mayita 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 Britches :palec: Zanimivo je to , da se ravno tisti , ki pridejo sami na to temo sodelovat pa niso vegetarijanci niti vegani začnejo prepirati o vsem kar kdo tukaj razloži in objavi,... Ne da pa se jim niti prebrati karkoli je tukaj objavljenega,... potem pa svoj napad projecirajo na tiste , ki se tukaj pomenkujejo in izmenjujejo mnenje in jih celo obsodijo, da se gredo novo religijo.... Mayita ,...da boš razumela vse te zadeve boš morala najprej odpreti srčno čakro , ki jo imaš skoncentrirano predvsem na to kaj je zdravo in kaj ni,...pa zato ne razumeš tistega drugega kar ti tukaj hočemo lepo razložiti...Se mi zdi, da ravno ti napadaš z neke svoje višine,...ki ti dovoljuje enostranski pogled na to temo... Pa sej zaradi mene in ostalih ti lahko konzumiraš kar želiš in kar se tebi zdi,...ampak če se ti ne da pogledati na resnično plat te zgodbe ,...pa tudi ne rabiš negirat nečemu kar je že dokazano in celo znanstveno potrjeno.... Si pač izbrala tisto lažjo pot , ko nočeš vklučiti procesa vesti,...pa zagovarjaš tradicijo svoje družine kot praviš... Nihče te ne posiljuje ,...sama sodeluješ v tej debati,...zato ne rabiš obkrivljati tistih , ki imajo tukaj že svojo prakso in pot . s tem postom si dokazala da se imaste za nekaj več,če je kdo enostranski ste to vi. Jaz jem in rastline ki so zelo zdrave in pijem čajčke zraven pa uživam še dobre krvavice.pa ne govorim da tisti ki ne jejo mesa nimajo odprte srčne čakre in da ne vključujejo vesti.sem veliki pristaš zelenjave in zelišč.zato sem tudi prišla sem saj sem mislila da bom kaj novega zvedela pa sem videla samo neke filmčke ki so mi šli na bruhanje da tudi če bi hotla ne bi mogla spraviti vase enega korenčka.in predvsem laži. in če pač vidim laž imam vso pravico povedati resnico.torej zate je vse resnica kar tukaj piše? jaz sem prebrala vse.ne zagovarjam tradicijo poživžgam se na tradicije povedala sem pač kako je če imaš sto krav mlekaric.jaz sem samo vprašala kako to da kadar koli kamor koli tudi če srfaš po internetu ko hočeš kaj izvedeti o veganstvu,naletiš na tisoče, enih in istih filmčkov ki so napopani gor.in vse strani so skoraj iste če sem gledala v angleščini hrvaščini španščini kot da so samo kopirane druga od druge.kot tisti verižni emaili ki gredo v enem dnevu okoli sveta.če to ni res pol pa ne vem verjetno si vse samo domišljam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 aja pa še to a veste da hitler tudi ni jedel mesa in da je bil najbolj vzoren učenec? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 Mayita, če bi si ti povsod zares ogledala vse te fimčke od Đerdapa pa do Triglava ,...potem ti verjetno srčna čakra ne bi tako veselo zapela tisto o krvavicah...Dvomim, da si si vzela čas pa še kaj zraven razmišljala ob tem, če si zares kaj videla in prebrala... Ampak lej sto ljudi,...sto čudi...In nekdo o tem razmišlja zdaj ,...nekdo bo kdaj kasneje v življenju prišel s tem v stik,...vsak ima svoj čas in voljo... Mogoče pa si zdaj na vseh teh straneh ravno zato, da boš v nekem določenem trenutku povezala to kar si tukaj zdaj samo nejevoljno prešvrknila in se boš kdaj kasneje drugače spustila v podatke in dogajanja na tem področju... To, da se imamo za nekaj več pa si prišla po ključu svojega tona...In bi bilo boljše, da bi si še enkrat prebrala svoje nasršene poste preden koga obsodiš ... Kogar zanima bolj zdravje , ...si potem lahko prebere vsaj ta dognanja glede mleka,...(Ni nobenih pretresljivih slikic poleg... ) http://www.toa-darma.com/vzroki_bolezni/mleko_in_mlecni_izdelki/ Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 aja pa še to a veste da hitler tudi ni jedel mesa in da je bil najbolj vzoren učenec? a loh nehaš? ker lahko nanj gledamo tudi tako, da je milijonom skreiral situacije, kjer so se naučili ljubiti sovražnika... kot predpogoj do razsvetljenja...in da je mati tereza milijonom u glavo ucepila idejo o krivičnem svetu, kjer so oni reweži, nemočni in nimajo moči nad svojim življenjem... če bi rada spremenila svet... spremeni sebe...pa men loh majce speglaš 1 1 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 Mayita, če bi si ti povsod zares ogledala vse te fimčke od Đerdapa pa do Triglava ,...potem ti verjetno srčna čakra ne bi tako veselo zapela tisto o krvavicah...Dvomim, da si si vzela čas pa še kaj zraven razmišljala ob tem, če si zares kaj videla in prebrala... Ampak lej sto ljudi,...sto čudi...In nekdo o tem razmišlja zdaj ,...nekdo bo kdaj kasneje v življenju prišel s tem v stik,...vsak ima svoj čas in voljo... Mogoče pa si zdaj na vseh teh straneh ravno zato, da boš v nekem določenem trenutku povezala to kar si tukaj zdaj samo nejevoljno prešvrknila in se boš kdaj kasneje drugače spustila v podatke in dogajanja na tem področju... To, da se imamo za nekaj več pa si prišla po ključu svojega tona...In bi bilo boljše, da bi si še enkrat prebrala svoje nasršene poste preden koga obsodiš ... Kogar zanima bolj zdravje , ...si potem lahko prebere vsaj ta dognanja glede mleka,...(Ni nobenih pretresljivih slikic poleg... ) http://www.toa-darma.com/vzroki_bolezni/mleko_in_mlecni_izdelki/ kdo ve......ja nasršena sem pa to ne pomeni da se imam za več.tisti post sem pa že videla in kot sem rekla popa se iz enga portala na drugega. se žal ne strinjam z napisanim.jaz verjamem v prakso 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. januar 2012 Avtor Prijavi Deli 8. januar 2012 s tem pa se precej strinjam s teboj, namreč da je vse v glavi.