Skoči na vsebino

Skritiči, ocenjevalci in ocenjevanje

sin

Skritiči, ocenjevalci in ocenjevanje  

17

1. 1. Kaj mislite o skritičih in ocenjevanju

• 1. Skrito ocenjevanje se mi zdi smiselno in vredu, četudi ljudje ocenjujejo in se prijavljajo na forum z več imeni
    • 2. Skrito ocenjevanje mislim da ni vredu, je zahrbno. Vsak bi lahko ocenil zgolj enkrat z enim imenom.
    • 3. Ocenjevanje z minusi je nesmisleno, ne podpira ljudi in ni vzgojno in slabo vpliva na skupnost ter odnose znotraj te
      0
    • 4. Ocenjevanje zgolj s plusi je fajn, je lahko vzpodbudno (ala FB)
    • 5. Vsa ocenjevanja bi ukinil
    • 6. Drugo (navedi v temi)

Recommended Posts

Kaj si mislite o skritičih, tistih, ki na skrivaj ocenjujejo objave drugih (z minusi) in svoje (s plusi), pogosto se logirajo z drugim vzdevkom? Kaj mislite o ocenjevanju? x:o)x
  • Lajkam 1
  • Buuuu 12

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Deli na socialnih omrežjih

x:Dx :palec: blagorček ti. mene to vsake toliko spreleti, amapk ne morem iz svoje "kože", ker sem tako naštiman v svojem atitudu.
  • Lajkam 1
  • Buuuu 9

Ne meči svinjam biserov!

Življenje je med drugim konstantno učenje.

To je vse kar mislim da je smiselno da ti napišem sedaj.

x:Xx

Eh, blabla. Kakšen attitude? A da rineš z glavo skozi zid? Dej zbud se, če admin sam reče, da je ok, tako kakor je oz. tud če ni ok, samo jamra v stilu "ja kaj čmo", boš ti bore malo naredil. Ne bore malo, nič.

Prav jeziš me :vragec:

• Lajkam 1
  • Buuuu 9

Ne meči svinjam biserov!

Vsekakor. Samo vsi niso ti ali jaz, ali kdo drug. Sem pridejo ljudje različnih počutij, problemov itn, pa jim razni zafurstriranci, ki se obnašajo kot nilski konj med marjeticami zbijejo še tisto nekaj veselja in odprtosti za povezovanje z ljudmi. Tako prostor ni prostor kjer se ljudje lahko odpirajo, temveč prostor za negovanje potuhnjenosti v želji po navidezni moči in kvazi zdravljenju nizke samopodobe.

Zdej, če bi morda nekoliko astrološko zvenel, bi morda lahko še rekel, da je škorpijam to celo všeč, neka konstanta borba, kjer se morajo dokazovat kako dobri so. Samo meni to bolj izgleda na način zdravljenja furstracij, kot pa neko širšo vizijo ali sploh vizijo po neki skupnosti ali želji po zdravem okolju, kjer ima vsak pravico razvijati se po lastnih prepričanih in le ta deliti z drugimi. Tako pa postane prostor zgolj še en prostor, kjer večina potepta manjšino, zgolj zato, ker je drugačna.

Posledica tega je direktno Britchesino mnenje.

Itaq pa je vprašnaje, koliko ljudi bo sploh razumelo kaj sem napisal. x:o)x Tako da se bojim, da ima Britches ponovo prav.

Anyaway, jaz se bom v vsakem primeru nekaj iz zadeve naučil in spoznal. Pa ne samo jaz. x;)x

To da so ljudje namenoma zlobni, nevoščljivi in zafurstrirani je že itaq jasno vidno xcivx

Enako.

(tudi minusi so način 'svobode')

• Lajkam 1
  • Buuuu 3

Ne meči svinjam biserov!

