Alan_New 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 Free Dobrodošlica Alanu, ki se je opogumil.* Dežuje? To je vredu.Hvala, sedna. Sicer za hodit po dežju ni nujen pogum, temveč je že dovolj pozabljivost. ______________* Sej vem, da misliš na haiku. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 Dežuje.Nobeno vreme ne more preprečitimojega prihoda domov. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 Skalne policeodete v bel puhmraz ni popustil Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 4. marec 2006 Prijavi Deli 4. marec 2006 Za reko, ki teceje vsaka cer se nepobrusendiamant. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 6. marec 2006 Prijavi Deli 6. marec 2006 Teža na vejahin ptički brez hranezaradi snega. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. marec 2006 Prijavi Deli 6. marec 2006 zaradi snegaumirjena miselpoglablja v srce Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 7. marec 2006 Prijavi Deli 7. marec 2006 lepo, da sodelujete, čeprav je 'šica' mal na dopustu Alan in Piko - že, že, ampak kje je tu sporočilo razen podobe (ali pa česa ne vidim)? free, za kalodont imaš drugo temo... čeprav ni tolk napačno, samo spet ne preveč haikujsko. daljša od njevejicav srakinem kljunu Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 7. marec 2006 Prijavi Deli 7. marec 2006 lepo, da sodelujete, čeprav je 'šica' mal na dopustu Alan in Piko - že, že, ampak kje je tu sporočilo razen podobe (ali pa česa ne vidim)?Dežuje.Prišel sem brez dežnikain brez dežnika bom odšel. Kar se mene tiče, je sporočilo jasno. Deževen dan je. Nekam sem prišel brez dežnika in tako bom tudi odšel. Se pravi, dež (v tem primeru je težava) mi otežuje prihod, a se ne pustim motit tem dejavnikom in grem z zaupanjem naprej. Dežuje.Nobeno vreme ne more preprečitimojega prihoda domov. Naj se zgodi karkoli, v tem primeru je to samo dež, bom prišel domov, nazaj v Enost. Nič mi tega ne more preprečiti. In seveda bom prišel tudi fizično domov. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 7. marec 2006 Prijavi Deli 7. marec 2006 Koči samo poskušam: : Slepeč odsevsonca na snegunapoved pomladi. Še dodatek: : Nihče mu ni kosv prepevanjumelodije pomladi. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 7. marec 2006 Prijavi Deli 7. marec 2006 Alan, morda me je zmotilo prav to, ker je sporočilo preveč jasno, brez očitnih podtonov in globljih razkritij; v bistvu le opis nečesa. seveda lahko tudi to (hojo brez dežnika) vzameš kot metaforo življenja, kot si nakazal v drugi obrazložitvi. Morda sta tvoja haikuja na nek način celo podobna nekaterim sodobnim japonskim haikujem, ki uporabljajo (celo preveč karikirano) simboliko zahoda, vsekakor pa v njih najdem tudi nadih zena.tole je le moje skromno začetniško mnenje: osebno so mi bližje nekoliko bolj tradicionalne oblike haikuja, brez očitne metaforike, zato težje komentiram drugačna dela. Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 7. marec 2006 Prijavi Deli 7. marec 2006 Meni pa se zdi, da sta moja "haikuja" zenovska. Zakaj pa mora biti sporočilo skrito in zavito? Je manj "umetniško", če je jasno in glasno? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. marec 2006 Prijavi Deli 7. marec 2006 ma ja sej nima veze ane... se trudmo nardit haiku, pa cetudi iz prejsnjega. men je tko ucasih lazje. daljsa od njemisel je rokabrez (spodbbude) srca lepo, da sodelujete, čeprav je 'šica' mal na dopustu ...free, za kalodont imaš drugo temo... čeprav ni tolk napačno, samo spet ne preveč haikujsko.daljša od njevejicav srakinem kljunu Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 7. marec 2006 Prijavi Deli 7. marec 2006 Meni pa se zdi, da sta moja "haikuja" zenovska. Zakaj pa mora biti sporočilo skrito in zavito? Je manj "umetniško", če je jasno in glasno? iz spoštovanja do bralca in njegove sposobnosti rekonstrukcije dogodka. sploh pa je eno prvih pravil haikuja "show don't tell"... mislim, da ni treba prevajat Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 7. marec 2006 Prijavi Deli 7. marec 2006 iz spoštovanja do bralca in njegove sposobnosti rekonstrukcije dogodka. sploh pa je eno prvih pravil haikuja "show don't tell"... mislim, da ni treba prevajat To je potem bralčev problem, ne moj. Pa naj bere kaj drugega, če mu preproste stvari niso blizu in hoče neko intelektualiziranje ali blodenje kot umetnost. Na srečo se mi ni treba držati nobenih pravil haikuja. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 7. marec 2006 Prijavi Deli 7. marec 2006 Alan, narobe si razumel. bistvo haikuja ni v intelektualiziranju ali moraliziranju in blodenju, nasprotno - to je nezaželeno - haiku je slikanje z besedami.bistveno v haikuju je, da avtor s podobo nakaže notranje doživljanje... npr. v haikuju ne bo omenjal osamljenosti, ampak bo prikazal recimo igro pasijanse za spuščenimi roletami... in še nekaj, prva oseba (jaz) je dovoljena le, če ni središče dogajanja, ampak le del celotne slike... drugače pa - ja, imaš prav - ni se ti treba držati pravil... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 8. marec 2006 Prijavi Deli 8. marec 2006 Alan, narobe si razumel. bistvo haikuja ni v intelektualiziranju ali moraliziranju in blodenju, nasprotno - to je nezaželeno - haiku je slikanje z besedami.bistveno v haikuju je, da avtor s podobo nakaže notranje doživljanje... npr. v haikuju ne bo omenjal osamljenosti, ampak bo prikazal recimo igro pasijanse za spuščenimi roletami... in še nekaj, prva oseba (jaz) je dovoljena le, če ni središče dogajanja, ampak le del celotne slike... drugače pa - ja, imaš prav - ni se ti treba držati pravil...Kaj nisem torej naslikal svoje notranje doživljanje s tistima dvema haikujema? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 8. marec 2006 Prijavi Deli 8. marec 2006 Morje...utrne se miselin pajek ze plete novo mrezo Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. marec 2006 Prijavi Deli 8. marec 2006 glasbaval svezineenya Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 9. marec 2006 Prijavi Deli 9. marec 2006 glasbaval svezineenyaPa včeraj zvečer sem na slepo s police potegnil CD in bila je Enya Watermark. Potem pa se naložil še Shepherd Moon! Glede na tvoj čas objave: poslušal sem po 21. uri. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. marec 2006 Prijavi Deli 9. marec 2006 men je kul njena muska ja Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 14. marec 2006 Prijavi Deli 14. marec 2006 Halo, kje ste?!? Spite, ne? 16 Pomladna noc sepetaobljube zaljubljencev.Grmenje pred nevihto. En zmrznjen pozdrav. A je kdo kaj srecal pomlad? Tale pust nekam ni bil uspesen. Mogoce spet kar skocimo v poletje ali kaj..DOSTMAM ZIME Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 14. marec 2006 Prijavi Deli 14. marec 2006 hoj, sedna eh, malo sem zasedena, malo rabim pavze... in komaj čakam pomlad!!! oster marčni veterše enkrat mrtvo trsjeoživi Kaj nisem torej naslikal svoje notranje doživljanje s tistima dvema haikujema? alan, verjetno da si, samo ne ravno na haikujski način. Morje...utrne se miselin pajek ze plete novo mrezoZerkalo, tole je sicer lepo, a tudi ne preveč haikujsko... glasbaval svezineenyafree, to pa je že precej blizu, čeprav... no ja, saj mi je všeč Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 15. marec 2006 Prijavi Deli 15. marec 2006 alan, verjetno da si, samo ne ravno na haikujski način.Zerkalo, tole je sicer lepo, a tudi ne preveč haikujsko...Še vedno ne vem, zakaj niso moji in zerkalovi haikuji haikujski. :xx!: Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sedna 15. marec 2006 Prijavi Deli 15. marec 2006 Še vedno ne vem, zakaj niso moji in zerkalovi haikuji haikujski. :xx!: Dej pejt mal ven iz glave..brezveze teoretizirat, a ti toliko pomeni Kokijino mnenje ali mislis samo godrnjati tle gor. Citiraj http://sedna.blog.siol.net/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 16. marec 2006 Prijavi Deli 16. marec 2006 Dej pejt mal ven iz glave..brezveze teoretizirat, a ti toliko pomeni Kokijino mnenje ali mislis samo godrnjati tle gor.Res me zanima; nočem godrnjat... Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.