niwaj 1. junij 2011 Prijavi Deli 1. junij 2011 Tisočletja je bilo mleko vir zdravja, danes pa ga je postopek homogenizacije spremenil v vir bolezni. Homogenizacija mleka preprečuje prehitro ločevanje maščobe, kar omogoča daljše roke trajanja izdelkov. Več na: Jesen doma - Ali je mleko zdravo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 1. junij 2011 Prijavi Deli 1. junij 2011 Seveda da je, če je res od krave. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 1. junij 2011 Prijavi Deli 1. junij 2011 Dobil po mailu in se povsem strinjam z napisanim. Sam ne uživam mleka in mlečnih izdelkov že 16 let in se počutim dobro.Vsak naj presodi sam. 1 ZAHRBTNI MORILEC - MLEKOAlois Kolar, Praktik & Svetovalec Naravnega ZdravjaO mleku samem, kot hrani, ki ni kompatibilna s človeško biološko prilagojenostjo sem predaval in pisal že vZnanosti Življenja 2001 (glasilo Kluba Naravnega Zdravja – Club of Natural Health), kot tudi v njeni izdaji2002. Vedno več bolezni med ljudmi in promoviranje Actimel ter podobno »zdravih« mlečnih izdelkov pa meje stimuliralo, da o mleku, kot »neobhodno potrebni hrani za razvoj otrok in mladostnikov«, kot to vztrajno uči,priporoča »umetnost medicine«, farmacevtska industrija, proizvajalci, predelovalci, prodajalci in preprodajalci,napišem, povem še nekatera pojasnila, nekatere vire raziskav, katerih rezultati so popolnoma drugačni odtrditev »ortodoksne znanosti«. Od vas samih pa je odvisno, kako se boste prehranjevali v prihodnosti.Izročila in kasneje dopisana literatura v najbolj razširjeni knjigi na svetu nam ves čas vcepljata v glavo pravljicoo »medu in mleku« in mleko naj bi bilo zlasti za otroke najbolj prijetna, naravna in prijazna hrana…vendar jeresnica drugačna.V svojem 10 in pol letnem življenju v skladu s principi Naravnega Zdravja – Naravne Higiene – kar sevedapomeni: NIČ mleka in mlečnih izdelkov, vam lahko zatrdim, da ni nobenega pomanjkanja kakršnih kolisubstanc, kar je tudi praktična potrditev znanosti imenovane Naravno Zdravje – Naravna Higiena. Pa znovapoglejmo nekaj dejstev, ki bi vam utegnila spremeniti mišljenje in seveda ravnanje, hranjenje.Hranjenje otrok s kravjim mlekom pomeni njihovo izrabljanjeNe vem, kako se boste odzvali na dejstvo, da kravje mleko vpliva na smrtnost dojenčkov in otrok, toda mojadolžnost je, da vas o tem seznanim. V raziskavi, ki je zajemala več kot 20.000 dojenčkov, je bila izvedenaprimerjalna študija med tistimi, ki so bili hranjeni z materinim mlekom in tistimi, ki so bili hranjeni prekostekleničke, s kravjim mlekom. Dojenčki, ki so bili hranjeni s pasteriziranim kravjim mlekom so imeli kar 56krat višjo stopnjo smrtnosti, kot dojenčki, hranjeni z materinim mlekom. Tudi splošna stopnja njihoveobolelosti je bila podvojena v odnosu do tistih, hranjenih z materinim mlekom. Vir: Cousens, CE 346.Kravje mleko povzroča dojenčkom in otrokom diabetesDr. Medicine S. Virtanen s Finske Univerze je v raziskavi ugotovil, da dojenčkom starosti 3 mesece in manj,hranjenje s kravjim mlekom povzroči popolno pomanjkanje insulina. Goveji mlečne beljakovine uničuje vtrebušni slinavki beta celice, ki proizvajajo insulin in tako povzroča diabetes. Vir: Cohen, MDP 264, 219, 220.Kravje mleko je glavni povzročitelj vseh alergij pri otrocih, kot tudi pri odraslihPovzroča koliko ali črevesne krče, kolitis, prehlade, sinusitis, zaprtje, respiratorne bolezni, ki so povezane zastmo, vneto in ranasto grlo. Otroci, ki so hranjeni s kravjim mlekom zrasejo v odrasle ljudi, ki imajo velikovečjo pričakovanost obolelosti za multiplo sklerozo, kot otroci, ki so bili hranjeni z materinim mlekom.BGH hormon (Bovine Growth Hormon) je povezan s hitro, nenaravno rastjo otrok.Kravje mleko je hrana za teličkaKravje mleko je hrana za mladiča lastne vrste, torej za telička, materino mleko človeške samice pa za dojenčkačloveške vrste; v primerjavi s kravjim mlekom vsebuje materino mleko več lecitina, kar je zelo pomembno zarazvoj možganov, več kot polovico manj beljakovin v obliki lahko prebavljivih albuminov, vsebuje samopolovico vrednosti koloidnega kalcija (organska oblika), medtem ko je kalcij v kravjem mleku vezan za človekana izredno težko prebavljive kazeinske beljakovine, ki jih ljudje ne moremo prebaviti, saj že od 2,5 ali 3 letstarosti človeški organizem ne proizvaja več encima za presnovo le teh, to je rinil-a. Kemična sestavamaterinega mleka se močno razlikuje od kravjega in odtod tudi izvirajo vse težave. Teliček se razvija in rastezelo hitro, vendar ima v odnosu na maso in velikost sorazmerno majhne možgane, medtem ko se otrok razvijapočasneje, možgani so bolj razraščeni, razviti, večji. V kravjem mleku ni vlaknin, vsebuje zelo malo železa,niacina, linolske kisline, vitamina C, pomanjkanje fosforja in taurina. V kravjem mleku je 300% več kazeinskihbeljakovin za oskrbovanje beljakovinskih molekul za izgradnjo kostne strukture, ki bo nosilec teličkovegatežkega telesa, teliček podvoji svojo maso