Guest Jeti

ah, dej sin ... zdaj pa že pretiravaš x;)x ... pa ti veš kdo so ti "skritiči" ... k' si se ravno na sco obesu :o|o: ... iz izkušenj ti povem, da so marsikatere osebe v drugih znamenjih še bolj s :vragec:

sam praviš, da ni vse za vse ... pri prehrani ... tudi v ostalem življenju ni vse za vse xcivx ... tudi večina tvojih objav ... recimo v temi veganstvo nima več kot 1-

poleg tega smo se že dosti pogovarjali o ocenjevanju ... sprejmi ga pač kakršno je ... to kar navajaš, da posamezniki pridejo s + ocenjevat svoje objave ... možno ... "boh jim požegnaj", če se zaradi tega počutijo bolje ... samo po moje se ne ... oziroma se tega še ne zavedajo x;)x

lej ... zdaj si jim dal še večje veselje ... v trenutki še + 5- xrolleyesx

raje napiši še kak recept za "smotiče" in kaj vse si ali boš še posejal, naflancal ... in kakšno fotko s potepa nalimaj x;)x , pa glasbeno počutje ... itd. x^x ... ok ... takšen si všeč meni x;)x

Ja, "fuuuull" sem se obesu xcivx pretiravaš ti sama, ker praviš da sem se obesu. Če bi se obesu bi pisal cele strani o tem in odprl temo, tako pa sem samo omenil, da morda iz astrološkega vidika... Poglej si značilnost škorpijonov glede na astro znak, če želiš? - Poudarek je -citiram iz lunin.net: "Kljucne besede: SPREMEMBE. Transformacija in regeneracija." Torej! Iz tega in še mnenja ene astrologinje, sem napisal kar sem, ne pa da sem se "obesil". Torej očitno želiš pripisati tvoje obešanje name, ali pa si se našla znotraj opisa in te je zmotil. x:o)x glede na to, kako kregaško nastopaš, češ kot da nimam pravico da me sploh zanima kar me.

Slabo bereš. Nikjer nisem rekel da je kdo vragec, nisem govoril o tem sploh. Govoril sem, da je morda kakemu škorpijonu blizu ocenjevanje, ker to vidi kot borbo. Point teme pa itaq ni v tem.

Kot da samo pri hrani govorim omenjeni quote.

Jasno da ni vse za vse. To še ne pomeni, da je nekaj kar je, super dobro tako kot je, kot želiš prikazati. Morda je, morda ni. Torej moj stavek si ne interpretiraš tako, kot si ga jaz, ki sem ga podal. Izpostavil sem vprašanja in odprl temo. Nisem rekel, da je dobro ali ne. To sem vprašal VAS, uporabnike! Ali se to ne sme?

Kaj ima veze tema veganstvo ali druge teme?

A misliš da bi bil tukaj, če v določeni meri ne bi sprejel!? Vsak ki je tukaj, je moral sprejeti pravila kot so, do določene mere, sicer se niti prijaviti ne bi mogel. Sicer ne bi mogel biti tukaj. To pa ne pomeni, da me ne sme zanimati kaj mislite ostali o določeni okoliščini, ki je prisotna. Ali je prepovedano če me zanima? x:o)x Bog ne daj če človeka danes kaj zanima...ali ap če meni, da bi morda bilo bolje drugače.

Torej me ne bi smelo zanimati kaj se dogaja tukaj, kjer sem pogosto prisoten, bi me pa moralo zanimati kaj v usta daste, pa kako vam je fajn, še posebno tistim, ki imajo že polno rit, pa kaj se dogaja na drugem koncu sveta bi me moralo zanimati, ne tukaj? Bog ne daj, da bi kdo zamajal naš udobni stolček.

Pa kaj pol če smo se pogovarjali, nekateri. A se ne bi smeli spet? Tudi o politki se menimo pogosto, spet in spet in spet... torej se po tvoje ne bi smeli pogovarjati ponovno, ker pač tebi ne paše da se al kako?

Dejmo se pogovarjat samo o tistem kar je fajn za "mojo" rit, kaj nas briga tiste, ki so zaradi tega grdo prikrajšani in nepravično sojeni.

