Beli lotos 17. februar 2012 Prijavi Deli 17. februar 2012 Ko smo že pri kitajcih, ne bi rad lepil posnetke od farm psov, mačk in podgan,ptičev,kač, kateri so pri njih zelo pogosto na jedilniku. Ko se že, stalno zapenjaš na Kitajce in njihovo jedenje raznih vrst živali, ki te tako zelo moti, kako te potem ne moti jedenje krav, konjev, svinj, piščancev ki jih pri nas vsakodnevno koljejo po tekočem traku. 1 1 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 17. februar 2012 Prijavi Deli 17. februar 2012 Ne me razumeti narobe, tudi rastline so žive.Moti me marsikaj, moti me toliko stvari, da jih ne morem napisati v en post. Ne spremeni ničesar, če razglašam in tulim na ves glas, kaj vse je narobe, na koncu si samo zjebem glasilke, ker učinka tako ali tako ni. Dokler je sistem tak, kakršen pač je, lahko zadeve popredalčkam samo pri sebi. Ko bo drugačen, se bom trudil, da ga sprejemam in živim boljšega. Vsak ekstremizem ima ekstremne tudi posledice, ko greš enkrat čez to, lahko marsikaj razumeš. Veganstvo je stvar vsakega posameznika posebej, kot tudi drugi načini prehranjevanja. 3 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 17. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 17. februar 2012 Dober point vreden razmisleka o tem kako živali dati hrano ki je pridobljena na etičen način Ljudi ni smiselno strogo ločevati na take ali drugače... povsod smo ljudje ki v določenih okvirjih izstopamo iz povprečja, nekje pa smo povsem povprečni. Taka strogost je morda smiselna nekaterih v osebnih odločitvah kot je prekiniti z nekimi navadami dokler te niso več navade temveč preseženost. zadnjič sem v oni brala o neki ponosni ljubiteljici živali in veganki ki svojim ljubim živali kupuje meso jaz sem mislila ker pa vsi vegani ... 1 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 17. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 17. februar 2012 Vsi nimamo domačih živali in vsi ne kupujemo mesa za živali. Preberi kakšno knjigo na to temo. če želiš; recimo: "Velika Kitajska študija", "Alkalizirajte ali umrite", "Alkalizirajte se v praksi", itn... Tudi na spletu lahko sigurno najdeš veliko gradiva o tem.Naj pa ti povem, da je predvsem pomembno to koliko mleka popije oseba in kakšen je sicer življenjski stil posameznika in ob tem prepričanja o življenju ki jih nosi s seboj. Vse to v končni fazi definira zakisanost organizma. ... pa nej mi še kdo reče naj resno jemljem vegane........ nej mi en pove kaj imata mleko in zakisanost telesa skupnega kako mleko povzroči zakisanost telesa z svojimi maščobami? 1 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 17. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 17. februar 2012 kaj je ekstremizem, je precej različno razumljeno. Sicer pa je ekstremizem v družbi na nek način morda celo potreben, saj vidno, vpadljivo pokaže na nekatere okoliščine, ki se ne premaknejo iz svoje osi. Da. Ta stvar posameznika oz. prehranjevanje človeka, pa vedno posega v pravice drugih. Tako se različni načini prehranjevanja ali če se bolje izrazim vsakodnevne izbire posameznika v tem med seboj zelo razlikujejo. To je pri vsej zadevi tudi bistveno. - Torej zavedanje o lastnih odločitvah. Ne me razumeti narobe, tudi rastline so žive.Moti me marsikaj, moti me toliko stvari, da jih ne morem napisati v en post. Ne spremeni ničesar, če razglašam in tulim na ves glas, kaj vse je narobe, na koncu si samo zjebem glasilke, ker učinka tako ali tako ni. Dokler je sistem tak, kakršen pač je, lahko zadeve popredalčkam samo pri sebi. Ko bo drugačen, se bom trudil, da ga sprejemam in živim boljšega. Vsak ekstremizem ima ekstremne tudi posledice, ko greš enkrat čez to, lahko marsikaj razumeš. Veganstvo je stvar vsakega posameznika posebej, kot tudi drugi načini prehranjevanja. 