Brezo 22. junij 2012 Prijavi Deli 22. junij 2012 E rudi res ne vem od kje ti te informacije...zadnji posti so v nasprotju z vsemi mojimi izkušnjami in tudi z razlagami tistih, ki so prehodili pot po kateri mi šele stopamo... Tehnično bi bilo bolj pravilno, če bi se reklo, da se duša nahaja na področju srca. Fizični možgani dobijo samo "impresijo" od duše...boš moral sestaviti še kar dosti puzzlesov skupaj...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 22. junij 2012 Prijavi Deli 22. junij 2012 za Brezota, človek, če spozna kdo je in čigav je, lahko dobi določeno moč od Avatarja za določen namen, če je to potrebno, ne more pa postat Avatar sam. takemu se reče šaktjaveš (šakti + aveš) avatar, npr. Brahmaa kreator. in ne, človek in Avatar ne izhajata iz istega izvora, ker Avatar je prvobitni-izvor, iz njega vse izhaja. Avatar ni en praktikant k je dobil par mističnih moči, mal znanja in se na podlagi napačnega razumevanja Ved razglasil za Avatarja ali so ga drugi (npr. Sai Baba, Meera...). taki tud ne vejo kdo Krišna v resnic je. niti ne boš zadost zadovoljen, tud če boš lahko spreminjal vreme, ustvaril planet, telesa živih bitij al pa karkol, če ne boš služu Boga tko kot bi On rad. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 22. junij 2012 Prijavi Deli 22. junij 2012 ...človek, če spozna kdo je in čigav je, lahko dobi določeno moč od Avatarja za določen namen, če je to potrebno, ne more pa postat Avatar sam. takemu se reče šaktjaveš (šakti + aveš) avatar, npr. Brahmaa kreator. in ne, človek in Avatar ne izhajata iz istega izvora, ker Avatar je prvobitni-izvor, iz njega vse izhaja. Avatar ni en praktikant k je dobil par mističnih moči, mal znanja in se na podlagi napačnega razumevanja Ved razglasil za Avatarja ali so ga drugi (npr. Sai Baba, Meera...). taki tud ne vejo kdo Krišna v resnic je.... Predpostavljam, da si to prebral al pa slišal razlago iz strani ISKCON-a...A verjameš na lepe oči ali pa si vsaj malo preveril trditev... Moje informacije so malo drugačne...Krišna pa pomeni isto kot Alah, Buddha, Kristus, itd...Otroci kličejo svojega očeta z različnimi imeni- očka, ata, papa, otac, Vater, father, itd...Če si duhovno načitan človek, še ne pomeni da imaš več znanja od nekoga, ki duhovne knjige ni niti odprl. Kaj pa učenje na notranjih ravneh. Če hočeš razumeti to kar si dal pod pojem praktikant z mističnimi močmi, bi bilo dobro, če bi se najprej malo pozanimal kaj sploh predstavlja Šambala, duhovna hierarhija Zemlje, Sanat Kumara in še par ostalih omenjenih v Vedskih spisih, ki so v povezavi z našim planetom...v kakšnem odnosu so med sabo, človeštvom in z hierarhijami drugih planetov...In kakšne kriterije oz. stopnjo mora doseči človek, da postane polnopraven član...Pa mogoče ne bi bilo slabo, če bi si prebral definicijo pojma "Avatar"- za laike. In kakšne vrste (stopnje) Avatarjev obstajajo... Iz kje pa potem izvira človek...iz Brahme... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 22. junij 2012 Prijavi Deli 22. junij 2012 čisto tako človeka ustvari okolica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2012 Prijavi Deli 23. junij 2012 Predpostavljam, da si to prebral al pa slišal razlago iz strani ISKCON-a...A verjameš na lepe oči ali pa si vsaj malo preveril trditev... Moje informacije so malo drugačne...ne, nisem član ISKCONa. Sai Babe ali Meere nisem osebno srečal, sem jih pa omenil zato ker sta tu bolj znana. poznam pa ljudi, ki jih osebno poznajo. sam sem mel osebni stik z dvema drugima takima "avatarjema" (po zmotni interpretaciji tega Vedskega izraza), enega manj znanega in enega bolj poznanega (Kripaluji iz Varšane). sta mi prikazvala svoje znanje in mistične moči itd., zato vem zakaj se gre in zato tud pravim, da to še ni to, kar si človk želi. zato ker mam stik tud z Avatarjem v pravem pomenu besede. Krišna pa pomeni isto kot Alah, Buddha, Kristus, itd...Otroci kličejo svojega očeta z različnimi imeni- očka, ata, papa, otac, Vater, father, itd...ne, ne pomen isto, niti niso vsi ista oseba. Kristus je, po svojih besedah, Božji sin, ne Bog. Alah se lahko nanaša na g. Šivo (če natančno bereš Koran in poznaš resnico o g. Šivi), lahko pa izraža eno izmed kvalitet Boga. Buddha se lahko nanaša na Boga v tej obliki (Avatar), ali pa na navadno živo bitje, ki je dosegel nekaj znanja (Gautam buddha, Siddharta). Če si duhovno načitan človek, še ne pomeni da imaš več znanja od nekoga, ki duhovne knjige ni niti odprl. Kaj pa učenje na notranjih ravneh. ja, obstaja več pravilnih načinov učenja, sam spoznanje je na koncu isto. Če hočeš razumeti to kar si dal pod pojem praktikant z mističnimi močmi, bi bilo dobro, če bi se najprej malo pozanimal kaj sploh predstavlja Šambala, duhovna hierarhija Zemlje, Sanat Kumara in še par ostalih omenjenih v Vedskih spisih, ki so v povezavi z našim planetom...v kakšnem odnosu so med sabo, človeštvom in z hierarhijami drugih planetov...In kakšne kriterije oz. stopnjo mora doseči človek, da postane polnopraven član...Pa mogoče ne bi bilo slabo, če bi si prebral definicijo pojma "Avatar"- za laike. In kakšne vrste (stopnje) Avatarjev obstajajo... Šambale itd. ne poznam tolk, Sanat Kumar je pa v skladu z Vedami eden izmed šaktjaveš avatarjev (ki sem ti jih opisval v prejšnem postu). Vem kaj pomeni Avatar v skladu z Vedami in katere vrste so in tud vem kako si ti in ostali, katerih knjige trenutno bereš razlagate to besedo in sem mel priložnost srečat že dva taka. Ena razlika je ta, da če ornk počiš okol kepe tazga "avatarja", bo obležu, med tem ko je Kurma avatar brez težav in s prijetnostjo na sebi nosil celo Mandar goro, Krišna je pri "7 letih" z nohtom mezinca leve roke 7 dni neprekinjeno držal Govardhan goro in zraven igral flavto... verjamem, da bo to za mariskoga tukaj "mitološko", sam ok, kaj čem bo že prišel čas, ko bojo pripravljeni odprt svoje večne oči, ko z ničemer drugem ne bojo več tolk zadovoljni kot bi bili radi. druga razlika je v ljubezni. Iz kje pa potem izvira človek...iz Brahme...samo človeško telo (ne živega bitja, ki je v njem) je kreiral Brahmaa, ki je za to opolnomočen od Boga, Krišne. aja, pa tud tazga, ki lahko spreminja vreme sem že velikrat srečal, v Indiji. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2012 Prijavi Deli 23. junij 2012 da srečaš nekoga , ki spreminja vreme, ne rabiš hodit v indijosej nism šu zarad tega ke. in niti men niti tistemu, ki to lahko, ni to pomembno, razen če je za služenje Boga. se ti pa precej pozna indija ... pušča ti posledice ... in sicer zato, ker je ne razumeš ... ker si jo razlagaš po svoje ... po slovensko ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. junij 2012 Prijavi Deli 23. junij 2012 ne, nisem član ISKCONa. Sai Babe ali Meere nisem osebno srečal, sem jih pa omenil zato ker sta tu bolj znana. poznam pa ljudi, ki jih osebno poznajo. sam sem mel osebni stik z dvema drugima takima "avatarjema" (po zmotni interpretaciji tega Vedskega izraza), enega manj znanega in enega bolj poznanega (Kripaluji iz Varšane). sta mi prikazvala svoje znanje in mistične moči itd., zato vem zakaj se gre in zato tud pravim, da to še ni to, kar si človk želi. zato ker mam stik tud z Avatarjem v pravem pomenu besede. ne, ne pomen isto, niti niso vsi ista oseba. Kristus je, po svojih besedah, Božji sin, ne Bog. Alah se lahko nanaša na g. Šivo (če natančno bereš Koran in poznaš resnico o g. Šivi), lahko pa izraža eno izmed kvalitet Boga. Buddha se lahko nanaša na Boga v tej obliki (Avatar), ali pa na navadno živo bitje, ki je dosegel nekaj znanja (Gautam buddha, Siddharta). ja, obstaja več pravilnih načinov učenja, sam spoznanje je na koncu isto. Šambale itd. ne poznam tolk, Sanat Kumar je pa v skladu z Vedami eden izmed šaktjaveš avatarjev (ki sem ti jih opisval v prejšnem postu). Vem kaj pomeni Avatar v skladu z Vedami in katere vrste so in tud vem kako si ti in ostali, katerih knjige trenutno bereš razlagate to besedo in sem mel priložnost srečat že dva taka. Ena razlika je ta, da če ornk počiš okol kepe tazga "avatarja", bo obležu, med tem ko je Kurma avatar brez težav in s prijetnostjo na sebi nosil celo Mandar goro, Krišna je pri "7 letih" z nohtom mezinca leve roke 7 dni neprekinjeno držal Govardhan goro in zraven igral flavto... verjamem, da bo to za mariskoga tukaj "mitološko", sam ok, kaj čem bo že prišel čas, ko bojo pripravljeni odprt svoje večne oči, ko z ničemer drugem ne bojo več tolk zadovoljni kot bi bili radi. druga razlika je v ljubezni. samo človeško telo (ne živega bitja, ki je v njem) je kreiral Brahmaa, ki je za to opolnomočen od Boga, Krišne. aja, pa tud tazga, ki lahko spreminja vreme sem že velikrat srečal, v Indiji. Potem pa čudno, da padaš na ista slepila kot ISKCON-ci, v bistvu so to slepila čustvene oz. astralne ravni pri katerih padajo tudi drugi ljudje- kristjani. muslimani, hindujci, itd...Malo preveč poveličuješ Krišno v primerjavi z drugimi imeni. Kaj pa tisti, ki odraščajo v drugem okolju in imajo stik z drugačno kulturo in religijo. Recimo kristjan, ki pozna samo Kristusa...Med temi imeni ni razlike, ker vsi predstavljajo tistega Najvišjega...v bistvu so kao eno z njim... Šambala, duhovna hierarhija Zemlje in človeštvo predstavljajo tri najpomembnejše energetske centre na Zemlji...to je duhovna triada v svoji najnižji obliki...v eni izmed najvišjih obliki bi jih lahko primerjal Brahma- Višnu- Šiva...Sanat Kumara je pa kot ravnatelj v zemeljski šoli življenja... Pod pojmom "človeški Avatar" jaz smatram človeka, ki se nauči vse lekcije na Zemlji in potem se ta človek odloči ali bo služil na višjih nivojih ali se bo inkarniral nazaj na Zemljo oz. bo ostal na tem planetu brez inkarnacije, ker tak človek že zna ustvariti svoje telo (mayavirupa) in se mu ni treba reinkarnirat, ni več pod vplivom karme. Je pa to najnižji nivo oz. rang kar se Avatarjev tiče...ne poznam sanskrtskih izrazov za razdelitev Avatarjev oz. sem samo enkrat naletel na njih... Brahma je le ime funkcije in ne bitja. To pomeni, da je po vsaki pralayi drug Brahma (drugo bitje)...Manvatara bi lahko prevedli kot veliki pok, vesolje se širi, pralaja pa vesolje se krči, razkraja...nastane pauza in potem spet sledi veliki pok...To je bolj po kmečko povedano...PRALAYA (sanskrt)- Razkroj, razdružitev, nasprotje od Manvatare; stanje v času mirovanja, medtem ko je manvatara čas popolne dejavnosti za nek planet ali celo vesoljeTorej a ni možno, da človek, ki je zaključil ciklus in proti koncu pralaye prišel nazaj doma, da se lahko v naslednji manvatari utelesi tudi kot Avatar. Ponavadi tapravi Avatarji ne prikazujejo svojih moči v javnosti, ne zbirajo javno učencev okoli sebe, delujejo v svetu, tako da jih ljudje ne prepoznajo oz. jih vidijo kot obične ljudi. Marsikoga so v indiji oklical za Avatarja, ampak po določenih kriterijih, ki jih poznajo samo visoko posvečenci so bili tisto samo učenci. Večina tistih, ki so jih oklicali za Avatarje in so to najnižjo stopnjo tudi res dosegli, je šele proti koncu svojega življenja prišla do naziva kao "človeški Avatar"... Če sem jaz prav skapiral duša izvira od Boga, telo mu je dal pa kao bitje takoj pod Bogom (Brahma)...A ne pomeni to, da imata oba človek in Brahma kao skupen izvor...Tehnično gledano so telo oz. telesa, ki ga uporablja človek skreirali lunarni in sončni pitriji kao po planu nadrejenih. V bistvu so oni morali samo skonstruirat in sestavit telo, kako bodo pa to naredili je bilo pa prepuščeno njim. Kreacijo našega osončja in nastanek človeka zelo lepo opisuje recimo "Book of dzyan"...tolmačenje kitic in razlaga je pa drugo vprašanje...