Skoči na vsebino

Zavest

PsicoMagico

Recommended Posts

mgd. no, ce bi videl skozi iluzijo, bi ti blo jasno o cemu sprasujem. vprasanje je bilo zelo specificno. zakaj? ker je merilo na natancne mehanizme identifikacije. to kar si napisal ti, je neko leglo povzemanja drugih. v vsaki knjigici se najde in sigurno kje na linku PsicoMagica bi nasli podobno. ampak ok, np.

nimam rad bolečine, ampak blaženost.

kaj ma to veze s tistim postom?!

ali misliš, da je možna blaženost brez (predhodne) bolečine?

ne! ker si "v" (zelo napacno receno) cloveskem telesu, imas celoten spekter custev. oznacba da je eno custvo boljse in drugo slabse(kar implicira tvoje vprasanje) in izdelava preferenc, je delo glave, ki nima nic pri tem, razen etiketiranja! nerazumetje tega je vir odpora in trpljenja.

"najmanj" bolecine bos dozivela, ce imas mentalne mape, ki se v cimvecji meri skladajo z (trenutno kotistno) realnostjo. iz tega vidika je bolecina proces sprembe mentalne reprezentacije realnosti.

torej! v prakticnem smislu: najmanj bolecine bos dozivela, ce si, se preden se zgodi, odprta do tega kar se nedvomno bo zgodilo. =ni odpora do tega kar je oz. odpor, ce je, opazujes z zanimanjem. -in taka odprtost ti je omogocena, ce ves kdo oz. bolje, ce ves kaj si. -iz te pozicije je tisto vprasanje irelevantno.

kar si lahko obetas "dolgorocno" pa je custvena stabilnost in miselna jasnost. in cloveski genij! ki ni rezerviran le za izbrane posameznike!

pogojena je z našo izbiro, ostalo je sam posledica.

ne! izbire nimas Marsa. to je konstrukt glave, ceprav ta ki pravi "da nis svoj um" tega ne vidi.

in ali je morda ta(ka) percepcija pogojena samo z vplivom okolja, tradicijo, geografsko in zgodovinsko umestitvijo itd.?

ja, to si dobro posumla. predlagam ti se en korak naprej - testiranje resnicnosti teh zgodbic, verjetij, prepricanj... in poglej poglej kaj se bo zgodilo z obcutki - poof, free :D

ok, pošteno. x:)x x;)x :palec:

ne Marsa, ne. ne padaj na lepo zvenece stavke.

PsicoMagico, where u at? Lahko tudi na PM, alpa tle, vseeno... In ce se koga zanima to kar sem napisal tu - LINK rade volje pomagam...

:)

Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything.

Deli na socialnih omrežjih

k se odlepiš od svojga telesa in uma, si zavestno bitje, večno, zadovoljno, z izbiro, ti.

Ko se odlepiš od telesa, si za zemeljske pojme mrtev, kaj pa je onstran, pa se še ne ve točno. Sam zaenkrat pa je bolj bit vesel zdaj, ko si živ, ne pa pol, ko si mrtev. xDDx

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Ko se odlepiš od telesa, si za zemeljske pojme mrtev, kaj pa je onstran, pa se še ne ve točno. Sam zaenkrat pa je bolj bit vesel zdaj, ko si živ, ne pa pol, ko si mrtev. xDDx

še ko si v tem telesu, se lohk zaveš, da nisi svoje telo, niti um, ampak tist, ki se ju zaveda. to sem mislu s tem, da se odlepiš od njiju, da se odvežeš, da ju opaziš, kot neodvisni opazovalec. ti si vedno živ, zavesten, s svojo izbiro in zadovoljen. telo in um zgledata živa (sta aktivna), samo ko je živ prisoten v njiju. ko odide sta mrtva. telo in um sta sama po sebi vedno mrtva, ti pa si sam po sebi vedno živ. nikol ne boš umru. boš pa enkrat mogu zapustit svoje telo. če se ne boš zavedu, da si različen tud od uma, boš ob smrti opazu samo izgubo svojga telesa. in pol dobil novga, v skladu s svojim umom.

dokler si navezan na svoj telo in um, si omejuješ svoje večno, naravno zadovoljstvo in te je strah, da boš umru, da boš manipuliran, da boš nesrečen itd. samo zato ker se ne zavedaš kdo si, da ne boš nikol umru, da tvoj obstoj ni odvisen od hrane itd., da si vedno svoboden se po svoje odločat in da si sam po seb zadovoljen, brez truda, zadovoljstvo je tvoja narava.

nisi živ samo če si v telesu. živ si skos. ampak lohk pa pozabš na to, če se zmotno poistovetiš s svojim telesom in umom.

