mayita 2. marec 2013 Prijavi Deli 2. marec 2013 ne morem verjeti kako ste brezobrazni, pravite da je meso škodlivo sam tam kjer pa ni druge opcije pa ga naj jejo in po(vašem) se kar naj zastrupljajo a se sploh zavedate kako ste nespoštljivi do drugih kako sejete seme zla povsod kamor se obrnete delate vojno zato ker niste strpni posiljujete kako naj ljudje živijo in se norčujete z njihzaradi mene ne jejte mesa in se zastrupljite z zelenjavo sam puste druge ljudi pri miru.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 2. marec 2013 Prijavi Deli 2. marec 2013 Dejte se borit za ljudi ... Mayita, kako KONKRETNO (besede niso še nikogar nahranile!) se boriš ti? Daj,no, popaš te fotke - a misliš, da ne vemo tega, da nas moraš ti razsvetlit o lakoti na svetu? In to v temi o veganstvu. Ti bom nekaj povedala, česar očitno ne veš, pa je to eno osnovno dejstvo ekologije: Na vsaki stopnji prehranjevalne verige se skoraj 90% energije izgubi v obliki toplote - malo drugače, bolj konkretno pojasnjeno: če ljudje jemo zelenjavo, namesto da pojemo žival, ki je jedla to zelenjavo, prihranimo ogromno energije v obliki hrane. Če se hočeš boriti proti lakoti v svetu, jej bolj ekonomično - jej zelenjavo! Zelo resnično in zelo preprosto fizikalno - kemično dejstvo, brez zavajanja in manipulacije. Ljudje v zmernem podnebnem pasu dobesedno mečemo stran energijo in uničujemo okolje s prekomerno živinorejo, dejstvo je, da pojemo veliko preveč mesa in da to prispeva k podnebnim spremembam in tudi k neravnovesju v svetu (katerega del je seveda tudi lakota). vi nas pa razsvetljujete kako naj jemo k drugi umirajo od lakote,inkako naj bomo nestrpni do drugačno mislečih to je cela fora veganizmazgleda da ja kokr boste napopal kako glupo sliko bom jaz napopala lakoto gor.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 2. marec 2013 Prijavi Deli 2. marec 2013 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png jaz sploh nisem veganka, mimogrede. Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 2. marec 2013 Prijavi Deli 2. marec 2013 še vedno ne spremni dejsta kaj delajo vegani...oprosti silica ampak kar je tam gor napisano je pa tako podlo in neumno da sem morala komentirati..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 3. marec 2013 Prijavi Deli 3. marec 2013 jaz nisem rekla naj se ne pomaga živalim, sam da pa vegani ne morejo spoštovatn nekoga ki je meso ni nič duhovno.prvo kot prvo nimamo pretiranega uživanja mesa ker ljudje nimajo denarja da bi pretirano uživali meso nimajo pa še več denarja da bi jedli samo vegansko hrano. tko da res ne vem zakaj tako posiljevanje z tem,ker to kar vegani govorijo ni res.a je bil kdo že na kakšni živalski farmi in a je bil kdo že med bosankimi delavci kako spijo in kje spijo tle v sloveniji govorim. k boste vegani začeli razmišljevati tudi o ljudeh in ne samo o živalih.zdravi ljudje mislim psihološko zdravi ljudje nikoli ne bodo mučili živali. če pa ne boste poskrbeli za zdravje ljudi bodo te kmalu začeli jesti druge ljudi, a vam ni to jasno.bodi kar si sam ne posiljevati druge z tvojim načinom življenja.ni res da se zaradi mesojedcev dogajajo take grozne stvari živalim.kaj bo pa afriki pomagalo da jaz ne jem mesa,dej dej.... same laži....Nikogar ne posiljujem z ničemer (btw. sploh nisem veganka, jem pa pretežno zelenjavo, le občasno jem ribe in meso). To, kar sem napisala, je pa dejstvo - če tebi ni všeč, še ne pomeni, da je laž. je pa seveda lažje (pa tudi bolj nezrelo in arogantno) nekaj označiti za laž, kot sprejeti napisano ali se vsaj potruditi in poiskati več informacij. Sicer sem pa v eni podobni temi (mogoče