v 7 tednih po rojstvu, človeški mladič pa v 7 mesecih. Problem je vtem, da ljudje kravjega mleka ne moremo prebavljati, saj človeški organizem od »odstavitve« ne proizvaja dvehpomembnih encimov za presnovo mleka, to sta rinil za presnovo beljakovin in laktaza za presnovo laktoze, toje mlečnega sladkorja.2Rezultati mnogih raziskav kažejo, da so mleko in mlečni proizvodi glavni vzrok srčnih napadov, kapi inateroskleroze. Homogenizirano mleko je še slabše, bolj škodljivo od pasteriziranega, saj je maščoba razbita nadrobne mikroskopske delce, ti pa omogočajo faktorju Ksantin Oxidazi (XO), da skozi črevesne stenepresnovnega trakta preide v kri, kjer intenzivno maši arterije, kar je seveda vzrok za pojav visokega krvnegatlaka. Dr. Medicine Kurt Oster in Ross iz Connecticuta – U.S.A. zagovarjata izsledke raziskave, da je pitje inhranjenje s homogeniziranim mlekom nevarnejše od kajenja, zahtevata, da bi bil napis na mlečni embalaži enaknapisu na škatlici cigaret. »To je igra s smrtjo«, poudarjata zdravnika. Finska je država med najvišjimiporabniki mleka in mlečnih izdelkov, prav tako pa ima najvišjo stopnjo smrti, povezano s boleznimi srca inožilja. Vir: Health Science, Community Spirit Magazine, 1985.V desetletni raziskavi je bilo dokazano, da je kuhano, pasterizirano mleko glavni povzročitelj vseh nepravilnostiv delovanju srca, bolezni srca in ožilja so v ZDA »ubijalec številka 1« in 40% ameriške prehrane sestavljajomleko in mlečni proizvodi v skladu s priporočili USDA…(United States Drug Administration).Ko pijete mleko, dobite sluz in dobite lepiloMleko in mlečni proizvodi predstavljajo hrano ki tvori v telesu največ sluzi, v siru so koncentracije tega ševišje; ljudje ki pijejo mleko in jedo mlečne izdelke (mleko, smetana, planšarski siri, siri vseh vrst, kremninamazi, jogurt, kefir, sladoled, maslo, bivolje maslo…) so vedno polni sluzi – smrkavi, prehlajeni in delno aliprecej zaprti, kar se tiče izločanja blata. To je tudi razlog, da so otroci hranjeni z mlekom in mlečnimi izdelkinon-stop prehlajeni; izredno težko prebavljiva beljakovina kazein je hkrati tudi dominantna beljakovina, ki jeglavni vzrok sluzi, ki v telesu tvori histamine, ki povzročajo sluz in zaprtje. Ta sluz polni pljuča, otežuje dihanjeali skoraj onemogoča. Kazein predstavlja eno izmed najbolj alergenih snovi tako je tudi astma in napadi srcadirektno povezani s prehrano iz mleka in mlečnih izdelkov. In astma je pri afro-američanih in afričanih še 3 kratpogostejša, kot pri belcih.Dejstvo je, da kar 80% beljakovin v mleku predstavlja kazein – izredno odporno lepilo in je osnova za enonajmočnejših vodo-odpornih lepil, s katerim lepijo kopalniške ploščice pa tudi kuhinjsko in pohištvo; začepilobo tudi vas…Še nekaj dejstev o mleku…OSTEOPOROZA: beljakovine v mleku prispevajo – vodijo k osteoporozi, saj povzročajo izgubo kalcija, kipoteka z urinom.Recker, R.Am. J. Clin. Nutr. 1985;41:254RAK: mleko in mlečni proizvodi so povezani s povečanim tveganjem raka na prostati. Velik vnos kalcija zglavnim virom mlečnih proizvodov povečuje tveganje raka na prostati z nizkimi koncentracijami 1,25-dihydroxyvitamin D3, to je hormon, ki naj bi ščitil pred rakom prostate. Krave mlekarice so pogosto injeciranez BGH (Bovine Growth Hormone). To lahko povzroča visok nivo substance, imenovane IGF-1; BGH v mlekuniso zasledili, medtem pa IGF-1 so in visok nivo te substance je lahko povezan s povečanjem raka na prostati.Dairy Products, calcium, and prostate cancer risk in the Physicians' Health Study. Am. J. Clin Nutr. 2001;74549-554Chan, S. Dairy Products, calcium and prostate cancer risk in thePhysician's Health Study. 91st Annual Meetingof American Asociation for Cancer Research, April 2000.BOLEZNI SRCA: beljakovine v mleku lahko poškodujejo arterije skozi tako imenovano imunsko križnoreakcijo (immune cross-reaction). Visok nivo protiteles proti mlečnim beljakovinam je bilo odkritih vaterosklerozah. Celo »low fat« ali »fat free« (nizka vsebnost maščob, brez maščob) mlečni proizvodi so sokriviza to. Mlečni proizvodi brez maščob smejo imeti od 4 –7% maščob, kar seveda tudi pomeni nekaj nasičenemaščobe in holesterol.Annand, J. Atherosclerosis. 1986;59:347; Muscari,A. Ann Ital Med Int. 1992;7:7; Altern Med Rev.1998;3(4):281-294ARTRITIS: obstajajo dokazi, da reakcija imunskega sistema na mlečne beljakovine povzroča in/ali poslabšujereumatoidni artritis (RA) pri nekaterih ljudeh. Nekatere raziskave potrjujejo, da eliminacija mleka in mlečnihproizvodov prinese zmanjšanje – redukcijo simptomov pri ljudeh, ki bolujejo za reumatoidnim artritisom.3Welsh,C. Int.Arch Allergy Appl. Immun.1986;80:192;Ratner,D. Israel,J Med Science.1985;21:532;Park,A.BrMed J.1981;282:2027;Panush,Arthritis Rheum. 