Skoči na vsebino

Kifoza

Nikaaa

Recommended Posts

Tukaj nikjer nisem ravno zasledila te teme, me pa zanima, če je še kdo tu z to težavo (kifoza = podobno kot skolioza, vendar je ukrivljenost hrbtenice nazaj). Imela sem vaje in steznik, katerega nisem nosila, vaje pa tudi niso imele nekega učinka (sicer jih nisem izvajala pol ure dnevno, saj nisem zmogla, vsakdanjih stvari ne morem več početi brez bolečin), sedaj pa dobim mavec, ker mi vaje ne bodo več pomagale in me zanima kako je s tem, če je učinkovito sploh ? Js nekako nočem bit v gipsu 2 - 3 mesece, ampak potem je pa še operacija kot zadnja možnost.

Delaj, kot da denarja ne potrebuješ.

Ljubi, kot da ti še nihče ni povzročil bolečin.

Pleši, kot da te nihče ne gleda.

Poj, kot da te nihče ne sliši.

Živi, kot da je raj na zemlji.

Deli na socialnih omrežjih

• 3 weeks later...

Kakor jaz vem ima hrbtenica 3 krivine in sicer 2 lordozi -( ledvična ter vratna) in 1 kifozo (prsni predel). Ne vem v čem je sicer problem ampak kot pišeš kifoza ni pravilno ukrivljena.... Pomoje gre tukaj za resnejše težave -mogoče za kakšno dedno bolezen.Vrjetno bo najboljše da poslušaš zdravnike. Kar se pa telovadbe in bolečin tiče bi ti jaz to odsvetoval ker če boli sigurno ni dobro drezat v ta predel z nekimi intenzivnimi vajami.

Probaj z toploto segrevat omenjen predel ter ga obenem raztegovat. Za raztezanje obstajajo mize za raztezanje, ki so cenovno dostopne. Vsekakor pa nobena terapija ne bo uredu če te med njo še bolj boli.

• 2 weeks later...
(popravljeno)
Ja, glede na to, da bi bilo kaj dednega ne bi vedla, ima pa sicer sestra tudi ukrivljeno hrbtenico, tako kot jaz, venar manj in veliko manj težav. Pač ja, kifoza pri meni znaša že 60 stopinj, tam nekje do 40 stopinj pa je še v mejah normale. Pomoje res najbolje da sledim zdravnikovim navodilom, saj se lahko stanje le poslabša. Glede vaj in telovadbe, mene hrbtenica boli le ob premikih hrbtenice, pride pa tudi kakšen dan ko je povsem vredu :) Popravljeno -> Nikaaa

Bolje da poslušaš ortopede kot pa nas laike...njim se pač bolj sanja kaj so te stopinje in kako se to meri...fleksija, ekstenzija in te fore...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Vse je odvisno koliko je osebek star in kdaj mu tako ali podobno stanje ugotovijo...operacije pridejo bolj v poštev pri odraščajočih al pa mlajši populaciji...Je pa operacija ponavadi zadnaj varianta, ko vse drugo odpove. Vaje naj bi se delalo vsak dan...še bolj pomembna pa je pravilna drža pri pisanju, sedenju, hoji, itd...vaje namreč predstavljajo samo del "terapije"...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Par linkov za osnove...

Deformacije kralježnice - kifoza i lordoza | Fitness.com.hr

Kifoza - korisni tekstovi

Specialni del- detajli...par stvari je dobro vedeti o hrbtenici in živčevju preden se sprejema bilo kakšne odločitve o nadaljni terapiji...če kaj ni jasno se ponavadi vpraša ortopeda...pri otrocih ponavadi glavne odločitve sprejemajo starši...

ORTOPEDIJA-dr.Košak

INTERNA SKRIPTA

To je kar se tiče uradne medicine...kar se pa alternative, se je pa dobro prej pozanimati pri tistih, ki se s tem ukvarjajo...tudi alternativa ni vsemogočna, dosega pa kar velike uspehe pri zdravljenju oz. izboljšanju, lajšanju bolečin...zlasti pride v poštev kakšna manualna medicina (premikanje kosti in uravnavanje...)...pri hrbtenici imajo pa tudi oni določene omejitve do kje lahko grejo...

Kar se pa bioenergije ipd. scen tiče...se pa lahko v večini primerov kar pozabi na to kar nekateri obljubljajo...mogoče bi do izboljšanja prišlo pri tistemu zdravilcu, ki ima sposobnost telekineze- ki lahko z močjo uma naravnava kosti...drugače pa bolje, da se poišče pomoč manualne medicine...pri kakšnem stisnjenem živcu namreč obični bioenergetik nima kaj preveč za čarat...najprej je treba sprostit živec, šele potem sledi vse ostalo...Če se pa zaraste, ostane vkleščen in je operacija zelo rizična (oseba lahko postane paraplegik) je pa k...Tudi take stvari so se namreč dogajale po naših bolnicah...in ponavadi do konca življenja sledi Ketonal (protibolečinska zdravila)...

Upam da si zvedela kakšno koristno informacijo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Hvala za informacijo, pri bioenergetiku sem bila, bolečina je bila odpravljena za določen čas, kar se pa manualne medicine tiče, sm moje izvzide napisala zdravniku in je rekel da je krivina kar velika, da ni mogoče odpraviti tega z vajam in steznikom in da se on tudi strinja glede mavca. Sedaj bom šla še na Hrvaško na pregled, potem pa bom videla kaj bom. Glede mavca pa mi je ortoped že povedal kako ti ga naredijo in da sem potem še en teden v bolnici, da me naučijo vaje in vse. V primeru da bo tu tudi neučinkovito pa je operacija, je tudi povedal ortoped.

Tukaj nikjer nisem ravno zasledila te teme, me pa zanima, če je še kdo tu z to težavo (kifoza = podobno kot skolioza, vendar je ukrivljenost hrbtenice nazaj). Imela sem vaje in steznik, katerega nisem nosila, vaje pa tudi niso imele nekega učinka (sicer jih nisem izvajala pol ure dnevno, saj nisem zmogla, vsakdanjih stvari ne morem več početi brez bolečin), sedaj pa dobim mavec, ker mi vaje ne bodo več pomagale in me zanima kako je s tem, če je učinkovito sploh ? Js nekako nočem bit v gipsu 2 - 3 mesece, ampak potem je pa še operacija kot zadnja možnost.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Si poiskusila YOGO.

Ne, z jogo nisem nič poskušala še, počakam na pregled na Hrvaškem in bom videla kaj bom :)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...