coccinelle 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 hudo, sedna pozdravljena, allegra morda ob tej priložnosti malo info o krutih realnostih življenja... zagovorniki tradicionalnega haikuja zavračajo teme, ki se ukvarjajo s temnejšimi platmi življenja. po njihovem mnenju naj bi haiku v prvi vrsti govoril o lepotah narave in povezavi narave s človekom. obstajajo pa tudi bolj avantgardne smeri, ki se ne izogibajo podobnih tem. pri vsem tem pa je že Basho pisal v svojem znamenitem popotnem dnevniku Ozka pot na sever (Oku no hosomichi) o tem, kako so ga ponoči nadlegovale uši in je konj uriniral ob njegovem vzglavniku: fleas, lice, a horse peeingnear my pillow Basho Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 8. november 2005 Prijavi Deli 8. november 2005 Haj Koki,se strinjam, da je potrebno povdariti pozitivno, lepo, estetsko. Ceprav je osebna resnica zame najlepsa. Tale kruta pesmica pa se mi je utrnila v nekem prekrasnem odrocnem gorskem gozdu. So mi povedali, da so tam mimo bezali po koncu druge svet.vojne. Ali je zen nehal obstajati, ko so Japonci krenili v ofenzivo, v vojno? Ali se da pisati o lepih stvareh, kadar je stvarna situacija ne-lepa? Kje je meja med stvarnostjo in iluzijo? Kako razlociti med notranjim mirom in grozno sliko pred ocmi? Mogoce ravno na ta nacin, da jo opises in zacutis na zen-nacin.Potem je tu tudi vprasanje, kaj je lepo in kaj kruto. Zelo hitro smo recimo pozabili provokativne Benetonove reklame...Estetsko so bile neoporecne, kaksno pa je bilo sporocilo?Itd, itd..ne menite se za tole. Ne spada v to temo. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 8. november 2005 Prijavi Deli 8. november 2005 je že prav, sedna, da poveš svoje mnenje saj moja opomba ni bila podana niti mišljena kot kritika, ampak le kot informacija.kriteriji se spreminjajo in če za mainstream pesnike veljajo načela estetike, se vedno najde nekdo, ki je 'drugačen', kar sploh ni slabo. saj zato pa smo tu, da raziskujemo in presegamo meje, ki so nam jih nekoč postavili. Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 8. november 2005 Prijavi Deli 8. november 2005 Mojstrica Cocci, vedno znova me navdušiš... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 8. november 2005 Prijavi Deli 8. november 2005 o, hvala, astra fajn, da si spet mal okoli Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Allegra 8. november 2005 Prijavi Deli 8. november 2005 jata ptic letinihče ne opazi sencmesto je temno Citiraj Every man gotta right to decide his own desteny!Robert Nesta Marley Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 11. november 2005 Prijavi Deli 11. november 2005 Ob svitusinicka zapojebarvo sonca. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 12. november 2005 Prijavi Deli 12. november 2005 en pogled iz stare Ljubljane... listje odpadastreha gradu imaspet zidove Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 12. november 2005 Prijavi Deli 12. november 2005 čisti užitek brat tole kar ste napisale.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 13. november 2005 Prijavi Deli 13. november 2005 Nov fant, nov list, nova pesem.Ista zgodba.Jaz. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 13. november 2005 Prijavi Deli 13. november 2005 hvala, Amis , Silver lepo, kukica ... samo spet premalo konkretno, da bi se temu lahko reklo haiku jaz pa še kar v filmu padajočega listja... jutranja meglaob nogi list, ki jezapustil drevo Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 par dni nazaj... moj stari dom...vrzel v oblakih oblitaz mesečino Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 par dni nazaj... moj stari dom...vrzel v oblakih oblitaz mesečino nostalgija, spomini na mladost Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 Lesketajoci plocniki,odsev ulicnih svetilk v reki.Tujec v mestu. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 nostalgija, spomini na mladost ... hm, tako se je vse poklopilo... ko sem po prijetnem popoldnevu z mamo odhajala iz starega proti novemu domu, je skozi oblake res presevala mesečina... treba je le opaziti take stvari in jih potem skombinirati... saj mi ni takoj 'kapnilo', da je vse skupaj lepo povezano še nekaj je zanimivo... tudi A. (oseba, ki pomeni moj prvi pravi stik s haikujem in sva v tem času postali skoraj prijateljici) je v približno istem času napisala podoben haiku... sicer ga je delila z mano, a ga raje ne objavim, ker ne bi rada kršila avtorskih pravic Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 Ojjj!!!zakaj nimas bloga svojga s temle???????? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 Oj, šefica me je prišla obiskat se mi je kar zdelo, kakšen komentar bom videla ... zato, ker imam Saturna na Merkurju in se bolj počasi zagrevam za razne novitete (upam, da nisem zdajle kakšne ful neumne ven vrgla) ...saj mogoče pa enkrat bo... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 Si jo bolj predstavljam s copicem v roki, kot pa za racunalnikom...Saturn+Merkur= haiku? Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 mene s čopičem v roki ... malo verjetno, čeprav... never say never Saturn+Merkur= haiku?kaj vem... ne bi ravno rekla, da Saturn spodbuja kreativnost mogoče bolj Merkur v vodnarju, pa Sonce in Jupi v ribah v 3.h.v trigonu z Neptunom Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. november 2005 Prijavi Deli 18. november 2005 Oj, šefica me je prišla obiskat se mi je kar zdelo, kakšen komentar bom videla ... zato, ker imam Saturna na Merkurju in se bolj počasi zagrevam za razne novitete (upam, da nisem zdajle kakšne ful neumne ven vrgla) ...saj mogoče pa enkrat bo... jaz pa sem vedla vcer, da bos vedla, ko me bos zagledala oz. moj komentar tule, kaj bom napisala in da se bos tud mal 'ustrasla'. kok se mi hecn zdi, ko recete sefica. ne recem, da mi ni vsec. Si jo bolj predstavljam s copicem v roki, kot pa za racunalnikom...Saturn+Merkur= haiku? no jaz s copicem coccinelle glih ne, se mi pa dopade tole merkur/saturn v zvezi s haikuji. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 18. november 2005 Prijavi Deli 18. november 2005 Jaaaa, hočem tvoj blog, da jih bom imela vse na enem mestu včasih me prime, pa grem nazaj iskat kakšnega, ki mi je ljub Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 18. november 2005 Prijavi Deli 18. november 2005 mene s čopičem v roki ... malo verjetno, čeprav... never say never Nic kaligrafija, pismenke ..kaj takega? Izraznega in skrtega hkrati. Tako kot haiku. Res bi bil lahko blog, se strinjam s puncami V toplem dnevukrila metuljev odstirajo pot na zacetek. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 18. november 2005 Prijavi Deli 18. november 2005 hm... sedna, pred pol leta bi kategorično trdila, da nikakor zdaj pa nisem več toliko prepričana... kaligrafija, slikanje sumi-e in podobno mi je privlačno, a se (zaenkrat) ne najdem v tem... nekako se mi zdi, da nimam dovolj talenta za tako izražanje blogec pa že stoji Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 18. november 2005 Prijavi Deli 18. november 2005 eh...nevernica.... ...boš že še vidla, za kaj vse maš talent.... hvala za blog! Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.