LadaVenus 3. maj 2011 Prijavi Deli 3. maj 2011 Zanima me, kdo so za Vas najboj znane čarovnice; mišljeno na celem svetu! (klacična čarovnica, voodoo, muslimanska, egiptovska, šamanka,...) Baba Jaga? Grace Sherwood ?Marie Laveau ? 1 Citiraj Life is a tragedy for those who feel...http://www.obviousmag.com/wp-content/uploads/2010/11/split_LEFT.jpg ...and a comedy for those who think. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 3. maj 2011 Prijavi Deli 3. maj 2011 Tista od Sneguljčice. Ali pa tista od Janka in Metke. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 3. maj 2011 Prijavi Deli 3. maj 2011 ker se trudim živeti v sedanjem trenutku, vsekakor nawijam za marso vsak dan kej ušpiči (se opravičujem, če je to potrebno ) Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PsicoMagico 3. maj 2011 Prijavi Deli 3. maj 2011 Najvplivnejše "čarovnice"? Maria Sabina (kje bi "Zahod" izvedel za psilocibe gobice in srednjeameriški "šamanizem", če ne bi bilo nje, ki je odprla "vrata percepcije" Wassonu, ter inspirirala vse zgodnje moderne iskalce spremenjenih stanj zavesti, s Castanedo na čelu?) Hildegard von Bingen (je imela srečo, da je niso imeli za čarovnico, čeprav se zlahka kvalificira...) Morgan Le Fay (iz legend o kralju Arturju) Madame Blavatsky (resnična zgodovinska osebnost) Pa čarovniki? Merlin (mit) Gandalf (literatura) Aleister Crowley (resnična zgodovinska osebnost) Tako na hitro... 3 Citiraj "I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create." William Blake Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. maj 2011 Prijavi Deli 3. maj 2011 pepa kardelj zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 4. maj 2011 Prijavi Deli 4. maj 2011 margaret thatcher in pa tudi louis hay. Magie pa res ni čarovnica http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sad.gif. Njej se lahko zahvalimo, da so prepovedali uporabo CFC, ki najedajo ozon. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/love.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 4. maj 2011 Prijavi Deli 4. maj 2011 Magie pa res ni čarovnica http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sad.gif. Njej se lahko zahvalimo, da so prepovedali uporabo CFC, ki najedajo ozon. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/love.gifto ne wem...ampak so ji pa flojdi napisal komad, k je fante na falklande na izlet poslala Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Taryana 4. maj 2011 Prijavi Deli 4. maj 2011 Zanimiva tema Kaj pa čarovnice v današnjem času? Poznate kakšno? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 4. maj 2011 Prijavi Deli 4. maj 2011 Kaj pa v današnjem času Eh, ja... res hecno vprašanje... A nismo vsi bolj ali manj čarovnice/ki, da sploh lahko preživimo v današnjem času... Pa če priznamo ali ne, če se zavedamo ali ne, če hočemo ali ne... Enostavno uporabljamo "danosti", ki niso samo razum ali nagon... No tistih sedanjih "velikih" čarovnic, o katerih bi naj bila ta tema, pa zaenkrat ne poznam... Poznam pa one "male" vsakdanje, ki zmorejo in znajo in predvsem upajo biti pokončne, pogumne in neuklonljive, ki zmorejo ponovno vstati, ko jim življenje popolnoma polomi noge... Teh pa poznam precej in mnoooooogo takih malih "čarovnic" žene Svet naprej 3 Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 4. maj 2011 Prijavi Deli 4. maj 2011 Poznam pa one "male" vsakdanje, ki zmorejo in znajo in predvsem upajo biti pokončne, pogumne in neuklonljive, ki zmorejo ponovno vstati, ko jim življenje popolnoma polomi noge... Teh pa poznam precej in mnoooooogo takih malih "čarovnic" žene Svet naprej Zame so te največje, tudi če ostajajo anonimne . 