Skoči na vsebino

Zdravilne rastline


spletnes

Recommended Posts

Jaz uživam v nabiranju zdravilnih zelišč na domačiji in raziskovanju zelišč v bližnji okolici. In potem sušenje na podstrešju domačije, iskanje dobrih kombinacij --> mešanje čajev in začimbnih mešanic.

Vsa zelišča so se mi letos zelo lepo posušila in čudovito dišijo, le drobnjak se je spremenil v slamo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif

Moram najti drug način sušenja ali pa ga mogoče zamrznem, dam v olje... ima kdo še kakšno idejo?

Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

suh drobnjak izgubi aromo, največ arome ohrani narezan in hitro zmrznjen v kakem mini steklenem lončku oz. posodici.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

na šnops http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

fajn je imet za spremembo čaj na šnopsu ... da ni vedno samo šops v čaju ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

O ja! Dober šnops in likerji iz šnopsa (magari drobnjakov haha) včasih prav pašejo, še posebej če je vse lastnoročno z vso skrbjo skuhan v kotlu na drva http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

Se moram pohvalit, da je lani dobro uspel in zdaj mirno zori v buči (pletenki, ne glavi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif ).

Ko dozori enkrat pozno jeseni pa vabljeni na štamprl za zdravje!

Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Super za tale info o semenkah. Sploh sončničnih :)

samo me tale dež zafrkava pismo rosno.

Jaz imam vse živo na šnopsu - od tavžentrože - to sem dala lani, pa je še letos ostala, do robid in malin pa gozdnih jagod, aja pa borovničk seveda :)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...

Očistimo ledvice za 1 EURO ali manj


Ledvice so organ (na vsaki strani telesa je ena ledvica), ki iz telesa odstranjuje škodljive snovi, ki nastanejo pri presnovi beljakovin, in odvečno tekočino.

Vsak dan se v ledvicah prečisti 180 litrov krvi, izloči pa se od 1,5 do 2 litra seča, ki vsebuje za telo škodljive produkte presnove.

Najpomembnejše naloge ledvic so:

uravnavanje krvnega tlaka, števila rdečih krvnih telesc in količine kalcija ter vzdrževanje
ustreznega kislo-bazičnega ravnovesja krvi.

Skozi leta se lahko v ledvicah nakopiči veliko odpadnih stvari in zato ledvice potrebujejo čiščenje.


Kako bomo to storili?

 

 


Zelo enostavno.

Najprej si priskrbi pest peteršilja in ga dobro operi.

Nareži ga na majhne koščke, ga daj v lonec in prelij s čisto vodo.Vse to pustimo vreti deset minut, potem ga odstranite iz ognja in pustite, da se ohladi.

Nato to precedimo in prelijemo v čisto steklenico, postavimo v hladilnik, da se ohladi.

Pijte kozarec te zdravilne zelene tekočine na dan.
Z uriniranjem se izločajo strupi iz telesa.


Prehranska značilnost peteršilja:

- Močan antioksidant.
- Obnavlja, pomlajuje, ter pomaga pri zdravljenju kože.
- Vsebuje beta karoten.
- Bogat z minerali kot so kalcij, fosfor, železo in žveplo.
- Bogat s klorofilom.
- Preprečuje slab zadah.
- Pomaga očistiti telo od toksinov in odvečne maščobe.
- Bogat z vitaminom C.
- Pomaga krepiti imunski sistem.
- Ker je bogat s kalcijem, je zelo primeren za razne diete, ter
preprečevanje osteoporoze, kot tudi med menopavzo.
- Zelo je dober za otroke in športnike.
- Je dober diuretik: pomaga odstraniti tekočino na naraven način.
- Uporablja se v dietah, za zdravljenje visokega pritiska
(hipertenzija), ter za zdravljenje ledvic.
- Ima veliko vitaminov in mineralov, zaradi česar je idealen za pomoč
pri:slabokrvnosti, anoreksiji, splošni oslabelosti, utrujenosti, duševni in
fizični utrujenosti.
- Krepi lase in nohte.
- Pomaga pri razjedah.


Peteršilj vsebuje edinstveno kombinacijo hranil, zaradi katerih ga uvrščamo med superhrano.

Snovi, ki jih vsebuje, npr. miristicin, limonen, evgenol idr., dokazano zavirajo nastanek tumorskih celic.

Dodatna pozitivna lastnost peteršilja je, da je bogat s flavonoidi, ki so znani po močnih antioksidativnih lastnostih.

