bendži 18. november 2002 Prijavi Deli 18. november 2002 Nace, spet sem tu; s čisto svežimi sanjami. Malo sem počakal, da vidiva, če kaj napredujem..Sneg, zima. Izpred koče se spravljamo na pot k višje ležeči postojanki. Vreme je lepo, vendar naj bi se kmalu poslabšalo. Nekateri so že odšli, med njimi nek mlad, vitalen alpinist, ki namerava preplezati neko ledeno steno. Vsi imamo kar se da malo prtljage, le en prijazen, preprost fant (za katerega je to očitno prva taka tura) vlači poleg nahrbtnika tudi en velik, težak kovček. Ne da si dopovedati, da naj kovček raje pusti tu in pohiti, da ga ne bo prehitelo slabo vreme. Prisotno je zavedanje, da sem vse življenje - ali vsa življenja? - vlačil prtljago namesto drugih, sedaj pa niham, ali bi spet pomagal ali ne (vendar sem pri tem čustveno nevtralen). (Mislim, da sem mu en del poti potem vseeno pomagal, vendar se tega dela sanj ne spomnimnajbolje, kot da ni bilo vredno omembe.)Kakorkoli, pot je lepa, obsijana s soncem, sneg se iskri; nenadoma zagledam prijateljico,sošolko iz otroštva, pa potem še s faksa, ki pa je že dolgo nisem srečal. Iz vesele objestnosti jo zvrnem v sneg - kar se ji glede na najino starost ne zdi najbolj primerno. Vtem pride še njena mama (dobra prijateljica moje mame) in nekaj drugih ljudi. Srečanje je prisrčno. Zatem se znajdemo na cilju. Je tik pred nevihto, vendar je alpinist že odšel proti ledeni steni (med sanjami sem imel do tega trenutka nekajkrat prizor s steno, s katere se ruši vse več ledu in snega - lepo, a tudi preteče). Nekdo (menda sem to jaz ali pa je tisti preprosti fant - mislim, da sem ves čas v obeh vlogah: ta fant + pripovedovalec) vzame alpinistično opremo inodhiti za alpinistom, da bi mu po potrebi pomagal oz. ga še pred bližajočo se nevihto pripeljal nazaj v to gorsko postojanko.Sanje so se tu zaključile, podzavest me je opominjala, naj se zbudim in jih zapišem. Do nevihte ni prišlo. Hvala ti za razlago; sprejemam tvoje povabilo, da še naprej skupaj razčiščujeva in usmerjava mojo podzavest. Lep dan vsem forumovcem,Bendži. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanjavka 18. november 2002 Prijavi Deli 18. november 2002 Pozdravljen, Nace!Spet se oglašam s svojimi nenavadnimmi sanjami, kjer se mešata preteklost, sedanjost, prihodnost. No, pa začnimo.Vse skupaj se dogaja v 60.-tih letih, ko so bili t.i. kinomatografi, plesišča na prostem. Pa avtomobili parkirani eden zraven drugega, kakor v filmih Elvisa Presleya, povsod navdušenje nad večerom, kjer bo dobra glasba in bodo fantje prosili dekleta za ples. Skupaj s fantom se pripeljeva na parkirišče, kjer je že polno parkiranih avtomobilov različnih barv. Gre za peščeno parkirišče, kjer se takoj za njim dviguje peščen nasip, zato ne vidiva plesišča in ne slišiva ostale navdušene množice. Pogledava se, vsa nasmejana in navdušena nad tem, kako se bo današnji večer odvijal. A v sebi čutim tesnobo. Nato se vse skupaj preseli v neko stanovanje, kjer fant leži na tleh, naslonjen na levi komolec, pred sabo pa ima kupe izrezkov iz časopisov, slik, na katerih sem jaz, skupaj z mojim fantom. Hodim mimo njega, kakor da sem duh. Nevidna sem, zato ga lahko opazujem, počnem karkoli, saj me tako ali drugače ne bo opazil.http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gifOpažam, kako ga žre ljubosumje. Mislim, da je bil fant, ki je gledal na tleh, moj bivši. Prestrašena sem, kajti ne vem, kako fantu povedati zanj. V sanjah imam občutek, kakor da bo ljubosumje nekega drugega moškega, v tem primeru bivšega, močno vplivalo na razmerje s fantom.Vrnitev v sedanjost zdaj. Z bivšim nimam nobenih stikov. Ljubosumje bivšega fanta je bilo nekaj, kar je lebdelo kakor črni oblak nad nama. Noro uničujoče je bilo. Zanima, kakšen je pomen teh sanj. Kako je vse skupaj povezano z mojim sedanjim razmerjem. Pozdravčekhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_cool.gif sanjavčica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 19. november 2002 Prijavi Deli 19. november 2002 quote: bendži pravi: Nace, spet sem tu; s čisto svežimi sanjami. Malo sem počakal, da vidiva, če kaj napredujem. Sneg, zima. Izpred koče se spravljamo na pot k višje ležeči postojanki. Vreme je lepo, vendar naj bi se kmalu poslabšalo. Nekateri so že odšli, med njimi nek mlad, vitalen alpinist, ki namerava preplezati neko ledeno steno. Vsi imamo kar se da malo prtljage, le en prijazen, preprost fant (za katerega je to očitno prva taka tura) vlači poleg nahrbtnika tudi en velik, težak kovček. Ne da si dopovedati, da naj kovček raje pusti tu in pohiti, da ga ne bo prehitelo slabo vreme. Prisotno je zavedanje, da sem vse življenje - ali vsa življenja? - vlačil prtljago namesto drugih, sedaj pa niham, ali bi spet pomagal ali ne (vendar sem pri tem čustveno nevtralen). (Mislim, da sem mu en del poti potem vseeno pomagal, vendar se tega dela sanj ne spomnimnajbolje, kot da ni bilo vredno omembe.)Kakorkoli, pot je lepa, obsijana s soncem, sneg se iskri; nenadoma zagledam prijateljico,sošolko iz otroštva, pa potem še s faksa, ki pa je že dolgo nisem srečal. Iz vesele objestnosti jo zvrnem v sneg - kar se ji glede na najino starost ne zdi najbolj primerno. Vtem pride še njena mama (dobra prijateljica moje mame) in nekaj drugih ljudi. Srečanje je prisrčno. Zatem se znajdemo na cilju. Je tik pred nevihto, vendar je alpinist že odšel proti ledeni steni (med sanjami sem imel do tega trenutka nekajkrat prizor s steno, s katere se ruši vse več ledu in snega - lepo, a tudi preteče). Nekdo (menda sem to jaz ali pa je tisti preprosti fant - mislim, da sem ves čas v obeh vlogah: ta fant + pripovedovalec) vzame alpinistično opremo inodhiti za alpinistom, da bi mu po potrebi pomagal oz. ga še pred bližajočo se nevihto pripeljal nazaj v to gorsko postojanko.Sanje so se tu zaključile, podzavest me je opominjala, naj se zbudim in jih zapišem. Do nevihte ni prišlo. Hvala ti za razlago; sprejemam tvoje povabilo, da še naprej skupaj razčiščujeva in usmerjava mojo podzavest. Lep dan vsem forumovcem,Bendži.N: Prav zanimivo je, Bendži, kako usmeriš sanje, da ti govorijo o temi, ki te tare.Tukaj si torej sanjal o dvojnosti svoje narave. Reciva, da je napredek mlad in preprost fant. Eden se dela mačota, rad bi pokazal svojo moč in vitalnost, drugi je predvsem preprost.Ja, res, z mišicami se težko prepleza hladno plat ženske narave. Da bi se ogrela. Morda te občuduje, vendar ne pride blizu. V življenju.Ko se je moški še tako dokazoval, je res izbral najlepšo - vendar ji ni pustil razmišljati, ampak si jo je fizično prilastil. Nagon je ostal, ženske pa so začele odločati o sebi - same.Torej kaj bo naredil preprosti fant v tvojih sanjah?Kovček, ki ga nosi so njegove skrbi, zavest, da je ločen od te ženske - kot da se seli. Prešinilo me je, da bi bil dober način zate naslednji:Začni z žensko na srečanjih razporavljati KAKO JE BILO, KO STA BILA ŠE SKUPAJ. O obnavljanju preteklosti, spominov