1986;29:220ALERGIJE NA HRANO: od vseh vrst hrane, ki jih uporabljamo danes, so mlečne beljakovine, ki so najdenev vseh mlečnih proizvodih glavni – vodilni vzrok za alergije tako pri odraslih, kot pri otrocih.BahnamS.Allergies to Milk, New York: Grune and Stratton,1990MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI NE VSEBUJEJO VLAKNIN: in zato povzročajo zaprtja in drugebolezni, kot so varicozo ven, hemnoroidi in hiatus hernio.DIABETES: Obstajajo dokazi, da beljakovine v kravjem mleku lahko povzročijo sladkorno bolezen tipa 1,znova skozi imunsko križno reakcijo do teh beljakovin. Po svetu je sladkorna bolezen tipa 1 povezana skoličinami konzumiranih mlečnih proizvodov. Dojenje zmanjšuje riziko tveganja sladkorne bolezni pri otrocih.Dahl-Jorgensen,K.Diabetes Care.1991;14:1081;Karjalainen,J.N Engl Jmed.1992;327:302NEZMOŽNOST PREBAVE MLEKA: mleko in mlečni proizvodi so zelo pogosto predstavljeni kot najboljnaravna hrana, toda večina Afro-američanov (70%), Azijskih-Američanov (95%), Španskih-Američanov (53%)in Domačinov (Indijancev, 74%) sploh ne zmore prebaviti mleka in mlečnih proizvodov. Torej, le ni takopopolna hrana, kajne?ONESNAŽEVALCI: mlečni proizvodi so zelo pogosto kontaminirani z E.coli, salmonelo, stafilokoki in/alituberkolozo. Pasterizacija ne odstrani vedno teh mikrobov.AIDS 6:759,POMANJKANJE ŽELEZA: mleko in mlečni proizvodi so glavni vzrok pomanjkanja železa – anemije priotrocih, saj mleku primanjkuje železa. Mleko preprečuje absorbcijo železa tudi iz drugih vrst hrane, saj ga veženase.Oski,F.Pediatrics 75 (suppl) 1985:182.Česa se učijo otroci v vrtcih, osnovnih, srednjih šolah, fakultetah? In kaj nam v izobraževalnih oddajah poteleviziji, radiu in revialnem tisku zagotavljajo strokovnjaki za prehrano, doktorji ortodoksne medicine,oglaševalci svojih proizvodov in trgovci povsod po svetu, da se razumemo…?Vse, kar vam lahko povem je: »Razmišljajte s svojimi možgani, ne dovolite, da bi drugi razmišljalinamesto vas!«Komercialno mleko –pasterizirano, homogenizirano povzroča še druge bolezniPasterizirano (kuhano) mleko komajda vsebuje nekaj kalcija, ki je v anorganski obliki, torej neuporaben, patudi mineralno/kalcijev asimilirajoči encim fosfatoza je 100% uničen; da bi telo lahko absorbiralo kalcijpotrebuje primerjalne količine magnezija, katerega mleko in mlečni proizvodi vsebujejo zelo majhne količine, stemi količinami magnezija lahko organizem absorbira le kakšnih 20% kalcija, pod pogojem, da bi bilo mlekone-pasterizirano, kalcij v organski obliki, torej nekuhan, pasteriziran, procesiran. Preostanek kalcija pa tvori alipovzroča tvorbo ledvičnih kamnov, artritisa, ateroskleroze, osteoporoze; naj vas opozorim, da je osteoporozabolezen, ki nastane zaradi izgube kalcija, ne zaradi pomanjkanja vnosa kalcija. » Velika vsebnost beljakovin vmleku povzroča kar 50% izgubo kalcija skozi urin.« vir: Cohen, MDP,266.Mleko je »obogateno« z drogami, strupi, hormoni, ki jih dajejo kravamDanašnje krave so v primerjavi s tistimi izpred 100 let hranjene s strupi, drogami, pesticidi ki odganjajo muheiz njihovih iztrebkov, antibiotiki (tudi prepovedanimi, kot je to primer v Sloveniji) in velikokrat tudi z mesompoginulih živali (kostna moka – tudi v Sloveniji). Krave so pogosto injecirane z raznimi hormoni, ki povečujejomlečno produkcijo, umetno podaljšujejo laktacijo, torej čimveč mleka sira, jogurta. Na žalost se vse to prenašav mleko in iz mleka, ki vsebuje povečane koncentracije teh močnih strupov na ljudi, zato so mnogi ljudjepostali »odporni na antibiotike«, saj jih »jemljejo« s kravjim mlekom in mlečnimi proizvodi že celo življenje.Odkar pa krave hranijo tudi z zrnjem – žiti, njihovo mleko vsebuje tudi aflatoksine, ki uničujejo jetrne celiceživali.4Pred 50 leti je poprečna krava dajala 1360 litrov mleka na leto, danes daje 15.000 litrov mleka. In kako je tosploh mogoče? To omogoča dodajanje sintetičnega hormona rBGH (Recombinant Bovine Growth Hormone),imenovan tudi Bovine Somatotropin, razne druge droge, antibiotiki, specialno in forsirano hranjenje. Krave soinjecirane z verzijo genetskega inženiringa kravjih rastnih hormonov, tako je tudi BGH produkt kravje hipofize,sintetična verzija tega hormona pa se imenuje rBGH, kar je za krave strahovit udarec, močno poveča delovanjekravjega organizma in ga prisili, da proizvaja še več mleka, kar povzroča bolezni krav, povečane vrednostibakterij v mleku in nasičenih maščob. Ta sintetični hormon injecirajo v kravje organizme vsakih 14 dni, vkravjem telesu pa se pretvori v nov hormon, ki je močnejši od naravnega, torej tistega, ki ga proizvaja kravjiorganizem sam. Hormon spremeni kravje mleko s povečanim delovanjem in produkcijo mleka, hkrati papovečuje tudi stopnjo raka pri ljudeh, ki se hranijo z mesom ali mlečnimi proizvodi takšnih živali. Vir: Cohen,MTP,192.Večina krav v Ameriki je obolelih, bolnihV Ameriki se Bolezen norih krav imenuje Downerjev kravji sindrom (Downer Cow Syndrome), ki ubije vsaj100.000 krav letno. Vir: Ibid.,281.Kar 60% krav mlekaric ima virus levkemije, sintetični rastni hormon rBGH povzroča bolezni krav z vnetjivimnov, povečanje ran-ic in poškodb tkiv, veliko reproduktivnih