Mantis 31. avgust 2014 Prijavi Deli 31. avgust 2014 Jaz uživam v nabiranju zdravilnih zelišč na domačiji in raziskovanju zelišč v bližnji okolici. In potem sušenje na podstrešju domačije, iskanje dobrih kombinacij --> mešanje čajev in začimbnih mešanic.Vsa zelišča so se mi letos zelo lepo posušila in čudovito dišijo, le drobnjak se je spremenil v slamo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gifMoram najti drug način sušenja ali pa ga mogoče zamrznem, dam v olje... ima kdo še kakšno idejo? Citiraj Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 1. september 2014 Prijavi Deli 1. september 2014 suh drobnjak izgubi aromo, največ arome ohrani narezan in hitro zmrznjen v kakem mini steklenem lončku oz. posodici. 3 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mantis 1. september 2014 Prijavi Deli 1. september 2014 na šnops http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.giffajn je imet za spremembo čaj na šnopsu ... da ni vedno samo šops v čaju ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png O ja! Dober šnops in likerji iz šnopsa (magari drobnjakov haha) včasih prav pašejo, še posebej če je vse lastnoročno z vso skrbjo skuhan v kotlu na drva http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gifSe moram pohvalit, da je lani dobro uspel in zdaj mirno zori v buči (pletenki, ne glavi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif ).Ko dozori enkrat pozno jeseni pa vabljeni na štamprl za zdravje! Citiraj Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. september 2014 Prijavi Deli 2. september 2014 Super za tale info o semenkah. Sploh sončničnih samo me tale dež zafrkava pismo rosno.Jaz imam vse živo na šnopsu - od tavžentrože - to sem dala lani, pa je še letos ostala, do robid in malin pa gozdnih jagod, aja pa borovničk seveda Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 10. oktober 2014 Prijavi Deli 10. oktober 2014 Očistimo ledvice za 1 EURO ali manjLedvice so organ (na vsaki strani telesa je ena ledvica), ki iz telesa odstranjuje škodljive snovi, ki nastanejo pri presnovi beljakovin, in odvečno tekočino. Vsak dan se v ledvicah prečisti 180 litrov krvi, izloči pa se od 1,5 do 2 litra seča, ki vsebuje za telo škodljive produkte presnove. Najpomembnejše naloge ledvic so:uravnavanje krvnega tlaka, števila rdečih krvnih telesc in količine kalcija ter vzdrževanjeustreznega kislo-bazičnega ravnovesja krvi.Skozi leta se lahko v ledvicah nakopiči veliko odpadnih stvari in zato ledvice potrebujejo čiščenje.Kako bomo to storili? http://www.zdravozivljenje.eu/f/pics/Zelisca_in_Zacimbe/petersilj_b.jpgZelo enostavno. Najprej si priskrbi pest peteršilja in ga dobro operi.Nareži ga na majhne koščke, ga daj v lonec in prelij s čisto vodo.Vse to pustimo vreti deset minut, potem ga odstranite iz ognja in pustite, da se ohladi. Nato to precedimo in prelijemo v čisto steklenico, postavimo v hladilnik, da se ohladi.Pijte kozarec te zdravilne zelene tekočine na dan.Z uriniranjem se izločajo strupi iz telesa.Prehranska značilnost peteršilja: - Močan antioksidant. - Obnavlja, pomlajuje, ter pomaga pri zdravljenju kože. - Vsebuje beta karoten. - Bogat z minerali kot so kalcij, fosfor, železo in žveplo. - Bogat s klorofilom. - Preprečuje slab zadah. - Pomaga očistiti telo od toksinov in odvečne maščobe. - Bogat z vitaminom C. - Pomaga krepiti