Skoči na vsebino

Online šok - je to prevara?

Dragonfly

Recommended Posts

Pozdrav,

Sem dokaj nova na forumu,ki pa ga že nekaj časa spremljam. Znašla sem se v dilemi in ker vidim da vedno priskočite na pomoč, bi vas vprašala za mnenje

S fantom sva skupaj dobrih 5 let(se bližata 26-im) in “mislila , čutila” sem, da je najina zveza močna. Pogosto govori o skupni prihodnosti –poroki, otrocih,..Najino intimno življenje je pestro in glede na prejšne izkušnje razumevajoče, dobro no (vsaj zame). Ampak včeraj mi je moj dober prijatelj zaupal, da ga je opazil na Erodate.si- strani za avanture, hitre vroče zmenke, kjer ljudje iščejo le eno stvar-seks. Po trenutnem šoku,nejeveri,jezi(sem misla da mi prijatelj laže), pa sem se prijavila na to stran in na žalost našla njegov profil-,…nedvomno je on,saj si je frajer naložil 2 sliki. V svojem profilu omenja,da je v zvezi,ampak da je njegovo spolno življenje predolgočasno!!!! In da išče zabavo,..Torej si išče drugo. Moja duša joče,ne morem dojet,ne morem. Mi je vsa ta leta lagal, je vse skupaj laž,sem sama kriva,…neskončno vprašanj, jeza,obup,zakaj,kako je lahko,,…ne vem kako naprej. Eden od prijateljev (pa ne vem,ali me le poskuša potolažit) pravi, da to mogoče ni on, da je mogoče nekdo ukradel njegovo sliko iz FB ali nekaj podobega,..Ker naj bi včasih ljudje na teh odraslih straneh naložili sliko nekoga drugega, da ne razkrijejo svoje identitete. Odkrito nimam pojma,se ne spoznam na to online zmenkarijo.

Kaj naj sedaj? Kot da se je moj svet sesul-s kom sem bila vsa ta leta? ? Naj začnem "četat" z njim, da se prepričam, če je to resnično on? Naj bom neki detektiv? Ga naj samo preprosto vprašam, če se je on registriral na tole Erodate stran? Se naj pretvarjam? Ga pustim? Kaj bi ve v tej situaciji? Ali ste se že same kdaj znašle v tem-pa sej nimam imena za to-? Poznate koga?

Mimogrede, ko sem celo noč brskala po tej strani sem odkrila profila 2tipov,ki sta poročena z mojima prijateljicama. Je to nova moda? Kje so tradicionalne vrednote, odkritost,kako lahko?Eden od the dveh pričakuje otroka naslednji mesec in tam ga jaz najdem,kako išče sex. Vsi moški so isti hah,ljubezezen in druge vrednote za njih ne štejejo.,,?http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif

Se opravičujem za bolj zmedene misli,ampak res ne vem kako naj nadaljujem in se soočim s tem,..

Prosim za vaše komentarje, izkušnje in bilokakšne ideje, Mi boste v neznansko pomoč, kakšen naj bo moj naslednji korak. Je to sploh varanje ali le neko sanjarjenje?

Hvala vam.

Gratitude is an art of painting an adversity into a lovely picture. ~Kak Sri

Deli na socialnih omrežjih

• 7 months later...
  • 3 weeks later...
Ha ha, zanimivo branje. Bom povedal moj pogled na to, ne glede na to, da me boste potem obsojali. Zagotovo se v večini primerov na področju seksa razlikujemo moški od ženske. Nam skok čez plot ne pomeni takega greha, kot ženskam, mi lahko jemljemo sex tudi kot neko "hrano" in ne samo tisti resnični sex, ko je to le pika na i vsega lepega, kar se nam v neki zvezi dogaja. Pač v glavi se nam zasveti neko novo, nekaj kar bi probali, kot mali otroci, ker je "prepovedano" in vleče. V tem skoku ne jemljemo ženske kot čustvene partnerke, ampak le kot sexualni objekt za zadovoljitev naših skritih želja. Saj v 99% smo potem razočarani, tudi z kanček slabe vesti, ker smo na ta način spoznali, daj pa vseeno le tisto pravo doma nekaj vredno. Se nam pa včasih "zasveti " kaka "teletina", taki pač smo. Verjamem, da se prav zaradi take pregrehe naše domače čustvene povezave še bolj utrdijo, ker nam spoznanje, da v bistvu tam ni nič bolje in nič drugače, razen mogoče malo bolj napete in zagorele kože, ki je bila kot lizika, ki smo jo polizali in nam kasneje ne pride več na misel. Res je to udarec, kjer partnerke najprej pomislijo na nezvestobo, v resnici je pa le skokec čez plot, ki ga pač nekateri potrebujejo (ali smo potrebovali), da spoznajo pravo vrednost neke prave trdne čustvene naveze.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Ha ha, zanimivo branje. Bom povedal moj pogled na to, ne glede na to, da me boste potem obsojali. Zagotovo se v večini primerov na področju seksa razlikujemo moški od ženske. Nam skok čez plot ne pomeni takega greha, kot ženskam, mi lahko jemljemo sex tudi kot neko "hrano" in ne samo tisti resnični sex, ko je to le pika na i vsega lepega, kar se nam v neki zvezi dogaja. Pač v glavi se nam zasveti neko novo, nekaj kar bi probali, kot mali otroci, ker je "prepovedano" in vleče. V tem skoku ne jemljemo ženske kot čustvene partnerke, ampak le kot sexualni objekt za zadovoljitev naših skritih želja. Saj v 99% smo potem razočarani, tudi z kanček slabe vesti, ker smo na ta način spoznali, daj pa vseeno le tisto pravo doma nekaj vredno. Se nam pa včasih "zasveti " kaka "teletina", taki pač smo. Verjamem, da se prav zaradi take pregrehe naše domače čustvene povezave še bolj utrdijo, ker nam spoznanje, da v bistvu tam ni nič bolje in nič drugače, razen mogoče malo bolj napete in zagorele kože, ki je bila kot lizika, ki smo jo polizali in nam kasneje ne pride več na misel. Res je to udarec, kjer partnerke najprej pomislijo na nezvestobo, v resnici je pa le skokec čez plot, ki ga pač nekateri potrebujejo (ali smo potrebovali), da spoznajo pravo vrednost neke prave trdne čustvene naveze.

