sedna 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 Ob prvem bliskuogenj pokaze potdo moje hise. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 ja, lia... saj v tem je point sedna, tole pa ognjeno ... aktualno... ptic ni večle odpadlo listjena dvorišču prazen kokošnjakmed odmrlim listjemnekaj peres usoden virusnešteto ptic umiraod človeških rok Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 a si predstavljate da ne bi bilo ptic Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 a si predstavljate da ne bi bilo ptic težko... jutranja kavaprisluhnem klepetuvrabčkov in srak Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 Še en v vrsti aktualnih. Zapisan v hrvaščini, ker se je lepše izteklo. Do jučer jadninismo ni zapazilida ptice ginu. Po purgersko bi lahko šlo tudi takole: Do jučer jadninismo niti gledalikak ptice ginu. Pa še dve varianti sta bili ... Trenutek navdiha. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Moje prijateljicevsak dan pustijo eno crno pero zame. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 dotik sapejata hrastovih listovzajadra k tlom Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Lia saj veš, da sem vesela vsakega feedbacka *maš fajn podpis drugače pa bo v kratkem spet jata mojih haikujev ugledala luč sveta... v pripravi je nova številka Letnih časov, pa tudi druga številka večjezične spletne strani - Lishanu Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 heh, pih sam občudujem lahko... napišem včasih kakega, pol ga pa raj skurim da ne onesnažujem miselnih frekvenc naokoli ti pa tako preprosto, gladko tekoče in nežno dotakneš človeka nekam globoko Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 ah, ne podcenjuj se, no... jaz npr. nikoli nisem znala (niti imela volje) ustvariti nobene pesmi (v bolj konvencionalnem smislu), tvoja poezija pa me pogosto prav gane zato pa sem se našla v haikuju in mislim, da mi kar gre izražanje skozi to, čeprav uvoženo, miniaturno obliko poezije Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 sej se ne podcenjujem....sam tebi hvalo pojem itak..zvezde kažejo da mam zakopan tak talent,menda, če astrologi niso pogrešili opet sam ga je treba odkopat, pa opucat , pa izpilit *pri tebi pa sije mojstrsko daleč naokoli....pa ne sam talent...ampak človek z veliko pisano , z dušo in srcem, z občutkom za videti svet v njegovih višinah in globinah in s sposobnostjo se dotaknit vsakega izmed nas in v njem zvalovit nekaj za lepši trenutek Veš, da te bom hodila brat, zmeraj znova in znova Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 drugače pa bo v kratkem spet jata mojih haikujev ugledala luč sveta... v pripravi je nova številka Letnih časov, pa tudi druga številka večjezične spletne strani - Lishanu Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 pri tebi pa sije mojstrsko daleč naokoli....pa ne sam talent...ampak človek z veliko pisano , z dušo in srcem, z občutkom za videti svet v njegovih višinah in globinah in s sposobnostjo se dotaknit vsakega izmed nas in v njem zvalovit nekaj za lepši trenutek tule lahko samo prikimam in se strinjam... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Lia saj veš, da sem vesela vsakega feedbacka *maš fajn podpis drugače pa bo v kratkem spet jata mojih haikujev ugledala luč sveta... v pripravi je nova številka Letnih časov, pa tudi druga številka večjezične spletne strani - Lishanu sej to se bo dalo prebrat...link...objava na lnf...pa to....plis, plis.... ...... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 pri tebi pa sije mojstrsko daleč naokoli....pa ne sam talent...ampak človek z veliko pisano , z dušo in srcem, z občutkom za videti svet v njegovih višinah in globinah in s sposobnostjo se dotaknit vsakega izmed nas in v njem zvalovit nekaj za lepši trenutek joj, hvala tebi, pa Mateji in Selene... sem prav ganjena sej to se bo dalo prebrat...link...objava na lnf...pa to....plis, plis.... ne vem še točno, kdaj bo tole zunaj, a seveda boste pravočasno obveščene Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 4. november 2005 Prijavi Deli 4. november 2005 en jesenski vtis... vse manj je barvdrevesa se slačijov zimsko opravo Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sunny girl 4. november 2005 Prijavi Deli 4. november 2005 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 5. november 2005 Prijavi Deli 5. november 2005 Žarek jesenisuši solzokjer obleka duše njegove je pokopana... ................................................. Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 5. november 2005 Prijavi Deli 5. november 2005 sunny girl hvala, natasha, za tvoj prispevek, ki je sicer lep, a preveč poetičen, da bi lahko bil haiku haiku je slikanje z besedami... pesniške figure praviloma tu nimajo kaj iskati sporočilo je podano skozi podobe iz narave ali ljudskih običajev (človek kot del narave)... čustva, razpoloženja, občutki niso nikoli podani direktno, ampak skozi prikazano podobo listi na reki:vrba, javor, breza...in raztrgano pismo tole en dosti očiten primer... plavajoči listi predstavljajo jesen... čas zorenja, plodnosti, a tudi melanholije, propada, starosti, celo bližine smrti...simbolično (a ta simbolika ne sme biti očitna) lahko listi različnih dreves predstavljajo usode različnih ljudi... ki pa spet vsi potujejo k svojemu koncu... in morda ponovnemu začetku v neskončnem ciklu življenja in smrti... reka potuje proti svojemu izlivu... spet ujeta v svojem večnem krogu...zadnja vrstica je nekakšno nasprotje prejšnji sliki (uspešna postavitev nasprotij je tudi pomemben element haikuja), a hkrati še poudarja konec nečesa... verjetno ljubezenskega razmerja... vsak bralec pa si poleg očitnih stvari predstavlja svojo zgodbo, osnovano na lastnih izkušnjah... in prav to je čar dobrega haikuja... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 6. november 2005 Prijavi Deli 6. november 2005 Coccinelle ej hvala - kritika sprejeta. Tko si lepo razložila zdej Haiku, da si lažje predstavljam. Besedno slikanje . Hahahhahahha, men se je pa tko fajn zdel, k mi je na misel priletela ta "stvaritev"....Tvoje so odlične.... Zdej pa čakam impresijo, pa da mi klikne in da "narišem"..... Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 6. november 2005 Prijavi Deli 6. november 2005 Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 V globeliz izrezano zvezdo v čelu.Kri je stekla v vodo. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Allegra 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 roka ledenavišek naslade sedajv temi leži Citiraj Every man gotta right to decide his own desteny!Robert Nesta Marley Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Allegra 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 songs of freedomverige, okovi in kripreteklost ljudi Citiraj Every man gotta right to decide his own desteny!Robert Nesta Marley Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.