Skoči na vsebino

Rejništvo

free

Rejništvo  

12

1. 1. Nadaljni obstoj rejništva

• DA
      3
    • DA pod pogojem
      8
    • NE
      1

Recommended Posts

No, tole je pa veliko preveč poenostavljeno, ampak, da ne bi šli preveč off-topic samo čisto na kratko: duševna stiska se vedno manifestira tudi na individualni ravni, pri pripadnikih staroselskih ljudstev ni to v smislu manifestacije nič drugače kot pri nas.

Hvala za to tvoje poučevanje, ampak to je pa takšen primer nerazumevanja, da je že kar težko verjeti. Zaradi ene moje predpostavke, da naša kultura ne ustvarja nič manj duševnih stisk kot kakšna druga. In da ne bova do nezavesti obdelovali vseh predelov sveta, ki jih je prizadela kolonizacija - če je bilo razumljeno, da navijam za ukinitev dela strokovnih služb - ne, niti slučajno. Da predvidevam, da nudijo slabo nadomestilo za ustreznejšo socialno mrežo, ja vsekakor. Stanje je trenutno takšno, kot je. In upam, da bomo začeli razvijati kvalitetnejše socialne mreže, sicer bo problemov vedno več.

Ko govorim o tem, da je problem razviden na kolektivni ravni (v primeru nekaterih staroselskih skupnosti), s tem mislim, da je bila marginalizirana skupnost kot celota (ne vem pa, kako naj ne bi tega posamezniki doživljali tudi kot individualno stisko, ljubi bog) in da večina ljudi razume zunanje vzroke, ki so privedli do vseh negativnih spremljajočih pojavov (seveda ni zaradi tega njihova grozljiva stiska nič manjša in dejansko je trpljenje skoncentrirano, kot praviš). Ko gre za našo zahodno družbo, pa je trpljenje razpršeno in varno skrito za zidovi ustanov ali primerno popredalčkano z določenimi zdravili. V nekaterih drugih predelih sveta sta beda in trpljenje razprostrta pred človekom, tako da praktično treščita vanj. Mi imamo to precej lepše zapakirano in skrito na pravem mestu, tako da se ti ni treba spotikati in greš lahko mirno naprej

Pa ni to niti poziv k ukinitvi strokovnih služb, niti mnenje, da se ne da ničesar izboljšati, ravno nasprotno.

Deli na socialnih omrežjih

Takle mamo (bi rekel Janko x;)x )

veš, sej se ne gre zato, kdo je kej reku.

bl je hecn, ker je to velikrat res in iz tega dejstva je treba naprej. čist nasplošno mislim, ne zdej na to temo.

ampak vas ne bom motu u debati.

škoda samo, k nč ne prnese, razn nabijanja ega, kdo je bl kunštn x:o)x upam, da se pa motim in vi usi res tud živite u skladu s swojim goworjenjem.

swet bo raj, ko bom jest njegov najšibkejši člen. x:o)x

če se kdo počuti zdej napadenga... nej se piše u rt. :vragec:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

škoda samo, k nč ne prnese, razn nabijanja ega, kdo je bl kunštn x:o)x upam, da se pa motim in vi usi res tud živite u skladu s swojim goworjenjem.

swet bo raj, ko bom jest njegov najšibkejši člen. x:o)x

če se kdo počuti zdej napadenga... nej se piše u rt. :vragec:

Imaš čisto prav, da nam poskušaš zapreti gobec. Sicer pa debata ni mišljena v smislu, da bi izboljševala razmere v rejništvu - nismo pravi naslov za to. Največ bi lahko o tem povedali ljudje, ki imajo z njim direktne izkušnje. Saj to itak velja za vsa področja življenja.

verjetno tudi sebi ne postavljas tako visokih norm, da vse tisto kar govoris tudi zivis, kajne!? Zakaj to pricakujes od drugih torej?

Sicer pa sm mislu, da bos kej o vsebini teme povedal. pa vidim, da se odzivas.

