Skoči na vsebino

Duša - človeška energija - arhivni čas - reinkarnacija

rudi.rudi.

Recommended Posts

Zdravo.. Zanimiv odgovor

Nekaj predpostavljaš.. Ja..res je predpostavljaš..mogoče narobe..

Človek za preživetje ne rabi ega..Ne vem zakaj bi ga moral...Predvsem pa pri najbolj uspešnem zdravljenju mora delovati kolk se da nesebično in se ne napajati.. To ne pomeni da ne smeš zdraviti. samo tvoje zdravljenje ne bo ne vem kako uspešno.. Že predpostavka, da karkoli ti zdraviš je po mojem napačna..Ti si samo medij... Etika mor bit na prvem mestu ter nesebična ljubezen... Glih to našo kreganje in napajanje z tem da imamo vse prav nas pelje v maloro. Ko dandanes pogledaš okoli sebe je zelo malo nasmejanih zadovoljnih, srečnih ljudi..V znanstvenem svetu so pa itak vsi skregani med sabo..Tud o znanosti in o napredku bi lahk kako rekli.. Js glih ne vidim kakega napredka temveč bolj nazadovanje človeštva..Naj povem da nisem načitan tolk kot ti.. Prebral sem nekaj knjig, ki so mi nakazale nekatere odgovore. V bistvu pa v večini govorijo iste stvari..Sledim instinktu kolkr morm.

Glede občutkov, ki jih opisuješ na koncu posta. Jih poznam..

Lepo pozdravljen http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Največ nesporazumov nastane zato ker si določene pojme vsak po svoje tolmači...zgoraj nekje sem omenil stališče ezoterike...ego = sončni angel...kaj to pomeni je razloženo v taboljši ezoterični literaturi, ki je javno dopstopna...Torej boš moral malo razložiti svoje stališče kaj smatraš pod pojem "ego"...Predpostavljam pa da govoriš o tem kar je za moje pojme "osebnost" . Te dve stvari je treba ločit pri razumevanju določenih stvari zlasti pri res poglobljenih duhovnih zadevcah...

O zdravljenju pa ne bom nakladal, ker sem že preveč povedal v drugih temah. Sem šel celo gledat nekatere stvari in sem rekel naj ostanejo, če so že tam. So pa omenjeni taki detajli, ki jih ne boš zasledil na nobenih duhovnih delavnicah...so informacije iz zelo visokega nivoja in iz strani tistih, ki so daleč pred mano...da je zdravilec samo medij je preveč posplošeno...Se vidi da ne poznaš detajlov in ponavljaš kar govori večina laikov al pa tistih, ki poznajo zadevce samo površinsko...pa brez zamere...x:)x

Teoretično ima človek lahko zelo visok ego...ampak če se zna povezat s svojo dušo al pa priklicat (invokacija, evokacija) določene zelo visoka bitja so njegove terapije lahko bolj uspešne kot pa od tistega, ki tega ne zna pa tudi če deluje kao z ljubeznijo...Ampak fora je v tem, da so te zadevce preveč medsebojno prepletene...Torej tisti, ki je tega sposoben mora delovati iz srca- to še ne pomeni 24 ur/dan, pri terapiji je lahko dovolj že samo 5. min, če se res poveže z močjo duše...Etika je pa zelo širok pojem. To kar mi smatramo pod etiko je zelo majhen delež v primerjavi s tistimi zakoni, ki jih je treba upoštevati pri bilokaterem delu z energijami, zlasti če se vpliva na druga kraljestva...

Instinkt in intuicija sta dva različna pojma. Žival sledi instinktu, človek naj pa ne bi, čeprav mu včasih ravno ta omogoči preživetje...

Iz ptičje perspektive gledano je človeštvo kot celota naredilo v zadnjih 100 letih zelo velik premik v zavedanju...Zakaj pa misliš da so se člani duhovne hierarhije Zemlje odločili fizično priti nazaj med ljudmi, nas poučevati, širiti svoje vibracije med običnimi ljudmi, itd...temu duhovne bajke pravijo "Ko so se Bogovi sprehajali med ljudmi"...nazadnje je bilo to pred 100.000 leti...Iz tega gledišča jaz osebno ne morem rečt, da nazadujemo, ampak napredujemo in da smo šli čez najhujši del...seveda če se gleda cel ciklus v milijonih oz. milijardah let.

Branje knjig je samo začetek, kaj pa razumevanje in razlage...mogoče ne opaziš, ampak pri tebi se prav opazi, da imaš določena pričakovanja kako naj bi kao duhovnjak, zdravilec, guru al pa kaj podobnega izgledal...Temu čisto klasična zemeljska psihologija pravi stereotipi, predsodki, okvirjanje kako naj bi bilo, ipd...In če dam primer Širdi Babe, ki je v mošeji izvajal hindujske obrede, v hindujskih templjih pa recitiral verze iz Korana...da je fehtal za hrano, potem jo pa dajal živalim, tepel s palico in kregal nekatere svoje privržence in še marsikaj kar je čisto v nasprotju s človeško predstavo o guruju potem bi ti moralo postati vsaj malo jasno na kakšna slepila si se ujel. By the way Širdi Baba je bil Avatar...x:)x

Mogoče sem res malo več načitan v tej smeri, ampak brez izkušenj to za mene ne igra nobene velike vloge...sem že parkart omenil moje stališče- en gram izkušnje je več vreden kot 1000 prebranih knjig...Kaj meni pomaga, če 100x preberem vse je eno, bla bla bla...več pomeni izkušnja, ko človek v meditaciji nekaj od tega tudi res občuti, zazna, ipd. Šele takrat bo lahko začel ločit new age "šund" od napotkov in razlag tistih, ki so že pred nami prehodili to pot in so jo tudi opisali...tako kot so jo znali in kot je dopuščal njihov besedni zaklad...xDDx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljen,

Vidiš... Nekako nima smisla. Vseskozi išćeš potrditve...Boš še mogu malo delat na sebi....

