free 13. junij 2010 Avtor Prijavi Deli 13. junij 2010 Fajn pises hvala. Res da so to precej subtilne zadeve, neotipljive, a vseeno zanimivo. Mislim pa, da v tem ni primerno recimo posplosevat. Ali to vzet kot neko pravilo, da so vse matere ki posvojijo otroka taksne ali nezmozne sprejeti nekaterih okoliscin. Namrec nekateri strasi se odlocajo za posvojitev tudi ko ze imajo svoje otroke, ali pa enostavno sprejmejo dejstvo, da pac niso bioloski starsi in v tem vedenju otroka tudi vzgajajo. Ugotavljam, da se v temi veckrat mnogi od nas oprimerno misli v kateri imamo nek dolocen primer, na podlagi katerega zelimo posplosit celotno zadevo. Poenostavit za vecino. Temu bi se rad izognil, je pa vseeno dobro, da se izpostavi, kot moznost za sirso sliko. Da. Meni si zelo fajn napisala in tudi tvoj ton pisanja mi je fajni. Evo pa sem le malo dlje pri compu, da lahko preberem in napišem kot je treba Ja! V bistvu si edini tako napisal, da vidim, da razumeš moje pisanje. Sem že razmišljala, da bi vse skupaj v tej temi pustila pri miru, ker je težko napisat.Gre se za priznanja matere, ki je otroka posvojila, da obstaja biološka mati, ki je otroka rodila in ta mati ima svoje določeno mesto pri otroku. Posvojiteljica lahko resnično s popolno ljubeznijo pristopki k otroku, če priznava mater, ki ga je rodila, saj je ta tudi del otroka. Če zanika biološko mater, zanika en del otroka in ko smo pisali o dušnem nivoju to poteka tako, da se ne rabi povedat na glas. Posvojiteljica lahko samo v sebi nosi težo nezmožnosti roditi otroka (in morebiti tudi tiho zamero do mater katere lahko rojevajo pa zanje ne morejo poskrbet), ko se to čuti na dušnem nivoju-nezavedno. Posledično se začne duša otroka branit proti temu-nezavedno delovanje otroka.Kot si že sam napisal se gre za to, da se morajo ljudje okoli otroka pustiti samo da so. Ni važno kakšni so, ampak jih priznavat, da so. Brez pridevnikov. Večinoma težko za človeka, a zelo pomembno in tako pri pravih bioloških otrocih kot pri posvojencih. Proti posvjitvam nimam nič, sem zanje. Sem pa prepričana, da vsakdo ni kos temu ''poslanstvu''. Pa tudi se zavedam, da obstajajo posvojitelji, ki imajo primeren pristop k otroku. (huh upam, da sem razumljivo napisala). Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 13. junij 2010 Prijavi Deli 13. junij 2010 Sem za oboje oz. tudi ostale oblike pomoči. Kaj kje in kdaj pa naj določijo tisti, ki se s tem ukvarjajo v praksi. mislim, da čisto premalo vem, da bi lahko tako natančno definirala. Da bi pa nekaj pisala samo, da bi pisala se mi pa zidi čisto neodgovorno, ker nimam s čim argumentirat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 13. junij 2010 Prijavi Deli 13. junij 2010 A to pomeni, da če posvojenec, za katerega dobro skrbijo, ve, da ima nekje biološko mater, je njegovo življenje kvalitetno, drugače pa ne? Zakaj se ne bi nek otrok, ki je bil ločen od matere takoj po rojstvu in tega ne ve, imel prav tako dobro? Preberi si post od Lili Mai, pa tudi jaz sem v tem smislu pisala, ne samo v enem postu, poglej malo nazaj, da se ne bi preveč ponavljali. Tega, da mu nisi starš, otroku v resnici ne moreš prikriti, njegova duša to dobro ve in to se prikrade v njegovo zavest kot slutnja, da nekaj ni v redu in nemir, ki ga žene k raziskovanju. Otrokov izvor ni majhna in zanemarljiva stvar in če se to v posvojiteljski družini prikriva, povzroča napetosti v družini, na nek način so vsi člani družine obremenjeni, to deluje podobno kot kakšne druge družinske skrivnosti - povzroča blokade, ovira pretok čustev, seveda tudi ljubezni. Ja, prepričana sem, da življenje v družinah, kjer se pomembne stvari ne prikrivajo, veliko bolj ljubeče in sproščeno. Pa saj tega mnenja nisem potegnila kar "out of the blue", tu povzemam izkušnje socialnih delavk, ki se že blizu trideset let ukvarjajo samo s posvojitvami in rejništvom in so že marsikaj videle in spoznale (npr. Viktorija Bevc) in terapevta, ki dela na postavitvah družine kakih petdeset let (Nemec Bert Hellinger) in na osnovi stotin primerov, ki jih je spoznal v svoji dolgoletni praksi, govori točno o tem, kar piševa z Lili Mai.Posvojitev da, a pod pogojem, da otrok ohrani svojo izvorno identiteto, je seznanjen z dejstvom, da je posvojen in ve, kdo so njegovi starši, posvojitelji pa so predelali svojo travmo in frustracijo neplodnosti in so pripravljeni v primeru, da obstaja obojestranska želja otroka in staršev, omogočiti in iskreno podpreti stike. Takih posvojiteljev pa ni tako veliko, čeprav se preko CSD, vsaj nekaterih, v zadnjih letih širi spoznanje, da je pomembno posvojenega otroka seznaniti z njegovo izvorno identiteto. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 13. junij 2010 Prijavi Deli 13. junij 2010 Mama je bila ponavadi tudi negovalka, vsaj tako je bilo v tradicionalni družini.Življenje ima absolutno vrednost. To mi je pa zanimivo. Torej si kategorično proti abortusu, pa smrtna kazen tudi ne pride v poštev nikakor. Pa ostalo življenje: živali, rastline in glive? Vem,da to nima zveze z rejništvom, amapak ko nekdo govori v terminih absoluta, sem radoveden. Življenje ima absolutno vrednost, ja, v tem smislu, da vrednost življenja ni odvisna od neke primerjalne vrednosti oz. okoliščin. Sem proti temu, da se abortus jemlje tako zlahka in se minimalizira dejstvo, da je nekdo nekomu vzel življenje. Ne obsojam žensk, ki delajo abortuse v stiski, mislim pa, da je prav da se ve, da je abortus uboj živega bitja, ne glede na stisko ali lahkomiselnost ženske, ki se je odločila za ta korak. Ja, sem proti smrtni kazni - to se mi zdi ena od večjih zablod človeštva (pa o tem ne bi zdaj na široko, ker je to tema za poseben topic). Ker ima življenje absolutno vrednost, lahko vzameš iz narave oz. z drugimi besedami, ubiješ le toliko drugih bitij, da preživiš in nič več, pri tem pa se zavedaš, da za tvoje življenje plačujejo z življenjem druga bitja - ne v smislu občutka krivde, ampak hvaležnosti in spoštovanja. Ker ima življenje absolutno vrednost, ne delim živih bitij na bolj ali manj koristne, manj ali več-vredne. Relativizacija vrednosti življenja je skrajno problematična, ker daje osnovo za uničevanje narave in genocide. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 14. junij 2010 Prijavi Deli 14. junij 2010 In kako se to odraza v tvojem mnenju o tem kako kdaj zakaj in kako dolgo rejnistvo? In kako ter kdaj in zakaj posvojitev? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Free, imam občutek, da slab bereš.Drgač pa, na tist, kar tebe žul, tle ne boš dobil odgovora, niti potešitve.Taprav naslov je tvoj oče. On ma vse tist, kar iščeš. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. junij 2010 Avtor Prijavi Deli 14. junij 2010 dobro. a kaj ce starsi normalno povedo otroku da je posvojenec, kaj potem... a potem se ti zdi posvojitev primerna?a se ti ne zdi, da dusa vidi tudi kaj drugega recimo? recimo da ve zakaj so se neke okoliscine morale zgoditi ipd? ja ok, sej smo verjetno nekak vsi mnenja, da prikrivanje pac ni primerno, okvirno. zakaj se to tako izpostavlja zdej?namrec o tem ste zacel govort ko ste zagovarjali rejnistvo pred posvojitvijo... ces kot argument. A a argument sploh ni nujno argument, je zgolj ugibanje. Ok, tole je ze mal bolj konkretno s tvoje strani. Torej posvojitev pod pogojem kot ga zagovarja tudi Andreja. - torej razkriti identiteto posvojenca posvojencu.A to je vse? Torej je to zate edini pogoj, edino merilo, ali imas v mislih se kaj? Tistole o neplodnosti itn.. je spet bolj ugibanje kot kaj drugega. Ne posvojijo vsi pari zaradi neplodnosti; so pa menda v vecini. Pri nas se posvojuje tudi iz drugih drzav, recimo Rusije. Iz Rusije menda kar precej po svetu. ....njegova duša to dobro ve in to se prikrade v njegovo zavest kot slutnja, da nekaj ni v redu in nemir, ki ga žene k raziskovanju. Otrokov izvor ni majhna in zanemarljiva stvar in če se to v posvojiteljski družini prikriva,... Posvojitev da, a pod pogojem, da otrok ohrani svojo izvorno identiteto, je seznanjen z dejstvom, da je posvojen in ve, kdo so njegovi starši, posvojitelji pa so predelali svojo travmo in frustracijo neplodnosti in so pripravljeni v primeru, da obstaja obojestranska želja otroka in staršev, omogočiti in iskreno podpreti stike. Takih posvojiteljev pa ni tako veliko, čeprav se preko CSD, vsaj nekaterih, v zadnjih letih širi spoznanje, da je pomembno posvojenega otroka seznaniti z njegovo izvorno identiteto. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. junij 2010 Avtor Prijavi Deli 14. junij 2010 Aja, no potem pa preberem se malo nazaj.kar se drugega tice pa se zal ne nanasa na temo.http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Free, imam občutek, da slab bereš.Drgač pa, na tist, kar tebe žul, tle ne boš dobil odgovora, niti potešitve.Taprav naslov je tvoj oče. On ma vse tist, kar iščeš. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 14. junij 2010 Prijavi Deli 14. junij 2010 kar se drugega tice pa se zal ne nanasa na temo. Če ti tko rečeš, pol pa že. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. junij 2010 Avtor Prijavi Deli 14. junij 2010 ok, to je del, ki sem ga ze prebral, a meni ni dovolj sirok s tvoje strani o tem kar sem spraseval.Izpostavil si predvsem neko potrebo, nisi pa se ravno razgovoril o naslovu teme itn... komentiram:Mislim da tudi ti majckeno posplosujes. Obstajajo razlicne okoliscine, recimo taksne v katerih je bio-stars nevaren lastnemu otroku in mu zato posvojitelj preprecuje stik s starsi. Seveda je to odvisno od starosti posvojenca ali rejnika. Eno je dojencek, mali otrok itn, eno pa recimo najstnik. Torej ce potegnem crto, si z iknee in andrejo mnenja, da je obvezno to, da se otroku posvojencu pove njegova identiteta, ce te prav razumem, sicer posvojitev ni primerna? Pravzaprav je tko, Alan. Tist, ki igra vlogo starša /stari starši, sordniki, rejniki, posvojitelji/, jo mora igrat tko kt dobr starš, mislm, kt dobr biološki starš. Tle ni debate, če seveda hoče otroku najbolš. Zakaj se pa krušni starš ne more /čak, kva je že napisala/ postavt v vlogo matere; bi blo blj prou vprašanje, zakaj se ne more in ne sme postavt med njiju je pa odgovor sledeč: Ker ni hujše bolečine, kot da te zavrže mama, ki te je rodila /tud ata, ampak vseen manj/. In seveda iz tega sledeče hrepenenje po njej. Zato je tolk pomembno, kako krušni starš sooči otroka s tem dejstvom in kako mu stat v teh, zanj najblj zajebanih trenutkih, ob strani. Ker to ni lahko, a ne, recimo, ko ti kot krušni starš celo otrokovo življenje daješ sebe zanj, pol je pa kr naenkrat tam ena ženska, ki je tega otroka zavrgla /če ga je seveda, ker zgodbe so različne in hude/, po kva pa vem, petnajstih letih tko neskončno pomembna za taistega otroka, ti pa nek pr strani, skor nepomemben. Morš met kr dobr pošlihtan v seb, da to preneseš kt starš /čeprav krušni/ in ne kt, kva vem, prizadeta ženska al pa prizadet moški. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 14. junij 2010 Prijavi Deli 14. junij 2010 ok, to je del, ki sem ga ze prebral, a meni ni dovolj sirok s tvoje strani o tem kar sem spraseval.Izpostavil si predvsem neko potrebo, nisi pa se ravno razgovoril o naslovu teme itn... komentiram:Mislim da tudi ti majckeno posplosujes. Obstajajo razlicne okoliscine, recimo taksne v katerih je bio-stras nevaren lastnemu otroku in mu zato posvojitelj preprecuje stik s starsi. Seveda je to odvisno od starosti posvojenca ali rejnika. Eno je dojencek, mali otrok itn, eno pa recimo najstnik. Torej ce potegnem crto, si z iknee in andrejo mnenja, da je obvezno to, da se otroku posvojencu pove njegova identiteta, ce te prav razumem, sicer posvojitev ni primerna? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Sorči Free Vse sem povedal itak. Ampak tistga, kar bi ti rad slišal, ti pa ne morem. Nisem taprav naslov. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. junij 2010 Avtor Prijavi Deli 14. junij 2010 kaksen odgovor je to? a ti se jaz odgovorim takole: ce ti to reces, potem pa ze. huda debata bi ratala res. glej tema je rejnistvo s poudrakom o problemih ki se v druzbi pojavljajo s strani pricevanj rejnikov, ki si zelijo posvojitve. Obenem pa se nanasajo na mocne statistiko ki je ne moremo spregledati kot zanemarljivo. Temu naproti nekateri psihologi al kaj so ze, predlagajo 3 letno dobo v kateri naj se bio-stars "pobere", tako da bo za otroka lahko skrbel, sicer naj bi sel v posvojitev!Vec o tem si lahko pogledas v povezavah ki sem jih podal. Dvomim pa, da si jih.Tako ste nekateri celotno temo zapeljali predvsem v nek konflik o tem da naj se otroku pove da je posvojen, kot da je to sedaj bistven problem. Pa ni. Je zgolj individualen in ne izpostavljen. Vsekakor pa je pomemeben in dober argument ki klice po spremembi ali dopolnilu pogojev posvojitve.Ker sam o zdevi ne vem veliko in so to zame precej nove stvari, sem temu naproti odprl temo, da o tem govorimo, spregovorimo, ker ste med dokaj rednimu uporabniki foruma tudi tisti, ki se na podrocje bodisi poklicno ali pa vsaj bolj spoznate kot jaz. Tako. Torej z besedo na dan, ce se vam zdi vredno komentirat. Zdej, ce pa ti mislis, da jaz rabim neko osebno terapijo ali kaj drugega, ali pa se cuti poklicanega da bi me zdravil, pa mi lahko o sporocis na OS, in se pozanimas, ce sem podobnega mnenja kot ti recimo. Saj nasprotno izgleda kot da se zaradi pomanjkanja poglabljanja v temo ukvarjas s stvarmi, ki te zanimajo in ne temo samo. Če ti tko rečeš, pol pa že. ja, ok, kaj potem se pises tule, ce si vse povedal torej.ce te nekdo ne razume, se lahko potrudsi razlozit, al pa pac ne pises vec. ti pa se ukvarjas kaj je z mano narobe.kt da bi jst su tebi zdej pisat, ce nimas kej drugega pocet kt pisat o necem kar nekdo ne razume (po tvoje).glede na to se mas za nerazumljenega in tolk modrega da te drugi ne razumemo, obenem ne vidis da kvaris temo, ko se ukvarjas s pisocimi osebno.a se ti da? ja, da se ti, ker te tema pravzaprav sploh ne zanima. sicer se ne bi dr... tule s takimi, ampak ukvarjal s samo temo, ce ze. Sorči Free Vse sem povedal itak. Ampak tistga, kar bi ti rad slišal, ti pa ne morem. Nisem taprav naslov. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif 1 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 14. junij 2010 Prijavi Deli 14. junij 2010 kaksen odgovor je to? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gifa ti se jaz odgovorim takole: ce ti to reces, potem pa ze. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gifhuda debata bi ratala res. glej tema je rejnistvo s poudrakom o problemih ki se v druzbi pojavljajo s strani pricevanj rejnikov, ki si zelijo posvojitve. Obenem pa se nanasajo na mocne statistiko ki je ne moremo spregledati kot zanemarljivo. Temu naproti nekateri psihologi al kaj so ze, predlagajo 3 letno dobo v kateri naj se bio-stars "pobere", tako da bo za otroka lahko skrbel, sicer naj bi sel v posvojitev!Vec o tem si lahko pogledas v povezavah ki sem jih podal. Dvomim pa, da si jih.Tako ste nekateri celotno temo zapeljali predvsem v nek konflik o tem da naj se otroku pove da je posvojen, kot da je to sedaj bistven problem. Pa ni. Je zgolj individualen in ne izpostavljen. Vsekakor pa je pomemeben in dober argument ki klice po spremembi ali dopolnilu pogojev posvojitve.Ker sam o zdevi ne vem veliko in so to zame precej nove stvari, sem temu naproti odprl temo, da o tem govorimo, spregovorimo, ker ste med dokaj rednimu uporabniki foruma tudi tisti, ki se na podrocje bodisi poklicno ali pa vsaj bolj spoznate kot jaz. Tako. Torej z besedo na dan, ce se vam zdi vredno komentirat. Zdej, ce pa ti mislis, da jaz rabim neko osebno terapijo ali kaj drugega, ali pa se cuti poklicanega da bi me zdravil, pa mi lahko o sporocis na OS, in se pozanimas, ce sem podobnega mnenja kot ti recimo. Saj nasprotno izgleda kot da se zaradi pomanjkanja poglabljanja v temo ukvarjas s stvarmi, ki te zanimajo in ne temo samo. ja, ok, kaj potem se pises tule, ce si vse povedal torej.ce te nekdo ne razume, se lahko potrudsi razlozit, al pa pac ne pises vec. ti pa se ukvarjas kaj je z mano narobe.kt da bi jst su tebi zdej pisat, ce nimas kej drugega pocet kt pisat o necem kar nekdo ne razume (po tvoje).glede na to se mas za nerazumljenega in tolk modrega da te drugi ne razumemo, obenem ne vidis da kvaris temo, ko se ukvarjas s pisocimi osebno.a se ti da? ja, da se ti, ker te tema pravzaprav sploh ne zanima. sicer se ne bi dr... tule s takimi, ampak ukvarjal s samo temo. Boš dobil odgovor, sam ne zdele, ker pač šibam.ok? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 14. junij 2010 Prijavi Deli 14. junij 2010 Sej jaz se sprašujem kaj več bi sploh lahko napisala. Sem mela že parkrat nekaj napisanega pa sem raje zbrisala... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 14. junij 2010 Prijavi Deli 14. junij 2010 Sej jaz se sprašujem kaj več bi sploh lahko napisala. Sem mela že parkrat nekaj napisanega pa sem raje zbrisala...da pa teb zmanjka.... je pa cajt za od besed k dejanjem. uzameš mene u rejo za en kratek cajt... loh me u bistvu tut kam peleš in nkol več ti nau manjkal materiala za gowort ne boj se... samo hecou sem se Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 14. junij 2010 Prijavi Deli 14. junij 2010 Vedno za akcijo A te je strah, da si se premislu? Sej drugače sem bolj tiho Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. junij 2010 Prijavi Deli 15. junij 2010 Tkole pod črto, da razdražim še Lillč, Iknee pa Andrejč če vas prav razumem; vi poudarjate "nezavedni del otroka", neko "specialno vez" ki je neponovljiva med bio materjo in otrokom. In ker je ta nezavedni del/vez tako pomemben, je potem bolje, da stanje ostaja takšno, kot je, ali kaj?Ne razumem čist dobro, kaj sploh hočete sporočit - res je ura še zgodnja, jaz pa še nisem dobro zafunkcionirala Men se zdi "poudarjanje nekega điđumiđuja" v stanju, kakršno trenutno je - mimo. Ker očitno, da ne špila vse tako, kot bi moralo. Morda so določene lekcije neobhodne. Morda (če spregovorim v vašem - karmičnem - jeziku) je nujno, da neka duša otroka izkusi lekcijo zavrnitve (zavrženosti? kot sem nekje prebrala v vaših postih), duša matere pa mora izkusiti lekcijo krivde (samoizpraševanja kaj bi bilo, če bi bilo) zaradi zavrnitve (če se že bio mati sprašuje - nekatere verjetno se, za VSE pač