Skoči na vsebino

Jod


Recommended Posts

Veliko joda vsebujejo alge.

Imas zdravsztvne tezave, da pogresas jod? Ali sprasujes zgolj preventivno?

 

Že kar nekaj časa ne uporabljam jodirane soli, zato me zanima, s kakšno hrano lahko dobim zadostno količino joda. Uporabljam namreč himalajsko sol. Vsak vaš nasvet bi mi zelo koristil.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Sprašujem zgolj preventivno. Po letih ne najbolj zdravega prehranjevanja sem si malo uredil prehrano, med drugim sam črtal par stvari, tudi rafinirani sol.

Viadukt, če nisi sam član tropa mrežnega marketinga, ki vidi v moji knjigi, brez razloga, grožnjo njihovemu biznisu, išči in boš našel pravi odgovor na svoje vprašanje.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 years later...

Mimogrede, morski sadeži in morske ribe vsebujejo zraven organskega joda tudi anorganski jod in težke kovine, tako da previdno.

ne meči vse ribe v en koš.

Tuna je na vrhu neprimernih rib za uživanje, ravno zaradi zgoraj omenjene trditve.

Najboljša za uživanje pa je plava riba. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

Že kar nekaj časa ne uporabljam jodirane soli, zato me zanima, s kakšno hrano lahko dobim zadostno količino joda. Uporabljam namreč himalajsko sol. Vsak vaš nasvet bi mi zelo koristil.

 

 

Bolje je uporabljati vsaj s kalijevim jodidom jodirano sol, kot pa sploh nejodirano sol.

 

 

V Sloveniji mora po zakonu biti vsa sol jodirana, AMPAK SME SE uvažati in prodajati nejodirana sol, kar pa sploh ni logično.

 

Tukaj si malce poglej učinke org. joda, ki je zadnja stvar, katere bi se človek izogibal v prehrani.

 

http://www.fortuna-vitae.si/predstavitev/

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 months later...

Stara tema, pa vseeno...

V našem društvu za pomoč bolnikom z obolenji ščitnice Metuljčica že kar nekaj časa priporočamo nejodirano sol.

Pa ne po kakih zdravniških priporočilih ampak po priporočilih kemikov, ki so malo naštudirali dejstva o jodiranju doma in v tujini in ugotovili. da ljudje zaužijemo preveč joda !

Dodajajo ga - poleg soli - še v hrano živini in tako ga ogromno dobimo tudi v mesu, mleku, siru, kruhu.. itd... Poleg tega ima vsak dodatek k prehrani noter jod...

 

To velja tako za tdrave kot bolne...

Tudi piranska nejodirana sol je zelo vredu. Ni potrebe ravno po himalajski.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...