Peteršilj vsebuje tudi približno trikrat toliko vitamina C kot pomaranče.
Kot vemo, je vitamin C izredno pomemben za zdravo delovanje imunskega sistema in mladosten izgled kože ter delovanje sklepov.

In naj omenimo še karotenoidna antioksidanta lutein ter zeaksantin, ki krepita vid in telesu pomagata nevtralizirati poškodbe, ki jih povzroča UV sevanje.

Peteršilj vsebuje ogromno klorofila, t.i. vira energije, ki daje zeliščem in rastlinam značilno zeleno barvo. Klorofil pomaga alkalizirati telo, očistiti kri in proizvajati nove rdeče krvne celice. Poleg tega klorofil in flavonoidi v peteršilju pripomorejo k večji celični produkciji glutationa.
Višje ravni celičnega glutationa omogočajo, da se telo lažje razstruplja in bolj učinkovito zdravi.
Zaradi teh lastnosti lahko peteršilj izboljša celično oskrbo s kisikom.
Poveč ana oksigenacija pomeni povečano celično energijo in intenzivnejše razstrupljanje ter zdravilne učinke.

Ledvice
so povezane s 1. čakro, ki vpliva na raven energije v telesu, sposobnost zadovoljitve življenjskih potreb, preživetja, volje doživljenja, povezanost s fizičnim telesom (prizemljitev), ohranjanje povezanosti s sedanjim trenutkom ter vse stvari, vezane z življenjem na
Zemlji.

Skrbimo za svoje telo, saj je naše zdravje odvisno v največji meri od nas samih.

 

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

Vendar pri količini ne pretiravajmo

http://www.zdravje.si/petersilj

 

25 gramov na dan

Prevelike količine zaužitega peteršilja (predvsem semena in eteričnega olja) lahko izzovejo vnetje ledvic in draženje prebavil.

Z njegovim uživanjem naj ne pretiravajo nosečnice, bolniki s srčnim popuščanjem in težki ledvični bolniki.

Sestavina semen apiol je strupena in privede ne le do splava, ampak tudi do ohromitve in motenj krvnega obtoka.


A ni vam treba skrbeti, njegova običajna uporaba v kulinariki ni prav nič nevarna.

S 25 grami peteršilja na dan pridobimo številne pomembne snovi. Običajno v kulinariki uporabljamo liste, ki vsebujejo manj eteričnega olja.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...

aloa aborescens.

po primerjavi fotk z mojimi rastlinami doma, imam doma to vrsto.

V nekaj letih se je iz ene rastline namnožila cela kolonija. Včeraj sem liste odrezala, korenino s steblom dala na hladno (upam, da preživijo), liste narezala in zdaj jih sušim. Zdaj pa - pojma nimam, kaj bi lahko naredila s posušenimi listi. rabim kakšno idejo. Ali več idej. Nekaj sem brskala po internetu, ampak nič me ni zadovoljilo. Jaz bi nekaj simpl, čim manj dodatkov.

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Škorpijonove kapljice VIDATOX iz Havane.

Če kdo išče ali se zanima za nakup VIDATOX homeopatskega zdravila iz strupa endemske vrste škorijona, ki živi na Kubi naj pogleda objavo na salamo.si ali bolha.com pod ime: Škorpijonove kapljice iz Havane VIDATOX.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ooooo sej res.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_inlove.gif ......Včasih, ko smo bili mali, smo imeli kaj takega za posladkat....že čist pozabila .....

 

Nekaj namesto običajno škodljivih sladkarij sem našla....namesto čokolade....ali pa industrijskega kakava....

Mal je treba pri zobčkih pazit, ker je trd za grizljat...

Ampak, če ga obrneš kontra kot je ovit in pazljivo nagrizljaš ....pa paziš na trdo seme, ki ga izpljuneš pred ali med mletjem...je pa fenomenalen po okusu.....

Sladki in baje zelo, zelo zdravi ;

 

Torej ; ROŽIČI

 

http://www.bodieko.si/rozici NARAVNI NADOMESTEK ZA ČOKOLADAO

 

( najdeno )

 

Svoj čas so iz rožičev kuhali sirup proti kašlju. Prevreti v mleku so veljali za eno boljših pomagal pri boleznih dihal. Pevci naj bi s pomo­čjo rožičevih semen prišli do bolj čistega glasu.