V skoraj vsakemu tvojemu postu daš drugim vedet kako nekaj ni prav, kako niso dovolj na visokem nivoju...Pa vsi smo laiki pa površinski...Predsodke maš kvečjemo ti...:sori:

Ja.. osebna izkušnja veliko več pomeni kot branje knjig...Ne vem...Nazadnje sem bral Evangelije in blagorje.... Marsikaj zanimivega najdeš v njih...Da imam predstavo o guruju..Ne vem...mogoče jo res imam...Moja predstava je da deluje na podlagi nesebične ljubezni...in potem takem je tudi vsako zaračunanje svojih storitev dvomljivo...Če ne pride kot prostovoljen prispevek.. Kr drugač lučuješ svoje paciente na bogate in revne... In pri ločevanju ni etike...Zgodbe Frančiška Asiškega, Bude, Jezusa... so si zelo podobne...

Pozdravljen,

Vidiš... Nekako nima smisla. Vseskozi išćeš potrditve...Boš še mogu malo delat na sebi....

V skoraj vsakemu tvojemu postu daš drugim vedet kako nekaj ni prav, kako niso dovolj na visokem nivoju...Pa vsi smo laiki pa površinski...Predsodke maš kvečjemo ti...:sori:

Ja.. osebna izkušnja veliko več pomeni kot branje knjig...Ne vem...Nazadnje sem bral Evangelije in blagorje.... Marsikaj zanimivega najdeš v njih...Da imam predstavo o guruju..Ne vem...mogoče jo res imam...Moja predstava je da deluje na podlagi nesebične ljubezni...in potem takem je tudi vsako zaračunanje svojih storitev dvomljivo...Če ne pride kot prostovoljen prispevek.. Kr drugač lučuješ svoje paciente na bogate in revne... In pri ločevanju ni etike...Zgodbe Frančiška Asiškega, Bude, Jezusa... so si zelo podobne...

A mi lahko citiraš po čem sklepaš, da iščem potrditve...Ja, iščem jih na podlagi izkušenj ne na podlagi drugih mnenj, čeprav mnenja drugih tudi upoštevam...

Kot drugič jaz poznam svojo duhovno stopnjo in jo lahko povem nekje med 55-60% zemeljske šole...na podlagi tega jaz govorim višje, nižje, osnova je pa recimo 50%...Če pa vzamem še visoki študij skozi katera gre vsaka duša sem pa šele na okol 30%, daleč od tega, da sem visoko...In če dam še primerjavo z drugimi zadevcami pri 60% zemeljske šole se šele začne tapravi "drill", vse ostalo je samo priprava oz. mali vrtič z nižjimi razredi...Povprečni new ager (duhovnjak) pa rečmo da je v teh časih nekje med 20-30 % zemeljske šole...A mi lahko na podlagi tega poveš kje sem jaz trdil, da sem visoko...x?x Ljudje ponavadi vidimo napisan teks v skladu z notranjimi podzavestnimi vzorci...x:)x

Če že izpostavljaš evangelije...tam piše da je treba dati cesarju kar je cesarjevega...a boš rekel, da se striktno držiš tega, da ne mutiš pri kakšni dohodnini, davkih, računih, itd...x;)x

Moje stališče sem že nakazal, če si sledill, ko mi ne bo treba plačevati davkov, prispevkov, birokratskih zadev, itd. takrat bom tudi jaz kao "flancal", da morajo biti take storitve zastonj...Če ima nekdo napisan cenik, še ne pomeni, da tudi računa vsakemu...A misliš da se ne začuti kdo se dela reveža, kdo pa si tega res ne more privoščiti. A naj se potem recimo zdravilci pustijo izkoriščat al kaj...x?x A mi lahko poveš zakaj recimo RKC v nekaterih svojih farah svojim faranom kar naloži, da mora vsaka hiša plačati toliko in toliko, če kaj obnavljajo. Tudi če se ne strinjajo vsi občani, da je obnavljanje potrebno al pa nakup nenujne opreme, ipd.... A ni tako da naj dajo ljudje cerkvi toliko kot mislijo da lahko dajo ali želijo...x;)x

A mi lahko poveš zakaj nekateri zdravilci med katerimi so tudi duhovniki govorijo, da delajo zastonj, potem pa človeka grdo gledajo, če ne dajo nobenega prispevka...Od kje jim avti za 20.000 evrov, ipd...x?x In zakaj recimo doktorji, fizioterapevti, medicinske sestre in ostalo zdr. osebje ne delajo zastonj...A se ne ukvarjajo tudi oni z zdravljenjem x?x Kdo naj jim pa račune plačuje x?x Predpostavljam, da dobre duše al pa angelčki...pa kakšna nunca naj jim kosilo skuha...Če tebe motijo te zadeve potem moraš sam pri sebi razčistit določene poglede in miselnost...Lahko npa greš v meditacijo in vprašaš angelčke al pa Jezusa. Sem prepričan, da bo odgovor podoben... zdravilec mora od nečesa živet, zato ni nič narobe če v tem času in takih razmerah kot vladajo na svetu zaračunava določene stvari. Včasih lahko dobi tudi kakšen namig od zgoraj naj ne računa nič ali naredi več kot je nameraval...

Na kratko rečeno, mislim da se je na LNF že dost dobro razložilo- plačevanje ja ali ne...tako da se mi ne da več pogrevat te teme...Moje mnenje- še zmeraj bolje imeti cenik, tudi če se ne računa nič, kot pa trditi da se dela zastonj in potem grdo gledat, če ni nobenega prispevka...

Buda in Jezus sta pred svojimi učenci uporabljala tudi mistične moči, materializacije različnih predmetov, ukazovanje nižjim devam, ipd...medtem ko Asiški teh sposobnosti ni izkazoval ali pa jih ni imel...In če povem še razvojno stopnjo (človeštvu so bile pač glih zaradi boljše primerjave dane nekatere informacije)...Asiški je naredil okoli 70% zemeljske šole, medtem ko jo je Buda dokončal, Jezus je bil pa vmes nekje...tako da si njihove zgodbe niso tako zelo podobne...Mogoče na prvi pogled, ampak bolj ko se gre v detajle bolj se opazi razlike. Je pa res, da so delovali iz srca bolj kot marsikateri človek v tistem času...

