light 5. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2011 Ko že davke omenjaš, očitno ne veš, da smo Slovenci plačevali Langobardom, potem jih je Karl Veliki podredil. Potem so si nas pa začeli pa Avari podrejati in njim smo morali plačevali, vse dokler jih ni Karl Veliki porazil. Ampak če smo že pri davkih. Rimljani so vedno plačevali davke. Grkom ali pa Germanom. In celo Rimljani sami so rekli, da imajo rajši germansko nadoblast, kot pa grško, zaradi nižjih davkov. Mar ni še danes tako? Denar, denar, denar. Zgodovina ga je polna. Celo naši cesarji so šli v Turčijo in vprašali Sultana, koliko denarja hoče. Cesar nam je hotel kupiti mir, da bi nas nehali napadati. Pa sultan pokaže na gradove polne zakladov in reče nekaj takega kot: "jaz imam vse zaklade tega sveta" in potem je odklonil kupčijo. 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 Ko že davke omenjaš, očitno ne veš, da smo Slovenci plačevali Langobardom, potem jih je Karl Veliki podredil. Potem smo bili podrejeni Avarom ali jim plačevali, ali so nas napadli, ali pa kar vse to. Ampak če semo že pri davkih. Rimljani so vedno plačevali davke. Grkom ali pa Germanom. In celo Rimaljani sami so rekli, da imajo rajši germansko nadoblast, kot pa grško, zaradi nižjih davkov. Mar ni še danes tako? Jst jih najraj nebi, sploh pa une krvne k smo jih plačevali RKC-ju...EJ MOGOČE pa ne vidš smisla v lajfu k si polna strahu da nauš kej zajebala (smrtni grehi pa to) k pol greš direktivo v peku pa tm si do konca časa in naprej...hehehe.... to je davek k se plačuje RKC-ju še danes pa je ful drag, pizda eni sploh smisla ne najdejo v življenju zaradi STRAHU ker so že njegove starestarestare........stare starše čist presral da majo EN lajf in če v tem lajfu zajebejo grejo v PEKEL in tam se cvrejo tolk dolg časa dokler jih Chuck Noris ven ne potegne-NIKOLI Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 light, ko že davke omenjaš, pa moralo, pa krščanstvo, paaaaa... spreobračanje zgodovine, sem se spomnil na eno luzerko:Lej kaj piše: "Imam problem. Občutek imam, da se je cel svet zarotil proti meni in da nikamor ne spadam. Nimam dela, ker niti tega ne vem, kje naj ga sploh iščem. Družina mi je tako tuja, kot da bi jo danes prvič videla,... še tujci, katere prvič vidim, se mi zdijo, bolj domači, kot domači. Skratka bolj kot razmišljam o tem, bolj se mi zdi, da zame mesta na tem svetu sploh ni. Pa nisem več tako mlada. Samo počutim se, kot da nikamor, ampak res nikamor ne spadam. Kot da bi me pozabili na enem tujem planetu, ki ga sploh ne poznam in sedaj čakam, da se vrnem domov, čeprav sploh ne vem, kjer sem doma. Sploh ne vem, kje se naj lotim problema. Vsak dan se tisočkrat vprašam, kaj hočem in kam spadam, pa še vedno ne vem, v bistvu je ta stavek že zlajnana fraza. Moj primer je že kroničen. Kdo zna reševati take probleme? Problem ni v tem, da nimam izobrazbe, ali da ne bi hotela delati. Problem je v tem, da se počutim odrezano od sveta.Se je kdo že srečeval s čim podobnim? Kaj je odkril? Kdo zna reševati take zadeve? Najti moram stik s svetom, seboj. Kako začeti, kje začeti?To občutek me muči že leta,... " hahahahhaha, občutek jo muči že leta, hahaha. a je čudno?! ŽE LETA pravi! PPHAAAaaaaaaaaa! Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 5. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2011 Oh Vinko. Tebi se niti sanja kakšne hude manipulacije se dogajajo po svetu. Včasih je bila zarota to, da sta se npr. žena bogatega moža in ljubimec spravila na moža in mu vse vzela. Danes so pa manipulacije tako hude, da ti kot mož hočeš vse PROSTOVOLJNO pustiti ženinemu ljubimcu in svoji ženi. Ja poudarek je na prostovoljno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 Oh Vinko. Tebi se niti sanja kakšne hude manipulacije se dogajajo po svetu. Včasih je bila zarota to, da sta se npr. žena bogatega moža in ljubimec spravila na moža in mu vse vzela. Danes so pa manipulacije tako hude, da ti kot mož hočeš vse PROSTOVOLJNO pustiti ženinemu ljubimcu in svoji ženi. Ja poudarek je na prostovoljno. WTF?ne štekam? sm mal bl pr ta pučasnih al sm kej spregledu?Elaboriraj Lučka.... Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 5. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2011 Ljudje verjamejo kar vidijo in slišijo. To je najbolj žalostno od vsega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 Ljudje verjamejo kar vidijo in slišijo. To je najbolj žalostno od vsega. Resnica je skoraj vedno daleč od tega. In vedno ima nekdo korist od tiste resnice, ki jo razglaša. A potem smo vsi ki mislimo, da je RKC negativna komponenta naše družbe zavedeni in zmanipulirani? Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 5. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2011 Ne vem več, kaj mislim. Predelaj in preštudiraj zgodovino. Samostojno in neodvisno (pa ne od avtorjev, ki so morali pisati po političnih navodilih). Ustvari si lastno mnenje. Jaz sem si ga. Preberi zgodovino Langobardov, potem vseh dinastij, ki so tu vladale,.... Videl boš, da resnica v nobenem primeru ni črno bela. Več kot veš, bolj ti je to jasno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 Ne CS, samo elaboriranje ne !! pristrišt ji moramo krila teoretiziranja. drugače se ne bo rešla. z vsem ostalim polivamo le bencin na ogenj. lej light (kmalu darkness) tu je tvoje delo:http://www.lunin.net...entry1055594758 zdrži Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 Ne vem več, kaj mislim. Jeba...get help...professionial one.....Probaj globoko dihat.......hehehe Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 Ne vem več, kaj mislim. Predelaj in preštudiraj zgodovino. Samostojno in neodvisno (pa ne od avtorjev, ki so morali pisati po političnih navodilih). Ustvari si lastno mnenje. Jaz sem si ga. Preberi zgodovino Langobardov, potem vseh dinastij, ki so tu vladale,.... Videl boš, da resnica v nobenem primeru ni črno bela. Več kot veš, bolj ti je to jasno. Zgodovino pišejo zmagovalci... na grmadah so pa gorele "čarovnice" Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 5. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2011 PMS mam,... sej veste, tiste dni, ko je ženska najbolj na dnu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 A potem smo vsi ki mislimo, da je RKC negativna komponenta naše družbe zavedeni in zmanipulirani? kdor za kogarkoli misli, da je zaweden in zmanipuliran... in kdor kogarkoli za karkoli upa sodit...pomoje ni lih neki hud frajer, k mu je u lajfu karkoli jasno... sploh še, če se kot teletek skrije v čredo in tuli z večino... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 kdor za kogarkoli misli, da je zaweden in zmanipuliran... in kdor kogarkoli za karkoli upa sodit...pomoje ni lih neki hud frajer, k mu je u lajfu karkoli jasno... sploh še, če se kot teletek skrije v čredo in tuli z večino... Hehehe..... tud to je sodba al pač je frajer teletek v čredi Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 PMS mam,... sej veste, tiste dni, ko je ženska najbolj na dnu. sodeč po tvojih postih bo to vse pogosteje. Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 5. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2011 Kar se tiče mojega problema. Ravno berem eno novo knjigo in odprle so se mi oči. Stalno sem se spraševala, kaj si želim, očitno je to napačno vprašanje. Namreč, večina nikoli ne bo vedela kaj hoče. Ravno tako je spraševanje po ciljih neprimerno vprašanje. Točno ta vprašanja zmedejo. Skratka spraševati se moramo po tem, kar nas navdušuje in ne po tem, kar si želimo ali kakšne cilje imamo. Torej, pravo vprašanje se glasi: Kaj me navdihuje? Tukaj pa bi našla ogromno stvari, samo ne ta trenutek, ker sem zaspana. (na tak način je zadeva predstavljena v knjigi in zdi se kar v redu rešitev) sodeč po tvojih postih bo to vse pogosteje. Zakaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 (popravljeno) useless to je trenutno light, dokler ne pride druga knjiga http://www.lunin.net...