Je prou zanimivo kako se nekateri ljudje zelo radi odzivajo/mo. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

...razn nabijanja ega, .... in vi usi res tud živite u skladu s swojim goworjenjem.

verjetno tudi sebi ne postavljas tako visokih norm, da vse tisto kar govoris tudi zivis, kajne!? Zakaj to pricakujes od drugih torej?

Ne maras ega drugih, torej ne maras tvojega. Obenem pa se ego ravno skozi zanikanje in nesprejemanje lahko izraza.

"Hecn" ane http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Sicer pa sm mislu, da bos kej o vsebini teme povedal. pa vidim, da se odzivas.

prebrano x:)x

prebrano x:)x

ops...

tist prej je blo prebrano, preden si spreminjou...

no, sej je tut tole zdej... x:)x

Imaš čisto prav, da nam poskušaš zapreti gobec. Sicer pa debata ni mišljena v smislu, da bi izboljševala razmere v rejništvu - nismo pravi naslov za to. Največ bi lahko o tem povedali ljudje, ki imajo z njim direktne izkušnje. Saj to itak velja za vsa področja življenja.

veš...

sej nisem mislu nobenmu gobca zapirat. sej se ne bi niti oglasu, ampak k sem bil glih omenjen... da mal osmislim njen trud. xcivx x:Dx x:px

pa tut...kwa pa sem jest za en qrc da bi gobce zapirou? sej tut če bi hotu... verjamem, da mi ne bi pustil :palec:

od debate se distanciram.

ampak k sm glih kle in k obrajtaš in omenjaš direktne izkušnje... jes pa nisem ziher, da so izkušnje iz prwe roke res loh merodajne. kar se tiče pravnih zadev in institucij že, ampak kej več pa ne. ok. za en primer, s katerim ima dotični direktno izkušnjo. pa še tam je uprašanje, kolk realno loh vidi use skp.

lej primer: zadnjič sem po juhuhu cajta srečal enga sošolca in swa šla na drink... pomoje je vidu ene joške u življenju in to joške swoje žene. pa še unih pomoje že dolg ne. ampak... mi je pa samoiniciatiwno naredu worenk predawanje kuko in kej je z babami. jes sm bil kr brez besed x:o)x uglawnem... bo pa ja vedu. sej je oženjen x:o)x

sej štekaš, kaj mislim ane?

ja nč... jo gremo naprej ane x8Dx

• 2 years later...

Moram priznat, da me zelo moti, kako nekateri tukaj izpostavljate neverjetno biološko mater in ko trdite, da je samo ena in da tisti, ki se odločijo za posvojitev ne smejo prevzeti njene vloge.

Kar slabo mi je, ko berem takšne komentarje. Jaz se popolnoma strinjam s Cookie.

Osebno poznam le en primer. Fant je bil pri rejniški družini 2 leti in nato ga je rejniška družina posvojila. Biološki starši so se mu pa odpovedali.

Par, ki ga je posvojil, je za njega družina. Njej reče mama in njemu ata.

Za njega so starši tisti, ki so mu nudli ljubezen, toplino, varnost, topel dom....

Sedaj ima stike tudi z biološkimi starši, vendar jih kliče po imenu. Biološki materi nikoli ne reče mama.

Pa eno mojo nekdanjo sošolko iz srednje šole jo je pustila mama kot dojenčico pri starih starših od očeta. Mama je kar izginila. Bila je tujka.

Vzgajali so jo stari starši. Od očeta ni imela veliko. Skoz je bil odsoten.

Se spomnem, da v srednji na govorilne ure je vedno hodila babica. Očeta nikoli nisem vidla. Niti enkrat....

Pol, ko so ji stari starši umrli, se je odločila, da želi najti svojo mamo. Iskala jo je dobro leto, na vse moči, a zamanj. Ni je našla. Živela pa naj bi v Franciji.

Na koncu je obupala, in pustila vseskupaj.

Kar se pa tiče posvojitve.

Poznam en par, ki ni mogel imet otrok in so se odločili za posvojitev. Je pa zelo težko posvojit otroka. To je dolg proces in traja. No morda je zdaj lažje in gre postopek hitreje, seveda, če otrok prihaja iz države, ki je v evropski uniji.

