Podjetnik 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 zanima me ali ima kdo izkušnje z nakupom podjetja? ne z ustanavljanjem d.o.o.-ja, ampak nakupom. glede na stanje brezposelnosti v naši državi, me brez poznanstev in sosodstvenih vezi še lep čas ne doleti zaposlitev za nedoločen čas, zato sem razmišljal odpreti svoj d.o.o.. kolega mi je omenil, da obstaja opcija, kjer novo podjetje enostavno kupiš in ti ni potrebno odpirati lastnega. ali je to kdo že preizkusil v praksi? sliši se lepo (baje mi ni potrebno imeti celotnega zneska 7.500 za osnovni kapital), ...samo kako je pa v resnici? se to da ? prosim za mnenja, vaše izkušnje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 zanima me ali ima kdo izkušnje z nakupom podjetja? ne z ustanavljanjem d.o.o.-ja, ampak nakupom. glede na stanje brezposelnosti v naši državi, me brez poznanstev in sosodstvenih vezi še lep čas ne doleti zaposlitev za nedoločen čas, zato sem razmišljal odpreti svoj d.o.o.. kolega mi je omenil, da obstaja opcija, kjer novo podjetje enostavno kupiš in ti ni potrebno odpirati lastnega. ali je to kdo že preizkusil v praksi? sliši se lepo (baje mi ni potrebno imeti celotnega zneska 7.500 za osnovni kapital), ...samo kako je pa v resnici? se to da ? prosim za mnenja, vaše izkušnje zdej tut jest ne vem več točno, kako to gre...ampak... če misliš furati podjetje, ga boš odpreti tudi moral znati sam. če ti je to problem, potem ne vem, kako ga misliš uspešno furati. to je isto... kt da ne bi upal kupiti kondomov... ker... če jih ne upaš kupiti, jih tudi rabil ne boš... si pa vsaj začel pametno, da se malo pozanimaš hočem reči... da brez veze, da drago plačuješ nekomu, da namesto tebe pošlihta par štampiljk... če govorimo o odprtju firme. itaq se boš s papirji in temi jajci moral kasneje ves čas po malem ukvarjati. pri nakupu... je pa treba (vsaj bilo je tko) dobro preveriti, da nisi skupaj s firmo kupil še kakih pufov in tožb.poleg tega... je bilo davčni takoj sumljivo, če so se firme prodajale... še posebno, če si želel spremeniti ime... kar se tiče osnovnega kapitala pri ustanovitvi... zdej... ne me za besedo vlečt... ampak nekako ga firma takoj posodi direktorju... torej... tebi... in si dolžan svoji firmi... pa tko...uglavnem... če nimaš teh par jurjov, pa če ti je že preden se lotiš problem mal papirjov porihtat... pol dobr razmisli, če je to sploh zate. ok. zdej posplošujem... mogoče si pa malar... in je to kuj bolj enostavno... ne pa kr koj vsakemu vsega verjet in vsega obljubit in plačevat. pri kalkulaciji stroškov nikakor ne pozabi stroškov računovodstva. vem za primer... ko je tip šou u kurac (družinske mohne) in je delo zelo trpelo. več kot eno leto ni naredil in zaslužil niočesar... ni plačeval niti položnic.... ampak... ko je položil nekaj jurjov, da se stvari mal poplača... je bilo najprej plačano vodenje računow... heheheheh. pazi možakar... ne strašim, samo opozarjam... z dobro idejo, pametnim pristopom, dobrim in poštenim delom, pa ne čez noč... pa seweda lahko uspeš 6 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 trenutni družbeni organizaciji so štete sekunde ne ure. treba se bo naučit odpirat zavedanje, ne pa podjetja. a se je že kdo nasitil od zavednaj?...marsikdo 1 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 trenutni družbeni organizaciji so štete sekunde ne ure. treba se bo naučit odpirat zavedanje, ne pa podjetja. a se je že kdo nasitil od zavednaj?...marsikdo nej mi ps crkne... če nisem tisti nasitil... prebral kot naustil... in ti že hotu plus prtisnit...no... da se pa ne bom samo ustil... prihaja Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 nej mi ps crkne... če nisem tisti nasitil... prebral kot naustil... in ti že hotu plus prtisnit...no... da se pa ne bom samo ustil... prihaja ne, ne... ne ircam Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 ne, ne... ne ircam aaaaaa.... zato ti je eden takoj moj plus skenslou 1 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 Če osebek že na začetku nima vsaj teh 7.500 evrov bolje da se sploh ne igra z d.o.o....Poleg tega kar je janko naštel so še neke cake pri prikritih oz. poslovalnih stroških ki se lahko pojavijo...Za "socialce" z majhnim kapitalom na začetku bolje pride v poštev s.p. al pa ustanovitev društva in delovanje preko njega...In če biznis kao zalaufa se še zmeraj lahko preimenuje v d.o.o....