problemov, presnovnih problemov, zatotakšnim kravam dajejo še ogromne količine antibiotikov…Takšno kravje mleko ni naravno, saj injeciranje sintetičnih hormonov in antibiotikov v živalske organizme,povzroča povečano produkcijo mleka, ki povzroča deljenje rakavih celic tudi raka pri ljudeh. Tako tudimoderne krave mlekarice niso vzgojene naravno, vzgojili so jih s križanjem v laboratorijih (Holsteinke inFrizijke) šele pred 60 leti.Gre za nenaravno življenje živali samih, njihovo trpljenje, izrabljanje, živali so že dolgo obdobje tovarnemleka, funkcionarji kmetijskega ministrstva in kmetje govorijo o »produkciji mleka«…Mleko vnaša v telo novorojenčka tudi hormoneMleko je hrana za novorojenčke, ki morajo povečati svojo maso in velikost kar najhitreje, vendar v skladu značrtom matere Narave, za odrasle osebe pa mleko ni primerna hrana. Mleko prenaša tudi hormone, kiregulirajo rast, vključno z vsemi hranljivimi snovmi, vendar obstaja ogromna razlika med povečanjem mase inrasti med teličkom in človeškim mladičem – dojenčkom, kot sem že omenil.Kravje mleko vsebuje:- hormone hipofize: PRL, GH, TSH, PSH, LH, ACTH Oxytocin;- steroidne hormone: Estradiol, Estriol, Progesteron, Testosteron,17-Ketosteroidov, KOrtikoseron, vitamin D;- hormone hipotalamusa: TRH, LHRH, Somatostatin, PRL inhibicijski faktror, PRL, GnRH in GRH;- Tiroidni in Paratiroidni hormoni: T3, T4, Calcitonin, Parathormone, in PTH peptide.Zapomnite si za vedno: Mleko je perfektna hrana le za vrsto, kateri mladič/dojenček pripada v času dojenja; začloveka traja ta doba 2,5 do 3 leta starosti.Bakterije v mlekuCelo v pasteriziranem mleku mikrobi niso uničeni. Sprejeti standardi določajo 100.000 bakterij v čajni žličkimleka ali 20.000 mikroorganizmov v mililitru mleka. Vsebuje tudi mikrobe, ki so odporni na delovanjeantibiotikov, saj antibiotiki že dolgo časa ne delujejo več, saj se ljudje hranimo s hrano in mlečnimi produkti, kivsebujejo povečane doze teh močnih drog, zlasti v ZDA je to izrazito, pivci mleka pa so tako izpostavljeniboleznim rojenih krav – teličkov. Kar 52 različnih antibiotikov so odkrili v mleku za komercialne namene.Pesticidi v mlekuZaradi ogromnega obsega rastlinske hrane – trave, ki jo krave pojedo, vsebuje mleko visoke koncentracijepesticidov, herbicidov in fungicidov; Američani so ugotovili, da nobeno mleko dosegljivo na trgu v kateremkoli delu ZDA ni brez pesticidnih ostankov. Vir: Cousens, CE,337.V svojem skoraj 11 letnem načinu življenja sloga Naravnega Zdravja – Naravne Higiene, kar pomeni življenjebrez »neobhodno potrebnega in taaakooo zdravega mleka in mlečnih izdelkov« se počutim bolje kot kdajkolidoslej, in enako je z vsemi, ki se prehranjujemo na Optimalen način, oziroma živimo slog Naravnega Zdravja –Naravne Higiene. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lukasetina 4. junij 2011 Prijavi Deli 4. junij 2011 Alois Kolar in podobni pomoje nimajo zadostnega znanja, da bi resno govorili o tem, kaj je zdrava prehrana. Sploh obstaja vse polno teorij o tem, kaj vse te bo ubilo, a niso podkrepljeni z nekimi strokovnimi argumenti (bolj gre v stilu: lažejo nam, to je strup, farmacevtska industrija hoče, da smo vsi bolni itd.) Prehranski strokovnjaki (s tem ne mislim Kolarja) priporočajo mleko kot zdravo živilo, tudi številne raziskave so pokazale pozitivne vplive mleka na zdravje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 4. junij 2011 Prijavi Deli 4. junij 2011 Dobil po mailu in se povsem strinjam z napisanim. Sam ne uživam mleka in mlečnih izdelkov že 16 let in se počutim dobro.Vsak naj presodi sam. 1 ZAHRBTNI MORILEC - MLEKOAlois Kolar, Praktik & Svetovalec Naravnega ZdravjaO mleku samem, kot hrani, ki ni kompatibilna s človeško biološko prilagojenostjo sem predaval in pisal že vZnanosti Življenja 2001 (glasilo Kluba Naravnega Zdravja – Club of Natural Health), kot tudi v njeni izdaji2002. Vedno več bolezni med ljudmi in promoviranje Actimel ter podobno »zdravih« mlečnih izdelkov pa meje stimuliralo, da o mleku, kot »neobhodno potrebni hrani za razvoj otrok in mladostnikov«, kot to vztrajno uči,priporoča »umetnost medicine«, farmacevtska industrija, proizvajalci, predelovalci, prodajalci in preprodajalci,napišem, povem še nekatera pojasnila, nekatere vire raziskav, katerih rezultati so popolnoma drugačni odtrditev »ortodoksne znanosti«. Od vas samih pa je odvisno, kako se boste prehranjevali v prihodnosti.Izročila in kasneje dopisana literatura v najbolj razširjeni knjigi na svetu nam ves čas vcepljata v glavo pravljicoo »medu in mleku« in mleko naj bi bilo zlasti za otroke najbolj prijetna, naravna in prijazna hrana…vendar jeresnica drugačna.V svojem 10 in pol letnem življenju v skladu s principi Naravnega Zdravja – Naravne Higiene – kar sevedapomeni: NIČ mleka in mlečnih izdelkov, vam lahko zatrdim, da ni nobenega pomanjkanja kakršnih kolisubstanc, kar je tudi praktična potrditev znanosti imenovane Naravno Zdravje – Naravna