imunski sistem. - Ker je bogat s kalcijem, je zelo primeren za razne diete, ter preprečevanje osteoporoze, kot tudi med menopavzo. - Zelo je dober za otroke in športnike. - Je dober diuretik: pomaga odstraniti tekočino na naraven način. - Uporablja se v dietah, za zdravljenje visokega pritiska (hipertenzija), ter za zdravljenje ledvic. - Ima veliko vitaminov in mineralov, zaradi česar je idealen za pomoč pri:slabokrvnosti, anoreksiji, splošni oslabelosti, utrujenosti, duševni in fizični utrujenosti. - Krepi lase in nohte. - Pomaga pri razjedah.Peteršilj vsebuje edinstveno kombinacijo hranil, zaradi katerih ga uvrščamo med superhrano. Snovi, ki jih vsebuje, npr. miristicin, limonen, evgenol idr., dokazano zavirajo nastanek tumorskih celic. Dodatna pozitivna lastnost peteršilja je, da je bogat s flavonoidi, ki so znani po močnih antioksidativnih lastnostih.Peteršilj vsebuje tudi približno trikrat toliko vitamina C kot pomaranče.Kot vemo, je vitamin C izredno pomemben za zdravo delovanje imunskega sistema in mladosten izgled kože ter delovanje sklepov. In naj omenimo še karotenoidna antioksidanta lutein ter zeaksantin, ki krepita vid in telesu pomagata nevtralizirati poškodbe, ki jih povzroča UV sevanje.Peteršilj vsebuje ogromno klorofila, t.i. vira energije, ki daje zeliščem in rastlinam značilno zeleno barvo. Klorofil pomaga alkalizirati telo, očistiti kri in proizvajati nove rdeče krvne celice. Poleg tega klorofil in flavonoidi v peteršilju pripomorejo k večji celični produkciji glutationa.Višje ravni celičnega glutationa omogočajo, da se telo lažje razstruplja in bolj učinkovito zdravi.Zaradi teh lastnosti lahko peteršilj izboljša celično oskrbo s kisikom.Poveč ana oksigenacija pomeni povečano celično energijo in intenzivnejše razstrupljanje ter zdravilne učinke.Ledviceso povezane s 1. čakro, ki vpliva na raven energije v telesu, sposobnost zadovoljitve življenjskih potreb, preživetja, volje doživljenja, povezanost s fizičnim telesom (prizemljitev), ohranjanje povezanosti s sedanjim trenutkom ter vse stvari, vezane z življenjem naZemlji. Skrbimo za svoje telo, saj je naše zdravje odvisno v največji meri od nas samih. ÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷ Vendar pri količini ne pretiravajmohttp://www.zdravje.si/petersilj 25 gramov na danPrevelike količine zaužitega peteršilja (predvsem semena in eteričnega olja) lahko izzovejo vnetje ledvic in draženje prebavil.Z njegovim uživanjem naj ne pretiravajo nosečnice, bolniki s srčnim popuščanjem in težki ledvični bolniki.Sestavina semen apiol je strupena in privede ne le do splava, ampak tudi do ohromitve in motenj krvnega obtoka.A ni vam treba skrbeti, njegova običajna uporaba v kulinariki ni prav nič nevarna.S 25 grami peteršilja na dan pridobimo številne pomembne snovi. Običajno v kulinariki uporabljamo liste, ki vsebujejo manj eteričnega olja. 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 4. januar 2015 Prijavi Deli 4. januar 2015 aloa aborescens.po primerjavi fotk z mojimi rastlinami doma, imam doma to vrsto.V nekaj letih se je iz ene rastline namnožila cela kolonija. Včeraj sem liste odrezala, korenino s steblom dala na hladno (upam, da preživijo), liste narezala in zdaj jih sušim. Zdaj pa - pojma nimam, kaj bi lahko naredila s posušenimi listi. rabim kakšno idejo. Ali več idej. Nekaj sem brskala po internetu, ampak nič me ni zadovoljilo. Jaz bi nekaj simpl, čim manj dodatkov. Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Princeska79 8. januar 2015 Prijavi Deli 8. januar 2015 Škorpijonove kapljice VIDATOX iz Havane.Če kdo išče ali se zanima za nakup VIDATOX homeopatskega zdravila iz strupa endemske vrste škorijona, ki živi na Kubi naj pogleda objavo na salamo.si ali bolha.com pod ime: Škorpijonove kapljice iz Havane VIDATOX. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 11. januar 2015 Prijavi Deli 11. januar 2015 Ooooo sej res.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_inlove.gif ......Včasih, ko smo bili mali, smo imeli kaj takega za posladkat....že čist pozabila ..... Nekaj namesto običajno škodljivih sladkarij sem našla....namesto čokolade....ali pa industrijskega kakava....Mal je treba pri zobčkih pazit, ker je trd za grizljat...Ampak, če ga obrneš kontra kot je ovit in pazljivo nagrizljaš ....pa paziš na trdo seme, ki ga izpljuneš pred ali med mletjem...je pa fenomenalen po okusu.....Sladki in baje zelo, zelo zdravi ; Torej ; ROŽIČI http://www.bodieko.si/rozici NARAVNI NADOMESTEK ZA ČOKOLADAO ( najdeno ) Svoj čas so iz rožičev kuhali sirup proti kašlju. Prevreti v mleku so veljali za eno boljših pomagal pri boleznih dihal. Pevci naj bi s pomočjo rožičevih semen prišli do bolj čistega glasu. Janezovo drevo in njegov kruhRožiči(Ceratonia siliqua), ki so doma v sredozemskih deželah, kjer so jih svoj čas uživale le živali in reveži, so plod zimzelenega drevesa rožičevca, ki mu rečejo tudi drevo svetega Janeza, plodovom pa temu primerno – kruh svetega Janeza. Legenda pravi, da je sveti Janez Krstnik med svojim bivanjem v puščavi užival izključno plodove rožičevca.Rožičevi stroki so dolgi od deset do 15 centimetrov. Stroki so sladki, saj vsebujejo do petdeset odstotkov sladkorja, ki za svojo presnovo ne potrebuje inzulina. Pomemben podatek za diabetike. Vsebujejo tudi precej škroba, proteine in minerale, denimo kalcij, magnezij, železo in cink.Vlaknine v rožičih pomagajo pri izboljšanju prebave, saj vežejo nasestrupene snovi. Seveda imajo rožiči tudi močne antioksidantne učinke.»Supersladkarija«V eni od prihajajočih noči se bo po domovih, kjer se razlega otroški smeh, oglasil sveti Miklavž in naše potomce obdaril s samo »superhrano«oz. »supersladkarijo«, z jabolčnimi krhlji, suhimi figami, orehi, mandarinami, rožiči … Nad rožiči se na čokolado navajeni otroci včasih pritožujejo, da so trdi in za zobe polomit, a v času otroštva naših staršev ni bilo boljše sladkarije.Morebiti njihov upor omajemo s kakšno posrečeno zgodbico, že to, da visijo kot fižoli z dreves, zna očarati otroško domišljijo. Suhi stroki rožičevca, ki jih počasi grizljamo, so odličen posladek sami zase. Ko jih kupujemo, izberimo le temno rjave brez zelenih lis, saj so le takšni zares zreli in sladki. Stroki so radi črvivi, zato jih dobro pregledamo in spravimo v dobro zaprto posodo. No, če otrokom presni rožiči nikakor ne gredo v slast, jim pripravimo rožičev kakav, kremo, puding, piškote ali potico.Rožičeva mokaGrobo zmleti rožiči dajo slasten nadev poticam in štrukljem, če so fino zmleti, pa jim rečemo rožičeva moka.Slednja je bogat vir vitaminov A, B, D in E ter vlaknin, ki spodbujajo prebavo.Primerna tudi za ljudi s srčno-žilnimi obolenji, saj ne vsebuje holesterola. Ker ne