4 5 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 17. februar 2012 Prijavi Deli 17. februar 2012 ja sej sem videla, je bilo pred leti v nekem časopisu ali na internetnih novicah.še neko peticijo so naredili.zdaj pa vidim da je bila samo fora.drugače pa niso samo kitajci ki jejo pse veliko starih kultur jih je po določenih obredi naprimer severnoameriški indijanci delajo juho iz pasjih mladičev. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 17. februar 2012 Prijavi Deli 17. februar 2012 Hm ... ja, naša kultura ne razumem, kako lahko jedo pse. jaz tudi ne morem ... ampak glej, ne moreš posploševat.Kitajci so nam dali holistično poznavanje tradicionalne kitajske medicine, ki v marsičem dopolnjuje ali pa celo preseže znanje današnje zahodne medicine.Kitajci poznajo delovanje enrgij, iz kje misliš, da izhaja taichi in qigong ... torej - drugačni so, pa jih ne zagovarjam, ampak take gnusobe kot ti govoriš pač niso. Tiste mačke v steklenici so toliko resnične kot vile, ki so jih našli v Angliji ... tiste mrtve male škratke. Svetovno znani hoax. poglej tudi mi imamo lahko veliko znanja o naši predniki in razne pehte so znale prav tako dobro zdraviti in so vedeli tudi veliko stvari o energijah sam tukaj jih je cerkev vse požgala na grmadah. sam če bi se kdo spomnil iskati naše vede bi našel marsikaj zanimivega. sam slovenci smo majhen narod in mislimo da vsi drugi več in bolje vedo. določeni ljudje v sloveniji imajo prav posebno znanje sam ga nočejo preveč razlagati. naše ženske so bile zelo dobre vedeževalke v starih časih,mislim so še zdaj. ena skupina ljudi v sloveniji še vedno prakticira tak način življenja in tudi še vedno imajo veliko znanja ampak pač to vse ostane skrito tudi živijo nekje kjer le redkokdo ve kje.in verjetno je tako tudi najbolje. nekateri od njih delijo določeno znanje oziroma pomagajo ljudem. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 17. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 17. februar 2012 Znanje ki je bilo nekoč nam prav nič ne koristi, če ga ne poznamo in ga ne učijo tam kjer bi bilo potrebno. 7 5 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 18. februar 2012 Prijavi Deli 18. februar 2012 Znanje ki je bilo nekoč nam prav nič ne koristi, če ga ne poznamo in ga ne učijo tam kjer bi bilo potrebno. poglej sej vse ostalo tudi temelji na znanju nekoč. tisti ki ga bo hotel najti oziroma ki bo bil otprt zanj ga bo dobil.sam kot sem rekla vsi raje govorijo kako so kitajci napredni, indijci dalejlama itd. jaz sem samo omenila da imamo določene osebke tudi pri nas in delujejo se pa ne promovirajo in ne hvalijo ker potlej hitro pride do izrabe. kot vidimo pogosto. poglej veliko je ljudi ki imajo znanje naši jim enostavno ne zaupajo ker niso iz indije ali kitajske ali karšnekoli druge kulture.bodi iskren imamo dve delavnici pride mož iz indije govoriti o zdravju ali zdravljenju in naš človek isto pride govoriti. tja bo letelo na tisoče ljudi k našemu pa mogoče deset.ko je človek odprt za določeno znanje ga dobi.je pa res tukaj po evropi je klestilo krščanstvo in to delajo še zdaj tako da glej če boš dovzeten za določeno znanje ga boš dobil. tukaj niti naših piramid še nismo odkrili.zadnjič sem videla koliko ljudi je šlo k bracu,sem šla po naključju tja k hotelu parkirat in videla veliko ljudi in ženske so vse nosile neke rože gledam kaj se tam dogaja vprašam in ženska mi pove da je braco in da so ga prišli poslušat.ok 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 18. februar 2012 Prijavi Deli 18. februar 2012 (popravljeno) vreden razmisleka o tem kako živali dati hrano ki je pridobljena na etičen načinJa, ker živali je briga št. ena na kakšen način (z etičnega vidika) je pridobljena njena