celo v tej isti, se mi ne da gledat tolk nazaj) napisala, da veganstvo ni v vseh primerih možen način prehranjevanja, visoko na severu to npr. ne gre, ker ni naravnih pogojev za to, tam sem napisala tudi to, da ni tako problematično samo ubijanje živali za hrano, ampak to, kako to delamo in predvsem v kakšni količini. In, ja, to kar tukaj pri nas počnemo z energijo (v kakršnikoli obliki - hrane, goriva, elektrike, izdelkov) ima vpliv na to, kako ljudje živijo drugod po svetu, in to zato, ker je Zemlja okrogla in EN SAM EKOSISTEM in so procesi v njem povezani med seboj (pa ja ne boš rekla, da je to tudi laž?). Ne, ne moreš nahraniti ljudi v Afriki, ne, ne moreš dati službe in stanovanja tujim delavcem - niti ti, niti jaz in se zato, prosim, nehaj dreti, naj to naredimo (kot da si edina, ki te probleme vidiš). Lahko pa naredimo nekaj drugega (in to že danes in vsak dan!): lahko zmanjšamo porabo energije, ker je bo tako več ostalo za druga bitja na Zemlji. Energija je v vsem, tudi v mesu in gojenju živali za meso - tudi pri kmetu!. In ja, res je, da lahko rastlinojedci v svojo telesno maso spravijo le dobrih 10% energije hrane, ki jo požrejo, ostalo gre za njihovo gibanje, življenjske procese in izgube v obliki toplote. Poleg tega pa živali porabijo tudi veliko vode, kar zlasti v sušnih predelih ni zanemarljivo (ena krava mlekarica porabi cca 100l vode na dan). Zato so prehranjevalne ravni v obliki piramid - v ekosistemu največ biomase pride na rastlinojedce, zelo malo pa na mesojedce višjih ravni (plenilcev na koncu prehranjevalne verige je v vsakem ekosistemu zelo malo). Vsekakor je v prenaseljeni in s toplogrednimi plini preobremenjeni Zemlji, smiselno, da se ljudje, kolikor je le mogoče prehranjujemo z zelenjavo in tam, kjer to podnebje dovoljuje, bistveno zmanjšamo porabo mesa za hrano. Ker je v tej temi govora o veganstvu, ne o bosanskih delavcih, pač govorim o tem, da je v zmernem in v subtropskem pasu veganstvo ekološko boljši način prehranjevanja kot mesojedstvo. In še nečesa se je pomembno zavedat: Ljudi je veliko preveč, da bi lahko živeli tako kot nekoč ali tako, kot so pred dvesto leti živeli Indijanci v Severni Ameriki. Za njih je bilo lovsko - nabiralniški način prehranjevanja dobra opcija, popolnoma v skladu z njihovim mestom v ekosistemu. Vendar je treba vedet, da je bilo Indijancev v Ameriki okrog 10 milijonov, danes pa je v ZDA 200 milijonov ljudi, nosilnost okolja za lovsko-nabiralniškega človeka v Sloveniji pa je 5000 ljudi(!). Dejstvo je, da nas je preprosto preveč, da bi lahko brez posledic razmetavali z energijo, v kakršnikoli obliki, tudi s prehranjevanjem z več mesa kot ga nujno potrebujemo. Lakota v Afriki je v veliki meri posledica našega načina življenja. In to lahko spremenimo. Pa še zmeraj te ne silim, Mayita, da postani veganka. Napisala sem samo nekaj ekoloških dejstev za razmislek. Od tebe pa je odvisno, ali jih boš upoštevala ali ne, zavest ljudi se spreminja počasi in postopoma, eni na enih področjih hitreje, na drugih počasneje. Pa še to: veganski način prehranjevanja ni nič dražji od mesnega - da ne boš spet rekla, da lažem, ti povem konkretne cene, ki jih vsakdo lahko preveri: kg tofuja (s slovenske kmetije!) stane 5 eu, približno toliko so v povprečju tudi stročnice v zrnju, kg govejega ali piščančjega mesa pa stane v povprečju 8 eu (toliko o tem, kdo tu laže in zavaja!). Poleg tega pa gre prehranjevanje (pretežno) z zelenjavo fajn z roko v roki s spodbujanjem ljudi k čimvečji samo-oskrbi, veliko lažje je namreč obdelovati košček zemlje in si sam pridelati zelenjavo, za rejo goveda ali drobnice rabiš bistveno večji kos zemlje, pa hlev, pa veliko več vode ... Revščino boš prej omilila z zelenjavo kot z mesom. 