 

Janezovo drevo in njegov kruh

Rožiči
(Ceratonia siliqua), ki so doma v sredozemskih deželah, kjer so jih svoj čas uživale le živali in reveži, so plod zimzelenega drevesa rožičevca, ki mu rečejo tudi drevo svetega Janeza, plodovom pa temu primerno – kruh svetega Janeza. Legenda pravi, da je sveti Janez Krstnik med svojim bivanjem v puščavi užival izključno plodove rožičevca.
Rožičevi stroki so dolgi od deset do 15 centimetrov. Stroki so sladki, saj vsebujejo do petdeset odstotkov sladkorja, ki za svojo presnovo ne potrebuje inzulina. Pomemben podatek za diabetike.

Vsebujejo tudi precej škroba, proteine in minerale, denimo kalcij, magnezij, železo in cink.
Vlaknine v rožičih pomagajo pri izbolj­šanju prebave, saj vežejo nase
strupene snovi. Seveda imajo rožiči tudi močne antioksidantne učinke.

»Supersladkarija«

V eni od prihajajočih noči se bo po domovih, kjer se razlega otroški smeh, oglasil sveti Miklavž in naše potomce obdaril s samo »superhrano«
oz. »supersladkarijo«, z jabolčnimi krhlji, suhimi figami, orehi, mandarinami, rožiči … Nad rožiči se na čokolado navajeni otroci včasih pritožujejo, da so trdi in za zobe polomit, a v času otroštva naših staršev ni bilo boljše sladkarije.

Morebiti njihov upor omajemo s kakšno posrečeno zgodbico, že to, da visijo kot fižoli z dreves, zna očarati otroško domišljijo. Suhi stroki rožičevca, ki jih počasi grizljamo, so odličen posladek sami zase. Ko jih kupujemo, izberimo le temno rjave brez zelenih lis, saj so le takšni zares zreli in sladki. Stroki so radi črvivi, zato jih dobro pregledamo in spravimo v dobro zaprto posodo. No, če otrokom presni rožiči nikakor ne gredo v slast, jim pripravimo rožičev kakav, kremo, puding, piškote ali potico.

Rožičeva moka

Grobo zmleti rožiči dajo slasten nadev poticam in štrukljem, če so fino zmleti, pa jim rečemo rožičeva moka.

Slednja je bogat vir vitaminov A, B, D in E ter vlaknin, ki spodbujajo prebavo.

Primerna tudi za ljudi s srčno-žilnimi obolenji, saj ne vsebuje holesterola. Ker ne povzroča nihanja krvnega sladkorja ali njegovega hitrega povišanja, si jo lahko
privoščijo tudi diabetiki.

Namesto kave in kakava

Otroci in odrasli smo vse bolj podvrženi alergijam, mnogi tudi na kakav. A žalost je tu odveč, kajti povsem verodostojen nadomestek za kakav ponujajo rožiči. Rožičeve stroke zmeljemo v prah in dobimo nadomestek, ki je morebiti celo boljši od originala.

Rožičev »kakav« je primeren tudi za nemirne in hiper­aktivne otroke, ki jih pravi kakav le še bolj razdraži in raztrese.

Rožičeva moka, ki ima na karamelo spominjajoč okus, se uporablja tudi kot bolj zdrav nadomestek za čokolado, saj ne vsebuje kofeina in drugih snovi, ki delujejo kot poživilo.

Če so fino zmleti rožiči nadomestek za kakav, so praženi rožiči odličen nadomestek kave.

Naše babice so naravnost oboževale rožičevo kavo.

 

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kje pa se da kupiti rožiče?

 

 

... Pa, v vsakem boljše založenem centru....

Jaz sem jih danes dobila iz Tuša...

Pri nakupu je edin dobro mal prečekirat, če so zdravi ( koža naj ne bi imela zelene lise )....zrel rožič je takšne- enotno kostanjeve barve.

Ja, pa črviv tud lih ni dober...mal preglej, preden ga na tehtnico naguncaš....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

Doma pa ga opereš, obrišeš...pa veselo na hrčkovanje....

 

Pribliližno 20 dag....2,50 €

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...

 

Ooooo sej res.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_inlove.gif ......Včasih, ko smo bili mali, smo imeli kaj takega za posladkat....že čist pozabila .....

 

Nekaj namesto običajno škodljivih sladkarij sem našla....namesto čokolade....ali pa industrijskega kakava....

Mal je treba pri zobčkih pazit, ker je trd za grizljat...

Ampak, če ga obrneš kontra kot je ovit in pazljivo nagrizljaš ....pa paziš na trdo seme, ki ga izpljuneš pred ali med mletjem...je pa fenomenalen po okusu.....