in ne več kot težnja k skupnemu bivanju.1. Naprej tako in tako ne bosta prišla, dokler ne bosta jasno ozavestila, videla jasno sliko vsega, kar se je že dogajalo med vama - vsega ne mislim dobesedno, pač pa trenutke, ki so na enega ali drugega naredili močan VTIS.Drugi naj prisluhne, pomembna je izpoved in šele po premoru opravičilo ali "moj pogled".2. Začutila bo RAZDALJO in zaradi tega ŽELJO PO VEČJI BLIŽINI in ne tako kot sedaj, ko čuti, da RABI VEČ PROSTORA OB TEBI in da se mora oddaljevati, če naj si pusti dihati. Ker tako tiščiš vanjo, ima občutek. Prtljago namesto drugih nositi - to ni v pozitivnem - to pomeni, da razmišljaš namesto drugega, se istovetiš z njegovo prtljago - in seveda na koncu odločaš namesto druge osebe - in daš ZADNJE MNENJE - ko bi lahko samo in predvsem - prisluhnil. Pot je lepa - ampak sneg. Čustva zamrznjena. Spominjaš se svojih ljubezni - in odreagiraš otročje, kot fantje v vrtcu. No, vidiš, tvoja mama je pa vesela. Ker nisi prisluhnil tej ženski - pač pa materi - četudi veš, da si že prevelik.Kako naj rečem: tvoja čustva so pri materi, z žensko pa se poigraš kot s predmetom.Tukaj manjka TVOJA LASTNA POT - kam boš usmeril moško energijo - da vidiš učinek. V poklicu? Pri hobiju? Boš brcnil žogo in opazoval, kako je odletela v zrak?Toda ne z žensko. Njej prisluhni in se vključi v njeno doživljanje in igro. Ko si dovolj daleč, se lahko "mišica", ko si blizu nje, bodi uho in čustvo. Lep simbol so izbrale tvoje sanje - alpinist, v svoji moški naravi mišice - naleti pri ženski na nečustven odziv - bolj si "moški", bolj je ženska hladna.Oni dan mi pove prijatelj en vic:Žena umre, moški jo gleda in reče: hladna si, kot si vedno bila.Mož umre. Žena ga gleda in reče: Vsaj enkrat si trd. Tale šala je sicer neumna, pomeni pa "moški pogled na stvar": moški, ki ne zmehča svoje narave, ima dve možnosti: žensko tako zapelje, da med odnosom ne razmišlja več racionalno. Ali pa se sooči s tem, da se ne more sprostiti. Tvoj način reševanja odnosa ni posrečen. Ko se lomi led, še preprosti fant prihiti in nadaljuje z mišicami - s svojo moško naravo: aha, zdaj moram pa tako in tako...Namesto, da bi se prepustil - in pustil, da led pade po njem (ženska, ki bi čistila svoje zamere in mu to izpovedala). To se ni zgodilo. Strah pred nevihto je strah, DA BO LE ŠE SLABŠE, ČE SE PREPUSTIŠ.Vendar tukaj razum zapeljuje tvoja dejanja - in rezultati so slabi.Ko gre za odnos z žensko, moraš pustiti - na trenutke, da te preplavi in povozi.Kot mora ženska poustiti, da jo preplavijo občutki in povozi - kak moški v klasičnem položaju - na nek način izgubil prostor za svobodno premikanje - pa vendar lahko v tem položaju uživa. Tako in tako ve, da ne bo večno trajalo. TEdaj se prepusti.tudi ti - ko se prepustiš, lahko veš, da boš še vedno prišel nazaj do svojega ponosa in ne bo večno trajalo.NAJ SE ZGODI KARKOLI - PREPUSTI SE JI IN RAZČIŠČUJ O PRETEKLOSTI. Opomba: Ja, malo si napredoval, res si. Čestitam. Vendar si še vedno v slepi ulici.Odnos z moškim (npr. sodelavcem) bi na tak način zelo dobro gradil. Ženski pa moraš pustiti, kot da prideš v poplavo in te voda prelije - ti pa počakaš, da odteče, medtem pa se prepustiš. In ne postavljaš, boriš, dokazuješ. pa naj izgleda pametna, glavna ali ne vem kaka. Voda odteće sama - ti se dvigneš na površje, ne da bi plaval. Ko si na razdalji - ko ne čuti tvoje bližine, pa se dokazuj, da napolniš svoje moške baterije. Z mislimi lahko zares potuješ - od osnovnošolske ljubezni naprej in pričaraj si v glavo - predstavo - kako bi bilo, če bi bilo idealno - za OBA, moškega in žensko v paru - v vsakem od teh obdobij. Bodi pozoren na RAZVOJ. Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 19. november 2002 Prijavi Deli 19. november 2002 quote: sanjavka pravi: Pozdravljen, Nace!Spet se oglašam s svojimi nenavadnimmi sanjami, kjer se mešata preteklost, sedanjost, prihodnost. No, pa začnimo.Vse skupaj se dogaja v 60.-tih letih, ko so bili t.i. kinomatografi, plesišča na prostem. Pa avtomobili parkirani eden zraven drugega, kakor v filmih Elvisa Presleya, povsod navdušenje nad večerom, kjer bo dobra glasba in bodo fantje prosili dekleta za ples. Skupaj s fantom se pripeljeva na parkirišče, kjer je že polno parkiranih avtomobilov različnih barv. Gre za peščeno parkirišče, kjer se takoj za njim dviguje peščen nasip, zato ne vidiva plesišča in ne slišiva ostale navdušene množice. Pogledava se, vsa nasmejana in navdušena nad tem, kako se bo današnji večer odvijal. A v sebi čutim tesnobo. Nato se vse skupaj preseli v neko stanovanje, kjer fant leži na tleh, naslonjen na levi komolec, pred sabo pa ima kupe izrezkov iz časopisov, slik, na katerih sem jaz, skupaj z mojim fantom. Hodim mimo njega, kakor da sem duh. Nevidna sem, zato ga lahko opazujem, počnem karkoli, saj me tako ali drugače ne bo opazil.http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gifOpažam, kako ga žre ljubosumje. Mislim, da je bil fant, ki je gledal na tleh, moj bivši. Prestrašena sem, kajti ne vem, kako fantu povedati zanj. V sanjah imam občutek, kakor da bo ljubosumje nekega drugega moškega, v tem primeru bivšega, močno vplivalo na razmerje s fantom.Vrnitev v sedanjost zdaj. Z bivšim nimam nobenih stikov. Ljubosumje bivšega fanta je bilo nekaj, kar je lebdelo kakor črni oblak nad nama. Noro uničujoče je bilo. Zanima, kakšen je pomen teh sanj. Kako je vse skupaj povezano z mojim sedanjim razmerjem. Pozdravčekhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_cool.gif sanjavčica Sanje predstavljajo čiščenje preteklosti. Končno boš sprejela, da je prejšnji fant pač preteklost. Malce je duši težko, ker veš, da je z ljubosumjem izražal,da mu je veliko do tebe, kljub temu si vedela, da mora razum priti do svobode in je prav, da si ga pustila. Torej razkorak med čustvi in razumom.Parkirani avtomobili - tako živijo vsi, predstavlja tole.Tudi vidva tako parkirata - pesek je vmes - ne vidita tiste množice - pač pa STA PRISILJENA GRADITI SVOJO INTIMO IN NE TISTEGA, "KAR DELAJO VSI" IN TAKO KOT DELAJO VSI.To ti še posebej kažejo druge sanje.Ko te fant ne opazi po duši - SAJ VEŠ NI VIDNA - O NJEJ MU LAHKO PRIPOVEDUJEŠ.Ne vem, odkod nam to, da pričakujemo,d a bo drugi videl našo vsebino, ne da bi mu pripovedovali o njej.Ne vidi se. Niti ljubezen se ne vidi - zato je potrebno povedati: Rad-a te imam. Ti hodiš kot duh v svoji enkratni pojavnosti in posebnosti, ki so samo tvoje. Drugi pa vidijo, kar odbije svetloba v njihove oči: telo, zunanjost.Napelji pogovor na globljo človekovo naravo. Npr. tako, da omeniš nekaj, kar čutiš,d a je v njem. vprašaj ga, ali tudi on čuti tako v sebi. In potem povej nekaj, kar čutiš v sebi - in ga vprašaj, ali tudi on čuti tako o tebi.In tako naprej. No, možno bi bilo, da ti da ta fant bolje dihati, več svobode, je pa manj prilepljen na tebe kot prejšnji in ti nekje to manjka. Torej: IŠČI NAČIN, KAKO NEKAJ DODATI V RAZMERJE IN NE ZAPRAVLJAJ ČASA S TEM, ALI JE TA FANT PRAVI ALI BI BIL PREJŠNJI BOLJŠI.