Skoči na vsebino

Simbolika živali

pokowc

Recommended Posts

• Komentarji 283
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Mi smo tud risal začarano družino na faksu - mamo sem narisala kot srno, očeta medveda, brata ptiča sebe pa kot delfina.

nasplošno zelo veliko sanjam edlfine, obožujem jih, ko mi je kdaj bilo težko, sem se v mislih pogovarjala z njimi - občutila sem nenavadno sproščenost in mir v sebi. Zame so najpopolnejša bitja na zemlji (vidna).

Zanimivo pa je tudi, kako so psi in njihovi lastniki podobni. No, menda sem bila res podobna koker španjelu, ko sem ga imela. Zdaj pa se prav nič zaltoprinašalsko ne počutim. Hm.

Deli na socialnih omrežjih

• 11 months later...
majhne pticke pa obozujem - imam ogromno opraviti s ptici - veckrat mi kaksni priletijo v stanovanja...

takle sprejem smo imel letos na morju. prvo kar smo videl, ko smo stopil v apartma in pol na teraso, je blo tole :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:vio:

Scorpion's Wisdom Includes:

Attacking from the rear

Death and rebirth

Transmutation of poison

Reflecting dark and negative energy back to its sender

šamanizem

zadnjič vidla močerada...

prav posebna poza ...za slikat, je prav poziral....

potem vidla zopet krokarja....pa v oblake sem gledala pa se je tudi ena čudna grimasa pojavljala...kar no "hudička" je vse skupaj spominjalo..

isti dan:

potem pa štorije...na izpitu bila tako deskoncentrirana, da groza....na koncu sem se le spravla v kup. tako da , ampak sem se pa namučila prav s koncentracijo...črke so mi kar po listu bežale...

Ponavadi s koncentracijo nisem imela težav... :inocent:

No ja bom preživela...

Aja vsepovsod vrane...ampak jih imam rada x:)x

Aha lastovke....včasih so rekli družinska sreča.... x:)x

lepo xsrcx

Aja vsepovsod vrane...ampak jih imam rada x:)x

vem se spomnim. x;)x :palec:

Jp, lastovke prinasajo sreco k hisi, baje..

(*sam baje so tole itak hudourniki, sam saj... saj so cist isti kot lastovke x:px x;)x xDDx)

ja, kuscarcki, moceradi...

mam nekje OBE bogomoljki, sam so tko slabe fotke, da pol ko ves, pac vidis... nima smisla kaj skenirat po mojem...

pa taroza kuscarcki, ki cvilkajo. :8): x:Xx

ful plasni, pol jih pa obgovarjam... pa mal otrpnejo, pol pa sprejmejo energijo in se vklopijo v okolje in naso druzbo (sam so pac na steni xDDx)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 2 weeks later...

kuščar ti pomaga , da spoznaš vidiš svoje temne strani, strahove, slutnje.

energija kuščarja, če je tvoj totem...prisluhni svoji intuiciji. kuščar je namreč izredno občutljiva živalca...zazna najmanjše vibracije, ima dober sluh, dobro opazuje gibanje. To pa je posebna oblika jasnovidnosti, ki so jo uporabljala stara plemena.

kuščar zgubi rep v nevarnosti, da se reši....torej nas uči od česa se moramo ločiti, kaj opustiti.

Energija kuščarja nas uči da postanemo v življenju bolj neodvisni.

če ga pa velikokrat vidimo....odvrži preteklost , začni novo življenje.

Tako nekako.

pozdravček xsrcx

Thanx Strelka, sem hotla zdruzit, pa bom sam citirala, da bo se tisto not :palec: x:)x

V zadnjih letih se mi povsod pojavljajo kuščarji, poleg tega, da imam enega doma, se z njimi v takšnih in drugačnih oblikah z njimi srečujem kamor grem. Baje je njihova simbolika povezana s prejšnimi življenji. Če ve kdo kaj več o tem ali mi lahko napiše link, kjer si lahko več preberem o mitologiji kuščerjev se najlepše zahvaljujem.

spomnm se da je carlos castaneda v svojih knjigah omenjal dva kuščarja, opisuje jih pri enem od ritualov al neki takšnga, nek preroški pomen da imajo, ne spomnm se več dobr. Možno da je v njegovih drugih knjigah še kej več o njih, oz. njihovem mitološkem/ritualnem pomenu.