ne vemo). Osebno menim, da je treba bio staršem dati nek razumen časovni okvir, da se poberejo in so v stanju poskrbet za svoje potomce. Če v tem času (ne vem kako dolgo, zato so strokovnjaki) tega niso storili, potem jebiga, si zamudu rok, no matter what. Si imel čas, nisi prevzel odgovornosti, potem odjebi (če se grdo izrazim).Posvojitve ne bi omejevala na zelo majhne otroke, verjetno bi bila meja 16, 18 let zadnja meja - ne vem. Menim pa, da je v vsakem primeru treba povedat otroku, da je posvojen - kdaj, na kakšen način - pa naj povedo strokovnjaki. Tole okol neplodnosti in tega; pa kaj potem, če si par zaradi lastne neplodnosti želi posvojiti otroka? A ni važno to, da se otroku ponudi dom, ljubezen, varnost, sprejetost, možnost boljšega življenja, možnost otrokovega odločanja (tole za večje otroke) o posvojitvi?Sej še otroke pri ločitvi vprašajo, kje bi raje živeli - pri mami al pri atu? V izogib nadaljnjim "teoretiziranjem" bi bilo verjetno najbolj nazorno, če bi v to temo (na)pisal nekdo, ki ima izkušnjo rejništva, morda celo posvojitve? Nimam izkušnje posvojitve niti rejništva, pa morda zato česa ne razumem? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 15. junij 2010 Prijavi Deli 15. junij 2010 Hojla Free Evo tkole. Govoru bom kt otrok.Primarna potreba otroka je odnos in znotrej odnosa pripadnost. Otrok brez odnosa ne preživi.Za otroka je bolš slab odnos, kt pa noben odnos. Blj ko je odnos oseben, bolš je. Se prav, da je za otroka bolš, če ma "starše", kt da jih nima. Se prav, za otroka je bolš, da je v eni skupnosti, kt da ni v skupnosti. Se prav za otroka je bolš, da je v eni ustanovi, kt pa na cest, ker v ustanovi so skrbniki, na cest jih ni.Se prav, za otroka je bolš, da je v odnosu obravnavan kt osebnost, kt pa da je obravnavan kt številka. Če je skupnost ala sirotišnica, je večja verjetnost, da bo obravnavan kt številka, medtem ko je to v okviru ene družine verjetnost manjša. Če. In to je tist, kar je pomembno. Če se skrbnik obnaša kt starš. Kaj pojmujem pod tem pojmom, sem velikrat napisal. In če se skrbnik obnaša kt starš, je čist vseen, kako ga imenujemo. Al sta to biološka ata al pa mama, dedek, babica, stric, teta, vzgojitelj, varuh, rejnik, posvojitelj. Se prav.Za dobro otroka je pomembno, da je njegov skrbnik "starš", ne pa tako al pa drgač ranjen moški al pa ženska, ker če je njegov skrbnik "starš", potem bo deloval tko, da bo za otroka najbolš. Tole je pa najpomembneje.Da pa bo njegov skrbnik deloval kot "starš" in ne kot ranjen moški ali ženska, mora pa imet pospravljeno podstrešje, ker če ga ne bo imel, ne bo deloval tko, da bo za otroka najbolš, pa ne glede na to, a je biološki starš al krušni starš v kterikol obliki. In zato je čiščenje podstrešja tolk pomembno in skupni imenovalec odosov. Pa naj gre za vzgojo otrok /svojih al pa drugih/, partnerski odnos, odnose v šoli, službi, v trgovini, na cesti...odnos s seboj. Kako pa spucat podstrešje? Tko, da predelaš odnose v svoji primarni družni, se prav s svojimi starši, ker od tam vse izvira. A sem ti odgovoru? Kar se tadruzga dela tiče, je pa tkole. Sebe nosiš kt na pladnju. Ne sam ti. Vsak. In vsak to tud vid. Eni blj eni manj. Včasih je dobr tud prisluhnit pa mal razmislt al pač ne, ker ni glih vsak sovražnik al pa zajebant. Mrbit kdo vid, kar sam ne in mrbit tud ve, kako stopit ven iz kroga, mrbit pa ne. In ja, je pa čist tvoja stvar in izbira, kva počneš s seboj. In vso pravico maš seveda. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif 1 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. junij 2010 Avtor Prijavi Deli 15. junij 2010 Seveda da sem, vec postov tudi trikrat. Sem od zacetka skos pri stvari. Samo ti pa kot pravis nisi in tudi zgleda da morda nisi vse pozorneje prebrala. tebi je mimo, meni ni. Lahko pa jst tut tebi recem, da kar si napisala je mimo. Cepru mi ni mimo. A bo fajn tema potem? bomo drug drugemu govorili tole kar si napisal je mimo. hudo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif dosadno bi ratal. Mislm, mal konstuktivizma please. In ce ti je ze mimo, vsaj napisi zakaj, argumenitra kaj je mimo in zakaj, in podaj protiargument. ne pa kr neki. Mene ne zanima ce je tebi mimo ali ne, zanimajo pa me argumetni. Vecino ki tema zanima prav tako.Za - proti in zakaj ter kaksne so resitve in zakaj ter kako ... Kaj sta onidve hoteli povedat vesta onidve. Jaz razumem kot razumem. Tko da me ne rabis prepricevat kaj sta onidve mislili, mislm http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif torej ostani pri vsebini teme. ja, ljudje se ne zavedajo... sej se res ne cesa... zato pa smo, a se ucimo, ozavescamo ane.ker sej mi pa se res vsega zavedamo. zihr. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif zato se tule se ene jeb... teme ne moremo spelat, ker se zmerem samopomembno nastopa, brez zmoznosti sprejemanja argumentov drugih. se kr osebno poistovetimoz vlogo znalca. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif kaj hoces povedat? argumetni, konkretnost manjka!!?Nisem se jaz obesil drugi ste se. beri temo od zacetka celo! kot argument v prid rejnistvu je bilo podano tocno to - ker se otrokom ne pove! in vec vas se je v tem zjasnilo in menda vsi se s tem tudi strinjamo. torej zakaj zdej se vedno to meljes naprej? mislm s kaksnim namenom? moj namen je tule v tej temi jasen i nsem ga tudi izpostavil, pa tvoj? sicer pa nima veze. to je bil glavni izpostavljen argument tule - povedati otroku da ima bio-starse drugje. Ob drugih je najvec ljudi izpostavilo ravno tega.Itaq da ni vse. Saj ravno to pravim. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif dej malo temo preberi please. Free tole kar pišeš je čist mim. Ne vem, a si si prebral vse? Ne, to vsekakor nista želeli povedat. Ljudje se največkrat ne zavedajo, da lahko z napačnim in/ali nepopolnim pristopom otroku naredijo več škode kot koristi.Zdaj si se prav obesil na to, da je treba otroku povedat, da je posvojen, kot bi to bilo skozi vse strani pisanja poudarjeno - pa ni tako. Je en od načinov kako biti odkrit do otroka, ni pa vse, vsekakor ne. Ja in kaj zdej? A moras kej napisat al kaj? samo da je neki, cetudi nima veze z naslovom. Sej jaz se sprašujem kaj več bi sploh lahko napisala. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif Sem mela že parkrat nekaj napisanega pa sem raje zbrisala... 1 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. junij 2010 Avtor Prijavi Deli 15. junij 2010 Hvala za malce bistrosti tule, ker sem ze obupaval. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Namene teme je lepo izpostavljne - argumenitar okvirje rejnistva pogojeno s posvojitvijo. Munc iz CSD-ja je predlagal 3 letno dobo da se oseba "zrihta", sicer gre v posvojitev.Jst vidim v casovni omejitvi tudi dilemo. Casovna omejitev je lahko vspodbudna kot tudi nevspodbudna. A skozi ves sistem ki ga clovek pac zeli poenotiti za lazje funkcioniranje, je verjetno casovna omejitev rejnistva izgleda prej resitev kot ne.V tem je morda glavni stos. Ker smo otroke prisilili v nekaj zaradi lazjih sistemsko-birokratskih zadev starejsih; saj vemo da je vsak odnos potrebno resevat individualno za korist otroka; in je morda neprimerno postavit tocne casovne roke za vse.Komplicirana zadeva bi reku. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif Namrec ze pred leti ko so rejnistvu postavili okvirje so to storili z dobrim namenom za otroke; razumljivo, a izkazalo se je da sistem vseeno ni najbolje potavljen. Torej se dogaja kot povsod - vsi se ucijo v procesu ustvarjanja okolja v katerem bi vecina najbolje funkcinirala. A pogoji se spreminjajo in idividdualnosti ne moremo vkalupiti. mi je kul tvoj post http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif konkretni predlogi! ..če vas prav razumem; vi poudarjate "nezavedni del otroka", neko "specialno vez" ki je neponovljiva med bio materjo in otrokom. In ker je ta nezavedni del/vez tako pomemben, je potem bolje, da stanje ostaja takšno, kot je, ali kaj? Men se zdi "poudarjanje nekega điđumiđuja" v stanju, kakršno trenutno je - mimo. Ker očitno, da ne špila vse tako, kot bi moralo. Morda so določene lekcije neobhodne. Morda (če spregovorim v vašem - karmičnem - jeziku) je nujno, da neka duša otroka izkusi lekcijo zavrnitve (zavrženosti? kot sem nekje prebrala v vaših postih), duša matere pa mora izkusiti lekcijo krivde (samoizpraševanja kaj bi bilo, če bi bilo) zaradi zavrnitve (če se že bio mati sprašuje - nekatere verjetno se, za VSE pač ne vemo). Osebno menim, da je treba bio staršem dati nek razumen časovni okvir, da se poberejo in so v stanju poskrbet za svoje potomce. Če v tem času (ne vem kako dolgo, zato so strokovnjaki) tega niso storili, potem jebiga, si zamudu rok, no matter what. Si imel čas, nisi prevzel odgovornosti, potem odjebi (če se grdo izrazim).Posvojitve ne bi omejevala na zelo majhne otroke, verjetno bi bila meja 16, 18 let zadnja meja - ne vem. Menim pa, da je v vsakem primeru treba povedat otroku, da je posvojen - kdaj, na kakšen način - pa naj povedo strokovnjaki. Tole okol neplodnosti in tega; pa kaj potem, če si par zaradi lastne neplodnosti želi posvojiti otroka? A ni važno to, da se otroku ponudi dom, ljubezen, varnost, sprejetost, možnost boljšega življenja, možnost otrokovega odločanja (tole za večje otroke) o posvojitvi?Sej še otroke pri ločitvi vprašajo, kje bi raje živeli - pri mami al pri atu? V izogib nadaljnjim "teoretiziranjem" bi bilo verjetno najbolj nazorno, če bi v to temo (na)pisal nekdo, ki ima izkušnjo rejništva, morda celo posvojitve? Nimam izkušnje posvojitve niti rejništva, pa morda zato česa ne razumem? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 15. junij 2010 Prijavi Deli 15. junij 2010 Hojla Freehttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif čutim, da čutiš, da čutim, da ti tole u bistvu kukiju goworiš, samo nis naumn, da bi ji direkt powedou kwa si sploh napisou, bom prebral pa pol, ko bom vidu, če se boš kej zjezou x:Dxx:pxdo takrat se pa samo strinjam x:Dxx:Dxx:Dx Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. junij 2010 Avtor Prijavi Deli 15. junij 2010 Ok, ja, no, torej te niti nism narobe zastopu, kt si mislu http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif sicer pa ja, hvala, http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif ker si bolj siroko napisal; ker kot vidis je skor treba, ker se hitro kaj "narobe" in "drugace" razume, se posebej ce smo vsi tolk zlo osebnostno obcutljivi. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Dobro, to je bolj konkretno. Torej ce te razumem prav, si mnenja, da v kolikor je stars primeren je vseeno kaj mu je.Torej kako bi ti to tvoje mnenje sprovedel v trenutno dilemo o rejnistvu, posvojitvi itn? kar je namen teme?Kako bi recimo dosegel da bi nekdo bil primerne stars in kako bi se to odrazalo v trenutni ureditvi glede rejnistva, posvojitve itn? Namrec se vedno pac zivimo v sistemu, birokraciji in vprasanje o tem kako jo izkljuciti ali vkljuciti na nacin ki bo za otroke najbolj primeren - kar je tudi namen teme same. Recimo: ali predalgas neke terapije ali dodatne predpogoje ali ne vem kaj pac - da bi ugotovil ali imajo bodoci "starsi" pospravljeno postresej, da lahko posvojijo otroka ali pa so mu rejniki recimio? - sprasujem te torej kaj po tvoje storiti? Mislm ze vredu da govoris o tem kaj bi bilo po tvoje dobro http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif , a kako to dobro po tvoje sprovest v prakso in konkretno zadevo te (tudi) sprasujem? Namrec poglej: Rezultat Ankete pravi: "Rejnistvu DA, a pod pogojem"!Torej smo v vecini mnenja da zelimo druagcno rejnistvo za otroke, a s spremembami.Ugotopvili pa smo kljucno to, da je potrebno otrokom povedati kdo je bio-stars.Sicer je to argument, ki pritice nekako bolj posvojitvam, a vseeno je argument.Tvoj argument je tudi (na kratko) da mora biti stars primeren stars. Kateri so torej (vasi) argumetni da smo se odlocili: Rejnistvo DA, a s spremembami!? Zdej ce je kdo izpostavil se kaksen argument morda malce zavit, lahko ce se mu da napise na kratko recimo.- zato ker ....- DA s spremembo zato ker .... upam, da nisem prezahteven. lp http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Za otroka je bolš slab odnos, kt pa noben odnos. Za dobro otroka je pomembno, da je njegov skrbnik "starš", ne pa tako al pa drgač ranjen moški al pa ženska, ker če je njegov skrbnik "starš", potem bo deloval tko, da bo za otroka najbolš. Tole je pa najpomembneje.Da pa bo njegov skrbnik deloval kot "starš" in ne kot ranjen moški ali ženska, mora pa imet pospravljeno podstrešje, ker če ga ne bo imel, ne bo deloval tko, da bo za otroka najbolš, pa ne glede na to, a je biološki starš al krušni starš v kterikol obliki. In zato je čiščenje podstrešja tolk pomembno in skupni imenovalec odosov. Pa naj gre za vzgojo otrok /svojih al pa drugih/, partnerski odnos, odnose v šoli, službi, v trgovini, na cesti...odnos s seboj. Kako pa spucat podstrešje? Tko, da predelaš odnose v svoji primarni družni, se prav s svojimi starši, ker od tam vse izvira. A sem ti odgovoru? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. junij 2010 Avtor Prijavi Deli 15. junij 2010 Ej Janko, dej plis mal se se kdaj drz tut naslova teme no. Sej ni tolk vazn spet kaj kdo komu j... a ves. ok? čutim, da čutiš, da čutim, da ti tole u bistvu kukiju goworiš, samo nis naumn, da bi ji direkt powedou http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpgkwa si sploh napisou, bom prebral pa pol, ko bom vidu, če se boš kej zjezou x:Dxx:pxdo takrat se pa samo strinjam x:Dxx:Dxx:Dx Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 15. junij 2010 Prijavi Deli 15. junij 2010 Free, kaj je pa tebe primlo ali si vedno tako napadalen? butl, super napisano in se strinjam. Cookič, a se tebi zdi, da Lili Mai in iknee, nimata s tem izkušenj? Jaz jih pa res nimam in se razen opisovanja svojega mišljenja in občutenj nisem hotela opredelit kaj, kako, kdaj in v kakšnih primerih, ker se mi zdi bedasto. Za konkretne zadeve dosti premalo vem in mi ni problem to priznat. Tisti pa, ki me je hotel razumet me je, tisti ki ne pa ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 15. junij 2010 Prijavi Deli 15. junij 2010 čutim, da čutiš, da čutim, da ti tole u bistvu kukiju goworiš, samo nis naumn, da bi ji direkt powedou http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpgkwa si sploh napisou, bom prebral pa pol, ko bom vidu, če se boš kej zjezou x:Dxx:pxdo takrat se pa samo strinjam x:Dxx:Dxx:Dx http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Janko, če si na vod začutu, te mal mehur jebe mrbit. Sej me je sram /a me je res?/, ampak moram priznat, da kukičinga komentarja nisem bral. No zdej sem ga, k si me opozoru. Sori kukica, si pa dobr napisala, če sem te prou zastopu, oziroma tist, kar sem zastopu. Če sem. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 15. junij 2010 Prijavi Deli 15. junij 2010 Ok, ja, no, torej te niti nism narobe zastopu, kt si mislu http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif sicer pa ja, hvala, http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif ker si bolj siroko napisal; ker kot vidis je skor treba, ker se hitro kaj "narobe" in "drugace" razume, se posebej ce smo vsi tolk zlo osebnostno obcutljivi. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Dobro, to je bolj konkretno. Torej ce te razumem prav, si mnenja, da v kolikor je stars primeren je vseeno kaj mu je.Torej kako bi ti to tvoje mnenje sprovedel v trenutno dilemo o rejnistvu, posvojitvi itn? kar je namen teme?Kako bi recimo dosegel da bi nekdo bil primerne stars in kako bi se to odrazalo v trenutni ureditvi glede rejnistva, posvojitve itn? Namrec se vedno pac zivimo v sistemu, birokraciji in vprasanje o tem kako jo izkljuciti ali vkljuciti na nacin ki bo za otroke najbolj primeren - kar je tudi namen teme same. Recimo: ali predalgas neke terapije ali dodatne predpogoje ali ne vem kaj pac - da bi ugotovil ali imajo bodoci "starsi" pospravljeno postresej, da lahko posvojijo otroka ali pa so mu rejniki recimio? - sprasujem te torej kaj po tvoje storiti? Mislm ze vredu da govoris o tem kaj bi bilo po tvoje dobro http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif , a kako to dobro po tvoje sprovest v prakso in konkretno zadevo te (tudi) sprasujem? Namrec poglej: Rezultat Ankete pravi: "Rejnistvu DA, a pod pogojem"!Torej smo v vecini mnenja da zelimo druagcno rejnistvo za otroke, a s spremembami.Ugotopvili pa smo kljucno to, da je potrebno otrokom povedati kdo je bio-stars.Sicer je to argument, ki pritice nekako bolj posvojitvam, a vseeno je argument.Tvoj argument je tudi (na kratko) da mora biti stars primeren stars. Kateri so torej (vasi) argumetni da smo se odlocili: Rejnistvo DA, a s spremembami!? Zdej ce je kdo izpostavil se kaksen argument morda malce zavit, lahko ce se mu da napise na kratko recimo.- zato ker ....- DA s spremembo zato ker .... upam, da nisem prezahteven. lp http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Tist, kar se men zdi dolgoročno dobr, sem pa tud že dostkrat napisal. Izobraževanje. In to obvezno. Od vrtca naprej. Potencial je. So pa seveda tud problemi. Največji je pomojem ta, da je verjetn glih tista srenja, k ma škarje in platno v rokah, najblj ranjena in je seveda proti. Po drug stran smo pa skor usi tud proti. Ker če bi bli za, bi blo treba nekej nardit. Pr seb a ne. In to boli. A ne. Kratkoročno? Jebi ga, čimblj prepustit stroko strokovnjakom in molit, da je večina vsaj kokrtolk s spucanim podstrešjem. A pa so? Eni so, eni pa niso. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon26.gif Ja, še tole. Ni glih zihr, da so posvojenci al pa rejenci, prouzaprou otroci iz razjebanih družin zmerej res najblj kompetentni govort o tem, kdaj posvojit, kva z rejniki, pa tko. So pa neverjeten izvor informacij, kaj otrok potrebuje. Na žalost jih malkdo zastop. Mal jih je, ki se skoz te informacije znajo prebit in videt v dušo otroka, čeprav na ves glas vpijejo. Seveda velja enako za vse, tko al drgač zlorabljene al pa ranjene otroke.http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif Free, ni takih odgovorov, ki jih iščeš, mislm, tko definiranih. Zakva jih že iščeš? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.