coccinelle 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 jh...kdor zna, zna....coccinelle.... .....pa hvala za odgovor, da je vsaj mal podobno ...ma kdo bi si mislil...a si vidla, kaj si sprožila tle....odkrivanje talentov in sposobnosti a ni fajn, no lia...men so tvoje pesmi ful všeč...ziher zato k si sco.... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Dobro jutro Takole se pocutim danes..kar hrabro naprej druzba. Amis - zelo lepo!Koki tale je pa tako dober, tega moras poslat na kaksno tekmovanje. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 thx, sedna ... naj se ti naredi lep dan hehe valkira, si pa vztrajna (kot bi bila škorpija ) hm... tole je še najbližje haikuju do zdaj... keep up the good work Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Iskra v očeh,bel ovratnik,pes cefra stiropor. sori... ne vem, kaj ima tu opraviti iskra v očeh... kaj naj bi to pomenilo... zakaj je tu bel ovratnik, tudi ni mogoče vedeti (če ne bi že prej razložila)..skratka, nerazumljivo, premalo konkretno, da bi bil to lahko haiku vroča kava.spomini so trpkiin boleči. ... še en haiku iz dna duše... lahko, da je iz dna duše, ampak zato še posebej ni haiku ... kaj ima vroča kava opraviti s spomini?... ni razvidno...... spomini na kaj?... premalo konkretno... za izlive iz dna duše je primerna poezija, v haiku pa to ne sodi tole bi bilo lahko na haiku način... (izmišljeno na hitro) le ena skodelicajutranja kavatako grenka (tule konkretna slika prikaže občutek samote, grenkobe... s tem, da je grenka kava čisto konkretna stvar in ne zgolj metafora) ********************************** Bom še enkrat napisala eno od najpomembnejših pravil pri pisanju haikuja: Ne razlagaj, pokaži! in upam, da mi ne zamerite, ko vas takole raztrgam... je vse dobronamerno Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Coccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccci ti samo tako naprej. Kako fino je, če nekdo napiše "kritiko", dobro ali slabo ampak tako da pove zakaj in kako. Pikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkko Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Valkira, eden haikurikiri: V mrzlo kavododam kapljo vročega...Spomnim se mame. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Valkira, eden haikurikiri: V mrzlo kavododam kapljo vročega...Spomnim se mame.kapljo vročega... kaj? jaz bi raje malo drugače... v vročo kavododam kapljo mleka...spomnim se mame No pa še en Haiki - kiki... Coci, ti pa kar skritizeri, če moraš. Ne bom nič zamerila, sem že vajena (to ti mal slabo vest šopam, da boš bolj mila ) umazana posoda mama sedi na stolunima energije Zdej pa že dvomim, v vse svoje haikaške sposobnosti... joj, valkira... tebi se pa tako od srca nasmejim... fajn se mi zdi, da ti še nisem čist pobila volje predvidevam, da je tole situacija iz tvojega 'real lifa' a spet moram ponoviti: ne razlagaj (nima energije), pokaži! (ne vem... v naročju krpa ali pa kaj podobnega Bes tujkestena sploh ne rabi stopnic tole mi pa deluje zelo haikujsko, čeprav bolj 'moderno' in nima klasične forme Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Scattered sandalsa call back to myself,so hollow I would echo. Takole to delajo masine, teli je ime AAron. O tem bi znal Claudio kaj povedat..Oziroma prej njegova Alice. http://www.kurzweilcyberart.com/ Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Mantis tkole na hit pa že ne bo šlo ... jst se že 2 dni mučim, da bi blo kej podobno haikiju, pa mi je do sedaj sam enkrat približno ratal... še škripnla bom v tej temi ... sam boh pa coci vesta kva je haiku ej, tega se nism jst spomnila, ampak Japonci... oni pa menda že vejo *pišuka, Mantis... jst te hvalim, ti pa tkole... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Scattered sandalsa call back to myself,so hollow I would echo. Takole to delajo masine, teli je ime AAron. O tem bi znal Claudio kaj povedat..Oziroma prej njegova Alice. http://www.kurzweilcyberart.com/ne vem, no... imam svoje mnenje o 'mašinski' poeziji :xx!: , čeprav včasih rata kaj čisto spodobnega...hvala, sedna Bela boga... in mantis je najbolj zadela... pa še trudila se ni... jst pa kle točim solze in pot, pa nič!!! Mantis, uleti in raztura... Kje je kle pravica ni pravice Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Cocci, saj vem! Pa sem moral pustiti tako, ker mi ni takoj potegnilo, kaj minimalnega spremeniti. Bom čisto malo popravil, ker sem takrat pil mrzlo kavo. Edino brez mleka je bila. Potem pa me je Valkira spomnila na MAMO! Ne reči, da ima ona vroče spomine nanjo. V mrzlo kavododam kapljo mleka.Spomnim se mame. Tole mi ni všeč, še vedno je tista mrzlost nepovezana. Če bi bil Valkir, bi napisal: V grenko kavododam kapljo mleka.Spomnim se mame. Pikoneobupa, poskuša dalje slediti dogodkom. Aha, pa čustva moram izklopiti: V mrzlo kavostresem žlico sladkorja.Črna ostane. Hihihi jupiji, hvala ker se lahko izživljamo tle gor! Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 na to pa nimam komentarja (sanje ali spomin na nekaj konkretnega so čisto legalne v haikuju... samo tule sem še malo zbegana, kaj je kaj) just keep trying Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 još jedan pokušaj.... Zlomljena perutgazi v snegu samezrem v kamin Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 oblačno jutrogneča na cestizačenja nov dan Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 Amis kul Vijolicna meglapozira ropotavtomobilov. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 još jedan pokušaj.... Zlomljena perutgazi v snegu samezrem v kamin zelo lepo... kot del daljše pesmi, samo nikakor ne v haikuju joj, lepo lepo lepo prosim, ne tlačiti v haiku nobenega abstraktnega filozofiranja...to je primerno in lepo v poeziji, haiku pa je čisto preveč kompakten in konkreten, da bi toleriral takšne prijeme.oblačno jutrogneča na cestizačenja nov dan Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 ..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 ahoj, silver lepo ... samo pri prvem bi jaz tretjo vrstico prestavila na začetek. Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 zelo lepo... kot del daljše pesmi, samo nikakor ne v haikuju joj, lepo lepo lepo prosim, ne tlačiti v haiku nobenega abstraktnega filozofiranja...to je primerno in lepo v poeziji, haiku pa je čisto preveč kompakten in konkreten, da bi toleriral takšne prijeme. zdej mi je šele kapnil....slikanje podob pa ne bit huda če mi boš to še kdaj ponovila telegrafska gola dejstva.press Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 neskončna meglakakiji na stojniciedino sonce Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 iii...šele zdej vidla silverjeve haikuje.... coccinelle.... tipkovnica na mizimali ekran prinaša sporočila Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 lia , amis malo v razmislek... ponavadi (seveda tudi tu obstajajo izjeme) je haiku učinkovitejši, če ne govori le o eni stvari oziroma ne izpade kot ena misel, en stavek... ampak sta v njem predstavljeni dve različni podobi, ki se lahko dopolnjujeta ali na videz nasprotujeta... kontrast je lahko v prvi (ponavadi) ali tretji vrstici... v tradicionalnem haikuju je ena vrstica praviloma rezervirana za sezonsko besedo (kigo), ki določi čas, v katerem se haiku zgodi... v sodobnem haikuju kigo sicer ni obvezen, doda pa neko razsežnost ... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 sveže perilood jutra do sutraumazane gate Ahaaa, kva pa zdej rečeš na mojo umetnino ... zadela u nulo (šla po zgornjih pravilih)!!! Bravo jst hehe, čist spodoben senryu senryu, kaj je to? Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.