škoda da je nekaterim v glavi tole: in škoda da preveč potrošnikov s svojim nakupom podpira tole: in še večja škoda, da si kljub vedenju da se to dogaja praktično vsi zatiskamo oči in se žal le redki namenijo spremeniti svoje življenje vsaj malo v podporo in korist nekaterim živalim. vse je v glavi. 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 Domov http://www.ekomagazin.si/templates/ekomagazin/images/arrow.png Prehrana http://www.ekomagazin.si/templates/ekomagazin/images/arrow.png Krava daje mleko zato, da bi nahranila mladiče in ne ljudi Krava daje mleko zato, da bi nahranila mladiče in ne ljudi......... Tole je prikazano bolj enostransko...to kar je napisano bi bolj veljalo za tiste, ki se ukvarjajo z intenzivno živinorejo...ne pa za enega majhnega kmeta z dvema ali tremi kravcami...mislim na tiste ki jih redijo in prehranjujejo po načinu naših bakic...Kakor sem jaz slišal naj bi normalno krava dajala tam nekje okol 20. litrov mleka na dan...če je breja pa še manj...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Tole o srčni čakri se mi zdi pa prav malo smešno...nekje na podeželju imajo ljudje bolj odprto srce pa čeprav papcajo mesek in sirček, na koncu pa še malo poplaknjeno s kakšnim kozarčkom šnopčka al pa vinčka...tako da to ni merilo za srčno čakro...sicer pa sveti spisi pravijo, da se da žival ubiti tudi z ljubeznijo...tralala...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif 1 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 s tem pa se precej strinjam s teboj, namreč da je vse v glavi.škoda da je nekaterim v glavi tole: in škoda da preveč potrošnikov s svojim nakupom podpira tole: in še večja škoda, da si kljub vedenju da se to dogaja praktično vsi zatiskamo oči in se žal le redki namenijo spremeniti svoje življenje vsaj malo v podporo in korist nekaterim živalim. se strinjam samo jaz zato ne bom nehala jesti mesa in govorit da je nezdravo.a veš da so v ameriki več plačali za indijanski skalp kot pa za bizonjovo kožo?v zgodovinskih kjigah pa piše da so indijanci skalpirali. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 Tole je prikazano bolj enostransko...to kar je napisano bi bolj veljalo za tiste, ki se ukvarjajo z intenzivno živinorejo...ne pa za enega majhnega kmeta z dvema ali tremi kravcami...mislim na tiste ki jih redijo in prehranjujejo po načinu naših bakic...Kakor sem jaz slišal naj bi normalno krava dajala tam nekje okol 20. litrov mleka na dan...če je breja pa še manj...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Tole o srčni čakri se mi zdi pa prav malo smešno...nekje na podeželju imajo ljudje bolj odprto srce pa čeprav papcajo mesek in sirček, na koncu pa še malo poplaknjeno s kakšnim kozarčkom šnopčka al pa vinčka...tako da to ni merilo za srčno čakro...sicer pa sveti spisi pravijo, da se da žival ubiti tudi z ljubeznijo...tralala...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif ja stara ljudstva so živali ubijali tako da jih ni bilo strah in so tudi vse uporabili kar je bilo uporabno oziroma da ne bo pomote to še vedno delajo. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 http://www.google.si/imgres?q=obleke+za+psa&hl=sl&sa=X&rlz=1R2ADFA_enSI397&biw=955&bih=481&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=nGGAFtlL-GM8XM:&imgrefurl=http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/bi-psu-kupili-porocno-obleko/172755&docid=eERty-QbFmzm-M&imgurl=http://img.rtvslo.si/upload/zabava/poroka_pes_show.jpg&w=158&h=210&ei=zAIKT9uaLZqPsAa4rN2CDw&zoom=1&iact=rc&dur=330&sig=102914057443341527357&page=1&tbnh=133&tbnw=100&start=0&ndsp=10&ved=1t:429,r:6,s:0&tx=44&ty=72 kaj pa pravite na to Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. januar 2012 Avtor Prijavi Deli 8. januar 2012 Z veseljem te popravim. Podobno kot oni tip ki ne zagovarja DZ, se tudi ti na vsak način hočeš izmotat od bistva ki ga tukaj podajamo, in loviš neke stranske izgovore za opravičevanje tvojega načina bivanja. In še vedno očitno ne bereš objav ki smo jih tule podali al pa sorry, ne premoreš toliko inteligentnosti, da ne znaš zaključit "1+1".Se citiram ponovno: Dobro se je zavedati, da je prehrana 7 milijard ljudi izrazito pogojena z religioznimi, socialnimi, ekonomskimi, druzbenimi ter okoljskimi vplivi. Zato je neumestno pricakovati od nekega etiopijca, ki ima za prezivetje zgolj eno kozo, da bo postal vegan. Kot je neumestno pricakovati, da bo revni kitajec, katerega druzina se ze vec generacij prezivlja zgolj z ribolovom, drasticno spremenila svoj nacin prehrajevanja.To velja predvsem za nas, tiste, ki zivimo v sodobnem, razvitem svetu in imamo izbire na pretek. Torej moznost ne uzivati mesa in se prehranjevati vegansko, presno itn.Vsak prehranski rezim ima svoje zakonitosti in zahteva doloceno znanje. Lahko je nekdo vegan zgolj nekaj let, potem je spet lakto-vegi in potem ponovno presalta na veganstvo itn. Pomembno je da znamo organizmu dati tisto kar potrebuje in da imamo znanje kako mu to dati.Lahko mu damo s presno, lahko z vegansko, lahko z vegetarijansko, lahko z mesno itn. Le da je smiselno zavedati se, da ima vsaka izbira svoje posledice. Vprasanje o tem ali je smiselno govoriti o