Skoči na vsebino

HAIKU

mm

Recommended Posts

Sam ta smeško mi je prav hecen !! xsmx xsmx

coccinelle x:Dx :palec:

Kasneje pa sledi še kak haiku od mene...po razpoloženju ! Zdaj sem preveč hiper...za razmišljat ! :vragec: x:Dx x;)x

Valkira x:Xx x:Ix x;)x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Deli na socialnih omrežjih

Lia love you.

Santos - :palec:

Evo ena samo zate, mogoce se pa se dnevna soba mimogrede pospravi.

Stojec v snegu

bojevnik vadi eno samo kretnjo.

Znova in znova.

x;)x :palec:

tečem ob obali

gledam v nebo

moje misli so na vrhu sveta (bojevnik)

:vtz:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

pa kwas tolk kul no... a ne vids da mam mam te kr rt zdej x:Ix x:Ix

pise haiku

v megli zivi

srce ji podari

x:Ix

nemo pove

vec naredi

mama govori

veliko sedi

razmislja v dni

zabava na visku

mesto brni

okolica brenci

osa v marelici

--------

... x;)x x:Dx (žespetpogumna.press...)

hvala za poskuse, free... ampak ni vsak pamflet ali pa poskus aforizma senryu, še manj pa haiku :ermm:

silver, kwa se zdaj vadiš... a rabiš salon za navdih :vragec: x;)x

pa še en nasvet oziroma priporočilo (ni zraslo na mojem zeljniku)... avtor naj ne bi bil središče haikuja; če v haikuju že nastopa v prvi osebi, naj bi se občutil kot del narave oziroma okolja, ne pa kot izpostavljanje lastnega ega...

xsrcx

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

ma jst 0 vec ne stekam.... :o|o: senjour, pa haiku, pa aforizm, pa pamflet , pa vijolica, pa fhšsjsnsfjs pa mfri9ii wf jfwš pa kwa se????????

boli mene, jst bom pisu karmi pase!!! x^x x^x :P ce ne sm pa svojo kategorijo zmislu: FREE kategorija!!!

evo ena FREE:

nism steku

bi haiku reku

tisina najvec pove

ma jst 0 vec ne stekam.... :o|o: senjour, pa haiku, pa aforizm, pa pamflet , pa vijolica, pa fhšsjsnsfjs pa mfri9ii wf jfwš pa kwa se????????

boli mene, jst bom pisu karmi pase!!! x^x x^x :P ce ne sm pa svojo kategorijo zmislu: FREE kategorija!!!

evo ena FREE:

nism steku

bi haiku reku

tisina najvec pove

bom pop*... spet mi citat ne dela :xx!:

ni blema, pa piši FREE... sam odpri svojo temo x!x

ker tele teme si sicer nisem jaz zmislila, ampak sem jo nekako posvojila in tu notri nema trte mrte :att:

sej drugač nism tolk zajebana

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Še en haikido (po ta zadnih navodilih): xcivx

listnato drevo

stoji sredi gozda

povsod iglavci

:OoO:

OK... ideja ni slaba... samo v haikuju je pomembna konkretnost... zakaj listnato drevo, preveč splošno... zakaj ne bukev ali hrast ali breza.... enako - zakaj iglavci (bolje smreke ali bori ali whatever...)... mislim, da bi tole bolje zvenelo nekako takole:

samotna breza/bukev...

sredi visokih borov

sega v nebo

... ali pa kaj podobnega... :inocent:

še bolje je, če je v haikuju vsaj nakazan letni čas, v katerem se dogaja... npr.:

še vsa gola

breza sredi borov

sega v nebo

malo drugače, ne x;)x

dobila dar

nisem bila vesela

vse bilo zaman

:C: :C: :C:

dobrodošla, estrela :palec:

hvala za poskus... malo si preberi moje teženje višje gori, pa ne se takoj prestrašit... ker haiku tole ravno ni xnckrivx

... mama mia ... Cocci je ful zajebana učiteljca ... jst bom raj čist tih
ah dej no, a je res tko hudo xzobkox

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

:palec: hvala Cocci :madpro:

... in ful dobr se sliš... ta tvoja izboljšava... čeprav kljub mnogim poiskusom, je tole zame še vedno japonska vas x;)x x:Dx

xg:Dx xg:Dx :inocent:

xg:Dx ha hahah kolk fajn ... sej sm vedu da us to povedala. pa se prav mas, sam.... jst se zmer ne vem cist tocn kwa je haiku ane :inocent: xrolleyesx mislm, a morm zdej svojo temo odpret kateri bo naslov: 'HAIKU probe' xg:Dx