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 3. marec 2013 Prijavi Deli 3. marec 2013 vi nas pa razsvetljujete kako naj jemo k drugi umirajo od lakote,inkako naj bomo nestrpni do drugačno mislečih to je cela fora veganizmazgleda da ja kokr boste napopal kako glupo sliko bom jaz napopala lakoto gor....Sem šla še enkrat brat moj post in tvoj odgovor in se sprašujem, kje zaboga si v mojem postu našla nestrpnost do drugače mislečih? Sploh nisem pisala o drugače mislečih, ampak o čist objektivnih dejstvih ekologije, ki pač govorijo bolj v prid veganstvu oz. vsaj omejevanju porabe mesa. Če že debatiraš, bi bilo fajn, da bi ločila dejstva od mnenja. (npr. če je nekdo izmeril smreko in reče, da je visoka visoka 20 metrov, je to dejstvo, ne mnenje oz. nestrpnost do nekoga, ki je ni meril in se mu zdi, da je nižja). Če nekaj, kar ne potrjuje tvojega življenjskega sloga, doživljaš kot nestrpno, imaš pač ti sama problem z nesprejemanjem nečesa drugačnega. Je pa res, da nekateri vegani znajo bit kar agresivni in nestrpni do mesojedcev in to men tud ni fajn. Vsaka stvar, pa če je v osnovi še tako dobra, ki postane dogma ali obsesija ali razlog, da nekdo napihuje svoj ego nad druge ljudi, postane na nek način razdiralna. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 3. marec 2013 Prijavi Deli 3. marec 2013 Nikogar ne posiljujem z ničemer (btw. sploh nisem veganka, jem pa pretežno zelenjavo, le občasno jem ribe in meso). To, kar sem napisala, je pa dejstvo - če tebi ni všeč, še ne pomeni, da je laž. je pa seveda lažje (pa tudi bolj nezrelo in arogantno) nekaj označiti za laž, kot sprejeti napisano ali se vsaj potruditi in poiskati več informacij. Sicer sem pa v eni podobni temi (mogoče celo v tej isti, se mi ne da gledat tolk nazaj) napisala, da veganstvo ni v vseh primerih možen način prehranjevanja, visoko na severu to npr. ne gre, ker ni naravnih pogojev za to, tam sem napisala tudi to, da ni tako problematično samo ubijanje živali za hrano, ampak to, kako to delamo in predvsem v kakšni količini. In, ja, to kar tukaj pri nas počnemo z energijo (v kakršnikoli obliki - hrane, goriva, elektrike, izdelkov) ima vpliv na to, kako ljudje živijo drugod po svetu, in to zato, ker je Zemlja okrogla in EN SAM EKOSISTEM in so procesi v njem povezani med seboj (pa ja ne boš rekla, da je to tudi laž?). Ne, ne moreš nahraniti ljudi v Afriki, ne, ne moreš dati službe in stanovanja tujim delavcem - niti ti, niti jaz in se zato, prosim, nehaj dreti, naj to naredimo (kot da si edina, ki te probleme vidiš). Lahko pa naredimo nekaj drugega (in to že danes in vsak dan!): lahko zmanjšamo porabo energije, ker je bo tako več ostalo za druga bitja na Zemlji. Energija je v vsem, tudi v mesu in gojenju živali za meso - tudi pri kmetu!. In ja, res je, da lahko rastlinojedci v svojo telesno maso spravijo le dobrih 10% energije hrane, ki jo požrejo, ostalo gre za njihovo gibanje, življenjske procese in izgube v obliki toplote. Poleg tega pa živali porabijo tudi veliko vode, kar zlasti v sušnih predelih ni zanemarljivo (ena krava mlekarica porabi cca 100l vode na dan). Zato so prehranjevalne ravni v obliki piramid - v ekosistemu največ biomase pride na rastlinojedce, zelo malo pa na mesojedce višjih ravni (plenilcev na koncu prehranjevalne verige je v vsakem ekosistemu zelo malo). Vsekakor je v prenaseljeni in s toplogrednimi plini preobremenjeni Zemlji, smiselno, da se ljudje, kolikor je le mogoče prehranjujemo z zelenjavo in tam, kjer to podnebje dovoljuje, bistveno zmanjšamo porabo mesa