Če pa ne zalaufa pa jebi ga ena izkušnja več z kao minimalno izgubo izraženo v dinarčkih...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Razlika med s.p. in med d.o.o. je pa večinoma samo v davkih in da nekje lastnik odgovarja z vsem svojim premoženjem, drugje pa samo z ustanovitvenim kapitalom...ampak to so itak osnove, ki jih je dobro vedeti preden se kdo loti kakšnega ustanavljanja in igranja podjetnika...pa ne pozabit na plačiln nedisciplino in te fore...rezervne evrčke "v štumfah" za take primere je treba imeti v vsakem slučaju...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif 2 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 12. julij 2011 Prijavi Deli 12. julij 2011 odprtje/nakup podjetja je obrobna birokracija. bistvo je v vsebini, tj. kaj početi in od kje služiti pri čemer moramo imeti v zavesti, da je sicer povsem možno, da v tem čudežnem vesolju nastaja dodana vrednost iz niča, je pa precej verjetneje, da gre v našem konkretnem podjetju za zakon daj-dam, kar pomeni, da če se nekje kopiči, se mora nekje drugje nujno krčiti, in ko vzamemo te oportunitetne stroške modernega podjetniškega udejstvovanja v zakup, se šele lahko odločimo za delovanje, nakup oz. ustanovitev. stroške za svoja dejanja plačamo tako ali drgače. to samo vsebino podjeta pa predstavlja ti. zavedanje, zato je pred odprtjem podjetja nujno potrebno odpreti zavedanje. samo kaj, ko vam tega na davčnem uradu ne povejo. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 12. julij 2011 Prijavi Deli 12. julij 2011 Razlika med s.p. in med d.o.o. je pa večinoma samo v davkih in da nekje lastnik odgovarja z vsem svojim premoženjem, drugje pa samo z ustanovitvenim kapitalom... In to je zelo pomembna razlika http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 15. julij 2011 Prijavi Deli 15. julij 2011 Novoustanovljena podjetja prodajajo razni “podjetniki“ ki ti za dejansko velike obresti posodijo 7.500€.Če ne razumeš kaj sem hotel povedat in ne znaš izrčunat koliko obresti dejansko plačaš, svetujem da se obreneš na kakega frenda ki zna malo lomit cifre in ki razume osnovne oblike poslovnih subjektov in ga imaš na začetku poslovne poti v rokavu.Sicer je res da obstajajo še druge oblike poslovnih subjektov ne samo d.o.o. vendar se ti zna zgoditi da izpadeš nekredibilen pri potencialnih poslovnih partnerjih, razen če si se odločil za obrtniški poklic samo tam bodi previden ker si takoj zaposlen, imaš stroške z prispevki, odgovarjaš z lastnim premoženjem.... res pa je da bolj liberalno razpolagaš z sredstvi.....Ogromno je enih nians ki lahko otežijo poslovno pot če narobe začneš, moj nasvet bi bil da reskiraj nekaj € in se posvetuj z kakim dobrim finančnikom..... Vse je več ali manj odvisno od tvoje poslovne ideje. 1 Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stampattoo 18. julij 2011 Prijavi Deli 18. julij 2011 Zakaj pa ne bi odprl lastnega podjetja? Za s.p. ustanovitveni kapital ni potreben - je pa res, kar pravi capt. spaulding, da je potrebno placevanje prispevkov in da za obveznosti podjetja odgovarjas s svojim premozenjem. Sicer pa pri prodaji d.o.o.-jev ne gre nujno za nateg: ustanovitelj pac obicajno porabi/izprazni ustanovitveni kapital podjetja in taksno ("suho") podjetje potem proda in pac pac sluzi z ustanavljanjem ter preprodajo novih podjetij. Se pa osebno ne bi odlocila za kaj takega oz. bi bila pri tem zelo previdna. Raje si pri kaksnem prijatelju/sorodniku sposodi tistih 7500 evrov in jih takoj po ustanovitvi vrni, ce ze moras imeti d.o.o.. Osebno sicer poznam nekoga, ki je tako podjetje kupil, pa k sreci ni imel nikakrsnih tezav - razen cudnega imena podjetja. Sicer pa so opcije se d.n.o., drustvo ali zavod. Citiraj www.stampattoo.comwww.kofetARTca.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Podjetnik 3. avgust 2011 Avtor Prijavi Deli 3. avgust 2011 hvala vsem za en kup nasvetov in napotkov public/style_emoticons/default/OK2.gif dopusta je konec glede na to, da imam poslovno idejo zelo dobro razdelano, nekaj kupcev tudi stalnih ... do sedaj sem se s tem pač ukvarjal kot z dopolnilnim delom, ki mi več ne ustreza iz večih razlogov - nisi zaposlen,ne smeš preseči zneska minimalne plače, pa davki so pa ogromni. briga državo koliko časa jaz porabim za en izdelek ... važno da ona pobere svoje, favšarije je ogromno, sploh v malem kraju, kjer vsak ve o vsakem vse, zato brez izdanega računa ne gre ... zato sem razmišljal o d.o.o.