hrana. Blagor divjim (in tudi domačim) živalim, ki se jim o tem ni potrebno sekirat. Popravljeno 18. februar 2012 -> Alan_New 3 6 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 18. februar 2012 Prijavi Deli 18. februar 2012 zadnjič sem v oni brala o neki ponosni ljubiteljici živali in veganki ki svojim ljubim živali kupuje meso zato da jim ne smrdi iz ust in da imajo lepšo svetlečo se dlako...... kaj pravite na to' jaz te mentalitete res ne razumem. Iz tega vidika je čist preprosto razumljivo; Naravno so mesojedi ali vsejedi ljubljenčki potomci volkov in divjih mačk, ki spadajo med zveri in jedo meso. Zato njim je meso hrana. Psu ali mačku, bo teknilo surovo meso, brez dodatkov in pečenja. Torej je nekdo lahko vegan in je zase in za svoje dobro počutje vegansko hrano, a razume tudi da vsa druga živa bitja ne jedo vegansko, obstajajo tudi zveri in za njih je naboljša hrana meso. Tisti ki to razume, tudi ne bo sentimentalno gledal, ko lev raztrga srno ali maček ujame miš. 4 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 18. februar 2012 Prijavi Deli 18. februar 2012 Iz tega vidika je čist preprosto razumljivo; Naravno so mesojedi ali vsejedi ljubljenčki potomci volkov in divjih mačk, ki spadajo med zveri in jedo meso. Zato njim je meso hrana. Psu ali mačku, bo teknilo surovo meso, brez dodatkov in pečenja. Torej je nekdo lahko vegan in je zase in za svoje dobro počutje vegansko hrano, a razume tudi da vsa druga živa bitja ne jedo vegansko, obstajajo tudi zveri in za njih je naboljša hrana meso. Tisti ki to razume, tudi ne bo sentimentalno gledal, ko lev raztrga srno ali maček ujame miš. meni pa ni čeprav vem kaj hočeš povedati1. vegani govorijo kako je meso nezdravo zaradi raznih dodatkov itd...2.protestirajo proti kupovanju mesa oziroma vse kar je živalskega zato da bi ukinili farme in brutalno ubijanje živali saj tako sem jaz razumela. pravijo naj bi se jedlo meso živali ki umre naravne smrti če se že mora.vegani so veliki ljubitelji živali, ki nevede skodujejo živalim z pretirano skrbjo za njih.ona ima neko zavetišče kot se spomnim nisem čisto100% ima veliko svojih domačih ljubljenčkov in za njih kupuje meso v trgovinah ki so isto nabiti z raznimi hormoni itd kot pravite skodujejo ljudem ali pol tudi ne škodujejo živalim?dvolično mi je ker kupuje meso! naj gre pol pobirat mrtve živali okoli parkov in naj pol s tem futra svoje drage živali. a živali za živali niso isto ubite na brutalken način ali jih ubijejo na lepši.... mislim na tisti meso ki ga kupiš v trgovini, dejte no, to je zame dvoličnost ali iskreno povedano neumnost ki se je človek ne zaveda.borite se za boljše življenje živali razvajate jih kot ljudi da žival postane odvisna od vas jih oblačite v oblekice. futrate pa jih z istimi hormoni pol zbolijo za rakom ste egoistični pravite da bi jih raje plačali nevem kakšne operacije samo da bi živele za vas ne briga vas pa kako žival trpi pod raznimi vplivi zdravil in operacij itd. 2 5 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2012 človek si lasti žival, ne žival njega. torej če si si šel žival lastiti, si zanjo tudi odgovoren.bistveno pa si pozabil: žival si vzame kolikor potrebuje in deluje v skladu z okoljem, deluje v ravnotežju. Ja, ker živali je briga št. ena na kakšen način (z etičnega vidika) je pridobljena njena hrana. Blagor divjim (in tudi domačim) živalim, ki se jim o tem ni potrebno sekirat. 