veganstvu med tem, ko nekateri nimajo niti za "burek", so odvisni od prehranske pomoci rdecega kriza, za katero ne moremo ravno trditi, da gre za "zdrava" zivila, je lahko na mestu. Iz socialno-druzbenega vidika. Toda ce pogledamo kaj veganstvo dejansko pomeni in kaj prinasa, mislim, da vseeno ni odvec in bolj govoriti o veganstvu kot se sicer. Vemo, kaksna postaja zivalska hrana in vemo, da vse kar žival pouzije, gre tudi v njene izlocke. Hkrati vemo, da veganstvo ni samo hrana, temvec je mnogo vec! Odvisno pac kako ga kdo razume, v koliki meri sprejme in ga je ze pripravljen sprejeti. Nikjer ne "pise", da mora kdo postati vegan in kako dolg naj bo proces prehoda iz uzivanja dolocenih zivil v njegovi prehrani, do neuzivanja teh in nadomescanja z drugacnimi. - O tem se bo odlocil vsak sam.A ce govorimo o posledicah mesojedstva v primerjavi z veganstvom, mislim da so stvari bolj kot ne jasne. In celoten povzetek vsega povedanega, ki ga tudi že ene 4 ponavljam:Gre za zavedanje o tem kaj izbiramo in kaj v izbiri dolocenega zivila povzročamo!Tako je izbira dolocenega prehranskega nacina ali zgolj dolocenega zivila, posledica zavedanja posledic dolocene izbire.Fleksibilnost znotraj izbire, pa je smiselna v toliko, da je prilagojena dejanskim potrebam posameznika in okoliscinam v katerih se nahaja. Poudarjam fleksibilnost - pomeni da se prilagajamo razmeram, ki zahtevajo da se prehod iz vsejednosti na veganstvo zgodi postopoma. Če ti iz tega vsega napisanega ni dovolj razvidno in dovolj razločno povedano da nihče ne trdi, da mora otrok umreti, ker nima kaj jesti, potem pač sorry, mislim da nima smisla se pogovarjat, ker nisi sposobna dojemat napisanega, kljub temu da se zelo trudim pisati tako, da sem razumljiv, kar se mi je že očitalo, češ da sem predolg. Ti pa si se na vsak način zapičila v to, da moramo vsi na svetu postati vegani in ti je to neko tvoje glavno merilo, namesto da uzreš bistvo ki ga podajamo in vsaj malo prebereš kaj pišemo in o tem predvsem razmisliš ne pa planeš na prvo žogo in udrihaš kolikor te je volja. Ali video vsebine ki prikazujejo človekov odnos do živali in številke o klanju živih bitij ki jih človek letno povzroča zate ni dovolj!?? Žal očitno. Ne, potegne se tudi to, da ne znaš brati, ali pa nočeš brati, ali pa se ne želiš poglobiti v že napisano oz. o napisanem razmisliti. Sicer pa, kakor te je volja. Še vedno si ti tista ki te moti tale tema in njene objave in se celo postavljaš v vlogo razsodnika kaj naj se v temi piše. ...za tiste mame ki ga ne morejo proizvesti ampak vi bi raje videli da umre novorojenček kot da bi jim dali mleko tiste ki si pa ne morejo privoščiti človeškega mleka morajo pa pač dajati kozje ali kravje. kajti dojenček potrebuje mleko .... Zdej če se kej motim, potem me prosim popravi. In če iz zgornjih vprašanj lahko potegneš samo to, da smo nevedneži, potem... mah, ne vem, kaj potem. drugače vas pa vse lep razumeme za svoje odrkanje da pač ne mislite na to morate nekaj druzga najti da se zamotate. namesto da bi si verjeli da to res ni zdravo kot trdte potlej ne bi trpeli. vse je v glavi. 4 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 Tole je prikazano bolj enostransko...to kar je napisano bi bolj veljalo za tiste, ki se ukvarjajo z intenzivno živinorejo...ne pa za enega majhnega kmeta z dvema ali tremi kravcami...mislim na tiste ki jih redijo in prehranjujejo po načinu naših bakic...Kakor sem jaz slišal naj bi normalno krava dajala tam nekje okol 20. litrov mleka na dan...če je breja pa še manj...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Tole o srčni čakri se mi zdi pa prav malo smešno...nekje na podeželju imajo ljudje bolj odprto srce pa čeprav papcajo mesek in sirček, na koncu pa še malo poplaknjeno s kakšnim kozarčkom šnopčka al pa vinčka...tako da to ni merilo za srčno čakro...sicer pa sveti spisi pravijo, da se da žival ubiti tudi z ljubeznijo...tralala...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif Brezo v moji družbi smo samo štirje čisti vegetarijanci in dve osebi, ki občasno pojesta ribe ali kaj podobnega od mesa,...Vsi ostali s katerimi se veliko družim pa so še mesojedci in vse imam srčno rada ...In strinjam se, da to, da je nekdo vegetarijanec ali pa vegan ni edino merilo za splošno dobroto . Prav si povedal; Na kmetih in drugod je veliko srčnih ljudi kljub temu, da se ne zavedajo te problematike ...Ampak po mojem je vsa razlika v tem, da se ne zavedajo,...in da so zrastli in ostali v okolju, ko so take navade konzumiranja mesa običajne za njihov način življenja...