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2012 Prijavi Deli 23. junij 2012 Potem pa čudno, da padaš na ista slepila kot ISKCON-ci, v bistvu so to slepila čustvene oz. astralne ravni pri katerih padajo tudi drugi ljudje- kristjani. muslimani, hindujci, itd...Malo preveč poveličuješ Krišno v primerjavi z drugimi imeni. Kaj pa tisti, ki odraščajo v drugem okolju in imajo stik z drugačno kulturo in religijo. Recimo kristjan, ki pozna samo Kristusa...Med temi imeni ni razlike, ker vsi predstavljajo tistega Najvišjega...v bistvu so kao eno z njim...Kristus je sam rekel in še vedno govori, če ga vprašaš, da je sin Boga, ne Bog. in zarad tega ker se zaveda, da je sin Boga, je za nas pomemben tako kot Bog sam, ker preko njega (sledenja njegovih naukov) se lahko tudi mi zavemo kdo in čigavi smo v resnic. ne glede na to kje odraščaš, kakšna je tvoja kultura in religija, je Bog vedno en in isti in je onkraj teh začasnih raznolikosti. glede na čistost tvoje predaje, ga lahko vidiš. Pod pojmom "človeški Avatar" jaz smatram človeka, ki se nauči vse lekcije na Zemlji in potem se ta človek odloči ali bo služil na višjih nivojih ali se bo inkarniral nazaj na Zemljo oz. bo ostal na tem planetu brez inkarnacije, ker tak človek že zna ustvariti svoje telo (mayavirupa) in se mu ni treba reinkarnirat, ni več pod vplivom karme. Je pa to najnižji nivo oz. rang kar se Avatarjev tiče...ne poznam sanskrtskih izrazov za razdelitev Avatarjev oz. sem samo enkrat naletel na njih...sorry, da tko rečem, ampak ja, to so pravljice, ki jim ti trenutno verjameš. noben, ki se je učil lekcij na Zemlji kot praviš (živo bitje) ne more ustvarit svojega telesa. To za druge počne Brahmaa, opolnomočen od Boga. noben, ki se popolnoma ni predal Bogu, ni osvobojen vpliva karme in s tem reinkarnacije. ti tvoji "avatarji", se imajo v končni fazi za Boga oz. za najvišje bitje oz. za edinega in zdi se jim, da so svojo "osvoboditev" dosegl s svojim trudom. sam da se zaveš, da si večno, zavestno in srečno bitje in da se lahko svobodno odločaš, še ne pomen, da si (postal; se spomnil, da si) Bog. dokler ne sprejmejo Boga in ga častijo, bojo iz te svoje namišljene "osvoboditve" znova in znova padal nazaj pod vpliv karme. Avatar ne postaneš. Avatar vedno je, Bog. vsi ostali smo njegovi večni služabniki. in le v služenju Boga smo lahko zares srečni, ne v namišljenem "avatarstvu" z nespoznanim znanjem in parimi malonadnaravnimi močmi. Brahma je le ime funkcije in ne bitja. To pomeni, da je po vsaki pralayi drug Brahma (drugo bitje)...ja, ampak lahko je tud isti, če je tko deloval. Manvatara bi lahko prevedli kot veliki pok, vesolje se širi, pralaja pa vesolje se krči, razkraja...nastane pauza in potem spet sledi veliki pok...To je bolj po kmečko povedano...za Manvatar še nikol nisem slišu, ampak če si mislu Manvantar pol to ni veliki pok . Manvantar je določeno obdobje v materialni kreaciji, ki mu vlada določen Manu, živo bitje, opolnomočeno od Boga. Obstaja popolna pralaya ob koncu Brahmovega življenja in pa več vmesnih, delnih. Manvantarji se menjajo znotraj življenja Brahme, ne med enim in drugim življenjem Brahme. Torej a ni možno, da človek, ki je zaključil ciklus in proti koncu pralaye prišel nazaj doma, da se lahko v naslednji manvatari utelesi tudi kot Avatar. Ponavadi tapravi Avatarji ne prikazujejo svojih moči v javnosti, ne zbirajo javno učencev okoli sebe, delujejo v svetu, tako da jih ljudje ne prepoznajo oz. jih vidijo kot obične ljudi. Marsikoga so v indiji oklical za Avatarja, ampak po določenih kriterijih, ki jih poznajo samo visoko posvečenci so bili tisto samo učenci. Večina tistih, ki so jih oklicali za Avatarje in so to najnižjo stopnjo tudi res dosegli, je šele proti koncu svojega življenja prišla do naziva kao "človeški Avatar"...ne, ker Avatar se ne uteleša, ampak sestopi v ta materialni svet v svoji večni obliki, ki je po njegovi volji takrat vidna vsem. nespoznani ljudje so si namislili to teorijo o "človeških", "nastalih" in "utelešenih" avatarjih. ko se pojav Avatar, lahko po njegovi milosti spoznajo kdo je On in kdo so oni. Če sem jaz prav skapiral duša izvira od Boga, telo mu je dal pa kao bitje takoj pod Bogom (Brahma)...A ne pomeni to, da imata oba človek in Brahma kao skupen izvor...Tehnično gledano so telo oz. telesa, ki ga uporablja človek skreirali lunarni in sončni pitriji kao po planu nadrejenih. V bistvu so oni morali samo skonstruirat in sestavit telo, kako bodo pa to naredili je bilo pa prepuščeno njim. Kreacijo našega osončja in nastanek človeka zelo lepo opisuje recimo "Book of dzyan"...tolmačenje kitic in razlaga je pa drugo vprašanje...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gifja, vse izvira iz Boga, tako začasna materija (telo, čutila, um, razum, intuicija, lažni-ego, čakre) kot večna (pravi-jaz živega bitja) energija. ja, ti in Brahmaa imata isti izvor, tako vajin pravi-jaz kot začasni-jaz. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2012 Prijavi Deli 23. junij 2012 sukshma sharira (Sanskrit: sukshma, "subtle, unmanifest, dormant") — is the energy body, the subtle body, the light body of form consists of manas (mind), buddhi (intelligence) and ahankara (ego). The atma (the Self) functions in the sukshmaloka (astral plane), the inner world also called antarloka. The suksmah sharira includes pranamaya-kosha (the pranic sheath), manomaya-kosha (the instinctive-intellectual sheath), and vijnanamaya-kosha (the cognitive sheath) kosha) — with the pranic sheath dropping off at the death of the sthula-sharira (physical body). The subtle body is the vehicle of consciousness with which one passes from life to life and to accompany us even after the death of the physical body. See: kosha, atma.tale je pravilen in zelo jasen opis. lahko bi ti enkrat na skici narisu kaj je začasna materija (1. fizično telo in 2. subtilno materialno telo opisano tukile) in kaj je večni-jaz (atma, zavest). tri od štirih mojih postavk. s poznavanjem teh treh lahko delno razumeš inkarnacijo in reinkarnacijo. če poznaš še četrto (Boga), jo lahko razumeš v celoti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
šesenka 24. junij 2012 Prijavi Deli 24. junij 2012 Povejte mi prosim, vi pametni, a duša čuti, ima čustva. A bolj duhovno napredujem, manj čustev ko imam? Če je tako potem raje zgnijem in postanem polž naslednjič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 24. junij 2012 Prijavi Deli 24. junij 2012 Povejte mi prosim, vi pametni, a duša čuti, ima čustva. A bolj duhovno napredujem, manj čustev ko imam? Če je tako potem raje zgnijem in postanem polž naslednjič.ja duša čuti, ne telo. zdi se da telo "čuti" le če je duša v njem. mrtvo telo ne čuti. drgač pa živ polž tud čuti, samo manj kot npr. človek. bolj ko si duhovno napreden, bolj čutiš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 24. junij 2012 Prijavi Deli 24. junij 2012 joj kakšne neumnosti ne morem verjeti.....kaj si sploh povedal telo ne čuti ko si živ, ko si mrtev?nimaš pojma kaj govoriš ali bolje razloži. pol čuti stoprocentno isto kot ti tko da nehaj stakimi neumnimi izjavami.drugače bi bil polž nesmrten,po tvoji logiki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 24. junij 2012 Prijavi Deli 24. junij 2012 joj kakšne neumnosti ne morem verjeti.....kaj si sploh povedal telo ne čuti ko si živ, ko si mrtev?nimaš pojma kaj govoriš ali bolje razloži. pol čuti stoprocentno isto kot ti tko da nehaj stakimi neumnimi izjavami.drugače bi bil polž nesmrten,po tvoji logikikaj če bi rajš ti pozorneje brala? se ni prvič zgodil. napisu sm da telo samo po sebi ne čuti, če duša (živo bitje) ni v njem. npr. če te zdle špiknem v roko s šivanko boš začutila bolečino in po vsej verjetnosti odmaknila roko. tega efekta ne bo, če bi špikal mrtvo telo človeka. to pomen, da čuti duša (živo bitje) in ne telo. določenim se zdi, da čuti telo, sam to ni res, kar lahko vidiš če spikaš mrtvo telo. zdi se da telo čuti, le ko je duša (živo bitje) v njem. živo bitje v polžu je nesmrtno, njegovo telo pa ne. živo bitje se inkarnira (vstopi v telo) in reinkarnira (ob smrti starega, vstopi v novo). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 24. junij 2012 Prijavi Deli 24. junij 2012 Kristus je sam rekel in še vedno govori, če ga vprašaš, da je sin Boga, ne Bog. in zarad tega ker se zaveda, da je sin Boga, je za nas pomemben tako kot Bog sam, ker preko njega (sledenja njegovih naukov) se lahko tudi mi zavemo kdo in čigavi smo v resnic. Kristus kot individualna zavest lahko reče, da je sin Očetov, kot skupinska zavest pa lahko reče, da je tudi Bog...obe trditvi sta pravilni...odvisno samo iz katere točke se gleda... sorry, da tko rečem, ampak ja, to so pravljice, ki jim ti trenutno verjameš. noben, ki se je učil lekcij na Zemlji kot praviš (živo bitje) ne more ustvarit svojega telesa. To za druge počne Brahmaa, opolnomočen od Boga. noben, ki se popolnoma ni predal Bogu, ni osvobojen vpliva karme in s tem reinkarnacije. ti tvoji "avatarji", se imajo v končni fazi za Boga oz. za najvišje bitje oz. za edinega in zdi se jim, da so svojo "osvoboditev" dosegl s svojim trudom. sam da se zaveš, da si večno, zavestno in srečno bitje in da se lahko svobodno odločaš, še ne pomen, da si (postal; se spomnil, da si) Bog. dokler ne sprejmejo Boga in ga častijo, bojo iz te svoje namišljene "osvoboditve" znova in znova padal nazaj pod vpliv karme. Avatar ne postaneš. Avatar vedno je, Bog. vsi ostali smo njegovi večni služabniki. in le v služenju Boga smo lahko zares srečni, ne v namišljenem "avatarstvu" z nespoznanim znanjem in parimi malonadnaravnimi močmi. Se vidi, da preveč poudarka daješ na prebrano znanje...predpostavljam, da v duhovnih bukvicah nisi prebral, da obstaja še stopnja evolucije, ki je nad človekom- evolucija na svetih planetih, Zemlja je na sredini nekje. Nekateri "človečki" ki so v duhovni hierarhiji Zemlje so na isti stopnji kot Brahma...ker pa obstajajo različni univerzumi in šole, so tudi stopnje evolucij drugačne. Podobno kot bolonjski študij in klasični...