bendži 18. november 2002 Prijavi Deli 18. november 2002 Kaj mislite o tejle misli (avtorja sem pozabil): ČE OBSTAJA USODA,NI SVOBODE,ČE PA JE SVOBODA,PA NI USODE. Meni je bila najprej zelo všeč, sedaj pa mislim, da se usoda in svoboda ne izključujeta. To bi bilo tako, kot da bi moralne, etične in zakonske norme izključevale svobodo. V resnici pa so le smerokazi, prometni znaki, ki nas varujejo pred anarhijo. Kaj menite ostali? Bendži Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. november 2002 Prijavi Deli 18. november 2002 Mislim tako nekako kot ti, Bendži... najprej se mi je zdelo posreceno, potem pa ne, ker je tako, kot pravis - svoboda in usoda se v bistvu ne izkljucujeta...In res so to smerokazi ipd. Marsa Cas ni ovira, temvec sredstvo za uresnicitev moznega. I CHING Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bendži 18. november 2002 Avtor Prijavi Deli 18. november 2002 Halo, Marsa! Čutim se počaščenega zaradi tvojega odziva na moje pisanje. Ne, ne zafrkavam se. Samo ni se še zgodilo (vsaj nisem zasledil) in je kot nekakšen krst s strani botrce z največ objavami na Forumu. Lepo se imej; hvala ti za Lunin.net.Bendži Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. november 2002 Prijavi Deli 18. november 2002 O, Bendži, hvala ti za tole... Tudi jaz sem pocascena.... http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_blush.gifSe pa motis.... enkrat sem se ti ze nekam vtaknila (sanje, pa sem mislila, da nisi bil prevec navdusen nad mojim odgovorom, pa si ga preskocil, pa tudi zato, ces, kaj se vmesavam, ko pa vendar sprasujes Naceta... ))) ) Tudi ti se imej lepo in tebi pa hvala za sodelovanje in odkritost (ko govoris o sebi in custvih etc.). Marsa Cas ni ovira, temvec sredstvo za uresnicitev moznega. I CHING Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bendži 18. november 2002 Avtor Prijavi Deli 18. november 2002 Ne, opravičujem se ti. Očitno sem bil površen pri prebiranju. Bom takoj pobrskal, sem radoveden. Bendži Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. november 2002 Prijavi Deli 18. november 2002 Saj je kul, ampak vseeno dobro, da si rekel, ker sem res mislila, da nisi bil zadovoljen ali celo majckeno kaj jezen ali kaj takega... Ko sem kar upadla tam s svojim mnenjem - ker mislim, da si pac ful lahko dovolim, in se dostikrat takole kam vtaknem, ko me ni nihce nic vprasal.. :|))))))) Marsa Cas ni ovira, temvec sredstvo za uresnicitev moznega. I CHING Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bendži 18. november 2002 Avtor Prijavi Deli 18. november 2002 Našel! In prenesel semle. "Opazila sem, da vas je nekaj moskih se tudi vkljucilo, kar se mi zdi dbest, Bendji - vsec mi je, ko si tako iskren do sebe in se mi zdi, da si clovek, ki si ne dela (vec) utvar, preprosto, ker si jih noce vec delati. Vem, da me nisi nic vprasal, pa tudi smo v sanjah, jaz pa asociacije nisem dobila iz sanjske sfere, pac pa kar tako, iz zraka...Svetujem ti, da pustis svojemu toku in teku tale odnos.Vem, kaj mislis - razumem obe plati... Vendar imam obcutek, da so PRAVE tiste stvari, odnosi, vse... pri katerih nekako gladko, ali vsaj malo bolj gladko, tece...Toliko enih predpostavk, ze konec koncev vzorcev ze v samem tem odnosu... tezko bosta zdaj, po tolikem casu, oba spregledala v pravi luci in objektivno partnerjeve drugacne plati - ko sta nekako ze "zastavila" odnos takole.Jaz bi razmisljala, da kjer nisi v celoti zadovoljen, izpolnjen, in vedno nekaj sele "BO", to ni to - ker potem vedno "bo" - ti pa bi rad, da "JE". A ves...Joj, cudno se izrazam... upam, da vsaj priblizno stekas..." Ja, Marsa, se strinjam. Ampak kaj,ko imam tisti ampak pri meni je drugače. (ha ha ha)Ne vem še, kako se bo tole zaključilo, zaenkrat kaže zelo dobro. Če bova oba globoko v sebi, v najinih dušah začutila, da sva drug v drugem našla tisto višjo kvaliteto, ki je v preteklosti manjkala, potem bo to čudovita skupnost, če ne ... potem pa ta čas tudi ni izgubljen, saj letos oba zoriva, vsaj zase lahko to iskreno zatrdim. Bom javil rezultat. Lepo se imej in hvala za tvojo skrb,za želje, ... Bendži Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 