-------

bom pop*... spet mi citat ne dela :xx!:

ni blema, pa piši FREE... sam odpri svojo temo x!x

ker tele teme si sicer nisem jaz zmislila, ampak sem jo nekako posvojila in tu notri nema trte mrte :att:

sej drugač nism tolk zajebana

kaj pa tkole z vec konkretnosti:

smreka drevo

sredi gozda

ima iglce

xg:Dx xg:Dx ha hahahah hahahah

ej, sorry, sej naum vec no x:Ix sam je pa konkretno ane x:Dx

----------

OK... ideja ni slaba... samo v haikuju je pomembna konkretnost... zakaj listnato drevo, preveč splošno... zakaj ne bukev ali hrast ali breza.... enako - zakaj iglavci (bolje smreke ali bori ali whatever...)... mislim, da bi tole bolje zvenelo ne...

cak, zdej pa zares en haiku:

cist zares gozd

cist zares smreka

cist zares iglca

ne, zdej pa res cist cist zares no:

v gozdu smreka

visoko se dviga

zadnja iglica

cist, cist cist cist zares:

smreka visoka

v gozdu smrek

je iglica na tleh

cekin na nebu

in meglice ob reki

odhod na delo

polnaluna.net......... x;)x

zdej pa hitro prebrat, kar ste napisali....je blo treba najprej navdih na ekran spravit.... x^x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Aja, a tko strogo je to, da se je treba držat borovcev ? he he, sej nea bom tečnarla v tvoji temi pol
ah ne, no... x:Ix ... saj tema je zato, da se vsak lahko preizkusi glede na svoj navdih in zmožnosti... itak da lahko vsak piše, kar mu pride na misel, dokler je vsaj približno v okvirih teme :palec:

jaz pa si pač pridržujem pravice, da kaj pripomnim, pohvalim, kritiziram ali svetujem, če se mi zdi... tko da... ne se preveč ozirat na moje mnenje, če nimaš namena pisati 'dobrih' haikujev x;)x

xg:Dx ha hahah kolk fajn ... sej sm vedu da us to povedala. pa se prav mas, sam.... jst se zmer ne vem cist tocn kwa je haiku ane :inocent: xrolleyesx mislm, a morm zdej svojo temo odpret kateri bo naslov: 'HAIKU probe' xg:Dx

-------

kaj pa tkole z vec konkretnosti:

smreka drevo

sredi gozda

ima iglce

xg:Dx xg:Dx ha hahahah hahahah

ej, sorry, sej naum vec no x:Ix sam je pa konkretno ane x:Dx

----------

cak, zdej pa zares en haiku:

cist zares gozd

cist zares smreka

cist zares iglca

ne, zdej pa res cist cist zares no:

v gozdu smreka

visoko se dviga

zadnja iglica

cist, cist cist cist zares:

smreka visoka

v gozdu smrek

je iglica na tleh

ne vem, free, kolk naj se sploh s tabo ukvarjam, saj se sam rekel, da te tole preveč ne zanima... haiku je vse kaj drugega kot igračkanje z besedami... saj imaš dovolj primerov - posrečenih in malo manj posrečenih, pa tudi teorije, če se ti le ljubi malo pogledati po temi... ker meni se ravno ne da na vsaki drugi strani pisati eno in isto... saj se že itak dovolj ponavljam :inocent:

cekin na nebu

in meglice ob reki

odhod na delo

polnaluna.net......... x;)x

zdej pa hitro prebrat, kar ste napisali....je blo treba najprej navdih na ekran spravit.... x^x

se mi zdi, da si kar poštekala, za kaj gre, čeprav... lep opis narave, a kakega globljega sporočila vseeno ne najdem :inocent: ....... x;)x :palec:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

imaš prav...tud odhod na delo je trenutno enako "neglobok".... x;)x ....ma u bistvu je blo ful lepo zjutraj videt polno in čist rumeno luno na tistem temnem nebu...pol sem se pa sam mal igrala s 5-7-5.....sej ne more zmer ratat....

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Amis:

aha... :palec:

je pa res, da fantastičnih prizorov narave ne more prav opisati nobena beseda... in prikazati nobena slika :vio:

in tako mimogrede... ni se treba držati 5-7-5... najbolje je prepustiti navdihu, da sam najde obliko... važno je, da ni preveč gostobesedno... če pa slučajno uspe v tej formi, pa še toliko bolje x;)x

aja, pa xvrtcx za kužija :V:

rjave slike

mrtvo telo binglja

rokovanje rabljev

ja, vem... :V:

ampak mogoče bi vseeno tole malo obrnila, da dobi pomen, npr.

s porumenele slike

binglja mrtvo telo...

rablji se rokujejo

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

s porumenele slike

binglja mrtvo telo...

rablji se rokujejo

:palec: tale tvoj je boljši xcivx pa se ne morm upret da neb poskusla :sori: se počutim k kak odvisnik x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...