Skoči na vsebino

HAIKU

mm

Recommended Posts

Bom namenoma samo poskušal. Kak korak vstran ne more biti napačen. x:o)x

Le okoli Gospodarskega rastavišča se ne da narediti napačnega koraka.

Ena Haikira:

Za vse je kriva,

Valkira, le brez nje se

ne bi rodila.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Deli na socialnih omrežjih

Silver x:Xx

ja, tole kar v redu stran, pa še kaj bi se jih našlo... samo ponavadi so taki linki sami sebi namen, saj jih komaj kdo odpre :inocent:

tudi tukaj se lahko najde marsikaj zanimivega, teorije, prakse, tudi cel kup dodatnih povezav (med drugim tudi na ahapoetry)... nekaj malega celo v slovenščini x:)x

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

do you haiku

haiku know how

do it haiku

*** tale je poseben triple haiku ki izhaja iz trileme, da se potrdi verodostojnost haikuja, mora biti vsaj 1x omenjen v vrstici.

*oprez še tle okol mene....še vedno poseben režim!

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

silver :palec:

meni je všeč, čeprav bi kdo rekel, da ni dovolj konkretno... saj za nekoga, ki nima pojma, kaj se pri nas dogaja, res ni preveč razumljivo :inocent:

Valkira, a boš žalostna, če rečem, da ni :sori:

saj so bile podobne stvari že tudi kje objavljene, a haiku bi temu težko rekla :inocent:

apak kar še poskušaj :palec:

prometni zastoj

klokot deževnice

v odtoku

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

:wOOt: jst sm mislila, da je to point. En stavek, drug pa čist neki X...

Sem probala po tvojmu it:

prometni zastoj (kakšen kaj) Zaspani obrazi

klokot deževnice (čist neki X) zelena rastlina

v odtoku (in kaj se dogaja s tem Xom) ki raste

Kaj si pa ti s tem hotla povedat...

Bela boga.... tale haiku je pa od vraga... :vragec: x;)x x:Dx

aha x:Dx

ja, saj na nej način je podobno... samo da tisti drugi del samo zgleda čist neki x, če pa malo pomisliš, pa najdeš povezavo...

prometni zastoj..........................sem včeraj cel dan gledala te scene skozi okno pisarne

klokot deževnice

v odtoku................................... na prvi pogled res kr neki... samo lahko pa pogledaš npr. takole: na stoječi promet (iz 1. vrstice) pada dež, ki pomeni gibanje, pretakanje v nasprotju s stanjem... čeprav avtomobili ne morejo nikamor, voda (deževnica) najde pot, teče po avtomobilih, po cesti in odteče v kanal, ne pusti se motiti v svojem večnem kroženju, medtem ko je človek odvisen od svojih iznajdb in omejen v svoji gibljivosti...

torej, ko vržeš skupaj nekaj na videz brez (z)veze, moraš paziti da to posreduje neko sporočilo... haiku ni nakupovalni seznam, ampak naj bi posredoval neko globlje sporočilo, čeprav na prvi pogled pogosto ne izgleda tako :vio:

x:Dx x:Dx

Bom :vtz: , pa bom pomagu... :inocent:

kaj pa takole ...

Zaspani obrazi.

V izsušeni zemlji

uvele rastline.

wow, silver :2src:

se mi zdi, da si dojel bistvo :palec:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

RAZLOŽI... nič ne dojemam!!!

Zaspani obrazi.

V izsušeni zemlji

uvele rastline.

Tu je silver uporabil tvojo prvo vrstico... pomisli, kakšne občutke ti vzbujajo zaspani obrazi... je to zgodaj zjutraj, ko te obveznosti prisilijo, da vstaneš, čeprav bi ras še spal...ali pa, kar je bolj verjetno glede na nadaljevanje, pozno zvečer, morda proti koncu kakšne žurke, ko že vsi bolj tanko gledajo... ... nato pa je dodal primerjavo... uvele rastline lahko primerjaš z utrujenimi, neprespanimi, morda skrokanimi osebami... in prav tako, kot rastline potrebujejo vodo, potrebujejo ti 'zaspani obrazi' počitek, da si napolnijo baterije...

ok, malo nakladam, a tako nekako gredo te stvari... :inocent:

*zdaj vidim, da je tudi Silver že odgovoril podobno ... thx x:)x

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Sedna, vroče :2src:

Lesket v očeh.

Med čredo ovac

pobesneli volk.

xbookx

Ej, a sem zdej zadela point :^: , al spet ne :8):

Razlaga: Lesket v očeh... lahko lesket sreče, jeze, žalosti - se ne ve :o|o: . Med čredo ovac pobesneli volk - vidimo da je bil ta pogled krvoločen, kot volkov med ovcami... xcivx A, a sem al nisem... x^x

:sori:

sori, no, ker te moram spet razočarati... meni ne pove dovolj, ni mi logično... spominja me na nekaj vmes med Rdečo kapico in risankami Hanna-Barbera, preveč izmišljeno...

veš, pravijo, da je haiku dober, ko temelji na lastni izkušnji, ko te nekaj v okolici pripravi do tega, da se zamisliš, da si želiš nek trenutek ovekovečiti... haiku je stapljanje z okoljem, ne pa nekaj, kar spraviš skupaj kar tako zaradi lepšega.

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

xcivx si me že.... x;)x nimam šans...tok nebuloz sem že napisala, da sam še ploskam tle...kaj se čem tule vun metat ....

mogoče, enkrat ko bom velika in ko bom prebrala tisoč in en haiku...da mi pa naredi klik x;)x x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

kaj je zdaj to.... :sniky: ....pa tolk dobre pesmi pišete!...a bi se prosim raje malo pohvalili, namesto, da se v nič dajete......a moram prav pop*...... :vragec:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

'jutro vsem skupaj x:Xx xsrcx

Amis... je, kar zelo podobno x;)x

Lia... poezije nikdar nisem preveč marala... zdaj pa v veliki meri prav zaradi tvojih pesmi rada kaj preberem x:Ix

tko da... ne sekiraj se, na svojem področju si carica, pri haikuju pa ti morda tudi naredi klik xDDx

Valkira... x:Dx

... tole sem pobrala včeraj nekje na polju...

zimski mrak

stopinja v snegu

zakraka

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

:palec: orka motorka....kak ti rata...tri besede pa taki filing xsrcx me je kr prestavilo izza tega zaslona na zasneženo polje x:Ix
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

jh...kdor zna, zna....coccinelle.... :palec: .....pa hvala za odgovor, da je vsaj mal podobno :switz: ...ma kdo bi si mislil...a si vidla, kaj si sprožila tle....odkrivanje talentov in sposobnosti xsurprisex

lia...men so tvoje pesmi ful všeč...ziher zato k si sco.... x:px

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...