Sicer ta par je posvojil deklico iz Črne Gore. Če se ne motim so prav iz Črne Gore jih poklicali, in so jim rekli, da naj pridejo pogledat to dete. Ko so jo vidli, so se odločli, da jo bodo posvojili.

Zdaj nevem ali deklica ve, ali ne ve, da je posvojena. Po mojem so ji povedali. Dober teden nazaj, sem srečala celo družino.

Je že kar velika gospodična. Lepa punčka.

Za njo so to njeni starši in jih imenuje mama in oče.

jaz tudi raje ne komentiram nekaterih komentajev, se strinjam s tabo čebelica, jaz imam mačehoo in jo kličem mami,ker je ljubeče skrbela od 4 leta zame in sestro.....pa do 18

mojega brata so dali v rejo innaj bi ga vsake štiri leta prestavljali,,,, samo res je da ponavadi vstanejo kar v isti družini,je pa res da še zdaj ne vem kje živi ker mi nočejo povedat, za posvojiteb je pa cela kolobacija. pri nas v vasi imamo družino ki ima svoje otroke pol pa še rejniške in ti popravici povem da rešili so otroke od zanemarjenja ne vidim pa resnično topline in preveč nekih pravil, ki otroke prav silijo v to da jih pol kršijo.

je pa res vsaka družina je zgodba zase

sociala je obup pri nas tudi preden rešijo otroke od zanemarjenja je velikokrat prepozno in onavadi so prav biološke matere krive,socialna pa vedno potegne z njimi,žal.....jazb i take mame zaprla in ne samo vzela otrok. če so matere tiho ko mož pretepa njo in so otroci priča ali jih stric spolno zlorablja so še bolj krive kot tisti ki to počnejo.... sam prinas se vedno izgovarjajo na otrokovo zaščito v resnici jih pa še bolj naredijo žrtve zlorabe sistema. vse jebolj po zakonih ni pa nič na čustveni bazi.

Čakaj malo, a nisi pred časom govorila o tem, kako si morala čist sama skrbeti za očeta pa še za svojo mlajšo sestrico, ker je bila mama pijanka? Zdaj pa se je kar na lepem pri tvojih 4 letih pojavila skrbna in ljubeča mačeha, ki jo kličeš mamica? Tvoje ganljive zgodbe imajo toliko lukenj, da jim človek pri najboljši volji težko verjame.

Tale drugi del posta, kjer obtožuješ ženske, ki živijo v družinskem nasilju kot še bolj krive, je pa tako grozljiv, da ga še citirat nism hotla. Iz njega se kaže popolno nerazumevanje, kaj se v resnici dogaja v družinah, kjer je nasilje in zloraba, kažeš pomanjkanje sočutja in agresivno in krivično obtoževanje tistih, ki v resnici rabijo podporo in pomoč. Mayita, koliko globoko potlačenega besa na svojo mamo ti v resnici skrivaš v sebi?

Hčerina dobra prijateljica Maša ima mamico, ki se je zelo zapila. Punčka ima tudi očka, ki je zelo skrben in ljubeč. A je kljub temu kar trajalo, da je uspel izvleči sebe in otroka iz pekla alkoholizma svoje žene. To je proces, žal. (pa pri tem ne mislim le na institucije, tudi njegov lastni čustveni proces, ki se MORAL odviti, da je spoznal, da ne morejo tako živeti, da ne more spremeniti ženinega vedenja, da ni druge, kot pustiti jo in rešiti sebe in otroka). Deklico zelo dobro poznam, ker jo od blizu spremljam že vsa leta, odkar je hčerina sošolka. Ko so z mamico še živeli skupaj, sva jo z mojo hčerko kar precejkrat reševali pred opito, nepredvidljivo in agresivno mamico, ker je bil očka takrat v službi. Vidim, kaj se v deklici dogaja. Kljub temu, da ima dve skrbni babici in dobrega očka, nekje globoko v svojem srčku ostaja zvesta mamici. Pod vulkanom besa in sovraštva do mamice ("Hočem, da crkne! Sovražim jo! Nočem je več videt!") tli iskrica ljubezni do mamice. Nikoli ne bom pozabila, kako je žarela, kako pomirjena in srečna je bila, ko je mamica za njen rojstni dan ostala trezna in jo je peljala na tortice in naročila sok za obe. Mamica je bila zanjo najlepše darilo. Ta iskrica ji bo EDINA pomagala, da bo lahko mamica svojim otrokom. Če ugasne, tega ne bo zmogla. Zato je tako pomembno ohranjati jo. Zato je tako zelo pomembno pomagati njeni mamici. S sočutjem in brez obsojanja. Ne vem, zakaj S. pije, ne vem, zakaj se ne zmore odpovedati alkoholu, vem pa, da ima svojo deklico rada. Vem, da jo obsojanje ljudi poganja le še globlje v alkoholizem. Mislim, da vem tudi, zakaj ima Maša tako rada mene. Ker imam rada obe, njo in njeno mamico, in to ji pomaga, da njena iskrica ne ugasne. In ker razumem in sprejemam tudi njen bes na mamico.