-ju. z s.p.-jem je tko ... ko se kje predstaviš in rečeš, da maš d.o.o., te čisto drugače jemljejo kot s.p., tist, ki ni probal ne ve, pa da ne rečem glede finančne odgovornosti, tko kot ste že sami rekli sem se pa šel malo pozanimat glede nakupa novega podjetja k lokalnemu poslovnežu, ga malo povprašal in preverjal vaše trditve in napotke, tako sem dobil naslednje info: - ime podjetja si lahko izberem sam (poimenujem ga kakorkoli, če le ime že ni zasedeno)!!!- vse papirje uredijo oni- poslujem lahko že čez 14 dni- 7.500 eur mi oni NE posodijo ... gre se zato, da oni odprejo podjetje čisto na novo šele, ko jaz to odobrim, nato pa mi ga prodajo za cca 800 eur- teh 7.500 eur sem nato jaz dolžan sam sebi oz. firmi (edino kar moram še preveriti, kakšen je rok odplačila, oz. kako dlolgo sem lahko sebi dolžan , če kdo ve, naj mi prosim javi !!)- podjetje 100% nima nobene obremenilne finančne preteklosti to, da bom imel en kup opravka s papirji mi je jasno, teh 7.500 trenutno nimam, ... dopust, nato je pa toča še te prihranke načela http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif, zato si mislim, da bi lažje začel z kupljenim podjetjem, ki je itak kot bi ga sam odprl s to razliko, da dam sam sebi kredit (na banko več ne grem, pri prijateljih je pa tako, da se pri denarju - sploh pri takih vsotah- vse konča , če le 1x neki zamudiš, ej, ni vredno) ... tak da raje sem seb dolžan, pa vem da bi mesečno lahko pokril vsaj nekaj tega kredita no, da čujem, je še kaka caka na kaj bi moral bit pozoren, ker se mi zdi, da je to kar prava odločitev zame, samo se raje prej res dobro pozanimam, zato kaj s predlogi na plano Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Podjetnik 3. avgust 2011 Avtor Prijavi Deli 3. avgust 2011 aja, pa še to:stroški notarja so bistveno večji, če grem preoblikovat podjetje iz s.p-ja v d.o.o., kot če takoj odprem d.o.o. (pri nakupu novega podjetja me pride nakup cca 500 eur, skoraj 300 eur gre pa k notarju !!!) ... pri preoblikovanju pa notar menda vzame še več !!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Itismine 30. april 2013 Prijavi Deli 30. april 2013 Imam nekaj informacij za vse tiste, ki si želite odpreti d.o.o., pa NIMATE 7.500, 00 eur za ustanovitveni kapital. Jst ga nisem imel in mi je bila opcija nakupa podjetja edina rešitev za začetek posla in da se moje ideja udejani. In res je ko se predstaviš stranki kot d.o.o. je to tudi prizvok resnosti podjetja. Torej sem se raje odločil za d.o.o. kot pa za s.p..... Pa tudi glede odgovornosti..... pri d.o.o. odgovarjaš samo z vloženim kapitalom, pri s.p.pa s celotnim premoženjem.....Na spletu obstaja opcija NAKUP NOVEGA PODJETJA (to pomeni, da so odprta zgolj za prodajo in še sploh niso poslovala,zato tudi nimajo dolgov). zadeva je zelo preprosta. Če maš dobro poslovno idejo in premalo denarja za zagon poslovanja, je to najboljša rešitev. Preko podjetja, ki prodaja nova podjetja, sem uredil vse papirje, pogodbe, prepise , ma pomagali so mi urediti praktično use… vse preko maila (info@firmica.si), samo prepis sem šel osebno nardit . novo podjetje sem dobil za 650 eurov,(res je da od tega samo notar pobral 250 eurov !!! )ampak razlika med 7.500 in 650 je pa očitna, kaj http://forum.ra-sora.si/images/smilies/grin.gifče želite kak info več mi lahko pišete na modri.studio@gmail.compa moram še rečt, da je bil cel postopek končan v prej kot 4 dneh !!! ni bilo odvečne birokracije, letanja, priprave dokumentov, zbiranja informacij.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 30. april 2013 Prijavi Deli 30. april 2013 Imaš informacijo ali oglas? Zavajajoč? Osnovni kapital za d.o.o. je vsaj 7.500 EUR, lahko gre tudi za stvarni vložek (recimo stroj). Osnovni kapital ima tudi svojo funkcijo. Da kupiš podjetje za znesek, ki je le desetino tega, in se ti ne vklopi noben alarm ter da te ne zanima, kaj je zadaj, je grozljivo. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 30. april 2013 Prijavi Deli 30. april 2013 Zelo zelo dobro premislil ali se želiš spuščat v trenutno poslovno okolje.Ni vse tako rožnato na prvi pogled kot si predstavljaš.Sistem te bo ob prvi priliki nategnil, če neboš pazila. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.