Ja, seveda, kaj v usta dati, kako napolniti lastno rit in se ob tem zabavati, to te/vas zanima. Saj ne da je narobe, super je, še posebej če je zdravo in vzpodbuja človeku in živalim bolj zdravo prehranjevanje, samo tukaj pač nisi sama in niste sami. Marsikdo si riti ne more napolniti, pa tudi do zabave mu ni, ker je lačen ali pa ima druge probleme. Pride sem, kadar lahko, če lahko, četudi iz računalnika v knjižnici ali od znanca, v upanju, da najde soglas ali dobro besedo, ne pa šolsko ocenjevanje njegovih misli in počutja, ki ga vsak razume skozi lastna očala in prepričanja. In ker večina s polno ritjo seveda ne more razumeti določenih situacij, je deležen posmeha, kritik in minusarjenja, za katerim se skrivajo uboge pare. No, pa saj za to vam je verjetno malo mar, ali pač?

- pokazatelj ankete bo tak kot bo. Prav tako komentarji. Tega se veselim. Videti mnenje uporabnikov, v kolikor si ga sploh upajo podati in jim je mar podati ga. x;)x

ah, dej sin ... zdaj pa že pretiravaš x;)x ... pa ti veš kdo so ti "skritiči" ... k' si se ravno na sco obesu :o|o: ... iz izkušenj ti povem, da so marsikatere osebe v drugih znamenjih še bolj s :vragec:

sam praviš, da ni vse za vse ... pri prehrani ... tudi v ostalem življenju ni vse za vse xcivx ... tudi večina tvojih objav ... recimo v temi veganstvo nima več kot 1-

poleg tega smo se že dosti pogovarjali o ocenjevanju ... sprejmi ga pač kakršno je ... to kar navajaš, da posamezniki pridejo s + ocenjevat svoje objave ... možno ... "boh jim požegnaj", če se zaradi tega počutijo bolje ... samo po moje se ne ... oziroma se tega še ne zavedajo x;)x

lej ... zdaj si jim dal še večje veselje ... v trenutki še + 5- xrolleyesx

raje napiši še kak recept za "smotiče" in kaj vse si ali boš še posejal, naflancal ... in kakšno fotko s potepa nalimaj x;)x , pa glasbeno počutje ... itd. x^x ... ok ... takšen si všeč meni x;)x

• Lajkam 1
  • Buuuu 3

Ne meči svinjam biserov!

Ima pa tema 135 ogledov x:Dx

"Melodi" se tudi ni odzvala s komentarjem, čeprav je glasovala za točko 6 xcivx

• Lajkam 1
  • Buuuu 4

Ne meči svinjam biserov!

Dober predlog :palec:

dodajam: samo to ne bi dovolj pomagalo, da bi nekateri še naprej ocenjevali čist brez razumevanja.

Če se že ocenjuje, naj bo to javno.

Ne meči svinjam biserov!

Torej očitno želiš pripisati tvoje obešanje__________________________________________________________________ name kako kregaško nastopaš,
bebo /ogledalo\ bebo

Kaj mislite o ocenjevanju? x:o)x

to kar sem mislila (in smo nekateri mislili in povedali) že v ostalih plus-minus temah (tko da je ta tema dost b.z.)

... Pride sem, kadar lahko, če lahko..

Fino da lahko pride. Hočem rečt, da ima čas pridt in vse to.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Helou,

nič nisem preveč prebrala, se mi pa dozdeva za kaj gre.

Zaradi mene je lahko ocenjevanje tudi javno.

Ker pa nisem admin, forum ni moj, sprejemam pogoje, kot so dani.

Če mi kaj ne bi bilo všeč, me tudi na forumu ne bi bilo.

In če mi npr. ni všeč ocenjevanje, imam možnost, da se ga ne poslužujem,

kot npr. ne berem tem, ki me ne pritegnejo/zanimajo.

Lep dan vsem in čimmanj kreganja vam želim, ker zunaj je sooonček! x;)x

... Say what you mean

And mean what you say ...