18. november 2002 Prijavi Deli 18. november 2002 Marsa, Bendži! Bom še jaz pristavil svoj piskrček k razmišljanju o usodi in svobodi. Takole jaz vidim to reč: Vnaprej je določeno, v kakšnih situacijah se bomo znašli. Temu lahko rečemo tudi usoda. Nam samim pa je prepuščeno, kako bomo zadano nalogo rešili. To pa je tista svoboda odločitve. Če bomo na tem izpitu padli, potem bomo (če verjamemo v reinkarnacijo) morali nalogo reševat ponovno, dokler problema ne bomo obvladali. Pri takem tolmačenju "Usoda" in "Svobodna odločitev" nista v kontradikciji. Malo pozno, pa vendar. Bendži, dobrodošel na LN. Tvoji prispevki so prav poživljajoči. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif Naj vam bo vsak dan najboljši dan! bigm Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
someone 18. november 2002 Prijavi Deli 18. november 2002 quote:Vnaprej je določeno, v kakšnih situacijah se bomo znašli. Temu lahko rečemo tudi usoda. Nam samim pa je prepuščeno, kako bomo zadano nalogo rešili. To pa je tista svoboda odločitve. ja, torej praviš, da so situacije v katerih se bomo znašli vnaprej določene... in da z našo "svobodno odločitvijo" rešujemo to situacijo.... zanima me pa ali ima moja "svobodna odločitev" kakšen vpliv na prihajajoče situacije ? pomoje ima, ampak takrat tudi situacije niso več vnaprej določene... pridem lahko torej do zaključka, da nič ni vnaprej določeno od tistega trenutka dalje, ko se začnem "svobodno odločat"... LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 18. november 2002 Prijavi Deli 18. november 2002 Ja, someone, po moje bo držalo. Tudi jaz mislim, da si usodo kar sami krojimo s svojimi svobodnimi odločitvami.Če bi nam bilo vse usojeno (v naprej določeno), potem življenje ne bi imelo nobenega smisla. A ne? Tamara ******************* Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bendži 19. november 2002 Avtor Prijavi Deli 19. november 2002 Bigm, se kar strinjam. Moja predstava o vsem tem cirkusu je že dolgo nekako takšnale: življenje je kot gledališka igra, življenjsko okolje pa so gledališke deske. Naše duše so vloge v tej igri, od nas, materializiranih osebkov pa je odvisno, kako dobri igralci svojih vlog smo. In tu gre seveda za dvoje: za dani talent (karma) in za pridnost pri učenju in pripravljenosti vživeti se v vlogo (darma). Skratka, svobodna je interpretacija, ne pa tudi vsebina vloge (če izvzamemo, zakaj si je duša - ali pa ji je bilo tako naročeno (kakor komur drago) - izbrala ravno to vlogo; ji je bila najbolj pisana na kožo? je bila edina na razpolago? ...) LP Bendži Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 23. september 2003 Prijavi Deli 23. september 2003 Bom kar tu postnila nekaj o svobodi (čeprav to nima nič z usodo - ali pač? ): SVOBODA JE TUDI ODGOVORNOST, ZATO SE JE NEKATERI BOJIJO. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 23. september 2003 Prijavi Deli 23. september 2003 svoboda je svobodna odgovornosti do drugih, ki se morjo odgovorno obnašat? bojiš se svobode, ker nisi svoboden? svoboda te sama poišče. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Ja, someone, po moje bo držalo. Tudi jaz mislim, da si usodo kar sami krojimo s svojimi svobodnimi odločitvami.Če bi nam bilo vse usojeno (v naprej določeno), potem življenje ne bi imelo nobenega smisla. A ne? Tamara *******************Hoj Tamara (to ime mi je zelo simpatično, tko mimogrede). nekje sem prebrala pa sedajle ne najdem točnih besed, kako je bilo opisano. torej nekako takole: vsak ima v svojem življneju nalogo, da se nekaj nauči, spozn. lahko izbere levo pot, desno pot, stranske poti s polno kamenja, a vsaka pot pripelje na cilj. Svodobno nam je dano katero pot bomo izbrali. Recimo da verjamem v naslednja in prejšnja življenja, torej recimo. dana mi je prosta odločitev, da to nalogo spoznam al pa jo ignoriram. Pa bom spet v naslednjem življenju reševala isto stvar (občutek imam da že kar nekaj življenj (če to drži) rešujem oziroma spoznavam eno in isto stvar :o|o: Smisel življenja, dobra tema za pogovor, kajne?lepo bodi in čim več pravih odločitev na poti proti cilju! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Jaz mislim, da nam je zaupana določena naloga in da v skladu z njo dobivamo tudi lekcije, da bi to nalogo izpolnili. Sem kar mnenja, da v vsakem trenutku dobivamo tisto kar potrebujemo, ne bi pa rekla, da je to že zdavnaj vnaprej določeno, jaz mislim, da se sproti - fleksibilno skrbi za nas. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 SVOBODA JE TUDI ODGOVORNOST, ZATO SE JE NEKATERI BOJIJO.Pogum biti zavestno, svobodno, občutljivo in odgovorno bitje ? Ja! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 usojeno nam je, da smo svobodni Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 25. september 2003 Prijavi Deli 25. september 2003 Kaj mislite o tejle misli (avtorja sem pozabil): ČE OBSTAJA USODA,NI SVOBODE,ČE PA JE SVOBODA,PA NI USODE. Meni je bila najprej zelo všeč, sedaj pa mislim, da se usoda in svoboda ne izključujeta. To bi bilo tako, kot da bi moralne, etične in zakonske norme izključevale svobodo. V resnici pa so le smerokazi, prometni znaki, ki nas varujejo pred anarhijo. Kaj menite ostali? BendžiAnarchy forever . Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 25. september 2003 Prijavi Deli 25. september 2003 ja pa ni nam usojeno preteci skozi usodo usojene stvari, obcutja, misli, na ne zakljucene zakljucke...? na kaksnen nacin, v koliksnem casu je odvisn pa od nase svobodne volje... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 25. september 2003 Prijavi Deli 25. september 2003 Hehe, nam je zelo lepo razložil učitelj filozofije o svobodi oziroma svobodni volji... storim kar hočem, torej sem svoboden, ne nisem svoboden zato ker sem odvisen od svojih lastnih hotenj..... samo ena reč je svobodna to je bog, ampak še ta samo tisti filozofski bog torej nekaj absolutnega, ki mora biti svobodno ker če ne ni popolno kar po definiciji je, nihče pa ne pravi da tak bog zares sploh obstaja, torej dokler je moja svoboda odvisna od moje volje, mi je pot še kako usojena, ko pa se z rasvetljenjem prebudim iz te zablode mi je usojena pot navzgor kjer se morda nekoč usoda konča... brez dvoma še par (10, 100, 1000 you name it) življenj pa se vidmo gor Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 25. september 2003 Prijavi Deli 25. september 2003 Mislim tako nekako kot ti, Bendži... najprej se mi je zdelo posreceno, potem pa ne, ker je tako, kot pravis - svoboda in usoda se v bistvu ne izkljucujeta...In res so to smerokazi ipd. Marsa <font color="purple"><font size="2">Cas ni ovira, temvec sredstvo za uresnicitev moznega.</font id="size2"> <font color="green"><font size="1">I CHING</font id="size1"></font id="green"> </font id="purple"> Prav zanimivo, ko gledam Marso in sliko, katero je dala. Vsakih toliko časa dobim asociacijo, da se jo posperma preko obraza in vratu! In, da izgleda podobna, kakor sveča, ki gori! Zdaj začenja od užitka vzdihovat Marsa, na zdravljot! Ne vem zakaj, vendar imam vedno občutek, da imaš viška testerona. Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 30. september 2003 Prijavi Deli 30. september 2003 svoboda-usoda ,začutm takrat, ko gre vse namazan tekoče Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. september 2003 Prijavi Deli 30. september 2003 Mislim tako nekako kot ti, Bendži... najprej se mi je zdelo posreceno, potem pa ne, ker je tako, kot pravis - svoboda in usoda se v bistvu ne izkljucujeta...In res so to smerokazi ipd. Marsa Cas ni ovira, temvec sredstvo za uresnicitev moznega. I CHING Prav zanimivo, ko gledam Marso in sliko, katero je dala. ...... Ne vem zakaj, vendar imam vedno občutek, da imaš viška testerona. Kljuka, kaj pa ima to zveze s temo?Kaksno sliko sem si dala? Pac - svojo.Na njej se pa sicer lepo vidi, da je z mojimi hormoni vse OK. Tule pa si se malo ustel najbrz... sem zelo zenskih lastnosti...Moj glas je visok, koza oz. polt cista, nisem porascena, imam kar obline, intuicija, umetnost. Mislim, da bo OK tole... Tvoje asociacije na mojo fotko so torej... 'neprimerne'... :o|o: Lahko pa se ti seveda zdi, kar se ti hoce. Na zdravljot! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.