Skoči na vsebino

Uničevanje gozdov v Triglavskem Narodnem Parku

MP3CE

Recommended Posts

V soboto, 09.novembra 2002 sem bil s punco in prijateljem na izletu v Martuljku (5 km od Kranjske Gore proti Jesenicam). In ľe takoj na začetku, praktično na parkiriąču, nas je pričakal razrit poligon in strma, sveľe razrita pot. Le malo naprej, kakih 50 m, stoji tabla Triglavski narodni park - zaąčiteno območje. No, ker je teren ob 1. martuljąkem slapu na srečo precej nedostopen, smo kakih 15 minut uľivali v kolikor toliko neokrnjeni naravi. Le malce kasneje, ko smo priąli na zgornjo pot, smo namesto lepe steze naleteli na obupno razrit sveľe izkopan kolovoz, ki je, kakor smo videli kasneje, vodil kar nekaj kilometrov globoko v Triglavski Narodni Park. No, gori grede smo se potem ustavili na nekoč deviąkih Rajskih Livadah, na kateri stoji sedaj prav neokusno na črno zgrajena brunarica, ki je v bistvu neke vrste gostilna. Dol grede pa smo opazili sveľe podrta drevesa (v zaąčitenem območju ?!). Ko smo prispeli v dolino, je bilo na parkiriąču vsaj 50 sveľe posekanih dreves in dva traktorja s plugom. Pot, po kateri smo sestopili pa je kazala vidne znake sveľe "obdelave" - očitno so jo naąi vrli uničevalci izrili pred kratkim, saj so bile potrgane korenine ąe sveľe. Ko sem nato urgiral pri vozniku traktorja, sem dobil pojasnilo, da je sečnja "odkazana" s strani Gozdnega Gospodarstva, in da ne počnejo nič nelegalnega. Isto pojasnilo sem dobil danes na upravi Triglavskega Narodnega Parkakjer so mi povedali ąe, da se sicer ne strinjajo s takim ravnanjem, vendar pa da ne morejo ukrepati. Ker gre za gozd na severni strani, ni treba 2 krat poudarjati, da se ta gozd zelo počasi obnavlja in so taki posegi nedopustni. Naj povem ąe, da je v tem predelu prepovedano kampiranje.

Legalize it, don't criticize it !!!

Deli na socialnih omrežjih

quote:MP3CE pravi:

.... sem dobil pojasnilo, da je sečnja "odkazana" s strani Gozdnega Gospodarstva, in da ne počnejo nič nelegalnega. Isto pojasnilo sem dobil danes na upravi Triglavskega Narodnega Parkakjer so mi povedali ąe, da se sicer ne strinjajo s takim ravnanjem, vendar pa da ne morejo ukrepati. ....

Legalize it, don't criticize it !!!

!!!! [?]

Kako ne morejo ukrepati??

Ce bi sli kaksni mladi, prevec veseli, ali kdo s tamalimi tja cez slucajno 2m pregloboko, bi najbrz padla vsaj kaksna pripomba.

Da so pa tukaj takole rili in rovarili kot pravis, pa si naletel na tako hladen in mimo odnos!!!

Dobro, da si napisal tole, pa hotel pojasnila na upravi parka - ceprav nisi nic dosegel.

mimi

"Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice".Tagore

Mamu jim pokvarenu. Zopet bo nekdo mastne denarce sluzil. Medtem ko meni dajejo brez problema listke za napacno parkiranje, pa bodo vandalizem nad naravo tolerirali. Zopet se en dokaz, da nas je lahko sram kaksne posrance imamo v drzavnih ustanovah.
Ja sam ka mali pao s lipe

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...