Kaj naj rečem, mene minuski ne motijo. Zakaj ne? Iskreno? Najbrž zato, ker minuskov pri sebi še nisem opazila x:Dx Zdaj odvisno, če bi jih dobila potem, ko samo nekaj napišem, pa sploh ni važna vsebina, mi najbrž ne bi bilo vseeno. Če pa bi jih dobila, ko debatiramo o neki zadevi, pa bi s svojim mnenjem kontrirala in bila čisto nekaj nasprotnega, bi morala sprejeti tudi minuse.

Ankete ne bom izpolnila, kaj pa naj rečem. Ocenjevanje je zaradi mene kamot lahko javno. Če dam, plus, pomeni, da pohvalim, se strinjam, vredu. Kaj pa če dam minus? Potem bom nekako morala utemeljit, s čim se ne strinjam. Ali pa tudi ne, hm, nenazadnje, s tem pač izrazim, da se ne strinjam in gotova stvar.

Večkrat razmišljam o našem pisanju na netu. Radi rečemo, da ni važno, da naj se ne sekiramo, če nas tu kdo nap...., pa ni tako enostavno, kajne. Tudi tu nastopamo s svojimi osebnostmi, najdemo osebe, s katerimi se strinjamo in so nam, kljub virtuali simpatični in seveda obratno. Kadar se "vtaknem" v kakšno bolj občutljivo temo, vem, da bom morda kasirala tudi ogorčeno nasprotno mnenje. V virtuali. In oseba kot sem, bom še v reali razmišljala, kaj je zdaj prav. Ampak saj za temi besedami stojimo ljudje, izražamo svoja resnična mnenja. Vsaj tule vas je kar nekaj, za katere čutim, da nastopate z iskrenostjo. Začutim pa tudi tiste, ki se samo pošalijo in seveda, pristop se spet spremeni.

Zato bi rekla takole, Sin, ne obremenjuj se, pozabi na tole in pojdi naprej. Se pač angažirano zavzemaš za nekatere stvari, s tem pa tudi komu "stopiš na rep". Srednja pot je po moje najboljša. Za sekirat se je, ko nam pove svoje mnenje ali da minus nekdo, ki ga upoštevamo. Nekdo, ki pa kr neki...pa naj ima svoje veselje še naprej. Vsako tele ima svoje vesele x;)x

In če mi npr. ni všeč ocenjevanje, imam možnost, da se ga ne poslužujem,

kot npr. ne berem tem, ki me ne pritegnejo/zanimajo.

ja.

~

Jaz recimo 'uporabljam' samo pluse (kot je tudi v eni točki), vendar nisem ziher, če tudi avtor teme tako postopa, še več, menda naj bi tudi sam se pred časom logiral s tadrugim nikom (in morda tudi sam dvojno ocenjeval), tako da je dost mimo, da ga to pri drugih pa moti.

se pa strinjam, da je to grdo in pod.

vendar to vsakdo zase ve in daje od sebe, kar daje... če je nekdo žleht, je pač žleht, to ga gotovo ne bo odvrnilo in je v bistvu otročje takšno zganjati okoli tega oz. se zapikovati v to, rezultat pa je samo še več minusov omenjeni osebi.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Meni je ocenjevanje fajn. Zahrbtno? Zakaj le? Samo + in - ne smeš jemat osebno. Včasih tudi sam napišem kakšno bolj levo in dobim minus,..in to je ok. Če bi bilo ocenjevanje javno (da je mogoče videt, kdo je dal + ali -) bi bilo pa mogoče tudi zanimivo.

Prvič sem prebral besedo skritič. x:Dx A to je tisti, ki išče negativnosti (kritik ni prava beseda, ker kritik je tisti, ki komentira tako pozitivne kot negativne aspekte)?

Menda ni menda. To sem javno povedal in potem odšel stran. Od kar sem tu NE ocenjujem več nič, ker je totalno mimo! To sem tudi že napisal.

Če ti uporabljaš samo pluse sm jst papež! :P Pa ne samo to. Če so logirane 4 osebe, jaz pa dobim istočasno 6 minusov, lahko pomeni samo eno.

če se strinjaš zakaj dovoljuješ?

