Skoči na vsebino

Veganstvo

sin

Recommended Posts

Glavna poraba je še vedno meso in mleko. Če ne kupimo tega, tudi stranskih produktov ne bo toliko oziroma se uporabi pač druge vire za izdelavo teh.

Sicer pa ja seveda, kolikor kdo želi. Nihče noče terorizirati ljudi o tem kaj naj jedo, temveč zgolj osvetliti realnost moči in posledic lastne izbire.

Nekdo ki je pogledal cel ta video, mu je tudi razumljivo zakaj. Ekomatika 5: Veliki evropski grabež zemljišč

• Lajkam 2
  • Buuuu 2

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Deli na socialnih omrežjih

‎"I have just three things to teach: simplicity, patience, compassion. These three are your greatest treasures." ~Lao Tzu

377774_245365605533239_100001794042161_544951_465557682_n.jpg

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

Free, če me spomin ne vara, si ene par let nazaj podedoval /al nekej tacga/ en vinograd. A ga še obdeluješ?

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Sem nekaj let. Sem imel vsako leto vsaj 20-30 litrov eko grozdnega soka mešanic EKO grozdja x^x

Zdej pa prodal, ker je predaleč za vozit. Nimam pa casha za gradbeno dovoljenje, da bi potem lahko zidanco naredil in prespal.

Škoda, ker je full dober plac. Sicer strma parcela, a najvišja v hribu. Sem imel razgled na novomeško dolino v odprtih 180 stopinj. Nad parcelo oziroma del pa parcele pa je gozd, ki je dajal fajn zavetje pred vsem.

Zakaj te zanima?

Free, če me spomin ne vara, si ene par let nazaj podedoval /al nekej tacga/ en vinograd. A ga še obdeluješ?

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

• Lajkam 1
  • Buuuu 2

Ne meči svinjam biserov!

Pri vsej te polemiki glede veganstva in vegetarijanstva me zanima predvsem to, zakaj so meseojedci tako nestrpni do veganov ali vegetarijancev.

Zanimivo, jaz pa vidim ravno nasprotno.

Pa me tudi malo čudi, čeprav po drugi strani pa se mi zdi lahko tudi logično.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ne vem če je to sklep, v mojem primeru ne drži.

Jaz nikogar ne posiljujem, ne kot "mesojedec" ne kot vegan.

In pravzaprav itak da lohk nasprotni breg vidimo, saj jaz tebe gledam, ko govoriš, ne sebe. x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja, razumem, jaz pa govorim o sebi in o svojih izkušnjah z vegani.

Včasih se za katere zdi, da imajo morda res neznansko radi živali, hkrati pa kaže tudi da nekako ne marajo ljudi.

In sploh me fanatizem odbija, po drugi strani pa tudi *sterilnost*, 'hladnost' oz. *brezkrvnost* (=neživljenjskost).

Premalo žal poznam veganov, ki se smejejo, smehljajo al pa ki pucajo od energije, ki so skratka srčni, sproščeni, topli, imajo radi ljudi in življenje, se glasno smejejo itd.

Moje opažanje pač.

Picasso

No vidiš, pri tebi je pa npr. ravno nasprotno: si srčna, srečna in pucaš od pozitivne energije (=smeješ se na vsa usta). x:Dx :palec:

Picasso

Govora ni o tebi, pač pa o raznoraznih jedcih. Nestrpneži so tako med vegiji kakor med vsejedci, o tem govorim.

Ja, res je, žal . Tudi vegiji nismo popolni , se pa trudimo biti boljši, ne pa eni, ki se nočejo spremeniti-poboljšati nikoli.

Lp + #

ja, razumem, jaz pa govorim o sebi in o svojih izkušnjah z vegani.

Včasih se za katere zdi, da imajo morda res neznansko radi živali, hkrati pa kaže tudi da nekako ne marajo ljudi.

In sploh me fanatizem odbija, po drugi strani pa tudi *sterilnost*, 'hladnost' oz. *brezkrvnost* (=neživljenjskost).

Premalo žal poznam veganov, ki se smejejo, smehljajo al pa ki pucajo od energije, ki so skratka srčni, sproščeni, topli, imajo radi ljudi in življenje, se glasno smejejo itd.

Moje opažanje pač.

Ne, ampak res ; imaš prav : poznam tudi jaz nekaj mojih bratov vegijev, ki bolj umirajo , kot pa prekipevajo od energije . Da ne govorim , kako so nekateri od njih še celo precej preveč sovražno nastrojeni do povprečnih ljudi , doma pa živijo skupaj z živalmi, in jih še celo ljubčkajo .

Za tiste mi je najbolj žal, čeprav je po drugi strani tudi Res, da so marsikdaj živali celo boljše od današnjih pokvarjenih ljudi, ki pobijajo drug drugega .

Lp + #

mah, tle imam čisto eno svoje mnenje...

in strinjam se, da je to lajfstajl, ampak ravno zato pa še manj se želim opredeljevat.

jaz tud ko sem dejansko bla veganka, se nisem nikoli tako opredeljevala in še manj težila komu. x:)x

jaz si ne pustim vzeti trenutka in situacije, da pojem hamburger (že leta ali desetletja ga nisem, ampak govorim hipotetično), če mi tako bodisi zapaše bodisi nimam izbire (sem recimo lačna, nekdo mi ponudi hot-dog al pa zrezek).

