Skoči na vsebino

Burek

Recommended Posts

Je to tista burekarna malo naprej od borze... ?

Ne El Nino - to ni ta... da pa ne bom kaksnih slabih asociacij - morda je tudi ta 'tvoj' cisto dober, a ta 'moj' je izvrsten! :palec:

Ves kje je to - tocno zraven Kinoteke.

Ej, folk, a ni hecno?

Prideva zdajle k moji mami in ful lepo dishi.

Kaj dela?

Sirov nek zavitek, podobno kot burek (cesar sicer ne pece, zdaj ga je drugic). Mislim, ce ni torej zdaj res pravi cas za burek, pa ni nikoli! x:px :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 52
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:vragec:

ta pizdarija od BUUUBLJAKWEKKA. pod mojim blokom

je zbrala vech podpisou za zaprtje kokr metelkova...

mestne rdeche oblasti pa nich :xx!:

666

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Hm..tale burek na Miklošičevi... xrolleyesx ..spomini... x;)x

Se spomnim...sem bla enkrat na enem sprejemu v Centralu...prčakvala...ful hrane...pa bla sam pijača...in ko mi je blo dost...sem lepo v večerni oblekci...šla na Miklošičevo...na burek... x:Dx

Kolk je bil doooober... x^x

Astra

Posebi dober je, če ga ješ ob treh zjutraj...

Potem, ko si mislil, da bo pojutrišnjem že četrti dan, ko nisi nič jedel...... x:Dx

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Guest sanjalica

Moj predlog x;)x ...kulinarične teme bi lahko bile po 21.00 uri zaklenjene....

Sem brala prej recept za burek, komentarje...komaj sedaj vem, da sta Tamara in njen opis bureka kriva, da sem lazila po 22. uri po hladilniku... x:o)x :xx!: :xx!:

Moj predlog  x;)x ...kulinarične teme bi lahko bile po 21.00 uri zaklenjene....

Sem brala prej recept za burek, komentarje...komaj sedaj vem, da sta Tamara in njen opis bureka kriva, da sem lazila po 22. uri po hladilniku...  x:o)x  :xx!:  :xx!:

Lahko pa bi se pogovarjali o čaju in vodi..... x:o)x

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Guest sanjalica

Lahko bi...

Pa vendar...v mojem življenju čaj in voda ne odtehtata...lesene deske, nož...kozarec mrzlik vloženih kislih kumar, domače zaseke, meso iz tünke, prekajene klobase, čebula, ržen kruh....

Ti kar klobuček x;)x ... (hmm a mi nisi enkrat obljubil...da delaš na "drugi fotki" x?x x?x x?x ) sanjaj o čaju in vodi.... Ob tebi...bi se mi še kaj "nabralo-ostalo" v denarnici za "barvna oblačila" x^x xDDx x^x

mmmmmmmmmmm... sirov burek na miklošičevi :palec: :palec:

ob kateremkoli času x:Dx :palec: x:Dx

Čaj pa ob teh hladnih dneh tako lepo pogreje... dajmo se pogovarjat kar o obojem x:Dx x:Dx

BODI SVOBODEN, TO JE TVOJE POSLANSTVO!

Evo. Zdaj pa je zjutraj oz. dopoldan... In se vsi ukvarjate/mo z nabavo, kuhanjem etc... Potem s pospravljanjem (za vsem tem oz. vsega tega), pomivanjem etc... Potem pa je cas za LNF in gres gor - samo takrat si pa ze zdavnaj spet lacen. x:px x;)x

Vsec mi je, ko vas toliko pozna tocno to burekarno in je tudi vam tako vsec kot meni! x:)x :palec:

Vsec mi je tudi to, ko se NIKOLI ni bil zanic ali da bi smrdel po starem olju ali kaj podobnega, prav zares - kadarkoli grem tja, petek ali svetek, dopoldne, popoldne, zvecer ali ponoci - vedno je ful dober - rahlo testo, malo hrustljavo, ravno prav zapecen in ravno prav sira oz. skute, ta pa je okusna....

Ni ono samo neko testo, da koomaj goltas, ne zmezi ves sir ven, ko ugriznes.

Ma, ne - imajo gust, znajo delat, res je zakon, fino, da je. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

x:Dx tale burek na Miklošičevi...  x:Ix  x;)x  x:px ... res je najboljši  :palec:

Aham, pa še 24ur na dan ima odprto, če se ne motim .. jaz sem zmeraj tam kupoval, ko sem delal v Lj ... ehm, kljub temu, da so mi eni kolegi rekli, da so našli živega ščurka noter. x:Ix

Pizza burek? :eek:

Sploh nisem vedela, da obstaja - me prav zanima, kaksna pogruntavscina je tole... x;)x Moram enkrat probat...

Mesni pa mi nekako ne zadisi... no, ja, vcasih pa mi je morda glih tocno mesni.... samo se ne spomnim, kdaj sem ga nazadnje... po mojem pred vec leti...

Smo pa ze tudi tako nagrauzne jedli... :xx!: :o|o: - kar eno testo nekaj, pa en vroc sir zgoc brez okusa... xrolleyesx :xx!:

Najboljsega pa sem jedla (poleg Miklosic.) v Beogradu. Komaj ga pojes, pa jogurt je bil ze kar v paketu zraven.

Scurka da so nasli, Rachek?

Skoda, ker so ti povedali, da si ti povedal.

Samo na sreco je scurek crn ali pac rdeckast ( x:o)x x:Dx :xx!: ), pa se tezko skrije v sirnem... x:)x

Sem pa jaz enkrat v musaki nasla zob. :eek: :xx!: x!x x?x

Picasso

Moj burek v petek je bil neslan - premalo soli dala not in definitivno preveč sira. Torej - ni bil to kar bi moral biti....smo bili vsi nekam žalostni....in pravi mlajša...ja oni zadnjič je pa bil čisto drugačni x:Dx x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Tudi moja prva tašča (bivša) je mene naučila delati pite - tiste prave s klagijo, ha, ha!

Bosanci (vsaj ti, k jih poznam jaz) pravijo da je ime burek le za mesno pito.

Sircnica - skutina pita,

čoravi burek - s mesom in krompirjem

krompiruša - s krompirjem

drobanica - z vampi (dimljenemi)

zeljanica - s špinačo oz. z blitvo

Meni je osebno najbojša zeljanica, mljask!

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Jst sem pa naredla burek.... mal sicer po svoje... noter dala 1 skuto, 1 jajco, pol jogurta in pol smetane.. pa dost soli.. prav soli.. močila sem testo samo z vodo.. gor sem dala pa tud 1 jajc, pa preostanek na vrh.. hahah... je blo ko da bo poletel burek.. dokler ga nisem pičla... skorje..

Pa dober! x:Dx x:Dx

The best recept Tamara... sej drgač se ga ne bi spravla nikol sama neki pacat... burek.. ko pa nimaš recepta, da bi ga spreminjal.. x:Dx x:Dx x:Dx

Mushi

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...