Čakaj malo, a nisi pred časom govorila o tem, kako si morala čist sama skrbeti za očeta pa še za svojo mlajšo sestrico, ker je bila mama pijanka? Zdaj pa se je kar na lepem pri tvojih 4 letih pojavila skrbna in ljubeča mačeha, ki jo kličeš mamica? Tvoje ganljive zgodbe imajo toliko lukenj, da jim človek pri najboljši volji težko verjame.

Tale drugi del posta, kjer obtožuješ ženske, ki živijo v družinskem nasilju kot še bolj krive, je pa tako grozljiv, da ga še citirat nism hotla. Iz njega se kaže popolno nerazumevanje, kaj se v resnici dogaja v družinah, kjer je nasilje in zloraba, kažeš pomanjkanje sočutja in agresivno in krivično obtoževanje tistih, ki v resnici rabijo podporo in pomoč. Mayita, koliko globoko potlačenega besa na svojo mamo ti v resnici skrivaš v sebi?

joj iknee če iščeš napake v pojih postih jih kar išči. a si že kdaj videla 4 leta starega otroka skrbeti za očeta,ko je mačeha odšla in če bi brala moje poste zares bi mogoče razumela! -drugače pa se vidi da ti veliko lažeš če ne se ne bi tako obešala na moje poste

Hčerina dobra prijateljica Maša ima mamico, ki se je zelo zapila. Punčka ima tudi očka, ki je zelo skrben in ljubeč. A je kljub temu kar trajalo, da je uspel izvleči sebe in otroka iz pekla alkoholizma svoje žene. To je proces, žal. (pa pri tem ne mislim le na institucije, tudi njegov lastni čustveni proces, ki se MORAL odviti, da je spoznal, da ne morejo tako živeti, da ne more spremeniti ženinega vedenja, da ni druge, kot pustiti jo in rešiti sebe in otroka). Deklico zelo dobro poznam, ker jo od blizu spremljam že vsa leta, odkar je hčerina sošolka. Ko so z mamico še živeli skupaj, sva jo z mojo hčerko kar precejkrat reševali pred opito, nepredvidljivo in agresivno mamico, ker je bil očka takrat v službi. Vidim, kaj se v deklici dogaja. Kljub temu, da ima dve skrbni babici in dobrega očka, nekje globoko v svojem srčku ostaja zvesta mamici. Pod vulkanom besa in sovraštva do mamice ("Hočem, da crkne! Sovražim jo! Nočem je več videt!") tli iskrica ljubezni do mamice. Nikoli ne bom pozabila, kako je žarela, kako pomirjena in srečna je bila, ko je mamica za njen rojstni dan ostala trezna in jo je peljala na tortice in naročila sok za obe. Mamica je bila zanjo najlepše darilo. Ta iskrica ji bo EDINA pomagala, da bo lahko mamica svojim otrokom. Če ugasne, tega ne bo zmogla. Zato je tako pomembno ohranjati jo. Zato je tako zelo pomembno pomagati njeni mamici. S sočutjem in brez obsojanja. Ne vem, zakaj S. pije, ne vem, zakaj se ne zmore odpovedati alkoholu, vem pa, da ima svojo deklico rada. Vem, da jo obsojanje ljudi poganja le še globlje v alkoholizem. Mislim, da vem tudi, zakaj ima Maša tako rada mene. Ker imam rada obe, njo in njeno mamico, in to ji pomaga, da njena iskrica ne ugasne. In ker razumem in sprejemam tudi njen bes na mamico.