__p__1055594448 Zakaj? ker ne kazes nobene želje, da se bi v tvojem lajfu kj spremenilo Popravljeno 5. junij 2011 -> vinko3 Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 5. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2011 Pa ni tako. Včasih nisem toliko brala. Kar pa že sem ni bilo tako uporabno. Namreč sedaj sem začela delovati. Res je sicer, da je moje delovanje bolj butasto zaradi dolgega nedelovanja, vendar pa je le delovanje.Praktično se vsak dan kej novega spomnim in naredim. Je pa tudi res, da ni nobenega odziva,... ampak bom že našla način, da bo prišel tudi ustrezni dober odziv. Enkrat mi bo že uspelo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 odziv od koga ali kaj? Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 5. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2011 Ma vse sorte delam. Iščem pozornost, priložnosti, znanja, ljudi, itd. na različne načine. Npr. youtube, majice, pisma, ma ni da ni. Ma vse iščem, še samo sebe iščem Ravno sedaj se sprašujem, če sem slučajno duh, da me nihče ne opazi,... in zato si širim pač področja delovanja,... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 zveni razstreseno. zveni "going nowhere fast". kot ze receno, probaj to vgraditi v tvoj vsak dan.http://www.lunin.net/forum/index.php/topic/13201-ne-vem-kam-spadam-v-zivljenju/page__st__150__p__1055594758entry1055594758 ala, good luck 1 Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 Ko že davke omenjaš, očitno ne veš, da smo Slovenci plačevali Langobardom, potem jih je Karl Veliki podredil. Potem so si nas pa začeli pa Avari podrejati in njim smo morali plačevali, vse dokler jih ni Karl Veliki porazil. Ampak če smo že pri davkih. Rimljani so vedno plačevali davke. Grkom ali pa Germanom. In celo Rimljani sami so rekli, da imajo rajši germansko nadoblast, kot pa grško, zaradi nižjih davkov. Mar ni še danes tako? Denar, denar, denar. Zgodovina ga je polna. Celo naši cesarji so šli v Turčijo in vprašali Sultana, koliko denarja hoče. Cesar nam je hotel kupiti mir, da bi nas nehali napadati. Pa sultan pokaže na gradove polne zakladov in reče nekaj takega kot: "jaz imam vse zaklade tega sveta" in potem je odklonil kupčijo.Zanimalo bi me, od kod ti podatek o srečanju cesarjev in sultana? in kdaj so Rimljani plačevali Grkom davke? saj ne rečem, da nimaš prav, samo presenečen sem, kako se zgodovina razvija, od kar sem se je učil. Jaz imam v spominu, da so se proti Avarom in Frankom Slovani združili z Bavarci in prišli pod njihovo nadoblast. Pa če je Gorazd v Karantanijo prišel pokristjanjen, še ne pomeni, da so Karantanci krščanstvo navdušeno sprejeli. Vsaj trije upori so bili. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 5. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2011 Podatek o kupovanju miru je iz knjige: Turki so v deželi že od Vaska Simonitija. To knjigo bi moral vsak Slovenec prebrati. Ne moreš verjeti kako dobro "mafijo" so poznali že turki. Npr. hodili so v naše deleže in odvajali ljudi v suženjstvo. Seveda je bilo mogoče ljudi za primeren denar odkupiti itd. Ma v glavnem v turških časih je trgovina z ljudmi zelo dobro cvetela. Turk je bil Slovencem simbol za strah in smrt. Ko človek bere to knjigo ne more verjeti, da so se Slovenci Turkom tako zlahka pustili ropat in morit. Ne more dojeti. Poznati moraš zgodovino Rimskega imperija. Sprava je bil eden, ki se je ločil na 2 dela. Podatek o davkih boš našel v knjigi Zgodovina Langobardov. Potem za te naslednje podatke (Bavarci, Franki, Avari) pa beri Valvazorjeve knjige, te ta nove: Čast in Slava vojvodini Kranjski (originalne). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 In kaj ima zgodovina Slovencev veze z naslovom te teme oz. kao problemom ki je tam izpostavljen...E light a tvoje travme izvirajo od tam....a imaš nerazščiščene odnose iz preteklih lifeov al je to samo še en način da narediš ovinek da se ne srečaš direkt s svojimi problemi...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Vsak, ki se je malo bolj poglabljal v zgodovino, je vsaj malo seznanjen s tem kako so cesarstva, kraljevine, dinastije uporabljale različne načine svega i svačega, da so lahko obstale in da so prebivalci sploh preživeli...Od kupovanja miru, sklepanja neugodnih zavezništev, do poročanja svojih hčera da so kao utrdili vez med dvema različnima dinastijama, mešetarjenja z različnimi zavezniki in sovražniki do svojih močnih sosedov, menjavo ozemelj, podrejanju zavojevalcu ali religiji, itd... Ampak to je prošlost, takrat se je vsaj lahko videlo kaj se dela. Danes se pa tudi uporablja nekatere podobne taktike samo da gre proces preko trgovinske menjave, denarnih sredstev, izkoriščanja surovin in delovne sile...skratka danes so bolj prefinjene metode ki bolj uničujejo ljudi...Če povem po domače v preteklosti se je človeku odsekal glavo in čao. Danes se človeka izkorišča leta in leta, da na koncu sam guzne zaradi različnih vzrokov. Da pa lahko preživi do takrat se mora zapufat. In ko tisti človek guzne, morajo dolgove plačevat njegovi rođaki...In kaj je bolj humano človeka takoj ubiti ali ga ubijati počasi in po obrokih... Skratka navzven se človek lahko kaže kao da se podreja religiji, zavojevalcem in ne vem kaj še vse...v srcu pa lahko ohrani miselnost in izročilo svojih prednikov, dokler čas ne bo bolj ugoden...tako so namreč indijanci ohranili svoje izročilo in navade... Knjigice so koristne, ampak preveč različnih informacij pa že lahko zmede človeka...teorija + praksa to je najboljša kombinacija...Dobro je pa imeti nek cilj v življenju oz. sploh vedeti kaj človek sploh hoče...Na poti se bodo cilji itak spreminjali in na koncu se bo izkazalo da ta zadani cilj sploh ni končni cilj, ampak samo nek vmesni postanek na večji etapi življenja. Šele ko se pride do tiste točke oz. cilja se lahko vidi pot za naprej. Da pa se lahko napreduje po tej poti je pa treba itak najprej razčistit kaj človek sploh rad dela, kaj ga veseli, v kakšnem poklicu se kao vidi, kakšne ima skrite talente, za kaj je nadarjen itd...To gre ponavadi vse skupaj. Nima smisla urejat samo enega področja ker potem bo pri drugem neskladje. Če povem po vojaško- ofenzivo je treba sprožit na vseh frontah in zgaziti sovražnika na celi črti da se umakne ali preda...in če človek zmaga potem se problem, travme ipd. razrešijo, pride do zdravja, izboljšanje karakterja, najde se smisel življenja...Če pa človek izgubi bitko potem pa ode u večna lovišta in v naslednjem lifeu nadaljuje tam kjer je ostal...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 6. junij 2011 Prijavi Deli 6. junij 2011 Podatek o kupovanju miru je iz knjige: Turki so v deželi že od Vaska Simonitija. To knjigo bi moral vsak Slovenec prebrati. Ne moreš verjeti kako dobro "mafijo" so poznali že turki. Npr. hodili so v naše deleže in odvajali ljudi v suženjstvo. Seveda je bilo mogoče ljudi za primeren denar odkupiti itd. Ma v glavnem v turških časih je trgovina z ljudmi zelo dobro cvetela. Turk je bil Slovencem simbol za strah in smrt. Ko človek bere to knjigo ne more verjeti, da so se Slovenci Turkom tako zlahka pustili ropat in morit. Ne more dojeti. Poznati moraš zgodovino Rimskega imperija. Sprava je bil eden, ki se je ločil na 2 dela. Podatek o davkih boš našel v knjigi Zgodovina Langobardov. Potem za te naslednje podatke (Bavarci, Franki, Avari) pa beri Valvazorjeve knjige, te ta nove: Čast in Slava vojvodini Kranjski (originalne). A ni to un model k je hotu verouk v javne šole, pa ki je podarjal RKC-ju Blejski otok?.... ta je pa res nepristranski.....HVALA ne hvala ga ne bi prebiral, a Dežmana tudi kaj porajtaš? 1 1 Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.