light 6. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 6. junij 2011 V knjigi Turki so v deželi že je kronologija turških vpadov in nima nobene s čim drugim. Če te zanima življenje v času turških vpadov jo boš prebral, drugače pa ne in nikoli ne boš vedel, kaj so morali dati Slovenci skozi. Knjiga opisuje tudi splošno klimo v tem času. Dejansko jo priporočam vsem, ki jih zanimajo grozljivke. Videli boste, kako so Turki kar vpadali v Slovenijo, zelo pogosto, ljudstvo pa jim je bilo na milost in nemilost prepuščeno. Ljudi in živino so pobijali brez milosti, posiljevali, požigali, plenili, zdrave odvedli v suženjstvo, bolne in slabotne vse pobili, zlorabljali dečke, posebej še deklice, v cerkvah delali orgije, duhovnikom in ljudem sekali glave, ude. Bili so popolnoma brez kakršnega občutka za človeka ali človečnost. Ljudje so jokali, rotili, prosili,... Turki pa kot kamen, kot živali, kot tisti ljudje, ki opice pobijajo. Skratka Turk je bil simbol za smrt in strah,... Ljudje so se Turkov bali kot hudič križa. Turki so slovensko ozemlje, predvsem jug dobesedno opustošili (ostalo brez prebivalcev) in potem se se tja začeli naseljevati južni sosedje, ker so pač naše slovensko prebivalstvo uničili,.... Turk je bil hudič, žival,... skratka ljudje so v Turkih videli poosebljenega hudiča oziroma poosebljeno zlo. Na drugi strani pa boste videli kako so delovali cesarji. Če so se hoteli ubraniti turških vpadov so morali ojačati vojsko itd. To pa avtomatično pomeni oderuške davke. S tem denarjem so seveda kupovali tudi mir itd. Veliko cesarjev se je zamenjalo preden je minila turška nevarnost, pa sultanov tudi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 6. junij 2011 Prijavi Deli 6. junij 2011 V knjigi Turki so v deželi že je kronologija turških vpadov in nima nobene s čim drugim. Če te zanima življenje v času turških vpadov jo boš prebral, drugače pa ne in nikoli ne boš vedel, kaj so morali dati Slovenci skozi. Knjiga opisuje tudi splošno klimo v tem času. Dejansko jo priporočam vsem, ki jih zanimajo grozljivke. Videli boste, kako so Turki kar vpadali v Slovenijo, zelo pogosto, ljudstvo pa jim je bilo na milost in nemilost prepuščeno. Ljudi in živino so pobijali brez milosti, posiljevali, požigali, plenili, zdrave odvedli v suženjstvo, bolne in slabotne vse pobili, zlorabljali dečke, posebej še deklice, v cerkvah delali orgije, duhovnikom in ljudem sekali glave, ude. Bili so popolnoma brez kakršnega občutka za človeka ali človečnost. Ljudje so jokali, rotili, prosili,... Turki pa kot kamen, kot živali, kot tisti ljudje, ki opice pobijajo. Skratka Turk je bil simbol za smrt in strah,... Ljudje so se Turkov bali kot hudič križa. Turki so slovensko ozemlje, predvsem jug dobesedno opustošili (ostalo brez prebivalcev) in potem se se tja začeli naseljevati južni sosedje, ker so pač naše slovensko prebivalstvo uničili,.... Turk je bil hudič, žival,... skratka ljudje so v Turkih videli poosebljenega hudiča oziroma poosebljeno zlo. Tako kot vsi osvajalci..... ni humane vojske.....Danes Darfur, včeraj Slovenija, jutri bo prej al pa slej ZDA........ enkrat gor drugič dol....Ampak sile kontinuitete ki že tisoče let osvajajo z vsemi sredstvi so pa še vedno nedotakljive, brezkompromisne in krute..... Turki pa Langobardi so byby baby.....Zanimivo je pa da zgodovinarji radi spuščajo "detajle" kot napr. za Aleksandra Makedonskega noben prav ne izpostavlja dejstvo da je bil Hitler "vajenček" masovnih pobojev in genocida v primerjavi z nim...... Pa kva teb pomaga zgodovina če ti še sedanjost dela preglavice? 2 Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PsicoMagico 6. junij 2011 Prijavi Deli 6. junij 2011 light - nekaj zate! Drgač pa - nehaj iskat pozornost in jo raje nameni drugim oz. poslušaj in bolj fokusirano, "prizemljeno" opazuj in sprejemaj okolico, ne samo obupavat in razmišljat: jaz, jaz, jaz, jaz... Svet se ne vrti okoli tebe in se ne bo, pa če si še tako želiš. Imaš že več kot preveč nasvetov, manjka ti konkretna akcija. TO NI "akcija": Ma vse sorte delam. Iščem pozornost, priložnosti, znanja, ljudi, itd. na različne načine. Npr. youtube, majice, pisma, ma ni da ni. To je zgolj iskanje pozornosti in odmik od akcije - "youtube, majice, pisma"?? Kaj pa hoja, šport, jasen razmislek, globoka sprostitev, delo na sebi - ne samo prebiranje knjig, ampak delovanje - tako telesno, kot mentalno, kakšno prostovoljstvo mogoče, pomoč drugim, itd. Če že ni službe lahko najdeš kakšno aktivnost, kjer si komu koristna in se tudi malo socializiraš, razvijaš. Res poskusi malo ustavit ta večen krog premlevanja zakaj ti ni v redu in malo poglej v neskončnost okoli sebe in se malo "začudi" svetu, mogoče odkriješ novo veselje in ljubezen, ki ni nujno (oz. sploh ni) nekaj "podarjenega" od zunaj. Ne vem, po prebranem se zdi, da zgolj pričakuješ rešitev od zunaj in iščeš pozornost, kar ljudi odbija. Ne čudi me, če željenega ne dobiš, ker že po napisanem tvoj odnos lahko ljudi odbija, kaj šele če takšno "vzdušje" nosiš okoli sebe v vsakodnevnem življenju in se to čuti. Takšno pričakovanje "odrešitve" od zunaj in hkratno zapletanje v neke koncepte - po eni strani najbrž izkazuješ potrebo po ljubezni, pozornosti, hkrati pa ljudem soliš pamet z raznimi "new age" koncepti in drugimi pametovanji, ki jih niti nisi povsem osvojila in ponotranjila, ampak na hitro pobiraš od tu in tam in ne da bi to sama preizkusila verbalno razpredaš - to RES odbija in "te nihče ne opazi", oz. se te ognejo in te po določenem času ne želijo poslušat. Deluj - a konkretno, ne zgolj simbolno in virtualno. "youtube, majice, pisma, itd." ni neko jako delovanje. Pozornosti ne dobiš tako, da jo iščeš (vsaj ne neke pristne in take, kot si jo želiš), temveč tako da nekaj narediš, ustvariš, deliš... Ljudje potrebujemo nek razlog da nekomu namenimo pozornost - če odkrito prosiš za nasvet in pomoč, se ljudje na forumih seveda odzovejo, a tu se tudi konča. Korake moraš storiti sama. Ponavljanje v stilu "kako sem uboga" samo vedno bolj odvrača od tebe, dokler ne greš vsem na živce in ti več noben ne bo nič napisal. Mogoče zveni kruto, a po moje ustrezno - pač glede na doslej zapisano s tvoje strani. 