lej meni se zdi pa sramota da ne vprašaš ženske zakaj pije kot sem že mnogokrat rekla ignoranca je največji sovražnik da se stvari rešijo

Kar ne moreš iz svoje obtoževalske kože. Daj no, nehaj s takimi podcenjevalnimi izjavami. In kako veš, da je nisem vprašala? In ona naj bi kar iz topa povedala, zakaj, ker ji je to kakopak popolnoma jasno, al kaj??? In to pridigaš ti, ki živiš z očetom, ki po tvojem pisanju sodeč, ni ravno nekdo, ki bi tako zlahka dojel vzroke svojega destruktivnega vedenja, pa tudi ne verjamem, da jih ti poznaš. No, verjamem, da si domišljaš, da jih, vendar je to lahko poljubno daleč od resnice, pa tudi prav nič pomembno, ker mora človek sam to dojeti s celim svojim bitjem, ne le z razumom. Če že o sovražnikih pri reševanju stvari: Obtoževanje je hujše od ignorance.

joj iknee če iščeš napake v pojih postih jih kar išči. a si že kdaj videla 4 leta starega otroka skrbeti za očeta,ko je mačeha odšla in če bi brala moje poste zares bi mogoče razumela! -drugače pa se vidi da ti veliko lažeš če ne se ne bi tako obešala na moje poste

Tvoj post je res dober primer manipulacije. Nekaj v tvojih argumentih v osnovi (ne pri malenkostih) ne gre skupaj, ko te nekdo na to opozori, pa opažanje tvoje napake serviraš kot dokaz, da ima človek to napako, ti pa ne! V bistvu podtikaš svoje napake drugim. To, da nekdo opazi laž, naj bi po tvojem bil dokaz, da ta človek veliko laže? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

Res je, Mayita, na forumu si objavila dve povsem različni zgodbici. Kaj naj si človek misli drugega, kot da manipuliraš s čustvi okolice. Je pa neverjetno, kako pogosto se to dogaja na področju ezoterike.

Res je, Mayita, na forumu si objavila dve povsem različni zgodbici. Kaj naj si človek misli drugega, kot da manipuliraš s čustvi okolice. Je pa neverjetno, kako pogosto se to dogaja na področju ezoterike.

Prosim ne mi mešat pojma "ezoterika" z drugimi stvarmi...Ne vem pa kaj se toliko prepirate z mayito za katero smo itak že ugotovili, da ima veliko podzavestne agresije v sebi...do koga ali česa to sploh ni pomembno...če se noče soočiti s tem v redu...Pameten človek bi se pač malo zamislil, če bi mu 2-3 človečki omenili podobno...kdor pa tupi svoje naj pa tupi dalje...

Ko otrok (oseba) malo bolj zraste ni več toliko pomembno kaj se je dogajal v rejništvu, zakaj je do tega prišlo, ipd...sledi namreč saniranje travm, psihofizično sestavljanje osebnosti skupaj, proces odpuščanja, itd...šele nato lahko tak otrok zaživi dalje...

Če oseba, ki je bila v rejništvu, ne gre čez take ali podobne procese in nosi tudi kasneje zamere v sebi, potem bo tudi težje delala pri poklicih kjer se dela z ljudmi oz. se prihaja v stik z njimi...

