Skoči na vsebino

HAIKU

mm

Recommended Posts

Še en v vrsti aktualnih. Zapisan v hrvaščini, ker se je lepše izteklo.

Do jučer jadni

nismo ni zapazili

da ptice ginu.

Po purgersko bi lahko šlo tudi takole:

Do jučer jadni

nismo niti gledali

kak ptice ginu.

Pa še dve varianti sta bili ...

Trenutek navdiha.

x:)x

Deli na socialnih omrežjih

:inocent: heh, pih sam občudujem lahko...

napišem včasih kakega, pol ga pa raj skurim xcivx da ne onesnažujem miselnih frekvenc naokoli x^x

:wOOt: ti pa tako preprosto, gladko tekoče in nežno dotakneš človeka nekam globoko xwizardx :flower: xsrcbumx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

xredx

ah, ne podcenjuj se, no... jaz npr. nikoli nisem znala (niti imela volje) ustvariti nobene pesmi (v bolj konvencionalnem smislu), tvoja poezija pa me pogosto prav gane xsrcx

zato pa sem se našla v haikuju in mislim, da mi kar gre izražanje skozi to, čeprav uvoženo, miniaturno obliko poezije x:)x

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

x:Dx sej se ne podcenjujem....sam tebi hvalo pojem :palec: :2src: x:Xx

xrolleyesx itak..zvezde kažejo da mam zakopan tak talent,menda, če astrologi niso pogrešili opet x;)x x:o)x

sam ga je treba odkopat, pa opucat , pa izpilit x8Dx

*

pri tebi pa sije mojstrsko daleč naokoli....pa ne sam talent...ampak človek z veliko pisano , z dušo in srcem, z občutkom za videti svet v njegovih višinah in globinah in s sposobnostjo se dotaknit vsakega izmed nas in v njem zvalovit nekaj za lepši trenutek xsrcx

Veš, da te bom hodila brat, zmeraj znova in znova :2src:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

pri tebi pa sije mojstrsko daleč naokoli....pa ne sam talent...ampak človek z veliko pisano , z dušo in srcem, z občutkom za videti svet v njegovih višinah in globinah in s sposobnostjo se dotaknit vsakega izmed nas in v njem zvalovit nekaj za lepši trenutek xsrcx

tule lahko samo prikimam in se strinjam...

Lia x:Xx

saj veš, da sem vesela vsakega feedbacka xsrcx

*maš fajn podpis :palec:

drugače pa bo v kratkem spet jata mojih haikujev ugledala luč sveta... v pripravi je nova številka Letnih časov, pa tudi druga številka večjezične spletne strani - Lishanu :vio:

sej to se bo dalo prebrat...link...objava na lnf...pa to....plis, plis.... x:px ...... x:Xx

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

joj, hvala tebi, pa Mateji in Selene... sem prav ganjena x:Ix xsrcx x:Xx

sej to se bo dalo prebrat...link...objava na lnf...pa to....plis, plis....

xDDx ne vem še točno, kdaj bo tole zunaj, a seveda boste pravočasno obveščene x;)x x:Xx

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

sunny girl xDDx

hvala, natasha, za tvoj prispevek, ki je sicer lep, a preveč poetičen, da bi lahko bil haiku x:Xx x:Ix

haiku je slikanje z besedami... pesniške figure praviloma tu nimajo kaj iskati x:Ix

sporočilo je podano skozi podobe iz narave ali ljudskih običajev (človek kot del narave)... čustva, razpoloženja, občutki niso nikoli podani direktno, ampak skozi prikazano podobo

listi na reki:

vrba, javor, breza...

in raztrgano pismo

tole en dosti očiten primer... plavajoči listi predstavljajo jesen... čas zorenja, plodnosti, a tudi melanholije, propada, starosti, celo bližine smrti...

simbolično (a ta simbolika ne sme biti očitna) lahko listi različnih dreves predstavljajo usode različnih ljudi... ki pa spet vsi potujejo k svojemu koncu... in morda ponovnemu začetku v neskončnem ciklu življenja in smrti... reka potuje proti svojemu izlivu... spet ujeta v svojem večnem krogu...

zadnja vrstica je nekakšno nasprotje prejšnji sliki (uspešna postavitev nasprotij je tudi pomemben element haikuja), a hkrati še poudarja konec nečesa... verjetno ljubezenskega razmerja...

vsak bralec pa si poleg očitnih stvari predstavlja svojo zgodbo, osnovano na lastnih izkušnjah... in prav to je čar dobrega haikuja...

:vio:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Coccinelle ej hvala - kritika sprejeta. Tko si lepo razložila zdej Haiku, da si lažje predstavljam. Besedno slikanje :palec: . Hahahhahahha, men se je pa tko fajn zdel, k mi je na misel priletela ta "stvaritev"....

Tvoje so odlične....

Zdej pa čakam x:Dx x;)x :inocent: impresijo, pa da mi klikne in da "narišem".....

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...