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 4. maj 2011 Prijavi Deli 4. maj 2011 to ne wem...ampak so ji pa flojdi napisal komad, k je fante na falklande na izlet poslala Ampak, ko so odhajali na Falklande, so osvobajali lastno domovino pred Argentinci in ko so se vrnili domov, so jih vsi v UK pozdravili kot junake domovine.In prebivalstvo Falklanda je imelo Argentince za okupatorje. Torej Magi rulahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif Zanimiva tema Kaj pa čarovnice v današnjem času? Poznate kakšno? Ko šlogajo na TV se jih najde cel kup. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 4. maj 2011 Prijavi Deli 4. maj 2011 vsekakor don karlos tko kt afganistanci pozdravljajo ameriške rešitelje, k jim prinašajo demokracijo, pa komi so dobr ruse pregnal stari... kwa je že s tistimi tvojimi ložami? 1 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Taryana 4. maj 2011 Prijavi Deli 4. maj 2011 (popravljeno) resno sprašujem noo Popravljeno 4. maj 2011 -> Taryana Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 4. maj 2011 Prijavi Deli 4. maj 2011 vsekakor don karlos tko kt afganistanci pozdravljajo ameriške rešitelje, k jim prinašajo demokracijo, pa komi so dobr ruse pregnal stari... kwa je že s tistimi tvojimi ložami? Kaj kvasiš neumnosti. Večina prebivalvev Falklanda je podprla UK in 30 % prebivalcev otoka je Angležev 60 jih je pa otočanov in pogovorni ter uradni jezik je Angleščina. Tako da je tvoja primerjanje z afganistanom polna bedarija in nepoznavanje zgodovine. Pa hodi na otok in jih vprašaj, koliko se jih želo priključit Argentinski vojaški hunti. Še jezika ne govorijo enakega. Vojno pa je sprovocirala Argentinska Diktatorska soldateska, ki je hotela tako prikrit lastno nesposobnost in mižerno gospodarsko stanje v državi. Pa so dobili po p. Lepo da podpiraš diktatorčke Že to, da pa primerjaš Falklland in Afganistan kaže, da imaš oprano glavo do tillta, še manj pa pojma o zgodovini. Saj te razumem. Rdeča pamet. Samo da se pljuva po gnilih demokracijah in da se slavi diktatorčke. No koliko terorističnih uporov in demonstraciji je bilo na Falklandu proti UK odkar je Magi zbrcala Argentinsko soldatesko ven. Po mojem angleški vojaki prosijo kraljico na kolenih, samo da jih ne pošlje na ta Falkland. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 4. maj 2011 Prijavi Deli 4. maj 2011 Meni je že enkrat nekdo rekel, da če bi živela v sr. veku, bi že gorela :Ptako da ena od teh dandanašnjih čarovničk sem tudi jaz :)sam jaz sem taka prijazna. Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 4. maj 2011 Prijavi Deli 4. maj 2011 Meni je že enkrat nekdo rekel, da če bi živela v sr. veku, bi že gorela :Ptako da ena od teh dandanašnjih čarovničk sem tudi jaz :)sam jaz sem taka prijazna.prijazna...pa lepa, pa seksi že samo zato bi gorela v srednjem veku Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Taryana 5. maj 2011 Prijavi Deli 5. maj 2011 Meni je že enkrat nekdo rekel, da če bi živela v sr. veku, bi že gorela :Ptako da ena od teh dandanašnjih čarovničk sem tudi jaz :)sam jaz sem taka prijazna. haha ja dobro da nismo v srednjem veku ne s čim se pa ukvarjaš točno? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 5. maj 2011 Prijavi Deli 5. maj 2011 ŽENSKE 68,6% (341) MOŠKI 12,5% (62) SPOL NEZNAN 18,9% (94) Statistika obsojenih čarovnic za celotno Slovenijo. V oklepajih število žrtev. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Taryana 5. maj 2011 Prijavi Deli 5. maj 2011 ŽENSKE 68,6% (341) MOŠKI 12,5% (62) SPOL NEZNAN 18,9% (94) Statistika obsojenih čarovnic za celotno Slovenijo. V oklepajih število žrtev. ?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 5. maj 2011 Prijavi Deli 5. maj 2011 Statistika vseh čarovniških procesov za Slovenijo. 54 % SMRTNA OBSODBA 11 % OPROSTILNA SODBA 1 % OBTOŽENI POBEGNIL 8 % OBTOŽENI UMRL V ZAPORU 26 % IZID NEZNAN Število sojenih je N = 500 ?? Statistika pomeni, da so v celokupni zgodovini Slovenije na smrt obsodili: 341 ŽENSK 62 MOŠKIH 94 OSEBAM SE NE DA DOLOČIT SPOLA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Taryana 5. maj 2011 Prijavi Deli 5. maj 2011 Statistika vseh čarovniških procesov za Slovenijo. 54 % SMRTNA OBSODBA 11 % OPROSTILNA SODBA 1 % OBTOŽENI POBEGNIL 8 % OBTOŽENI UMRL V ZAPORU 26 % IZID NEZNAN Število sojenih je N = 500 Statistika pomeni, da so v celokupni zgodovini Slovenije na smrt obsodili: 341 ŽENSK 62 MOŠKIH 94 OSEBAM SE NE DA DOLOČIT SPOLA ajaa uf :S Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 5. maj 2011 Prijavi Deli 5. maj 2011 Še nekaj hudih zgodovinskih napak, ki jih ponavadi izreče neuko ljudstvo o čarovništvu na Slovenskem. Čarovniški procesi so značilnost srednjega veka Sploh ne. Pred letom 1650 v Sloveniji praktično ni čarovniških procesov. Manija čarovniških procesov se začne z obdobjem reformacije in doseže vrh v obdobju protireformacije ter se zaključi z razsvetljenstvom. Kot zgodovinsko zanimivost naj omenim, da so v času vojn med protestanti in katoliki le ti eden drugega obsojali, da so krivi, da se je razpaslo to čarovništvo, saj širijo "satanov nauk". Tako se manija čarovniških procesov na Slovenskem začne na sredi 17 stoletja in se nekako dokončno konča v sredi 18 stoletja. Podobno velja še za ostali zahodni svet. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 5. maj 2011 Prijavi Deli 5. maj 2011 Tako se med časi čarovniške manije in srednjim vekom najde še čelo obdobje renesanse Torej ne mešat hrušk in jabolk. Razloge za čarovniško manijo, se lahko najde tudi v tem, da se je z pojavom Gutenbergovega tiska, kot blisk razširila še nova teorija zarote knjiga Kladivo čarovnic. In folku se je strgalo ... Ta negativni pojav hitrega in globalnega pretoka informacij se večkrat zamolči. Čarovniški procesi so se pa ustavili zaradi razsvetljenskega duha časa in mladi duhovniki so začeli zavračat sodelovanje. Tudi čarovniškega sodnika je bilo treba plačat, kar ni bilo poceni in gosposka je ponavadi bolj skopa ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 5. maj 2011 Prijavi Deli 5. maj 2011 vsekakor don karlos tko kt afganistanci pozdravljajo ameriške rešitelje, k jim prinašajo demokracijo, pa komi so dobr ruse pregnal stari... kwa je že s tistimi tvojimi ložami? Če se poveže na zgornja dva posta, tudi ti kvasiš hude zgodovinske neumnosti. Prvič na Falklande Angležom ni bilo treba uvažat nobene demokracije, saj je ta že tam bila pred Argentinsko Angleško vojno za Falklande. Tako kot Slovenci ne rabimo prosvetljiteljev, ki nas morajo prosvetlit z znanjem o uporabi kolesa in ognja. To že znamo od prej. Mogoče se pa motim, saj je argentinska soldateska res odpravila z demokracijo na Falklandu in so jo potem res morali Angleži ponovno uvozit s pomočjo svojih UK Marines. Te teorije zarote me pa razhudijo Prosim ne mešat hrušk in jabolk. Ja kaj boste sedaj še ZDA in UK obsodili, da so izvedli invazijio v Normandiji in so napadli te boge nacije, ki se samo branijo pred agresivnimi Poljaki, ki jim vladjo Judi in se bojujejo proti veliki zaroti. Ja spet zarota. Kje sem že to na tem forumi slišal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 5. maj 2011 Prijavi Deli 5. maj 2011 Še nekaj hudih zgodovinskih napak, ki jih ponavadi izreče neuko ljudstvo o čarovništvu na Slovenskem. Čarovniški procesi so značilnost srednjega veka Sploh ne. Pred letom 1650 v Sloveniji praktično ni čarovniških procesov. Manija čarovniških procesov se začne z obdobjem reformacije in doseže vrh v obdobju protireformacije ter se zaključi z razsvetljenstvom. Kot zgodovinsko zanimivost naj omenim, da so v času vojn med protestanti in katoliki le ti eden drugega obsojali, da so krivi, da se je razpaslo to čarovništvo, saj širijo "satanov nauk". Tako se manija čarovniških procesov na Slovenskem začne na sredi 17 stoletja in se nekako dokončno konča v sredi 18 stoletja. Podobno velja še za ostali zahodni svet. za prmejduš sem nekje bral, da je bila zadnja čarovnica zažgana (no... zadnja še ni bla ) l. 1928 nekje na Poljskem. Žal se ne spomnim kje, niti se spomnim, kje sem bral, še manj pa vem, če so kdaj obkjavili kako tiskarsko napako. Če se poveže na zgornja dva posta, tudi ti kvasiš hude zgodovinske neumnosti. Prvič na Falklande Angležom ni bilo treba uvažat nobene demokracije, saj je ta že tam bila pred Argentinsko Angleško vojno za Falklande. Tako kot Slovenci ne rabimo prosvetljiteljev, ki nas morajo prosvetlit z znanjem o uporabi kolesa in ognja. To že znamo od prej. Mogoče se pa motim, saj je argentinska soldateska res odpravila z demokracijo na Falklandu in so jo potem res morali Angleži ponovno uvozit s pomočjo svojih UK Marines. Te teorije zarote me pa razhudijo Prosim ne mešat hrušk in jabolk. Ja kaj boste sedaj še ZDA in UK obsodili, da so izvedli invazijio v Normandiji in so napadli te boge nacije, ki se samo branijo pred agresivnimi Poljaki, ki jim vladjo Judi in se bojujejo proti veliki zaroti. Ja spet zarota. Kje sem že to na tem forumi slišal. Kot si reku... ne mešat hrušk in jabolk. ne vem, zakaj pol to počneš in edino svoje mnenje priznavaš kot pravilno. btw. za komentar o falklandih si od mene dobil palec, pa ti paranoja ne dovoli tega videt torej... s tabo se okoli falklandov celo strinjam, čeprav nisem stručko in moje mnenje ne spremeni ničesar..afganistan nisem dal kot primerjavo falklandom, ampak kot zelo očitno popolnoma drugačen primer, ki ima tako kot povsod več resnic. tako v afganistanu, kot falklandu, kot čarovnicah... vse je samo odvisno, katera poročila gledaš in koliko jim hočeš verjet. in bolj kot si prepričan v svoj prav in verodostojnost svojih poročil in časopisov, bolj tesne plašnice imaš in večja je verjetnost, da brcaš v temo. pa precej se huduješ zadnje cajte... kadar seweda kje ne pametuješ , žališ ali provociraš. kdo bi si mislil... pa tko skuliran in razgledan člouk izčarpavanje ledvic gor al dol...teb tut fuka manjka 2 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.