Če bo šlo razmerje h koncu, boš tako in tako opazila. Še kako hitro, Ker ko gradiš in rast ni več mogoča - imamo hitro na pladnju: ali spodbudimo medosebno rast ali pa začenjamo zaključevati - recimo v nekaj mesecih se že pokaže - tolikšen čas zato, ker ima lahko nekdo pač slab teden in se ne odziva preveč primerno na spodbude o spoznavanju in rasti. Imej se lepo in sanjaj! Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Star12 19. november 2002 Prijavi Deli 19. november 2002 Zjutraj sem se zbudila in zapisujem si tele sanje, ki sem jih odsanjala.In, ja begajo me, kot tiste prej; Nace, sanjala sem; Znašala sem se v nekem nakupovalnem prostoru. Odložim svojo jakno in grem naprej. Prostor je bil je poln oblek. Ustavila sem se pred »prostorom za pomerjanje oblek« in uzrla žensko. Bila je to ona, žena moje bivše ljubezni. On je bil v prostoru in probaval neke obleke, ki mu jih je ona nosila. Kar naenkrat pa sem slišala, da sta se jezila drug na drugega, češ, da ne bo on tega nosil., tiste srajce, ki mu jo je ona izbrala. Žena je bila jezna in izstopila ven. Tam jo je čakala prijateljica, ki jo je pomirila. Jaz sem to nemo opazovala in si mislila, da le ni TO kar sem čutila ob njem, ko sem ga poznala. Odšla sem nemo naprej, čeprav sem vedela, da bi morala pristopiti in mu povedati, da dela napako in naj jo popravi-pa je bil samo en majhen občutek, ki je minil. Njegovo ženo poznam, sva bili prijateljici-seveda, zato mi je bilo se še tako težje vmešvati-a pazi, v sanjah, seveda. Nisem mogla verjeti sama sebi in njemu. In sem odšla. Obrnila sem se na levo in uzrla še eno mojo prijateljico, ki je tudi nekaj pomerjala in jo pozdravila z besedo ; ZDRAVO, kar zame ni običajno, no rečem vedno; Živio ali Hay in sem odšla naprej. In preskočim to. Znajdem se zunaj prostora pred nakupovalnim prostorom. In se zavem, da sem nekaj pozabila-jakno, kjer sem imela denar, brez katerega ne moram oditi. Vrnila sem se. Hotela sem iti po stopnicah, a sem si želela,da se čimpreje vrnem,da mi ne bodo »ukradili« jakne. Torej ne želim po stopnicah. Ker pa je bil prostor višje, sem se odločila, da grem z dvigalom, prej tega ni bilo. Sem se kar znašla v tistem prostoru, sedaj pa stojim pred dvigalom in iščem številko 8. Torej želim v 8 nadstropje. In je ne vidim. Samo druge številke so 8-ice pa ni. Pritisnem; 7, potem 23, in 24. Bile so okrogle tipke, na sivi plošči in črnim napisom številk. . Poleg mene stojijo; ena punca, in dva moška, ki tudi čakajo na dvigalo in se smejijo. Ko se dvigalo odpre, vstopim prva. Prostor je majhen in v njem je še stol. Barva prostora je zelenkasto-siva. Za mano vstopita, dva moška, ženske ne vidim vstopiti, le slišim jo, potem ko se dvigalo zapre, je med nami, a je ne vidim. Takoj opazim, da nisem pritisnila številke 8, marveč 7 in ostale. Kako čudno, tukaj pa je bila 8. In jo končno pritisnem in si oddahnem. In v tem prostoru, tisti ki smo bili, nas je bilo malo strah, da nas je preveč, samo eden bi lahko še stal. Jaz sem si želela, da bi se usedla, a se nisem. Stol sem samo gledala, bil je poleg mene, na desni strani. Kmalu se pripeljem v 8 nadstropje in prva in edina izstopim. Vendar to ni bil prostor, kamor sem bila namenjena. Z vstopom se zgodi preskok. Znajdem se na postelji, kjer pišem. Pred seboj imam bel list papirja, na katerem je napisano že veliko, največ je številk in računov. Potem pa še stavki in besede, vse pa je bilo napisano s črno barvo. In se ozrem po prostoru in opazim mojo sestrico. Ona se pogovarja po telefonu, kasneje mi pove, da nek človek želi, če bi hoteli priti na neko predavanje o SEDANJEM ČASU. No s tem, ko me to vpraša, pa se sanje končajo. Kako čuden preskok se je zgodil. Zakaj nisem šla po jakno? Nisem vstopila ali se znašla v enakem prostoru, kot prej, ko sem nemo opazovala, vse tisto. To me najbolj žre?Oprosti Nace, ampak morala se vse napisati, kar sem čutila. In sanjam se še vedno čudim. Hvala ti za tvojo razlago.Hvala ti, Nace - Sonce SI! http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif RADA TE IMAM in VSE VAS, TUKAJ NA forumu http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif LpStar12 Simona-simsi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bendži 19. november 2002 Prijavi Deli 19. november 2002 Nace, hvala.Jaz pa sem mislil,da sem že malo napredoval! Hvala, ker si vsaj na koncu malo omilil svojo kritiko. Ja,jasno mi je bilo,da tisti strah pred nevihto (potreba po hitenju) ni bil v redu. Tudi nošenje prtljage drugih ne; zato mislim, da moje opozorilo temu fantu, da naj vendar pusti tisti kovček, ni bilo povsem zgrešeno. Pravzaprav ne vem, ali ga je res trogal ali ne (in ali sem mu pomagal ali ne - kot da se spomnim nekih sani; morda sem imel tisti kufr na njih?- ne vem); vsekakor se to naprej ni več pojavljalo in ni povzročalo problemov. Tisto prijateljico (nikdar se ne spomnim nanjo, nikoli ni bila moja ljubezen in ne vem, zakaj se je pojavila prav ona - pač asociacija) sem razumel kot svojo madam: nenadoma mi je spet blizu in se je razveselim, toda ne odreagiram pravilno (vendar pa ni jezna, je le očitajoča).Hvala za nasvete. Kot sem ti že rekel, pomembni so zame.Res je glede zamrznjenih čustev - kar v meni kljub vsemu povzroča nemir in nestrpno pričakovanje spremembe. Tvoje razlage me umirjajo - da ne hitim, da se še za nekaj udarcev srca na minuto bolj umirim.Vedno znova se znajdem v situaciji, ko na njeno pripovedovanje, namesto da bi le prisluhnil, odreagiram kot da išče pomoč. Veliko je že dvogovora (veliko sva skupaj, res je iz dneva v dan raje v moji družbi, tudi nežna čustva so v njej, ampak zaupanja v njihovo smiselnost še nima), pogosto pa sem še "pameten". O.K. Delamo naprej! Se javim, ko se mi bo zdelo smiselno spet preveriti svoje sanje. Bendži P.S.: Zanimivo, kajne, kako mi na osnovi večernega sklepa uspeva prebujanje na koncu ravno TISTIH sanj. Ne smatram sebe za čudež,to se dogaja številnim, je pa najmanj zanimivo, če ne že nedoumljivo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka 19. november 2002 Prijavi Deli 19. november 2002 Živjo Nace Vedno samo prebiram, nikoli pa še nisem nič vprašala na temo sanje do danes. Že dvakrat se mi je sanjalo (upam da bom znala razložiti) da sem noseča (nimam še otrok) in se počutim grozno, ker me je strah, da bom splavila tudi občutim nekakšen pritisk,ki mi vleče nerojenega otroka ven.Obakrat sem se od muke zbudila. Po teh sanjah, ko sem zaspala nazaj se mi je sanjalo, da sem na morju, kjer je bil postavljen bungalov na kolih. V njem je bila moja soseda in ko sem jo vprašala kaj počne je odvrnila da se je prišla spočit, zdelo se mi je čudno da je odšla počivat na tak kraj, kjer so v morju morski psi in odšla. Ne vem, če te sanje karkoli pomenijo pa vseeno. Hvala za odgovor. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