5 Citiraj "I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create." William Blake Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 6. junij 2011 Prijavi Deli 6. junij 2011 Michael Brown...Proces prisotnosti...modificirana verzija...kao popularna metoda zadnje čase za soočanje z lastnimi podzavestnimi vzorčki...primerna za totalne začetnike, ki nimajo pojma o duhovnosti...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Hm, zanimivo da ti je bila določena pomoč že nudena in smer nakazana pa jo nisi glih hotela sprejeti oz. si zaradi različnih vzrokov šla v drugi smeri...skratka to je bilo i prošlo...Majhno darilce od zgoraj, da boš lažje zavrtela kolesje s problemčiči...a se boš tudi kaj bolj zmigala in kaj naredila in v kolikšni meri je pa odvisno od tebe...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- PROCES PRISOTNOSTI Velik del sodobnih psihologov meni, da je le okoli 5% naših odločitev zavestnih, sicer pa se odločamo po inerciji, na osnovi navad, obrambnih mehanizmov ... Problem je v tem, da med nami in katerokoli našo izkušnjo stoji ego. Ego ni spontan, ampak je preračunan – rabi pozornost, rabi biti sprejet, rabi se počutiti varnega in je sam po sebi tisti del našega izkustva, ki ga ustvarimo, da bi bili sprejeti v svetu odraslih. Da bi se počutili v svetu odraslih sprejeti, se na takšne ali drugačne dražljaje iz okolja nehamo odzivati spontano, ampak se odzivamo tako, kot nas naučijo, da je prav. Čustveni svet na dražljaj pogosto reagira povsem drugače, a prebujeno čustveno energijo zadušimo s katerim od obrambnih načinov vedenja. Pravzaprav gre za več različnih razkorakov, v glavnem pa za razkorak med tistim, kar bi radi in tistim, kar smemo ali mislimo da smo dolžni, ne glede na to, za kakšen občutek dolžnosti gre (pričakovanja drugih, vcepljene moralne vrednote ...). Na ta način v sebi neprestano deponiramo različne čustvene napetosti, ki jim dajejo svoj pečat tudi različne travmatične izkušnje - vse to vodi k notranjem neskladju. Depresija, rak, fobije, odvisnosti, žalost, strah, alergije … so zunanji pokazatelj našega notranjega neravnotežja. Potisnjene čustvene tegobe nas podzavestno ločujejo od sedanjega trenutka in so vzrok mentalnim stanjem uma, ki nas vodijo v fizično neravnotežje, ki se odrazi kot simptom bolezni. Proces prisotnosti je pot, ki nam omogoči, da se osvobodimo čustvenih blokad in jih integriramo. Ko pristopimo k tem čustvenim blokadam in integriramo njihov destruktivni naboj, začnemo avtomatično vračati ravnotežje kvaliteti svojih življenjskih izkušenj. Mentalno razumevanje je pri tem redkokdaj del čustvene integracije. Osvoboditev čustvenih blokad je pogoj za čustveni razvoj, v drugi fazi pa se je treba naučiti odgovorno usmerjati tako osvobojeno energijo, da bi poboljšali kvaliteto svojih življenjskih izkušenj. Pozornost iz preteklosti in tisto pozornost, ki je projecirana v prihodnost, v procesu usmerjamo v sedanjost!!!!!!! Povezava med naseljevanjem zavesti v telo in praznino je v dejstvu, da nas v preteklosti/prihodnosti zadržuje pogojeni um, s tem, ko ga v procesu utišamo, dobimo občutek notranje praznine. Povezano dihanje je najučinkovitejše sredstvo za usmeritev pozornosti v sedanji trenutek, s tem aktiviramo in dobivamo izkušnje zavedanja sedanjega trenutka in ovir, ki nam ta trenutek branijo doživeti (ego, ki se upira). Skozi ta proces se zavemo tudi svojih potisnjenih neintegriranih spominov. Skozi redno izvajanje procesa dobimo dostop do izkušenj, ki smo jih doživeli, preden smo jih znali povezati z mentalnimi idejami. Nekatera od teh izkušenj so zgolj občutki ali zavedanje vibracij. To so vibracijske izkušnje iz obdobja v maternici in nedolgo po rojstvu. Skozi proces spoznamo, da omogočajo rast le nekaj, kar ne vemo!!! Rastemo torej lahko šele, ko priznamo, da nekaterih stvari ne vemo.PRAVILA 1. Pred začetkom, vzpostavimo jasno namero, zakaj to sploh početi. Tekom procesa se bo namera verjetno spremenila. 2. Dobro je vedeti, da nam Izvajanje procesa vedno koristi, a tisto, kar nam koristi, ni vedno v skladu z našimi željami. Procesa ne pospešujmo in ne preskakujmo njegovih posameznih faz, četudi mislimo, da so nepotrebne in da jih že obvladamo. Proces je izkustveno zasnovan tako, da nas pripelje do cilja, vendar mu moramo dosledno slediti in ga izvajati v priporočenih intervalih. Ne skušajmo ga "popravljati" – če bi namreč vedeli, kako nekatere stvari doseči, bi jih že zdavnaj in nas torej tale proces sploh ne bi zanimal.. 