Bo treba prebrati še marsikaj drugega kot samo evangelije, čeprav so tudi te dobri, če boš bral tiste originalne v starohebrejščini al pa aramejščini, ki so večinoma skriti v Vatikanu...Mislim pa da v taki (javnosti dostopni) literaturi ne boš zvedel kaj dosti o "duši"...so bolj zanimive zadeve recimo v knjigi Potovanje duš al pa Usoda duš...potem pa še malo meditacije in razkrije se lahko še marsikaj drugega...Tako da ne vem točno kaj si se zgoraj pritoževal. Kaj pa če imaš prevelika pričakovanja glede na to pod kakšnimi slepili in iluzijami se trenutno nahajaš. In ne me narobe razumet vsi smo pod vplivom tega, eni v večji meri, drugi manj. Lahko pa človek lažje opazi določeno slepilo pri drugemu, če sam ni pod njegovim vplivom, drugače ga tudi pri drugem ne bo zaznal. In razkrivanje slepil je tudi ena izmed nalog duhovnih učiteljev in učencev v višjih razredih...xDDx

Zdravo... Zdj se pa že skor kregama:sori: :sori: kar pa res ni bil moj namen.. Dobro ti gre statistika:palec: :palec: Čestitke:sori: Tvoj post me je spravil v dobro voljo...

Hitro se daš spraviti iz tiraxrolleyesx

Nikjer nisem trdil, da se strinjam z duhovniki in zdravilci z avti za 20000 eurov. Sam mislim da če delaš dobro se ne rabiš bat za plačilo. In zato ne rabiš cenika.. Kr ti si energij ne moreš lastit....Niso tvoje...Na srećox;)x .. Pri vsakem zdravilcu mi gre na smeh ko gledam cenik.. Kako ga sploh sestavi..Svaka mu čast, da ga znax:)x No mogoče dobi poslanega od zgoraj.

To, da iščeš potrditve je pa mišljeno z tem, da skoz sodiš ljudi... In potrjuješ svoja dognanja...Če si v nekaj sigurn se sploh ne rabiš prepirat z ljudmi..Kr ne tekmujemo..ali pač.. Ljudje imamo različne izkušnje...Npr... Mn si dejal, da rabim prebrat še kaj več kot pa evangelije..Kk pa več kaj sm js do zdj že prebral?? Pa zakaj veš da sploh morm kaj več prebrat??? pol si dejal da če me motijo te zadeve moram pri sebi razčistit. Z tem dejanjem si dal sebi absolutno prav.. Js morm pa razčiščevat....

Potovanje duš sm že prebral..Preprosti teksti mi povejo vlko več..

Npr:

Blagor ubogim v duhu, <li>kajti njihovo je nebeško kraljestvo. <li>Blagor žalostnim, <li>kajti potolaženi bodo. <li>Blagor krotkim, <li>kajti deželo bodo podedovali. <li>Blagor lačnim in žejnim pravičnosti, <li>kajti nasičeni bodo. <li>Blagor usmiljenim, <li>kajti usmiljenje bodo dosegli. <li>Blagor čistim v srcu, <li>kajti Boga bodo gledali. <li>Blagor tistim, ki delajo za mir, <li>kajti imenovani bodo Božji sinovi. <li>Blagor tistim, ki so zaradi pravičnosti preganjani, <li>kajti njihovo je nebeško kraljestvo. <li>Blagor vam, kadar vas bodo zaradi mene zasramovali, preganjali in vse húdo o vas lažnivo govorili.

Tto z slepili pa ne štekam..

Drugač pa se lahko kdaj v živo dobima pa predebatirama..Po mojem se boma čist fajn štekala:palec:

Pa brez zamere ali pa nepotrebne jeze...

Hitro se daš spraviti iz tiraxrolleyesx

Nikjer nisem trdil, da se strinjam z duhovniki in zdravilci z avti za 20000 eurov. Sam mislim da če delaš dobro se ne rabiš bat za plačilo. In zato ne rabiš cenika.. Kr ti si energij ne moreš lastit....Niso tvoje...Na srećox;)x .. Pri vsakem zdravilcu mi gre na smeh ko gledam cenik.. Kako ga sploh sestavi..Svaka mu čast, da ga znax:)x No mogoče dobi poslanega od zgoraj.

To, da iščeš potrditve je pa mišljeno z tem, da skoz sodiš ljudi... In potrjuješ svoja dognanja...Če si v nekaj sigurn se sploh ne rabiš prepirat z ljudmi..Kr ne tekmujemo..ali pač.. Ljudje imamo različne izkušnje...Npr... Mn si dejal, da rabim prebrat še kaj več kot pa evangelije..Kk pa več kaj sm js do zdj že prebral?? Pa zakaj veš da sploh morm kaj več prebrat??? pol si dejal da če me motijo te zadeve moram pri sebi razčistit. Z tem dejanjem si dal sebi absolutno prav.. Js morm pa razčiščevat....

Tto z slepili pa ne štekam..

Kdo pa pravi, da si me spravil iz tira, ampak ne da se mi več govoriti stvari, ki sem jih omenil že vsaj parkrat in ki se meni zdijo že čisto samoumevne...obstaja dosti dobre literature, člankov, ipd. stvari ki so sedaj dostopne širši množici in nekatere stvari so bile tudi nakazane tukaj...za vsakega se pač nekaj najde...

Cenik...a si že kdaj slišal za birokratke, tržno inšpekcijo, higienski minimum, dacarje, državne zakone, zakonike in podobne zadevce...Če cenik ni obešen na dobro vidnem mestu lahko teoretično inšpektor prihaja vsak dan in piše kazni...podobno kot če bi dobival listke za prekrške vsak dan...Torej je bolje, če cenik visi tam pa tudi če so ne vem kakšne cifre, važno da je dobro razvidna storitev, cena v evrih in DDV zraven...

Zakaj se pa ne vprašaš po kakšni logiki so se ta teden dvignile cene bencina in so sedaj že čez 1, 5 evra/ liter...evro je celo pridobil na vrednosti v primerjavi z dolarjem, trošarine se niso ne zvišale ne znižale...torej zakaj je bencin dražji...mogoče se gre pa za kartelni dogovor z blagoslovom države...x;)x

Moj zgornji post pa lahko tolmačiš na par različnih načinov...lahko sem mislil samo duhovne bukvice, lahko sem pa mislil tudi poročila, dnevne novice, itd...tudi če greš v kakšen kraj moraš prebrati ime kraja, da sploh veš kje si. Zaenkrat na rumenih tablah s črno črto okoli še nisem videl slikic po katerih bi se dalo sklepati kje se človek nahaja...tudi če čakaš bus, vlak moraš najprej prebrat kam sploh gre, a je taptrava številka, peron...torej v vsakem primeru se boš moral še naprej brati in se izobraževati...x:Dx

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ma ajde neka ti bude...samo bistvo brez ostalih detajlov...zahvališ se pa lahko belemu duhcu (angelčku)...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

V knjigah Alice Bailey pravi Mojster Djwhal Khul naslednje:"Problem iluzije leži v dejstvu, da je to dejavnost duše in rezultat mentalnega vidika vseh duš v inkarnaciji. Duša je tista, ki je potopljena v iluzijo in duša je tista, ki ne vidi jasno, dokler se ne nauči izliti svoje svetlobe v um in možgane."