Če se samo spomnem mojega strica, ki je istočasno užival v vzreji zajčkov, celo vsak njegov zajček je imel svoje ime s katerim smo ga ljubkovalno klicali ...potem pa je mislil , če smo prišli k njim na obisk, da je to lepa gesta , če kakega od teh zajčkov postreže tudi na krožniku...Meni že takrat nekaj ni štimalo s tem,...pa sem se kosila na veliko izognila. Stricu pa se je tako kosilo zdela srčna gesta...In zanj je to tudi bila, ker se ni zavedal in je to navado nasledil še od svojih staršev...Pa je sicer zelo dober človek... Če pa človek že nekako uvidi , sliši in prebere, da se lahko preživi tudi tako, da zaradi lastnega prehranjevanja ne umre nobeno drugo živo bitje,...pa vseeno .. podleže navadam uživanja mesa,...pa je ta srčna čakra malo vprašljiva... Če bi slišal kako joka krava , kako od bolečin pri zakolu cvili prašič itd,...in te to ne bi ganilo, pa si v mestu ali pa imaš obilo drugih možnosti za prehranjevanje in obrok,...pa ne vem, če je ta srčna čakra tako odprta... Ali čutiš, dojameš in razumeš bolečino drugega bitja,...ali pa zamahneš vseeno kljub temu vedenju in si rečeš; Kaj me briga meni je dobro in okusno, zdravo,...pa sej sem vseeno včeraj pomagal sosedovemu starčku Antonu čez cesto...prav gotovo nisem slab človek. Ja, prav gotovo zato nisi slab človek na celi črti in tudi mogoče narediš več dobrega na tem svetu kot slabega,...ampak v tem, da je neko bitje umrlo- Bog ne daj krute smrti samo zaradi tvojega okušanja pa ni ravno neko zavedanje, čutenje, sočutje itd... In ne obsojam nikogar... kot pravim ,...vsak naj deluje v skladu s svojim razvojem,...ne morem pa se smehljati od strinjanja nekomu, ki trdi kako so krvavice dobre in zdrave,... ker tako že dolgo ne razmišljam več... Saj smo na temi veganstvo in ne na temi mesni recepti, ne??? 3 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 Z veseljem te popravim. Podobno kot oni tip ki ne zagovarja DZ, se tudi ti na vsak način hočeš izmotat od bistva ki ga tukaj podajamo, in loviš neke stranske izgovore za opravičevanje tvojega načina bivanja. In še vedno očitno ne bereš objav ki smo jih tule podali al pa sorry, ne premoreš toliko inteligentnosti, da ne znaš zaključit "1+1".Se citiram ponovno: Dobro se je zavedati, da je prehrana 7 milijard ljudi izrazito pogojena z religioznimi, socialnimi, ekonomskimi, druzbenimi ter okoljskimi vplivi. Zato je neumestno pricakovati od nekega etiopijca, ki ima za prezivetje zgolj eno kozo, da bo postal vegan. Kot je neumestno pricakovati, da bo revni kitajec, katerega druzina se ze vec generacij prezivlja zgolj z ribolovom, drasticno spremenila svoj nacin prehrajevanja.To velja predvsem za nas, tiste, ki zivimo v sodobnem, razvitem svetu in imamo izbire na pretek. Torej moznost ne uzivati mesa in se prehranjevati vegansko, presno itn.Vsak prehranski rezim ima svoje zakonitosti in zahteva doloceno znanje. Lahko je nekdo vegan zgolj nekaj let, potem je spet lakto-vegi in potem ponovno presalta na veganstvo itn. Pomembno je da znamo organizmu dati tisto kar potrebuje in da imamo znanje kako mu to dati.Lahko mu damo s presno, lahko z vegansko, lahko z vegetarijansko, lahko z mesno itn. Le da je smiselno zavedati se, da ima vsaka izbira svoje posledice. Vprasanje o tem ali je smiselno govoriti o veganstvu med tem, ko nekateri nimajo niti za "burek", so odvisni od prehranske pomoci rdecega kriza, za katero ne moremo ravno trditi, da gre za "zdrava" zivila, je lahko na mestu. Iz socialno-druzbenega vidika. Toda ce pogledamo kaj veganstvo dejansko pomeni in kaj prinasa, mislim, da vseeno ni odvec in bolj govoriti o veganstvu kot se sicer. Vemo, kaksna postaja zivalska hrana in vemo, da vse kar žival pouzije, gre tudi v njene izlocke. Hkrati vemo, da veganstvo ni samo hrana, temvec je mnogo vec! Odvisno pac kako ga kdo razume, v koliki meri sprejme in ga je ze pripravljen sprejeti. Nikjer ne "pise", da mora kdo postati vegan in kako dolg naj bo proces prehoda iz uzivanja dolocenih zivil v njegovi prehrani, do neuzivanja teh in nadomescanja z drugacnimi. - O tem se bo odlocil vsak sam.A ce govorimo o posledicah mesojedstva v primerjavi z veganstvom, mislim da so stvari bolj kot ne jasne. In celoten povzetek vsega povedanega, ki ga tudi že ene 4 ponavljam:Gre za zavedanje o tem kaj izbiramo in kaj v izbiri dolocenega zivila povzročamo!Tako je izbira dolocenega prehranskega nacina ali zgolj dolocenega zivila, posledica zavedanja posledic dolocene izbire.Fleksibilnost znotraj izbire, pa je smiselna v toliko, da je prilagojena dejanskim potrebam posameznika in okoliscinam v katerih se nahaja. Poudarjam fleksibilnost - pomeni da se prilagajamo razmeram, ki zahtevajo da se prehod iz vsejednosti na veganstvo zgodi postopoma. Če ti iz tega vsega napisanega ni dovolj razvidno in dovolj razločno povedano da nihče ne trdi, da mora otrok umreti, ker nima kaj jesti, potem pač sorry, mislim da nima smisla se pogovarjat, ker nisi sposobna dojemat napisanega, kljub temu da se zelo trudim pisati tako, da sem razumljiv, kar se mi je že očitalo, češ da sem predolg. Ti pa si se na vsak način zapičila v to, da moramo vsi na svetu postati vegani in ti je to neko tvoje glavno merilo, namesto da uzreš bistvo ki ga podajamo in vsaj malo prebereš kaj pišemo in o tem predvsem razmisliš ne pa planeš na prvo žogo in udrihaš kolikor te je volja. Ali video vsebine ki prikazujejo človekov odnos do živali in številke o klanju živih bitij ki jih človek letno povzroča zate ni dovolj!?? Žal očitno. Ne, potegne se tudi to, da ne znaš brati, ali pa nočeš brati, ali pa se ne želiš poglobiti v že napisano oz. o napisanem razmisliti. Sicer pa, kakor te je volja. Še vedno si ti tista ki te moti tale tema in njene objave in se celo postavljaš v vlogo razsodnika kaj naj se v temi piše. ne ne ti ne razumeš vaši lažni podatki ki so precizno izbrani enostransko dajo mnogim ljudem strah vbujajoče občutke,pojdi v klinični center vprašak koliko otrok so do zdaj že zdravili zaradi vašega širjenja takih in takih stvari. kot si tukaj pokazal spet samo popaš svoje oziroma nekoga drugega podatke ki so pa v kruti resničnosti malo drugačni. ti lahko takoj