Jaz se še zdaj spominjam srčnosti neke bakice iz dolenjske (mama od sodelavke s katero je moja mama delala skupaj v zdravstvu) pri kateri sem bil pol leta ali eno leto (star sem bil okoli 3 leta), dokler se neke stvari doma niso uredile...Niso vsi rejniki slabi, odvisno ali se jim gre bolj za denar ali pa imajo tudi kaj "starševskega" čuta...Seveda je veliko odvisno tudi od tega v kakšnem duhu so njih vzgajali...jaz imam lepe izkušnje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Prosim ne mi mešat pojma "ezoterika" z drugimi stvarmi...Ne vem pa kaj se toliko prepirate z mayito za katero smo itak že ugotovili, da ima veliko podzavestne agresije v sebi...do koga ali česa to sploh ni pomembno...če se noče soočiti s tem v redu...Pameten človek bi se pač malo zamislil, če bi mu 2-3 človečki omenili podobno...kdor pa tupi svoje naj pa tupi dalje...

Ko otrok (oseba) malo bolj zraste ni več toliko pomembno kaj se je dogajal v rejništvu, zakaj je do tega prišlo, ipd...sledi namreč saniranje travm, psihofizično sestavljanje osebnosti skupaj, proces odpuščanja, itd...šele nato lahko tak otrok zaživi dalje...

Če oseba, ki je bila v rejništvu, ne gre čez take ali podobne procese in nosi tudi kasneje zamere v sebi, potem bo tudi težje delala pri poklicih kjer se dela z ljudmi oz. se prihaja v stik z njimi...

Jaz se še zdaj spominjam srčnosti neke bakice iz dolenjske (mama od sodelavke s katero je moja mama delala skupaj v zdravstvu) pri kateri sem bil pol leta ali eno leto (star sem bil okoli 3 leta), dokler se neke stvari doma niso uredile...Niso vsi rejniki slabi, odvisno ali se jim gre bolj za denar ali pa imajo tudi kaj "starševskega" čuta...Seveda je veliko odvisno tudi od tega v kakšnem duhu so njih vzgajali...jaz imam lepe izkušnje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Fajn post! Tupi dalje ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png , ja in mi, ki se odzivamo na njene agresivne poste tudi. Sem se kar mal zamislila, očitno nisem še čist prebolela mame, ki je obtoževala na zelo podoben način in enostavno ne morem pustiti tega pri miru. Ker očitno nisem v resnici odpustila. In zelo se strinjam s tem, kar pišeš dalje, o zdravljenju in sestavljanju skupaj... Ko si enkrat ogledaš, kaj se ti je dogajalo, je res ful pomembno, da se ne zatakneš v tem, da (pogosto nezavedno) ne uporabljaš tega kot izgovor za neuspehe ali odlaganje pomembnih stvari v življenju, da ne skušaš na ta račun čustveno manipulirati z okolico. Ker šele potem lahko na polno zaživiš. Se mi pa zdi, da se veliko psihoterapevtskih pristopov usmerja v ozaveščanje travm, razne vrste psihoanalize, na psihofizičnem sestavljanju se pa prevečkrat dosti manj dela. Kot da bi bilo ozaveščanje travm samo po sebi zdravilno. Pa ni, je v bistvu samo čiščenje terena, na katerem na novo postaviš temelje svojemu ozdravljenemu bitju.

Fajn post! Tupi dalje ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png , ja in mi, ki se odzivamo na njene agresivne poste tudi. Sem se kar mal zamislila, očitno nisem še čist prebolela mame, ki je obtoževala na zelo podoben način in enostavno ne morem pustiti tega pri miru. Ker očitno nisem v resnici odpustila. In zelo se strinjam s tem, kar pišeš dalje, o zdravljenju in sestavljanju skupaj... Ko si enkrat ogledaš, kaj se ti je dogajalo, je res ful pomembno, da se ne zatakneš v tem, da (pogosto nezavedno) ne uporabljaš tega kot izgovor za neuspehe ali odlaganje pomembnih stvari v življenju, da ne skušaš na ta račun čustveno manipulirati z okolico. Ker šele potem lahko na polno zaživiš. Se mi pa zdi, da se veliko psihoterapevtskih pristopov usmerja v ozaveščanje travm, razne vrste psihoanalize, na psihofizičnem sestavljanju se pa prevečkrat dosti manj dela. Kot da bi bilo ozaveščanje travm samo po sebi zdravilno. Pa ni, je v bistvu samo čiščenje terena, na katerem na novo postaviš temelje svojemu ozdravljenemu bitju.