Skok čez plot je greh..me prav zanima, glede na to, kako zelo samozavestno si tole napisal..

če bi tvoja partnerka naletela na boljšo liziko od tebe..ali bi bil še enakega mnenja?

Ali..bi se počutil še bolj čustveno povezan z njo?

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Skok čez plot je greh..me prav zanima, glede na to, kako zelo samozavestno si tole napisal..

če bi tvoja partnerka naletela na boljšo liziko od tebe..ali bi bil še enakega mnenja?

Ali..bi se počutil še bolj čustveno povezan z njo?

Sem pričakoval tudi tako reakcijo.

Ne vem odgovora, ker se mi (vsaj kokr jaz vem) to ni zgodilo. Trdim, da se moški in ženske v dojemanju seksa (seveda razen nekaj izjem tako na ženski, kot na moški strani) zelo razlikujemo v razumevanju seksa, pa naj bo to s skokom čez plot, ali pa brez. Veliko sem hodil po svetu, tudi spoznaval posamezne kulture, navade v različnih okoljih (tudi verskih) in si upam to mojo trditev zagovarjati na osnovi lastnih izkušenj.

Kako pa danes izgleda neka partnerska zveza po posameznih obdobjih? Koliko pa je resnično takih zakonov, kjer resnično partnerja funkcionirajo kot enojnost, kjer sta partnerja v resnici kot eno. Čeprav je v zaćetni fazi prehajanja iz zatrapanosti v neko resnejšo obliko ljubezni teh obljub in pričakovanj neskončno z obeh strani. Vendar življenje gre dalje, gradi se domek, rastejo otroci in za tisto skupno je vse manj in manj časa (ne pri vseh, so pa taki zakoni v močni manjšini). Vsakdanjik postaja enak naslednjemu dnevu, ničesar novega se ne dogaja, vse gre po istem kopitu, dan je enak dnevu. Tudi seksa ni več toliko, včasih boli glava, včasih so bremena vsakdanjika tisto kar ne da dovolj volje in zagona za seks. Tam okol 40 let so najbolj kritična obdobja, otroci odrastejo in gredo po svojih poteh, naenkrat ostaja preveč časa, posteljne igre in tisto skupno je pa že malo izplahnelo. Čas je potrebno zapolniti z novimi aktivnostmi, včasih začuti ženska ali pa moški ponovno željo po samodokazovanju in potrditev samega sebe in kar veliko zakonov takrat razpade ali pa ostanejo v zakonu kot neki dobri prijatelkji, kjer gre ženi na živce, če gre moški v gostilno ali na partijo šaha, moškemu pa, če njegova hodi v fitnes in na žurke s prijateljicami. Po nekih analizah je komaj dobrih 40 % zvez po 40 letu starosti takih, ki naj bi bile pa res prave, konmaj 40 % je takih, ki so v danem trenutku uspeli ujeti vajeti in nekaj narediti, da zakon funkcionira uspešno tudi v naprej. Več kot 50 % je pa takih, kjer partnerji samo še živijo drug ob drugem, večinoma vsak v svojem svetu in vsaj 30 % v ločenih spalnicah. To so dejstva, ki jih lahko vidite že če se le malo ozrete po sosedih, po prijateljih, po znancih in sami preštejte kje so tisti, ki so res od zaćetka isti, ki so res tako kot naj bi bilo v zakonski zvezi pošteno in normalno. Saj se majo radi, se spoštujejo, živijo drug ob drugem, namesto da bi živeli drug z drugim. Vsaka čast tistim, ki znajo prebroditi kritične trenutke in ki znajo obdržati zakonsko zvezo v taki obliki, kot naj bi bila prava. Tam skokov čez plot ni, ker jih nihče ne potrebuje. Vedeti pa moramo, da sta v parterskem odnosu vedno krivca za nesoglasja oba partnrja, da ima vsak zakaj tudi svoj zato in da prav zaradi obeh včasih kje zaškriplje.

