prunus 31. oktober 2011 Prijavi Deli 31. oktober 2011 Pred približno dvema mesecema sem doživela par prvih večjih pretresov v življenju, ki so me dodobra zlomili in še zdaj sem v neki zaključni fazi postavljanja na noge. Že prej sem se namreč zanimala za "duhovnost", zdaj, v tej fazi, pa se je to le še okrepilo. Več kot očitno pa je, da tavam po mnogih poteh in idejah. Joga, reiki, mantre, zen, avtomatsko pisanje,... Zanima me predvsem, če je ob poplavi vseh znanj sploh dobro, da se zanimam za tak velik rank področij, ali bi se morda vseeno morala bolj omejiti (ter če je ob vseh teh idejah in praksah (ter njihovem prakticiranju) sploh možno doseči neko notranjo celovitost, ali to le pripomore k "deljenju na delce")?Hkrati pa;kakšnih metod se sami najraje poslužujete in kako ste se odločili prav zanje? 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 31. oktober 2011 Prijavi Deli 31. oktober 2011 Vse poti vodijo k enemu cilju...ljudje imajo različen karakter, miselnost, itd. zato je nekomu bolj všeč reiki, drugemu joga, tretjemu kaj drugega...Večina teh stvari vodi samo do neke stopnje oz. točke v duhovnem razvoju, do tam kamor pač sežejo...Za naprej pa ponavadi ostane samo pot srca oz. zadevice ki so povezane z njim, to so pa potke ki vodijo h končnemu cilju ne samo kao cilju različnih etap...To ne pomeni da se tiste kao manj vredne zadeve kao zavrže. Lahko se jih opusti, ker nimajo več smisla za nekatere ljudi, lahko se pa jih uporablja v kombinaciji s srcem...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Hm, metode...kaj naj rečem...najbolje da probaš vse po vrsti oz. tisto kar te pritegne...In čas bo pokazal ali ti bo to ugajal ali ne...Če osebi pač nekaj ne paše več po tretjem poizkusu, je brez veze, da se sili pa čeprav vsi okoli nje pravijo kako da je kao dobro in koristno...Mogoče ji bo pa ugajal kaj drugega...in šele čez čas se vidi da je bila določena stvar samo stopnička ki je vodila na višjo stopničko...In kot je rekla Lili preveč stvari naenkrat lahko zmede človeka...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Imajo pa vse duhovne zadevce eno skupno točko- meditacija- teh je pa itak veliko...odvisno kaj hoče človek dosežt...in za vsakega posameznika se kaj najde...premosorazmerno njegovemu duhovnemu razvoju in miselnosti...tralala...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 31. oktober 2011 Prijavi Deli 31. oktober 2011 Seveda se zanimaš za duhovnost ali kakšna druga jajca; ker se bi najverjetneje oklenila nečesa, ki ti "garantira", da do pretresov v prihodnosti ne bo več prišlo. Poglej, lahko se naučiš metod, ki ti v težkih trenutkih omogočijo, da čimlažje prebrodiš trenutno spremembo v tvojem življenju. Največkrat take metode temeljijo na sprejemanju tega kar je (in ne tega kar si ti želiš, da bi bilo). Tu ti priporočam, da se držiš preprostoti: bolj je metoda preprosta, bolj je prijazna in uporabna za praktikanta. (boš potem nadgrajevala, če bo to sploh potrebno). To je pa tudi vse čemur metoda služi v tvojem kontekstu! V naslovu pa piše "iskanje sebe", ki pa ni dosti povezano z metodami ki jih naštevaš. vodijo h končnemu cilju ne samo kao cilju različnih etapin ta končni cilj je? 2 Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 31. oktober 2011 Prijavi Deli 31. oktober 2011 Seveda se zanimaš za duhovnost ali kakšna druga jajca; ker se bi najverjetneje oklenila nečesa, ki ti "garantira", da do pretresov v prihodnosti ne bo več prišlo. Poglej, lahko se naučiš metod, ki ti v težkih trenutkih omogočijo, da čimlažje prebrodiš trenutno spremembo v tvojem življenju. Največkrat take metode temeljijo na sprejemanju tega kar je (in ne tega kar si ti želiš, da bi bilo). Tu ti priporočam, da se držiš preprostoti: bolj je metoda preprosta, bolj je prijazna in uporabna za praktikanta. (boš potem nadgrajevala, če bo to sploh potrebno). To je pa tudi vse čemur metoda služi v tvojem kontekstu! :palec: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prunus 31. oktober 2011 Avtor Prijavi Deli 31. oktober 2011 Seveda se zanimaš za duhovnost ali kakšna druga jajca; ker se bi najverjetneje oklenila nečesa, ki ti "garantira", da do pretresov v prihodnosti ne bo več prišlo. Ne. In prosim v prihodnje ne podajajte diagnoz nekomu, ki ga ne poznate. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 31. oktober 2011 Prijavi Deli 31. oktober 2011 Predpostavljam da ni nobenega takega odgovora kot si pričakovala...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Mogoče ne bi bilo slabo, če bi se za začetek lotila kao mikrokozmične orbite od Mantak Chia...pa kakšno meditacijo na svetlobo...potem bi pa vse ostalo sledilo...vsaj tako je bilo pri meni...pa nisem delal vsak dan, včasih tudi po pol leta nič...po par letih je pa začel dogajat...ampak mislim da si ti tako fazo že dala skozi...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Mikrokozmična orbita al pa kaj podobnega da se oseba kao notranje ojača, poveča pretoh chija, pa kakšni zdravilni zvoki usput...mogoče potem še kaj s fuzijo petih elementov...meditacija na svetlobo pa kao pot srca...potem pa lahko pride usput še joga (hatha, karma, bhakti...), mantre, spoznavanje in občutenje čaker, subtilnih svetov, astralna potovanja, itd...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 1. november 2011 Prijavi Deli 1. november 2011 Mogoče ti ne bo všeč moje mnenje, ker ni direkten odgovor na tvoje prašanje, pa ga bom vseeno podala. Včasih zna biti iskanej neke "duhovne metode" beg pred realnostjo. Poslušaj sebe, tko kot je lili mai rekla - tisto, kar rabi, te bo poiskalo. kar koli boš počela - naj ti bo srečno. Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 1. november 2011 Prijavi Deli 1. november 2011 Ne. In prosim v prihodnje ne podajajte diagnoz nekomu, ki ga ne poznate. ok čemu potem zanimanje? (vsi želimo več kontrole & stabilnosti v življenju, tako funkcionira identifikacija) Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BellaBlack 1. november 2011 Prijavi Deli 1. november 2011 Poslusaj sebe in bos nasla odgovor. Ni nekega univerzalnega pravila pri izbiri metode ki ti bi najbolj ustrezala in ni isto kot it v trgovino in vzet s police nek artikel oz. se oklenit metode, ker je pac v nekem trenutku moderna ter iskat nasvete pri drugih, katera je najboljsa. Vsak ve zase, kaj mu ustreza. Do tega pa pride postopoma. 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
whitefish 1. november 2011 Prijavi Deli 1. november 2011 Moja osebna pot je trenutno delovni zvezek Tečaj-a Čudežev, ki ga sicer delam v orginalni angleščini (A Course in Miracles workbook). 12 koračni program, (ne AA, samo nekaj zlo podobnega) preko telefona (tudi v angleščini). Nisem sploh prepričan če imamo kaj takega preko telefona sploh v Sloveniji.. Ter 'Oče Naš' molitvica in občasna meditacija (če ne štejem A Course in Miracles). Drgač pa pač delaj kar se ti zdi privlačno.. samo bi tukaj posvaril da vsaka stvar te pač ne bo prnesla do neke višje zavesti. Še posebej bi tu izpostavil avtogeno pisanje in reiki. Te vrste pisanja bi se jaz osebo izognil, ker po mojem nima nobene zveze z duhovnostjo.. reiki pa se mi zdi da je bolj povezan z zdravljenjem telesa, kar je sicer dobro, samo ni neka duhovnost, per se. Kar se tiče del, bi priporočal dela katoliških svetnikov, npr. Izpovedi od Sv. Avguština ali od Terezije Avilske. Od bolj vzhodnjaških del, bi priporočil od Ramakrišne knjigo 'Reki', Upanišade in dela od Aurobindo ter Vivekananda. Po mojem že to da obvladaš zelo simple stvari je zelo velik. Npr. da si prijazn do vseh in vsega, v kakršnikoli obliki, brez izjem, je že izredno težka duhovna vaja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prunus 1. november 2011 Avtor Prijavi Deli 1. november 2011 Hvala vsem. Mislim da sem ugotovila kaj rabim oz. česa ne rabim. Lep dan. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. november 2011 Prijavi Deli 1. november 2011 Lepo Prunus, da si se tako hitro našla. Le pogumno naprej po svoji poti Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 1. november 2011 Prijavi Deli 1. november 2011 Hvala vsem. Mislim da sem ugotovila kaj rabim oz. česa ne rabim. Lep dan. in kaj je to, ter zakaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sejti Tamiji 22. november 2011 Prijavi Deli 22. november 2011 Bolj kot nasvetov bi rekel samo to da se poslužujmo podpore.Tega občutka da nas razumejo.Veliko je že to če znamo človeku prisluhnit kot pa mu soliti pamet z pametnimi nasveti...Poslužuj se svojih občutkov čeprav je to lahko varljivo pustimo času čas da se razvijajo, ne smemo prehitevat in ubirati bljižnic.Vse se zgodi z razlogom da prepozamo svoje napake ali težave, to je proces skozi katerega moramo mi sami.Veliko je že to da razmišljaš o spremembi in že to je smernica in vodilo da si na pravi poti da se najdeš.Ne išči topline in razumevanja v ljudeh ki niso temu dorasli.Odločitev je v tvojih rokah.Sami smo gospodarji svoje sreče...Graditi moramo na sebi če je sprememba vidna na tebi in se bolje počutiš potem vlagaj energijo v to smer in upgrade-aj v tej smeri.Splača se trudit ODLOČANJE je tisto pravo kar nas dela močne čeprav nam velikokrat primankuje VZTRAJNOSTI in MOTIVACIJE.VSI in pa tudi sam si ali smo si želeli sprememb na hitro zato pa skačemo iz ene skrajnosti v drugo.Ne zavedamo pa se tega da nam lahko bolj škoduje kot pa koristi....KORAK za korakom nikamor prenaglo za začetek podpora - realizacija problema - motivacija -ODLOČNOST Kot najpomembnejša in VZTRAJANJE NA SVOJI POTI.....LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. februar 2012 Prijavi Deli 8. februar 2012 Kako verstva in religije vzgajajo podrejena in drugorazredna, zaslepljena bitja. 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 8. februar 2012 Prijavi Deli 8. februar 2012 Pred približno dvema mesecema sem doživela par prvih večjih pretresov v življenju, ki so me dodobra zlomili in še zdaj sem v neki zaključni fazi postavljanja na noge. Že prej sem se namreč zanimala za "duhovnost", zdaj, v tej fazi, pa se je to le še okrepilo. Več kot očitno pa je, da tavam po mnogih poteh in idejah. Joga, reiki, mantre, zen, avtomatsko pisanje,... Zanima me predvsem, če je ob poplavi vseh znanj sploh dobro, da se zanimam za tak velik rank področij, ali bi se morda vseeno morala bolj omejiti (ter če je ob vseh teh idejah in praksah (ter njihovem prakticiranju) sploh možno doseči neko notranjo celovitost, ali to le pripomore k "deljenju na delce")?Hkrati pa;kakšnih metod se sami najraje poslužujete in kako ste se odločili prav zanje? ko ne boš imela več kam... pridi k sebi... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 8. februar 2012 Prijavi Deli 8. februar 2012 Le zakaj bi se morala opredeliti, se opredalčkati? Čemu?...Ta svet, družba nas itaq preveč poplavlja z vsemi mogočimi informacijami.Veliko je skomercializirane duhovnosti, od seminarjev do tečajev, celo šolanja,.....vse je samo za denar in nekoga, ki potrebuje pomagati drugim.Večina iskalcevje samo iskalcev in jih zato razna društva ujamejo v svoje mreže, rekoč da so najboljši.Če iščeš si namreč iskalka... Seveda jih moraš plačati, saj ti predajo njihova znanja, nekateri celo pomagajo. Prava duhovnost neme veze z vsem tem, ker je kontakt s samim seboj. Verjami, da je najboljša "duhovnost" sedeti v tišini s samim seboj.Dobiš vse, pa še zastonj je.Sledi sebi in svojim občutkom, brez iskanja.Vse kar potrebuješ že imaš! Srečno! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.