Če obstaja 100 Brahm in samo eno delovno mesto, je treba pač razporediti ostale Brahme na nižja mesta. To v duhovnem svetu pomeni, da so nekateri naši Avatarčki na isti sopnji kot Brahma, takoj pod Šefetom. Če pa ti nisi sposoben tako globoke meditacije, da bi to preveril, potem je bolje dati to na stran in pustiti odprte poti kot pa zanikat. S tem avtomatsko zapreš dostop do višjih ravni... karma je samo eden izmed duhovnih zakonov, obstajajo še drugi, ki so isto tako pomembni... Preveč poudarjaš čaščenje in premalo ostale stvari, zato ne vidiš ostalih puzzlesov...Take osebe izražajo vse lastnosti tako kot Bog, samo v manjši meri... ne, ker Avatar se ne uteleša, ampak sestopi v ta materialni svet v svoji večni obliki, ki je po njegovi volji takrat vidna vsem. nespoznani ljudje so si namislili to teorijo o "človeških", "nastalih" in "utelešenih" avatarjih. ko se pojav Avatar, lahko po njegovi milosti spoznajo kdo je On in kdo so oni. Kaj je pa razlika med pojmom "utelesi" in "sestopi"...to se lahko reče za vsako dušo, ki pride v fizično telo. Prav tako bi lahko oba izraza uporabil pri Krišni. A ne pravijo zgodbice da se je rodil Vasudevi in Devaki. Beseda "človeški avatar" je za take laike kot sem jaz. Dvomim namreč, da poznaš sanskrtske besede v vseh pomenih, ki jih imajo lahko. Kaj šele, če se z našo današnjo terminologijo sploh ne da pojasniti vse...ker sploh ni izrazov, ki so blizu pomenu teh besed...zato pa lahko obstajajo približni opisi z analogijami ene sanskrtske besede tudi na več straneh... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 24. junij 2012 Prijavi Deli 24. junij 2012 Kaj je pa razlika med pojmom "utelesi" in "sestopi"...to se lahko reče za vsako dušo, ki pride v fizično telo. Prav tako bi lahko oba izraza uporabil pri Krišni. A ne pravijo zgodbice da se je rodil Vasudevi in Devaki.če je živo bitje nenaklonjeno Krišni, si zaradi neizpolnjenosti želi izkušat materijo in posledica tega je da se "utelesi", tj. zmotno poistoveti z materijo, s čimer si neizpoljenost le še poveča, tako kot droga neizkušenim in tistim, ki ne verjamejo dobrim nasvetom daje upanje za srečo, a se kasneje izkaže, da probleme le še poveča. se pa lahko pozdravi, če hoče. ko Krišna sestopi v ta svet, se z njim zmotno ne poistoveti. Vasudevu in Devaki omogoči, da ga lahko služita s starševsko ljubeznijo. sem pride z namenom, da bi nas prebudil iz spanca neznanja in s tem odrešu nezadovoljstva in omogoču polno zadovoljstvo. to je njegovo sočutje. hvala mu. in tebi, ki mi usmerjaš pozornost nanj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 24. junij 2012 Prijavi Deli 24. junij 2012 če je živo bitje nenaklonjeno Krišni, si zaradi neizpolnjenosti želi izkušat materijo in posledica tega je da se "utelesi", tj. zmotno poistoveti z materijo, s čimer si neizpoljenost le še poveča, tako kot droga neizkušenim in tistim, ki ne verjamejo dobrim nasvetom daje upanje za srečo, a se kasneje izkaže, da probleme le še poveča. se pa lahko pozdravi, če hoče. ko Krišna sestopi v ta svet, se z njim zmotno ne poistoveti. Vasudevu in Devaki omogoči, da ga lahko služita s starševsko ljubeznijo. sem pride z namenom, da bi nas prebudil iz spanca neznanja in s tem odrešu nezadovoljstva in omogoču polno zadovoljstvo. to je njegovo sočutje. hvala mu. in tebi, ki mi usmerjaš pozornost nanj. Malo čudna razlaga...kaj pa če pride kakšno bitje, skupina ali več skupinic iz višjega planetarnega sistema kot pomoč človeštvu oz. pomoč pri izvrševanju širšega kozmičnega plana, ki vključuje cel osončje ne samo naš planetek. To pa se ne more izvesti če Zemlja kot celota ne doseže določenih kriterijev...al pa kaj podobnega...Kaj pa če nekdo izmed njih ohrani zavest iz kje izhaja in zakaj pride na Zemljo. Al pa če kasneje v življenju preko meditacije ali kako drugače odkrije svoj izvor iz drugega planeta in namen zakaj je prišel sem. V takih in podobnih primerih je težko govoriti, da niso naklonjeni Krišni al pa o kakšni neizpoljnjenosti...Na Zemljo so namreč prihajala in še zmeraj prihajajo tudi takšna bitja... Če bi jih primerjal z našo duhovno hierarhijo, bi lahko rekel, da še niso dosegli tako stopnjo. Torej se v teh primerih ne gre za "človeške avatarje" al pa kakšne druge avatarje, ampak za bitja, ki so evolucijsko na višji stopnji kot večina človeštva, še zmeraj pa nižje od tiste meje, ki pri nas velja za uspešen zaključek zemeljskega šolanja... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 25. junij 2012 Prijavi Deli 25. junij 2012 Malo čudna razlaga...kaj pa če pride kakšno bitje, skupina ali več skupinic iz višjega planetarnega sistema kot pomoč človeštvu oz. pomoč pri izvrševanju širšega kozmičnega plana, ki vključuje cel osončje ne samo naš planetek. To pa se ne more izvesti če Zemlja kot celota ne doseže določenih kriterijev...al pa kaj podobnega...Kaj pa če nekdo izmed njih ohrani zavest iz kje izhaja in zakaj pride na Zemljo. Al pa če kasneje v življenju preko meditacije ali kako drugače odkrije svoj izvor iz drugega planeta in namen zakaj je prišel sem. V takih in podobnih primerih je težko govoriti, da niso naklonjeni Krišni al pa o kakšni neizpoljnjenosti...Na Zemljo so namreč prihajala in še zmeraj prihajajo tudi takšna bitja... Če bi jih primerjal z našo duhovno hierarhijo, bi lahko rekel, da še niso dosegli tako stopnjo. Torej se v teh primerih ne gre za "človeške avatarje" al pa kakšne druge avatarje, ampak za bitja, ki so evolucijsko na višji stopnji kot večina človeštva, še zmeraj pa nižje od tiste meje, ki pri nas velja za uspešen zaključek zemeljskega šolanja...to je že v začasnem svetu. to je po tem, ko je živo bitje neizpolnjeno zarad nenaklonjenosti Krišni in si želi zato iskat srečo v začasnem svetu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 25. junij 2012 Prijavi Deli 25. junij 2012 http://www.ujet.si/w...isa-Thomasa.pdf Malo čuden link od nekoga, ki kao druge uči zen zgodbice...meni to sploh ne liči na podatke iz akaše, prav čuti se astral...informacije pa večinoma popačene in neverodostojne... Ljudje tako radi govorijo o spremembi