oooooooooooooo tomaž xsrcx

ja zadnjič m je kapnil, da že dolg nisem bil na "lunaku", pa sem mal pogledal, kaj se v je tem času dogajal...ha ha

No, tole... (pa ne me zdaj ''požret'' zarad teh besed) mene v bistvu ne bi toliko motilo. Če je sam en exercise... a ne?

Najbolj bi me ubilo, če bi se mi tip še čustevno in drugače zbližal.

Če t čist po resnic povem, se največkrat "denarno zbliža", ker je to najbolj enostavno in ni potrebno veliko truda. Kot sendvič (sem že enkrat napisal), ko si lačen si ga močno želiš, ga kupiš, poješ in ne pride ti več na misel, dokler nisi zopet lačen...

Hmmm, kaj pa vem.

A ni vseeno, kako temu rečeš? Men je bolj pomembno, kako se ob tem počutiš.

Jaz ne vem če bi se počutila prevarano, najbrž pa bi se prizadeto, zaradi večih dejavnikov.

Lili Mai, napisala si exercise...

Možno, vendar tudi telesna bližina lahko zbliža tudi čustveno, so le močne energije, tko da v bistvu ne jemljem tko na olako tega oz. se mi zdi, da se to bolj 'v filmih' vidi.

Je pa res kar žalostno *dejstvo* (?), da mnogi moški res dost brez težav takole 'potelovadijo' še mal naokoli, dva sta mi celo rekla, da kar vsi moški so taki in da če pravijo da ne, lažejo.

No ko me je znanec, ki je v dolgoletni (mislila sem da srečni) zvezi mal tkole 'kuril', me je v bistvu kar mal pretreslo...

In sploh je tega kar veliko, takihle 'kurjenj' oz. flirtov, ki pa se pogosto razvijejo v kaj več oz. ko gre za negovanje tega drugega odnosa, temu bi najbrž že lahko rekli varanje.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Lahko, da je lažje preboleti, a jaz se tega vseeno ne bi šla.

Pa dec naj gre raje malo kvihtat, da bova oba imela kaj od "samo telovadbe" ;)

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Hmmm, kaj pa vem.

A ni vseeno, kako temu rečeš? Men je bolj pomembno, kako se ob tem počutiš.

Jaz ne vem če bi se počutila prevarano, najbrž pa bi se prizadeto, zaradi večih dejavnikov.

Lili Mai, napisala si exercise...

Možno, vendar tudi telesna bližina lahko zbliža tudi čustveno, so le močne energije, tko da v bistvu ne jemljem tko na olako tega oz. se mi zdi, da se to bolj 'v filmih' vidi.

Je pa res kar žalostno *dejstvo* (?), da mnogi moški res dost brez težav takole 'potelovadijo' še mal naokoli, dva sta mi celo rekla, da kar vsi moški so taki in da če pravijo da ne, lažejo.

No ko me je znanec, ki je v dolgoletni (mislila sem da srečni) zvezi mal tkole 'kuril', me je v bistvu kar mal pretreslo...

In sploh je tega kar veliko, takihle 'kurjenj' oz. flirtov, ki pa se pogosto razvijejo v kaj več oz. ko gre za negovanje tega drugega odnosa, temu bi najbrž že lahko rekli varanje.

Marsa, veš kok smo okol tega že pisali v preteklosti, vendar neke rdeče niti ne moremo potegniti, ker so primeri od primera različni in bi samo na zgodbicah, ki jih jaz poznam, lahko napisali cele romane. Dejstvo je, da se večina moških dokazuje tudi z seksom, da je to za nas moške nekaj normalnega in da v naših očeh skokec ni tak ogromen greh. Se pa strinjam, da je marsikateri skokec potem prerastel tudi v kaj več, tudi zaradi naše neumnosi in naivnosti, ker smo verjeli, da je vse kar slišimo in doživljamo pri tem tudi res. Velikokrat se take zadeve zavestno ali podzavestno potem zakomplicirajo, povzročajo čustvene bolečine in razpad partnerskih odnosov.Veliko je manipulacij prisotnih v teh zgodbicah,iz moške ali ženske strani, velikokrat tudi zaradi drugih interesov, mnogokrat zelo bolečih, a kaj češ, tak je life in na tem se učimo...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...