soncek 20. november 2002 Prijavi Deli 20. november 2002 lep pozdrav Nace, rada berem vase strani ... in sem se odlocila da se sama opisem svoje sanje.sanjam, da sem noseča. Nikoli v resnici nisem bila ampak vseeno to doživljam zelo resnično, težo trebuha, bolečino, ne morem se premikati. Sama sem, nimam partnerja, nikogar ki bi mi pomagal ... ponavadi moram nekaj narediti ali nekam priti ... pa je tako težko, ker se ne morem normalno premikat ...pocutim se omejeno, nesvobodno ... kakor da bi bilo konec vsega lepega, mojega zivljenja, da ne bom mogla vec ziveti tako kot hocem.Podoben feling sem doživljala v otroštvu, ko sem morala cuvati sestro, jaz bi pa sla po svoje in bi se igrala ... mogoce je kaj povezano s tem? sanjam kače ... veliko kač, prepletenih med seboj, zraven mene ali plezajo po meni ... nikoli me ne pičijo, vzbujajo pa v meni grozo, strah ... tudi v resnici se kač zeloooo bojim. ... vojna, bombandiranje, mi se skivamo v zaklonišču, strah me je, spet neka nesvoboda, omejenost ... vsi obcutki so tako živi kakor da bi bilo res, ko se zbudim sem srečna da to ni res. sanjala sem poplave, da smo bili na hribu in je hrib otrgalo stran (mi pa gor) ... smo se premikali ... potem pa je mojega oceta otrgalo stran od nas, na malem hribcku ... jaz sem jokala, ker sem vedela da ga več ne bom videla. velik strahu, a ne? Tud če nič ne pomenijo se vam najlepše zahvaljujem za odgovor sonček http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif v zivljenju je pomembna samo ljubezen V zivljenju je pomembna samo ljubezen Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 20. november 2002 Prijavi Deli 20. november 2002 NACE YO!!! ) sanjal bolj proti jutru, da sem hranil ljudi,dajal sem jim porcije zlikrofov za jest, bele zlikrofe...<I>(((tudi osebi, ki me ima rada ... :| ???kateri bi rad podaril vec ljubezni, veselje http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_sad.gif kar se nanasa na prvo pozornost in ne sanje, toda ta oseba je bila tudi v sanjah)))</I>vse je bilo nekako hitro, kot, da se mudi, kot,da sem vedel, da se bom zbudil potem... bil sem pa v stanju, kot nekako, da je panika,brez misli, le v aktivnosti... ??? ni bilo casa razmisljat?? morda zato, ker je imelo telo vec energije??morda sem jim vracal energijo, ki sem jo dobil v dnevnem zivljenju???ali pa, kar bi moral podnei, sem pac ponoci??menda je v sanjah veliko stvari obrnjeno?tudi fizicno:namrec dvakrat sem se obrnil direkt v steno, ker je bila desnav sanjah na levi, leva na desni (torej obratno kot v prvi pozornosti)? :: What use is a belief if you have no faith in it? :: free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. november 2002 Prijavi Deli 21. november 2002 Sanjal ljudi iz 1 od slo. tv his; predvsem reziserke Skupaj smo delali nek projekt.Tudi jedli smo skupaj (sedeli...), ko potem je 1 povedala,da projekt ne bo koncan, ker bi potrebovali vsaj se dva terminaali obdobja... menda naj bi bil projekt nakaj o naravi...?(jas sem bi ves cas nekako s strahospostovanjem, ker sem se jihkot bal imel obcutek, da so nekaj vec). Ni mi bilo vseeno, kerprojekt ne bo sfuran. Ona (1) pa je ob uzivanju obroka razlagala,povedala, da projekt pac ne bo zakljucen. :: What use is a belief if you have no faith in it? :: free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanjavka 21. november 2002 Prijavi Deli 21. november 2002 Pozdravček, Nace!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifVidim, koliko ljudi ti vsakodnevno piše. Tvoja tema je zares popularna.http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_cool.gifZdi se mi, da so bolj ali manj vsi zadovoljni s tvojo razlago sanj. Imaš pa res prirojeno sposobnost razlaganja. Le tako naprej!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gifDanes so bile pa zelo dolge sanje. Napisala bom, kar se spomnim. Vidim črno - belo sliko, in sicer črno košaro, v kateri je otrok, in materino roko, ki jo nese. Tudi ona je odeta v črnino. Namenjena sta k zdravniku. Pri zdravniku so otrokov oče, vojak v zeleni uniformi s čini, otrokova mama in njena sestra. Vendar sestre ne vidim, čutim pa njeno prisotnost. Otrok se kar naenkrat obrne in reče:"Oče, pred mojimi očmi se je zgrnila tema.!" Oče se sprašuje, kako je prišlo do tega in je razburjen, ker mu zdravniki ne znajo odgovoriti.Čez nekaj časa se razve, da želijo slepega otroka ugrabiti. Zato oče naroči nekomu, naj zbere večje število ljudi, ki bodo na otroka pazili in ga prepeljali na varno mesto. Ta množica "varuhov" je zbrana v eni ogromni hiši, kjer je sneg po tleh, kakor da bi bila nekaj časa brez strehe oz. s pomično streho, ki se odpira in zapira. Varuhi imaajo svoje čelade, ščite, da jih nič ne preseneti. Prijetno kramljajo med seboj, tako moški kot ženske med seboj in so pri tem tako glasni, da jih starejši moški z okna glasno opozori na tišino. Takoj utihnejo in oddidejo po otroka. Dogajanje se preseli v hišo, kjer smo zbrani jaz, fant in njegova družina, njegova sestra z družino, in še nekateri drugi. Slepega otroka drži fantova sestra v rokah. Vsi se smejijo, ko opravljajo neko žensko, čes da je bila čist zadeta, ker je pokadila veliko število jointov. Obračam glavo naokrog in gledam smehljajoče obraze, meni pa se zdi vse skupaj žalostno, kajtita ženska je otrokova mati in kakšen zgled mu bo dajala, ko pa bo vsa zadeta. Čutim, kakor da je ta ženska zelo blizu mojemu fantu.Tako, to je na kratko vse! Lep pozdravček, Nace! sanjika Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
soncek 21. november 2002 Prijavi Deli 21. november 2002 Don Miguel Ruiz Toltek je umetnik ljubezni, umetnik duha, človek, ki ustvarja sleherni trenutek, sleherno sekundo, najlepšo umetnost od vseh - umetnost sanjanja. Življenje ni drugega kot sanje, in če smo umetniki, lahko ustvarimo svoje življenje z ljubeznijo, in naše sanje postanejo umetnina. sončekhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FURIA 21. november 2002 Prijavi Deli 21. november 2002 Nace, zanimivo! Ravno sedaj sem se odločila odstraniti cel kup "trupel" iz moje omare. Zanimivo!Pozdrav. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanjavka 22. november 2002 Prijavi Deli 22. november 2002 Hajči, Nace!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif Ta noč je bila spet sanjava. Sanje, ki jih sanjam proti jutru, mi najbolj ostanejo v spominu, hkrati jih pa tudi zelo močno doživim.Zdaj nadaljujem z opisom sanj:Smo v babičini hiši: jaz, fant, njegova mama in moja babica. S fantom sva v tetini sobi in se pogovarjava o njegovi mami. Govorim mu svoje misli, mnenje o njegovi mami, družini, on pa prične jokati. Vidim hudo stisko v njegovih očeh, napete mišice na obrazu, kakor da doživlja živčni zlom. Kar naenkrat se prične manjšati, njegov glas pa postaja vse globlji. Dokler ne postane čisto majhen, da ga je s prostim očesom skoraj nemogoče videti. Babica in njegova mama veselo kramljata v sosednji sobi, se prešerno smejita, kajti ne vesta, kaj se dogaja z nama. Želim ga rešiti njegovih muk, zato ga vzamem, to miniaturno postavico, jo zavijem v njegovo temnomodro kratko majico in oddidem ven iz hiše. Sprehajam se po Novi Gorici (tam je namreč babica doma), upajoč da bo fant pričel rasti in se vrnil na svojo višino. Nosim ga v naročju in res, nekaj se prične premikati. Začel je rasti in se debeliti. Čutim toplino okrog svojega srca, kakor da sem mu pomagala, da se je rešil ogromnega bremena, povezanega z njegovo družino.V meni so se mešali občutki strahu in poguma. Strahu takrat, ko sem mu pripovedovala o njegovi mami(bala sem se namreč njegove reakcije) in poguma, ko sem ga vzela s seboj, stran od hiše in uničujočega okolja. Mislim, da imaš kar nekaj dela z razlaganjem sanj. Jaz sem ti napisala kar dvoje. Zanima me, kaj mi sanje sporočajo in kakšna je povezanost s sedanjostjo in prihodnostjo. Pozdravček! zasanjana sanjavčicahttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