za hrano. Ker je v tej temi govora o veganstvu, ne o bosanskih delavcih, pač govorim o tem, da je v zmernem in v subtropskem pasu veganstvo ekološko boljši način prehranjevanja kot mesojedstvo. In še nečesa se je pomembno zavedat: Ljudi je veliko preveč, da bi lahko živeli tako kot nekoč ali tako, kot so pred dvesto leti živeli Indijanci v Severni Ameriki. Za njih je bilo lovsko - nabiralniški način prehranjevanja dobra opcija, popolnoma v skladu z njihovim mestom v ekosistemu. Vendar je treba vedet, da je bilo Indijancev v Ameriki okrog 10 milijonov, danes pa je v ZDA 200 milijonov ljudi, nosilnost okolja za lovsko-nabiralniškega človeka v Sloveniji pa je 5000 ljudi(!). Dejstvo je, da nas je preprosto preveč, da bi lahko brez posledic razmetavali z energijo, v kakršnikoli obliki, tudi s prehranjevanjem z več mesa kot ga nujno potrebujemo. Lakota v Afriki je v veliki meri posledica našega načina življenja. In to lahko spremenimo. Pa še zmeraj te ne silim, Mayita, da postani veganka. Napisala sem samo nekaj ekoloških dejstev za razmislek. Od tebe pa je odvisno, ali jih boš upoštevala ali ne, zavest ljudi se spreminja počasi in postopoma, eni na enih področjih hitreje, na drugih počasneje. Pa še to: veganski način prehranjevanja ni nič dražji od mesnega - da ne boš spet rekla, da lažem, ti povem konkretne cene, ki jih vsakdo lahko preveri: kg tofuja (s slovenske kmetije!) stane 5 eu, približno toliko so v povprečju tudi stročnice v zrnju, kg govejega ali piščančjega mesa pa stane v povprečju 8 eu (toliko o tem, kdo tu laže in zavaja!). Poleg tega pa gre prehranjevanje (pretežno) z zelenjavo fajn z roko v roki s spodbujanjem ljudi k čimvečji samo-oskrbi, veliko lažje je namreč obdelovati košček zemlje in si sam pridelati zelenjavo, za rejo goveda ali drobnice rabiš bistveno večji kos zemlje, pa hlev, pa veliko več vode ... Revščino boš prej omilila z zelenjavo kot z mesom. tako kot da bi se kregala kakšen je moj noht na desnem palcu večji od levega,o tem ogrevanju ozračja je živinoreja res čisto na koncu če sploh res pripomorek temu. to vseeno je samo en procent ki pripomore k ogrevanju ozrača, ozračje se ogreva pa ne zaradi nas ampak zaradi sonca.poglej statistiko delajo od 1800 stoletja tko da ne mi prosim govoriti kako naj bi se ozračje obnašalo k so to samo pomankljive informacije.a veš koliko plinov dajo razpadajoča truplja ljudi ki umrejo vsak dan v vojnah.včasih je bilo v severni ameriki na miljone bizonov ja a je bila pol zaradi njihovih iztrbkov pitja vode in ne vem še kaj govorite tam suša ali revščina?????vi se malo bolje pozanimajte zakaj se zemlja ogreva ali ste vegani ali pa ne.jaz sem tam gor komentirala komentar ki se mi zdi čisto nič duhoven.....a veste da vegani nočejo uporabljati nič od živali! z proizvodnjo plastike z proizvodnjo drugih stvari veliko bolj škodimo zemlji a veste kako je plastika škodljiva.kaj pa vse te bombe rakete letala tanki buldožerji dinamiti,nafta in olja itd to uničuje zemljo...Vojna uničuje zemljo in izobrazba....drugače pa jaz sem se veliko tudi naučila od veganov čeprav bi se vse to lahko naučili od svojih babic,kar pa ne prenesem sta pa aroganca in da so nekaj več.....krava mlekarica porabo 100l vode? niti slučajno je ne! kaj pa vsi klonirani bazeni kam gre ta voda?vse te tovarne koliko vode porabijo?pojdite v belinko vprašat? ali železarno ali katerokoli tovarno kjer morajo ohlajat stvari.koliko vode porabo ena najstnica vsak da ko se umiva v desetih minutah?a veste koliko gozda so posekali v indiji tovarna forda in koliko domorocev so lansk leto pobili v tej akciji?????kako so onesnažili????izdelava računalniko