3. Med izvajanjem procesa je treba več piti, saj proces avtomatično pospešuje izločanje strupov iz telesa. Zaradi procesa razstrupljanja in osvobajanja čustvenih blokad lahko pride tudi do bolečin. Bolečine naj ne bodo razlog, da proces prekinemo. Cilj procesa je, da preko fizičnega in mentalnega telesa dobimo dostop do čustvenega. Vsa tri telesa v procesu sodelujejo. Fizično se umirja in razstruplja, potrebno pa je uskladiti mentalno in čustveno telo, zato pri izvajanju procesa uporabimo "izjave za prebujanje", ki niso običajne afirmacije, saj niso usmerjene na posledice čustvenih blokad, ampak na vzroke nelagodja. Zamišljene so tako, da povezujejo modele našega vedenja, prepričanj in da vzpodbudijo zavestnost tistega dela naših izkušenj, ki so na čustveni ravni blokirana. Ko se zavemo teh blokiranih problemov jih lahko integriramo. Izjave so povezane so tudi s spoznanjem, da se moramo, če želimo doseči mir, najprej zavedati aktualnega kaosa v sebi. Vse vaje, skozi vseh deset tednov procesa, ki ves čas temelji na povezanem dihanju, izvajamo najmanj zjutraj in zvečer po 15 minut, samo izjavo prebujanja pa v sebi ponavljamo tekom dneva vedno, kadar nismo "zasedeni" z drugimi miselnimi dejavnostmi.1.VAJA – za 1. teden Dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer) pa si vzemimo čas in bodimo sami s seboj - tako izvajajmo tudi vajo. Prvi teden torej 2 x dnevno povezano dihamo, zraven pa ponavljamo izjavo prebujanja za prvi teden, ki se glasi: "Izkušam ta trenutek." Dihanje je treba izvajati le skozi nos ali le skozi usta - nikakor ne recimo vdih skozi nos, izdih pa skozi usta. Ritem mora biti blag in naraven. Le za malenkost se potrudimo nekoliko močneje vdahniti, izdih pa naj bo avtomatičen in sproščen (brez presledka!!!). Vizualiziramo lahko krog in naše dihanje, kako se vzpenja po krožnici ( med vdihom) od skrajne spodnje točke na krožnici počasi navzgor do najvišje točke kroga in skozi izdih, kako se spuščamo po krožnici iz najvišje točke počasi navzdol do najnižje točke kroga. Med vdihom in izdihom, kot tudi med izdihom in ponovnim vdihom ne sme biti prekinitev, temveč mora teči prehod spontano in brez prekinitve. Nikakor pa ne trdo, silovito in odrezavo. Trajanje vdiha in izdiha je enak. Začnemo s 3 sekundami vdiha in 3 sekundami izdiha in podaljšujemo največ do 5 sekund vdiha in 5 sekund izdiha. Ritem dihanja naj bo usklajen z izjavo prebujanja. Ponovno poudarjam, da izjavo samo ponavljamo v mislih tekom dneva kadarkoli se spomnimo oziroma kadarkoli nismo kako drugače mentalno zaposleni. Proces daje rezultate le če ga izvedemo v celoti - 2 x dnevno skozi obdobje desetih tednov. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 6. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 6. junij 2011 Hm, zanimivo da ti je bila določena pomoč že nudena in smer nakazana pa jo nisi glih hotela sprejeti oz. si zaradi različnih vzrokov šla v drugi smeri...skratka to je bilo i prošlo...Majhno darilce od zgoraj, da boš lažje zavrtela kolesje s problemčiči...a se boš tudi kaj bolj zmigala in kaj naredila in v kolikšni meri je pa odvisno od tebe...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif Če bi bilo meni kej jasno o čem je govora, bi bilo najbrž tudi vse drugače. Sej se trudim, ampak včasih se mi zdi, da tehtam tisoč ton,.... no v bistvu moje misli tehtajo toliko,..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 6. junij 2011 Prijavi Deli 6. junij 2011 Tole mi je pa znano http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Sam težko rečem kaj o osebni izkušnji http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif 10. tednov...10. različnih afirmacij...To je bolj namenjeno ljudem ki niso nikoli meditirali ali delali kakšnih drugih vaj sproščanja...zna se pa marsikaj dogajat za njihove pojme, ampak to je bolj površinsko čiščenje vzorcev in ne globinskih...Tudi Tadej Pretner in marsikateri terapevt uporablja pri svojem delu podobne izvedenke...tralala... In kot sem rekel to je samo da se požene kolesje večjega sistema v pogon...ko pa se začne malo hiteje in hitreje vrtet je treba pa malo bolj dinamične fore iz joge in raznoraznih meditacij...skratka to je eden izmed najbolj simpl pristopov za zahodnega človečka...tisto dihanje ima namreč nekatere elemente pranayame...Seveda se gre pa lahko direkt na globinske vzroke, če človek to zna in je sposoben prenest...tralala...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 6. junij 2011 Avtor Prijavi Deli 6. junij 2011 Ja, ta vaja z dihanjem je podobno tisti za odpiranje 3. očesa. Te vaje nekoliko spremenijo duševno naravnanost. Ko sem jih redno delala, se mi je pa en potlačen strah aktiviral (podoživljanje). Takrat ti postane jasno, zakaj svarijo pred odpiranjem čaker. Sicer pa kadarkoli delam te vaje me malo "premaknejo". Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 Kar se tiče mojega problema. Ravno berem eno novo knjigo in odprle so se mi oči. Stalno sem se spraševala, kaj si želim, očitno je to napačno vprašanje. Namreč, večina nikoli ne bo vedela kaj hoče. Ravno tako je spraševanje po ciljih neprimerno vprašanje. Točno ta vprašanja zmedejo. Skratka spraševati se moramo po tem, kar nas navdušuje in ne po tem, kar si želimo ali kakšne cilje imamo. Torej, pravo vprašanje se glasi: Kaj me navdihuje? Tukaj pa bi našla ogromno stvari, samo ne ta trenutek, ker sem zaspana. (na tak način je zadeva predstavljena v knjigi in zdi se kar v redu rešitev) Zakaj? ja, to je zanimiv point. smisel življenja je pač luksuz oz. entertainment... polnilo oz. mašilo navidezne praznine. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 Ja, ta vaja z dihanjem je podobno tisti za odpiranje 3. očesa. Te vaje nekoliko spremenijo duševno naravnanost. Ko sem jih redno delala, se mi je pa en potlačen strah aktiviral (podoživljanje). Takrat ti postane jasno, zakaj svarijo pred odpiranjem čaker. Sicer pa kadarkoli delam te vaje me malo "premaknejo". Get a life, get laid, go clubbing, go and live....Pust filozofijo, maš konflikt interesov, če verjameš v dogme ne moreš verjet v samospoznanje..... 2 Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 Ja, ta vaja z dihanjem je podobno tisti za odpiranje 3. očesa. Te vaje nekoliko spremenijo duševno naravnanost. Ko sem jih redno delala, se mi je pa en potlačen strah aktiviral (podoživljanje). Takrat ti postane jasno, zakaj svarijo pred odpiranjem čaker. Sicer pa kadarkoli delam te vaje me malo "premaknejo". Mislim da je že čas, da začneš prebirat malo bolj kvalitetno duhovno filozofijo in ne neke trače...sem se res začel spraševat ali sploh poznaš določene osnove...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Zakaj pa tapravi jogini tako zelo poudarjajo in začnejo z meditacijami v ajna čakri...plavi tekst čisto spodaj zelo dobro pojasni...malo detajlov...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif Ves èas se trudim, da bi bil s pozornostjo zbran v èakri adžna, tudi med vsakdanjimi opravili. Ali je to nevarno? To nikakor ni nevarno. Èe ste s pozornostjo resnièno ves èas zbrani v èakri adžna, potem ste na dobri poti k mentalni polarizaciji. Vendar pa preverite, kaj se zgodi z vašo pozornostjo, ko se znajdete v situaciji, ki bi navadno spodbudila moèan èustven odziv. Ali vaša pozornost ostane v èakri adžna ali pade v sonèni pletež? Ko se koncentriram na èakro med obrvmi, èutim, kot bi tam imel oko. Ali je to tretje oko? Èakra adžna ni tretje oko. Tretje oko je dejansko v glavi, èakra adžna pa pred glavo. Uèenec sam ustvari tretje oko, s svojo dejavnostjo. Žleza hipofiza ali možganski privesek, ki se nahaja pod velikimi možgani, je povezana s èakro adžna, žleza epifiza ali èešerika pa je povezana s temensko èakro. Meditacija postopoma okrepi delovanje obeh žlez in posledica tega je nastanek tretjega oèesa: ko se svetloba, ki jo izžarevata žlezi, dovolj okrepi, se zaradi magnetne privlaènosti centra stakneta, se prekrijeta in nastane polje. Tu nastane tretje oko, ki je nekaj drugega kot èakra adžna, omogoèi višjo jasnovidnost. Pritisk, ki ga mogoèe obèutite, je energija, ki teèe skozi èakro. Vaša pozornost naj bo ves èas tu. Veèina ljudi ima pozornost v sonènem pletežu (v trebušni èakri), ali pa še nižje, dejansko pa bi jo morali imeti v èakri adžna. To je nadzorna èakra. Dokler ste s pozornostjo zbrani v njej, imate sebe in svojo miselno dejavnost pod nadzorom. Iz nje nadzirate tudi aktivnost sonènega pleteža, ki je èustveni center. V razvoju ne morete resneje napredovati, dokler ne nadzorujete aktivnosti tega centra. Ali ni osredotoèenost na èakro adžna nevarna? Slišal sem, da je lahko nevarno, èe se koncentriramo na èakre. Seveda je lahko nevarno, èe se, tako kot mnogi ljudje, koncentrirate na doloèene èakre, še posebej na tiste pod trebušno prepono. Ko se osredotoèate na èakro, energija sledi vaši misli. To je temeljni aksiom okultizma – vse v vesolju je energija in energija sledi misli. Èakre je treba prebuditi v pravilnem zaporedju za vsak žarkovni tip. Zaradi pomanjkanja znanja si ljudje zelo škodujejo. Poleg pravilne uravnoteženosti in naravnanosti èaker mora biti vedno cilj dvig energije iz èaker pod trebušno prepono v èakre nad njo. Vodilna èakra za mentalno raven je adžna, èakra med obrvmi. Ko se osredotoèite na mentalno raven, èustva postanejo ubogljiva brez potlaèenja. Èakra adžna povezuje vse èakre pod seboj in popolnoma varno je, èe svojo pozornost osredotoèate v njej. Adžna je srèni center v glavi. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 Mimogrede:Med obrvmi je zgolj kontaktna [sprožilna] točka za ajno ... "Ajna čakra (adžna čakra)*Tretje oko*, psihični komandni center, leži v medulli oblongati na vrhu hrbtenice v srednjih možganih(ustreza pinealni žlezi*)." *Češerika [epifiza, pinealna žleza(Corpus pineale]http://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%BDleza Sahasrara chakra (sahasrara čakra)"Prebivališče Shive ali nadzavesti, *lotos s tisočimi cvetnimi listi*, najvišja čakra ali psihični center, ki simbolizira prag med fizičnim in spiritualnim področjem. Leži v pituitarni žlezi (hipofizi) na vrhu glave." Source[slovar] Satyananda Yoga ... http://www.satyanandayoga.tara.si/slovar_a.php !Mimogrede:Yoga je vsekakor RELIGIJA, izven HINDUIZMA yoge NI.Sahasrara je prebivališče Hindu Boga Shive [enega od trehaspektov boga Brahme]. Za "očeta" yoge imajo Hindujci bogaShivo. ... OM Namah Shiwai [moško načelo - Zavest/ Pozdrav Zavesti]. OM Namah Shiwaya je pa žensko načelo, načelo energijepo sadhuju ... iz Hindu meniškega reda Naga Babas ... -) ... Žleza hipofiza ali možganski privesek, ki se nahaja pod velikimimožgani, je povezana s čakro adžna, žleza epifiza ali češerika pa jepovezana s temensko čakro. ... !!!