če ocenejvanja z minusi ne bi bilo, bi veliko sranja, ki ga je sedaj prav zaradi tega preprosto odpadlo. ampak ti tega pač ali ne dojameš, ali pa nočeš dojet, oz. te očitno briga. Ker je portal tvoj, imaš kakor želiš. Ni problema. Jst sm pa pač odprl temo, ker me zanima kaj uporabniki mislijo, tko kt enga zanima zakaj ima mozolj na čelu. To je vse.

Jaz recimo 'uporabljam' samo pluse (kot je tudi v eni točki), vendar nisem ziher, če tudi avtor teme tako postopa, še več, menda naj bi tudi sam se pred časom logiral s tadrugim nikom (in morda tudi sam dvojno ocenjeval), tako da je dost mimo, da ga to pri drugih pa moti.

se pa strinjam, da je to grdo in pod.

vendar to vsakdo zase ve in daje od sebe, kar daje... če je nekdo žleht, je pač žleht, to ga gotovo ne bo odvrnilo in je v bistvu otročje takšno zganjati okoli tega oz. se zapikovati v to, rezultat pa je samo še več minusov omenjeni osebi.

Saj ni več kaj dodati kajne.

Kaj naj rečem, mene minuski ne motijo. Zakaj ne? Iskreno? Najbrž zato, ker minuskov pri sebi še nisem opazila

• Lajkam 1
  • Buuuu 5

Ne meči svinjam biserov!

No sje. Sej je jasno ane.

Kle si vse povedala! x:o)x Kolk "si" je človek pussy, pa pa kolk te briga predvsem za lastno labilno rit. Stvar dojemanja pisanja drugega je stvar posameznika. Ni realnost! Kako ti to ni razumljivo po 10 letih foruma ne štekam?

Games games power games... nekak mi to na škorpije zveni x:o)x

pogosto počnem kaj? to da ljudem stistem 6 minusov kot urednik izza hrbta sigurno ne.

Meni je v bistvu kul ocenjevanje, tudi zato, ker me recimo zanima tudi *javno mnenje*,

Pol pa pač si lohk prijazen, stvaren, koristen, spravljiv, konstruktiven - ali pa sikaš in se kregaš in dobiš minuse.

Jaz itak če vidim, da ima neka oseba (po mojem mnenju) po krivici minus oz. se vidi da mu je bil napopan iz nagajanja, mu dam plus, vendar le, če mu ga vsaj približno lahko dam.

Npr. če pa je sicer dober post, ki pa na koncu vse pokvari z oznakami in žaljivkami (npr. 'ti bolnik si pa to...'), mu ga pa seveda ne morem dat in sem včasih kar jezna, ko PO TEM, ko že nekomu stisnem plus, še nekaj doda v komentar, s čimer ga po mojem mnenju 'pokvari' in mu ga ne bi več dala, tako se počutim, kot da je bil moj plus pridobljen s pretvezo al kaj.

In to počneš pogosto ravno ti, Sin.

Ne meči svinjam biserov!

Če ti uporabljaš samo pluse sm jst papež!

...

kaj naj napišem na to? x:o)x

Picasso

Tebi tebi.. ok. ni problema, imamo mnenje. a pride sem gor oseba k je tik pred samomorom, (smo tudi take imeli), mu je sigurno zlo fajn, k se seronje zafurstrirane nanjga spravijo :o|o: da ga potem drugi ven vlečemo

Meni je ocenjevanje fajn. Zahrbtno? Zakaj le? Samo + in - ne smeš jemat osebno. Včasih tudi sam napišem kakšno bolj levo in dobim minus,..in to je ok. Če bi bilo ocenjevanje javno (da je mogoče videt, kdo je dal + ali -) bi bilo pa mogoče tudi zanimivo.

Prvič sem prebral besedo skritič. x:Dx A to je tisti, ki išče negativnosti (kritik ni prava beseda, ker kritik je tisti, ki komentira tako pozitivne kot negativne aspekte)?

Napiši: sonce sije tralala

...

kaj naj napišem na to? x:o)x

Ne meči svinjam biserov!