intruder 22. november 2002 Prijavi Deli 22. november 2002 Sanje obetajo ok za sholo in familijo. http://www.yogacentar.hr/snovi.htmhttp://www.yogacentar.hr/jnana.htmhttp://www.yogacentar.hr/utjecajmjeseca.htmhttp://www.yogacentar.hr/astrokontracepcija.htmhttp://www.yogacentar.hr/mjeseciplodnost.htmhttp://puck.dhs.org/slovenija/swami.brahmajnanananda/ http://www.escribe.com/theory/puck Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
soncek 25. november 2002 Prijavi Deli 25. november 2002 a pomeni kaj, ce sanjaš da so se ti sprednji zobje zlomili kar sami od sebe? To se mi je ze veckrat sanjalo ... http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_kisses.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_kisses.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_kisses.gif to je pa za meni drago osebo, ker sem se ti pustila prepoznatihttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 27. november 2002 Prijavi Deli 27. november 2002 quote: soncek pravi: a pomeni kaj, ce sanjaš da so se ti sprednji zobje zlomili kar sami od sebe? To se mi je ze veckrat sanjalo ... http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifSeveda, Sonček.To pomeni, da ko bi rada ugriznila, nimaš s čim.Nimaš orodja.V praksi to pomeni, da si nekaj želiš, pa do tistega ne znaš priti. IŠČEŠ NAČIN, ta trenutek pa v sebi nimaš moči. Lahko mi sporočiš, tudi na mejl lahko, kaj te žuli, pa bova skupaj skušala najti primerno pot in dobro orodje.Nace http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_kisses.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_kisses.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_kisses.gif to je pa za meni drago osebo, ker sem se ti pustila prepoznatihttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 27. november 2002 Prijavi Deli 27. november 2002 soncek pravi:lep pozdrav Nace, rada berem vase strani ... in sem se odlocila da se sama opisem svoje sanje.sanjam, da sem noseča. Nikoli v resnici nisem bila ampak vseeno to doživljam zelo resnično, težo trebuha, bolečino, ne morem se premikati. Sama sem, nimam partnerja, nikogar ki bi mi pomagal ... ponavadi moram nekaj narediti ali nekam priti ... pa je tako težko, ker se ne morem normalno premikat ...pocutim se omejeno, nesvobodno ... kakor da bi bilo konec vsega lepega, mojega zivljenja, da ne bom mogla vec ziveti tako kot hocem.Podoben feling sem doživljala v otroštvu, ko sem morala cuvati sestro, jaz bi pa sla po svoje in bi se igrala ... mogoce je kaj povezano s tem? N: Živijo. Sonček.Prve sanje - o nosečnosti. Dobro si povezala z občutki v otroštvu. Toda tudi tedaj so se po mojem mnenju povezovali z vtisi od mame - ali v tvoji ali v sestrini nosečnosti. Očitno je, da greš proti nekemu cilju. Zsto tudi sanje o tem v tem času. Kaj je to - ali končuješ šolanje pa te skrbi, kako bo potem vezana biti v službi. Ali je to želja po vzpostavitvi pristnega partnerstva, pa ker znaš opazovati, spoznavaš, da se moraš potem "marsičemu odreči". V resnici moraš vedno gledati, kaj PRIDOBIŠ, odrečeš pa se samo tistemu, čemur se res moraš - pa še to vedno in povsod omejen čas. Do nekega cilja bi rada - pa si okorna. Na mestu je, da o tem spregoviš bolj natančno. Lahko tukaj lahko meni osebno. ***S: sanjam kače ... veliko kač, prepletenih med seboj, zraven mene ali plezajo po meni ... nikoli me ne pičijo, vzbujajo pa v meni grozo, strah ... tudi v resnici se kač zeloooo bojim. N: No, tele kače so moški, ki te obletavajo, pa te nikoli ne pičijo. Ne odpreš svoje duše, KER SE JIH BOJIŠ. Bojimo pa se tistega, kar ne poznamo. Torej - počuti se o moških. En način je, da jih neposredno vprašaš in opazuješ hkrati. Drugi način je, da vprašaš prijateljice in druge ženske. To je bolj objektivno. Tretji način pa je, da prebereš, kar je že napisano o tem. Nazadnje uporabiš svojo pamet in vzpostaviš odnos, da njihove dobre lasnosti obrneš tako, da se srečajo s tvojimi dobrimi lastnostmi.Na splošno je vrstni red želja pri moškem in ženski obrnjen:Moški bi takoj prodirali z udom v vagino - ženske šele potem, ko so predstopnje uresničene.Moški bi potem uživali v ženski bližini, ženske prej.Le da večina fantov potem po nekem nagonu "kar gre naprej" ali "po svojih opravkih" - tukaj pa je ženska poklicana, da tega fanta, ki ga izbere "prevzgoji". DA mu poveš, koliko in kaj ti tako veliko pomeni, da počakaš, da izrazi uživanje tudi v tem, da je ostal v tvoji bližini - prej, "ko je še čakal" in tudi potem, "ko je že opravil".Obakrat mu bo lepo, VENDAR JE TREBA POVEDATI IN POIZVEDETI VSE, NE PA ŽIVETI V ILUZIJI - DA NEKAJ NI TREBA POVEDATI, IZREČI, KER JE SAMO PO SEBI UMEVNO ALI DA SE VIDI. Nič se ne vidi, kar ne poveš.Oni dan sem gledal oddajo: neandertalci so izumrli predvsem zato, ker so govorili predvsem s telesom, sodobni človek pa je razvil komunikacijo in preživel. Četudi sta imela oba primerno razvite možgane. Vidiš zdaj?Torej čas učenja preko besed in opazovanja (govorice telesa).Op.: pri opazovanju ti položaj nog več pove o razpoloženju drugega kot položaj rok - ker so dlje od možganov in jih težje igra... Izraža, kar čuti - tisti trenutek. STran obrnjene - se mu nekam mudi. Tedaj se "pogovoriš o tem, kaj želi in kako usladiti najini želji, če ne zdaj, pa naslednji trenutek..." S: ... vojna, bombandiranje, mi se skivamo v zaklonišču, strah me je, spet neka nesvoboda, omejenost ... vsi obcutki so tako živi kakor da bi bilo res, ko se zbudim sem srečna da to ni res. N: Tole sanjaš o svojem odnosu s fantom, kadar ta odnos doživljaš. Omejenost, nekaj seksa ali priložnosti za seks, zaprtost v nek krog - in potem si srečna, da to ne traja. Skušaj upoštevati moj pristop: če si sam/a, ti nekaj manjka. to dodaš v partnerstvu - VSE OSTALO OHRANIŠ OD PREJ. Torej dodajaš in ne zapiraš, kot vidiš pri svojih "tastarih"... S: sanjala sem poplave, da smo bili na hribu in je hrib otrgalo stran (mi pa gor) ... smo se premikali ... potem pa je mojega oceta otrgalo stran od nas, na malem hribcku ... jaz sem jokala, ker sem vedela da ga več ne bom videla. N: Ne vem, ali si podoživljala kakšen resničen očetov umik. Vsekakor se zavedaš, da imajo moški neko svojo naravo - pogosto se na svojem otočku peljejo po svoje - četudi gre za čustva kot pri ženski - isto jezero - s temi čustvi ravnajo drugače. So pustolovci v duši in radi naredijo na svoj način nekaj, kar je sicer v skladu s pričakovanji ženske lahko. To pomeni v praksi: povej moškemu, kaj si želiš in ga spodbudi, da se sam domisli, kako in kdaj bo to uresničil. Lahko pa mu daš časovni okvir: kadarkoli med danes in čez dva dni... Da ne boš predolgo čakala - in da boš vedela, če morda nečesa ne zmore ali ne želi. Potem narediš novo kampanjo, da uskladiš ali prepričaš.No, v glavnem ČUSTVA DELUJEJO AVTONOMNO, TO POMENI, DA LAHKO OPAZUJEŠ, KAM TE PELJEJO, ne moreš pa jih voditi in jim ukazovati.Preprosto, mar ne?!Enkrat zaukaš, potem poslušaš odmev. Prvič deluje volja, potem pa čustva.