Piko 24. november 2005 Prijavi Deli 24. november 2005 leden veterkako dolga je danespot domov Včeraj zvečer sem izjemno dolgo hodil domovZvečer sem napisal tole (samo še ta haiku, potem pa bom dal mir, obljubim!) Večerni veternosi lepe snežinkemedvedovih sanj Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 24. november 2005 Prijavi Deli 24. november 2005 ah, ne, ne... ti si kar daj duška Saj mi je všeč, da se vas vedno več preizkuša tudi v tej mikro poeziji ******************************** Je pa haiku ena čudna reč... vsak ga razume malo po svoje. Ampak eno od prvih pravil, ki jih uveljavljeni haikuisti poskušajo vbiti začetnikom v glavo je, da je pri pisanju haikuja potrebno pozabiti na pesniške prijeme. Pomembno je znati opazovati, najti smisel v drobnih stvareh. Saj vem, da sem že malo dolgočasna, a bom vseeno ponovila: haiku je slikanje z besedami. Haiku govori o konkretnih stvareh. Haiku ni predvidevanje, ocenjevanje, filozofiranje, izražanje lastnega mnenja. V haikuju velja pravilo: ne razlagaj, pokaži! Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 24. november 2005 Prijavi Deli 24. november 2005 Včeraj zvečer sem izjemno dolgo hodil domovZvečer sem napisal tole (samo še ta haiku, potem pa bom dal mir, obljubim!) Večerni veternosi lepe snežinkemedvedovih sanj Ne, no..Meni je zanimiv. Bi bilo skoda nehat, vsaj v izrazanju ne nehat. Lahko bi pisal romane, se mi zdi. In to take ..o stepi, pa orlih, pa tisti dolgi zeleni travi na irskih previsnih stenah nad morjem, pa o romanticnih ljubeznih..itd Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 24. november 2005 Prijavi Deli 24. november 2005 Cocci, kaj da si, dolgočasna? Ko vse počivaje zimsko dolgočasjepričakovanja pomladi (brezveze-nisemnitipesnik-ampakvečnizačetnik) P.P. Sedna, tisto kar svetuješ, pa že poskušam Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 24. november 2005 Prijavi Deli 24. november 2005 Pikotu jezik kar dobro teče, Sedna *eh, zdaj videla, da si me prehitel, Piko ... dolgočasna pa tudi znam biti ... ampak tole je bilo mišljeno zaradi ponavljanja ene in iste stvari v tej temi Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 24. november 2005 Prijavi Deli 24. november 2005 (brezveze-nisemnitipesnik-ampakvečnizačetnik) P.P. Sedna, tisto kar svetuješ, pa že poskušam Pih, pih..ne svetujem, tudi jaz sem na zacetku..zmeraj. Kul, ko bos imel kaksno popisovanje svojih knjig, me bos povabil.Mi je pa vsec, da si me pobarval zeleno, zelena je moja Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 petek po službi... popoldanski sprehodgologlava se predamplesu snežink ... in danes... zamolkek tresklipa se otresatežkega snega Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 ta je pa dobra gologlava Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 efekt stotih opic...ko ji bo 99 pisal haikuje, jih bova tud midva Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 En HaPiku: Na beli travisveže mačje stopinjevodijo v zimo. (St.odru-gao-pica) Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Silver, pazi kaj delaš, saj ko si enkrat noter, si pečen (saj lahko kaj o konjičkih napišeš) maj-mun.press wow, Piko Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 coccinelle...a vidiš kakšne vse talente si spodbudila...ma ful ste dobri Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 99 opic? nikoli ne reci.. Veter;v golih vejahvonj po tebi. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Ena na brzaka: Pridušen topotv smrekovem gozdu mespomni na Silverja. (may-moon-ska provokacija) Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 tle zna postati še zanimivo velike očipsa pred trgovino...kje si, gospodar? *Amis, kdaj bomo pa kakšen tvoj poskus videli Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 tko... za mojo 2500. objavo pa naj bo en spomin na poletje, haiku, ki bo (upam, da kmalu) objavljen v LČ in skupaj s haigo v večjezični spletni reviji Lishanu... prodnata plažakoščki preteklostižgečkajo podplate pebbled beachfragments of the island's pasttickle my feet Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 Coccinelle je skuhala krasen vonj po poletju... Sem prebral tvoj prevod "Sijalcev luči"! Prižgem radio,ko zapeljem v paradotihih voznikov. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 pravi užitek vas je tule brat....jst pa kr ne upam javno jih pisat, bemu še zdaj ne vem koliko zlogov mora bit kje Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 575 Evo, pa je nastal moj prvi.Pa se cisto pravi je Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 Hvala, Piko lia, nea se sekirat za zloge, prepusti se, pa bo Kroko... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 evo čist prepuščena Vino kristalne čašehladi vročinorazbeljen plamen žge. Roka za njo luč žarivečerna zarjav tišini radost tli... silver zračunaj če drži po krokotovi recepturi...cocci ti si "supervajzing" Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 lia za pogum... za verze... ampak ne bit žalostna, vseeno bi temu težko rekla haiku. Ne vem, kako naj ponazorim, ampak v haikuju gre za izražanje skozi konkretne podobe, ne za opisovanje nekega nedoločljivega občutka, čeprav ga vsi poznamo... na primer ogenj v prvi pesmi... prepričana sem, da nisi imela v mislih prižganega kamina, ki žari in se zaradi vročine, ki jo izžareva, ob njem hladiš s čašo vina (to bi bila lahko tema haikuja), ampak za notranji ogenj, ki žge in razžira (to pa že sega v področje simbolike notranjega doživljanja), ki pa v haikuju nima kaj iskati... notranjo strast lahko ponazoriš s konkretnim dogodkom, pa čeprav gre le za razbito čašo aki kaj podobnega... ma, saj ne vem, če sem razumljiva... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 sem ti rekla...badava posla...nč nau z mojimi haikuji pa če si ti še tako potrpežljiva.... bom pršla sam ploskat sem * tole bom pa pustila vsem v opomin, da si bodo zapomnili , kaj ni haiku :xx!: Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 joj, saj ni tako tažko, samo pozabiti moraš, da pišeš pesem... ok, potem pa še vedno velja... tvoja poezija ( , ki je zame nedosegljiva) za moje haikuje, ko bo katera kakšno zbirko izdala Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 no sej ne da sem trmasta , sam vztrajna Pohotna roka skriva odhod sonca v daljavi temni oblaki. joj, saj ni tako tažko, samo pozabiti moraš, da pišeš pesem... ok, potem pa še vedno velja... tvoja poezija ( , ki je zame nedosegljiva) za moje haikuje, ko bo katera kakšno zbirko izdala aha , veš de...sam da dobiva Valkiro z unim smajlijem ki hvata zlate kure....da nam znesejo zlatih jajc, da platimo tiskara Dlakasta roka skrivaodhod soncaoblačna krvava zarja. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.