6 5 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2012 Aja? A kar vsi? Skratka spet posplošuješ. Kot sem ti že napisal, nekateri nimamo domačih živali in tudi ne skrbimo za živali posebej.Pa tudi kdo pravi da so vsi vegani ljubitelji živali? Nekdo je lahko vegan predvsem zato, ker meni da je to zanj bolj zdravo. Seveda pa njegova odločitev posledično vpliva tudi v dobrobit živali, ljudi in okolja. Govoriš o dvojnosti morale človeka: po eni strani nadvse ljubi svojega psička, po drugi pa zanj (oz. zase) kolje drugo žival. Če si živali ne bi lastil, kar pomeni da je prevzel zanjo odgovornost, je tudi hraniti ne bi potreboval. Ker pa si jo lasti, mora zanjo tudi skrbeti. V naravi se vsa bitja razmnožujejo v skladu z ravnotežjem bivanjskih razmer na planetu, razen človek.Torej vprašanje je, ali bi na tem planetu bilo tako veliko psov, mačk, krav, in mnogih drugih živali ki si jih človek lasti, če na to ne bi vplival človek. Seveda pa, ker je v zgodovini bilo to neizbežno, so posledice tukaj. Prihodnost pa prinaša nov odnos do živali. Nekaterih okoliščin ne potrebujemo več, ali vsaj v taki meri in na tak način ne kot (do) sedaj. Glede na nekatere podatke ima v ZDA 39% domov vsaj enega psa. 33% pa vsaj eno mačko. Seveda pa imajo ponekod tudi več mačk in psov.vir: http://www.humanesociety.org/issues/pet_overpopulation/facts/pet_ownership_statistics.htmlKakšni so ti podatki za Slovenijo ne vem. Ugibam da procentualno manjši. Vsekakor pa ne gre za majhne številke. Če si predstavljamo kaj količinsko pomeni nahraniti vse te živali, in če k temu dodamo še mesojedo prehrano človeku, ponovno pridemo do zaključka, da lahko tako veliko število mesa željnih ust nahranimo samo s nehumano proizvodnjo na tekočem traku in koncentracijskimi taborišči. Za živali to pomeni večno Treblinko. http://www.rtvslo.si/_up/photos/2009/11/26/u66115-116410_klavnica-konj_blogshow.jpg Da, točno to počnemo, ko se vsak dan sproti odločimo da ne bomo kupili izdelka, ki vsebuje hrano živalskega izvora in se ko gremo mimo police s tako hrano spomnimo, da ima naša odločitev pozitivne posledice na živali, ljudi in okolje. -Dodajam: Če je nekdo bil vsejedec in ima doma žival, potem pa je postal vegan, verjetno ne bo prenehal kupovati mesa, saj njegova odgovornost do "njegove" živali še vedno ostaja. A s tem ko je sam prenehal uživati meso, pa je zmanjšal lasten vpliv na ubijanje živali. Vsaka posamezna odločitev posebej pa je lahko v dobro.Tak kompromis je včasih komu težko sprejeti, saj je vmes ego - ta bi rad nagrade in priznanja za odločitve in hoče vse ali nič. Ni vedno pripravljen sprejemati kompromisov, čeprav jih je včasih potrebno. In če nekdo pač mora nahraniti ljubljenčka, je po moje smiselno, da razmisli o tem kje bo zanj hrano dobil. Tudi znotraj reje živali obstajajo v prostoru velike razlike v tem kako za živali skrbijo tokom njihovega življenja. vegani so veliki ljubitelji živali, ki nevede skodujejo živalim z pretirano skrbjo za njih. to je zame dvoličnost ali iskreno povedano neumnost ki se je človek ne zaveda. borite se za boljše življenje živali ... 7 6 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 18. februar 2012 Prijavi Deli 18. februar 2012 Aja? A kar vsi? Skratka spet posplošuješ. Kot sem ti že napisal, nekateri nimamo domačih živali in tudi ne skrbimo za živali posebej.Pa tudi kdo pravi da so vsi vegani ljubitelji živali? Nekdo je lahko vegan predvsem zato, ker meni da je to zanj bolj zdravo. Seveda pa njegova odločitev posledično vpliva tudi v dobrobit živali, ljudi in okolja. Govoriš o dvojnosti morale človeka: po eni strani nadvse ljubi svojega psička, po drugi pa zanj (oz. zase) kolje drugo žival. Če si živali ne bi lastil, kar pomeni da je prevzel zanjo odgovornost, je tudi hraniti ne bi potreboval. Ker pa si jo lasti, mora zanjo tudi skrbeti. V naravi se vsa bitja razmnožujejo v skladu z ravnotežjem bivanjskih razmer na planetu, razen človek.Torej vprašanje je, ali bi na tem planetu bilo tako veliko psov, mačk, krav, in mnogih drugih živali ki si jih človek lasti, če na to ne bi vplival človek. Seveda pa, ker