Higiena. Pa znovapoglejmo nekaj dejstev, ki bi vam utegnila spremeniti mišljenje in seveda ravnanje, hranjenje.Hranjenje otrok s kravjim mlekom pomeni njihovo izrabljanjeNe vem, kako se boste odzvali na dejstvo, da kravje mleko vpliva na smrtnost dojenčkov in otrok, toda mojadolžnost je, da vas o tem seznanim. V raziskavi, ki je zajemala več kot 20.000 dojenčkov, je bila izvedenaprimerjalna študija med tistimi, ki so bili hranjeni z materinim mlekom in tistimi, ki so bili hranjeni prekostekleničke, s kravjim mlekom. Dojenčki, ki so bili hranjeni s pasteriziranim kravjim mlekom so imeli kar 56krat višjo stopnjo smrtnosti, kot dojenčki, hranjeni z materinim mlekom. Tudi splošna stopnja njihoveobolelosti je bila podvojena v odnosu do tistih, hranjenih z materinim mlekom. Vir: Cousens, CE 346.Kravje mleko povzroča dojenčkom in otrokom diabetesDr. Medicine S. Virtanen s Finske Univerze je v raziskavi ugotovil, da dojenčkom starosti 3 mesece in manj,hranjenje s kravjim mlekom povzroči popolno pomanjkanje insulina. Goveji mlečne beljakovine uničuje vtrebušni slinavki beta celice, ki proizvajajo insulin in tako povzroča diabetes. Vir: Cohen, MDP 264, 219, 220.Kravje mleko je glavni povzročitelj vseh alergij pri otrocih, kot tudi pri odraslihPovzroča koliko ali črevesne krče, kolitis, prehlade, sinusitis, zaprtje, respiratorne bolezni, ki so povezane zastmo, vneto in ranasto grlo. Otroci, ki so hranjeni s kravjim mlekom zrasejo v odrasle ljudi, ki imajo velikovečjo pričakovanost obolelosti za multiplo sklerozo, kot otroci, ki so bili hranjeni z materinim mlekom.BGH hormon (Bovine Growth Hormon) je povezan s hitro, nenaravno rastjo otrok.Kravje mleko je hrana za teličkaKravje mleko je hrana za mladiča lastne vrste, torej za telička, materino mleko človeške samice pa za dojenčkačloveške vrste; v primerjavi s kravjim mlekom vsebuje materino mleko več lecitina, kar je zelo pomembno zarazvoj možganov, več kot polovico manj beljakovin v obliki lahko prebavljivih albuminov, vsebuje samopolovico vrednosti koloidnega kalcija (organska oblika), medtem ko je kalcij v kravjem mleku vezan za človekana izredno težko prebavljive kazeinske beljakovine, ki jih ljudje ne moremo prebaviti, saj že od 2,5 ali 3 letstarosti človeški organizem ne proizvaja več encima za presnovo le teh, to je rinil-a. Kemična sestavamaterinega mleka se močno razlikuje od kravjega in odtod tudi izvirajo vse težave. Teliček se razvija in rastezelo hitro, vendar ima v odnosu na maso in velikost sorazmerno majhne možgane, medtem ko se otrok razvijapočasneje, možgani so bolj razraščeni, razviti, večji. V kravjem mleku ni vlaknin, vsebuje zelo malo železa,niacina, linolske kisline, vitamina C, pomanjkanje fosforja in taurina. V kravjem mleku je 300% več kazeinskihbeljakovin za oskrbovanje beljakovinskih molekul za izgradnjo kostne strukture, ki bo nosilec teličkovegatežkega telesa, teliček podvoji svojo maso v 7 tednih po rojstvu, človeški mladič pa v 7 mesecih. Problem je vtem, da ljudje kravjega mleka ne moremo prebavljati, saj človeški organizem od »odstavitve« ne proizvaja dvehpomembnih encimov za presnovo mleka, to sta rinil za presnovo beljakovin in laktaza za presnovo laktoze, toje mlečnega sladkorja.2Rezultati mnogih raziskav kažejo, da so mleko in mlečni proizvodi glavni vzrok srčnih napadov, kapi inateroskleroze. Homogenizirano mleko je še slabše, bolj škodljivo od pasteriziranega, saj je maščoba razbita nadrobne mikroskopske delce, ti pa omogočajo faktorju Ksantin Oxidazi (XO), da skozi črevesne stenepresnovnega trakta preide v kri, kjer intenzivno maši arterije, kar je seveda vzrok za pojav visokega krvnegatlaka. Dr. Medicine Kurt Oster in Ross iz Connecticuta – U.S.A. zagovarjata izsledke raziskave, da je pitje inhranjenje s homogeniziranim mlekom nevarnejše od kajenja, zahtevata, da bi bil napis na mlečni embalaži enaknapisu na škatlici cigaret. »To je igra s smrtjo«, poudarjata zdravnika. Finska je država med najvišjimiporabniki mleka in mlečnih izdelkov, prav tako pa ima najvišjo stopnjo smrti, povezano s boleznimi srca inožilja. Vir: Health Science, Community Spirit Magazine, 1985.V desetletni raziskavi je bilo dokazano, da je kuhano, pasterizirano mleko glavni povzročitelj vseh nepravilnostiv delovanju srca, bolezni srca in ožilja so v ZDA »ubijalec številka 1« in 40% ameriške prehrane sestavljajomleko in mlečni proizvodi v skladu s priporočili USDA…(United States Drug Administration).Ko pijete mleko, dobite sluz in dobite lepiloMleko in mlečni proizvodi predstavljajo hrano ki tvori v telesu največ sluzi, v siru so koncentracije tega ševišje; ljudje ki pijejo mleko in jedo mlečne izdelke (mleko, smetana, planšarski siri, siri vseh vrst, kremninamazi, jogurt, kefir, sladoled, maslo, bivolje maslo…) so vedno polni sluzi – smrkavi, prehlajeni in delno aliprecej zaprti, kar se tiče izločanja blata. To je tudi razlog, da so otroci hranjeni z mlekom in mlečnimi izdelkinon-stop