To bi lahko za vas bilo razkritje. Morda nikoli niste pomislili, da bi bila duša lahko na kakršenkoli način omejena. Morda ste mislili, da je omejitev vedno stvar materije, osebnosti, neustreznosti aparata, fizičnega, astralnega ali mentalnega, da omogoči duši pravilno zavedanje zunanjega sveta, v katerem živimo.

Mi smo tisti, ki duši omogočimo dostop v svet in če nimamo aparata, duša ne more videti. Pri učenju je najbolj poudarjena neustreznost aparata, kar je res. Inercija same materije duši oteži, včasih pa celo onemogoči ustrezno uporabljati aparat, ki ji ga daje osebnost v dani inkarnaciji. Rezultatu na mentalni ravni rečemo iluzija. Um in možgani napačno tolmačijo resničnost in to, kar duša vidi. Prav napačno tolmačenje pa povzroča iluzijo.

Svet vidimo, v svoj um vnašamo ideje, miselne oblike, ideologije in stališča ter poskušamo dojeti smisel vsega tega. Če so nam te ideje in ideologije privlačne, se navežemo nanje. Pridružimo se tej ali oni skupini ali organizaciji in na ta način zapolnimo svoj um z iluzijo.

Duši onemogočimo, da bi jasno, resnično in brez ovir videla svet, kakršen je v resnici. Duši pokažemo svet, kakšen mi mislimo, da je. Potem ko smo trgovali z vsemi mogočimi idejami, ideologijami, političnimi strankami, načini življenja in razmišljanja, različnimi verami, doktrinami in dogmami, ostanemo v megli, v pomanjkanju svetlobe, čemur rečemo iluzija in s tem um osebnosti zapremo pred svetlobo duše.

Duša poskuša izliti svojo svetlobo skozi mentalno telo. Ko je iluzija na astralni ravni, ji rečemo slepilo. Svet je napolnjen s slepili. Nekateri od vas poznate nekatera svoja slepila. Vsakdo v inkarnaciji, razen Mojstrov in višjih posvečencev, trpi zaradi slepil ali iluzij. Sveta ne vidimo takega, kot v resnici je. Živimo v veliki iluziji.

Večina ljudi, ki začne razmišljati (to je razlika med slepilom in iluzijo), uporablja svoje misli in tolmačenja, kot bi bili resnični in izbirajo med njimi. Všeč jim je občutek nečesa, ker so, na primer, sentimentalni, in najdejo sentimentalen način izražanja sebe. Če so trši tip ljudi, morda ugotovijo, da je trši pristop bolj po njihovem okusu. Navežemo se na to, kar si znamo razložiti in mislimo, da je to resnično.

"Iluzija je predvsem mentalna in je značilna za stališče uma ljudi, ki so bolj intelektualni kot čustveni. Prerasli so slepila, kot jih navadno razumemo. Krivi so napačnega razumevanja idej in miselnih oblik ter napačnih tolmačenj.

"Danes je iluzija tako močna, da le malo ljudi, katerih um je na kakršenkoli način razvit, obvladuje te močne namišljene miselne oblike, ki imajo svoje korenine v nižjem osebnostnem življenju in naravi želja mase ljudi in iz tega črpajo svoje življenje.".........tralala.........

Kakšna je razlika med slepilom in iluzijo?

Vse je ista iluzija - se pravi, da gre za pomanjkanje jasnosti, luči, razodetja, pomena. Če je um zaprt ali ne pozna resnice, živimo v iluziji. Če to doživljamo kot čustvo, je slepilo; če gre za mentalno predstavo ali idejo, je iluzija.

Slepilo je iluzija na astralni/čustveni ravni. Iluzija je iluzija na mentalni ravni. Vključuje dušo, ker duša uporablja mentalno raven, ki pa mora biti jasna. Če ni čista, tudi duša ni čista, ne more jasno gledati na svet, pač pa ga vidi skozi množico iluzij, ki se jih človek ne zaveda. Človek meni, da je pameten, ima čudovite ideje, vodi skupino v veliko novo prihodnost. Je voditelj države, razvija orožje, da bi bila njegova država najboljša in najmočnejša na svetu. Postaja velik mož.

Ljudje vseh skupin so, čeprav tega najbrž ne vedo, polni iluzij o sebi, o svoji iskrenosti in vdanosti ideji. Svoje življenje so posvetili služenju. Pa si jih pobližje oglejmo. Ko je ogrožen katerikoli vidik njihovega življenja, ko je ogroženo njihovo blagostanje, njihovo udobje, potem vidimo, kaj se zgodi z njihovo posvečenostjo in vdanostjo. Videli bomo, da tisto, kar mislijo, da delajo, pogosto ni tisto, kar dejansko delajo.

Vsakdo ima iluzije, v življenju se jim ne moremo izogniti. Imamo jih, zato se jih moramo znebiti, se spopasti z njimi. Edini način za to pa je, da razvijemo intuicijo. Kako to storimo? Tako, da kontroliramo um, kajti nadzorovani um se lahko izogne iluzijam. Obstajajo vse mogoče vrste tehnik za kontrolo in razvoj uma.

Na prvem mestu bi kot začetno sredstvo za kontrolo uma priporočil, da uporabimo moč uma, da ugotovimo, kje um v resnici je. Koliko uma imamo na razpolago ali koliko ga je razdrobljenega v podzavesti, kjer hrani vse miselne oblike, ki proizvajajo slepila in iluzije?

