeno pozabljas.

konkretno?

ja no, ce pa ti reces, bo pa ze drzalo! se posebej, ker si tako zelo dobro argumentirala tvoje trditve ane x:o)x

A otrokom tudi rece, ko te vprasajo zakaj: "zato ker sem jaz rekla tako!" ?

Vsake kvatre uletis sem in mislis da bomo kar padal na tvoje pripobme al kaj? x:o)x in celo brez nekega vlozenega casa argumetnirat jih!

No, naj ti povem, zivljenje ni crno-belo, zato ne zivimo vsi na farmi, in posledicno tudi zato odpiramo teme kot je ta, da se malo izobrazimo. - a ti je to lahko razumljivo?

In ce ti meni napises da je skuta iz hribov bolj eko kot ta eko iz trgovine, lahko to tudi obrazlozis, ce se ti da. In ce se ti ne da, pac ni primerno ravno pricakovat da bom pa zdej kr skocu po sono skuto ane x;)x

Hkrati pa sem na to tudi ze odgovoril s tem, da pac vsi ne zivimo v gorah!

Tko da kar se te skute tice, bi lahko vkljucila malo vec zdrave pameti in razumela to. Sicer pa ne vem kaj si sploh hotla povedat s tem!?

Namrec jasno da je kvaliteta prehranskega produkta odvisna od marsicesa, tako tudi od tega kje in kako je pridelan. Pa eko gor ali dol.

Ce pa sem prav razumel tvoj point, pa je da eko pac ni nujno najboljse, s cemer se seveda strinjam.

In torej a to je to?

In se to: tvoj nasvet da vkljucim zdravo pamet nima z zdravo pametjo kaj dosti veze, ker se te ne da vkljucit na gumb! x;)x

No, ampak ce pa ti reces tako, potem pa zihr velja.

Sm mislu da bos rajsi kaj konkretnih izksuenj tule pisala, ne pa se preseravala in bila samopomembna. Tako ti svetujem da VKLJUCIS malo zdrave pameti v tole temo in napises rajsi tvoje izkusnje. Teh si vsekakor bolj zelimo kot tvoje vzvisene kritike. - kar bi ti lahko ze tvoja zdrava pamet povedala ane.

Ojej, Free, ne sprejmi odgovora, kot napad nate :o|o: Nisem samopomembna, niti se ne preseravam, še najmanj pa si domišljam, da sem vseznalka, res ne!Že vse življenje se učim.

Fajn. :palec:

Ce mas cajt, kak povej kako ti gre, pa kako pridelujes ekolosko, in kaksno je tvoje mnenje o ekoloskem kmetijstvu v sloveniji, pa kaj bi spremenila, preuredila, drugace obrnila, kaj podprla in kaj ne, kam gremo in kam gres ti;

katere so prioritete slovenskega kmetijstva, ter ali ga lahko kot takega tako sploh imenujemo, glede na tako veliko manjsino?

Problemi malega kmeta so od vedno bili. Tako so tudi danes.

S katerimi se soocajo danasnji eko kmetovalci, kaj jih najbolj tare in kaj najbolj potrebujejo?

So si krivi sami, ker imajo premalo znanja, ali so za tezave krivi drugje?

Ali so institucije v pomoc kmetov uspesne ali ne?

Poznas druge evropske ekoloske kmetije in njihove lastnike? Kaj pravijo oni?

Vprasanj je tako zelo veliko... a ne nujno tudi odgovorov, ki bi jih verjetno zeleli tudi nekateri slovenski kmetje in morda tudi ti sama.

Bom pa poprosil uredistvo, da tisto kar ne spada sem v temo izbrise. se mi zdi pametno.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

• 2 years later...
  • 1 month later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...