Oh, zelda pa že ve resnico! xcivx Danes vsi "vedo" resnico, zato se tolk vehementno ocenjuje in so krize! xcivx

Juhu, LNF je bogatejši za še enega spammerskega provokatorja :vio: kaj čmo.

Tudi tepsti enga je način svobode x:o)x Še posebej če ne nas, ampak nekoga drugega. xcivx

(tudi minusi so način 'svobode')

• Lajkam 1
  • Buuuu 7

Ne meči svinjam biserov!

Saj ni več kaj dodati kajne.

A vidiš, kako si vzel iz konteksta, samo eno poved. Rekla sem pa tudi, da bi mene tudi motilo, če bi mi nekdo pritiskal minuse, samo zato, ker sem jaz neki napisala, pa ne glede na vsebino. Po pa nič, jz nam več o tem debatirala...

Res je, sem prehitro odreagiral. Nisem dovolj prebral celotne objave. Se opravičujem.

A vidiš, kako si vzel iz konteksta, samo eno poved. Rekla sem pa tudi, da bi mene tudi motilo, če bi mi nekdo pritiskal minuse, samo zato, ker sem jaz neki napisala, pa ne glede na vsebino. Po pa nič, jz nam več o tem debatirala...

-

Ni problem ko je naša aura cela, biti na distanci. Malo drugače pa je, ko je človek na dnu in mu pomeni, če ima podporo, da ga nekdo sliši. In ljudi ki pridejo sem v takem ali podobnem čustvenem stanju, dandanes ni malo.

No, pa saj to je brezveze govoriti, življenje samo prinese take situacije ko se človek spomne, kako pomembna je podpora, ipd. Dokler ima polno rit, tega ne ceni. Nekateri se tega zavedate, nekateri pa se še vedno želite it power games, ocenjevanje mneja, misli, čustev, izpovedi, podatkov, česarkoli pač- Že samo da je nekdo ki ga ne prenesete je dovolj da mu pošljete negativno energijo. Brez vesti. In taki ljudje potem govorijo o ljubezni, neki svetli prihodnosti, itn... xcivx ki niso sposobno niti svojih čustev in misli spravit na raven zdrave kontrole.

Dokler so to dopušča, ne more biti zdravih odnosov celote. Vedno bodo tisti, ki bodo zminusirani, nepravično prizadeti, ker ko se človek odpre, je ranljiv, in ko je ranljiv, ni vseeno kako reagiramo do osebe ki je odprta, ker je večina tako želela ali ker se uboga para mora 3 ali več logirat, da se samo zdi njegov glas bolj pameten od drugega. Vem, ker sem sam to počel (so tudi mnogi drugi) nekaj mesecev. In uvidel, da je to zelo grdo.

Ampak jst sm res utopist, pričakujem neko zavedanje, nekih oseb katerih subtilnost je na nivoju klanja živali x:o)x

V tem ni razvoja. Tisti zafurstriranci se še naprej borijo za plusek, med tem ko se drugi pač distancirajo, pa čeprav bi lahko več dali kot sicer dajo. Gremo se "resnico" na distanci. Kaj če bi vsi počeli tako, da bi se logirali s 3 imeni in ocenjevali objave? In potem je to kao objektivno mnenje javnosti x:o)x ko vidiš razne čirulečarule nick names, ki kako se logirajo za par minut, ocenijo 5 objav in jih ni več.

Po številki IPja se vidi, se ne da skriti. Pa tudi sam forum se lahko podrobno nadzoruje in upravlja.

A to ni stvar uporabnikov foruma. Dokler je uredništvo oz. si Marsa mnenja, da je ocenjevanje fajn zadeva, kljub temu, da ti hkrati kao tudi ni fajn xrolleyesx je temu pač tako. Dejmo še naprej podpirat strah, pa zahrbtnost, pa bedne energije; očitno se je fajn v njih rolat xcivx

Miselnost kot je: dokler imam pluse, kaj me pa briga za druge, saj je vredu kot je, zakaj bi karkoli spreminjali, sej je moja nizka samopodoba in zafurstriranost nekje varno potlačena v podzavstne vzorce.