je v zgodovini bilo to neizbežno, so posledice tukaj. Prihodnost pa prinaša nov odnos do živali. Nekaterih okoliščin ne potrebujemo več, ali vsaj v taki meri in na tak način ne kot (do) sedaj. Glede na nekatere podatke ima v ZDA 39% domov vsaj enega psa. 33% pa vsaj eno mačko. Seveda pa imajo ponekod tudi več mačk in psov.vir: http://www.humanesociety.org/issues/pet_overpopulation/facts/pet_ownership_statistics.htmlKakšni so ti podatki za Slovenijo ne vem. Ugibam da procentualno manjši. Vsekakor pa ne gre za majhne številke. Če si predstavljamo kaj količinsko pomeni nahraniti vse te živali, in če k temu dodamo še mesojedo prehrano človeku, ponovno pridemo do zaključka, da lahko tako veliko število mesa željnih ust nahranimo samo s nehumano proizvodnjo na tekočem traku in koncentracijskimi taborišči. Za živali to pomeni večno Treblinko. http://www.rtvslo.si/_up/photos/2009/11/26/u66115-116410_klavnica-konj_blogshow.jpg Da, točno to počnemo, ko se vsak dan sproti odločimo da ne bomo kupili izdelka, ki vsebuje hrano živalskega izvora in se ko gremo mimo police s tako hrano spomnimo, da ima naša odločitev pozitivne posledice na živali, ljudi in okolje. -Dodajam: Če je nekdo bil vsejedec in ima doma žival, potem pa je postal vegan, verjetno ne bo prenehal kupovati mesa, saj njegova odgovornost do "njegove" živali še vedno ostaja. A s tem ko je sam prenehal uživati meso, pa je zmanjšal lasten vpliv na ubijanje živali. Vsaka posamezna odločitev posebej pa je lahko v dobro.Tak kompromis je včasih komu težko sprejeti, saj je vmes ego - ta bi rad nagrade in priznanja za odločitve in hoče vse ali nič. Ni vedno pripravljen sprejemati kompromisov, čeprav jih je včasih potrebno. In če nekdo pač mora nahraniti ljubljenčka, je po moje smiselno, da razmisli o tem kje bo zanj hrano dobil. Tudi znotraj reje živali obstajajo v prostoru velike razlike v tem kako za živali skrbijo tokom njihovega življenja. Joj sin včasih se mi zdi da niti ne premisliš predno odgovoriš.poglej moj moto je če nekaj delaš delaj iz 100% tranutno energijo drugače raje ne delaj.poglej če hočeš živeti zdravo ne smeš biti len.in če zeliš postati dobro človeško bitje ne smeš biti len, moraš biti iskren do sebe in okolice, ne moreš imeti ega ˝vsi˝ preveč verjamete v iluzije čirečare in čudeže. zato pa se nič na tem svetu ne spremeni. zato pa pravim da to veganstvo ki se ga vi greste in mislite da s tem spreminjate svet, je bolj modna muha kot kar koli drugega.recimo koliko ena oseba poje mesa na teden recimo dve kili postaneš vegan nehaš kupovati meso, še vedno pa kupuješ več kot dve kili mesa,kosti za svoje ljubljenčke kakšno korist narediš ne vem za okolico?če bi bila jaz vegan potlej ne bi imela ljubljenčka. pač moraš biti odgovoren ali pa kot vi verjamete bi poiskala meso živali ki je umrla na naraven način.ja malo več dela je s tem ampak s tem si vsaj iskren in res delaš pač to za kar se izdajaš, drugače raje ne soli pameti drugim. 1 6 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 18. februar 2012 Prijavi Deli 18. februar 2012 mayita :palec: 2 5 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2012 ha ha , kdo to reče. Tebe je prav fajn prebrati v tem kako lepo pritrdiš večini tega kar napišem Ma s kom se jaz menim tule... Zagotovo sem prepričan da v vsem kar počneš nisi 100%. (dejstvo je že tvoje pisanje tukaj in obljube ki si jih dajala in ne izpolnila v tej temi). Namreč ga ni človeka ki je v vsem 100%.