Obstaja tehnika samohipnoze, ki jo lahko razvijemo. Knjiga Kanadčana Rolfa Alexandra z naslovom The Healing Power of the Mind (Zdravilna moč uma) opisuje tehniko samohipnoze, postopno osvoboditev uma od razdrobljenosti v podzavesti. Podzavestni um bi moral biti podzavesten. Moral bi nezavedno izvajati prebavo, hraniti našo kri in celice v različnih delih telesa, kar je popolnoma avtomatični proces pod pragom zavesti.

Čustva posameznika so rezultat nepravilne uporabe energije astralnega telesa. Astralno telo bi moralo biti negibno, mirno jezero, v katerem se lahko zrcali energija, ki jo imenujemo budi (buddhi), drugi vidik od treh vidikov duše. Ko se ta energija zrcali, dobimo intuicijo. Energija duše, ki se zrcali kot budi, prinese intuicijo. Kjer pa obstaja običajen nemir astralnega telesa, ki je značilen za večino ljudi, ni mirnega jezera, na katerem bi duša lahko odsevala svojo budijsko zavest.

Knjiga The Healing Power of the Mind je zanimiva zato, ker podaja zelo preprost proces samohipnoze, s katerim lahko osvobodite um njegove razdrobljenosti v podzavesti. Vsakokrat, ko gremo spat, sanjamo. Sanjamo ne glede na to, ali se sanj spominjamo ali ne, toda sanje so le rezultat sposobnosti uma, da proizvaja miselne oblike. Proces je v tem, da um, ki v spanju ni dostopen, postane dostopen v obliki sanj. Proces oblikovanja miselnih oblik se nadaljuje, in dobimo čudovite, ustvarjalne sanje.

Sanje so kot filmi. V njih lahko ustvarimo karkoli. Samo pomislimo na kaj in že se v trenutku pojavi v naših sanjah. Ista aktivnost se dogaja tudi na višji ravni, le da vključuje ideje in pojme namesto želja. Preprečuje sposobnosti duše, da bi videla resničnost.

V knjigi The Healing Power of the Mind naprej pošljete sebe spat. Daste si določene informacije, določite si čas, ko boste vstali. Zbudite se in postopoma razvijete tisto, kar je v vaših afirmacijah. Um se postopno dvigne iz razdrobljenosti v podzavesti. Naše telo še vedno spi, toda um se dvigne iz spečega telesa, ki je blokirano in se ne more premakniti. To lahko stori vsak, ker je zelo preprosto. Um pride gor in ven in potem smo čisti. Gre za popolnoma drugačno izkušnjo od uma, ki je popolnoma prevzet v podzavesti, kar je običajno stanje.

Do tiste stopnje, do katere je naš um pogreznjen v nezavedno, smo v svojem umu omejeni. Ko je naš um delno pogreznjen, imamo polno energijo mentalne ravni. Bolj kot je um pogreznjen in razdrobljen, bolj nam je nedostopen. Takoj ko ga začnemo osvobajati od procesa razdrobljenosti, osvobodimo njegovo energijo, in um v skladu s tem raste. Ko je svoboden, je tudi osvobojen iluzij, kar omogoča, da se pojavi intuicija.

Polno napak v mojem postu..slovničnih..

Spomno sm se še, da nisem omenil, da nisem član cerkve kot institicije, niti ne propagiram določene vere. Ker se mi je dozdevalo, da me malo povezuješ z cerkvijo. Če se motim oprosti.

Ja ljudje morajo dati toliko cerkvi, kot si mislijo.. In to vsem cerkvam..pa tud ne vem zakaj kdo grdo gleda, če ne dobi prostovoljnega prispevka.. To morš niih vprašat..Predpostavljam pa, da je to edini vir njegovega zaslužka.. Ampak vračilo pa vsekakor ni nujno da je v denarju...

Zdravstvo bi moglo bit zastonj.. Kr toliko empatije, sočutja bi z današnjim zavedanjem mogli meti.. Če napredujemo kot praviš..

No pa vse dobro..

Kdo koga ne razume oz. se ne trudi...velja podobno kot pri gurujih, ni vsakemu indijančku vse za verjet...je treba malo preverit koliko se mu sploh sanja o določenih stvareh...

Rdeči in beli ljudje so v nekem določenem obdobju v preteklosti (več sto tisoč let) živeli skupaj na istem področju, na istem kontinentu...imeli so isto znanje in kulturo...In kje je potem logika, da smo belci čisto brez kulture...x?x :fiju:

Tapravi indijanski šamani učijo čisto iste stvari kot vzhodnjaški guruji al pa zahodni hermetizem...samo razlage so malo prilagojene miselnosti, izrazoslovju in navadam tistim ljudem...to pa še ne pomeni, da vsak navaden človek, ki to posluša, to tudi v celoti razume...x:)x

v katerem določenem obdobju so živeli skupaj?kje pobiraš te podatke.

ni res da guruji in šamani učijo iste stvari..... indijanci ne verjamejo v bogove.edini guru ki je prišel blizu indijanskemu razmišljanju ozeroma je rezumel je OSHO....

če bi vsi ljudje razumeli ne bi bilo tega vsega kar se zdaj dogaja.

v katerem določenem obdobju so živeli skupaj?kje pobiraš te podatke.

ni res da guruji in šamani učijo iste stvari..... indijanci ne verjamejo v bogove.edini guru ki je prišel blizu indijanskemu razmišljanju ozeroma je rezumel je OSHO....

če bi vsi ljudje razumeli ne bi bilo tega vsega kar se zdaj dogaja.

Malo se pozanimaj o zgodovini...najbolje, da štartaš kakšnih 11.000 let pr. n. št. pa nazaj...A si se kdaj vprašala zakaj so zgodnji egipčani na hieroglifih in slikah full podobni indijancom...oboji so bili rdeče barve...je bilo že dovolj povedano v neki drugi temi...

Tapravi guruji tudi ne verjamejo v Bogove, ampak samo v enega Boga...indijanci bolj uporabljajo izraz "duhovi narave" oziroma nekaj takega, kar je podobno kot bogovi pri hindujcih...