Picasso

par let nazaj sem na sprehodu za rd srečala vsaj 10 močeradov...tisto leto se je dogajalo kar nekaj nevarnih reči...in kažinov potem....

letos pa kuna....vem samo, da je napadalna in krvoločna zverinica, ki deluje ponoči in da je zelo močna. kaj bo to prineslo s sabo, mi še ni jasno...sploh kar se krvoločnosti tiče.....kaj več o njeni simboliki in navadah pa nisem našla.

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

a sem napisala, da se mi je pustil pobozhat (tak a la martincek, mali kuscarcek), pa se moj jabuk je poliznil z razcepljenim jezickom, drugac se pa tud po pol ure pogovarjam z njimi. xDDx

Picasso

ojla, luki, sem te pozabila spesl pozdravit v vsej tej vnemi okol tem in povezovanja. x;)x xDDx

Ahoj! :palec: :vio:

aja...

morda tule najdes kaj:

Animal totems :palec:

*

simbolika zivali... :)

prvic v lajfu sem vidla lisico v zivo (razen v zivalcu), pa tolk od bliz, ko me je potem cez en mesec al manj od tega en ful nategnil (biznis) in mi blazotno casha dolzen ostal, pa se dve sliki so mi ukradli, ki sta bli tud v povezavi. x:o)x

on je bil lisac totalen, v glavnem, jaz pa sem popushila ful (ne sam pri cashu, pozrlo mi par mescev dela... x:o)x)

Picasso

oooo, marsa...hvala za link...bo še kdaj prišel prav....sanjalcem tudi

kune(marten) pa ni noter....bo treba kar počakat.....na 3d varianto....

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

joj sory Mystica... x:o)x :o|o:

no ja, pac pazi na lisce razne. ;) :P :palec:

*

ja, je Strelka (mensezdi) podala v temi Testi (razni), pa sem se spomnila, pa je kul, da je se tle, pa vse zivo je gor, nisem pa chekirala za kuscarja, tedaj sem sam kaco, pa preletela pa vidla da je svasta gor, pa se mi je zdel kul. :)

Picasso

Jst sem pa ugotovila, da se nas divje živali vse manj bojijo, ker sem šla zanč ponoč na sprehod s svojo mrcino in se ena srna ni in ni dala motit. Ponavadi zbežijo že ko me od daleč zavohajo. No in pol še druga štorija, zagledam srno in ona, namest da bi laufala stran od mene, teče proti men in tm dva metra mim mene. Že nism vedla a se bo vame zapodila al kaj.
It's a dog eat dog world

• 1 year later...

v torek sem videla PIŽMOVKO, kako je plavala po ljubljanico, ko sem šla čez most v moste x:Dx

gre za obupno veliko žival, ki nesramno plaši race in racake v našem svinsjko umazanem "kanalu"

si nisem mogla pomagat in sem jo slikal s fotičem...slika je sicer total nekvalitetna, vseeno jo z izrednim ponosom razkazujem bližnji okolici...žal je impresionirala samo mene :o|o: ...kolegicam se zdi neestetska xnckrivx

v četrtek sem pa imela eno uro med faxom frej in sem šla požvakat sendvič v Tivolija :palec: sonce, veter, listje v zraku...na tleh....jaz-.--.in VEVERICAAAAAAAAA :2src:

poslikala...splot noben vzhičen nad mojo pridobitvijo :sori:

zadnji teden pa vidim tudi veliko MAČK...saj jih je vedno veliko...smano ta teden jih je fullllllll veliko in še lepe so x;)x

včeraj zvečer sem šla peš iz mesta ob 03.30 in del poti sva šle s kolegico skupaj...črna mačka prečklala cesto

seveda takoj 3x pljunila čez levo ramo :palec:

tudi včeraj črnobel mačkon na našem vrtu ...mešanc s perzijcem...fulllllll lep,ampak je takoj kidnil

zjutraj preden sem šla od doma tigrčk na sosednji ulici

ravno preden sem prišla domov pa še belega mačka srečala pri mizarstvu

aja,. ena MUHA je bila danes na busu...na zunanji strani šipe in se je ful besno držala...sm trkala, pa ni bilo nič odziva, potem je pa kar sama odletela

pa nek perverzn zajc skače po fletu...me vsako jutro v "dobro jutro" fibno pošprica in poskusi naskočit (ja, spet smo tam,.,,še kak teden, pa bo minilo) x:Dx x:o)x

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Imaš pa kombinacijo veverica....ja, ja zima se približuje pa je treba varčevat no ozimnica za zimo.