Sladki in baje zelo, zelo zdravi ;

 

Torej ; ROŽIČI

 

http://www.bodieko.si/rozici NARAVNI NADOMESTEK ZA ČOKOLADAO

 

( najdeno )

 

Svoj čas so iz rožičev kuhali sirup proti kašlju. Prevreti v mleku so veljali za eno boljših pomagal pri boleznih dihal. Pevci naj bi s pomo­čjo rožičevih semen prišli do bolj čistega glasu.

 

Janezovo drevo in njegov kruh

Rožiči

(Ceratonia siliqua), ki so doma v sredozemskih deželah, kjer so jih svoj čas uživale le živali in reveži, so plod zimzelenega drevesa rožičevca, ki mu rečejo tudi drevo svetega Janeza, plodovom pa temu primerno – kruh svetega Janeza. Legenda pravi, da je sveti Janez Krstnik med svojim bivanjem v puščavi užival izključno plodove rožičevca.

Rožičevi stroki so dolgi od deset do 15 centimetrov. Stroki so sladki, saj vsebujejo do petdeset odstotkov sladkorja, ki za svojo presnovo ne potrebuje inzulina. Pomemben podatek za diabetike.

Vsebujejo tudi precej škroba, proteine in minerale, denimo kalcij, magnezij, železo in cink.

Vlaknine v rožičih pomagajo pri izbolj­šanju prebave, saj vežejo nase

strupene snovi. Seveda imajo rožiči tudi močne antioksidantne učinke.

»Supersladkarija«

V eni od prihajajočih noči se bo po domovih, kjer se razlega otroški smeh, oglasil sveti Miklavž in naše potomce obdaril s samo »superhrano«

oz. »supersladkarijo«, z jabolčnimi krhlji, suhimi figami, orehi, mandarinami, rožiči … Nad rožiči se na čokolado navajeni otroci včasih pritožujejo, da so trdi in za zobe polomit, a v času otroštva naših staršev ni bilo boljše sladkarije.

Morebiti njihov upor omajemo s kakšno posrečeno zgodbico, že to, da visijo kot fižoli z dreves, zna očarati otroško domišljijo. Suhi stroki rožičevca, ki jih počasi grizljamo, so odličen posladek sami zase. Ko jih kupujemo, izberimo le temno rjave brez zelenih lis, saj so le takšni zares zreli in sladki. Stroki so radi črvivi, zato jih dobro pregledamo in spravimo v dobro zaprto posodo. No, če otrokom presni rožiči nikakor ne gredo v slast, jim pripravimo rožičev kakav, kremo, puding, piškote ali potico.

Rožičeva moka

Grobo zmleti rožiči dajo slasten nadev poticam in štrukljem, če so fino zmleti, pa jim rečemo rožičeva moka.

Slednja je bogat vir vitaminov A, B, D in E ter vlaknin, ki spodbujajo prebavo.

Primerna tudi za ljudi s srčno-žilnimi obolenji, saj ne vsebuje holesterola. Ker ne povzroča nihanja krvnega sladkorja ali njegovega hitrega povišanja, si jo lahko

privoščijo tudi diabetiki.

Namesto kave in kakava

Otroci in odrasli smo vse bolj podvrženi alergijam, mnogi tudi na kakav. A žalost je tu odveč, kajti povsem verodostojen nadomestek za kakav ponujajo rožiči. Rožičeve stroke zmeljemo v prah in dobimo nadomestek, ki je morebiti celo boljši od originala.

Rožičev »kakav« je primeren tudi za nemirne in hiper­aktivne otroke, ki jih pravi kakav le še bolj razdraži in raztrese.

Rožičeva moka, ki ima na karamelo spominjajoč okus, se uporablja tudi kot bolj zdrav nadomestek za čokolado, saj ne vsebuje kofeina in drugih snovi, ki delujejo kot poživilo.

Če so fino zmleti rožiči nadomestek za kakav, so praženi rožiči odličen nadomestek kave.

Naše babice so naravnost oboževale rožičevo kavo.

 

Njami jz jih enostavno obožujem ravno včeraj naredila iz rožičeve moke in kakava čokolado :) mnjami

 

Kje pa se da kupiti rožiče?

Za rožiče ne vem, vem pa kje dobiš dobro rožičevo moko. Na trubarjevi v Ljubljani je ena majhna grška trgovinica kjer prodajajo res odlično :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...

Evo še tu nekaj zares efektivno preizkušenega...