Jaz govorim o tapravih gurujih in šamanih in ne nekih njihovih učencih, ki jih imamo mi za ne vem kaj...če človek gleda samo terminologijo valjda ne bo videl podobnosti...če se pa malo pretolmači in bolj poglobi v pomen besed pa vsi govorijo podobno in o istih stvareh...dober primer tega so kipi indijančkov v položajih hatha joge v J ameriki...spomin (ostanek) na skupno znanje in deželo v kateri so živeli...x:)x

Malo se pozanimaj o zgodovini...najbolje, da štartaš kakšnih 11.000 let pr. n. št. pa nazaj...A si se kdaj vprašala zakaj so zgodnji egipčani na hieroglifih in slikah full podobni indijancom...oboji so bili rdeče barve...je bilo že dovolj povedano v neki drugi temi...

Tapravi guruji tudi ne verjamejo v Bogove, ampak samo v enega Boga...indijanci bolj uporabljajo izraz "duhovi narave" oziroma nekaj takega, kar je podobno kot bogovi pri hindujcih...

Jaz govorim o tapravih gurujih in šamanih in ne nekih njihovih učencih, ki jih imamo mi za ne vem kaj...če človek gleda samo terminologijo valjda ne bo videl podobnosti...če se pa malo pretolmači in bolj poglobi v pomen besed pa vsi govorijo podobno in o istih stvareh...dober primer tega so kipi indijančkov v položajih hatha joge v J ameriki...spomin (ostanek) na skupno znanje in deželo v kateri so živeli...x:)x

jaz tudi govorim o ta pravih drugi me sploh ne zanimajo.poglej glede fresk na zidovih imaš tisoč in ene študije,tko da glej.kar se zgodovine tiče bi moral ti iti malo v svet in videti stvari na lastne oči kati cela zgodovina je prirejena v knjigah.tudi kar se slik tiče ene so zeleo prirejene.

podobno ali isto je velika razlika. in indijanci nimajo boga niti enega.....

drugače pa kaj je za vas prazen prostor med delci.

vsi govorite da je energija duh torej če stroj melje koruza ima duha????

Kadar se delaš superiorno in se postavljaš nad druge ljudi, Mayita, začneš postavljati čudna vprašanja. Prazen prostor je prazen prostor, kaj pa naj bo drugega x:Dx. Vprašanje pa je, ali kaj takega sploh obstaja. Ker potem se je treba vprašati, ali mi kot snovna sploh obstajamo - ker med delci v atomu je neprimerno več "nesnovnega" prostora kot "snovnih" delcev. Ampak s tem premlevanjem "kvantne fizike po domače" pomešane z enimi new-age duhovnimi idejami se lahko samo delamo strašansko pametne, kam dlje pa v debati ne bomo prišli

A, ja? In kdo so -smo - kar vsi? Poleg tega pa ni isto, če nekdo reče da je duh energija kot če reče da je energija duh. Ne bit tko vzvišena, no. Ker potem se ti hitro zgodi, da ustreliš kakšnega kozla. :ukid: .

jaz tudi govorim o ta pravih drugi me sploh ne zanimajo.poglej glede fresk na zidovih imaš tisoč in ene študije,tko da glej.kar se zgodovine tiče bi moral ti iti malo v svet in videti stvari na lastne oči kati cela zgodovina je prirejena v knjigah.tudi kar se slik tiče ene so zeleo prirejene.

podobno ali isto je velika razlika. in indijanci nimajo boga niti enega.....

Bom drugače vprašal...področje, ki bi ti moralo biti blizu...Ali naj jasnovidec hodi po svetu, ugotavlja kaj je res in kaj ne ali je vseeno, če kar doma v sobci gleda filmčke na notranjem ekrančku...x?x xg:Dx Jaz nisem jasnovidec, da ne bo nesporazumov...

Jaz se z zgodovinskimi knjigami večji del strinjam samo do časa približno 3000. pr n. št...za ostalo imam druge vire...

Kaj je pa potem Manitou, beseda, ki se jo je tako velikokrat uporabljalo v kavbojkah...nekateri pravijo da je to enakovredno kot Brahman, drugi kot Great Spirit, itd...a ni to po našem tolmačenju kao Bog...:fiju: Mogoče pa ne bi bilo slabo, če bi drugič povedala o katerem obdobju človeške zgodovine približno govoriš, izraženo v tisočih letih. Bi se lahko izognili marsikateremu nesporazumu...Ni isto ali se vzame 10.000, 100.000 ali milijon let...

Mogoče je tisti indijanček, ki ga omenjaš zgoraj, imel celo prav, če se vzame v okvir samo zadnjih 2000 let, ne pa če se vzame kakšnih 100.000...Seveda obstaja majhen problemček. Evropejci so dobili določeno znanje od arabcev, ki se uvrščajo v belo raso...saj poznamo bajke o Babilonu, kaldejcih, ipd...še zmeraj pa ni uradnega pojasnila od kje njim tako natančni astrološki, zodikialni in še nekateri drugi izračuni...sigurno so preplonkali od kakšnih egipčanov, kitajčkov, indijcev...x:Dx

A še nisi slišala kao za znanstveni izraz "antimaterija"...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

Kadar se delaš superiorno in se postavljaš nad druge ljudi, Mayita, začneš postavljati čudna vprašanja. Prazen prostor je prazen prostor, kaj pa naj bo drugega x:Dx. Vprašanje pa je, ali kaj takega sploh obstaja. Ker potem se je treba vprašati, ali mi kot snovna sploh obstajamo - ker med delci v atomu je neprimerno več "nesnovnega" prostora kot "snovnih" delcev. Ampak s tem premlevanjem "kvantne fizike po domače" pomešane z enimi new-age duhovnimi idejami se lahko samo delamo strašansko pametne, kam dlje pa v debati ne bomo prišli

A, ja? In kdo so -smo - kar vsi? Poleg tega pa ni isto, če nekdo reče da je duh energija kot če reče da je energija duh. Ne bit tko vzvišena, no. Ker potem se ti hitro zgodi, da ustreliš kakšnega kozla. :ukid: .

poglej ti se tukaj delaš superjorno nad mano in mi pridigaš.kako naj se obnašam.zakaj? ker postavljam vpršanja k dajo človeku mislit, da bi mogoče nehal razmišljati po šolsko. tudi prav....

ja sej k nimate odgovora pa začnete obračati besede.

noben od tukaj še ni omenjal vakuma.

vsi govorijo o duhu, bogu in energiji, kot da je eno in isto pol jih pa vprašaš kot jez pol pa ja itak se jaz delam pametno ker hočem razlago....meni se ne da mlatit prazne slame kr ke v tri dni....