povzroča nihanja krvnega sladkorja ali njegovega hitrega povišanja, si jo lahkoprivoščijo tudi diabetiki.Namesto kave in kakavaOtroci in odrasli smo vse bolj podvrženi alergijam, mnogi tudi na kakav. A žalost je tu odveč, kajti povsem verodostojen nadomestek za kakav ponujajo rožiči. Rožičeve stroke zmeljemo v prah in dobimo nadomestek, ki je morebiti celo boljši od originala.Rožičev »kakav« je primeren tudi za nemirne in hiperaktivne otroke, ki jih pravi kakav le še bolj razdraži in raztrese.Rožičeva moka, ki ima na karamelo spominjajoč okus, se uporablja tudi kot bolj zdrav nadomestek za čokolado, saj ne vsebuje kofeina in drugih snovi, ki delujejo kot poživilo.Če so fino zmleti rožiči nadomestek za kakav, so praženi rožiči odličen nadomestek kave.Naše babice so naravnost oboževale rožičevo kavo. http://www.bodieko.si/wp-content/uploads/2013/12/rozici2.jpg 2 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amfitrita 11. januar 2015 Prijavi Deli 11. januar 2015 Kje pa se da kupiti rožiče? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 11. januar 2015 Prijavi Deli 11. januar 2015 Kje pa se da kupiti rožiče? ... Pa, v vsakem boljše založenem centru....Jaz sem jih danes dobila iz Tuša...Pri nakupu je edin dobro mal prečekirat, če so zdravi ( koža naj ne bi imela zelene lise )....zrel rožič je takšne- enotno kostanjeve barve.Ja, pa črviv tud lih ni dober...mal preglej, preden ga na tehtnico naguncaš....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gifDoma pa ga opereš, obrišeš...pa veselo na hrčkovanje.... Pribliližno 20 dag....2,50 € Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 1. april 2015 Prijavi Deli 1. april 2015 Ooooo sej res.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_inlove.gif ......Včasih, ko smo bili mali, smo imeli kaj takega za posladkat....že čist pozabila ..... Nekaj namesto običajno škodljivih sladkarij sem našla....namesto čokolade....ali pa industrijskega kakava....Mal je treba pri zobčkih pazit, ker je trd za grizljat...Ampak, če ga obrneš kontra kot je ovit in pazljivo nagrizljaš ....pa paziš na trdo seme, ki ga izpljuneš pred ali med mletjem...je pa fenomenalen po okusu.....Sladki in baje zelo, zelo zdravi ; Torej ; ROŽIČI http://www.bodieko.si/rozici NARAVNI NADOMESTEK ZA ČOKOLADAO ( najdeno ) Svoj čas so iz rožičev kuhali sirup proti kašlju. Prevreti v mleku so veljali za eno boljših pomagal pri boleznih dihal. Pevci naj bi s pomočjo rožičevih semen prišli do bolj čistega glasu. Janezovo drevo in njegov kruhRožiči(Ceratonia siliqua), ki so doma v sredozemskih deželah, kjer so jih svoj čas uživale le živali in reveži, so plod zimzelenega drevesa rožičevca, ki mu rečejo tudi drevo svetega Janeza, plodovom pa temu primerno – kruh svetega Janeza. Legenda pravi, da je sveti Janez Krstnik med svojim bivanjem v puščavi užival izključno plodove rožičevca.Rožičevi stroki so dolgi od deset do 15 centimetrov. Stroki so sladki, saj vsebujejo do petdeset odstotkov sladkorja, ki za svojo presnovo ne potrebuje inzulina. Pomemben podatek za diabetike. Vsebujejo tudi precej škroba, proteine in minerale, denimo kalcij, magnezij, železo in cink.Vlaknine v rožičih pomagajo pri izboljšanju prebave, saj vežejo nasestrupene snovi. Seveda imajo rožiči tudi močne antioksidantne učinke.»Supersladkarija«V eni od prihajajočih noči se bo po domovih, kjer