V tistem trenutku se nisem spomnil bolj primerne besede kot "tupiti", se še malo učim "slovenački" in SSKJ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Psihoterapevtski pristopi so koristni...fora je samo v tem, da nekatere stvari preveč poudarjajo...ne vem zakaj bi oseba podoživljala neko travmo 10x ali več, če je dovolj, da se jo samo 1-2x...bolj pomemben je proces odpuščanja in vse kar gre zraven...od tega je tudi odvisno koliko bo oseba nekaj travmatičnega podoživela in kakšna čustva se bodo pri temu pojavila. Če prvič začuti agresijo, zamero in ne vem kaj še vse v negativnem smislu, bo drugič, če je proces odpuščanja izpeljan "zadovoljivo", začutila razumevanje, se postavila v kožo tistega človeka, skušala razumeti zakaj je deloval tako kot je, ipd...in takrat bo tudi odziv drugačen...Ponavadi, ko se sprosti kakšna taka travma ali čustvo, oseba tudi dobi kakšen flash, se ji pojavi slikica, filmček, vidi dogodek iz otroštva, ki se ga do sedaj ni spomnila, ipd...podoživljanje travme ni nujen pogoj...Lahko tudi kdaj kasneje pride informacija na to temo, ko je oseba že "psihično" bolj stabilna, takrat lahko vidi (dojema) tiste dogodke na drugačen način...

In ja, vse to je samo pripravljanje terena za zaključno etapo, ki je preseganje zamer, obsojanja, iskanje krivcev v dugih...ali drugače povedano psihofizično sestavljanje osebnosti...Šele potem ko človek malo sestavi določene delčke svoje psihe skupaj, se lahko reče, da so določeni procesi zaključeni, drugače je vse samo nekaj na pol...indijanci bi pač temu rekli sestavljanje delčkov duše, ki so ostali ujeti v nekem času in prostoru...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Kar ne moreš iz svoje obtoževalske kože. Daj no, nehaj s takimi podcenjevalnimi izjavami. In kako veš, da je nisem vprašala? In ona naj bi kar iz topa povedala, zakaj, ker ji je to kakopak popolnoma jasno, al kaj??? In to pridigaš ti, ki živiš z očetom, ki po tvojem pisanju sodeč, ni ravno nekdo, ki bi tako zlahka dojel vzroke svojega destruktivnega vedenja, pa tudi ne verjamem, da jih ti poznaš. No, verjamem, da si domišljaš, da jih, vendar je to lahko poljubno daleč od resnice, pa tudi prav nič pomembno, ker mora človek sam to dojeti s celim svojim bitjem, ne le z razumom. Če že o sovražnikih pri reševanju stvari: Obtoževanje je hujše od ignorance.

dej kje pa sej jaz obtoževala,če povem svoje mnenje pač povem svoje mnenje sama si rekla da ne veš zakaj pije pol se že nisi dovolj potrudila da bi zvedela.tisti ki pijejo so ponavadi v veliki fustraciji in ja seveda ne bodo takoj povedali zato pa se malo več ukvarjaš z njimi. zate je itak vse obroževaanje ali laganje sploh ne vem kako lahko tako živiš....

no dej pokaži mi kje sem objavila čisto različne zgodbe,????

zakaj bi pa manipulirala a si tukaj gor delam kasno reklamo sploh vas ne razumem???

Tvoj post je res dober primer manipulacije. Nekaj v tvojih argumentih v osnovi (ne pri malenkostih) ne gre skupaj, ko te nekdo na to opozori, pa opažanje tvoje napake serviraš kot dokaz, da ima človek to napako, ti pa ne! V bistvu podtikaš svoje napake drugim. To, da nekdo opazi laž, naj bi po tvojem bil dokaz, da ta človek veliko laže? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

dej dej iknee če se človek ne laže in ne manipulira z drugimi tudi od drugih tega ne pričakuje,drugače me pa ti skozi obtožuješ, da se lažem in manipuliram pa me sploh ne poznaš.

saj ni čudno da se ljudje nočejo izpovedati ker taki ljudje ki niso šli skozi nekaj ne morejo razumeti in hitro začnejo obtoževati ljudi da se lažejo...pol mi pa povej iknee ok kje ti mene poznaš in na podlagi česa govoriš da se lažem.

bom poiskala vse moje poste pa razoščimo zadevo.