Sama ližem in grizljam naglenovo žbico večkrat na dan...zelo zaleže, da po tem nekaj časa ne ješ ali piješ ničesar...pred spanjem enkratno...če ostanejo koščki za zobmi so kvečjemu zdravilni, ker zdravijo tudi korenine zob....in zjutraj sveže dihamo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

NAGELJNOVE ŽBICE

https://www.bodieko.si/vse-pozitivne-lastnosti-nageljnovih-zbic

 

 

Nageljnove žbice ali klinčki so resda majhni na pogled, a po njihovih zdravilnih lastnostih jim ni para.

Nageljnove žbice veliko uporabljajo v ajurvedi.

Delujejo protiglivično, protibakterijsko, antiseptično, poleg tega pa so tudi odličen analgetik.

Vsebujejo veliko antioksidantov in so dober vir mineralov (še posebej mangana), maščobnih kislin omega 3, prehranskih vlaknin in vitaminov.

 

Drevo nageljnovih žbic- dišečega klinčevca (Syzygium aromaticum). To drevo je doma na Moluških otokih (»Dišavnih otokih«).

 

http://4.bp.blogspot.com/-v2xevVAGQ-M/UpENqzgUWaI/AAAAAAAAAV0/m-SJmF5Usio/s1600/Nageljnove+%C5%BEbice+drevo.JPG

 

klinčki

 

http://www.svet-je-lep.com/wp-content/uploads/2011/05/klincki-300x200.jpg

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tudi o klinčkih; čaj ; 1l vroče vode z na kolutami narezanim ingverjem, četrt žličke mletih klinčkov - (ali pol žlićke celih ) in limono ima mnogotere zdravilne učinke na telo

- za parodontozo čaj iz muškatnega oreščka itd...

 

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...

Cikorija za naše zdravje

 

1. https://www.liza.si/lepota-in-zdravje/s-cikorijo-nad-bolezni/

http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=6539

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

tekst v hrvaškem jeziku;

2. https://zdravailepa.com/biljke-kao-lek/cikorija-biljka-recepti/

3. http://dijetamesecevemene.com/zdravi-recepti/cikorija-recepti-kafa/

 

4. cikorija za kavo

 

tud paše zraven ; http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/music336.gif

https://www.youtube.com/watch?v=uNIZfgFJ3t0

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tudi o klinčkih; čaj ; 1l vroče vode z na kolutami narezanim ingverjem, četrt žličke mletih klinčkov - (ali pol žlićke celih ) in limono ima mnogotere zdravilne učinke na telo

- za parodontozo čaj iz muškatnega oreščka itd...

 

https://www.youtube.com/watch?v=nb5Q-tYraSM

 

 

 

 

Pri muškatnem oreščku je treba biti kar pazljiv, ne smeš ga uživati preveč ali predolgo, ker vsebuje psihotropne snovi (od muškatnega oreška si res lahko kar zadet :-) )

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jup. Čaj - kot ustna vodica - (ne za pit ) ... ga naribaš, preliješ z 1l vrele vode, precediš in spraviš v hladilnik ... uporabljaš ga torej kot ustno vodico za žvrkljanje ... pa na koncu si rečeš pfuj in ta Nato ... al pa SDS ... al pa nov ukrep ministrstva za zdravje ....pa pljuneš ane ... JBG čist trezen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ...ti pa najdeš muškat in adolfa

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 9 months later...

Sezam ima veliko železa, itd...

 

http://www.virmodrosti.com/prehrana/sezam-ima-najvec-zeleza-od-vse-hrane/

 

Sezam odpravlja slabokrvnost

Sezam z najvišjo vsebnostjo železa na svetu lahko vsem ljudem
zagotovi odličen transport kisika in njegovo shranjevanje v telesnih
tkivih: Najbolj dobrodošel je ravno za vegane, ki imajo hrano večinoma
povsem osiromašeno železa. Zato bo sezam poskrbel za dovolj visok vnos,
ki kljub temu, da se železo nahaja v rastlinski obliki, vseeno
zagotavlja veliko več železa kot ga boste dobili z uživanjem mesa, saj
ga vsebuje približno 20 mg na 100 g semen. Spodbujanje tvore rdečih
krvnih celic je ključno za zagotavljanje nemotenega delovanja telesa in
posledično preskrbo vseh organov z zadostnimi količinami kisika. Prav
tako primaga pri obnavljanju poškodovanih celic in proizvodnji kolagena
pomaga tudi cink, ki ga ima sezam veliko. Sezamove nenasičene maščobne
kisline pa odlično delujejo pri težavah s suho kožo, luskavico, aknami
ekcemi.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...