Življenje je vredno opazovati, še posebej zdaj, ko si tako čustvena in spoznavaš dva svetova, vsakega posebej. Vsak ima svoje zakonitosti, čustveni (slike, predstave) in razumski (misli). Pa še ta izziv: skušaj razmišljati, kako si v jedru - tam daleč v ozadju notranjosti človeka, moški in ženske sploh nismo različni. Razlike se pokažejo "kako uporabiti spolne organe", ker so različni.Obilo užitka v raziskovanju.Nace velik strahu, a ne? Tud če nič ne pomenijo se vam najlepše zahvaljujem za odgovor sonček http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif v zivljenju je pomembna samo ljubezen N: Veliko čustev v tem času - uporabiš občutek, da se jih zaveš in razum, da jih povežeš z resničnim življenjem. Mislim, da so tvoji občutki kar se da običajni. Le priznati si jih pa moraš. DA se lahko razvijajo. Lep dan. Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 27. november 2002 Prijavi Deli 27. november 2002 quote: free pravi: NACE YO!!! ) sanjal bolj proti jutru, da sem hranil ljudi,dajal sem jim porcije zlikrofov za jest, bele zlikrofe...<I>(((tudi osebi, ki me ima rada ... :| ???kateri bi rad podaril vec ljubezni, veselje http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_sad.gif kar se nanasa na prvo pozornost in ne sanje, toda ta oseba je bila tudi v sanjah)))</I>vse je bilo nekako hitro, kot, da se mudi, kot,da sem vedel, da se bom zbudil potem... bil sem pa v stanju, kot nekako, da je panika,brez misli, le v aktivnosti... ??? ni bilo casa razmisljat?? morda zato, ker je imelo telo vec energije??morda sem jim vracal energijo, ki sem jo dobil v dnevnem zivljenju???ali pa, kar bi moral podnei, sem pac ponoci??menda je v sanjah veliko stvari obrnjeno?tudi fizicno:namrec dvakrat sem se obrnil direkt v steno, ker je bila desnav sanjah na levi, leva na desni (torej obratno kot v prvi pozornosti)? :: What use is a belief if you have no faith in it? :: No, zanimivo razmišljaš in v pravo smer.Beli žlikrofi so nevtralna bela energija - angelska, toda brez čustev.Daješ in ponujaš, NE VZAMEŠ PA SI ČASA.Jupi, ravno včeraj sem razmišljal, kje naj zapišem naslednjo misel, in ravno zdaj imam priložnost:ČUSTVA PRIDEJO, KO ZA NEKAJ ČASA V NEKEM ODNOSU UMIRIŠ MISLI. Zdaj uživa tvoj ego, ker veš, da te ima dekle rado.Se prilagajaš. Ti sam ne čutiš prave ljubezni, temveč spoštovanje. Dr. Košiček bi ji napisal, če bi mu ona pisala: ta fant vas ne ljubi, pustita ga. Seveda se ta isti dr. K. vsakih petnajst let znova poroči - s toliko mlajšo, kar se meni zdi primitivno - in to zelo. Torej - jaz vidim REŠITEV IN NE OBSOJANJA NEKEKGA STANJA.Dovoli, da da odnos pripelje, kar vsebuje v sebi.Res je, da se LAHKO NEHAŠ CRKLJATI V TEH LEPIH ENERGIJAH. temeč tudi nekaj daš, vračaš - sicer si še vedno na stopnji dojenčka - ki boš dal, če boš dal - z veliko zamudo, medtem pa - mama se te ne bo naveličala, punca pač.Če pa ne, je še slabše, ker bi jo izkoriščal.PRVI POGOJ ZA LEP ODNOS JE SPOŠTOVANJE IN DRUGI LJUBEZEN.Prvo imaš. Drugo bo prišlo, ko si boš vzel petnajst minut mirovanja, nedelovanja na dan in premišljal. Pojdi fizično dovolj daleč, da boš čutil, da si sam, da dekleta ni tam. In si predstavljaj v mislih:Poslovil sem se od nje. Kaj čutim.Začela se bo privlačnost, spoznaval boš, kaj s tem izgubljaš. Pozornost in usluge z njene strani bodo nepomembne. Izgubljaš njeno energijo - in to je tisto, v kar se boš zaljubil.če se boš.če ni to na tvoji poti, potem je prav, da sta samo prijatelja - ampak v tem primeru se ti tudi razvajati ni treba pustiti. No, če hoče - vendar ji povej, "DA IMAŠ DRUGE SKRBI" in da čutiš, da je njena pot drugje, ti pa si rad z njo kot prijatelj, tovariško. Res je, da kar ne narediš čez dan, dokončuješ v sanjah. Sanje pač skrbijo za ravnovesje.In tudi na mestu je, da si razlagaš, da kar v sanjah potem "moraš narediti", lahko tudi v resničnem življenju. Najprej nekaj malega. Potem to večkrat - in tako se počasi PRIVADIŠ. Tebi manjka predvsem NAVADA DAJATI SE. DAj si priložnost in dovolj časa - vsakič boš malo napredoval. Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 27. november 2002 Prijavi Deli 27. november 2002 quote: free pravi: Sanjal ljudi iz 1 od slo. tv his; predvsem reziserke Skupaj smo delali nek projekt.Tudi jedli smo skupaj (sedeli...), ko potem je 1 povedala,da projekt ne bo koncan, ker bi potrebovali vsaj se dva terminaali obdobja... menda naj bi bil projekt nakaj o naravi...?(jas sem bi ves cas nekako s strahospostovanjem, ker sem se jihkot bal imel obcutek, da so nekaj vec). Ni mi bilo vseeno, kerprojekt ne bo sfuran. Ona (1) pa je ob uzivanju obroka razlagala,povedala, da projekt pac ne bo zakljucen. :: What use is a belief if you have no faith in it? ::Živijo, free.Seveda mi manjka ključni podatek. Ali imaš karkoli opraviti s to tv h išo kot z delovnim okoljem, ali poznaš tv predvsem preko ekranov in si "potem misliš". No, kakorkoli, gre za režijo tvojega življenja.Za močan vpliv matere.Ki ti postavlja meje. Ker manjka OČETOVA FIGURA, ki v nas prebuja zaupanje v to, da bomo uspeli, si upali in izpeljali.Matere nas predvsem strašijo, s svojo veliko intuicijo pa seveda začutijo, kam pelje neka stvar.Dve obdobji? Zanimivo. Morda gre za to, da si med odraščanjem ČAKAL, da boš v puberteti in potem odrasel. Zdaj najbrž to že si - pa ti je sugestija še vedno ostala.ker - stvar se zaključi oz. nadaljuje glede na to, koliko časa, dela in spretnosti vložiš vanjo in ne glede na neke skrite občutke - ki delujejo, kadar delujejo, predvsem zaviralne. Torej - gre za vpliva iz podzavesti, ali pa še celo vedno delujejo nate ljudje, ki ti povedo, da ne bo šlo, ti pa jim kar verjameš. Premisli - KATERI RAZLOGI NJIM, ALI NJEJ GOVORIJO, da ne bo šlo. Potem pa premisli O RAZLOGIH in ne verjemi kar generalno. Posebej materine sugestije moraš ENO IN PO ENO POČASI PREDELOVATI IN JO POGLEDATI S SVOJEGA ZORNEGA KOTA. Toliko iz teh