prehlajeni; izredno težko prebavljiva beljakovina kazein je hkrati tudi dominantna beljakovina, ki jeglavni vzrok sluzi, ki v telesu tvori histamine, ki povzročajo sluz in zaprtje. Ta sluz polni pljuča, otežuje dihanjeali skoraj onemogoča. Kazein predstavlja eno izmed najbolj alergenih snovi tako je tudi astma in napadi srcadirektno povezani s prehrano iz mleka in mlečnih izdelkov. In astma je pri afro-američanih in afričanih še 3 kratpogostejša, kot pri belcih.Dejstvo je, da kar 80% beljakovin v mleku predstavlja kazein – izredno odporno lepilo in je osnova za enonajmočnejših vodo-odpornih lepil, s katerim lepijo kopalniške ploščice pa tudi kuhinjsko in pohištvo; začepilobo tudi vas…Še nekaj dejstev o mleku…OSTEOPOROZA: beljakovine v mleku prispevajo – vodijo k osteoporozi, saj povzročajo izgubo kalcija, kipoteka z urinom.Recker, R.Am. J. Clin. Nutr. 1985;41:254RAK: mleko in mlečni proizvodi so povezani s povečanim tveganjem raka na prostati. Velik vnos kalcija zglavnim virom mlečnih proizvodov povečuje tveganje raka na prostati z nizkimi koncentracijami 1,25-dihydroxyvitamin D3, to je hormon, ki naj bi ščitil pred rakom prostate. Krave mlekarice so pogosto injeciranez BGH (Bovine Growth Hormone). To lahko povzroča visok nivo substance, imenovane IGF-1; BGH v mlekuniso zasledili, medtem pa IGF-1 so in visok nivo te substance je lahko povezan s povečanjem raka na prostati.Dairy Products, calcium, and prostate cancer risk in the Physicians' Health Study. Am. J. Clin Nutr. 2001;74549-554Chan, S. Dairy Products, calcium and prostate cancer risk in thePhysician's Health Study. 91st Annual Meetingof American Asociation for Cancer Research, April 2000.BOLEZNI SRCA: beljakovine v mleku lahko poškodujejo arterije skozi tako imenovano imunsko križnoreakcijo (immune cross-reaction). Visok nivo protiteles proti mlečnim beljakovinam je bilo odkritih vaterosklerozah. Celo »low fat« ali »fat free« (nizka vsebnost maščob, brez maščob) mlečni proizvodi so sokriviza to. Mlečni proizvodi brez maščob smejo imeti od 4 –7% maščob, kar seveda tudi pomeni nekaj nasičenemaščobe in holesterol.Annand, J. Atherosclerosis. 1986;59:347; Muscari,A. Ann Ital Med Int. 1992;7:7; Altern Med Rev.1998;3(4):281-294ARTRITIS: obstajajo dokazi, da reakcija imunskega sistema na mlečne beljakovine povzroča in/ali poslabšujereumatoidni artritis (RA) pri nekaterih ljudeh. Nekatere raziskave potrjujejo, da eliminacija mleka in mlečnihproizvodov prinese zmanjšanje – redukcijo simptomov pri ljudeh, ki bolujejo za reumatoidnim artritisom.3Welsh,C. Int.Arch Allergy Appl. Immun.1986;80:192;Ratner,D. Israel,J Med Science.1985;21:532;Park,A.BrMed J.1981;282:2027;Panush,Arthritis Rheum. 1986;29:220ALERGIJE NA HRANO: od vseh vrst hrane, ki jih uporabljamo danes, so mlečne beljakovine, ki so najdenev vseh mlečnih proizvodih glavni – vodilni vzrok za alergije tako pri odraslih, kot pri otrocih.BahnamS.Allergies to Milk, New York: Grune and Stratton,1990MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI NE VSEBUJEJO VLAKNIN: in zato povzročajo zaprtja in drugebolezni, kot so varicozo ven, hemnoroidi in hiatus hernio.DIABETES: Obstajajo dokazi, da beljakovine v kravjem mleku lahko povzročijo sladkorno bolezen tipa 1,znova skozi imunsko križno reakcijo do teh beljakovin. Po svetu je sladkorna bolezen tipa 1 povezana skoličinami konzumiranih mlečnih proizvodov. Dojenje zmanjšuje riziko tveganja sladkorne bolezni pri otrocih.Dahl-Jorgensen,K.Diabetes Care.1991;14:1081;Karjalainen,J.N Engl Jmed.1992;327:302NEZMOŽNOST PREBAVE MLEKA: mleko in mlečni proizvodi so zelo pogosto predstavljeni kot najboljnaravna hrana, toda večina Afro-američanov (70%), Azijskih-Američanov (95%), Španskih-Američanov (53%)in Domačinov (Indijancev, 74%) sploh ne zmore prebaviti mleka in mlečnih proizvodov. Torej, le ni takopopolna hrana, kajne?ONESNAŽEVALCI: mlečni proizvodi so zelo pogosto kontaminirani z E.coli, salmonelo, stafilokoki in/alituberkolozo. Pasterizacija ne odstrani vedno teh mikrobov.AIDS 6:759,POMANJKANJE ŽELEZA: mleko in mlečni proizvodi so glavni vzrok pomanjkanja železa – anemije priotrocih, saj mleku primanjkuje železa. Mleko preprečuje absorbcijo železa tudi iz drugih vrst hrane, saj ga veženase.Oski,F.Pediatrics 75 (suppl) 1985:182.Česa se učijo otroci v vrtcih, osnovnih, srednjih šolah, fakultetah? In kaj nam v izobraževalnih oddajah poteleviziji, radiu in revialnem tisku zagotavljajo strokovnjaki za prehrano, doktorji ortodoksne medicine,oglaševalci svojih proizvodov in trgovci povsod po svetu, da se razumemo…?Vse, kar vam lahko povem je: »Razmišljajte s svojimi možgani, ne dovolite, da bi drugi razmišljalinamesto vas!