Samo še eno mnenje, izmed milijonih. V tej igri kot pač očitno je, je vseeno kaj kdo piše, nariše, reče, ker se itaq morajo ljduje distancirat. Pa se potem rajši pogovarjamo o idiotizmu.

Če vizije ni, je pač ni.

Povedal, ker ne morem biti tiho, če gledam nekaj kar menim da ni zdravo.

• Lajkam 1
  • Buuuu 6

Ne meči svinjam biserov!

Ni problem ko je naša aura cela, biti na distanci, malo drugače pa je, ko je človek na dnu in mu pomeni, če ima podporo. No, pa saj to je brezveze govoriti, življenje samo prinese take situacije. Takrat se človek spomne, kako pomembna je podpora. Dokler ima polno rit, tega ne ceni.

Res je, zelo res, še predobro vem. Pa saj ti gotovo imaš podporo svojih prijateljev, to pa je edino važno. Verjemi, tudi jaz marsikje nimam podpore, se znam tudi izpostavit. Ravno včeraj sem imela tak dogodek, sem se zasekirala zaradi osebe, zaradi katere se ne bi smela. To jemljem kot učenje in si govorim, kako ta oseba ne sme vplivat na moje življenje, ker ji nisem nič dolžna, ona pa meni nič ni. Moram se naučit, da sem zid do nekaterih. Dokler jaz delam vredu, pa vem, da imam prav, pa da nudim komu kvečjemu pomoč, ko bi lahko šla mimo, tako dolgo se ne smem ozirat na te, ki mi niso nič. Vsem pač ne morem bit všeč. Tako pa tudi ti, lej, naj ti talajo minuse. Premisli, če so kdaj upravičeni, tisto popravi, sicer pa ... psi lajajo, karavana gre dalje...mislim škoda energije...a za minuse ali pluse...dej no. Pih, gremo naprej na resnično važne stvari (pa verjemi, da ti govorim, ker se moram sama tega naučit).

Ravno včeraj sem imela tak dogodek, sem se zasekirala zaradi osebe, zaradi katere se ne bi smela. To jemljem kot učenje in si govorim, kako ta oseba ne sme vplivat na moje življenje, ker ji nisem nič dolžna, ona pa meni nič ni. Moram se naučit, da sem zid do nekaterih. Dokler jaz delam vredu, pa vem, da imam prav, pa da nudim komu kvečjemu pomoč, ko bi lahko šla mimo, tako dolgo se ne smem ozirat na te, ki mi niso nič. Vsem pač ne morem bit všeč. Tako pa tudi ti, lej, naj ti talajo minuse. Premisli, če so kdaj upravičeni, tisto popravi, sicer pa ... psi lajajo, karavana gre dalje...mislim škoda energije...a za minuse ali pluse...dej no. Pih, gremo naprej na resnično važne stvari (pa verjemi, da ti govorim, ker se moram sama tega naučit).

v šoli učenja :o|o:

ko bi najraje na hitro opravil "enako z enakim", ampak če si pošten do sebe, ne gre tako na easy :o|o:

Meni takele zadeve tudi ne gredo še od rok, buča se upira ... :o|o:

mogoče pa kdaj res presežem, čeprav bi sedaj najraje vse vrnila :o|o:

ehh :o|o:

... Say what you mean

And mean what you say ...

Ne ni!!! Ni važno samo da imam jaz podporo in si ob tem zatiskat oči, da je vse vredu okoli. Jaz sem kot free imel povsem dovolj plusov, pa mi to ni bil nikoli point. Bilo mi je nekaj časa iz principa, dokler nisem videl da je to grda umazan igra. Ali kot je Marsa povedala, da je to narava človeka, da ocenjuje; v čemer sem mnenja, da se pač moti.

Človek se lahko dvigne nad raven ocenjevanja. Četudi imamo o nečem mnenje, ni tako zelo pomembno da zato, ker je naše mnenje drugačno, drugega zminusiramo, mu povemo kako zelo se moti, četudi napiše samo o tem, kako se je imel na fajn sprehodu, ali pač poda nekaj kar je realnega. Skratka Marsa JE bolano!