Če se kregaš, se vedno skregaš do konca? Če ti zdravnik predpiše določene tablete jih vedno poješ do konca? Če si si nalila preveč vina v kozarec ali ga vedno izprazniš? Če si se odločila narediti faks, ga boš z najboljšimi možnimi ocenami, ker si se naučila do konca? Skratka mislim da so te zares velika usta. Brezkompromisnost ki jo zahtevaš od drugih ljudi, ne izpolnjuješ sama. Ko boš imela več znanja, boš ugotovila da živiš in vsi živimo toliko zdravo, kot imamo zavedanja in pogojev. Tega pa brez skrbi da ne ti, ne kdorkoli od nas nima preveč. Dejstva govorijo drugače. tudi za vegetarijanstvo so tako govorili. zakaj te moti kako jaz živim? V prvem razredu OŠ učijo da je 2 + 2 = 4 (pomeni da če tvoj ljubljenček použije 2 kg mesa + ti použiješ 2 kg mesa, je to 4 kg mesa. V kolikor pa ga použije 2 kili samo tvoj ljubljenček, pa se poraba zmanjša za polovico oz. na 2 kg mesa, in ne več 4 kg mesa. Pomeni da nisi ravno dobro premislila o napisanem kajne! Najverjetneje ker veliko reagiraš in premalo premisliš preden napišeš.Torej mesec ima 4 tedne. Leto 12 mesecev. Če mesa ne uživaš, mesečno prišparaš 8 kg mesa, letno pa 96 kg mesa.Če računam naprej: Slovenija ima okvirno 2 milijona prebivalcev. Če 2 milijona ljudi tedensko použije 2 kg mesa, to pomeni 192.000.000 kg mesa letno! Samo v Sloveniji.Tukaj so neki okvirni podatki za Slovenijo:http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?id=4503http://www.arsktrp.gov.si/fileadmin/arsktrp.gov.si/pageuploads/OTIS/LETNA_POROCILA/2010/Letno_porocilo_GOVEDO_2010.pdfV letu 2010 so v Sloveniji zaklali 124.858 glav govedi s kupno maso 35.771.782 kg. Če 35.771.782 kg mesa govedi delimo z 2 milijona prebivalcev slovenije, dobimo povprečno 17,885891 kg mesa govedi na prebivalca slo. letno. Torej kokoši, ribe, prašiči, ovce, koze, srnjad, zajci itn NISO všteti. Če bi všteli ves material in blago ki vsebuje živalske sestavine, bi številka precej zelo poskočila. Po tvoji teoriji v kateri bi človek tedensko použil 2 kg mesa, bi to pomenilo da bi 7 milijard ljudi (ali pa če jih vzamemo samo 5 milijard), použilo cca. 4.800.000.000 mesa letno! Številke morda niso dejansko take, dosti pa tudi ne odstopajo z vštetimi morskimi živalmi.In če k temu dodamo še recimo milijardo hišnih ljubljenčkov, postanejo številke seveda precej višje. Če bi bila ti vegan... al pa če bi jaz bil predsednik slovenije... najprej bodi vegan pa potem govori in potem pamet soli drugim. Tretjič ponovim: jaz domačih živali nimam. Če iščeš izgovore, jih seveda vedno lahko najdeš. Joj sin včasih se mi zdi da niti ne premisliš predno odgovoriš.poglej moj moto je če nekaj delaš delaj iz 100% tranutno energijo drugače raje ne delaj.poglej če hočeš živeti zdravo ne smeš biti len.in če zeliš postati dobro človeško bitje ne smeš biti len, moraš biti iskren do sebe in okolice, ne moreš imeti ega ˝vsi˝ preveč verjamete v iluzije čirečare in čudeže. zato pa se nič na tem svetu ne spremeni. zato pa pravim da to veganstvo ki se ga vi greste in mislite da s tem spreminjate svet, je bolj modna muha kot kar koli drugega.recimo koliko ena oseba poje mesa na teden recimo dve kili postaneš vegan nehaš kupovati meso, še vedno pa kupuješ več kot dve kili mesa,kosti za svoje ljubljenčke kakšno korist narediš ne vem za okolico?če bi bila jaz vegan potlej ne bi imela ljubljenčka. pač moraš biti odgovoren ali pa kot vi verjamete bi poiskala meso živali ki je umrla na naraven način.ja malo več dela je s tem ampak s tem si vsaj iskren in res delaš pač to za kar se izdajaš, drugače raje ne soli pameti drugim. 7 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 19. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2012 Povezave - Veganska hrana za živali Mnenja o tem ali je smiselno žival hraniti z vege hrano so vsekakor različna. Sam o tem konkretno nimam mnenja, ker se ne spoznam dovolj. Je pa en znanec (wolfganag) imel nekoč dobermana ki ga je hranil vegetarijansko in je bil čist vredu kolkr se spomnim. 3 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 19. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2012 http://www.c-a-l-f.com/easy-vegan/ 2 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 19. februar 2012 Prijavi Deli 19. februar 2012 ha ha , kdo to reče. Tebe je prav fajn prebrati v tem kako lepo pritrdiš večini tega kar napišem Ma s kom se jaz menim tule... Zagotovo sem prepričan da v vsem kar počneš nisi 100%. (dejstvo je že tvoje pisanje tukaj in obljube ki si jih dajala in ne izpolnila v tej temi). Namreč ga ni človeka ki je v vsem 100%.Če se kregaš, se vedno skregaš do konca? Če ti zdravnik predpiše določene tablete jih vedno poješ do konca? Če si si nalila preveč vina v kozarec ali ga vedno izprazniš? Če si se odločila narediti faks, ga boš z najboljšimi možnimi ocenami, ker si se naučila do konca? Skratka mislim da so te zares velika usta. Brezkompromisnost ki jo zahtevaš od drugih ljudi, ne izpolnjuješ sama. Ko boš imela več znanja, boš ugotovila da živiš in vsi živimo toliko zdravo, kot imamo zavedanja in pogojev. Tega pa brez skrbi da ne ti, ne kdorkoli od nas nima preveč. drugače pa si ti tista ženska ali kaj nisem sploh tebe omenjala. pa še to katere obljube nisem držala postala sem linke,če si jih pa nisi ogledal je tvoj problem Dejstva govorijo drugače. tudi za vegetarijanstvo so tako govorili. zakaj te moti kako jaz živim? V prvem razredu OŠ učijo da je 2 + 2 = 4 (pomeni da če tvoj ljubljenček použije 2 kg mesa + ti použiješ 2 kg mesa, je to 4 kg mesa. V kolikor pa ga použije 2 kili samo tvoj ljubljenček, pa se poraba zmanjša za polovico oz. na 2 kg mesa, in ne več 4 kg mesa. Pomeni da nisi ravno dobro premislila o napisanem kajne! Najverjetneje ker veliko reagiraš in premalo premisliš preden napišeš.Torej mesec ima 4 tedne. Leto 12 mesecev. Če mesa ne uživaš, mesečno prišparaš 8 kg mesa, letno pa 96 kg mesa.Če računam naprej: Slovenija ima okvirno 2 milijona prebivalcev. Če 2 milijona ljudi tedensko použije 2 kg mesa, to pomeni 192.000.000 kg mesa letno! Samo v Sloveniji.Tukaj so neki okvirni podatki za Slovenijo:http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?id=4503http://www.arsktrp.gov.si/fileadmin/arsktrp.gov.si/pageuploads/OTIS/LETNA_POROCILA/2010/Letno_porocilo_GOVEDO_2010.pdfV letu 2010 so v Sloveniji zaklali 124.858 glav govedi s kupno maso 35.771.782 kg. Če 35.771.782 kg mesa govedi delimo z 2 milijona prebivalcev slovenije, dobimo povprečno 17,885891 kg mesa govedi na prebivalca slo. letno. Torej kokoši, ribe, prašiči, ovce, koze, srnjad, zajci itn NISO všteti. Če bi všteli ves material in blago ki vsebuje živalske sestavine, bi številka precej zelo poskočila. Po tvoji teoriji v kateri bi človek tedensko použil 2 kg mesa, bi to pomenilo da bi 7 milijard ljudi (ali pa če jih vzamemo samo 5 milijard), použilo cca. 4.800.000.000 mesa letno! Številke morda niso tako velike, dosti pa tudi ne odstopajo z vštetimi morskimi živalmi.In če k temu dodamo še recimo milijardo hišnih ljubljenčkov, postanejo številke seveda precej višje. Če bi bila ti vegan... al pa če bi jaz bil predsednik slovenije... najprej bodi vegan pa potem govori in potem pamet soli drugim. Tretjič ponovim: jaz domačih živali nimam. Če iščeš izgovore, jih seveda vedno lahko najdeš. poglej jaz nisem rekla za dokončevanje stvari sploh ne razumeš. ko sem rekla 100% trenutno energijo nisem govorila o dokončevanju stvari ne vem niti kako si to povezal.nisi dojel kaj sem ti rekla.pravim da ko nekaj delaš daš 100% energijo od sebe ki si jo tisti trenutek sposoben.ja če pijem vino ga pijem z zavednostjo in 100% užitkom, zakaj bi ga pa morala do konca? pijem ga dokler mi paše ko mi ne paše več ga neham. kajti če ga bom pila še naprej mi bo slabo in ne bom ga pila več z 100% užitkom ,ampak samo še zato da ga spijem se napila in to mi bo škodilo to je že samoškodovanje. zato ga bom nehala dokler bom uživala 100%.