mm 12. november 2002 Prijavi Deli 12. november 2002 Pod to temo sem si zamislila, da bi vsi napisali kak haiku o svojem doživljanju sveta...Za vse tiste, ki še ne veste pa naj povem, da haiku prihaja iz Japonske ter je ena izmed najkrajših oblih pesmi, kajti prva vrstica je sestavljena iz 5 zlogov, druga iz 7, tretja pa zopet iz 5 zlogov.... Upam, da bo odziv na tole temo uspešen, kajti v Sloveniji ter drugod po svetu so tekmovanja o pisanju haikujev kar pogosta.... Lp Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 12. november 2002 Prijavi Deli 12. november 2002 Pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. november 2002 Prijavi Deli 12. november 2002 Ful dobro si si tole spomnila, mm! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mm 12. november 2002 Avtor Prijavi Deli 12. november 2002 Aja pa pozabla sm rečt, da ni nujn da je haiku v slovenščini,kajti slovenske besede imajo ponavadi veliko zlogov, tako da je haiku v slovenščini mal teži napisat.... Pa hvala za lepo besedo Marsa.... x:)x Lp Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bendži 18. november 2002 Prijavi Deli 18. november 2002 Ja, zelo lepa misel. Haiku mi je všeč - vsaj tisti, ki sem jih imel priliko prebrati, so mi bili; čudovita pesniška oblika. Žal nimam o pisanju Haiku poezije niti malo pojma. Vseeno, za pogum boljšim od mene en majhen poskus: Beseda besed -je mavrica življenja iz nje nastala. Bendži Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 Rosna meglicain eleganca čapelj,jesen zlatica. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribica Katja 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 (popravljeno) Predlani sem bla nagrajena za dva haikuja na srednjesolskem tekmovanju..... Kakor kraljicnase sprehajam po belipreprogi ulic. In pa v anglescini: Climbing a mountainmakes me wonder - do I wantto reach the top? Najbolj smesne so mi ble njihove razlage teh haikujev..... Popravljeno 9. september 2004 -> ribica Katja Citiraj What you resist, persists. What you can't be with, won't let you be. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 Kakor kraljicase sprehajam po belipreprogi ulic TALE JE PA TAK ZIMSKI ... Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribica Katja 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 Jap! Je nastal ko sem se decembra peljala v mesto pet na smrekco.....in je bil svez sneg, se nobenih stopinj..... (pa drugace ne maram prevec snega, sam za pogledat je pa ful pravljicno.....)...ups, naredila napako: Kakor KRALJICNA.....ne kraljica..... Citiraj What you resist, persists. What you can't be with, won't let you be. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 A ni pravilo, da se zadnja beseda v prvi vrstici in zadnja beseda v tretji vrstici rimata? Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 Dež je ponehal;mavrica objema svetin moje srce. ...tega sem na netu prebrala, pa mi je bil všeč... Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribica Katja 10. september 2004 Prijavi Deli 10. september 2004 A ni pravilo, da se zadnja beseda v prvi vrstici in zadnja beseda v tretji vrstici rimata?V bistvu sploh ne bi smel bit rime. En haiku je bil nagrajen, ki se je rimal, ampak so ga zarad rime pograjal. Moras pa pazit na sestavo zlogov 5 - 7 - 5 -> ampak na tem ni blo take panike, tudi ce si imel bolj svobodne je blo kul. Citiraj What you resist, persists. What you can't be with, won't let you be. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. september 2004 Prijavi Deli 10. september 2004 O, Aquarius, long time no see! Pa se tole si izbrskal , pa se fajni haiku podal. Katja - kul! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 10. september 2004 Prijavi Deli 10. september 2004 V tišini nočizrem v nebo, razmišljam.Zvezde žarijo. Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sončna Vila 10. september 2004 Prijavi Deli 10. september 2004 Podajam roko,jo svilnato dotakneš.Svetloba poje. Sončna Citiraj SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE. VILA SONCA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sončna Vila 10. september 2004 Prijavi Deli 10. september 2004 MM, tale tema je super! Prav vesela sem, da si tole postnila Za haikuje sem sicer vedela, vendar sem bila vedno tako lena učenka, da se mi znanje ni usidralo... Tole o haikuju sem verjetno pozabila še preden je bilo treba. Hvala ti, da si mi osvežila spomin in spodbudila k ustvarjanju! Morda bom pa od mojih dolgih poezij prešaltala na haikuje Čudoviti so! Sončna Citiraj SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE. VILA SONCA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sončna Vila 10. september 2004 Prijavi Deli 10. september 2004 Odpoljubivažalost, trepet in solzo.Podariva mir. (Oh, kolk so tile haikuji zabavni ) Sončna Citiraj SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE. VILA SONCA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 3. oktober 2004 Prijavi Deli 3. oktober 2004 Tole mi je prišlo na misel danes zjutraj Jesensko sonce: bleda toplota skozikoprene megle. Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Stardragon 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 Gostija v megli !Odkrivam plameno cesnjo,cas tigrov. *** Pod mrzlim nebom,volkovi plesejo z ljudmi,sumi njihova kri. *** Zvezda se joce.Med borovci gledamdih veverice. *** Kaca pod listjem.Na tvoj grob polagam perutmrtvega metulja. *** Vesca in sova- boginja noci prezina sledi Hada. *** Nosilec svetlobez grmenjem pada,zvezda plese. *** Zrak poln vonja razcvetelega cvetja !Lepota duse. *** Krila netopirja.Temna luna puscasledi v vinu. *** Navadi se biti sam,kot bojevnik svetlobe- radosten in mocan ! *** Zvoki gozda.Moker sneg na krznu razigranega psa. *** Bele noci.Hladna lepota ledu- zmrznjene kaplje. *** Dolgo sanjati...izstopiti iz zapora- postati metulj ! Kresimira Gojanovic/ Prevod v slovenscino: Joze Volaric / Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Stardragon 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 K. Gojanovic: zbirka haiku poezije '' Pot samana ''prevod v slovenscino: Joze Volaric V sanjah semzopet popotnik v temi- samanka in vrac. *** Sezgani metulj.Cigaretni zar migetana blesceci sipi. *** Gradovi v oblakihin poruseni mostovina trdnih tleh. *** Potujem sama- skozi modre spomine instare zabeleske. *** Srebrni dez- umetna svetloba pada na moker plocnik. *** Leseni colndrsi po mokri stezi - caka me. *** Pelje me barkaproti drugi obali. Noc se zguscuje. *** Dih minljivosti- metulj na robu kozarcarazpenja krila. *** Moj vodnik imatemno masko na obrazu- srecanje s senco. *** Molcijo ulice. Stoletja so vtkana v siva poslopja. *** Brezlicne larve - lazne identitete ljudi brez zivljenja. *** Slacim oblacilatega sveta- kopljem se naga. *** Ptic je mrtevtoda kletka ostaja...kot spomincek. Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>......................Odkrivam plameno cesnjo.....................sumi njihova kri.....................Zvezda se joce......................Na tvoj grob polagam perut mrtvega metulja......................Zrak poln vonja .....................Temna luna pusca sledi v vinu. .....................Bele noci.Hladna lepota ledu- zmrznjene kaplje......................zstopiti iz zapora - postati metulj .....................Dih minljivosti- metulj na robu kozarca razpenja krila......................temno masko na obrazu - srecanje s senco......................Molcijo ulice. Stoletja so vtkana v siva poslopja......................Brezlicne larve - lazne identitete ljudi brez zivljenja......................Ptic je mrtev toda kletka ostaja...kot spomincek. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 Pa še povezava na karolina rijecka DRUSTVO HAIKU PJESNIKA - RIJEKA Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Stardragon 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 Haiku drustvo Slovenije - Letni casi Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 Pih! Hudo, ful pridni, Tina in Stardragon! In se povezali vse blazno dobr! (sem ze jaz vceraj al kdaj hotla, ko sem onole recko opazila, pa nisem prisla do tega, super sta). Pa Stardragon - zelo kul, kok si ustvarjalna! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Stardragon 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 In se povezali vse blazno dobr! (sem ze jaz vceraj al kdaj hotla, ko sem onole recko opazila, pa nisem prisla do tega, super sta). Pa Stardragon - zelo kul, kok si ustvarjalna! Haiku stih je kot meditacija - ce ga enkrat poskusis pisati in ti uspe, to gre zelo enostavno - kot dihanje Za zdaj se ne pisem v slovenscini, ampak mi prijatelji prevajajo ce kaj posiljam v Letne case. Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.