Skoči na vsebino

HAIKU

mm

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>ooo Shaolin  kako lepo xDDx  :palec: nežna dušca x:Ix spljoh :shsh:

nežen in oster, ledenik in vulkan......kadar pač pride situacija...res x:)x kot jeklena pahljača, z nabrušenim robom in konicami, vmes pa mehka, lepo poslikana svila..... x:Dx x:Dx

cosmic dancer
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>nežen in oster, ledenik in vulkan......kadar pač pride situacija...res x:)x kot jeklena pahljača, z nabrušenim robom in konicami, vmes pa mehka, lepo poslikana svila..... x:Dx  x:Dx

xegox xscratchx oohhhhhhhhhhhhhh, kje že delajo takšne x?x kdaj in kako x?x x;)x x:Dx xegox xpartyx xflowx in zakaj jih ne delajo več... :inocent: xsrcx takšnih dušic kao ti x;)x x:)x

no, še mal x:)x

svežina jutra

razen ptičev na vejah

povsod tišina

poldne je mimo

pajek se je spet vrnil

v svoj stari kot

zelene oči

v njih vidim vso žalost

in srečo sveta

bom še sam ne smem preveč naenkrat x:Dx

cosmic dancer

hm......a maš tud ti take? Sej v bistvu, tiste k sm jih js imel v mislih, so malenkost na turkizno, ampak ok no.... x:Dx x:Dx

pogled v oči -

še ena prazna duša

kot hladni robot

pomladni veter,

sonce, luna in ljudje

vse to je haiku

cosmic dancer

<{POST_SNAPBACK}>to pa ni haiku.... x8Dx

res ni haiku, je pa lepo :palec:

shaolin, tvoji pa so mi všeč :palec: ... res so nekateri bolj senryu kot pravi haiku, a nič zato.

principesa - všečno, samo ti preveč opisuješ, podajaš lastno mnenje, ocene, občutke... v haikuju se to ne omenja direktno, nakazano mora biti skozi podobo... x:)x

zapuščeno gnezdo

laboda veslata

po motni vodi

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

no tale je od današnje noči, za mojo xvrtcx

polnočni sprehod

tišina - slišim samo

dekletov šepet

sicer pa grem zdele za 2 dni na dolenjsko, na vas, tm bo najbrž kr dobra klima za haikujčke x:Dx :palec:

cosmic dancer

<{POST_SNAPBACK}>hm......prosim za pojasnilo - kaj je senryu x:)x  se bom poboljšal, obljubim x:Dx  :palec:

zakaj poboljšal, saj je vse kul... senryu pa tudi ni tako pogosto uporabljen izraz, da bi ga vsak kar iz rokava stresel x;)x

torej, senryu je po obliki identičen haikuju, le da obravnava bolj 'človeške' teme, pogosto vsebuje humor ali ironijo.

v bistvu ni jasne ločnice med haikujem in senryujem, veljajo le neka načelna pravila...

mogoče si lahko ogledaš nekaj teorije in primerov senryu na straneh Karoline Riječke (v HR in EN): http://karolina-rijecka.com/senryu.html

tole bi bil pa en moj primer senryuja:

sračje gnezdo

v krošnji stare breze

in na moji glavi

želim ti veliko ustvarjalnega navdiha na Dolenjskem :palec:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

aha, thnx..... ampak ne spomnim se da bi js mel ironične al pa humoristične izdelke - mogoče kšn, sam v splošnem ne......mogoče se pa motim x:Dx x:Dx

ma, sm pršu predčasno z dolenjske že zdele pa jih mam sam par :vragec:

črički v travi

nočno nebo pa polno

iskrečih se zvezd

pajka v kotu -

še premakneta se ne

ko prižgem lučko

štorklja v letu

preko modrega neba -

gledam brez besed

cosmic dancer

<{POST_SNAPBACK}>pogled v oči -

še ena prazna duša

kot hladni robot

v prvi vrsti zaradi tegale sem sploh napisala tisti komentar :inocent:

se strinjam, da ni ravno humoren, tema je pa čisto človeška, sodobna... in tako sem ga ocenila za senryu (mi je pa všeč) :palec:

itak sem pa že omenila, da so meje precej zabrisane :vragec:

<{POST_SNAPBACK}>aha, thnx..... ampak ne spomnim se da bi js mel ironične al pa humoristične izdelke - mogoče kšn, sam v splošnem ne......mogoče se pa motim x:Dx  x:Dx

ma, sm pršu predčasno z dolenjske že zdele pa jih mam sam par :vragec:

črički v travi

nočno nebo pa polno

iskrečih se zvezd

pajka v kotu -

še premakneta se ne

ko prižgem lučko

štorklja v letu

preko modrega neba -

gledam brez besed

xDDx :palec:

všeč mi je, kar pišeš... ampak jaz sem samo začetnik, čeprav sem precej 'noter padla'... pravi strokovnjaki bi mogoče imeli še kakšen koristen nasvet zate glede pisanja haikujev... če bi želel kdaj kaj objaviti ali pa samo strokovno mnenje, ti lahko posredujem kontakt :palec:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

ja, kaj sm pa js - mojster? Nekak ne čutim da bi bil x:Dx pač napišem, kokr se mi zazdi.... ja, napiši mi prosim, kaj vem, mogoče mi pade kdaj v glavo da pošljem x:)x :palec:
cosmic dancer

hvala za email, coccinelle. Sam neki bi vprašal: a se loh tej ženski piše v prostem slogu al je dobro bit bl formalen? Ker če ji pišem po moje, bo še veselo x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx
cosmic dancer

x:Dx

mislim, da bo vseeno bolje, če si vsaj na začetku bolj formalen x;)x

se pravi, ni ti treba ravno napisati npr. prošnje za službo, kaj v stilu: živjo, kako s kej, dej mi kej povej... pa tudi ne bo glih primerno (sploh če se misliš kaj sklicevat name x:Dx x:Ix ).

vikanje je zaželeno - saj ti bo verjetno kmalu sama predlagala tikanje, če boš želel ohraniti stike. :vio: :palec:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...