Matr sem moral prav pogledat v kateri temi sem se znajdel...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

E vinko3 na začetku tvojega posta sem mislil da berem že komentar od Tadeja Pretnerja...kar nekaj istih izrazov kot jih on uporablja v tisti njegovi šolici...tralala...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

še ko si v tem telesu, se lohk zaveš, da nisi svoje telo, niti um, ampak tist, ki se ju zaveda. to sem mislu s tem, da se odlepiš od njiju, da se odvežeš, da ju opaziš, kot neodvisni opazovalec. ti si vedno živ, zavesten, s svojo izbiro in zadovoljen. telo in um zgledata živa (sta aktivna), samo ko je živ prisoten v njiju. ko odide sta mrtva. telo in um sta sama po sebi vedno mrtva, ti pa si sam po sebi vedno živ. nikol ne boš umru. boš pa enkrat mogu zapustit svoje telo. če se ne boš zavedu, da si različen tud od uma, boš ob smrti opazu samo izgubo svojga telesa. in pol dobil novga, v skladu s svojim umom.

dokler si navezan na svoj telo in um, si omejuješ svoje večno, naravno zadovoljstvo in te je strah, da boš umru, da boš manipuliran, da boš nesrečen itd. samo zato ker se ne zavedaš kdo si, da ne boš nikol umru, da tvoj obstoj ni odvisen od hrane itd., da si vedno svoboden se po svoje odločat in da si sam po seb zadovoljen, brez truda, zadovoljstvo je tvoja narava.

nisi živ samo če si v telesu. živ si skos. ampak lohk pa pozabš na to, če se zmotno poistovetiš s svojim telesom in umom.

To se zdaj malo drugače sliši kot prejšnja tvoja izjava, še vedno pa se lahko še toliko odvezuješ od svojega telesa za čas življenja tu, si vezan na to telo in vse kar delaš se izražaš in tudi ko tu pišeš, rabiš to svoje telo, ki ga kar malo preveč negiraš. Prevelik poudarek na to, kaj bo in kako bo, sploh po smrti ( telesa ) namesto delovanja iz tega trenutka v tem življenju.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

To se zdaj malo drugače sliši kot prejšnja tvoja izjava, še vedno pa se lahko še toliko odvezuješ od svojega telesa za čas življenja tu, si vezan na to telo in vse kar delaš se izražaš in tudi ko tu pišeš, rabiš to svoje telo, ki ga kar malo preveč negiraš. Prevelik poudarek na to, kaj bo in kako bo, sploh po smrti ( telesa ) namesto delovanja iz tega trenutka v tem življenju.

z odvezo od telesa sm mislu, da se zaveš, da nis ti svoj telo in da za svoj obstoj, izraz in srečo nis odvisn od njega. kar pa ne pomen, da ga s tem negiraš, da ne skrbiš zanj in da ga ustrezno ne uporabljaš. sej ni tvoj, ampak od Boga, in Zanj, tako kot ti.

če se ne zavedaš kdo si, te je strah smrti, manipulacije, nesreče. ta strah omejuje tvoje delovanje. poleg tega pa če se ne zavedaš kdo si in tud čigav si, ne boš vedu kako delovat, da bo v tvoje in od vseh drugih dobro.

ne! ker si "v" (zelo napacno receno) cloveskem telesu, imas celoten spekter custev. oznacba da je eno custvo boljse in drugo slabse(kar implicira tvoje vprasanje) in izdelava preferenc, je delo glave, ki nima nic pri tem, razen etiketiranja! nerazumetje tega je vir odpora in trpljenja.

aha, a jaz mam to? kaj pa ti? x:o)x x;)x

"najmanj" bolecine bos dozivela, ce imas mentalne mape, ki se v cimvecji meri skladajo z (trenutno kotistno) realnostjo. iz tega vidika je bolecina proces sprembe mentalne reprezentacije realnosti.

aha okej, hvala.

ne Marsa, ne. ne padaj na lepo zvenece stavke.

zakaj ne? x:)x

*padam* na lepe in božanske stvari in lepi stavki so lepi stavki. če nekaj lepo zveni, ima gotovo boljšo energijo kot 'grdo zveneči stavki'.