napopam par linkov ko so otroci zboleli ker jim starši niso dali mesa ali mleka ker so verjeli da to ni zdravo. zakaj so v vrcih ukinili vegeterjansvto vprašaj njih. ok ti si odrasel človek sam odgovarjaš za svoje življenje ko pa vidim da vegiji ne dajo otrokom pomebnih svari zaradi nekega prepričanja ali lenobe (zdaj živim v mestu prodajajo samo predelano mleko) takoj malo ven iz mesta pa dobiš mleko direktno od krave samo če vprašaš. se pa moja strpnost konča. ja imamo primer mama ni imela svojega mleka bila je ljubljančanka vegi ne vem iz kakšnega razloga in me tudi ne zanima svojemu otroku je kuhala juhice iz zelenjav ker je slepo verjela da kupleno mleko ni zdravo.otrok je zbolu inn ni preprosto imel moči se pozdraviti ker je bil suh slabokrven......komaj so ga obdržali pri življenju. ja viste ste kot neka religija ki z slabimi stvarmi(kot so delanje slabe vesti,isto kot vsaka religija) upravičuje svoja dejanja, ne zavedate se pa posledic. in da ne boste mislili da je to osamljen primer. Veganstvo je ratala neka modna muha in s temi filmčki in drugimi raznimi posti dajete enostranski pogled.mladi ljudje pač delajo kar vidijo in slišijo od drugih.pa da ne boste mislili da sem tisto mamico gledala postrani ona je bila naivna dobrosrčna ki pač ni hotela storiti žalega živali je pa s svojim prepričanjem ki ga je dobila od takih kot ste tukaj skoraj ubila svojega otroka.pazite oziroma zavedajte se posledic svojih dejanj sploh če temeljijo na laži oziroma na ignoranci in lenobi da bi resno raziskali stvari o čemer pišete. če bi bila jaz ta mama bi verjetno tožila vse tiste ki delajo antipropagando mleku in mesu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 Brezo v moji družbi smo samo štirje čisti vegetarijanci in dve osebi, ki občasno pojesta ribe ali kaj podobnega od mesa,...Vsi ostali s katerimi se veliko družim pa so še mesojedci in vse imam srčno rada ...In strinjam se, da to, da je nekdo vegetarijanec ali pa vegan ni edino merilo za splošno dobroto . Prav si povedal; Na kmetih in drugod je veliko srčnih ljudi kljub temu, da se ne zavedajo te problematike ...Ampak po mojem je vsa razlika v tem, da se ne zavedajo,...in da so zrastli in ostali v okolju, ko so take navade konzumiranja mesa običajne za njihov način življenja...Če se samo spomnem mojega strica, ki je istočasno užival v vzreji zajčkov, celo vsak njegov zajček je imel svoje ime s katerim smo ga ljubkovalno klicali ...potem pa je mislil , če smo prišli k njim na obisk, da je to lepa gesta , če kakega od teh zajčkov postreže tudi na krožniku...Meni že takrat nekaj ni štimalo s tem,...pa sem se kosila na veliko izognila. Stricu pa se je tako kosilo zdela srčna gesta...In zanj je to tudi bila, ker se ni zavedal in je to navado nasledil še od svojih staršev...Pa je sicer zelo dober človek... Če pa človek že nekako uvidi , sliši in prebere, da se lahko preživi tudi tako, da zaradi lastnega prehranjevanja ne umre nobeno drugo živo bitje,...pa vseeno .. podleže navadam uživanja mesa,...pa je ta srčna čakra malo vprašljiva... Če bi slišal kako joka krava , kako od bolečin pri zakolu cvili prašič itd,...in te to ne bi ganilo, pa si v mestu ali pa imaš obilo drugih možnosti za prehranjevanje in obrok,...pa ne vem, če je ta srčna čakra tako odprta... Ali čutiš, dojameš in razumeš bolečino drugega bitja,...ali pa zamahneš vseeno kljub temu vedenju in si rečeš; Kaj me briga meni je dobro in okusno, zdravo,...pa sej sem vseeno včeraj pomagal sosedovemu starčku Antonu čez cesto...prav gotovo nisem slab človek. Ja, prav gotovo zato nisi slab človek na celi črti in tudi mogoče narediš več dobrega na tem svetu kot slabega,...ampak v tem, da je neko bitje umrlo- Bog ne daj krute smrti samo zaradi tvojega okušanja pa ni ravno neko zavedanje, čutenje, sočutje itd... In ne obsojam nikogar... kot pravim ,...vsak naj deluje v skladu s svojim razvojem,...ne morem pa se smehljati od strinjanja nekomu, ki trdi kako so krvavice dobre in zdrave,... ker tako že dolgo ne razmišljam več... Saj smo na temi veganstvo in ne na temi mesni recepti, ne??? ja sej mi se ne zavedamo dosti....aja vsaka žival je kruto ubita..., se vidi da nikoli nisi bila lačna v svojem življenju....to pa da imaš mrtvo telo ubešeno na križu sigurno nekje v svoji hiši ali mogoče celo okoli vratu se ti pa ne zdi nečloveško.... to pa lahko vsak otrok vidi a ne, če se gremo že neke moralne stvari, ko greš v stolnico v ljubljani in pogledaš freske kjer ljudje sekajo glave roke drug drugemo tja pa lahko pelješ svojega otroka in še poješ hvalo......ne boš jih pa naučila osnov preživetja, tudi prav tvoji otroci se mi prav smilijo če jih imaš.in upam da se nikoli ne znajdejo v kakšni puščavi ali sredi morja ali v visokogorju, veš kaj najbolje je da so kar celo življenje v mestu in hodijo v nekakšne cerkve ali templje.ti pa povem da če pride do kakšne katastrove bodo mnogi raje umrli od lakote kot pa da bi ubili kakšno žival..ups se popravljam tudi če bi jo želeli jo ne bodo znali. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. januar 2012 Avtor Prijavi Deli 8. januar 2012 mislim da nima smisla preveč zgubljati besed, če se ne potrudiš brati tega kar smo pisali in zaključuješ neke zaključke iz napisanega ki so povsem napačni in neresnični. Torej živiš na farami kjer sama vzgajaš živali s katerimi zelo lepo ravnaš in tako da ne trpijo. Odlično, me veseli. Ali nam lahko zaupaš kje je tvoja farma, da jo obiščemo in priporočimo tudi drugim mesojedcem za vzgled?Pa še nekaj. Če imaš farmo in ješ živali, pomeni da jih moraš zato tudi ubiti! Ali pa jih poješ šele takrat ko so stare in bolne in umrejo same od sebe. Teh pa kolikor vem meso ni preveč kvalitetno in užitno kajne?Torej kje smo spet - še vedno na začetku! Ne dojemaš bistva. NE OBSTAJA HUMANO UBIJANJE! razen če žival ubiješ da se ne muči, ker je poškodovana recimo.Zdej če tega preprostega stavka ne razumeš, ti pač ne morem pomagati. Razen če greva skupaj v kašno klavnico in si pogledaš kako koljejo žival in se morda zgodi preskok, tako kot se je že mnogim. Očitno žal v tvojem dojemanju (v glavi) res ne spremeni.absurd je da v 21 stoletju ob vseh mehanizaciji in sposobnostih ter možnostih še vedno počne tole: http://www.youtube.c...h?v=3zEzJBXInRw - in vse drugo kar se tule menimo je v primerjavi s tem zanemarljivo.Če to razumeš pač razumeš, če ne pa pač ne. Nimam več kaj dodat. Končno meni dobro vprašanje. Zakaj ne ukrepamo bolj. Saj da, s tem ko sem odprl tole temo, s tem ko ure in ure odgovarjam na vprašanja in vaše pomisleke itn. In tako kot jaz vam, le da se nihče ni tolk ukvarjal kot jaz, so tudi meni dali vedeti kaj je moja izbira povzročala, in to sedaj govorim tudi s to temo naprej. In več ljudi ki bo prenehalo podpirati koncentracijska taborišča, manj teh tudi bo. To je zaenkrat iz moje strani to. Kar se tiče tega farm kjer delajo grdo z živalmi pa izvoli povej mi kakšno? Današnja zakonodaja ne govori v prid živalim, temveč človeku saj živali razume kot sredstvo in možnost za izkoriščanje v prid človeku. - To pa je skregano in nasprotno logiki vegana. razumevanje tega kaj je nekaj narediti in kaj ne, je pač različno. Zate je morda to, da greš in se pritožiš če delajo grdo z živalmi, moj način pa je sedaj tak, da pač ne podpiram koncentracijskih taborišč in izkoriščanja živali. Preprosto. Po čemer ni povpraševanja, to pač propade. Če kmetija tvoje družine ne bi imela odjemalcev bi pač propadli ali pa morali začeti pridelovati kaj drugega.Ne strinjam. Ozaveščanja definitivno pride s tem ko se odrečeš mesu. Ozaveščanje pride na podlagi vsake naše aktivnosti in odločitve, še posebej kadar so posledice teh jasno vidne, občutene in doživete. Ozaveščanje pride pravzprav s samim rojstvom človeka. Ni ga bitja ki ne bi vsaj nekaj ozaveščalo, pa četudi je samo lastno dihanje. Ne vem koliko jih je, sem pa o izkoriščanju otrok navajal različne objave v mojem free blogu tukaj.Eh ja. Ti postavljaš ignoranco do človeka kot VZROK za to da se grdo dela z živalmi, ker ne razumeš bistva o katerem tukaj govorimo. Ignoranca do človeka ali živali izhaja iz istega! Gre za obojestranskost in povezanost. Eno ali drugo ignoranco je po moje nesmiselno ločevati.Če si zaprta žival v kletki in te je strah, ker čutiš da te prihajajo zaklati, se veliko spremeni če si tisti, ki te misli zaklati premisli kajne. - Torej razlika definitivno obstaja. Ja, no ti pač veš zakaj sekajo amazonske gozdove, tisti ki pa se s tem vprašanjem ukvarjajo poklicno, pa pač ne. Tudi prav.Tako nekako kot "veš" da severna amerika proizvaja največ soje. Ne vem sicer kje sem govoril da je meso nezdravo, če pa že pa sigurno v kontekstu nečesa ali pa kot argument podan od nekoga druga - recimo Velike kitajske študije. Tako da če mi lahko posreduješ to navedbo? .. jaz osebno mislim da je zdravo jesti meso in živalske proizvode, pač namesto da bi se odrekla mesu si raje poiščem farmo sama vzgajam in sama jem. kajti s samo odrekanje da ne bomo več jedli mesa je absurd ne spremenite nič. če se res tako zavedate zakaj potlej ne poiščete teh tako imenovanih farm kjer delajo grdo z živalmi in jih prijavite. ozaveščanje ne pride s tem če se odrečes mesu in vsem drugim zadevam. ampak da pač sprejmeš odgovornost in da tudi narediš nekaj na to. a veste koliko je recimo rudnikov po svetu kjer delajo otroci ki so stari štiri leta in njihova življenska doba je samo sedem let.če bi to videli bi mogoče malo drugače razmišljali. dokler bo taka ignoranca do sočloveka se tudi do živali ne bo spremenilo ali ti ješ meso ali ne. les v amazoniji se ne uporablja za to kar ti trdiš. ne govori pa da je nezdravo in itd.... 3 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 Jej, jej Mayita,...zdej pa že ti nehaj s temi dezinformacijami in pihanju panike v svojo smer prepričanja..Kaj naj ti na kratko povem??? Sem tudi v društvu , (pa da ga ne omenjam tukaj na tej temi ),...kjer so vsi vegetarijanci in nikoli ne jejo mesa ...Mnogi že več kot 20 let ne ...To so posamezniki in družine z majhnimi otroki in to takimi , ki so že od rojstva vegetarijanci in so najlepši in najbolj zdravi otroci na tem svetu...Čisto nič jim ne manjka,..pa so nekateri od teh otrok tudi že srednjo šolo končali , so študentje itd...In nimajo pomajkanja železa , niti B -vitamina , niti kaj drugega od tega kar ti strašiš...Niti niso pristali v kliničnem centru zaradi takega načina prehranjevanja...Vzrok tiči kvečjemu v neznanju in neorganiziranosti ter nepripravljenosti na učenje. Potrebno se je samo primerno opremiti z znanjem o prehranjevanju , se naučiti vse , brati , spremljati predavanja, kdaj pa kdaj preveriti zdravje pri zdravniku,...pa je uspeh zagotovljen... Komur pa se to ne da ,...pa je bolje da še ne postane vegetarijanec ali pa vegan...Tvoja izbira,...samo ne postavljaj se v vlogo učitelja, ko nimaš še čisto nič prakse s tem ... In tukaj je tema v kateri se lahko nabere kaj znanja za vse...pa naj se potem vsak sam odloči...Dezinformacije pa res niso zaželjene. Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 koliko od vas je šlo v ljubljanske ali celjske mlekarne pogledat kaj delajo z mlekom in kaj pomeni trajno mleko,p pomoje noben, slepo verjamete kar je nekdo pač napisal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. januar 2012 Avtor Prijavi Deli 8. januar 2012 tole s terezo mi je novo. a loh nehaš? ker lahko nanj gledamo tudi tako, da je milijonom skreiral situacije, kjer so se naučili ljubiti sovražnika... kot predpogoj do razsvetljenja...in da je mati tereza milijonom u glavo ucepila idejo o krivičnem svetu, kjer so oni reweži, nemočni in nimajo moči nad svojim življenjem... če bi rada spremenila svet... spremeni sebe...pa men loh majce speglaš Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 Jej, jej Mayita,...zdej pa že ti nehaj s temi dezinformacijami in pihanju panike v svojo smer. prepričanja..Kaj naj ti na kratko povem??? Sem tudi v društvu , (pa da ga ne omenjam tukaj na tej temi ),...kjer so vsi vegetarijanci in nikoli ne jejo mesa ...Mnogi že več kot 20 let ne ...To so posamezniki in družine z majhnimi otroki in to takimi , ki so že od rojstva vegetarijanci in so najlepši in najbolj zdravi otroci na tem svetu...Čisto nič jim ne manjka,..pa so nekateri od teh otrok tudi že srednjo šolo končali , so študentje itd...In nimajo pomajkanja železa , niti B -vitamina ,niti kaj drugega od tega kar ti strašiš...Niti niso pristali v kliničnem centru zaradi takega načina prehranjevanja.Vzrok tiči kvečjemu v neznanju in neorganiziranosti ter nepripravljenosti na učenje. Potrebno se je samo primerno opremiti z znanjem o prehranjevanju , se naučiti vse , brati , spremljati predavanja, kdaj pa kdaj preveriti zdravje pri zdravniku,...pa je uspeh zagotovljen... Komur pa se to ne da ,...pa je bolje da še ne postane vegetarijanec ali pa vegan...Tvoja izbira,...samo ne postavljaj se v vlogo učitelja, ko nimaš še čisto nič prakse s tem ... In tukaj je tema v kateri se lahko nabere kaj znanja za vse...pa naj se potem vsak sam odloči...Dezinformacije pa res niso zaželjene. ja ja sej najlažje je reči da pač je neznanje. pa mi ti povej kot je bilo v tem primeru mlada mamica doma niso bili vegetarjanci je pa razmišlala podobno kot ti veganstvo je prakticirala eno leto zanosila in to prenesla na otroka. zdaj se vi sklicujete na nevednost osebe. sami pa dajete podatke da mleko ni zdravo. ne bi imela nič proti da če se že greste pač kar se greste ne širite antipropagande, nič drugega. kot sem rekla mene ne moti kar delaš. samo ko daješ informacije jih ne dajaj pristransko. to tudi pričakujem da bi bilo kaj pametnega napisano in ne bi bilo samo toliko popanja raznih mučenj živali , veliko mladih ljudi se odloči za vegetarjanstvo glih na podlagi teh filmčkov in raznih revij ki se jih dobi celo jehove priče jih talajo na veliko.ko da bi s temi filmčki radi pridobili čim več ljudi. dajte polj bolj govriti o uravnovešeni prehrani kateri proizvodi so nadomestek pač drugih živil, kaj ima veliko železa itd pa ne me poslat v drugo temo, ker če vi pravite da pač vegansvto vse to zajema potlej se potrudite tudi na tej ravni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. januar 2012 Avtor Prijavi Deli 8. januar 2012 Če se ima kdo za več (kar ti v tej temi konstantno poudarjaš in očitaš), je to človek v odnosu do živali! Jaz tudi in drugi vegani tudi. Zato vegani ne jedo hrane živalskega izvora! Saj se zavedajo posledic uživanja hrane živalskega izvora. ja nasršena sem pa to ne pomeni da se imam za več. jaz verjamem v prakso 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 Aja, pa hvala Silviji in Marsi, Britches ter Sinu za koristne nasvete okrog namakanja oreščkov in kosmičev,... da se je našla še kakšna uporabna informacija o tem. ... Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. januar 2012 Prijavi Deli 8. januar 2012 mislim da nima smisla preveč zgubljati besed, če se ne potrudiš brati tega kar smo pisali in zaključuješ neke zaključke iz napisanega ki so povsem napačni in neresnični. Torej živiš na farami kjer sama vzgajaš živali s katerimi zelo lepo ravnaš in tako da ne trpijo. Odlično, me veseli. Ali nam lahko zaupaš kje je tvoja farma, da jo obiščemo in priporočimo tudi drugim mesojedcem za vzgled?Pa še nekaj. Če imaš farmo in ješ živali, pomeni da jih moraš zato tudi ubiti! Ali pa jih poješ šele takrat ko so stare in bolne in umrejo same od sebe. Teh pa kolikor vem meso ni preveč kvalitetno in užitno kajne?Torej kje smo spet - še vedno na začetku! Ne dojemaš bistva. NE OBSTAJA HUMANO UBIJANJE! razen če žival ubiješ da se ne muči, ker je poškodovana recimo.Zdej če tega preprostega stavka ne razumeš, ti pač ne morem pomagati. Razen če greva skupaj v kašno klavnico in si pogledaš kako koljejo žival in se morda zgodi preskok, tako kot se je že mnogim. Očitno žal v tvojem dojemanju (v glavi) res ne spremeni.absurd je da v 21 stoletju ob vseh mehanizaciji in sposobnostih ter možnostih še vedno počne tole: http://www.youtube.c...h?v=3zEzJBXInRw - in vse drugo kar se tule menimo je v primerjavi s tem zanemarljivo.