Al pa da me je pol zarad tega konc (ker nisem vajena).

Malo *cepljenja* je pa že lohk.

Pa nisem dietni tip človeka al pa spreobrnjen...

ker ŽE NISEM tega furala, si to lahko privoščim. x^x x;)x

aja pa še snobizma ne maram, nikakršnega (tudi duhovnega in podobnega ne).

In sodim, da je velik procent veganstva ali bolj vegetarijanstva modna muha (kar je pa vseeno seveda dobro, boljše tako kot pa da ne).

Meni je všeč znajti se s tistim, kar je na broju in ne maram preveč komplicirat (in dodatnih 'potrebnih potreb').

s čimer pa ne izključujem veganstva (presnojedstva itd. ...). x:)x x;)x

Picasso

No, Vegetarijanstvo ( in vse njegove oblike ) na srečo Ni le neka modna muha več, kajti kdorkoli želi biti zdrav in doseči visoko starost, se mora odpovedati mesu precej, ali pa celo popolnoma.

In, ker se vse več ljudi prebuja, in To tudi spoznava, je iz dneva v dan več vegijev na tem Planetu .

Lp + #

saj nikoli ni bila (samo to). saj so od pamtiveka vegetarijanci.

če ga ne rabiš in ti ne zadiši, se ti mu ni treba odpovedovat.

No saj ko se ga odvadiš, ti ga pa že telo ne prenaša.

V bistvu ti tudi okus ne paše oz. ti celo smrdi.

Nič ga ne pogrešaš in vegetarijanec bi lahko bil prav vsak.

Z veganstvom pa je drugače.

ampak iz dneva v dan praviš je več vegijev in s tem več ozaveščenih, zavest pa ni tolk višja, kot bi človek pričakoval...

Picasso

No, ja, Marsa, seveda, zavest pa žal ni tolk' višja, čeprav morda res pruičakuješ preveč , kajti tudi vegeci so le ljudje .

Namreč, če je nekdo osveščen o nenasilni prehrani ki je sprejemljivejša za materijalno-telesno zdravje, še ne pomeni da je na nevemkaki visoki duhovni stopnji.

Kajti, kot sem rekel, imam nekaj bratov vegijev, ki so na nezavidljivo nizki duhovni stopnji/ravni, ampak za to niso v celoti sami krivi , čeprav so pa precej .

In, vsak ima vsaj eno "hibo" (napako-greh) , nihče N I popoln , niti kak vegi ne .

Šele kompletna "Duša Človeštva" je popolna , ampak "Združena" . Torej ne v takem stanju kot je sedaj.

Lp + #

ja, saj imata prav.

niti nisem mislila ravno, da je kak vegi popoln. x:)x

ampak ja, pričakovanja imam pa res mal višja, ko gre za nekoliko bolj zavestne ljudi.

Če ima nekdo temnorjavo auro in svinčeno težo in neprijetno energijo (+ slabo kožo itd.) in mi govori, da je zgolj na kalčkih, je dost logično, da pomislim, da mu morda kalčki pa le niso dovolj oz. da mu ne sedejo preveč.

Picasso

Debata.

Hrana je le del energije ki jo dobimo v auro, telo. V večini jo ljudje potrebujemo za lasten obstoj.

V tem imamo zelo različne prehranske navade. Tako se razlikujemo v količini hrane ki jo pojemo, kot njeni kvaliteti in izbiri le te. Prav tako jo na različne načine pripravljamo, kot tudi uživamo. Energije ljudi so pač različne. Ne nujno vedno enake. Se spreminjamo v odnosu do določenih okoliščin.

Nekdo se razburja zaradi DZ, nekdo zaradi JE, nekdo politike, nekdo pač zaradi krutosti do živali in odnosa do njih. Nekateri ljudje si pred različnimi dejstvi različno zakrivamo oči. Tako jih tudi različno doživljamo in interpretiramo.

Vedno smo ljudje, ki se nas neka okoliščina dotakne do mere, ko menimo da je krivična, neprimerna, da jo je potrebno spremeniti, o njej govoriti drugim, storiti nekaj v praksi, itn. V njej vidimo potencial in se naš izraža skozenj.

Kako se posameznik ali skupina te spremembe loti, je odvisno od različnih okoliščin, ter predvsem njega samega. Na tem mestu je posploševanje lahko neutemeljeno ali celo krivično. Podobno kot bi bilo za astrologa lahko krivično posploševati znamenja, planete in posamezne aspekte.

Dejstva ki govorijo v prid veganstvu povedo zelo veliko. Prav tako obstajajo dejstva, ki ne govorijo v njegovo korist. Dejstva se definira tudi glede na okoliščine. Posploševanje je zato ponovno lahko neumestno kot krivično.

En hamburger pomeni to, da je bila nekje žival ubita. Ubita zaradi tega hamburgerja. Karmo za to, nosi določena oseba ali skupina ljudi.