Želim ti ljubezen se mi sliši lepše kot recimo pejt v 3 pm. x:)x

Tako da če meni nekaj lepo zveni, je -zame- velika verjetnost, da ima lep zvok. x:o)x xcivx x;)x

Itak pa ni blo 'padanje na lepe stavke'.

S 'pošteno' sem mislila, da je bil dober odgovor, se je zdelo kot da je komentatorju (zanj, pri njem, zase...) vse *povsem jasno*.

Zato sem napisala pošteno, v smislu, kul, da ima on to tako poštimano.

Ker namreč: v teoriji mam tud jaz. x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Želim ti ljubezen se mi sliši lepše kot recimo pejt v 3 pm. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Sem že mislil da omenjaš mp3- player za predvajanje glasbe...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

če se zmotno poistovetiš s svojim telesom in umom.

ti tega v praksi ne razumes.

boš ob smrti opazu samo izgubo svojga telesa.

in ti to veš kako?

Ker namreč: v teoriji mam tud jaz. x;)x

tudi on ga ima samo v teoriji, zato napisal "ne padaj na lepo zvenece stavke".

Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything.

zacasno odmisli vaje, branje knjig, "luštkanih izrekov, koanov in haikujev" in občutke "vedenja". Ok?!.. nadaljujmo brez njih... če si za.

odmisli satorije. ne primerjaj jih s tem. Ok?!.. nadaljujmo brez njih.

Super, super. bodi pozoren na to...

Ko reces jaz še ne, na kaj se tisti jaz nanaša? probaj bit cimbolj iskren pri odgovoru.

Hja, malo bil naokrog in off line. Paše.

Ko sem sedaj hitro preletel forum (ki je postal prava razvada - pa saj to veste vsi, ki sodelujete; to je taka mini odvisnost), je vse bolj ali manj po starem. Že skoraj malo preveč blodenj, da bi še bilo zabavno, ko se za nekaj časa distanciraš.

No, pa nazaj k vprašanjem, oz. sugestijam...

Hvala za namen pomagat, namignit na kaj česar morda ne vidim, pa je "pred očmi"...

Malo me moti občutek, da se skušaš "igrat" motivatorja, me vodit... namreč - nisem preveč vodljiv - hehehehe.... mogoče prevelik "ego" (karkoli že to je). A če skušam to odmisliti in vzeti napotke same na sebi (at face value), brez razmišljanja kako, od kod, kdo, zakaj, itd. jih daje, ti lahko odgovorim, da se s tem ubadam (ne preveč intenzivno in resno sicer) skozi "razsrediščanje" - ne kot neke predpisane vaje, ampak kot umirjanje in zgolj opazovanje toka misli - kar je itak jedro in začetek vseh meditativnih praks... Jaz rečem tudi tistemu neopisljivem stanju "uvida" - občutek, ker se pač porodi - kaj ali kdo to dojema pa nimam pojma... kot vsi v sebi čutim nek center, ki premleva vse to - kot neko točko, ki se ZAVEDA - pred katero se razgrinjajo ideje, spomini, fantazije, nek JAZ, ki lahko v tisočinki stotinke zaznava milijarde informacij okoli telesa in v njem - se zaveda oddaljenosti roke do predmeta, kako pritiska atmosfera na telo, občutek temperature na koži, odtenke svetlobe, nianse šumov, premikanje dlak in las na telesu, vlažnost telesnih odprtin, pritiske organov, pritisk v obtoku krvi, napetost mišic, trenje kože v oblačilih, teksturo oblačil, itd., hkrati pa premleva na tisoče idej - tako interpretacijo sveta - to je miza, to je avto, to je Vinko, itd., kot interpretacijo lastnega bitja - to sem jaz v sklopu tega in tega okolja, jaz šofer, jaz delavec, jaz učenec, jaz prijatelj, jaz ljubimec, jaz ki poskrbi za psa, jaz brat, jaz bitje, ki leži na plaži, jaz bitje, ki hodi skozi gozd, jaz sin, itd. ter abstraktnih misli, ki se jih večinoma niti ne zavedamo, ker tako bliskovito letijo mimo, nekatere pa se le ustavijo in jim rečemo "ustvarjalnost" ali v kakšni drugi obliki - "intuicjia" in podobno. Vse to je zame tisti JAZ - neka točka, ki se ZAVEDA.

V stanju globoke zamaknjenosti sem že nekoč doživel uvid kako je, če se tok misli razblini in se koncepti porušijo - a tisto "nekaj" se še vedno zaveda - a na nekonceptualen način - to je težko ubesedit - in razumet če ne skusiš, ker je "občutek" (oz. če te beseda občutek moti - "stanje"). Tako kot ne moreš nekomu razložit orgazma recimo - lahko opišeš kako je, a kdor tega ni skusil v bistvu po vseh besedah še zmeraj ne ve kaj je to orgazem. (ali kaj podobno drugačnega od vseh ostalih vsakodnevnih stanj in zaznav, ki si jih delimo).

Strinjam se, da si ni smiselno ustvariti ideje in pričakovanja, kaj neka reč je - recimo satori - lahko slutimo kaj je - a ko se zgodi te seveda preseneti - kot recimo orgazem - lahko si misliš kaj to je - nekaj lepega, vseprežemajočega, užitek celotnega telesa, itd. - predvidevaš kaj to je - a ko se zgodi te vseeno preseneti in rečeš - AHA, TO JE TOREJ TO... oz. povežeš opise nekega fenomena z lastno izkušnjo.

Pač na forumu uporabljamo besede, za bolj smiselno komunikacijo bi morali najbrž presedlati na bolj abstraktno in simbolno govorico, a to kaj hitro postane nerazumljivo in je komunikacija težja ali celo nemogoča - lahko postanemo hermetični. Primerov take komunikacije je kar nekaj. Od "bluzenja" posameznikov, do hermetične govorice ezoterikov ali celo strokovnega jezika, ki ga pač razumejo zgolj posvečeni v določeno disciplino, pa vendar vsi omenjeni izrekajo nekaj, kar se tiče vseh, ki obstajajo, a zgolj govorijo v bolj natančni govorici, ki je vsi ne moremo razumeti... Naj dam primer - biolog ti lahko v svojem jeziku natančno razloži nek telesni proces (kolikor ga pač poznajo) in ne boš razumel nič ali zgolj malo - a tvoje telo to POČNE - Ti to dejansko VEŠ, znaš uporabljati, le v tistem jeziku tega umsko ne moreš razvozlati...

No, da ne zabluzim predaleč... Hvala za namige, če lahko oz. si pripravljen to storiti tu - pojasni od kod prihajaš (ne fizično - mislim na tisto "več", ka bi rad povedal v PM) - na kaj ciljaš - od kod črpaš ideje oz. kaj je tvoja izkušnja - kaj bi rad povedal - nisem za PMjanje... če je kaj res bistvenega, zanimivega, bo "resoniralo" s tistimi, ki to rabijo oz. lahko sprejmejo in kakorkoli uporabijo v svojem obstoju. Zakaj biti skrivnosten in to razložiti zgolj na privat ravni...? Če si iskren in ti ni problem biti ranljiv (ker pač razkriješ svoj "vir"), lahko koristi še komu oz. si pač vsak vzame kaj je zanj koristnega. Če pa ni, pa tudi ni škode, ostaja vsak na svoji poti ("k samemu sebi", hehehehehe), kot doslej...

Pa če se spet takoj ne javim, to samo pomeni, da sem zreduciral ogledovanje tega foruma na bolj smiselno frekvenco in ne vsak dan... morda pa se počasi povsem "skinem" s te igle, hehehehe...

Lep dan - kolikor je mogoče v tej megli. Je pa dramatično romantična, če pogledaš z drugega kota... ;)

"I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create."

William Blake

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...