Če to razumeš pač razumeš, če ne pa pač ne. Nimam več kaj dodat. Končno meni dobro vprašanje. Zakaj ne ukrepamo bolj. Saj da, s tem ko sem odprl tole temo, s tem ko ure in ure odgovarjam na vprašanja in vaše pomisleke itn. In tako kot jaz vam, le da se nihče ni tolk ukvarjal kot jaz, so tudi meni dali vedeti kaj je moja izbira povzročala, in to sedaj govorim tudi s to temo naprej. In več ljudi ki bo prenehalo podpirati koncentracijska taborišča, manj teh tudi bo. To je zaenkrat iz moje strani to. Kar se tiče tega farm kjer delajo grdo z živalmi pa izvoli povej mi kakšno? Današnja zakonodaja ne govori v prid živalim, temveč človeku saj živali razume kot sredstvo in možnost za izkoriščanje v prid človeku. - To pa je skregano in nasprotno logiki vegana. razumevanje tega kaj je nekaj narediti in kaj ne, je pač različno. Zate je morda to, da greš in se pritožiš če delajo grdo z živalmi, moj način pa je sedaj tak, da pač ne podpiram koncentracijskih taborišč in izkoriščanja živali. Preprosto. Po čemer ni povpraševanja, to pač propade. Če kmetija tvoje družine ne bi imela odjemalcev bi pač propadli ali pa morali začeti pridelovati kaj drugega.Ne strinjam. Ozaveščanja definitivno pride s tem ko se odrečeš mesu. Ozaveščanje pride na podlagi vsake naše aktivnosti in odločitve, še posebej kadar so posledice teh jasno vidne, občutene in doživete. Ozaveščanje pride pravzprav s samim rojstvom človeka. Ni ga bitja ki ne bi vsaj nekaj ozaveščalo, pa četudi je samo lastno dihanje. Ne vem koliko jih je, sem pa o izkoriščanju otrok navajal različne objave v mojem free blogu tukaj.Eh ja. Ti postavljaš ignoranco do človeka kot VZROK za to da se grdo dela z živalmi, ker ne razumeš bistva o katerem tukaj govorimo. Ignoranca do človeka ali živali izhaja iz istega! Gre za obojestranskost in povezanost. Eno ali drugo ignoranco je po moje nesmiselno ločevati.Če si zaprta žival v kletki in te je strah, ker čutiš da te prihajajo zaklati, se veliko spremeni če si tisti, ki te misli zaklati premisli kajne. - Torej razlika definitivno obstaja. Ja, no ti pač veš zakaj sekajo amazonske gozdove, tisti ki pa se s tem vprašanjem ukvarjajo poklicno, pa pač ne. Tudi prav.Tako nekako kot "veš" da severna amerika proizvaja največ soje. Ne vem sicer kje sem govoril da je meso nezdravo, če pa že pa sigurno v kontekstu nečesa ali pa kot argument podan od nekoga druga - recimo Velike kitajske študije. Tako da če mi lahko posreduješ to navedbo? poglej jaz nikoli nisem rekla da podpiram mučenje živali ti mi to skozi polagaš na mizo. me pa moti da jih izkoriščate za svoje člane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. januar 2012 Avtor Prijavi Deli 8. januar 2012 Strinjam, a prav intenzivna reja živali je v svet v veliki večini.Vsekakor pa tudi malega kmeta ne izključuje iz tega da žival ubije in izkorišča v lastno korist. Povsem strinjam. Če je nekgo vegan ali vsejed, še ne pomeni da je zato boljši človek. Hrana posameznika ne nujno pogojuje vse njegove odločitve.Vsekakor, recimo če trpi in ji jo ubiješ da ne trpi.Tudi jaz bi žival ubil v kolikor bi šlo za preživetje. Recimo da se znajdem v gozdu brez vse druge hrane daleč stran od civilizacije in brez zadovoljivega znanja o rabi gozdnih rastlin. Toda dokler mi to ni nujno potrebno in imam dovolj druge hrane za preživetje, se mi zdi to povsem nepotrebno početje. Tole je prikazano bolj enostransko...to kar je napisano bi bolj veljalo za tiste, ki se ukvarjajo z intenzivno živinorejo...ne pa za enega majhnega kmeta z dvema ali tremi kravcami.. Tole o srčni čakri se mi zdi pa prav malo smešno...nekje na podeželju imajo ljudje bolj odprto srce pa čeprav papcajo mesek in sirček, na koncu pa še malo poplaknjeno s kakšnim kozarčkom šnopčka al pa vinčka...tako da to ni merilo za srčno čakro...sicer pa sveti spisi pravijo, da se da žival ubiti tudi z ljubeznijo...tralala... 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. januar 2012 Avtor Prijavi Deli 8. januar 2012 Tukaj te nihče ne sili da stori karkoli.Navsezadnje si ti tista ki te je zmotilo tukajšnje pisanje, ki si ga nenazadnje tudi površno prebirala in pogosto v jezi reagirala, brez da si se poglobila v to kar je že bilo napisano.Verjamem, saj ga je bilo težje odvzeti bojevniku iz drugega plemena kot pa bizonu. se strinjam samo jaz zato ne bom nehala jesti mesa in govorit da je nezdravo.a veš da so v ameriki več plačali za indijanski skalp kot pa za bizonjovo kožo?v zgodovinskih kjigah pa piše da so indijanci skalpirali. 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 8. januar 2012 Avtor Prijavi Deli 8. januar 2012 Nimam kaj dodat. Z vsem kar si napisala se preprosto strinjam. Prebrala sem, da bi videla malo stališča enih in drugih, kaj več svojega pa zdaj ne bi dodajala... razen mogoče dveh stvari, ki ju je sin izpostavil: prvo: da je tudi vegetarijanstvo in veganstvo biznis da je soja vprašljiva zaradi genske spremenjenosti (pa tudi, če piše bio), sploh pa zaradi učinka na hormonsko ravnovesje (hormoni za ženske v menopavzi) drugo: žal ali ne žal, vse je razvojna faza. nekdo, ki ni ozaveščen ne bo mogel nič spremenit, pa če bo 20x na dan šel mimo reklam za dobrobit živali, ko se ga ne bo dotaknilo. spet drugi pa so enostavno prepričani, da je meso potrebno in morda jim res ne škodi Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.