sanj,Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 27. november 2002 Prijavi Deli 27. november 2002 quote: Lenka pravi: Živjo Nace Vedno samo prebiram, nikoli pa še nisem nič vprašala na temo sanje do danes. Že dvakrat se mi je sanjalo (upam da bom znala razložiti) da sem noseča (nimam še otrok) in se počutim grozno, ker me je strah, da bom splavila tudi občutim nekakšen pritisk,ki mi vleče nerojenega otroka ven.Obakrat sem se od muke zbudila. Po teh sanjah, ko sem zaspala nazaj se mi je sanjalo, da sem na morju, kjer je bil postavljen bungalov na kolih. V njem je bila moja soseda in ko sem jo vprašala kaj počne je odvrnila da se je prišla spočit, zdelo se mi je čudno da je odšla počivat na tak kraj, kjer so v morju morski psi in odšla. Ne vem, če te sanje karkoli pomenijo pa vseeno. Hvala za odgovor. Lenka, hvala za tvoje sanje.Mislim, da čutiš negotovost v odnosu do moškega. Ki je lahko znan ali pa to čutiš že v navezovanju stikov. Veš, težko je pravzaprav priti do stopnje, ko si lahko rečeš: jaz sem oseba zase, ti si oseba zase, med seboj pa čudovito sodelujeva in imava toliko skupnih stvari, ki jih gradiva. Tvoja soseda - en del tebe - gre počivati - no, zanimivo, v naravno okolje - vendar spodaj je voda- zato je na kolih. RAda bi zaobšla čustva.Vendar tudi "od daleč" ko gledaš, vidiš morske pse, nevarnost. Žal pa je takole v življenju: v šoli in doma te naučijo nekaj o lepoti življenja. Z razumom. Potem pa se zaljubljaš in MORAŠ ODPRETI SVOJO prastaro NARAVO v sebi. Deluješ po čustvih - sploh kot ženska se počutiš drugačen človek kot si v resnici bila prej. Astrološko to opazujemo kot premik od živeti Sonce v živeti Luno v sebi. Predlagam ti, da greš med morske pse - kar te straši in jih povprašaš, kako so kaj. Ker pa to okolje tebi ne bo všečno, se TAKOJ UMAKNI. Mislim, da si "lepo vzgojeno" dekle, ki "opazi" zdaj, da so mnogi na precej primitivni ravni - npr. samo želja po užitku in želja po izražanju brez razumske kontrole.Menim, da tebe čaka drugačno okolje - tam, kjer je mesto za čustvovanje in pogovore.Da se ob vsakem koraku učiš - vsak pogovor ti pove nekaj več o človeku in o ljudeh nasploh. Potem pa IZBIRAŠ TISTE KRAJE, OSEBE IN DOGODKE, KI JIH ČUTIŠ KOT DEL SVOJE POTI. Če pa si na distanci, pa je res zakon divjega zahoda: vsak hoče predvsem čimveč pridobiti - zase. In čimprej. FAnt tebe, ti njega - ne uživaš pa potem v poti spoznavanja in nabiranju izkušenj, ki jih vtkeš v nadaljnje odnose. Torej - imaš različne izbire - le da si vsako posebej oglej z ljubeznijo in ne z zanikanjem - saj ne more biti res, da nekateri tako primitivno živijo. To je njihova izbira - ti pa najdi ljudi tam, kjer čutiš SVOJO POT - nekje na svoji ravni. Lepo te pozdravljam in želim, da si boš priznala čustva- dajo ti vedno več možnosti, izbereš pa z razumom. Potem spet uživaš čustveno v tej izbiri - se predaš in si pustiš občutiti.Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 27. november 2002 Prijavi Deli 27. november 2002 quote: sanjavka pravi: Pozdravček, Nace!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifVidim, koliko ljudi ti vsakodnevno piše. Tvoja tema je zares popularna.http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_cool.gifZdi se mi, da so bolj ali manj vsi zadovoljni s tvojo razlago sanj. Imaš pa res prirojeno sposobnost razlaganja. Le tako naprej!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gifDanes so bile pa zelo dolge sanje. Napisala bom, kar se spomnim. Vidim črno - belo sliko, in sicer črno košaro, v kateri je otrok, in materino roko, ki jo nese. Tudi ona je odeta v črnino. Namenjena sta k zdravniku. Pri zdravniku so otrokov oče, vojak v zeleni uniformi s čini, otrokova mama in njena sestra. Vendar sestre ne vidim, čutim pa njeno prisotnost. Otrok se kar naenkrat obrne in reče:"Oče, pred mojimi očmi se je zgrnila tema.!" Oče se sprašuje, kako je prišlo do tega in je razburjen, ker mu zdravniki ne znajo odgovoriti.Čez nekaj časa se razve, da želijo slepega otroka ugrabiti. Zato oče naroči nekomu, naj zbere večje število ljudi, ki bodo na otroka pazili in ga prepeljali na varno mesto. Ta množica "varuhov" je zbrana v eni ogromni hiši, kjer je sneg po tleh, kakor da bi bila nekaj časa brez strehe oz. s pomično streho, ki se odpira in zapira. Varuhi imaajo svoje čelade, ščite, da jih nič ne preseneti. Prijetno kramljajo med seboj, tako moški kot ženske med seboj in so pri tem tako glasni, da jih starejši moški z okna glasno opozori na tišino. Takoj utihnejo in oddidejo po otroka. Dogajanje se preseli v hišo, kjer smo zbrani jaz, fant in njegova družina, njegova sestra z družino, in še nekateri drugi. Slepega otroka drži fantova sestra v rokah. Vsi se smejijo, ko opravljajo neko žensko, čes da je bila čist zadeta, ker je pokadila veliko število jointov. Obračam glavo naokrog in gledam smehljajoče obraze, meni pa se zdi vse skupaj žalostno, kajtita ženska je otrokova mati in kakšen zgled mu bo dajala, ko pa bo vsa zadeta. Čutim, kakor da je ta ženska zelo blizu mojemu fantu.Tako, to je na kratko vse! Lep pozdravček, Nace! sanjika N: v sebi nosiš neko željo. Potrebuješ podporo, oz. sodelovanje. Gre za nekaj, kar je staro v tebi. Počasi pa dozoreva. Zdaj si v okoliščinah, kjer potrebuješ več odgovorov, znanja. Tako sama se počutiš. Ali res moraš hoditi sama to pot? se nekje sprašuješ.Nekako se ti zdi, da bi "moralo delovati po pravilih, ko so le-ta jasna." Kakšna le je ta naša narava - da pravila ne zadoščajo?Potem želiš ena pravila ukrotiti z novimi pravili. Morda dogovori.Veš kaj ti tukajle manjka?Čas kot prostor, v katerem dozorevajo čustva. Ne da jih odrivaš z mislimi. Ne vidiš daleč naprej. Ne veš, kam pelje - ali je to zveza, ali uresničevanje cilja ali kaj takega. Po eni strani bi to pot opustila, "ker se ne ve", po drugi strani pa čutiš, da pot ima prihodnost. Zdi se celo, da si o tej zadevi že spraševala, pa si prišla do točke, ko si moraš sama odgovoriti naprej. Gre torej za to, da čustva ne morejo priti do izraza, razum pa ne zadostuje. To se pokaže potem v zunanjem boju: besede hočejo eno, v notranjosti pa čutiš drugo. Recimo, da doživljaš prepire, ali pa si na razpotju v sebi. Morda živiš v družini, kjer vsak IGRA SVOJO VLOGO. kdaj pa kdaj pride na dan nekaj čustev. Vendar se POTEM VSAK UKVARJA S SVOJO VLOGO -NAMESTO S SVOJO POTJO, na kateri igra neko vlogo za to, da nekaj lažje doseže. Videti je, da se ti odpira nov svet, novo obzorje, kjer ne čutiš lastne vrednosti, da to zmoreš. Oz. ne veš, kako sploh naj to počneš.Bi se morala nečemu odreči, nekemu idealu iz mladosti, da bi ugodila tradicionalnim vlogam - matere, žene... In ostala brez čustev?Srečuješ se z nesprejemanjem tvojih občutkov in zamisli. Si pred tem, da igraš vlogo in se odrečeš čustvom. No, ko se ženska srečuje z materinstvom - si NE MORE IN NE SME PRIKRIVATI SVOJE TEMELJNE NARAVE.Zanimivo je, da težko rojeva ženska, ki je "možača", pod vplivom razuma, kot