zemeljske vibracije in ne vem kaj še vse. Le malokateri pa to tudi dejansko razume. Vibracija Zemlje se znanstveno gledano in merjeno s fizičnimi inštrumenti ne spreminja in ostaja 7 in še nekaj Hz. Zgoraj sem že omenil, da je treba jemati cel planet kot živo bitje kar pomeni seštevek vseh kraljestev na njej. Zemlja kot planet ima sedem glavnih energijskih centrov (čakre), tri so povezane s človeštvom, ostale štiri so povezane z drugimi kraljestvi (minerali, rastline, živali, deve). Skozi čakre teče 7 žarkov, ki imajo izvor zunaj našega sončnega sistema. Veljajo iste zakonitosti kot pri človeku. Na tiste žarke, ki je človek dovzeten (razvojna stopnja), tisti se bojo bolj izražal. To pomeni, da se prevladujoč žarek izraža čez določeno čakro in tista frekvenca je prevladujoča. Bolj se gre za razpon frekvenc, ki pripadajo pod to čakro, ampak pustimo detajle na miru. Podobno se dogaja naši Zemljici. Več ljudi, ki postane bolj zavestnih več "impresij" (kao energij) lahko izžarevajo podčloveškim kraljestvom oz. evolucijam. Skratka seštevek vseh živih bitij na Zemlji skupaj tvori eterično telo Zemlje, ki se iz višjih nivojev smatra kot eno bitje (planetarni logos). In naša Zemljica predstavlja samo eno čakro od sedmih, če se vzame v okvir naše celo osončje kot bitje (sončni logos)...itd...Z drugimi besedami povedano, to je izražanje makrokozmosa v mikrokozmosu- kar človek in naš planetek tudi je...odvisno od točke gledanja...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rudi.rudi. 26. junij 2012 Avtor Prijavi Deli 26. junij 2012 šesenka:piše Povejte mi prosim, vi pametni, a duša čuti, ima čustva. odg; Duša ali člov.energija izven telesa ne čuti in nima čustev. Duša je oplemenitena energija, oziroma predelana energija ujeta v svoji opni.Je kot milijarda celic, katere imajo vsaka svojo samostojno inteligenco in se delijo neomejeno.Svojo delitev prekinejo zaradi izstopa iz telesa, nakar se ponovno začnejo deliti, ko vstopijo v telo novorojenega človeka. Ta oplemenitena energija se začne razvijati v telesu vzporedno z telesom brez vednosti, zakaj se ponavlja ali razvija, ker ne čuti; ima pa svojo vtisnjeno spominsko jedro ali zavest ,ki ni, kot zavest budnega človeka je samo zavest te celice za nadzor le te; bujenje te duše se pa začne v možganih,kjer so centri za čutila,toda le po korakih, kot tudi telo,ki začne rasti in se razvija in da lahko to bujenje nadzoruje z svojo uravnovešenostjo. Spominski odtisi v človeku mirujejo,zgodi pa se tam pa tam,da se nam z prebliskom nekega dogodka zazdi ,da smo to že nekoč počeli ali bili na tem kraju ,ki ga trenutno registriramo.Ti spominski odtisi spadajo v vrste sedmega čuta,kateri je pri ženskah bolj razvit,ali pa je znak, da se govori o ohranjeni duši. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rudi.rudi. 27. junij 2012 Avtor Prijavi Deli 27. junij 2012 (popravljeno) Da boš nekoč v onostranstvu, neko astralno bitje z popolnim razumom ,da se boš lahko vklopil v drugo dimenzijo z drugimi vibracijami je navadna iluzija.Vse, kar lahko storiš z svojimi možgani v fizičnem svetu je to,da fantaziraš in filozofiraš in to do te mere, do katere ti tvoje telo in možgani dopuščajo v tem času evolucijske razvitosti na Zemlji.Kot sem že omenil so pa možgani vedno korak ali dva pred telesno razvitostjo. Brati in sprejeti za razumno možne, razne skrivnostne teorije o vsem tem je odvisno tudi od kilometrine razmišljanja in filozofiranja skozi svoje življenje,predvsem pa logičnega razmišljanja posebno o nasprotjih,oziroma antimaterijah, ki se razvijejo vzporedno z materijami. SI, ali NISI in, ko NISI te enostavni ni ,in če te NI, se tega ne moreš zavedati.Zavedaš se šele,ko se oplemenitena energija poveže z telesno materijo,kateri skupaj ustvarita živo bitje in s tem odvisno ena od druge. Ko si oplemenitena energija, enostavno" ne zaznavaš" drugega kot raznorazne energije okoli sebe. Duša je oplemenitena energija in zaščitena z svojo povezljivo energijo, kot dim v zaprtem napihnjenem balonu.Ta fenomen je razvila zato ,da se ne bi razblinila v nič po tako dolgem ustvarjanju z namenom ,"da se evolucija teles razvija naprej v popolnost" in, da nastajajo razvitejša telesa,kot so preprosta bitja z navadno ugrajeno nagonsko dušo, katera umre takrat kot telo.Tako,da ne bo pomote,evolucijske spremembe se razvijajo po zaslugi duš,ne pa zaradi teles. Nadaljevanje sledi; Popravljeno 27. junij 2012 -> rudi.rudi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 27. junij 2012 Prijavi Deli 27. junij 2012 This book will be based also upon four fundamental postulates which must be admitted by the student of the succeeding pages as providing an hypothesis worthy of his consideration and trial. No true investigator of the Ageless Wisdom is asked to give blind adherence to any presentation of truth; he is asked, however, to have an open mind and seriously to weigh and consider the theories and ideals, the laws and the truths which have guided so many out of darkness into the light of knowledge [8] and experience. The postulates might be enumerated as follows and are given in the order of their importance. I. First, that there exists in our manifested universe the expression of an Energy or Life which is the responsible cause of the diverse forms and the vast hierarchy of sentient beings who compose the sum total of all that is. This is the so-called hylozoistic theory, though the term but serves to confuse. This great Life is the basis of Monism, and all enlightened men are Monists. "God is One" is