Pižmevka ....uf no te pa še nisem vidla....zajček tega imaš pa doma.

Moja zgodba pa prejšni teden sem se peljala po drugi cesti kot ponavadi ne skozi mesto ampak bolj skozi podeželsko cesto..no blizu polja pa gozdovi...kar naenkrat sta dve srni v galopu čez cesto pridirjali....jao kaj je bil to lep prizor ...potem pa še sonce direkt v šipo svetil ko je vzahjal xDDx Me vedno takšni prizori v dobro voljo spravijo.

Ja so že zamenjale barvo so že boj sive ...pa bel zadek. (srne..)

xsrcx

Ko se že pogovarjamo o živalih,... Jaz veliko potujem sama,... pač grem sama in vedno se mi zgodi,.. da me najde kaka "žival", včasih celo sledi,... kar pa ne velja za ljudi. Malo čudno,... ampak mislim, da me imajo živali rajše od ljudi.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

No jaz se pa veliko po gozdovih potikam zadnje čase malo manj ...pa naletim tudi na vse živo x:)x mene živali ne sledijo mi pa včasih če so pri volji spustijo zelo blizu tako da jih z užitkom opazujem x:)x . No kakšenmu medvedu se niti ne bi skušala približat jih pa tam kjer sem tudi ni tako da ni panike.

ja živali imajo instinkt kateremu lahko zaupajo ali pa imaš srečo, da se ne izdaš veter piha v pravo smer pa te ne zavoha x:px

Tukaj pa ena povezave o simboliki živali Totemi živali....

Totemi živali

Tole pa bolj med teste spada ..pa vseeno x:)x

Katera žival si...

Se mi zdi da sem enkrat tole že podala.... xsrcx

si ze, ja, sam glih dbest - k sem ze fulkrat iskala po temi, tko da naj kar bo veckrat, nc narobe, je fajn sajtek. :palec: xyesx

Picasso

Guest mačona

jaz sem pa golobica. :eek:

Your soul is bound to the First Totem, Ares: The Dove.

Ares appears as a pearl dove. She embodies love, peace, balance, and devotion. She is associated with the color pearl, the season of transition, and the element of love. Her downfall is idolization.

You are most compatible with Wolves and White Stags.

tega se pa ne spomnim, da bi blo...

Kaca....

hm, morda pa sem nekoc ze resevala in sem prav tko bla snake... xscratchx

Your soul is bound to the Tenth Totem, Yen: The Snake.

Yen appears as a vermillion colored cobra. He embodies passion, rapture, zeal, and desire. He is associated with the color vermillion, the season of summer, and the element of fire. His downfall is indulgence.

You are most compatible with Bears and White Stags.

*ne vem pa po kaksnem kljucu so to najdl, ker sem recimo oznacla modrost in ne recimo moci al pa zhelje al pa kaj jaz vem.

to je skratka cist drugo ven prislo, kot bi moral, po tem, kar sem oznacevala. :o|o:

Picasso

Guest mačona
čist čudno ja ... rešila dvakrat ...včeraj enkrat ... pa sem bila nekaj drugega ... hrošč ali kaj. :eek: x:Dx danes pa spremenim dva odgovora, pa mi vrže ven, da sem golobica. no ja.

hrosc! :D :D :D

joj haha xsmx si me necesa spomnila... x:o)x

so mel tam na ploscadi metalke, ko je ona trgovinca s pecivom (ne vem ce je se) tok dobre 'cokoladne polzhe'.

In jaz sem se CIST ZMER zmotla in sem rekla cokoladni hrosci.

v glavnem oboje je fuj, x:Dx in hrosci in polzi. x:Dx x:Dx

grem tud jaz se 1x resit, pa bom oznacla druge mozhne odgovore zame, k nisi sam eno, jaz ne vem, a sem bolj ustvarjalnost al sem bolj moch al sem bolj intuicija al sem bolj socutje... :o|o:) x:o)x

...

... x:o)x :eek: x?x

to je pa mal odstekano. xscratchx

ker namrec - sem CIST DRUGE odgovore oznacla - in mi je rpav tko prisla kaca. x:o)x

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...