janko 22. avgust 2011 Prijavi Deli 22. avgust 2011 (govorim seveda za moj okus precej preweč... ampak to je seweda stvar mojega okusa ane in ja... sem rasist !!! menda... tega sicer o sebi sam ne mislim...ampak to mi je reku en lepi črni zmešani leni žicarski pezde, ko je hotu od mene na lepe oči 10 dolarjou, pa mu jih nisem dal...dej dej... 1 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PsicoMagico 22. avgust 2011 Prijavi Deli 22. avgust 2011 za moj okus precej preweč... ampak to je seweda stvar mojega okusa ane in ja... sem rasist !!! menda... tega sicer o sebi sam ne mislim...ampak to mi je reku en lepi črni zmešani leni žicarski pezde, ko je hotu od mene na lepe oči 10 dolarjou, pa mu jih nisem dal...dej dej... No, lepo da se tudi takšni modeli znajdete na forumu "Duhovnost in osebna rast", najbrž že imate kak razlog. Ta članek za začetek (eni govorijo še precej več kot jaz in si dajo opravka s pisanjem celih člankov ): http://raceandscienc...BeMixedRace.pdf Upam, da z mešanjem ras izumrete tudi rasisti, ki povezujete barvo kože z "lenobo". 4 Citiraj "I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create." William Blake Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 22. avgust 2011 Prijavi Deli 22. avgust 2011 Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a176.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 22. avgust 2011 Prijavi Deli 22. avgust 2011 Res je. Belci smo naredili že marsikako krivico črncem . Ne glede na to, pa še ne pomeni da sem rasist, ker vem, da mešanje ras poraja n o v e bolezni med Človeštvom in zaradi tega želim da naj ostanejo lepo doma, tam kamor jim je Stvarnik namenil Inkarnacijo , ne pa da lutajo naokrog po Planetu ko kaki zombiji . Celo ljubezen z sočutjem čutim do drugih ras, vendar jih zato še ne vabim da mi v domovino pridejo mešati (oplajati) njihovo čisto raso z mojo čisto raso , kajti bolezni imamo že itak dovolj . ( Aids + ... ) Na začetku Človeštva, sploh Ni bilo mišljeno-predvideno, da imamo poleg bele rase še Črnsko raso . Vendar je pozneje prišlo do hudega zapleta in je Stvarnik pač moral poiskati Rešitev in sicer z obarvanjem kože tega , zdaj "temnega" roda . Lep pozdraw iz duhovnih nižaw, nekoč višaw, čaw . B + # Obstaja ena knjiga na katero me ovaj post zelo vleče. V Hrvaškoj je prepovedana. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nature 22. avgust 2011 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2011 Žal zakaj? Kaj si pa TI sam naredil? Zakaj se istovetiš z vso belo raso = vsemi generacijami?Kaj pa, če si bil par stoletij nazaj ravno ti suženj prepeljan v Ameriko? Sama ne čutim, da sem pripadnica ''precenjene rase''. Pač sem, takšna kot sem.Ker ste že pisali, če bi lahko... potem bi tudi jaz mela noge črnke, ki so kot gazelice (in še celulit se manj vidi na temni koži), pa še njihove lase bi imela, ker bi si lahko delala odštekane frizure Za konec naj ti še dodam, da so me izkušnje v tujini naučile, da se večkrat zgodi, da je v zdajšnjih zahodnih deželah prvi rasistično nastopil prav črnec. Yes yes. Malo neverjetno se večini sliši prvič, pa je res. In včasih to izrabljajo v tako nemogočih, neverjetnih situacijah, da je lahko človek še toliko bolj šokiran. A zdaj smo pa šokirani?Ali so te mučili oz. so te zasužnjili?Kaj pa njihova želja po maščevanju, a misliš da ne obstaja?Kako si se počutila v tistem momentu? Ne bi rekel da dobro, tako da... Citiraj Verjamem vanjo, ki je kot v meglo ujeta, ki je kot globoka kalna voda - pravim ji USODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 No, lepo da se tudi takšni modeli znajdete na forumu "Duhovnost in osebna rast", najbrž že imate kak razlog. Ta članek za začetek (eni govorijo še precej več kot jaz in si dajo opravka s pisanjem celih člankov ): http://raceandscienc...BeMixedRace.pdf Upam, da z mešanjem ras izumrete tudi rasisti, ki povezujete barvo kože z "lenobo". ustavi mal konje...prebral sem vsega skupaj 3 tvoje poste... vse 3 v tej temi... in veliko več jih ne bom, ker mi je že jasno, da si nawaden manipulator in improvizator. ni težko linke limat, ko pa ti nekdo ne ploska, pa sestaviš takle post, kt en užaljen stokilski fantek. nisem strokovnjak za genetiko in ne oporekam tekstu, ki se nanaša mešanju ras.v oči pa mi je padla tvoja vzvišenost. le kdo misliš, da si, da nastopaš tako pokroviteljsko? in v tem kontekstu sem mislu, da govoriš precej preveč, za moj okus seweda.jaaaoooo... po potrebi greš na nivo razlike, po potrebi na nivo bojanteja... ker napihnjenec... sej bi te kej uprašou na temo nivojev, pa lepote, ki jo omenjaš v prvi vrsti... ampak to vse je očitno stvar duhovnosti, ki je rezervirana za posebne vrste božanstev, kot si ti... drugače ne bi bil presenečen, če se na vašem "terenu duhovnosti" znajde še kak drug "model". in upaš, da bomo izumrli človk bi še pomislu, da kej tacga lahko napiše samo en rasist ali nestrpnež, si pa le ti, ki se samo prilagajaš nivojem sogovornika in kdo bi wedu? se imaš za tolk pametnega, ali duhovno razvitega, ali skuliranega..., da se praviloma moraš spuščat, da prideš na nivo koga drugega si upaš odkrito powedat ni treba... sej je razvidno iz tvojih postov. in tudi skromnost, če je lažna, se vidi na 100 metrov. in s tem postom si pršu očitno tut na moj nivo. hvala sicer za prijaznost, da si se potrudu, ampak tudi ta post je nawadno nakladanje in manipuliranje. podtikaš mi nekaj, kar nisem reku in označil si me za rasista. in ve se, kdo podtika.... nakladač, ki nima trdnih temeljev.in če me na cesti ustavi približno 20 letni moški (v tem primeru črni) in mi brez pozdrava ali karkoli reče samo DAJ mi 10 dolarjov... in če mu jih ne dam in me ta prijazni moški ljubkuje z rasistom... potem sem pač rasist. seveda za njegov pogled. in ja... ta moški je lenuh... ker je zdrav in žica... črn-ker je pač črn... in pezde, ker sploh žica in ker me je podlo in neupravičeno določu za rasista. in čeprav ti v obraz pravim, da si navaden bedni nakladaški njuejđerski provokativni jajcar... s to sodbo nisem nič bolj pristranski in nič bolj slabonameren, kot, če bi ti rekel, da si pameten, skuliran, razgledan in pošten. če pa je zaradi tega prizadet tvoj ponos... pa naj mi bo oproščeno... me gladko boli kurac... ampak ne maram, da mi kdo podtika, tako, kot si to naredil ti... na morebitne nadaljne komentarje ne bom verjetno več reagiral, (če jih bom sploh videl) ker posvečati pozornost takemu zahrbtnemu blebetaču, kot si ti, se mi zdi precej podobno brez veze, kt na žuru fukat babo, k je noben drug noče...in slišal sem zgodbice o ogledalcih... tko da... me veseli, da ti je kot duhovno joooj kako zrelemu človeku povsem jasno, da sem ti jaz božanska priložnost, kjer se lahko učiš odpuščanja, sprejemanja različnosti, tolerance... in nič manj, kot more tebe bolet, da si eno z mano... nič manj ne boli mene, da sem eno s tabo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif adijo uglawnem 1 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 Bičajmo se sami in trpimo če maš probleme s tem, se loh jest potrudim... u tvoje dobro seweda... in da bo bl zalegl... po nagi riti Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 jaz pa sem nestrpna do moje tašče. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_cool.gif smola in bi blo boljš, če ne bi bla, ampak sem.zakaj in čemu je tako? zdi se mi, da na nek način ogroža moj obstoj.Ni tko drastično in navzven je čist ok ženska videt, sploh v očeh nepozornega gledalca. to nestrpnost so sprožila določena dejanja v preteklosti in mikrodejanja v sedanjosti (ki so dovolj).ko sem živela stran od nje, nisem bila nestrpna in sem teoretizirala o nestrpnosti in o tem, kako sem jaz strpen človek.ko pa sem bila vržena v svojo realnost (pač tak splet okoliščin), opažam, da nisem tako nestrpna, kot sem mislila, da sem.... ... hočem rečt, da smo vsi lahko nestrpni od daleč. med vikendom sem bila v međimurju, kamor pride dosti ciganov iz drugih vasi fehtat.Tako je bilo, kar pomnim. Samo včasih je bilo vseeno olj spoštljivo, so prišle mamke ciganke s culami, poznale lsatnike hiše, lastnik je prišel, dal kako jajce, kilo moke, krompir. Danes, pravijo so bolj nasilni. Nič več se ne ustavijo v dvorišču in kakšno rečejo. Danes vstopijo v hišo in kaj ukradejo. Kaj, sem vprašala. Kar pač najdejo, medtem ko so lastniki npr zadaj na vrtu.In sem bila priča, kako smo čakali v dvorišču pri moji eti moja starša, ki sta se pripeljala in začela pred hišo zavirati, za njima pa je prinorel avto s KA registracijo, noter pa cigani, ki so se jima skoraj zabili v rit, potem pa so začeli kričati, preklinjati mojega očeta (ki na srečo ni slišal, ker je imel zaprte šipe), da ga bodo drugič razbili ko kanto, da če je bedak itd. jaz sem bila kot vkopana, začela sem se tresti, ker je iz nih žarel tak bes bi bili sposobni dejansko kaj konretno naredit, vsaj česnit ga po glavi. Potem so se odpeljali. Ostali, domačini, so bili vidno neprizadeti, edino jaz sem še vedno bila brez besed. In sem zvedla, da je boljše, če se ne vtikaš, da jih ignoriraš, da ja, se tepejo, ko so v gruči in tudi streljajo, da policija ne naredi ničear (ali ne more, ne vem), sestrična, ki dela na zavodu za zaposlovanje, mi pove svoje zgodbice o njih... skratka, ja sem nestrpna do ciganov, zaradi tega, ker se po tej izkušnji slabo počutim in se jih bojim. 2 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PsicoMagico 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 ustavi mal konje...prebral sem vsega skupaj 3 tvoje poste... vse 3 v tej temi... in veliko več jih ne bom, ker mi je že jasno, da si nawaden manipulator in improvizator. ni težko linke limat, ko pa ti nekdo ne ploska, pa sestaviš takle post, kt en užaljen stokilski fantek. nisem strokovnjak za genetiko in ne oporekam tekstu, ki se nanaša mešanju ras.v oči pa mi je padla tvoja vzvišenost. le kdo misliš, da si, da nastopaš tako pokroviteljsko? in v tem kontekstu sem mislu, da govoriš precej preveč, za moj okus seweda.jaaaoooo... po potrebi greš na nivo razlike, po potrebi na nivo bojanteja... ker napihnjenec... sej bi te kej uprašou na temo nivojev, pa lepote, ki jo omenjaš v prvi vrsti... ampak to vse je očitno stvar duhovnosti, ki je rezervirana za posebne vrste božanstev, kot si ti... drugače ne bi bil presenečen, če se na vašem "terenu duhovnosti" znajde še kak drug "model". in upaš, da bomo izumrli človk bi še pomislu, da kej tacga lahko napiše samo en rasist ali nestrpnež, si pa le ti, ki se samo prilagajaš nivojem sogovornika in kdo bi wedu? se imaš za tolk pametnega, ali duhovno razvitega, ali skuliranega..., da se praviloma moraš spuščat, da prideš na nivo koga drugega si upaš odkrito powedat ni treba... sej je razvidno iz tvojih postov. in tudi skromnost, če je lažna, se vidi na 100 metrov. in s tem postom si pršu očitno tut na moj nivo. hvala sicer za prijaznost, da si se potrudu, ampak tudi ta post je nawadno nakladanje in manipuliranje. podtikaš mi nekaj, kar nisem reku in označil si me za rasista. in ve se, kdo podtika.... nakladač, ki nima trdnih temeljev.in če me na cesti ustavi približno 20 letni moški (v tem primeru črni) in mi brez pozdrava ali karkoli reče samo DAJ mi 10 dolarjov... in če mu jih ne dam in me ta prijazni moški ljubkuje z rasistom... potem sem pač rasist. seveda za njegov pogled. in ja... ta moški je lenuh... ker je zdrav in žica... črn-ker je pač črn... in pezde, ker sploh žica in ker me je podlo in neupravičeno določu za rasista. in čeprav ti v obraz pravim, da si navaden bedni nakladaški njuejđerski provokativni jajcar... s to sodbo nisem nič bolj pristranski in nič bolj slabonameren, kot, če bi ti rekel, da si pameten, skuliran, razgledan in pošten. če pa je zaradi tega prizadet tvoj ponos... pa naj mi bo oproščeno... me gladko boli kurac... ampak ne maram, da mi kdo podtika, tako, kot si to naredil ti... na morebitne nadaljne komentarje ne bom verjetno več reagiral, (če jih bom sploh videl) ker posvečati pozornost takemu zahrbtnemu blebetaču, kot si ti, se mi zdi precej podobno brez veze, kt na žuru fukat babo, k je noben drug noče...in slišal sem zgodbice o ogledalcih... tko da... me veseli, da ti je kot duhovno joooj kako zrelemu človeku povsem jasno, da sem ti jaz božanska priložnost, kjer se lahko učiš odpuščanja, sprejemanja različnosti, tolerance... in nič manj, kot more tebe bolet, da si eno z mano... nič manj ne boli mene, da sem eno s tabo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif adijo uglawnem Verjetno te res boli k..., ja, če si se spravil pisarit tak traktat, katerega vsebina in namen je eno in edino - ad hominem napad na drugega člana foruma. Vse kar sem prebral pri tebi je bil en agresiven post, ki ni imel veze s tem kar sem prej napisal in očitno si nisi nič pogledal linkov, ki sem jih postal. Nek tip se pač pojavi s hudo zblojeno idejo, ki je žal še zelo pristotna - tudi če je zgolj troll, se mi je zdelo potrebno reagirat - kontra tej že zdavnja demantirani ideji sem postavil idejo o dobrobiti mešanja ras - ki je aktualna in očitno družba še ni pripravljena - preberi si malo tiste linke... Torej - prispeval sem zgolj informacije in če ti temu praviš manipuliranje in kurčenje z moje strani, tudi prav. Vsak si lahko ustvari svoje mnenje po vsem zapisanem. V tvoji izjavi je bilo problematično, da si povezal atribute rase, beračenja in lenobe - kar se bere kot obtožba - v kontekstu te debate se to bere rasistično ja... štekam kaj te je zmotilo, da te nekdo obtoži rasizma, ker pač nisi hotel podpirati beračenja in je to takoj povezal z rasno nestrpnostjo - a to je bil specifičen primer - če ga vržeš v to debato kot neko ilustracijo, na način kot si ga ti, pa s tem izražaš mnenje... Sicer sem pa prav o tem tudi že pisal - kako lahko postane problematično, da ne moreš več kritizirati konkretnih problemov, ker bi te označili za nestrpneža ali rasista. Meja je tanka. A s tvojim slogom se bere, kot da jo prestopaš. Če torej ne meniš da so "črnci" po defaultu leni in nagnjeni k beračenju, potem OK, nisi rasist. Res pa upam, da ko se bodo rase dovolj premešale, izumre tudi rasizem. Za tem stojim, pa če se ti želja po izumrtju zdi še tako negativna. Nisem ti želel smrti, želel sem da izumre rasizem in rasisti - torej da se več ne bodo porajali novi, ker ne bo možnosti in razlogov za to. Moja debata s teboj je tukaj zaključena. Sem mislil, da si samo trol, pa si se potrudil spisat eno tako dolgo kritiko, zato ti namenjam še tale post. Pozdravlja te Moja Vzvišenost! 3 Citiraj "I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create." William Blake Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PsicoMagico 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 med vikendom sem bila v međimurju, kamor pride dosti ciganov iz drugih vasi fehtat.Tako je bilo, kar pomnim. Samo včasih je bilo vseeno olj spoštljivo, so prišle mamke ciganke s culami, poznale lsatnike hiše, lastnik je prišel, dal kako jajce, kilo moke, krompir. Danes, pravijo so bolj nasilni. Nič več se ne ustavijo v dvorišču in kakšno rečejo. Danes vstopijo v hišo in kaj ukradejo. Kaj, sem vprašala. Kar pač najdejo, medtem ko so lastniki npr zadaj na vrtu.In sem bila priča, kako smo čakali v dvorišču pri moji eti moja starša, ki sta se pripeljala in začela pred hišo zavirati, za njima pa je prinorel avto s KA registracijo, noter pa cigani, ki so se jima skoraj zabili v rit, potem pa so začeli kričati, preklinjati mojega očeta (ki na srečo ni slišal, ker je imel zaprte šipe), da ga bodo drugič razbili ko kanto, da če je bedak itd. jaz sem bila kot vkopana, začela sem se tresti, ker je iz nih žarel tak bes bi bili sposobni dejansko kaj konretno naredit, vsaj česnit ga po glavi. Potem so se odpeljali. Ostali, domačini, so bili vidno neprizadeti, edino jaz sem še vedno bila brez besed. In sem zvedla, da je boljše, če se ne vtikaš, da jih ignoriraš, da ja, se tepejo, ko so v gruči in tudi streljajo, da policija ne naredi ničear (ali ne more, ne vem), sestrična, ki dela na zavodu za zaposlovanje, mi pove svoje zgodbice o njih... skratka, ja sem nestrpna do ciganov, zaradi tega, ker se po tej izkušnji slabo počutim in se jih bojim. Edino pazi, da ne posplošuješ, ker pač imajo vidne atribute (barva kože, obrazne poteze, način govora, itd.), na vse... Jaz sem tudi "nestrpen" do huliganov, ki po vsaki večji tekmi razdejajo naši ulico - razbijajo šipe, smetnjake, itd. Pa ne mormo sodit potem vseh nogometnih navijačev in bit nestrpni do njih zaradi nekaterih skupin idiotov. Normalno da nas odbijajo gruče idiotov in se pred njimi zaščitimo oz. se jim izognemo, ni pa dobro, da te potem odbija recimo vsak, ki je "cigan", zato ker imaš slabo izkušnjo z nekaterimi. Imam kar nekaj romskih kolegov, ki so zelo izobraženi, vrhunski umetniki, itd. in jih nikakor ne moreš povezati z nekimi takimi kriminalnimi in idiotskimi druščinami. In tudi oni so "nestrpni" do idiotov njihovega "rodu" in jim gre na k... da potem taki mečejo slabo luč na vse - jasno jim je, da jih ne-romi hitro strpamo vse v en koš. Nestrpnost ni to kar ti opisuješ, to je normalna reakcija, nestrpnost je ko sovražiš nekoga brez razloga in iz predsodkov - lahko tudi takih porojenih iz negativnih izkušenj. Kot pravijo - kogar je pičila kača, se boji tudi zvite vrvi. Citiraj "I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create." William Blake Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 imam tudi prijatelje cigane, ne posplošujem. Je pa res, da v meni pogled na skupino ciganov, ki gre mimo mene, vzbudi občutke strahu. Čeprav mi morda ta skupina ne bi nič hotela narediti. In se bi bila pripravljena s skupino pogovarjat in se znebit teh negativnih občutkov. Povem samo, kako čutim, nič več in nič manj. 1 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 da nadaljujem - v študentskih letih sem imela eno slabo izkušnjo s skini: sej ni blo nič posebnega, samo v bunkerju so me obkolili in se kao nekaj šopirili, jaz pa nisem mogla ven, okler ni posredoval en kolega, ki je slučajno opazil. Bila sem čsit nemočna sredi gužv, glasna muska, jaz pa v sredini, obkoljena s skini. Ki so se režali, sikali, provocirali. Naslednji dan sem se peljala s trolo in ko je vstopil en skin, sem se začela tko trest, da sem izstopila na naslednji postaji. sem rabla nekaj časa, da sem predelala travmo. No, kasneje je naneslo, da sem imela fantiča, za katerega sem zvedla, a je skin. Je bil malo šok, piznam. sam ni bil tk divji. Po moje, če zdaj gledam za nazaj, bolj imiđ. in še eno provokatvno vprašanje imam:vsi govorimo kok smo strpni do homoseksualcev, do istospolnih družin in podobno. Tudi sama tako pravim, me ne motijo, imam tudi prijatleje homoseksualce. Vpašam pa vas, ali bi bili čisto indiferentni, če bi vaši otroci pripeljali domov partnerja istega spola.Jaz priznam da bi bila šokirana. In bi morala najprej prisebi predelat, preden bi se čist skulirala, da je tako. eto. s svojimi posti samo hočem poudarit, da v teoriji smo vsi idealni, najboljši, najbolj strpni..DOKLER SE NAS KAJ DIREKTNO NE DOTAKNE. Takrat se pokaže, kakšni smo v resnici. Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 ... ah seveda, pa smo spet pri: 'kaj pa če bi tebi!' in kot vedno dodajam: kaj pa če bi tvoj - ali seveda ti (drugim)? Vpašam pa vas, ali bi bili čisto indiferentni, če bi vaši otroci pripeljali domov partnerja istega spola.popolnoma. Njegova stvar.Sam da je srečen in pač da sta oba, s(m)o vsi zadovoljni. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 ... skini... mene so že po tleh vlekli v Knaflju...Timu so nekajkrat grozili, enkrat mu vzeli mobi, drugič pa 20€. Bila sem pa celo na protifašistični paradi v Nemčiji, kjer so bile dobesedno vojne s skini, ampak to so avti goreli, veliko ljudi zelo poškodovanih, nemiri, štale...Ti je šel kar srh, ko si videl to organizacijo in namero in furko skinov, pač nacijev v tem primeru...Čist iz drugega sveta. ampak se skušaš pač takim družbam in pojavom izognit, kolikor se da, sicer pa pač jih sprejet, ker ni druge. Lahko samo spremeniš (praviloma pač samo sebe) ali sprejmeš. Zagotovo s sodbo, kritiko, sovražnostjo... ne boš dobil dobrih rezultatov (oz. kot ima kdo izkušnje, sama imam take, da lepa beseda praviloma lepo mesto najde). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 aja, ko smo že pri nestrpnosti in se je Bojante oglasil in tudi bil na tapeti. Sama pa recimo totalno ne razumem nestrpnosti, včasih že kar sovražnosti članov do njega. Mislim, pač odbit tip, s svojo furko (kdo pa je nima in kdo pa ni odbit, če tako pogledaš - pač za marsikoga drugega...).Ne žali, ni nestrpen, ni vsakodnoevno v vsaki temi, ne draži, ne kenjari. No in sem resnično presenečena nad odzivom nanj.Da je tako zelo nestrpen. In vsi ki sprašujete, kaj pa če bi vam?vas vprašam: kaj če bi tvoj sin/mož/whoever... takole pisaril, tako furko imel? Bi ga gledali drugače?Bi vas bolelo, da bi imel en folk na netu tak odnos do njega? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 V bistvu so Lili Mai, Janko in Cicipilonika napisali še najbolj poštene komentarje. Pri tistih, ki se tako hvalijo s svojo domnevno strpnostjo in miroljubnostjo, je včasih opaziti še bistveno več agresije, samo na pravi žulj je treba stopiti. Na to temo obstaja izjemno dober film Človeški madež (in knjiga). Priporočam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 ... mislim da sem morda samo jaz rekla da nisem nestrpna. ne zdi se mi da se hvalim s tem.v vprašanju je bilo, če smo sami nestrpni in jaz sem odgovorila in napisala svoje mnenje. znam biti pa seveda tudi agresivna, samo menim da ne v smislu nestrpnosti do drugih (to bojo pa drugi vidl in event. povedal - tako kot si ti) zanimivo je da si uporabila besedo pošten.torej če nekdo ne čuti in ne doživlja in ne reagira kot ostali (večina), to pomeni, da ni pošten? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 In vsi ki sprašujete, kaj pa če bi vam?vas vprašam: kaj če bi tvoj sin/mož/whoever... takole pisaril, tako furko imel? Bi ga gledali drugače?Bi vas bolelo, da bi imel en folk na netu tak odnos do njega? Ja, mene boli, da tako ponižujejo nekega anonimnega človeka, tudi če ga ne poznam in če se absolutno ne strinjam z njim. V bistvu mi gre vsakič na jetra, ko se tukajšnji samozvani duhovno razviti ljudje spravijo na nekoga, ker je malo drugačen ali šibek ali kaj jaz vem kaj. In nato še na tistega, ki mu gre to na jetra. Zato mi je ta forum včasih tako mimo. V bistvu dober primer za to temo. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 ... mislim da sem morda samo jaz rekla da nisem nestrpna. zanimivo je da si uporabila besedo pošten.torej če nekdo ne čuti in ne doživlja in ne reagira kot ostali (večina), to pomeni, da ni pošten? Posredno se je veliko ljudi opredelilo za strpne, večina. Tisto spodaj je pa precejšnje obračanje mojih besed. Verjetno preveč osebno vzeto. Kakorkoli obrnem, so mi komentarji omenjenih treh najbolj iskreni. Mogoče boljša beseda kot pošteni. Predvse pa malce širše zajamejo celoten problem. Pa mene tudi recimo ne bi motilo, če bi imela istospolno usmerjenega otroka, saj ne gre za to, ampak zagotovo sem v določenih primerih nestrpna. Vsakdo je. Vsakemu je včasih nekdo drugačen in nesprejemljiv. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 čeprav mi gre po eni strani skoraj malo na živce, ker je postalo skoraj moderno da 'so mediji krivi' (ker kot da je nujno da požremo vse kar nam servirajo in kot da se ne da praktično vsega najdt in sam poiskat...), no, vseeno menim, da so mediji dejansko dost krivi.Že v banalnih, trivialnih temah...npr. kakšen moraš bit.Grozno je, če si NARAVEN! Pišejo: ta ima predebele noge, ta ima presuhe noge, ta ima gube (d?) itd., če pa nekdo nima vsega tega, je pa narobe z njim to, da nima tega ker je itak plastičen al whatever. In se pol to kar vcepi takole mic po mic v glave ljudi. Danes sem to razmišljala, ko sem srečala ful debelih, suhih, majhnih, velikih...pa pomislila, kako se vsi trudimo bit sprejeti taki kakršni smo, a vsi smo hkrati tudi sami polni kritike do drugih, kakšni da so - grozni. Posredno se je veliko ljudi opredelilo za strpne, večina. Tisto spodaj je pa precejšnje obračanje mojih besed. Verjetno preveč osebno vzeto.aja, morda... men se je zdelo da ne, da so vsi priznali da so tud nesptrni. Morda - preveč osebno. Ni pa ravno bilo obračanje besed, vsaj ne hote - pač izpeljava, razvijanje misli... (ker saj je pogosto tako vzeto [da je morda vzeto kot blef al kaj jaz vem, če dejansko nečesa ne doživljaš kot večina], sem bolj na vse to povzela tole) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 Jup, ok. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 no jazsem pa očitno še tko konzervativna glede enih rei, da kot sem rekla, bi rabila čas, da sprejmem istospolnega partnerja svojih otrok. In res je, da bi pri tem največ odtehala sreča mojih otrok, kot praviš Marsa. Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 ma ja sej, itak ne moremo vedeti, kako bi ravnali v nekih morebitnih okoliščinah in situacijah, dokler se nam ne primerijo.ampak mislim da v nekaterih pogledih bi bil marsikdo strpnejši (kot se sicer deklarira), ko bi imel pristen, direkten stik - izkušnjo. Ker folk se ponavadi boji tega, česar ne pozna, vsi ti predsodki, nestrpnost itd. pa v bistvu izvirajo iz strahu (če zvedemo na par osnovnih čustev oz. stanj). jaz sem na svoji koži doživela precej nestrpnosti, samo iz samcate končničke, dveh črkic oz. celo samo ene (=ć). Tako da morda že tudi malo zato ne maram nestrpnosti. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 ampak saj spet smo pri tem: ne zdi se ti normalno da je nekdo preveč strpen in tolerira Bojanteje.se pravi normalen se ti zdi odziv Spauldinga, ne pa tudi Bojanteja.No vidiš, meni pa ne. kar se pa tiče 'prevelike demokracije in zato izgubljanja članov', pa si zadnja oseba skoraj, ki ima pravico o tem kenjart. A ste za demokracijo al ne?ko brišem (nad redko), se že bunite. v bistvu je pa prav to jedro sloven(celj)ske demokracije: vsi ultra demokratični, ampak ko sami pišejo (ko gre zanje): druge je treba pa benat, brisat, izobčit/izločit. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2011 Prijavi Deli 23. avgust 2011 mene v bistvu nestrpnost skoraj prestraši lahko...namreč, to pomeni nepripravljenost razumeti... ker ko nekdo nima razumevanja za nekaj/nekoga, ima skrajno odklonilno, negativno mnenje = je nestrpen. No in zdaj bomo prišli do te točke, ko bo folk nestrpen, ker nekdo ne bo dovolj nestrpen. a ni absurdno? Vsakdo sklepa iz sebe. In seveda, če gre nekomu vse na živac, si ne more predstavljati, kako je to, če nekomu pa pač ne gre. In mu zato ne verjame (ni pošten, če je recimo skuliran). In ga skuša ponižat, spravit na to - na svoj nivo v bistvu. da bomo vsi enaki - srditi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.