«Komercialno mleko –pasterizirano, homogenizirano povzroča še druge bolezniPasterizirano (kuhano) mleko komajda vsebuje nekaj kalcija, ki je v anorganski obliki, torej neuporaben, patudi mineralno/kalcijev asimilirajoči encim fosfatoza je 100% uničen; da bi telo lahko absorbiralo kalcijpotrebuje primerjalne količine magnezija, katerega mleko in mlečni proizvodi vsebujejo zelo majhne količine, stemi količinami magnezija lahko organizem absorbira le kakšnih 20% kalcija, pod pogojem, da bi bilo mlekone-pasterizirano, kalcij v organski obliki, torej nekuhan, pasteriziran, procesiran. Preostanek kalcija pa tvori alipovzroča tvorbo ledvičnih kamnov, artritisa, ateroskleroze, osteoporoze; naj vas opozorim, da je osteoporozabolezen, ki nastane zaradi izgube kalcija, ne zaradi pomanjkanja vnosa kalcija. » Velika vsebnost beljakovin vmleku povzroča kar 50% izgubo kalcija skozi urin.« vir: Cohen, MDP,266.Mleko je »obogateno« z drogami, strupi, hormoni, ki jih dajejo kravamDanašnje krave so v primerjavi s tistimi izpred 100 let hranjene s strupi, drogami, pesticidi ki odganjajo muheiz njihovih iztrebkov, antibiotiki (tudi prepovedanimi, kot je to primer v Sloveniji) in velikokrat tudi z mesompoginulih živali (kostna moka – tudi v Sloveniji). Krave so pogosto injecirane z raznimi hormoni, ki povečujejomlečno produkcijo, umetno podaljšujejo laktacijo, torej čimveč mleka sira, jogurta. Na žalost se vse to prenašav mleko in iz mleka, ki vsebuje povečane koncentracije teh močnih strupov na ljudi, zato so mnogi ljudjepostali »odporni na antibiotike«, saj jih »jemljejo« s kravjim mlekom in mlečnimi proizvodi že celo življenje.Odkar pa krave hranijo tudi z zrnjem – žiti, njihovo mleko vsebuje tudi aflatoksine, ki uničujejo jetrne celiceživali.4Pred 50 leti je poprečna krava dajala 1360 litrov mleka na leto, danes daje 15.000 litrov mleka. In kako je tosploh mogoče? To omogoča dodajanje sintetičnega hormona rBGH (Recombinant Bovine Growth Hormone),imenovan tudi Bovine Somatotropin, razne druge droge, antibiotiki, specialno in forsirano hranjenje. Krave soinjecirane z verzijo genetskega inženiringa kravjih rastnih hormonov, tako je tudi BGH produkt kravje hipofize,sintetična verzija tega hormona pa se imenuje rBGH, kar je za krave strahovit udarec, močno poveča delovanjekravjega organizma in ga prisili, da proizvaja še več mleka, kar povzroča bolezni krav, povečane vrednostibakterij v mleku in nasičenih maščob. Ta sintetični hormon injecirajo v kravje organizme vsakih 14 dni, vkravjem telesu pa se pretvori v nov hormon, ki je močnejši od naravnega, torej tistega, ki ga proizvaja kravjiorganizem sam. Hormon spremeni kravje mleko s povečanim delovanjem in produkcijo mleka, hkrati papovečuje tudi stopnjo raka pri ljudeh, ki se hranijo z mesom ali mlečnimi proizvodi takšnih živali. Vir: Cohen,MTP,192.Večina krav v Ameriki je obolelih, bolnihV Ameriki se Bolezen norih krav imenuje Downerjev kravji sindrom (Downer Cow Syndrome), ki ubije vsaj100.000 krav letno. Vir: Ibid.,281.Kar 60% krav mlekaric ima virus levkemije, sintetični rastni hormon rBGH povzroča bolezni krav z vnetjivimnov, povečanje ran-ic in poškodb tkiv, veliko reproduktivnih problemov, presnovnih problemov, zatotakšnim kravam dajejo še ogromne količine antibiotikov…Takšno kravje mleko ni naravno, saj injeciranje sintetičnih hormonov in antibiotikov v živalske organizme,povzroča povečano produkcijo mleka, ki povzroča deljenje rakavih celic tudi raka pri ljudeh. Tako tudimoderne krave mlekarice niso vzgojene naravno, vzgojili so jih s križanjem v laboratorijih (Holsteinke inFrizijke) šele pred 60 leti.Gre za nenaravno življenje živali samih, njihovo trpljenje, izrabljanje, živali so že dolgo obdobje tovarnemleka, funkcionarji kmetijskega ministrstva in kmetje govorijo o »produkciji mleka«…Mleko vnaša v telo novorojenčka tudi hormoneMleko je hrana za novorojenčke, ki morajo povečati svojo maso in velikost kar najhitreje, vendar v skladu značrtom matere Narave, za odrasle osebe pa mleko ni primerna hrana. Mleko prenaša tudi hormone, kiregulirajo rast, vključno z vsemi hranljivimi snovmi, vendar obstaja ogromna razlika med povečanjem mase inrasti med teličkom in človeškim mladičem – dojenčkom, kot sem že omenil.Kravje mleko vsebuje:- hormone hipofize: PRL, GH, TSH, PSH, LH, ACTH Oxytocin;- steroidne hormone: Estradiol, Estriol, Progesteron, Testosteron,17-Ketosteroidov, KOrtikoseron, vitamin D;- hormone hipotalamusa: TRH, LHRH, Somatostatin, PRL inhibicijski faktror, PRL, GnRH in GRH;- Tiroidni in Paratiroidni hormoni: T3, T4, Calcitonin, Parathormone, in PTH peptide.Zapomnite si za vedno: Mleko je perfektna hrana le za vrsto, kateri mladič/dojenček pripada v času dojenja; začloveka traja ta doba 2,5 do 3 leta starosti.Bakterije v mlekuCelo v pasteriziranem mleku mikrobi niso uničeni. Sprejeti standardi določajo 100.000 bakterij v čajni žličkimleka ali 20.000 mikroorganizmov v mililitru mleka. Vsebuje tudi mikrobe, ki so odporni na delovanjeantibiotikov, saj antibiotiki že dolgo časa ne delujejo več, saj se ljudje hranimo s hrano in mlečnimi produkti, kivsebujejo povečane doze teh močnih drog, zlasti v ZDA je to izrazito, pivci mleka pa so tako