Če že kopi & pastaš, !!! NAVEDI VIR kopi & pastanja.Bilo bi to POŠTENO in KOREKTNO. -) "Filozofski - nereligiozni" Taoizem pa je NERELIGIOZEN, ko se dela s čakrami ... - žlezami & njihovimi "dimenzijami".Konkretno v taoistični seksologiji, Tau Revitalizacije, ... se omenjajo zgolj žleze ... BREZ "bogov", kakor je to značilno za Hinduizem ... !!! OPOZORILO:Pri povišanem krvnem tlaku, glavobolih, glavkomu [katarakti],konjunktivitisu [povišanem tlaku v vekah], epilepsiji, shizofreniji ... se NIKOLI NE OSREDINJA na ajno kontaktno [sprožilno] točko med obrvmi ... Temveč na NIŽJE centre ... [popek/ na kontaktno (sprožilno) točko manipure, ...]. ... Do ajne NI MOGOČE "PRITI"/ jo "odpreti", dokler NI odpravljena "blokada/ blokade"v centru "med ušesi", dokler NISO odpravljene blokade v Srcu, ... Več o tem piše Satyananda Saraswati, ustanovitelj Biharske šole yoge v Tantričnih meditacijah ...http://www.satyanandayoga.tara.si/tm_odlomek.php Sistematično se vedno začne od OSNOV navzgor:01. relaksacija [avtogeni trening, yoga nidra, ...],02. telesna vadba, ph uravnotežena prehrana ...,03. mentalna & čustvena higiena & ravnovesje,04. meditativne prakse... Vsako delo na čakrah [Hinduizem], žlezah [Taoizem] ...zahteva sistematično predpripravo [točke 01. - 04.] ...Da NI "težav", oz. da se le - te razume in preseže ... Vsako delo na čakrah sodi med t.i. "kundalini" prakse, kiNISO za začetnika ... Kontaktna sprožilna točka za manipuro čakro - v trebuhu za popkom, oz.na področju za popkom je povezana s sahasraro, ajno ... Prav tako hara center2 - 3 prste pod popkom v trebuhu - tankem črevesju ... Ko je praktikant osredinjenv hari, oz. v področje popka je ISTOČASNO OSREDINJEN v ajni, sahasrara čakri ...V kolker NIMA telesnih, mentalnih, čustvenih blokad v pretoku vitalne sile pomeridianih/ nadijih, hrbtenjači/ shusumni, žlezah ... "Kraljica" meditativnih praks - versko & kultno NEZBLOJENIH praktikantov, je vsekakor Vipassana, urjenje v "razširjanju" *Vrzeli" med izdihom in ponovnim vdihom ... "Urjenje podaljševanja Tišine" poAAAAAAAAAUUUUUUUUUMMMMMMMMMMMMMMMMMM ... Tudi, ko se igra košarko, nogomet ... Počne karkoli ... Brez balasta nekih kvazi božanstev, raznih "stričkov" z bradami in podobnega bullshita ... -) 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 Kundalini praksa Hindu guru mojstra ...* http://tinyurl.com/67dh87k !Use google search engine [link above is dead]:http://tinyurl.com/6yuj8b3[ista praksa kot zgoraj, vendar očiščena začetneganekajsekundnega prizivanja Hindu božanstev ...] NI KUNDALINI praks izven Hinduizma ...So pa "ateistične" prakse v Tau Revitalizacije, Chi Kungu, ...Z istimi rezultati ... *Praksa na linku zgoraj se nekoliko razlikuje od prakse Biharske šole [saraswatija Satyanande], kar se tiče vizualizacije kundalini sile, osredinjenja na čakre, oz. kontaktne sprožilne točke ... Obe praksi/ prakse pa vodijo do analognega efekta/ učinkov ... V taoističnih praksah se sledi zgolj tok vitalne sile [kundalini]brez kakršnekoli vizualizacije ... 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 Po sistemu ...http://tinyurl.com/3mx2b9vhttp://tinyurl.com/4jsmawy Dela se na žlezah, meridianih ...Brez Hindu izrazov, Hindu bogov, vizualiziranja,... Dela se na "poenotenju s Tišino" [Praznino, ...] ...Brez religioznega bullshita in raznih "pravljic" za vernike ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 Mimogrede mooladhara in ajna sta zelo dobro povezani.Uravnotežena mooladhara daje prizemljenost,ajna pa notranji uvid/ uvide ... Mentalno kontrolo ...Ko je nekdo osredinjen v mooladhari, ima le - to vravnovesju, je hkrati tudi v ajni in preko ajne upravlja zmooladharo, swadhistano ... Bistvena pa je odprtost, "neblokiranost"v Srcu ... "Odprto & prevodno" Srce je OSNOVA, da se sploh pride do"nivoja" ajna čakre - nivoja mentalne, čustvene kontrole & ravnovesja,notranjih uvidov ... !Je pa res, da večina tradicij začne z nivojem ajna čakre, kotje postal Brezo ... Tudi ok. So pa za ta pristop kontraindikacije... in ni za vsakogar ... Začet z delom na "odprtem & pretočnem" Srcu in na ajni je tudiena od opcij ... Ki "odprtemu" prinaša notranji mir, ravnovesje,razvoj ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 http://tinyurl.com/6yuj8b3http://tinyurl.com/6kc8u8q Codehttp://tinyurl.com/63rw69rKundalini praksa Hindu guru mojstra ...* http://tinyurl.com/67dh87k !Use google search engine [link above is dead]:http://tinyurl.com/6yuj8b3[ista praksa kot zgoraj, vendar očiščena začetneganekajsekundnega prizivanja Hindu božanstev ...] NI KUNDALINI praks izven Hinduizma ...So pa "ateistične" prakse v Tau Revitalizacije, Chi Kungu, ...Z istimi rezultati ... *Praksa na linku zgoraj se nekoliko razlikuje od prakse Biharske šole [saraswatija Satyanande], kar se tiče vizualizacije kundalini sile, osredinjenja na čakre, oz. kontaktne sprožilne točke ... Obe praksi/ prakse pa vodijo do analognega efekta/ učinkov ... V taoističnih praksah se sledi zgolj tok vitalne sile [kundalini]brez kakršnekoli vizualizacije ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 Besedica "yoga" je za moje pojme sanskrstki izraz...kaj pa ta besedica pomeni smo se pa že razpričali v drugih temah...in še enkrat pomen v katerem jaz osebno uporabljam ta izraz...čeprav se ta besedica največ uporablja v hinduizmu in jo večina ljudi povezuje prav z njim, v bistvu ne pripada samo hinduizmu...zato pa pravim da sta religija in duhovnost dva različna pojma...