kamikaze 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 ne da tekmujeva, sam noben drug skor nč ne napiše - pol pa zgleda vse skup ko en dvoboj....... poletni naliv -rolerji počivajopred posteljo (če se sliši čudno - ne pred mojo, ampak pred cimrovo, k ga ni pa je plac ) škarje - kovina brez milosti režestare kopije (mal izživljanja nad fotokopijami k jih ne rabim več ) da nau pomote - sm nick menjal k unga sm mel že mal dost - ampak sm jst to, nč bat Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 sedna kamikaze, hvala za info, ampak saj je očitno... mal verjetn da bi kdo na frišn uletu pa koj čez 900 objav hm... lepo ime, ki pa se ga drži slab sloves pasji dnevivročina vstanepred mano Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 aja, na to pa nism pomislu....... sam kamikaze bi loh kr naenkrat prletu k bi se zmislu kšn haiku napisat..... slab sloves - ja, vem zakaj, čeprav je prevod tega vse prej kot slab..... božanski veter - res je sicer da so v nevem kerem stoletju dali japonci to ime tajfunom, ki so obvarovali japonske otoke pred navali kitajskih piratov, ampak še zmer bolš kot pa samomorilski akterji zadnjih mesecev druge svetovne vojne.... no, na delo....... vračam se domovveter pridno pometa listje z ulic (dokaj običajen - tko za ogrevanje ) zrela breskevpo roki mi polzijosladke kapljice (nej se vidi da sm lačen ) Veliki Sabicas!šum dežja se ujamez ognjem flamenca (Augustin Castellon Campos Sabicas je drugač eden največjih flamenco kitaristov, če ne celo prvi ) popoldne dremamračunalnik pa tačasnalaga glasbo (k bi jo vsaj mal hitrej... ) predirljiv pisknoh kan flavte - maskamu tiho sledi (sej vem, da grem preveč v detalje, sam flavto je treba točno opredelit drugač je pa scena iz noh drame - kao) veliki hrast jemed nevihto lepoposkrbel za ptice! (bi se loh naša sociala kej od dreves naučila ) Letala vztrajnoz izpuhi pletejonebeško mrežo (bl tko, tehničen, ampak tud taki morjo bit ) Moč tramontane -neustavljivi valovičistijo obalo (in to dobro čistijo - lani poleti je en manjši jadrniček NA pomol postavlo ) pišem in pišemmedtem poletni nalivnapaja zemljo (evo vsaj za enga loh rečem da je napisan po dejanski situaciji ) glasno grmenjev temi prižgem svečotako kot včasih (sam da jo v tem primeru prižgem ker ni elektrike ) znočilo se jev daljavi je slišatiželeznega konja (to jest vlak, da ne bo pomote - mal indijanskega izrazoslovja paše zdele.... ) uh, mal pavze.....do jutri.... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 28. junij 2005 Prijavi Deli 28. junij 2005 Pa tebi se je odprlo!!! Lepo.. Na morju veter? Tudi pri nas. Tvoje novo ime ustreza Ognjeni zmajodtisnjen na hrbtu.Ljubljenka jakuz. ( ko smo ze na Japonskem ) Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 28. junij 2005 Prijavi Deli 28. junij 2005 ma ne...k ugotavljam , da so vse te moje zloženke po istem kopitu....tko da ne vem več, kaj bi... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 28. junij 2005 Prijavi Deli 28. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>ma ne...k ugotavljam , da so vse te moje zloženke po istem kopitu....tko da ne vem več, kaj bi... En hiter, adrenalinski sport. To bi bilo zate, da te preruka Ali pa rabis malo dopusta.Jaz ga definitivno Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 28. junij 2005 Prijavi Deli 28. junij 2005 js vem kaj bi sicer definitivno bi blo najbolš za deset let zgint v kitajske hribe k mojstrom ch'ana ampak res.... še danes, k sm take čudne volje, in sploh ne vem kaj je z mano zadetek žogicetruplo komarja padena polico zloba v menirez škarij - insektje ostal brez nog Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 28. junij 2005 Prijavi Deli 28. junij 2005 Heeej, ustavi mal konje, komaj sledim (pravzaprav že en čas ne več) ma ne, ti kar piš, če ti paše <{POST_SNAPBACK}>ma ne...k ugotavljam , da so vse te moje zloženke po istem kopitu....tko da ne vem več, kaj bi... piši o tem, kar se te je dotaknilo, najbolje, da si sam doživel ali opazil haiku riše z besedami, ne opisuje haikuji, ki so sestavljeni le iz enega opisa, navadno niso preveč uspešni (seveda tudi tu obstajajo izjeme)... če v enem haikuju nekaj opišeš, potem pa razložiš, kaj si opisoval, to že ni v redu če v haikuju podaš dve na videz povsem različni sliki, ki pa sta na nek način povezani, mu s tem dodaš globino... seveda pa moraš pazljivo izbrati nasprotja; včasih izgleda to čudno, a navadno je učinkovito dobro je, če bereš haikuje starih mojstrov, pa tudi sodobnih avtorjev... na spletu obstaja morje strani s haikuji, res da večinoma v angleščini a sm dost naložila za pokušino še en link, kjer imaš teorije in prakse na tone http://www.worldhaikureview.org/3-2/archives.shtml Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 28. junij 2005 Prijavi Deli 28. junij 2005 še en današnji (gledala z okna pisarne) sončna terasamucka drug drugemulovita rep Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 29. junij 2005 Prijavi Deli 29. junij 2005 Ko si malo cuden, unicujes insekte..ok Tisti drugi s skarjami mi potegne, je vsecen. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 29. junij 2005 Prijavi Deli 29. junij 2005 ja, je bil res moment zlobe.... sej vem, da je neumno, pa sm vseen naredu časi sprememb -dnevi se krajšajo,prihaja mraz. počitnice.valovi hladijovroča telesa. vrnitev domov -v kotu sobe novapajkova mreža. Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Ana* 29. junij 2005 Prijavi Deli 29. junij 2005 Glej jih mandarine!Je to majhna pomarančamed nijimi! Ali list potuje na vetru aliveter na listu? Duhovi samotnih grobovše vedno v srcih toplih domov. Kar skozi dim!Umazal si je krili svoji - črni krokar. Citiraj Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 29. junij 2005 Prijavi Deli 29. junij 2005 dobrodošla, *Ana* uh, do insektov sem pa nekoč tut znala bit kruta... zdej ne bi mogla več npr. obade sem natikala na zobotrebce in se naslajala nad njihovo agonijo :xx!: kobilicam, pa tudi muham sem noge pulila, da bi videla, kaj se zgodi :xx!: žive kebre (majske hrošče) metala direkt na mravljišče, jih žive lepila na karton ipd. :xx!: bemu, zdaj mi je pa težko uši poštupat, ki so se naselile na rožah soparen danvročina odidez nevihto Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Ana* 29. junij 2005 Prijavi Deli 29. junij 2005 me veseli Citiraj Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Ana* 29. junij 2005 Prijavi Deli 29. junij 2005 vrnitev domov -v kotu sobe novapajkova mreža.Res dobiš občutek, da se je za to osebo, ki se je vrnila domov, dosti spremenilo. Raka ni več videtiv zrcalu oči-z vodo je šel. Citiraj Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 30. junij 2005 Prijavi Deli 30. junij 2005 ne me j.... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Ana* 30. junij 2005 Prijavi Deli 30. junij 2005 Ja, seveda.Videla sem, kar sem napisala. Kdo drug je mogoče videl kaj drugega. To so haiku-ji. Vsak lahko nekaj vidi. Citiraj Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Ana* 30. junij 2005 Prijavi Deli 30. junij 2005 Ostalo samo še pero v roki in krik v daljavi. Citiraj Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. junij 2005 Prijavi Deli 30. junij 2005 kamikaze... ne razumem, v čem je problem saj je Ana čisto lepo napisala lastnost dobrega haikuja je, da si vsak lahko ustvari lastno predstavo, pri čemer ni nič narobe, če si je avtor zamislil drugačno sliko od bralca; nasprotno, ta večplastnost lahko samo dokazuje kakovost sporočila divji vetercvetni listi vrtnicev sadovnjaku Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 30. junij 2005 Prijavi Deli 30. junij 2005 če pa je bil komentar dvoumen...... sej ne jemljem osebno....sam take volje sm bil xsmx xsmx Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 4. julij 2005 Prijavi Deli 4. julij 2005 asociacija na eno fotko vsa v belemnevesta srednjih letizpusti solzo sem poslala nekaj haikujev na en razpis v tujino... saj ne pričakujem ne vem kaj, a malo upam, da bo kakšen odziv Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 vsi poniknili? pa naj bo en vtis od danes zjutraj deževno jutrosraka se oglašaiz krošnje javorja Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Ana* 10. julij 2005 Prijavi Deli 10. julij 2005 Oprosti Res ni lepo, da ne delimo veselja s tabo. Super, da si poslala svoje haiku-je Zdaj boš lahko videla, kako dobri so. Tudi sama sem razmišljala, da bi svoje dala prebrati nekomu, ki se spozna. Drugače pa mislim tako. Ne more samo ena oseba presodit, koliko je en haiku dober.Verjetno pa, če je večim ljudem všeč, potem pa že more biti nekaj posebnega. Pa saj je vsak haiku že sam po sebi poseben, ker vedno izraža globoko impresijo, ki jo človek lahko občuti. Citiraj Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 10. julij 2005 Prijavi Deli 10. julij 2005 hvala, Ana saj pravzaprav nisem pričakovala odziva na svoje razmišljanje... to sem napisala bolj sama sebi v vzpodbudo, čeprav vem, da je skoraj nemogoče priti v ožji izbor... WHC ima pač visoke standarde glede presoje haikujev pa itak velja, da imajo vsake oči svojega malarja. seveda obstajajo določeni standardi, kakšen naj bi bil (dober) haiku, okusi (in tudi pravila) pa se ves čas spreminjajo in prilagajajo.če bi želela poslati svoje haikuje komu v oceno, ti lahko na OS posredujem podatke pristojne osebe kar pa se tiče mojih haikujev (o tem je v temi že nekaj napisano)... v Letnih časih (revija Slovenskega haiku društva) je bilo objavljenih nekaj mojih prvih haikujev, ki sem jih sploh napisala. le-te je prebral (objave so dvojezične) umetnik iz Japonske Kuniharu Shimizu, ki ureja spletno galerijo haig (haiga je v bistvu ilustriran haiku) ter izrazil željo, da bi nekaj mojih haikujev ilustriral. rezultat sodelovanja si lahko ogledaš, če klikneš na moj podpis (tam, kjer piše haiga gallery). Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 11. julij 2005 Prijavi Deli 11. julij 2005 moj pozdrav forumasima. o kampu "gozd -2005" pogledaj na http://budan.blog.hr > drugi tekst odozgo. nadam se da pratite karolinu > http://karolina-rijecka.com -------------------------------------------------------------------strastveno stvarati, stvarati, stvarati... - adrienne rish Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.