izdelava televizij izdelava telefonov da ne govorim o baterijah.v glavnem tudi vse to ne opliva na ogrevanje ozona vpliva na nečistočo, ozračje bi se pa vseeno spremenilo ker se skozi spreminja......ja smo v temi veganstva ampak oni skozi govorijo kako ne jetje mesa vpliva na dobrobit zemlje pa to ni res to vpliva dobro samo za tiste ki to verjamejo ker so programirani tako....kot vse vere na svetu.....namesto da bi se borili proti vojnam pa delajo nove razlike mi se bolje zavedamo ker ne jemo mesa!!!jaz pravim da to kar oni delajo je samo en plunek v morje pa še umazan z napuhom.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 3. marec 2013 Prijavi Deli 3. marec 2013 poglejte te bizoni niso bili ubiti zaradi hrane ampak samo za hec! o tem govorim o izobrazbi ljudi!http://webodysseum.com/wp-content/uploads/2013/01/buffalo-extermination-01.jpg 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 3. marec 2013 Prijavi Deli 3. marec 2013 100 miljonov bizonov je živelo prej, ker je bila tam tako rodovitna zemlja in to tudi zaradi njih.verjetno so oni povzročili pol ogrevanje ozona joj koliko je moralo biti takrat vroče..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 3. marec 2013 Prijavi Deli 3. marec 2013 aja kaj pa atomske bombe ?? vsa ta orožja kemična ki jih proizvajajo in koliko ljudi se bori vsak dan v vojni...pa sej je vseen k k če ne štekate da jetje mesa je še najmanj škodljivo za naš planet je itak brezveze... 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 3. marec 2013 Prijavi Deli 3. marec 2013 http://webodysseum.com/wp-content/uploads/2013/01/buffalo-extermination-02.jpeg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 3. marec 2013 Prijavi Deli 3. marec 2013 http://webodysseum.com/wp-content/uploads/2013/01/buffalo-extermination-02.jpeg OJOOOOOOOOOOJJJJJJ ..... aja kaj pa atomske bombe ?? vsa ta orožja kemična ki jih proizvajajo in koliko ljudi se bori vsak dan v vojni...pa sej je vseen k k če ne štekate da jetje mesa je še najmanj škodljivo za naš planet je itak brezveze... Eh, ... pa saj še kaj drugega Tudi ne štekajo , ... problem je bolj pri onih , ki nalašč Nočejo !!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 3. marec 2013 Prijavi Deli 3. marec 2013 100 miljonov bizonov je živelo prej, ker je bila tam tako rodovitna zemlja in to tudi zaradi njih.verjetno so oni povzročili pol ogrevanje ozona joj koliko je moralo biti takrat vroče..... Mayita, ti si očitno doktorirala iz manipuliranja in zavajanja! Ocena števila bizonov v Severni Ameriki pred množičnimi poboji je med 30 in 60 milijoni, pa tudi če vzameš zgornjo številko, je to še vedno več kot pol manj kot je danes število govedi v ZDA in Kanadi (okrog 130 milijonov). Poleg tega se pa govedo danes goji povsod po svetu, tudi tam, kjer v naravi nikoli ni bilo velikih čred divjega goveda. Ja, bizoni so bili sestavni del ekosistema ameriških step in ja, pobili so jih (nič novega nam nisi povedala) - ampak ne razumem, zakaj o teh pobojih govoriš tukaj in to kot argument proti veganstvu?? Saj jih niso pobili vegani, oni bi bili prvi proti takemu okrutnemu in noremu početju!Ko ti zmanjka argumentov, pa v temo o veganstvu vržeš atomsko bombo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wacko.png , na vsak način hočeš speljati pogovor, ki ti ne paše, drugam. Govor je prehrani, ne o atomski bombi, lepo te prosim! Ja, prehrana in oskrba z vodo sta ključna problema človeštva, zaradi lakote in pomanjkanja vode umre največ ljudi. In preseravanje s hrano na našem koncu sveta (kamor spada tudi močno pretirano uživanje mesa) pomembno prispeva k neravnovesja v svetu, ki povzroča napetosti in vojne .... Če se ti to ne zdi pomembno ali vredno debate, potem pač ni treba pisat o tem, saj te nihče ne sili. Pa res ni treba, da se počutiš tako ogroženo, da si morala privlečt atomsko bombo, saj ti nihče nič hudega noče, če hočeš jesti meso, no. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 priprava hrane ...tudi zato ... zakaj veganstvo ??? http://player.vimeo.com/video/57126054#at=0 Poučno ! Hvala. Čeprav precej Grooozno Tudi, a to bo vseeno težko zaustavilo mesene uživače trupel , ker jim je več do mrtvaških užitkov mesa trupel, kot pa do Sočutja do živali . Živali pa Ima Rad Samo Tisti, ki jih ne je ! Vsi ostali so slepci ali pa bleferji . Žal. Lp + # 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 Ja, Točn' Tko !!! Hvala. Laneno Seme ( + tudi Konopljino) , je Itak Naj-Naj, čeprav ga tudi mi, ki to Vemo, premalo cenimo in premalo uporabljamo. Iz Heliopatskega Zdravljenja pa je Najboljše Laneno Mleko , ali pa tudi konopljino mleko . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 Ja. Žival ubiješ hitro, tako da občuti čimmanj strahu/bolečin, uporabiš pa potem vse dele in ničesar ne odmetavaš stran. Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 No če me ima kdo za zaklat, vsekakor upam, da me bo hitro. Drugače pa, jebiga, človeštvo je živelo in preživelo (tudi) z ubijanjem in trenutno si eni (manjšina) lahko izmišljujemo, kaj bomo in česa ne bomo jedli, pa morda ne bo vedno tako. Vidim, da si dopolnil post. Ne, ne moti me ubijanje. Moti me mučenje, izživljanje, izkoriščanje, prenažiranje.... smrt pa ne. Dokler se gre za ubijanje zaradi potreb, ne pa zato, ker pač lahko. 1 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 vidim ... ubijanje te ne motitudi solato "ubiješ", ko greš na vrt in jo odrežeš, prav tako korenček, ko ga izruvaš.celo kisik "ubiješ", ko ga vdihneš... Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 Dej shaman... pač imaš to srečo, da si sit. To je vse. Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 in najbrž si eden tistih, ki želi drugačen, ki želi lep miren svet ... brez nasilja in morije ...moj svet je super takšen kot je, lep, miren, brez nasilja in morije - jaz sem eden od tistih, ki si ne želi drugačnega sveta (in če bi si slučajno želel drugačnega, bi ga pač naredil drugačnega) :-) Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 drži ... ko boš želel drugačen svet, ne boš puma ..se ti ne zdi hecno, da po eni strani praviš kako si vsi sami ustvarjamo svoje "bogove", potem se pa razburjaš, če v tvojem svetu drugi pipike papajo..., zakaj si si pa ustvaril tak svet, če te moti? Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 ti kar papcaj pipike ... tebe bojo pa črvi ...al pa si mogoče tak fauš, da jim ne daš veselja požrtije in se daš raje skurit ...to pa ni fer za naravni krog ...to ni tako bistveno, ali me bodo "požrli" črvi ali zublji. je pač tako, da se energija spreminja iz ene oblike v drugo, ena vrsta "umira", druga se "rodi" in nobena ni boljša ali slabša kot druga...tudi ko me bo kaj "požrlo" ne bo nič manj "materiala" kot zdaj niti manj "energije". Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png jaaa ... iluzornega materiala ne zmanjka kar tak po hecu ...in zato je tudi prece "šedsko" ali pridobiš iluzorne kalorije za vzdrževanje funkcij svojega iluzornega telesa s tem da poješ iluzornega piščanca ali iluzorni korenček. Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 naj bo mucek ali pesek, samo da je mesek ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pngIf the world is what you think it is, then food is what you think it is.Some kind of food is necessary for our energy system (even if you are abreatharian), but the kind of food that is good for you is highlydependent on your culture, your family habits, your personalpreferences, and the current state of your body. In some cultures the people thrive on fat (ex: Inuit), in others oninsects (parts of Africa), in others on mostly protein (Masai), inothers on fruits and vegetables (India), in others on mostly starch(China), in others on a wide mix (Europe). Regardless of the type of food, the main food problem that people haveeverywhere is too little or too much. Too litttle, and the body has tocall on reserves of fat and muscle until the body doesn't have enoughfood to survive. Too much, whatever the type, and the body has toconvert it to fat for storage, which can lead to many different physicalproblems. Complicating the issue are mental attitudes and emotional reactions thataffect the foods you choose and the way your body handles food. So, my point of view: Eat in a way that makes you feelgood physically, emotionally, mentally, and spiritually. And forgiveyourself when you don't. (S.K. King) Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 4. marec 2013 Prijavi Deli 4. marec 2013 Mayita, ti si očitno doktorirala iz manipuliranja in zavajanja! Ocena števila bizonov v Severni Ameriki pred množičnimi poboji je med 30 in 60 milijoni, pa tudi če vzameš zgornjo številko, je to še vedno več kot pol manj kot je danes število govedi v ZDA in Kanadi (okrog 130 milijonov). Poleg tega se pa govedo danes goji povsod po svetu, tudi tam, kjer v naravi nikoli ni bilo velikih čred divjega goveda. Ja, bizoni so bili sestavni del ekosistema ameriških step in ja, pobili so jih (nič novega nam nisi povedala) - ampak ne razumem, zakaj o teh pobojih govoriš tukaj in to kot argument proti veganstvu?? Saj jih niso pobili vegani, oni bi bili prvi proti takemu okrutnemu in noremu početju! Ko ti zmanjka argumentov, pa v temo o veganstvu vržeš atomsko bombo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wacko.png , na vsak način hočeš speljati pogovor, ki ti ne paše, drugam. Govor je prehrani, ne o atomski bombi, lepo te prosim! Ja, prehrana in oskrba z vodo sta ključna problema človeštva, zaradi lakote in pomanjkanja vode umre največ ljudi. In preseravanje s hrano na našem koncu sveta (kamor spada tudi močno pretirano uživanje mesa) pomembno prispeva k neravnovesja v svetu, ki povzroča napetosti in vojne .... Če se ti to ne zdi pomembno ali vredno debate, potem pač ni treba pisat o tem, saj te nihče ne sili. Pa res ni treba, da se počutiš tako ogroženo, da si morala privlečt atomsko bombo, saj ti nihče nič hudega noče, če hočeš jesti meso, no.dej dej dej govor je bil o spoštovanju drugih a si sploh prebrala post k ga je dala silica gor al si me spet kr v tri dni napadla....ja sej kdo je pa o tem začel govoriti? a to da oni to razglašajo zakaj bi spoštovali mesojedce je pa ok? al kaj tisto gor si pa nisem jaz zmislila ampak sem prepisala iz linka sej ti bom ga gor napopala.kaj si pa ti da me tukaj skozi obtožuješ da se lažem. ja močno uživanje mesa pripomora k vojnam pa kaj ste res tako zavedeni?????!!!!! nestrpnost do drugih ja pripomora k vojnam.... jaz sem povedala kaj zares vpliva k ogrevanju ozračja ali glav in med tem je tudi atomska bomba in ne drek og krav mislim ne morm verjeti kaj sploh pišete gor.jaz se ne počutim ogroženo a če pišem resnico to pomeni da sem ogrožena vi pa namesto da bi začeli mal bolj gledat okoli sebe pa raje ostajate namestu in verjamete medijem.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.