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif Kaj je joga?Je pa to bila čisto zahodnjaška razlaga za ljudi ki o jogi nimajo pojma...nima veze s kundalinijem in s tistim kar prakticirajo tradicionalni jogini...to je bolj v povezavi z laya jogo- delo z energijami...najbližji izraz ki je podoben temu naj bi po mojem mišljenju bil raja joga... To je res da se pri visokem pritisku in problemčkih z glavo ne sme pretirano skoncentrirati na ajno, ampak je treba bolj imeti pozornost na spodnje čakre- prizemljevanje...če je pa človek dovolj prizemljen pa ponavadi nima takih problemov...Obstajajo pa načini in fore ala kabalistične invokacije in še druge igračke s katerimi se dobesedno lahko prikliče sile in se jih usmeri navzdol...skratka obratni procesi kot pri kundaliniju...zlasti pri mantranju se priporoča držati pozornost v eni točki, na sliko, itd...ali pa na ajno...kajti pomen fokusiranja na eno točko je namreč prav aktiviranje ajne...Če povem po domače tukaj se ne beži iz Zemlje k Bogecu v višave, ampak se lahko Bogeca prikliče da se spusti...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Če sem še bolj natančen najprej je treba narediti povezavo telo- duša in šele potem je povezava k Bogecu...skratka to sta dva svetlobna mosta oz. strokovno rečeno antahkarana...In glih zato razne kundalini, pranajame vaje in ostale fizične vaje iz joge vodijo samo do nivoja duše...do Bogeca vodijo pa potke ki spadajo pod bhakti jogo, karma jogo in laja jogo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Načeloma naj bi bilo res kao da pozornost na ajno malo odzemljuje in da ni glih primerna za ljudi ki jim manjka prizemljenosti...Z raznimi dodatki in namero zna pa tudi pozornost v ajni osebo dobesedno priklenit na Zemljo...vse je pač odvisno kakšne čarolije se dela pri temu... Na kratko povedano jaz uporabljam sanskrtske, budistične in mogoče tudi tibetanske izaze zato ker na zahodu nimamo primernih izrazov oz. bi lahko za eno besedo podal približno razlago na par straneh A4 formata...Uporabljam jih pa v kontekstu ezoterike in tako kot sem dobil razlago za moj način mišljenja- zahodnjaški...v bistvu je kombinacija razumevanja vzhoda in zahoda...in na ta način je meni marsikaj bolj jasno...Kakšne igračke in namere pa jaz in še nekateri drugi uporabljamo, da to funkcionira pa valjda ne bom govoril...sem dal že preveč namigov...skratka način dela z energijami ki je malo drugačen kot pri tradicionalni "jogi" čeprav se uporablja iste elemente in podobne načine izvedbe...če povem po domače obstajajo določene finte, namere, ukazi s katerimi se da izognit tistim stvarem o katerih kao grozijo da se lahko zgodijo...zato pa obstajajo invokacije in določena svetla bitjeca, ki lahko pomagajo pri temu...to je pa pot predanosti oz. bhakti joge...jaz imam raje kakšno vodstvo pri temu pa čeprav na subtilnih ravneh...tisti ki pa dvigujejo kundalini in grejo tak ali podoben način pa pitaj Boga kakšno vodstvo imajo, če ga imajo...tralala... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 Najhitrejša pot za pripravljenega je vama marga [hinduistična, ali taoistična, ali ...]. In pa aushadi prakse ... NI pa to za vsakogar ... Vsekakor, da ne ... -) So pa to "stvari", ki so za pripravljenega "na dosegu roke" ... -) Drugač pa: "hiti" se počasi, se NIKAMOR NE MUDI ... -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 Urejanje situacij [problemov], da ne bomo konstantno voff topiku. -) Prvo je treba biti "tukaj in zdaj v zdajšnosti". -) Reševat "situacije" [probleme] tu ...: 01. Kaj je problem, katere probleme imam ... [definirat problem/ probleme]. 02. Poiskat možne rešitve, določit prioritete, roke - termine izvrševanja/ izvršbe ... [sredstva, ljudi, ki bi lahko bili v pomoč, v kolker samemu kaj ne znese ...]. Poiskat pomoč, v kolikor je to potrebno ... Prej pa počistit "podstrešje" od balasta [mentalnega, čustvenega, blodenj],kolikor pač to gre. Si "napolnit baterije" na "n-možnih načinov", da se splohkolikor toliko funkcionira, samozmotivira, da se začne urejat neprijetnesituacije, okoliščine v nas, izven nas v mejah možnosti ... -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 ok, bi se sla vi2 prijavit na ona-on.com in nadaljevala tam vaso prikupno debatico. light, ne rabis zvenecih besed in copy pastanja in linkanja in miljon novih konceptov. naj te ne zmedejo. ce hoces iz kopra v maribor, gres lahko z avtom, vlakom, busom, na štop... ce vse odpade imas kolo, ker si res zelis tja... ce tudi to odpade.... IMAS NAMEN ... pa magari po vseh stirih ce je treba... KER SI RES ŽELIŠ TJA !!! ni preprek, tja bos prisla ! medtem ko si bodo drugi izbirali prevozno sredstvo (in morda nikoli izbrali) bos ti imela jasno predstavo kam in kako ! kar hocem povedati je, da ko si res zelis bos to dosegla tako ali drugace, nic te ne more ustaviti. ce ni poti, jo bos ustvarla. keep the chin up http://www.lunin.net...entry1055594758 Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. junij 2011 Prijavi Deli 7. junij 2011 Torej bodimo konkretni - službe so ... http://iem-ee-candidate.adeccoweb.net/?language=SIhttp://tinyurl.com/6yo8o4b... Forum: Iščete delo, delavca?http://med.over.net/forum5/list.php?59 Plače so "tako - tako", bolj uboge ... [po kolektivni pogodbi ...]