cashy 21. januar 2006 Prijavi Deli 21. januar 2006 hrepenenje...po lastnem jazu,izgubljen tava v meni. heh, totih pogojev bo meni počasi dosti.....nikol niste zadovoljni ka pa te zaj totemu fali meni bo pa počas dovolj totih vaših totijev Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 21. januar 2006 Prijavi Deli 21. januar 2006 vsi drugačni, vsi enkopravni Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 21. januar 2006 Prijavi Deli 21. januar 2006 senryu lucky me! (da ni to slučajno sranye po japonsko??) ne glih... nekaj o senryuju je na mojem blogu, drugače pa ni to nič slabega, čeprav so ga na zahodu dolgo (nekateri pa še) smatrali za manjvrednega spremljevalca haikuja. Glavna razlika je, da je senryu bolj človeško orientiran, včasih satiričen, praviloma pa vsebuje humor v neposrednejši obliki kot haiku heh, totih pogojev bo meni počasi dosti.....nikol niste zadovoljni ka pa te zaj totemu fali ma saj mu nič ne fali... a ne štekaš, da smo ga pohvalili... hrepenenje...po lastnem jazu,izgubljen tava v meni.meni bo pa počas dovolj totih vaših totijev dobrodošel, cashy, v tem malem gnezdecu kaj te muči? lepa poezija, ne ravno haiku bom še ta xy-tič povedala... haiku je slika v besedi, konkretna podoba (praviloma) iz narave, ki skozi podobo (ali dve nasproti postavljeni podobi) razkrije globjo resnico (idealno naj bi tako bilo) o naravi življenja... blablabla... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. januar 2006 Prijavi Deli 21. januar 2006 ja, kdo pa?? jst raj brezveze napisem, kt pa da kopiram (sej ap si lahk ze vidla )haiku je totrej takrat, ko govorimo resnico al kaj ---------hvala boro, pozdrav ejga, free... če si tole ti napisal, kapo dol korak zdrsava na pomrznjenih tlehbledo soncekdaj boš posijalona mojo senčno pot nastalo v trenutku slabosti (rakica)--------- .... .. za priprtimi vratistoji deklica rdeča kot rak ... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 21. januar 2006 Prijavi Deli 21. januar 2006 free... ja pol pa čestitke še enkrat, ne haiku je totrej takrat, ko govorimo resnico al kaj tko nekak, če mal poenostavmo Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. januar 2006 Prijavi Deli 21. januar 2006 o thanks kdaj je strah koristen: odsevi luci tema goribolj kot misli --------Free, ti vedno rulaš Sicer pa, kot sem že povedala, se tukaj napasem za dušico Hvala vsem. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 21. januar 2006 Prijavi Deli 21. januar 2006 a je res ... no zdaj pa lahko grem v miru spat....ker men se je res zdel ,da je to pa je, sam prelepo, da bi bi bilo res hvala šefica Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. januar 2006 Prijavi Deli 21. januar 2006 ne, ampak psicka --------Underdog položaj iz yoge? ------------...... haiku je slika v besedi, konkretna podoba (praviloma) iz narave, ki skozi podobo (ali dve nasproti postavljeni podobi) razkrije globjo resnico (idealno naj bi tako bilo) o naravi življenja... blablabla... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 21. januar 2006 Prijavi Deli 21. januar 2006 -------- ------------ Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. januar 2006 Prijavi Deli 21. januar 2006 tolk tezje. pa tut kreativno omejen lahk clovk rata, zaradi omejenosti.? sam, po drugi strani pa ravno obratno: ima bolj usmerjeno pozornost. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. januar 2006 Prijavi Deli 22. januar 2006 ? kaj si povedala? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 22. januar 2006 Prijavi Deli 22. januar 2006 hvala vsem za prispevke glede pravil, forme, usmerjenosti... ja, res je... haiku ni vse, kar se zapiše v treh kratkih vrsticah... in res je, haiku je le ena od oblik izražanja... tako kot je ena od oblik izražanja sonet ali free verse ali črtica ali roman ali... ... in vsak ima možnost in pravico, da izbere tisto obliko izražanja, ki mu je najbližja, skozi katero se najlažje in najbolj svobodno izrazi... in zakaj torej haiku ne bi imel nekih določenih pravil, v okviru katerih še vedno obstaja nešteto možnosti izražanja... bistvo haikuja je v zamolčanem... v tistem, iz česar si mora bralec sam ustvariti sliko, okolje, dogajanje, sporočilo... in pisati haiku sploh ni tako preprosto kot izgleda, če naj le-ta nosi neko univerzalno sporočilo... kajti za sončnimi zahodi, padajočimi listi, oglašanju gosi iz megle... so globoka sporočila... če jih avtor zna vtkati v teh nekaj vrstic... in če jih bralec zna izluščiti iz napisanega... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 22. januar 2006 Prijavi Deli 22. januar 2006 vemo in vemo da ti do gležnjev ne sežemo * tvoji so res sploh Valentinovo.... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 22. januar 2006 Prijavi Deli 22. januar 2006 oj, lia... jaz pa vam drugim kje drugje ne... veš, da sem zadnjič mislila nate, ki imaš raje bolj lirsko izražanje... mogoče bi ti od japonskih tanka bolj ustrezala... je malo daljša od haikuja in omogoča nekoliko bolj lirski pristop... sicer je oblika spet tradicionalno (na Jap.) določena (na zahodu se striktno ne upošteva), in sicer 5-7-5-7-7, torej v petih vrsticah. En moj primer imaš malo nazaj v temi.. korak zdrsava na pomrznjenih tlehbledo soncekdaj boš posijalona mojo senčno pot*sem še enkrat prepisalaše enkratokus soli v nosnicahmorje v očehpomaham galebomodidem v jesen*pa še ena moja, tudi že objavljena tu Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. januar 2006 Prijavi Deli 22. januar 2006 verjetn mi je itak sam ratal .. ti ga podarim! ---------free... ja pol pa čestitke še enkrat, ne ... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 ma saj mu nič ne fali... a ne štekaš, da smo ga pohvalili... dobrodošel, cashy, v tem malem gnezdecu kaj te muči? lepa poezija, ne ravno haiku bom še ta xy-tič povedala... haiku je slika v besedi, konkretna podoba (praviloma) iz narave, ki skozi podobo (ali dve nasproti postavljeni podobi) razkrije globjo resnico (idealno naj bi tako bilo) o naravi življenja... blablabla...saj me nič ne muči samo "toti" me je malo v oči bodel se opravičujem, ko nisem poštekal bistva haikuja golo vejevje sameva,zlivajo se topli žarki z neba,pomladi pa ni, ni... Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 prekunštno tole zame.... bom kr pri ploskanju ostala publiko tud rabite Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 verjetn mi je itak sam ratal .. ti ga podarim! --------- saj me nič ne muči samo "toti" me je malo v oči bodel se opravičujem, ko nisem poštekal bistva haikuja golo vejevje sameva,zlivajo se topli žarki z neba,pomladi pa ni, ni...te pa tak vredi ne ma daj nehi no... so ljudje, ki 'kao' pišejo haiku leta, pa ne poštekajo bistva pesem pa lepa, samo spet preveč lirska za haiku (sem zatežena, ne ) prekunštno tole zame.... bom kr pri ploskanju ostala publiko tud rabite če te pa kdaj zagrabi kaj napisat, pa veš, da si dobrodošla Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 te pa tak vredi ne ma daj nehi no... so ljudje, ki 'kao' pišejo haiku leta, pa ne poštekajo bistva pesem pa lepa, samo spet preveč lirska za haiku (sem zatežena, ne )pismo, zakaj moram biti tko romantičen mogočen pogled na goro,veter žvižga okrog ušes,pesek mi sipa v oči... Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 sploh za kozla, ne tega tvojega bi pa jaz malo predelala (če ne zameriš)... veter z gore žvižga okoli ušessipa pesek v oči Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 pesek sipa v oči Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 sploh za kozla, ne tega tvojega bi pa jaz malo predelala (če ne zameriš)... veter z gore žvižga okoli ušessipa pesek v očija, mi je tvoj bolj všeč Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 saj ni moj... samo tvoj malo popravljen... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 25. januar 2006 Prijavi Deli 25. januar 2006 veter zavijav kristalnem kozarcurdeča vrtnica lanski koledarna beli naslovniciprezrto voščilo dirkalni motorv cestnem jaškuprašen klobuk prsti drsijopo strunh kitaresrce na dlani ....posledica včerajšnjega blues koncerta..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 25. januar 2006 Prijavi Deli 25. januar 2006 hi hi...kakšne lepe "posledice"..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.