Na podlagi tvojih postov. Ti je pa tudi Boudika lepo povedala o dveh različnih zgodbah, ki ne gresta skupaj. To je vse. Zato se sprašujemo, kaj je res in kaj ni, ne zaradi nesposobnosti nerazumevanja tega, kar si dala skozi. Sicer pa lahko razumem tudi to zbeganost (laž je v tem primeru mogoče res mal huda beseda, si jo pa ti prva uporabila), to je pogosto posledica hudih stvari in obrambnih mehanizmov, ki si si jih ustvarila, da to lažje prenašaš. (maske in vloge absolutno dobre in vsevedne pomagalke). BTW. a dopuščaš možnost, da nisi edina na tem forumu, ki je kaj težkega dala skozi? Drugi tega pač ne izpostavljajo in uporabljajo bolj razumske argumente. Tudi če si res dala marsikaj skozi, to še ne pomeni, da je vse, kar pride od tebe dobro in čista resnica in da ti nihče nima pravice postaviti meje, kadar si agresivna.. .

dej dej iknee če se človek ne laže in ne manipulira z drugimi tudi od drugih tega ne pričakuje,drugače me pa ti skozi obtožuješ, da se lažem in manipuliram pa me sploh ne poznaš.

A, dober point, torej vse, kar ti obtožuješ druge ljudi v tvojih postih (ignoranca, neumnost, neiskrenost, laž, etc.etc. -spisek je zelooo dolg) velja predvsem zate, ker sicer vsega tega pri drugih niti ne bi opazila!

Sicer pa, Mayita, že nekaj časa opažam, da praktično vsako debato, kjer se kdo ne strinja s tabo, preneseš na osebni nivo kritiziranja in obtoževanja, pa če se pogovarjamo zdravilnih zeliščih ali rejništvu, enostavno ne moreš ostati pri racionalnih argumentih. Občutek imam, da na ta način sproščaš ene svoje nerazrešene frustracije in čustvene napetosti. Ok, saj to občasno počne(mo) veliko ljudi tukaj, ampak tvoje je pa res že mal pretirano, no.

joj koliko si otročja da sploh ne morem verjeti da si profesorica na šoli,zdaj sem že agresivna...ostalega pa sploh ne bom komentirala ker ti ne rabim polagat računov...glej bom jaz poiskala vse moje poste pa jih napopala tukaj ali bom celo novo temo odprla pa tam pluvaj po meni če ti bo kaj bolje...

A, dober point, torej vse, kar ti obtožuješ druge ljudi v tvojih postih (ignoranca, neumnost, neiskrenost, laž, etc.etc. -spisek je zelooo dolg) velja predvsem zate, ker sicer vsega tega pri drugih niti ne bi opazila!

Sicer pa, Mayita, že nekaj časa opažam, da praktično vsako debato, kjer se kdo ne strinja s tabo, preneseš na osebni nivo kritiziranja in obtoževanja, pa če se pogovarjamo zdravilnih zeliščih ali rejništvu, enostavno ne moreš ostati pri racionalnih argumentih. Občutek imam, da na ta način sproščaš ene svoje nerazrešene frustracije in čustvene napetosti. Ok, saj to občasno počne(mo) veliko ljudi tukaj, ampak tvoje je pa res že mal pretirano, no.

ti pa podtikaš skozi ogenj in zanalašč obračaš stvari da drugi izpadejo slabi ti pa dobra in najboljpametna,ti se vedno spustiš inme začneš osebno napadati a misliš da bom kar pustila da me tukaj po celem forumu blatiš in se delaš norca iz mene in uporabljaš besedo "če" skozi,malo se zamisli nad sabo,ker imaš očitno probleme z mano,le kakšne fustracij ti tukaj sproščaš?????ja v vsaki temi se vtakneš vame in me probaš sporvokacirat se mi prav smiliš, tudi jaz sem samo človek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...