the utterance of truth. One life pervades all forms and those forms are the expressions, in time and space, of the central universal energy. Life in manifestation produces existence and being. It is the root cause, therefore, of duality. This duality which is seen when objectivity is present and which disappears when the form aspect vanishes is covered by many terms, of which for the sake of clarity, the most usual might be here listed: Spirit - MatterLife - FormFather - MotherPositive - NegativeDarkness - Light Students must clearly have this essential unity in mind e'en when they talk (as they needs must) in finite terms of that duality which is everywhere, cyclically, apparent. II. The second postulate grows out of the first and states that the one Life, manifesting through matter, produces a third factor which is consciousness. This consciousness, which is the result of the union of the two poles of spirit and matter is the soul of all things; it permeates all substance or objective energy; it underlies all forms, whether it be the form of that unit of energy which we call an atom, or the form of man, a planet, or a solar system. This is the Theory of Self-determination [9] or the teaching that all the lives of which the one life is formed, in their sphere and in their state of being, become, so to speak, grounded in matter and assume forms whereby their peculiar specific state of consciousness may be realized and their vibration stabilized; thus they may know themselves as existences. Thus again the one life becomes a stabilized and conscious entity through the medium of the solar system, and is essentially, therefore the sum total of energies, of all states of consciousness, and of all forms in existence. The homogeneous becomes the heterogeneous, and yet remains a unity; the one manifests in diversity and yet is unchanged; the central unity is known in time and space as composite and differentiated and yet, when time and space are not (being but states of consciousness), only the unity will remain, and only spirit will persist, plus an increased vibratory action, plus capacity for an intensification of the light when again the cycle of manifestation returns. Within the vibratory pulsation of the one manifesting Life all the lesser lives repeat the process of being, - Gods, angels, men, and the myriad lives which express themselves through the forms of the kingdoms of nature and the activities of the evolutionary process. All become self-centered and self-determined. III. The third basic postulate is that the object for which life takes form and the purpose of manifested being is the unfoldment of consciousness, or the revelation of the soul. This might be called the Theory of the Evolution of Light. When it is realized that even the modern scientist is saying that light and matter are synonymous terms, thus echoing the teaching of the East, it becomes apparent that through the interplay of the poles, and through the friction of the pairs of opposites light flashes forth. The goal of evolution is found to be a gradual series of light demonstrations. Veiled and [10] hidden by every form lies light. As evolution proceeds, matter becomes increasingly a better conductor of the light, thus demonstrating the accuracy of the statement of the Christ "I am the Light of the World". IV. The fourth postulate consists of the statement that all lives manifest cyclically. This is the Theory of Rebirth or of reincarnation, the demonstration of the law of periodicity. Such are the great underlying truths which form the foundation of the Ageless Wisdom - the existence of life, and the development of consciousness through the cyclic taking of form. vir...A Treatise on White Magic (Studija o duši ili bijeloj magiji) http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rudi.rudi. 28. junij 2012 Avtor Prijavi Deli 28. junij 2012 Brezo; Zakaj sam ne napišeš nekaj, kar zaznavaš,kar se ti morda v trenutku zazdi ,da je nemogoče,zakaj daješ neke članke nekih težkih pisanj in to še v angleščini.Bodi originalen napiši nekaj čisto svojega; To sem prebral ,nekaj je zanimivega, ostalo je pa nepreverljiva filozofija mladih sanjačev. Veliko pišeš toda tudi to, kar pišeš se ne da razumeti,ker ne znaš razložiti ; To si napisal; Zgoraj sem že omenil, da je treba jemati cel planet kot živo bitje kar pomeni seštevek vseh kraljestev na njej. Zemlja kot planet ima sedem glavnih energijskih centrov (čakre), tri so povezane s človeštvom, ostale štiri so povezane z drugimi kraljestvi (minerali, rastline, živali, deve). Skozi čakre teče 7 žarkov, ki imajo izvor zunaj našega sončnega sistema. Veljajo iste zakonitosti kot pri človeku. Na tiste žarke, ki je človek dovzeten (razvojna stopnja), tisti se bojo bolj izražal. To pomeni, da se prevladujoč žarek izraža čez določeno čakro in tista frekvenca je prevladujoča. Bolj se gre za razpon frekvenc, ki pripadajo pod to čakro, ampak pustimo detajle na miru. Podobno se dogaja naši Zemljici. Več ljudi, ki postane bolj zavestnih več "impresij" (kao energij) lahko izžarevajo podčloveškim kraljestvom oz. evolucijam. Skratka seštevek vseh živih bitij na Zemlji skupaj tvori eterično telo Zemlje, ki se iz višjih nivojev smatra kot eno bitje (planetarni logos). In naša Zemljica predstavlja samo eno čakro od sedmih, če se vzame v okvir naše celo osončje kot bitje (sončni logos)...itd...Z drugimi besedami povedano, to je izražanje makrokozmosa v mikrokozmosu- kar človek in naš planetek tudi je...odvisno od točke