če bi se odločila iti na faks ja bi dala100% energijo od sebe da ga naredim,pa to ne pomeni da če se ne bom več strinjala s tistim kar me učijo da ne bom nehala. poglej prwprost šolski primer, da moš mogoče razumel. greš teči maraton ko ga tečeš daš 100% energijo od sebe dokler gre pač.tudi če na koncu nisi prvi.glavno je da si iskren in da veš tudi kdaj odnehati. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 19. februar 2012 Prijavi Deli 19. februar 2012 drugače pa zaokrožimo oba z ljubljenčkom pojesta 100kg sam poje 50kg a misliš da mesar ne bo šel vseeno ubijat oziroma ne bo kmet gojil več živine? 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 19. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2012 Bo. Ampak milijardo zaklanih živali (z vsemi posledicami ki jih prinaša vzreja) ali dve, pa je menda razlika kajne. Se ti ne zdi? drugače pa zaokrožimo oba z ljubljenčkom pojesta 100kg sam poje 50kg a misliš da mesar ne bo šel vseeno ubijat oziroma ne bo kmet gojil več živine? 1 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 20. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 20. februar 2012 Točnejši podatki in izračuni: V letu 2011 so v slovenskih kvalnicah zaklali 32.266.387 živali!Kar je znašalo skupaj 117.316 ton "očiščenih" trupov. Če število delimo z 2 milijona prebivalcev, to pomeni na prebivalca Slovenije cca. 58,658 kg mesa letno. http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?ID=4503 Če ta izračun prenesemo na svet, pomeni da v kolikor bi prebivalec na zemlji použil letno 58,658 kg mesa letno, bi izračun za samo 4 milijarde ljudi na zemlji znašal: 2.346.320.000 kg mesa letno. Številke za Slovenijo in svet ne vključuje rib, divjadi, in nekaterih drugih živali. Po podatkih naj bi imelo 39% ameriških družin doma vsaj enega psa. To pomeni da ima 311 milijonov prebivalcev ZDA: 121.290.000 psov.Psi sicer ne nujno pojedo veliko mesa (odvisno od pasme), temveč bolj ostanke, kosti, a zato tega precej.Mačk ima v ZDA povprečno 33% družin, kar je 102.630.000 mačk z lastnikom.Seveda pa v to niso vštete mačke in psi, ki jih imajo nekateri lastniki, ki imajo več psov in mačk.Skupaj ima 311 milijonov prebivalcev ZDA z vsaj enim psom ali mačko, vsaj 223.920.000 milijonov psov in mačk! - Pomeni, da je potrebno te živali tudi nahraniti in to največkrat tudi s hrano živalskega izvora oz. mesom, saj ti ne uživajo zgolj ostanke od ljudi, temveč se jih hrani z vnaprej kupljeno in pripravljeno hrano. Kaj vse te števile pomenijo: Da je proizvodnja mesa dejansko tekoči trak, kjer zato da človek nahrani eno žival, drugo minimalizira na nivo brezosebnega predmeta. Kaj ta dvojnost človeka izraža? Ali je človek resnično lahko ljubeč do ene živali med tem ko je drugi povod ali razlog za zakol in trpljenje? - No, to si bo odgovoril vsak sam.Grozovita dejstva pred katerimi si zatiskamo oči, pa žal ostajajo. Večna Treblinka živali žal se nadaljuje tudi tam, kjer to ne bi bilo več potrebno. - Video iz slovenske klavnice in v katerem govorijo slovenski mesarji: http://www.youtube.com/watch?v=u71cXJJtP3M&feature=related 4 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 20. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 20. februar 2012 No, tema je delo klavca v zabavo: (video NE vsebuje nasilnih prizorov) 5 3 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 20. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 20. februar 2012 Predlog vladi na Predlagam vladi.si iz avgusta 2008: http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/971Predlog je zaključen in vsebuje odziv vlade oz. Službe Vlade RS za podnebne spremembe. 6 3 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.