Človek, ki mu ni vseeno za to kaj s svojo izbiro v svetu povzroča in kaj podpira, se sprašuje kako je prišla neka hrana na njegov krožnik.

Zakaj, koliko in kako se o tem sprašuje, je spet odvisno od različnih okoliščin. Tako tudi kako bo v vezi s tem reagiral.

V sami temi je bilo vsaj iz moje strani poudarjeno, da moje pisanje ni namenjeno temu, da bi komu govoril kaj naj je in kaj ne, temveč, da se mi zdi smiselno, da se zavedam in zavedamo posledic lastne izbire! Namreč po moje so te ključne. Torej zavedanje.

Ob temu tudi, da približam vprašanje prehranjevanja sebi, kot drugim. Približam zavedanje, ki ni vsakodnevna samoumevnost v odnosu do prehranjevanja s hrano živalskega izvora.

Tako je to pač še ena tema na forumu. Komu bolj, komu manj pomembna.

Ali mene ali kateregakoli vegana dela ta tema nestrpnega? Smo zato, ker govorimo o tem kar se dogaja skrito očem javnosti na glas nestrpni?

Zakaj se o nasilju nad živali ne govori tako kot o čem drugem? Zakaj so klavnice skrite očem ljudi? Zakaj ne maramo gledati nečesa, čemur smo vzrok? Ali so to nesmiselna vprašanja? Ali smo nestrpni, če javno izpostavljamo nekaj kar se dejansko dogaja? Samo nestrpni, če gremo na ulice in govorimo naj se preneha nasilje nad živalmi? Kako da nismo nestrpni, če gremo na ulice demonstrirati zaradi prenizkih plač ali vladnih sporazumov? Kje so meje, ki definirajo kdaj je kdo nestrpen in kdaj ne? Kdo jih definira? Naša prepričanja? Naše želje? Naše koristi? Večina?

Ali je vegan oseba, ki ima od zagovarjanja živali karkšnekoli koristi? Kot ima to recimo nekdo, ki se bori za višjo plačo?

Tanka je lahko meja med tem ali je neko dejanje nasilno, ali pa zgolj samo glas, ki opozarja na krivico ki jo kot tako dojema. Glas, ki ga ima pravico izražati v določenih okvirjih vsak državljan zaščiten z ustavo!

Nasilje (tudi do živali) rojeva nasilje. Ljubeč odnos do živali, rojeva ljubezen. Iz vzgledov se otroci najbolj učijo. Učimo in spreminjamo se tudi odrasli.

Sam verjamem, da bo človek v prihodnosti postal vegan, saj vibracije skozi procese vzreje in ubijanja živali, kot tudi že same praktične posledice ki smo jim priča zaradi odnosa do živali, postajajo vibracijsko prenizke za vedno hitrejši tudi duhovni razvoj človeka.

Kar se tiče duhovne zrelosti človeka, pa bi rekel, da smo mnogo bolj vibracijsko podobni kot si mnogi mislijo. Torej nekih blazno velikih stopenjskih duhovnih razlik med nami tukaj po moje ni. So pa razlike v delovanju energijskih centrov, žarkovne strukture, karme, darme, astrološke karte in tudi v zdravstvenem stanju posameznika.

En se najde govorit in prakticirat v športu, drug prehrani, tretji v materinstvu, četrti v čem drugem ali večih zadevah. Ni boljši ali slabših, smo le morje energij. Jaz imam pač rajši takšne energije, kjer se ne ubija živali. In ker sem vegan bolj na novo, imam o tem, v tej temi, pač malo več za povedat :P

• Lajkam 3
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

Tako tudi kako bo v vezi s tem reagiral.

tako. kot reagira(m).

na tako izvajanje.

tako da se tule skoraj *moram(o)* odzvati na tak sterilen pristop (recimo tvoj, kot pišeš... če zarad tvojega načina 'prepričevanja' kdo postane vegetarijanec, sem jaz ovca)

mislim da bi končno lahko *iznašli* boljši način.

recimo da si carski človek z dbest življenjsko, fizično in ostalo energijo, karizmatičen, duhovit, blabla... da si močen. in ZDRAV! (tudi oz. predvsem tvoj duh da je zdrav!)

pa da TO izžarevaš. daješ v vesolje, da se folk preprosto ne more upret, pa da ne bi tega tudi sam fural.

ne pa zatisnjene sterilne solatne debate z nenehno obsodbo in celo grožnjo (en hamburger pomeni da si ubil nekoga, tvoja karma bo trpela..., ob tem, da nekdo ob tem hrkati ne bo trenil z očesom, ko se bo sto domorodcev ubijalo za en ultrabio sok, ki ga boste vegani rabl za dodatek).

ne skrbi - onega hamburgerja nisem pojedla menda 10 let ali več že. pisala sem hipotetično. morda je bolje da poješ en hamburger v lajfu kot pa da ti stalno negativna energija rola zaradi kakšnega pomanjkanja.

je pa res, da je moj vidik tu (bil) predvsem telesni/prehranski.

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...