gledanja.. odg; Vse to, kar si napisal je makrobedarija;iz tega se ne da potegniti osnovo ,te trditve so zavajujoče, ker tudi ene stvari ne bi znal razložiti v prostem razumevajočem jeziku, Zemlja ima 7 glavnih čaker,sedem žarkov i.t.d. ? Obstaja milijarda žarkov in čaker; in zakaj je pomembnih prav teh 7 ; pa jih naštej in razloži vsakega posebej in od kot izvirajo in kakšen vpliv imajo (mogoče od boga ?)Razloži sončni logos ? Planetarni logos ? tvoja točka gledanja je tebi apsolutno neznana,ker se spuščaš v makrokozmos in mikrokozmos ob enem pa se še tega ne zavedaš ,kaj v resnici si in kaj boš ko se boš znašel v mikrokozmosu. Taka dalnosežna filozofiranja enostavno ne morem sprejeti,ker je treba stvar lepo po koraku in dalj od življenja in smrti nam ni dano da bi razumeli,ko živimo je prva faza, ko umremo je druga faza in to drugo fazo spoznavaš spet v prvi fazi v naslednjem življenju seveda, če se tega zavedaš, da se ponavljaš in, da ni tvoja duša za enkratno uporabo.Tvoje pisanje mi da vedeti oziroma sumim,da imaš to tvoje telo kot prvo, edino in, da se nisi še nikoli reikarniral drugače ne bi pisal tako dalnosežnih filozofiranj.Ne piši in ne beri stvari, ki jih ne znaš razložiti;(preprosto,sprejemljivo za navadne zemljane.) Pa brez zamere! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 28. junij 2012 Prijavi Deli 28. junij 2012 E rudi...mislim da o žarkih obstajajo celo 4 knjige...A Treatise on the seven rays- Esotheric astrology; Esotheric psychology...te zadevce so težko razumljive povprečnemu človeku, tudi jaz čisto nič ne štekam določenih odsekov...To je snov za učence tapravih okultnih, ezoteričnih šol in različne posvečence...To pomeni da še nižji posvečenci in začetniki ne razumejo vsega, ampak šele začenjajo spoznavat...In kako razložiti nekaj za kar sploh ne obstaja izrazov. To so samo smernice potem se pa preko vaje in meditacije spoznava...Vsak človek to doživlja po svoje zato je težko to opisovat, ker to vsak drugače občuti. Lahko se samo opiše glavne smernice, napotke in določene zadevce, ki grejo zraven...Tisto je pa napisano od nekoga, ki je že prehodil tako pot. Hočeš vedeti kaj je planetarni logos...ko boš v meditaciji razširil svojo svetlobo na cel planet z vsemi bitji na njej, ko boš izgubil občutek svojega telesa, ko boš imel feeling kot da si se razširil in poistovetil s planetom, ko boš začutil to kot eno bitje s čustvi in mislimi takrat se ti bo šele začelo sanjat kaj to pomeni...Ni nujno, da se izgubi občutek lastnega telesa, lahko se ga tudi zaveda. Poleg njega pa še drugega večjega. Kot da bi človek bil v svojem telesu, istočasno pa še v nekem večjem- planetu. Primerne temu so tudi zaznave, občutki, misli, sprejemanje informacij, itd...Sončni logos je pa še stopničko višje. Ponavadi je najprej treba končati zemeljsko šolanje, da se gre lahko sploh na to stopnjo... Kar se pa žarkov tiče...pojem troedini Bog...skupek vseh energij ali Bog se izraža skozi tri glavne centre- trije glavni žarki, ki se potem razdelijo na sedem- štirje so kao podrejeni, v bistvu se reče nekako drugače...To je podobno kot pri barvah kjer se belo lahko dobi z mešanjem primarnih barv (rdeča, zelena, modra)...razlaga tega je pač v knjigicah...Tako je tudi pri človeku, človek ima sedem glavnih čaker, vse ostale so manjše in so podrejene tem. Ko človek napreduje, se ozavešča, dvigne kundalini, skuri določene zadevce, ostanejo samo še trije glavni centri brez posrednikov. Božanski delec se direktno izraža skozi dušo ta pa skozi fizis, brez vmesnih členov, ker jih ni več. So skurjeni, ne služijo več svojemu namenu. Lahko se reče tudi da se je ta materija poduhovila...To je pač lepo razloženo v nekaterih knjigah. Večina jih je v angleščini, nekatere so pa celo prevedene v hrvaščino... Full kratka verzija o žarkih... Sedem žarkov Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rudi.rudi. 29. junij 2012 Avtor Prijavi Deli 29. junij 2012 (popravljeno) Brezo ; Popolnoma se strinjam z prvim odstavkom.Kaj pa, če je to njihovo spoznavanje teh učencev na zgrešeni poti in,da se niso pravilno lotili zadeve,za kar sem jaz trdno prepričan,da so že v osnovi zgrešili ,ker kot jaz omenjam je duša tisto, kar je (ne bom še enkrat razlagal) in sama meditacija je v bistvu ustvarjanje utvar in spreminjanje realnosti v zamegljeno fantazijsko filozofiranje.Res pa je, da lahko z mislimi vplivaš na razne materije in spreminjaš njeno prvotno funkcijo,ne moreš pa delovati kot duša v neki drugi dimenzij in se obenem še zavedati,ker moraš najprej postati tvorba telesa in duha ,da lahko ustvarjaš zavedanje in filozofijo.Lahko je da je bila iz vesolja prenešena inteligenca iz nam neznanega razloga in,da se je ta inteligenca(v obliki oplemenitene duše) naselila v zemeljsko bitje, še ne pomeni, da bi se to bitje razlikovalo od nas,ker mu to ne bi dopuščali možgani.Vsi ti meditatorji so nič drugega kot zamegljeni misleci,ki se spuščajo v stvari,ki jih ne razumejo.Ljudje,ki so prehodili neke poti so lahko samo reinkarnirane duše v telesu,kjer se jim spominski odtisi vračajo v spomin nekoč narejenih gibov ,glasov,občutkov ali spominov;toda zato ni treba meditirat. Popravljeno 29. junij 2012 -> rudi.rudi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 29. junij 2012 Prijavi Deli 29. junij 2012 z meditacijo se lahko zaveš kdo si. da nisi svoje telo niti um. da večno, zavestno in srečno obstajaš, neodvisno od njiju. temu, oz. sebi jaz pravim duša. če pa služiš Boga, si pa še srečnejši. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.