izpostavljeniboleznim rojenih krav – teličkov. Kar 52 različnih antibiotikov so odkrili v mleku za komercialne namene.Pesticidi v mlekuZaradi ogromnega obsega rastlinske hrane – trave, ki jo krave pojedo, vsebuje mleko visoke koncentracijepesticidov, herbicidov in fungicidov; Američani so ugotovili, da nobeno mleko dosegljivo na trgu v kateremkoli delu ZDA ni brez pesticidnih ostankov. Vir: Cousens, CE,337.V svojem skoraj 11 letnem načinu življenja sloga Naravnega Zdravja – Naravne Higiene, kar pomeni življenjebrez »neobhodno potrebnega in taaakooo zdravega mleka in mlečnih izdelkov« se počutim bolje kot kdajkolidoslej, in enako je z vsemi, ki se prehranjujemo na Optimalen način, oziroma živimo slog Naravnega Zdravja –Naravne Higiene. kaj pa kozje mleko? drugače se pa ne strinjam z napisanim niti malo ne....kar koli so znastveniki odkrili če je sploh res, enostavno moja praksa je drugačna.govorim o narvnem kravjem mleku ki se naravno prehranjuje, vse ostalo glede umetnega melka in drugih stvari je pa verjetno res.poznam veliko otrok ki so zrastli od kravjega mleka in so vsi zelo močni noben ni bil bolan noben nima diabetesa so pa nadvpoprečno inteligentni.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 4. junij 2011 Prijavi Deli 4. junij 2011 krawje mleko je zelo zdrawo predwsem in samo za telice in teličke je susman zagovarjal že pred 20 leti, da se jest spomnim, pa mogoče še prej... od kod pa njemu ta ideja, pa ne bi wedu.... pa še sanja lončar neki o tem:http://s12.si/zdravo-zivljenje/na-kratko/467-na-kratko-mleko-koristno-ali-skodljivo.html Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 4. junij 2011 Prijavi Deli 4. junij 2011 krawje mleko je zelo zdrawo predwsem in samo za telice in teličke je susman zagovarjal že pred 20 leti, da se jest spomnim, pa mogoče še prej... od kod pa njemu ta ideja, pa ne bi wedu.... pa še sanja lončar neki o tem:http://s12.si/zdravo-zivljenje/na-kratko/467-na-kratko-mleko-koristno-ali-skodljivo.html recimo kitajci ne prebavljajo mleka......jaz še vedno pravim da tudi kravje mleko če je direkt od krave in to zdrave krave ti ne more škoditi kvečjemu koristi....kozje pa sploh kaj pa vi potlej počnete iz njega je pa to vaša stvar tudi gnilo sadje ni zdravo ali škropljenoče si ti že tako in tako zamaščen in okrogel potlej ti je že skoraj vse prevelika doza za telo če se pa postiš ne vem koliko časa pa potlej spiješ gori liter mleka tudi ni ok, živila je treba skozi jesti v enaki bilanci. recimo ljudje celo življenje se zanemarjajo zbolijo potlej pa gredo direktno na dijeto in mislijo več snovi bodo pojedli bolj bodo zdravi, ni res telo ptrebuje kar pač potrebuje neglede kaj ti misliš in delaš če poješ preveliko dozo nečesa ti bo v vsakem primeru slabo kajti telo ni navajeno tvoje nove ideje..... 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 4. junij 2011 Prijavi Deli 4. junij 2011 drugače pa glede diabetesa da bi ga mleko delal ne, diabetes delajo razni kruhi in tako imenovana umetna sladila ki so namenjena raznim dietičnim izdelkom in pa vedno več stresa v vsakdanjem življenju in vse kar na hitro zbašete vase je stres za telo , vse je treba v miru pojesti... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 4. junij 2011 Prijavi Deli 4. junij 2011 jaz še vedno pravim da tudi kravje mleko če je direkt od krave in to zdrave krave ti ne more škoditi kvečjemu koristi....kozje pa sploh kaj pa vi potlej počnete iz njega je pa to vaša stvar sm mislu, da sem edini, ki včasih komentira nekaj, kar sploh ni prebral... oz. v tem primeru pogledal linka... tisto okoli teličkov pa sem powedal, da je susman reku...men osebno se pa za mleko jebe, ker mi je itaq ogaben okus... dobesedno za kozlat...smetana za u kofe je pa hulala rastlinska Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 Vse, kar se v današnjem času intenzivno reklamira, ima za sabo veliko skrivnosti.Lobistom je vseeno, kaj človek uživa, važno jim je le, da imajo oni največjo korist od vsega tega. Dvajset let nazaj, je bilo v naših krajih mleko bistveno bolj zdravo, kot danes. Ni bilo aktimela in ostalih oslarij, pač pa navaden jogurt, pravo mleko, sirov samo nekaj vrst itd. Človek je včasih živel bistveno bolj enostavno, kot danes, posledično pa tudi bolj zdravo. Ni vse zlato, kar se sveti, tudi ni vse zdravo, kar se reklamira. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 5. junij 2011 Prijavi Deli 5. junij 2011 sm mislu, da sem edini, ki včasih komentira nekaj, kar sploh ni prebral... oz. v tem primeru pogledal linka... tisto okoli teličkov pa sem powedal, da je susman reku...men osebno se pa za mleko jebe, ker mi je itaq ogaben okus... dobesedno za kozlat...smetana za u kofe je pa hulala rastlinska haha sej sem prebrala post,moram priznati nisem preveč dobra glede ironije Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. november 2011 Prijavi Deli 7. november 2011 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.