se razlega otroški smeh, oglasil sveti Miklavž in naše potomce obdaril s samo »superhrano«oz. »supersladkarijo«, z jabolčnimi krhlji, suhimi figami, orehi, mandarinami, rožiči … Nad rožiči se na čokolado navajeni otroci včasih pritožujejo, da so trdi in za zobe polomit, a v času otroštva naših staršev ni bilo boljše sladkarije.Morebiti njihov upor omajemo s kakšno posrečeno zgodbico, že to, da visijo kot fižoli z dreves, zna očarati otroško domišljijo. Suhi stroki rožičevca, ki jih počasi grizljamo, so odličen posladek sami zase. Ko jih kupujemo, izberimo le temno rjave brez zelenih lis, saj so le takšni zares zreli in sladki. Stroki so radi črvivi, zato jih dobro pregledamo in spravimo v dobro zaprto posodo. No, če otrokom presni rožiči nikakor ne gredo v slast, jim pripravimo rožičev kakav, kremo, puding, piškote ali potico.Rožičeva mokaGrobo zmleti rožiči dajo slasten nadev poticam in štrukljem, če so fino zmleti, pa jim rečemo rožičeva moka.Slednja je bogat vir vitaminov A, B, D in E ter vlaknin, ki spodbujajo prebavo.Primerna tudi za ljudi s srčno-žilnimi obolenji, saj ne vsebuje holesterola. Ker ne povzroča nihanja krvnega sladkorja ali njegovega hitrega povišanja, si jo lahkoprivoščijo tudi diabetiki.Namesto kave in kakavaOtroci in odrasli smo vse bolj podvrženi alergijam, mnogi tudi na kakav. A žalost je tu odveč, kajti povsem verodostojen nadomestek za kakav ponujajo rožiči. Rožičeve stroke zmeljemo v prah in dobimo nadomestek, ki je morebiti celo boljši od originala.Rožičev »kakav« je primeren tudi za nemirne in hiperaktivne otroke, ki jih pravi kakav le še bolj razdraži in raztrese.Rožičeva moka, ki ima na karamelo spominjajoč okus, se uporablja tudi kot bolj zdrav nadomestek za čokolado, saj ne vsebuje kofeina in drugih snovi, ki delujejo kot poživilo.Če so fino zmleti rožiči nadomestek za kakav, so praženi rožiči odličen nadomestek kave.Naše babice so naravnost oboževale rožičevo kavo. http://www.bodieko.si/wp-content/uploads/2013/12/rozici2.jpgNjami jz jih enostavno obožujem ravno včeraj naredila iz rožičeve moke in kakava čokolado mnjami Kje pa se da kupiti rožiče?Za rožiče ne vem, vem pa kje dobiš dobro rožičevo moko. Na trubarjevi v Ljubljani je ena majhna grška trgovinica kjer prodajajo res odlično Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 30. oktober 2016 Prijavi Deli 30. oktober 2016 Evo še tu nekaj zares efektivno preizkušenega...Sama ližem in grizljam naglenovo žbico večkrat na dan...zelo zaleže, da po tem nekaj časa ne ješ ali piješ ničesar...pred spanjem enkratno...če ostanejo koščki za zobmi so kvečjemu zdravilni, ker zdravijo tudi korenine zob....in zjutraj sveže dihamo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png NAGELJNOVE ŽBICEhttps://www.bodieko.si/vse-pozitivne-lastnosti-nageljnovih-zbic Nageljnove žbice ali klinčki so resda majhni na pogled, a po njihovih zdravilnih lastnostih jim ni para. Nageljnove žbice veliko uporabljajo v ajurvedi. Delujejo protiglivično, protibakterijsko, antiseptično, poleg tega pa so tudi odličen analgetik. Vsebujejo veliko antioksidantov in so dober vir mineralov (še posebej mangana), maščobnih kislin omega 3, prehranskih vlaknin in vitaminov. Drevo nageljnovih žbic- dišečega klinčevca (Syzygium aromaticum). To drevo je doma na Moluških otokih (»Dišavnih otokih«). http://4.bp.blogspot.com/-v2xevVAGQ-M/UpENqzgUWaI/AAAAAAAAAV0/m-SJmF5Usio/s1600/Nageljnove+%C5%BEbice+drevo.JPG klinčki http://www.svet-je-lep.com/wp-content/uploads/2011/05/klincki-300x200.jpg Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 30. oktober 2016 Prijavi Deli 30. oktober 2016 Tudi o klinčkih; čaj ; 1l vroče vode z na kolutami narezanim ingverjem, četrt žličke mletih klinčkov - (ali pol žlićke celih ) in limono ima mnogotere zdravilne učinke na telo- za parodontozo čaj iz muškatnega oreščka itd... Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 2. marec 2018 Prijavi Deli 2. marec 2018 Cikorija za naše zdravje 1. https://www.liza.si/lepota-in-zdravje/s-cikorijo-nad-bolezni/http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=6539÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷tekst v hrvaškem jeziku;2. https://zdravailepa.com/biljke-kao-lek/cikorija-biljka-recepti/3. http://dijetamesecevemene.com/zdravi-recepti/cikorija-recepti-kafa/ 4. cikorija za kavo tud paše zraven ; http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/music336.gifhttps://www.youtube.com/watch?v=uNIZfgFJ3t0 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 3. marec 2018 Prijavi Deli 3. marec 2018 Tudi o klinčkih; čaj ; 1l vroče vode z na kolutami narezanim ingverjem, četrt žličke mletih klinčkov - (ali pol žlićke celih ) in limono ima mnogotere zdravilne učinke na telo- za parodontozo čaj iz muškatnega oreščka itd... https://www.youtube.com/watch?v=nb5Q-tYraSM Pri muškatnem oreščku je treba biti kar pazljiv, ne smeš ga uživati preveč ali predolgo, ker vsebuje psihotropne snovi (od muškatnega oreška si res lahko kar zadet :-) ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 3. marec 2018 Prijavi Deli 3. marec 2018 Jup. Čaj - kot ustna vodica - (ne za pit ) ... ga naribaš, preliješ z 1l vrele vode, precediš in spraviš v hladilnik ... uporabljaš ga torej kot ustno vodico za žvrkljanje ... pa na koncu si rečeš pfuj in ta Nato ... al pa SDS ... al pa nov ukrep ministrstva za zdravje ....pa pljuneš ane ... JBG čist trezen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 3. marec 2018 Prijavi Deli 3. marec 2018 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ...ti pa najdeš muškat in adolfa Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 30. december 2018 Prijavi Deli 30. december 2018 Sezam ima veliko železa, itd... http://www.virmodrosti.com/prehrana/sezam-ima-najvec-zeleza-od-vse-hrane/ Sezam odpravlja slabokrvnost Sezam z najvišjo vsebnostjo železa na svetu lahko vsem ljudemzagotovi odličen transport kisika in njegovo shranjevanje v telesnihtkivih: Najbolj dobrodošel je ravno za vegane, ki imajo hrano večinomapovsem osiromašeno železa. Zato bo sezam poskrbel za dovolj visok vnos,ki kljub temu, da se železo nahaja v rastlinski obliki, vseenozagotavlja veliko več železa kot ga boste dobili z uživanjem mesa, sajga vsebuje približno 20 mg na 100 g semen. Spodbujanje tvore rdečihkrvnih celic je ključno za zagotavljanje nemotenega delovanja telesa inposledično preskrbo vseh organov z zadostnimi količinami kisika. Pravtako primaga pri obnavljanju poškodovanih celic in proizvodnji kolagenapomaga tudi cink, ki ga ima sezam veliko. Sezamove nenasičene maščobnekisline pa odlično delujejo pri težavah s suho kožo, luskavico, aknamiekcemi. Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.