Lahko rečemo, je mislim da se motiš, podaš drugačen argument, ali pa ostaneta pač vsak na svojem prepričanju. Ko pa se enkrat vmeša 10 ljudi, ki pogosto pogovora niso niti podrobno prebrali, pa že iz same zlobe, ker piše pač oseba ki je ne marajo iz druge teme, dodajo minus, in tako oseba dobi 10 minusov, to ni fer. Pogovor ne obstane na nivoju odprtosti, ravnotežja, kjer ima vsak ki je drugačnega mnenja enake možnosti. S tem se zabija kreativnost in odprtost. Saj ste sami že izkusili to, ko so vam kdaj nepravično dodeljevali minuse.

Ja, razumem. Samo nekateri ki imajo več moči, energije, volje, ali česa drugega, pa ne bodo postavili zidove, ampak bodo povedali na glas, da tako ni prav, jih bodo rušili.

Zidove torej postavljamo in rušimo. Vse ob svojem času. Kdaj je tvoj čas, veš ti. Kdaj je čas drugih, vedo drugi.

Meni je vseeno če mi kdo tala minuse. Če mi ne bi bilo, ne bi pisal tisto kar mislim da je prav. Izpostavljal mnenje, kljub temu da je drugačno od večine. Samo mi ni vseena glupost kako se tala minuse, da se podpira idiotizem ocenjevanja, ker je škodljiv, za duha, vzpodbudo, odprtost, iskrenost in preprostost ter povezovanje ljudi. Podpira pa zahrbtnost, grupiranje, sovraštvo, zamere, željo po moči, nadvlado, kontrolo, itn. take "skorpijonske" igrice moči pač, ki se jih gredo ljudje, ki se niso sposobni dvignit višje ali pa zaradi tega ker nimajo pametnega dela, pa jim je v zabavo.

Resnično važne ja... če preživiš 2 uri dnevno nekje, je pomembno kako jih preživiš kajne. Kaj je pomembno je relativno. Nekomu, ki išče odgovor na vprašanje zaradi bolezni, mu je lahko zelo pomembno, kako se tukaj zadeve odvijajo. Ali je zato, ker se je odprl in povedal osebne zminusiran ali ne. Ne razumejo vsi ljudje enako tega, če dobijo minus, če jih drugi OCENIJO. Nekateri ljudje to lahko v okviru tega, ko so se zelo odprli, razumejo zelo osebno. Nekomu, ki piše kaj je danes jedel, pa verjamem, da mu dol visi, če kdo prebere kaj je skuhal ali ne. Pa da ne bo pomote, ne grajam tega če kdo piše kaj je jedel, temveč sem vzel zgolj v primerjavo.

Res je, zelo res, še predobro vem. Pa saj ti gotovo imaš podporo svojih prijateljev, to pa je edino važno.

Verjemi, tudi jaz marsikje nimam podpore, se znam tudi izpostavit. Ravno včeraj sem imela tak dogodek, sem se zasekirala zaradi osebe, zaradi katere se ne bi smela. To jemljem kot učenje in si govorim, kako ta oseba ne sme vplivat na moje življenje, ker ji nisem nič dolžna, ona pa meni nič ni. Moram se naučit, da sem zid do nekaterih. Dokler jaz delam vredu, pa vem, da imam prav, pa da nudim komu kvečjemu pomoč, ko bi lahko šla mimo, tako dolgo se ne smem ozirat na te, ki mi niso nič. Vsem pač ne morem bit všeč. Tako pa tudi ti, lej, naj ti talajo minuse. Premisli, če so kdaj upravičeni, tisto popravi, sicer pa ... psi lajajo, karavana gre dalje...mislim škoda energije...a za minuse ali pluse...dej no. Pih, gremo naprej na resnično važne stvari (pa verjemi, da ti govorim, ker se moram sama tega naučit).

• Lajkam 1
  • Buuuu 8

Ne meči svinjam biserov!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...