npr. učiteljica.Moraš dovoliti naravi, da "opravi svoje delo".Ti določiš on - in off -nastop, in do kdaj.Npr. po službi in do jutra, ko greš spet v službo.Od nosečnosti do otrokovega tretjega leta. Ali ne vem - pač, neko obdobje, ko "si dovoliš".In veš kaj - če to tako poveš okolici, te RAJE SPREJMEJO, KER SE NE BORIJO - KAJTI NEKDO, KI SE ODLOČI V NEKEM ČASU BITI ČUSTVEN - kaže nadzor - to pa vedno prebudi spoštovanje pri drugem. To skušaj fantu dopovedat: poglej: zdaj sem čustvena, tako ženska se počutim. Skušaj me doživeti. Ali pa: Veš, kot ženska in bodoča mati želim začutiti te občutke. Doovli mi in skušaj jih doživeti še ti. Pogovarjajva se potem o tem. Ipd. Kajti bližnjica bi res bila, da igraš vlogo. Še posebej, ker v fantovi družini to morda zares poteka - morda pa samo on teži k svoji vlogi, ki mu ženska naj da, ko želi.Veš, povem ti, da so te predstave močne v nas in vredno si je vzeti pol ure in moškemu razložiti, da sta oba svetova enakvredna, da se svojemu ne boš odpovedala in da boš VSAKIČ POSEBEJ POVEDALA, ALI SI ZA IN KAJ BI TI ŠE PREJ želela.In on tudi naj pove in kaj bi še želel. Podariti, se ve. Ali začutiti pri drugem - in tedaj je trenutek boljši, ozračje pa bolj čustveno kot pri igranju vlog (kar pa seveda - zagovarjamo v službi - ker je menda delo bolje opravljeno, če so čustva bolj daleč. Za nekatere...). No, toliko.Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 27. november 2002 Prijavi Deli 27. november 2002 quote: sanjavka pravi: Hajči, Nace!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif Ta noč je bila spet sanjava. Sanje, ki jih sanjam proti jutru, mi najbolj ostanejo v spominu, hkrati jih pa tudi zelo močno doživim.Zdaj nadaljujem z opisom sanj:Smo v babičini hiši: jaz, fant, njegova mama in moja babica. S fantom sva v tetini sobi in se pogovarjava o njegovi mami. Govorim mu svoje misli, mnenje o njegovi mami, družini, on pa prične jokati. Vidim hudo stisko v njegovih očeh, napete mišice na obrazu, kakor da doživlja živčni zlom. Kar naenkrat se prične manjšati, njegov glas pa postaja vse globlji. Dokler ne postane čisto majhen, da ga je s prostim očesom skoraj nemogoče videti. Babica in njegova mama veselo kramljata v sosednji sobi, se prešerno smejita, kajti ne vesta, kaj se dogaja z nama. Želim ga rešiti njegovih muk, zato ga vzamem, to miniaturno postavico, jo zavijem v njegovo temnomodro kratko majico in oddidem ven iz hiše. Sprehajam se po Novi Gorici (tam je namreč babica doma), upajoč da bo fant pričel rasti in se vrnil na svojo višino. Nosim ga v naročju in res, nekaj se prične premikati. Začel je rasti in se debeliti. Čutim toplino okrog svojega srca, kakor da sem mu pomagala, da se je rešil ogromnega bremena, povezanega z njegovo družino.V meni so se mešali občutki strahu in poguma. Strahu takrat, ko sem mu pripovedovala o njegovi mami(bala sem se namreč njegove reakcije) in poguma, ko sem ga vzela s seboj, stran od hiše in uničujočega okolja. Mislim, da imaš kar nekaj dela z razlaganjem sanj. Jaz sem ti napisala kar dvoje. Zanima me, kaj mi sanje sporočajo in kakšna je povezanost s sedanjostjo in prihodnostjo. Pozdravček! zasanjana sanjavčicahttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif RAzmišljaš o ženski vlogi. O tem, kako se fantje postavljajo - v resnici pa ne čutijo prav veliko vrednosti o sebi.Zelo lepe sanje.Dovolila si si, da je postal majhen. Kajti tako RASTE PREDSTAVA O NJEM V TEBI. Na zunaj, njegovo telo vidiš odraslo, v tebi pa vznika majhna predstava. Ko si se vprašala, kaj je tisto, kar ti doživljaš o njem, je bila majhna pikica. Ko si tej pikici dodajala hrano, misli, si dovolila čas zanj, se je njegova podoba večala.Zdi se mi, da si doživela proces od razumsko biti z nekom s čustveno se povezani z nekom, nekoga sprejeti v svoj svet.Kot sem nekje zgoraj npaisal (free-ju): ko si z nekom blizu, se vzpostavijo čustva, ko jim ponudiš ustrezen čas.In jih hraniš - da rastejo.To, da je njegov glas postajal globlji - realen, pomeni, da si GA TAKEGA ZAČELA DOJEMATI, KAK JE V RESNICI V TVOJI PREDSTAVI. Izhajala si iz tega, kar je res - in ko je začel rasti, je bila ta predstava v tebi dejansko močnejša. Mislim, da je to prehod od "imam fanta" v "s tem fantom bi želela živeti". No, to, da si čutila strah in tole v zvezi z njegovo mamo: dovoliš mu, da iz otroka - fanta odraste v moškega. Pri tem hote ali nehote čutiš - da mati tudi tekmuje za njegovo naklonjenost.Oj, te tašče. Saj razumeš.Najbolje je,da do matere goji materinska čustva, do tebe pa ljubezenska in partnerska.Z mamo namreč ne more biti partner - ker je ona vedno "hierarhično višja". Ti pa si lahko na isti ravni ali pa se izmenjava - kot jaz zaagovarjam: tisti, ki ima zamisel za neko stvar, jo naj izpelje in tako vodi projekt. To je včasih en v paru, drugič drugi.Enkrat se priladodiš, drugič vodiš. Imej se lepo, Sanjavka in sanjaj dalje. Očitno ti dobro delujeta tako razum kot občutki.Želim ti, da tisto, kar lahko na novo vzgojiš v svojem odnosu, dosežeš in tako DOPOLNIŠ KLASIČNO DANOST PRI VLOGAH, KJER SO VEDNO DRUGEMU NEKAJ JEMALI NA TA RAČUN - NEKAJ JE DOBREGA, KAR MANJKA, DODAŠ ALI ŠE PREJ - ŽIVIŠ SAMOSTOJNO TISTI DEL, KI ŠE NI SKUPEN.Ampak tole - si v sebi zares lepo podoživela: sprejemanje partnerja.Imaš priložnost za poštene odnose ki se gradijo.Ker daš dogajanju čas - in si pošteno priznaš, kaj vidiš in kaj čutiš. Potem pa dovoliš, da se razvije tisto, kar želiš boljše.Ali bolj jasno. Ali več. Super, čestitam.Najbrž se ob tem tudi veliko novega učiš in izkušaš. Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 27. november 2002 Prijavi Deli 27. november 2002 Znova vsi prav lepo pozdravljeni! Zelo dolgo me ni bilo na forumu, saj sem bil službeno odsoten. Ne morem verjeti, da je tema naletela na tolikšen odziv, in da nisem sam, ki tako intenzivno sanja in upam, da mi Nace ne zameri, ker sem ga s temo dodatno zaposlil, sploh pa zato, ker se vsakemu "sanjacu" prav temeljito posveti, z nam zelo cenjenimi interpretacijami in vem, da to vzame veliko časa. Sicer nisem zadnje dni nič posebnega sanjal, vendar sem vas moral pa vseskupaj pozdraviti. M mipo It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. november 2002 Avtor Prijavi Deli 27. november 2002 O, Mipo! http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif Saj si ravno ti pravzaprav "krivec" za tole temo - me res veseli, ko prides nazaj in podas nekoliko feedbacka.Ja, kot vidis, smo tole temo lepo ze razpasli in peljali, no, seveda gre zasluga zgolj in izkljucno samo Nacetu... Res lepo od tebe, ko si tole postnil, da vidimo, da si se ziv...Ko pa omenjas, da zdaj nisi nic posebnega sanjal, ti povem, da se bo prav kmalu to spremenilo...Zdajle namrec prihaja obdobje, ko bo tole spet strasno okupirana in wanted tema - pazi se, Nace! )) Marsa Cas ni ovira, temvec sredstvo za uresnicitev moznega. I CHING Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts