Skoči na vsebino

Nestrpnost in rasizem

Nature

Recommended Posts

Na nek način imaš prav. Pojav se imenuje "specizem" in ga v glavnem uporabljajo veganski aktivisti, ko govorijo o (nepravičnem) razločevanju med človekom in živalmi, kot manjvredno vrsto življenja. A lahko bi ga aplicirali tudi na vegetarijance in vegane. Na nek način se strinjam s tabo, ker dojemam rastline kot čuteča živa bitja, tako da če bi nekdo želel živeti popolnoma etično in brez kakršnegakoli ubijanja bi lahko živel le od plodov - sadja, oreščkov, medu, itd. pa še to le v tolikšni meri da ne škodi rastlinam ali živalim, ki te snovi ustvarjajo.

Argumenti, ki bi jih dobil s strani vegetarijancev so seveda, da rastline nimajo centralnega živčnega sistema, da torej ne čutijo bolečine, so torej na nek način zelo blizu neživi "snovi", medtem ko so nam živali sorodne, imajo čustva, razum, zavest, nekateri bi dejali - dušo.

Ker sam popolnoma neznanstveno in nepreverjeno menim, da imajo neko obliko zavesti (ki pač ni vezana na živčni sistem z možgani kot ga imamo živali) tudi rastline, se s teboj strinjam, čeprav sem vegetarijanec, a zaradi drugačnega odnosa kot do nam zelo sorodnih živali in večje oddaljenosti vrste, nekatere jem, vsekakor pa ne bi posekal nobenega živega drevesa, ker njihovo zavest čutim, kot zelo močno in nam sorodno (beri: sposobno komunikacije). Evo, vsem na posmeh si upam razglašati te "bedarije"... x:px

Torej se strinjam - smo specisti - kar se nam zdi bolj oddaljeno, torej na nek način manj zavestno, nekoliko manj vredno sočutja, lažje ubijemo in uporabimo za lastno preživetje. Mehanizem je res povsem podoben kot pri rasizmu, a vseeno je potrebno pogledati na detalje in določene razlike - kot omenjeno - razlika v življenjski obliki je RES velika, ne pa namišljena kot pri rasizmu, ki želi prikazovati predstavnike drugih barv in oblik, kot manjvredne. A princip diskriminacije, kot praviš, je res enak.

specizem praviš, zanimivo. da, tudi sam sem že 18 let vegeterianec, z zavestjo o faktorju ubijanja.

komunikacija, katero omenjaš, mi ni tuja... nekateri ljudje se mi zdijo vsekakor težje razumljivi kot rastline...

pa jih zavoljo tega ne bi ravno jedel. nuja je seveda reč zase, hehe.

sploh menim, da je pri reji živali problem ravno način reje, ki je neprimeren predvsem v prisiljenem načinu življenja teh živali. a to je druga tema.

rasizem ima več oblik, ki se ne nanašajo nujno in izključno na vrsto t.i. človeške rase.

npr. tako pogosta tematika kot "stopnja izobrazbe" zna prav tako vsebovati mehanizem, rasizmu lasten.

Deli na socialnih omrežjih

Kaj pa recimo v nebo vpijoč "rasizem" do navadnih potoških postrvi v Soči?

Sem zadnjič gledal eno oddajo, pri kateri morajo iti vsem strpnim ljudem lasje pokonci, ko to vidijo!

En tip se zavzema za ohranitev Soške postrvi v Soči :V:

To seveda počne zgolj in edino iz globokega sovraštva do navadnih postrvi, v povsem zgrešenem prepričanju, da so soške postrvi unikatna vrsta, največje in najlepše med vsemi vrstani postrvi! Proti temu odločno protestiram! Vse postrvi so enakopravne in enakovredne, zato je naravnost grozljivo, da se ta fanatični osebek (seveda poln ribo-rasističnih idej in sovraštva do potočnih postrvi)že 20 let trudi za ohranitev soške postrvi. Višek cinizma pa je, da ima celo pomoč (ribo-rasistična) države in celo sredstva do potočne postrvi premalo tolerantne EU.

Pred 20 leti je delal raziskave, in s pomočjo genetike odkril, da je čista Soška postrvu v Soči takorekoč izumrla, in da so večinoma vse postrvi v Soči mešane.

Potem je po dolgem iskanju v nekem zgornjem rokavu stranskega pritoka Soče odkril malo populacijo rasistično čistih soških postrvi, in jih začel umetno vzgajati in vračati v Sočo. In ta skrajno ribo-rasistični program naj bi izvajali še več desetljetji, da bi v Soči saj v večini prevladale Soške postrvi :xx!:

Smatram, da bi se morali vsi, ki podpiramo multikolturnost, z vsemi sredstvi upreti takšnemu rasističnemu početju. Predlagam akcijo uničevanja zaroda soških postrvi in metanje potoških postrvi v Sočo. Le tako se lahko upremo takšnim fanatizmom, kakršnega sem opisal. Pomislite, kdo bi lahko še prišel na idejo, da imamo recimo Slovenci ali pa Norvežani isto pravico do obstoja, kot Soške postrvi xrolleyesx . Iz takih zadev se rojeva nestrpnost, zato moramo to v kali zatreti in ustaviti rasistični program za ohranitev Soške postrvi!! Mislim da smo vsi, ki smo strpni do vseh oblik življenja, pri tem enake poglede, in da moramo napeti vse sile za uničenje čistokrvnih Soških postrvi!!!

Smrt Soškim postrvem in živele križane postrvi! Vse postrvi so enakopravne!

V upanju, da boste množično podprli moja prizadevanja, en lep strpen pozdrav x:)x

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Kaj pa recimo v nebo vpijoč "rasizem" do navadnih potoških postrvi v Soči?

Sem zadnjič gledal eno oddajo, pri kateri morajo iti vsem strpnim ljudem lasje pokonci, ko to vidijo!

En tip se zavzema za ohranitev Soške postrvi v Soči :V:

To seveda počne zgolj in edino iz globokega sovraštva do navadnih postrvi, v povsem zgrešenem prepričanju, da so soške postrvi unikatna vrsta, največje in najlepše med vsemi vrstani postrvi! Proti temu odločno protestiram! Vse postrvi so enakopravne in enakovredne, zato je naravnost grozljivo, da se ta fanatični osebek (seveda poln ribo-rasističnih idej in sovraštva do potočnih postrvi)že 20 let trudi za ohranitev soške postrvi. Višek cinizma pa je, da ima celo pomoč (ribo-rasistična) države in celo sredstva do potočne postrvi premalo tolerantne EU.

Pred 20 leti je delal raziskave, in s pomočjo genetike odkril, da je čista Soška postrvu v Soči takorekoč izumrla, in da so večinoma vse postrvi v Soči mešane.

Potem je po dolgem iskanju v nekem zgornjem rokavu stranskega pritoka Soče odkril malo populacijo rasistično čistih soških postrvi, in jih začel umetno vzgajati in vračati v Sočo. In ta skrajno ribo-rasistični program naj bi izvajali še več desetljetji, da bi v Soči saj v večini prevladale Soške postrvi http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

Smatram, da bi se morali vsi, ki podpiramo multikolturnost, z vsemi sredstvi upreti takšnemu rasističnemu početju. Predlagam akcijo uničevanja zaroda soških postrvi in metanje potoških postrvi v Sočo. Le tako se lahko upremo takšnim fanatizmom, kakršnega sem opisal. Pomislite, kdo bi lahko še prišel na idejo, da imamo recimo Slovenci ali pa Norvežani isto pravico do obstoja, kot Soške postrvi xrolleyesx . Iz takih zadev se rojeva nestrpnost, zato moramo to v kali zatreti in ustaviti rasistični program za ohranitev Soške postrvi!! Mislim da smo vsi, ki smo strpni do vseh oblik življenja, pri tem enake poglede, in da moramo napeti vse sile za uničenje čistokrvnih Soških postrvi!!!

Smrt Soškim postrvem in živele križane postrvi! Vse postrvi so enakopravne!

V upanju, da boste množično podprli moja prizadevanja, en lep strpen pozdrav x:)x

Strpen pozdrav nazaj xDDx

B. + #

x:)x

(popravljeno)

Zanimiva tema! Rasizem je nepotreben, ker so različne življenske vrste in raznolikost še kako potrebne za razvoj duše oziroma zavesti. naša zavest je potovala vse od atoma pa do človeške vrste. Negativne sile nam onemogočajo hitro razvijane in zato skrbijo za propagando uničevanja različnih vrst. Mediji pod vplivom Illuminatov in Prostozidarjev ( vodijo svet) s svojimi skritimi in tudi čisto vidnimi načini speminjajo našo zavest in nas poneumljajo. večina na tem forumu piše o tem kako bi se morali mešati zaradi lepšega videza boljših genov itd, namesto da pustimo raznolikost naravi. s tem tudi onemogočamo nadalnje razvijanje korenskih ras. marsikdo ne pozna podskupine korenskih ras in vpliv na našo zavest.

Cilj je razvijanje zavesti ne pa samo telesa. Mimo grede najnovejša korenska rasa naj bi se po tajnem kozmičnem nauku razvijala naprej. v tem času se najnovejša podskupina razvija pri mešanih potomcih med anglo-saksono- germano- skandinavcev-skratka pri američanih, avstralcih, kanadi, tudi evropi itd.

Indijci po najstarejših vedah imajo kaste, kjer se lahko utelešajo duše z različnim napredkom. Če bi bila samo ena rasa potem bi bilo slabo za nekatere duše, ki se ne bi mogle inkarnirat v ustrezno telo.

Popravljeno -> vede1

Mediji pod vplivom Illuminatov in Prostozidarjev ( vodijo svet) s svojimi skritimi in tudi čisto vidnimi načini speminjajo našo zavest in nas poneumljajo. večina na tem forumu piše o tem kako bi se morali mešati zaradi lepšega videza boljših genov itd, namesto da pustimo raznolikost naravi. s tem tudi onemogočamo nadalnje razvijanje korenskih ras.

Ne samo mediji, ampak tudi cel šolski sistem, od vrha navzdol in od začetnih nivijev do najvišjih nivojev, in pa seveda večina politikov. Pa da omenim še interes Velike kabala oziroma zbora sinajskih modrecev, ki je že pred 300 leti začrtal pot uničenja narodov (pa spravit ljudi iz podeželja v mesta, kjer se jih laže kontrolira, uničiti vedenje ljudi o njihovih prednikih, napravt iz ljudi potrošnike, ki so se pripravljeni zakreditirat za materialne dobrine) kot pod do prevlade v svetu, v katerem bi bili židje aristikracija, vsi ostali pa njihovi delavci oziroma sužnji.

Najnevarnejše zlo se vedno skriva za masko svetlobe, zato svoj plan skrivajo za masko lažnih vrednot.

Ne samo mediji, ampak tudi cel šolski sistem, od vrha navzdol in od začetnih nivijev do najvišjih nivojev, in pa seveda večina politikov. Pa da omenim še interes Velike kabala oziroma zbora sinajskih modrecev, ki je že pred 300 leti začrtal pot uničenja narodov (pa spravit ljudi iz podeželja v mesta, kjer se jih laže kontrolira, uničiti vedenje ljudi o njihovih prednikih, napravt iz ljudi potrošnike, ki so se pripravljeni zakreditirat za materialne dobrine) kot pod do prevlade v svetu, v katerem bi bili židje aristikracija, vsi ostali pa njihovi delavci oziroma sužnji.

Najnevarnejše zlo se vedno skriva za masko svetlobe, zato svoj plan skrivajo za masko lažnih vrednot.

:palec:

Verjamem vanjo, ki je kot v meglo ujeta, ki je kot globoka kalna voda - pravim ji USODA

Neverjetni fantasti...

Upam, da ta kolektivni antisemitizem ne črpate iz tako nekredibilnih virov kot je: http://en.wikipedia...._Elders_of_Zion

Pa malo o zgodovini ideje "New World Order" oz. patološke paranoje ekstremne desnice ZDA... : http://en.wikipedia....iracy_theory%29

Ma, verjemite kar hočete, a v takem svetu, kjer bi prevladala nestrpnost pogojena s takšnimi zblojenimi prepričanji bi bilo neprijetno živeti.

Ker se najnevarnejše zlo skriva za masko svetlobe se je torej treba bati pozitivno, odprto, svobodno naravnanih ljudi, zasledovati in podpirati pa konspiracioniste, paranojike, nestrpneže, take ki sovražijo vse ki niso enaki kot oni, zamejevalce svobode v imenu Boga ali kakršnekoli ideologije??

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

"I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create."

William Blake

... Ker se najnevarnejše zlo skriva za masko svetlobe se je torej treba bati pozitivno, odprto, svobodno naravnanih ljudi...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Saj ne vem kaj ta palec pomeni... Cinizem ali strinjanje. Pa tako iz konteksta bo še kdo mislil, da je to bila moja trditev in ne cinično vprašanje...

Saj res poznamo rek, da je pot do pekla tlakovana z dobrimi nameni... a vseeno... eno so lažni prijazni nasmehi in njuejdžerska priliznjenost, drugo pa dejanska želja po svobodi in odprtosti...

Ko berem ene poste tukaj me kar malo skrbi za duševno in bodoče družbeno stanje v naši državici... hvaljenje kastnega sistema kot koristnega za napredek duš, odkriti religiozno podkrepljeni rasizem, odkriti konspirativno podkrepljeni antisemitizem... Kaj nas čaka v naslednjih letih, če je to že slika "duhovno" zainteresiranih Slovencev - neka oblika slovenskega "McCharthyjanizma" ali pa kar nov izbruh odkritega fašizma?

• Lajkam 2
  • Buuuu 2

"I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create."

William Blake

palec ponavadi pomeni strinjanje.

res ne vem zakaj bi bil cinizem.

saj je vendarle logično, da imamo VSI raje sonce kot dež in meglo (tako tudi vsi težimo k svetlobi).

V bistvu žalostno, da folk ne zaupa več v dobro oz. da povsod išče (in vidi) slabo.

Ko vidi svetlobo, da lahko pomisli na zaroto oz. da je svetloba samo neka igra enih groznih sil. x:)x

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

palec ponavadi pomeni strinjanje.

res ne vem zakaj bi bil cinizem.

saj je vendarle logično, da imamo VSI raje sonce kot dež in meglo (tako tudi vsi težimo k svetlobi).

V bistvu žalostno, da folk ne zaupa več v dobro oz. da povsod išče (in vidi) slabo.

Ko vidi svetlobo, da lahko pomisli na zaroto oz. da je svetloba samo neka igra enih groznih sil. x:)x

Hehe, očitno tudi sam nisem imun na paranojo.. Dobra ilustracija povedanega. :)

• Lajkam 1
  • Buuuu 2

William Blake

Podpis !!!!!!! In roka xDDx

Dobro povedano x:)x

lp + #

Neverjetni fantasti...

Upam, da ta kolektivni antisemitizem ne črpate iz tako nekredibilnih virov kot je: http://en.wikipedia...._Elders_of_Zion

Pa malo o zgodovini ideje "New World Order" oz. patološke paranoje ekstremne desnice ZDA... : http://en.wikipedia....iracy_theory%29

Ma, verjemite kar hočete, a v takem svetu, kjer bi prevladala nestrpnost pogojena s takšnimi zblojenimi prepričanji bi bilo neprijetno živeti.

Ker se najnevarnejše zlo skriva za masko svetlobe se je torej treba bati pozitivno, odprto, svobodno naravnanih ljudi, zasledovati in podpirati pa konspiracioniste, paranojike, nestrpneže, take ki sovražijo vse ki niso enaki kot oni, zamejevalce svobode v imenu Boga ali kakršnekoli ideologije??

Ko govoriš o "pozitivno, odprto, svobodno naravnanih ljudeh", in pri tem namiguješ na zagovornike multikulturnosti, se je na tem forumu jasno pokazal, da ti povečini niso nič kaj "pozitivni, odprti, svobodno naravnani" do tistiih, ki pokažejo najmanjši dvom v multikulturnost (to je sistematično uničenje narodov in bele rase). Takoj jih označijo za "konspiracioniste, paranojike, nestrpneže, take ki sovražijo vse ki niso enaki kot oni", če sam tebe citiram, pa še kaj bi našlo vtej temi, če bi povzel še neke druge reakcije. In to ni samo v tej temi, ampak na splošno v medijih.

Kar se mene tiče, naj bo multikulturnost v Ameriki (celi ameriki, ne le ZDA), Avstraliji in Novi Zelandiji. Je to dost velik prostor za multikulturnost, nekaj naj pa še ostane za raznolikost. Tako, kot so si ljudje različni, so različni tudi narodi in rase. Predstavljaj si svet, kjer bi bili vsi ljudje isti, in ne bi ločil moškega od drugega moškega, in ženske od druge ženska. Še domače živali iste vrste so si med seboj dost bolj različne, kot pa divje živali iste vrste, da jih ljudje laže ločijo med seboj. Še bolj pomembno pa je, da vsi ljudje niso isti.

Sicer pa mora biti slep, kdor ne vidi, da v sodobnih časih prevladuje moč kapitala. Ma ja, najbolje je dati glavo v pesek, ali pa si nadetirožnata očala :o|o: . Ampak kam to pelje, je pa drugo vprašanje

Sicer pa mora biti slep, kdor ne vidi, da v sodobnih časih prevladuje moč kapitala. Ma ja, najbolje je dati glavo v pesek, ali pa si nadetirožnata očala :o|o: . Ampak kam to pelje, je pa drugo vprašanje

ja, tako verjame nekdo, ki aktivno, a ne nujno budno sodeluje v konkurenci, kot jo kažejo mediji.

argument so takoimenovani bogataši, ki se niso naučili ne hoditi, ne dihati. kaj je torej moč in kaj srečno življenje ;-)

• 3 weeks later...
Sam sem bil vzgojen v duhu da sprejmem človeka takšnega kot je ne glede na raso,vero,spolnost.. Sicer nisem nekaj najbolj navdušen nad homoseksualci, se niti ne družim z njimi, ker mi pač ni do njihove družbe ampak jih pustim pri miru.. Z ostalim pa tudi nimam problemov.. Ne vem zakaj bi bil jaz večvreden od nekoga, ki ima temno polt.. Kri ima oba rdečo.. Živi in pusti živeti pravi moja mati..

morda v takih primerih pomeni tudi to, da se človek zaradi drugačnih interesov x;)x pač rola po drugih okoljih, pa tako nima niti veliko možnosti za druženje s kom...

in se potemtakem ne druži... x:)x

jaz se tudi ne družim s helsendželsi in me tudi niti najmanj ne motijo.

tudi se ne družim s klekljaricami... x:)x

Picasso

x:Dx ok, slab primer.

Kako jih spoznamo? x:o)x

saj vsi trdijo da kdo je zdej vse gej...

pa tud motijo jih z domnevno vsiljivostjo, imidžem itd., pač razne parade ponosa ipd., v bistvu gre morda celo to folku najbolj na živce...

dobr, niso glih kot hellsi :D - ampak pač... majo pa druge imidže, obnašanje itd.

kaj jaz vem... xrolleyesx

najbolj pomembno je bilo pridt v tole temo nekaj tečnart, tam v politiki pa nenadoma nič...

pa ne da boš začel v mislih in slikah dneva objavljat? :vragec: x:Dx x;)x

Picasso

ma ja, saj brez veze, ampak sem pač pomislila na to, na kaj človek morda pomisli... pa sem uletela... x:)x

če nisi prišel tečnart, potem se ti pa opravičujem. xDDx

Picasso

no ja, Helsendželse prepoznamo po napisih na jaknah tatujih in verjetno bi se pripeljali z motorjem, klelkklajkl kva pa prepoznamo po rutah, podeželskem narečju in značilnem analognem orodju v rokah. kako pa prepoznamo homoseksualce, da se jim lahko izognemo?

Zelo verjetno se je že družil s kakšnim, pa sploh ni vedel, hehehe...

Nekateri pač imajo zunanje prepoznavne znake (recimo: Bruno :) ), nekateri pa niti ne (recimo: župan Berlina...) V glavnem se je fajn družit z moškimi geji, ker ti niso konkurenca pri bejbah, pa zaupne so z njimi, k s frendicami, pa lahko pol kaj zveš posredno prek njih, pa ponavadi so taki urejeni in lepi dečki (saj vem - stereotip, a tak ki v glavnem drži), ko so potem dečve razočarane da ne bo nič, si ti naslednja najboljša izbira, hehe... torej - zakaj se ne bi družil z geji, če pa je lahko koristno... Dobro, macho šalo na stran - poznam jih kar nekaj in povem ti "AirMax", ni nobenega razloga zakaj se ne bi družil z nekom, ki je gay - najbrž pa ti niti ne povejo direkt, če vidijo da si malo nastrojen proti in se ONI ne družijo s tabo... ;)

William Blake

Evo bom zdaj jaz uporabila stavek:

Sej geji so fajn sam .... ne vsi in z vsemi se ne bi družila, ker mi pretirano pričakovanje zaupnosti nekateri ne prija. Npr. z njimi se ravno ne morem pogovarjat koliko dolge maram in če se strinjam, da je bolje met črnca za fanta, ker ima daljšega.

~Po resničnih dogodkih~

to je le hotu powedat, da ga je od črnca tut fasou.

če mu je dolžina edino pomembno, mu loh jes dam štil od lopate, k se mi itaq grauža na sto metrou. pa še polomljena je xcivx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Sam sem bil vzgojen v duhu da sprejmem človeka takšnega kot je ne glede na raso,vero,spolnost.. Sicer nisem nekaj najbolj navdušen nad homoseksualci, se niti ne družim z njimi, ker mi pač ni do njihove družbe ampak jih pustim pri miru.. Z ostalim pa tudi nimam problemov.. Ne vem zakaj bi bil jaz večvreden od nekoga, ki ima temno polt.. Kri ima oba rdečo.. Živi in pusti živeti pravi moja mati..

Saj nismo nič več vredni kot temnopolti , ... Kajti : pred Bogom smo vsi enaki . Ni ga pravičnega - vsi imamo madež na duši ! Žal .

Lp + #

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...