Bom drugače vprašal...področje, ki bi ti moralo biti blizu...Ali naj jasnovidec hodi po svetu, ugotavlja kaj je res in kaj ne ali je vseeno, če kar doma v sobci gleda filmčke na notranjem ekrančku...x?x xg:Dx Jaz nisem jasnovidec, da ne bo nesporazumov...

Jaz se z zgodovinskimi knjigami večji del strinjam samo do časa približno 3000. pr n. št...za ostalo imam druge vire...

Kaj je pa potem Manitou, beseda, ki se jo je tako velikokrat uporabljalo v kavbojkah...nekateri pravijo da je to enakovredno kot Brahman, drugi kot Great Spirit, itd...a ni to po našem tolmačenju kao Bog...:fiju: Mogoče pa ne bi bilo slabo, če bi drugič povedala o katerem obdobju človeške zgodovine približno govoriš, izraženo v tisočih letih. Bi se lahko izognili marsikateremu nesporazumu...Ni isto ali se vzame 10.000, 100.000 ali milijon let...

Mogoče je tisti indijanček, ki ga omenjaš zgoraj, imel celo prav, če se vzame v okvir samo zadnjih 2000 let, ne pa če se vzame kakšnih 100.000...Seveda obstaja majhen problemček. Evropejci so dobili določeno znanje od arabcev, ki se uvrščajo v belo raso...saj poznamo bajke o Babilonu, kaldejcih, ipd...še zmeraj pa ni uradnega pojasnila od kje njim tako natančni astrološki, zodikialni in še nekateri drugi izračuni...sigurno so preplonkali od kakšnih egipčanov, kitajčkov, indijcev...x:Dx

A še nisi slišala kao za znanstveni izraz "antimaterija"...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

ne vem za druge ampak jaz grem po svetu in se prepričam sama...

poglej brezo kavbojke so izmišlotina.....

Manitu pa niti malo ni podoben.... ja Veleiki duh je pa skupeh vseh sil in ni niti malo mišljen kot oseba, ampak kot vse osebe ali duše na zemlji......

je znano od kje jim vse to sam ni razkrito oziroma je vprašanje koliko sprejmejo možgani posamezne osebe....zakaj pa misliš da je vojna zdaj tam

poglej ti se tukaj delaš superjorno nad mano in mi pridigaš.kako naj se obnašam.zakaj? ker postavljam vpršanja k dajo človeku mislit, da bi mogoče nehal razmišljati po šolsko. tudi prav....

ja sej k nimate odgovora pa začnete obračati besede.

noben od tukaj še ni omenjal vakuma.

vsi govorijo o duhu, bogu in energiji, kot da je eno in isto pol jih pa vprašaš kot jez pol pa ja itak se jaz delam pametno ker hočem razlago....meni se ne da mlatit prazne slame kr ke v tri dni....

Heh, Mayita, ... glej, tudi jaz sem rabil ene 10 + let, da sem nekoliko doumel glede Energije-Duha , zato vem, da je to težko pojasnit, objasnit sploh pa razumeti nekomu .

In, ja, kot ti je že nevemkdo namignil, dejanskega "Vakuma" sploooon N I , kot so nas to zelo zmotno učili v šolah !

Lp + #

ne vem za druge ampak jaz grem po svetu in se prepričam sama...

poglej brezo kavbojke so izmišlotina.....

Manitu pa niti malo ni podoben.... ja Veleiki duh je pa skupeh vseh sil in ni niti malo mišljen kot oseba, ampak kot vse osebe ali duše na zemlji......

je znano od kje jim vse to sam ni razkrito oziroma je vprašanje koliko sprejmejo možgani posamezne osebe....zakaj pa misliš da je vojna zdaj tam

Kako pa veš, da so kavbojke izmišljene. Kaj pa če je kaj od tistega tudi res...x;)x Se spomnim, ko so enkrat vprašal John Wayne-a kje se je naučil indijansko in da naj kaj pove. Pa je rekel, da ne obvlada niti ene besede. V filmih je pa govoril kot pravi crvenokožac...xg:Dx

A ti res ne znaš malo pretolmačit različnih pojmov...zakaj pa obstajajo slovarji, wikipedia in ne vem kaj še vse...In zakaj ne more biti Manitou oseba. Kaj pa če smo mi samo njegovi atomčki v telesu al pa kakšne rdeče krvničke...tudi beseda Logos pomeni skupek...

Manitou - Wikipedia, the free encyclopedia

Kje je vojna...x?x Kakor jaz vem ni nobene uradne vojne med indijanci, samo neki lokalni spopadi...recimo v Mehiki so itak vojne med karteli in vlado zaradi droge...pač mutni poslovi američanov v ozadju...J Amerika se je kar precej opomogla ko so izstopili ven iz svetovne banke, se zasilo rešili vplivov ZDA, uvedli neke svoje dogovore o brezcarinskem pretoku blaga, podobno kot EU...ampak o temu se v medijih ne govori...Se mi zdi, da Iknee bolj pozna razmere tam...za malo boljše razumevanje ozadja...x:)x

Primanjkljaj demokracije

Heh, Mayita, ... glej, tudi jaz sem rabil ene 10 + let, da sem nekoliko doumel glede Energije-Duha , zato vem, da je to težko pojasnit, objasnit sploh pa razumeti nekomu .

In, ja, kot ti je že nevemkdo namignil, dejanskega "Vakuma" sploooon N I , kot so nas to zelo zmotno učili v šolah !

Lp + #

ni vakuma? kaj pa je pol?

gravitacija?

gravitacija?

To so "finosnovne" sestavine, napol materija, napol energija, in je pravilneje imenovani : "Eter" .

Tistega "popolnega vakuma" o katerem sanjajo , Dejansko Sploh N I http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Gravitacija je pa spet druga, še finejša Energija, ki deluje v vseh Vesoljih eno napram drugemu .

Lp + #

Čuj, Šmanamano, ti zgleda tud' še ne ločiš Kreatoja od Njegovih kreacij-stvarjenj.

Namreč, mi Duše Smo Njegovi Ustvarjeni Duhovi .

Resda pa na Duhovnem Popotovanju , ampak to Nazaj k Njemu ki je Cilj + Začetek .

