astra 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 Cocci, čeprav so mi všeč, skoraj vedno postanem žalostna...zato včasih kar nekaj časa ne grem pogledat te teme Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 bolj kot karkoliljubim tega moškegana uveli travi tale je krasn pa tist tvoj o pidžami, pa ga zdajle ne najdem samo berem jih in so mi lepi .....v žalost me spravljajo druge reči, haiku nikoli.. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 Astra, te razumem... si pač zelo senzibilna name haikuji delujejo zelo različno... včasih mi polepšajo dan, spet drugič se zamislim, včasih pa me tudi kakšen razžalosti... Lia, a tega misliš Valentinovocvetoče rože le namoji pižami ustrezna haiga je pa še vedno na linku v podpisu Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 tega ja...ful je dober tak zdrav humor Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 saj, humor naj bi bil ena od bistvenih sestavin haikuja, samo predvsem na zahodu se pogosto nekam izgubi... sem se spomnila še enega luštnega preoccupied - my hand fills withdog noseAnna Tambour ... ali po naše... prezaposlena -moja dlan se napolni spasjim smrčkom kdor je kdaj imel psa, zagotovo dobro pozna občutek, ko te štirinožni prijatelj opomni, da delo ni najpomombnejša stvar na svetu... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 21. avgust 2005 Prijavi Deli 21. avgust 2005 ja se kr spomnim filinga, pa ne sam pes, tud maček, sam da je celo glavo v dlani potisnu najs memoris.press Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 Vroče misli tuvmes in tam zažarijo,čakam snežinke. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 lia ampak se mi zdi, da si se fejst trudila, da bi bilo 5-7-5, ker mi deluje malo okorno (tisti 'vmes' je za moj okus čisto odveč) da se spomnimo še enega klasika... Basho in njegov zadnji haiku na poti bolanmoje misli tavajočez suho barje Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 jaz tudi obacasno zelo otozna ratam ob takih verzih...sem pa ravnokar brala memoairs of a gejsha ( ne vem, kako je prevod v slovenscino)priporocam, amis...ce imas rada take zgodbe...resnicno nemogoce no in sem se seveda spomnila na tole in na cocco.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>lia ampak se mi zdi, da si se fejst trudila, da bi bilo 5-7-5, ker mi deluje malo okorno (tisti 'vmes' je za moj okus čisto odveč) hvala, ker nisi raztrgala mojega prvega haikuja Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> hvala, ker nisi raztrgala mojega prvega haikuja jorverivelkom tko sam ja da ti sudim sajniblokajraztrgat.press Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 Pa še to...Pravzaprav je zanimivo, da haiku v današnjem času vzbuja občutke žalosti. Res obstaja veliko haikujev, ki 'zadanejo v živo', a vendar haiku izvira iz haikai no renga, kar dobesedno pomeni 'komična pesem'. Če koga zanima:Haikai no renga, krajše renga, je srednjeveška verižna pesniška oblika; pesniki so se zbirali na dvorih in skupaj ustvarili pesem, ki je imela od 100 do 1000 verzov, ki so si sledili v zaporedju 5-7-5 in 7-7. Vsebino pesnitve določa vrsta pravil, ki pa vseeno omogoča raznovrstnost vsebin in nenavadne obrate. Renga ni bila pesem ali pesnitev, kot jih poznamo na zahodu, v njej ni zgodbe, ki bi ji bilo mogoče slediti. Zelo poenostavljeno: vsak naslednji verz se mora na nek način navezovati na predhodnjega in vsebinsko odstopati od enega prej, vseeno pa naj bi zadeva delovala kot zaključena celota. Na določenih mestih v pesmi se morajo pojaviti verzi o mesecu, cvetni in ljubezenski verzi. Prvi verz v rengi, hokku, je edini, ki v rengi vsebuje kireji (cezuro) in obvezno referenco na letni čas, v katerem renga nastaja, in prispevati hokku v rengi je bila velika čast za pesnika. Pred Bashom haiku kot samostojna oblika ni obstajal, poznali pa so wako (ali tanko), kratko pesem z obliko 5-7-5-7-7. Basho pa je prvi postavil hokku kot samostojno pesem in tako ustvaril osnove za haiku, kot ga poznamo danes. Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 mrbit bo pa še kakšen kdaj, do takrat bom pa kar tvoje brala... pa hvala ti za izčrpno razlago.... kasnostižečalenakosovopolje.press Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 eh, lia , sem kar vesela vsakogar, ki poskuša kaj napisati... se še predobro spomnim, kje sem bila sama pred dobre pol leta pa naj bo še en moj hudournikkjer je bila cesta -deževen avgust Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 fajn..ta je tak vremenski... sam un je pa res prav masten spolzek ful dober Valentines dayflowers blooming onlyon my pajamas. a napišeš še kaj o slikcah...a jih rišejo tisti, ki jih napišejo....al je treba dobit honorarce za to Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> a napišeš še kaj o slikcah...a jih rišejo tisti, ki jih napišejo....al je treba dobit honorarce za to hm... tisti, ki to obvladajo, tudi sami rišejo haige (tista slikca s haikujem se imenuje haiga )... ampak to spletno stran, kjer je najti tudi mojo malenkost, je naredil in vse slikice (haige) ustvaril en japonski umetnik, ki se kliče Kuniharu Shimizu... saj če klikneš na vrhu "Return to top page", se ti odpre osnovna stran z vsemi skoraj 2500 avtorji, katerim je Kuni-san do sedaj ustvaril haige na osnovi njihovih haikujev in si lahko vse tudi ogledaš. Kako je prišlo do tega, da je tudi nekaj mojih tu gor, sem sicer že pisala, ampak na hitro... v spomladanski reviji Haiku društva Slovenije Letni časi je bilo objavljenih nekaj mojih haikujev. Ker gre revija tudi na naslove v tujini, je prišla v roke Kuniju in ker se mu je zdelo, da bi iz mojih haikujev lahko naredil kakšno haigo, je pisal predsednici HDS, ta pa je njegov mail posredovala meni. Tako sem mu odgovorila in poslala še nekaj haikujev (tudi pižamo)... ostalo pa je zgodovina Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 22. avgust 2005 Prijavi Deli 22. avgust 2005 lepo ....bom svojim vnukom razlagala, da sem s teboj kramljala ob večerih Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 23. avgust 2005 Prijavi Deli 23. avgust 2005 bejbe...fenomenalne ste x!x Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 23. avgust 2005 Prijavi Deli 23. avgust 2005 vsi smo učenci... in hkrati učitelji... zato smo tu Amis, tudi tvoje kvalitete niso kar tako (razlaga sanj in še kaj) eh,zdaj pa moram prilimati še enega (nastal danes ob vožnji čez en most) narasla reka -le kje bo obrodila zemlja z gora Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 Tale mi je zelozelo vsec: Covered with the flowers,Instantly I'd like to dieIn this dream of ours! Etsujin Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 24. avgust 2005 Prijavi Deli 24. avgust 2005 dons nimam nč pametnga za napisat, sam tale je pa , Sedna (mal zlo očitna rima v prevodu, ampak tu niti ne moti... bi blo zanimivo videt original... čeprav čist 0 ne razumem japonsko) Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 Zlata penaspokojno valovi v objemu Lagune. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 LEP JE DAN... pusa i pozdrav, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 pozdrav tudi tebi, Boro zasuta z delomspogledujem se z lunopreko ulice Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.