. -) V kolker je sploh brezposelnost primarni problem osebe,ki je ta topik odprla. -) V kolker je pa motivacija za delo v Avstriji, Nemčiji[od prvega maja 2011 se lahko zaposli brez delovnegadovoljenja], se govori nemško, se zna kaj konkretnegadelat ... Naj se pove pa posredujem zbrane informacije,kako se zaposlit v Avstriji, Nemčiji ... -) Vsi bi "radi delal", ko imajo to možnost pa ne bi več tako radidelal - vsaj vsega ne bi delal ... Kot je recimo delo pri sadjarjih,na plantažah, delo v proizvodnji ... Število delavoljnih kandidatovse takoj zniža - preverjeno ... -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 8. junij 2011 Prijavi Deli 8. junij 2011 Prvo je treba biti "tukaj in zdaj v zdajšnosti". -) Reševat "situacije" [probleme] tu ...: 01. Kaj je problem, katere probleme imam ... [definirat problem/ probleme]. 02. Poiskat možne rešitve, določit prioritete, roke - termine izvrševanja/ izvršbe ... [sredstva, ljudi, ki bi lahko bili v pomoč, v kolker samemu kaj ne znese ...]. Poiskat pomoč, v kolikor je to potrebno ... Prej pa počistit "podstrešje" od balasta [mentalnega, čustvenega, blodenj],kolikor pač to gre. Si "napolnit baterije" na "n-možnih načinov", da se splohkolikor toliko funkcionira, samozmotivira, da se začne urejat neprijetnesituacije, okoliščine v nas, izven nas v mejah možnosti ... -) S tem se pa popolnoma strinjam... Najprej mora človek vsaj za silo biti tukaj in sedaj, ne v neki turški preteklosti ali Star Trek prihodnosti...imeti mora vsaj malo energijske povezave gor-dol, kar pomeni da ne fly-a preveč in da je vsaj malo prizemljen oz. da ne beži od zemeljskih problemov...Če tega ni je treba najprej tukaj poštimat zadeve, drugače človek sploh ne ve kaj hoče v življenju, nima volje, živi v domišljiskem svetu, itd... In včasih je treba iti mimo predsodkov in miselnosti ki so jih nas naučili starši, okolica in še kdo drug...včasih je treba sklonit glavo in priznati da človek sem pa tja kdaj tudi rabi kakšno pomoč od drugega, ker se sam ne zna soočiti s problemov...Treba je pozabiti na ponos, vzvišeno držo, miselnost- jaz lahko naredim vse sam, kaj si bodo drugi mislili...in si odkrito priznati stvari... Torej bodimo konkretni - službe so ............ Jap, službe so...samo da niso preveč dobro plačane, ampak so v večini primerov minimalne oz take kot morajo z zakonom kao biti...čeprav se lahko zgodi da lahko delodajalec zahteva več kot je na začetku omenil, da so kakšne mahinacije pri izplačilu plače...itd...Sezonska dela so pa itak poglavja zase in so bolj za dinamične oz. prilagodljive ljudi... V Ameriki so recimo nekateri ljudje navajeni da vsakih nekaj mesecev menjajo službo...pri nas je pa še zmeraj miselnost da se nekam pride in se bo kao do penzije tam...Al pa da se bo zamenjalo samo kakšnih par službic v celem lifeu... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 8. junij 2011 Prijavi Deli 8. junij 2011 Najprej mora človek vsaj za silo biti tukaj in sedaj, ne "najprej". tukaj ga ti posirjes in odplavaš v zgodbe. vse kar je ... je tukaj in zdaj oba pljuvata po religijah in potem .... potem kaj? ... potem ponudita novo religijo imenovano duhovnost. ki obljublja boljši tukaj in zdaj ... ste slisali bralci ... ta tukaj in zdaj ni dovolj ... obstaja boljši tukaj in zdaj ki se ga da doseči, samo moras iti skozi 500 linkov in vec knjig s 1000 stranmi ... potem po letih in letih bos morda prispel v ........... tukaj in zdaj ... oh, kaksna svoboda namesto da bi se posvetili "neskoncnosti" v tukaj in zdaj ...... nam vsak ponuja (se slabse: prodaja) zgodbe kako semkaj kjer smo že, prispeti. vse kar je ... je tukaj in zdaj ... le nase ZGODBE O tukaj in zdaj treba odstraniti in opustiti navezanost na le-te. IN NE DODAJATI NOVIH! iskrenost in resnica je orodje za to ... za odkriti to kar ŽE JE ... tukaj in zdaj ... pa četudi je to strah, sram, ali karkoli (na začetku) neprijetnega, treba vztrajati v tukaj in zdaj in ne zbežati v karkoli drugega ... tisti ki prenese vse kar mu tukaj in zdaj "vrže nasprtoti (izzive)" se stabilizira ... in je nagrajen brez nagrade. kaj pa to pomeni? nam bralcem ponujas spet neka nova verjetja? ne, tukaj in zdaj ne potrebuje verjetij. nagrada pa je v sami stabilizaciji, tisti ki pricakuje veliko nagrado, bo razocaran. in prav je tako. stabilizacija nima konca, "vedno ponuja nove izzive" http://www.lunin.net...__p__1055594448http://www.lunin.net...entry1055594758 in ce se komu zdijo tej posti vredni, morda resnicni, NE VERJETI V TO, preverite z lastnimi izkusnjami vsako besedico v njih!!!!!!! Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 8. junij 2011 Prijavi Deli 8. junij 2011 ... le nase ZGODBE O tukaj in zdaj treba odstraniti in opustiti navezanost na le-te. IN NE DODAJATI NOVIH! iskrenost in resnica je orodje za to ... za odkriti to kar ŽE JE ... tukaj in zdaj ... pa četudi je to strah, sram, ali karkoli (na začetku) neprijetnega, treba vztrajati v tukaj in zdaj in ne zbežati v karkoli drugega ... O vinko3 Kako se pa to nardi? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 8. junij 2011 Prijavi Deli 8. junij 2011 @vinko3,ženska naj gre delat, v kolker je brezposelnost sploh njen primarni problem.Vse drugo je sekundarno. V kolker pa rabi strokovno pomoč, si jo bo pri svojih30. že znala poiskat ... -) Kot je bilo razbrat je njen primarni problem najti zaposlitev,... Zaposlitev pa zdrav in motivirani najde vedno, samo če hoče -):Torej bodimo konkretni - službe so ... http://iem-ee-candidate.adeccoweb.net/?language=SIhttp://tinyurl.com/6yo8o4b... Forum: Iščete delo, delavca?http://med.over.net/forum5/list.php?59 Plače so "tako - tako", bolj uboge ... [po kolektivni pogodbi ...]. -) V kolker je sploh brezposelnost primarni problem osebe,ki je ta topik odprla. -) V kolker je pa motivacija za delo v Avstriji, Nemčiji[od prvega maja 2011 se lahko zaposli brez delovnegadovoljenja], se govori nemško, se zna kaj konkretnegadelat ... Naj se pove pa posredujem zbrane informacije,kako se zaposlit v Avstriji, Nemčiji ... -) Vsi bi "radi delal", ko imajo to možnost pa ne bi več tako radidelal - vsaj vsega ne bi delal ... Kot je recimo delo pri sadjarjih,na plantažah, delo v proizvodnji ... Število delavoljnih kandidatovse takoj zniža - preverjeno ... -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 8. junij 2011 Prijavi Deli 8. junij 2011 ne "najprej". tukaj ga ti posirjes in odplavaš v zgodbe. vse kar je ... je tukaj in zdaj oba pljuvata po religijah in potem .... potem kaj? ... potem ponudita novo religijo imenovano duhovnost. ki obljublja boljši tukaj in zdaj ... ste slisali bralci ... ta tukaj in zdaj ni dovolj ... obstaja boljši tukaj in zdaj ki se ga da doseči, samo moras iti skozi 500 linkov in vec knjig s 1000 stranmi ... potem po letih in letih bos morda prispel v ........... tukaj in zdaj ... oh, kaksna svoboda namesto da bi se posvetili "neskoncnosti" v tukaj in zdaj ...... nam vsak ponuja (se slabse: prodaja) zgodbe kako semkaj kjer smo že, prispeti. vse kar je ... je tukaj in zdaj ... le nase ZGODBE O tukaj in zdaj treba odstraniti in opustiti navezanost na le-te. IN NE DODAJATI NOVIH! iskrenost in resnica je orodje za to ... za odkriti to kar ŽE JE ... tukaj in zdaj ... pa četudi je to strah, sram, ali karkoli (na začetku) neprijetnega, treba vztrajati v tukaj in zdaj in ne zbežati v karkoli drugega ... tisti ki prenese vse kar mu tukaj in zdaj "vrže nasprtoti (izzive)" se stabilizira ... in je nagrajen brez nagrade. kaj pa to pomeni? nam bralcem ponujas spet neka nova verjetja? ne, tukaj in zdaj ne potrebuje verjetij. nagrada pa je v sami stabilizaciji, tisti ki pricakuje veliko nagrado, bo razocaran. in prav je tako. stabilizacija nima konca, "vedno ponuja nove izzive" http://www.lunin.net...__p__1055594448http://www.lunin.net...entry1055594758 in ce se komu zdijo tej posti vredni, morda resnicni, NE VERJETI V TO, preverite z lastnimi izkusnjami vsako besedico v njih!!!!!!! Zanimiva reakcija...podzavestna agresija na kaj... Pozabljaš na dva pomembna detajla- KARMA in SAMSAKARE iz preteklih lifeov...poleg še ostalih pomembnih detajlov valjda,,, Jaz ne pljuvam po religiji...pravim samo da je treba med vsem balastom najti vrednote ki jih opisujejo in seveda probati tako tudi živeti...skratka pobrati in obdržati tisto kar pelje človeka naprej, kar ga pa omejuje in tlači navzdol pa omejiti oz. zavreči... Tukaj in sedaj pa pomeni brez opominjanja zaradi preteklih dogodkov, vzorcev iz preteklosti, ipd...ne kaj nam je kateri človek, narod storil v preteklosti, kaj nam bo lahko v prihodnosti in podobne scene...Zgodovina je pomembna za to da se nekaj naučimo iz nje...da ne delujemo po istih vzorcih ki vodijo v propad, ampak po vzorcih ki vodijo naprej v svetlejšo prihodnost...Večina ljudi je še zdaleč od tega da bi bila 100% v sedanjosti...koliko jih zanese kakšna nostalgija na jugo čase ipd...S tem ni nič narobe...gre se za nenavezanost na prostor in čas... Če so koga poslovno prinesli okoli, zaračunali več kot je bilo treba, okradli...ali bo tak človek bil sposoben odločanja iz sedanjosti brez sodb in predpostavk iz preteklosti... Zelo težko...tukaj in sedaj namreč pomeni da se deluje samo iz tega trenutka sedaj, to pa pomeni brez podzavestnih dvomov, agresije, nezaupanja, itd iz preteklosti...in je premosorazmerno z odprtostjo srca...Bolj ko je srce odprto bolj je tak človek v sedanjosti...In mogoče je samo kakšna tisočinka enega procenta ljudi ali še manj danes sposobna 100% delovati iz sedanjosti...vsi ostali pa smo različna kombinacija preteklosti-sedanjosti- prihodnosti...skratka različni odstotki... In ko se kao vsi trije časi združijo v eno točko, ko se vsa subtilna telesa uskladijo...tralala...takrat lahko človek z močjo misli dobesedno uresniči neko stvar v trenutku...misel se realizira takoj...Pred tem pa valjda je še dolga pot in trening...kajti že pri delovanju iz mentala je treba začeti paziti na misli...slabe takoj blokirat in transformorat...tudi na pozitivne je treba paziti da so v skladu z karmo posameznika in karmo širše slike...itd...Da pa se dobi znanje o tem je pa treba pač študirati duhovne knjigice al pa iti v meditacijo po odgovore...vsaka bebica (človek) mora hoditi pač v šolo, da se nauči določene stvari, zlasti kako ravnati z določenimi silami s katerimi se lahko materijo takoj spremeni v prah... In zato so včasih tudi kakšne zgodbice ali bajke koristne, če človek potegne kakšen koristen nauk iz njih in ga začne tudi uporablajt v real lifeu...In jaz sem že ne vem kolikokrat rekel da preden se komu verjame, ga je treba v redu preizkusiti tudi s provokacijami...in če njegovi nauki izažajo osebne izkušnje potem ne vidim problemov zakaj se ne bi kakšnim zgodbicam učiteljev verjelo...Kajti oni so že zdavnaj prehodili pot po kateri hodimo mi in zakaj ne bi od njih vzel kakšnega zemljevida in napotkov...tudi oni namreč pravijo naj človek najprej verjame svojim izkušnjam...šele lastne izkušnje ga namreč pripeljejo do tapravega znanja in pravega vodstva... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.