Ampak vse To je nekaterim prikrito in potem sploh nevedo zakaj so se sploh inkarnirali na tale mali planetek z napačnim imenom "zemlja" .

Lp + #

Aja, kot čorba, v katero vse namečeš x:o)x

Ne pa ni!

Vse, kar je, je iz Velikega Duha, in ne obratno.

Veliki Duh je VEČ kot vse materialno stvarsvo celega vesolja skupaj z vsemi ljudmi, vsemi duhovi in vsemi angeli. In oseba je preozek pojem, čeprav je tudi oseba. In Veliki Duh ni samo Bogu podoben, ampak je Bog!!!

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Evolucijska oblika našega civiliziranega človeka je njegov zgrešen pogled na samo življenje ,katero temelji na razkošnosti in ustvarjanju kapitala; to je najbolj vidno v novem svetu, kot ga nekateri imenujemo - Amerika;vse podlosti izhajajo iz tega novodobnega sveta.

Verjetno je vzrok za to v genih določenih ljudi,(imenoval jih bom, Amerodobneži),ki so takrat pribežali iz bede v nov svet in želja po "uspeti"jim je zatemnila vsa čustva,katera bi moral imeti novodobni človek -zemljan- planetarni prebivalec naše galaksije.Šli so v svet z namenom,da širijo svojo raso po vseh kontinentih,da poberejo ves kapital,svoj izvor pa so skrivali,z spreminjanjem priimkov in imen.

Ta Amerodobnež je ušel evolucijskem nadzoru in se preoblikoval v nepopolno obliko,katera ga bo sčasoma sama evolucijska neizbežnost pripeljala do tega,da bo ta njegova vrsta izumrla sama od sebe in to v naslednjih stoletjih,kot izumre neka živalska vrsta,ki že po sami obliki in načinu ne spada v to evolucijsko vejo.

Kot veste, se počasi in vstrajno spreminja oblika živih bitji med spoloma ženski in moškimi posebno pri določenih vrstah rib.To se kaže pri obliki spolnega organa samcev, degeneracijsko se spreminjajo v neplodne organe,so manjši imajo manj semenčic in evolucijsko izumrtje te vrste je neizbežno.

Tudi ta vrsta,ki jo imenujem Amerodobneži,imajo značilnost v velikosti spolnega organa imajo manjše skoraj na meji neplodnosti.

Izgleda, da majhnost pripelje do kompleksa in posledično do psihičnih težav ,katere se potem spreobrnejo v nenasitno gonjo po kapitalu,če ne uspeš tu,pa z kapitalom oziroma denarjem kupiš vse. Znano je, da črnopolti ljudje in vsi ostali domorodci,staroselci tega kompleksa ne poznajo in njihovo telo je na pravi poti evolucijske razvitosti s tem pa tudi pravega spoštljivega odnosa do narave.

Evolucijski konec za dan izumrtja,ki prihaja je zakrnelost spolnih organov, kajti preživelo bo samo telo, ki te zgube ne pozna in je naravnano na pravilni odnos do ostalih živih bitjev in narave. Mešanje med rasami pa ponavadi spremeni genetiko in samo miselnost samega bitja.

V vsej Zemeljski zgodovini,kot jo poznamo mi vemo, da neka rasa izumre lahko samo ,če jo z vojno iztrebi druga rasa,toda evolucijska pot skozi milijonsko dobo že živečih ras na zemlji nam lahko odkrije ,da lahko izumre tudi človeška rasa,ki se ima za nadvladarje med preprostimi ljudmi ,ker za to poskrbi evolucijsko zapleten toda pravičen sistem,ki skrbi,da samo prilagojeni ljudje nadaljujejo vrsto,ki bodo nekoč planetarni prebivalci naše galaksije.

A daj nehaj no, jest sem pa mislu, da so podlosti prišle iz evrope v ameriko, in ne obratno x:o)x

Pa industrijska revolucija in izkoriščanje ljudi se pol tud ni začel v evropi, ampak v ameriki :eek: . In želje po uspehu v evropu pol tud ni blo več, ko so vsi taki pokvarjenci odšli v ameriko. No, sedaj ko si me razsvetlil, mi je pa ful odlegal. Sploh, ko mi je postal jasn, da imajo bogati in uspešni majhne, sem čist potolažen x:o)x

Aja, zato so pol črnski voditelji tolk dobri, ne kupujejo dragih mercedezov in orožja medtem, ko njihova ljudstva stradajo, nimajo celga kupa žen in ne stanujejo v svojih velikih vilah, ki jih imajo povezane z avtocestami, medtem ko je drugače infrastruktura uničena. In zato v afriki ni lakote in bolezni in je afrika tako lepo razvita. In ni plemenskih vojn, kjer bi voditelji gonili ljudstvo, da se kolje za njihove interese, med njimi celo množice ugrabljenih otrok. sevede, saj tega ne rabijo, ko pa imajo tako velike x:o)x Kako ganljivo

Edin nečesa ne razumem :eek: . A tisti, ki imajo v ameriki irska imena, so v resnici italjani, tisti z nemškimi imeni so irci, tisti z angleškimi imeni so pa nemci. xnckrivx

A angleži imajo pa pol italjanska imena :eek: In zakaj so se tko potrudl zakrit svoj izvor :eek:

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Aja, kot čorba, v katero vse namečeš x:o)x

Ne pa ni!

Vse, kar je, je iz Velikega Duha, in ne obratno.

Veliki Duh je VEČ kot vse materialno stvarsvo celega vesolja skupaj z vsemi ljudmi, vsemi duhovi in vsemi angeli. In oseba je preozek pojem, čeprav je tudi oseba. In Veliki Duh ni samo Bogu podoben, ampak je Bog!!!

:palec: :palec: :palec:

xDDx x:)x xDDx

gravitacija?

Gravitacija je sila, ne snov. Za vakuum so včasih mislili, da je to prazen prostor, se pravi prostor brez delcev, ki jih lahko zaznamo na ravni atomov in molekul. Vendar odsotnost teh delcev še ne pomeni, da je ta prostor popolnoma prazen (možen obstoj sub-atomskih delcev, eteričnega polja etc.) Svet se ne konča z znanostjo in še manj s šolskim znanjem.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...